Mikeytt | zaterdag 5 januari 2019 @ 15:59 |
Mn airfryer is nog bij mn ouders thuis :/ Heb lekker ouderwets net olie in een pan gedaan en het vuur aangezet. Heb patatjes gesneden van ongeveer 1cm dik. Hoe lang moet je die frituren?? | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:01 |
180 graden een minuut of 6-7. Als ze dan bruiner worden (en je ze graag doorbakken wilt hebben) dan moet je er dan bij blijven staan en even in de gaten houden. | |
oranjevogel1 | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:01 |
Totdat het bruin is en dat verschilt per aardappelsoort. | |
Mikeytt | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:02 |
Thanks Hoping for the best | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:03 |
Eet smakelijk. Ouderwets een vette bek is ook wel eens lekker. | |
Mikeytt | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:21 |
Zijn nog best goed gelukt ook. Verrassend lekker ook uit de frituur | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:27 |
Ziet er goed uit. | |
Allures | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:33 |
Sowieso voorbakken! Dus in 2x | |
Mrmime | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:36 |
Jammie, ziet er goed uit | |
vosss | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:37 |
Doe je wel voorzichtig? Een pan met vet is stukken onveiliger dan een friteuse. | |
Maharski | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:45 |
Zo bak ik ook altijd m'n patat aangezien ik geen frituur heb. Maar idd, helemaal veilig is dat niet. Dus wel erbij blijven staan, | |
Mikeytt | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:56 |
Too late | |
Mikeytt | zaterdag 5 januari 2019 @ 16:57 |
Oh, ik was effe Netflixen tijdens het frituren | |
Whiskers2009 | zaterdag 5 januari 2019 @ 17:09 |
Verse friet moet je voorbakken idd. | |
Frozen-assassin | zaterdag 5 januari 2019 @ 17:17 |
Zelfgesneden moet je 2x bakken | |
#ANONIEM | zaterdag 5 januari 2019 @ 17:23 |
Zier er goed uit | |
Fer | zaterdag 5 januari 2019 @ 17:30 |
Frituren Standaard is tot ze bruin worden en gaan drijven. | |
Queenshore | zaterdag 5 januari 2019 @ 21:03 |
Ik zou het voortaan googlen. Verbazend dat het gros niet weet dat je frieten 2x moet frituren. | |
havanagila | zaterdag 5 januari 2019 @ 23:57 |
Zat ook al te denken, friet in 1x frituren? Aardappels voorgekookt dan? | |
Sicstus | zondag 6 januari 2019 @ 13:31 |
Dat hoeft ook helemaal niet perse. Dat is de belgische methode die is overgewaaid naar NL. | |
Nismo91 | zondag 6 januari 2019 @ 13:33 |
Frietjes | |
borisz | zondag 6 januari 2019 @ 13:36 |
Of drie keer frituren a la Heston . | |
Queenshore | zondag 6 januari 2019 @ 18:42 |
Heston frituurt ook 2x. Hij kookt ze wel van tevoren.😆 | |
Atak | zondag 6 januari 2019 @ 18:45 |
Eerst 5 minuten op 150 graden. Daarna 2 minuten op 180 graden. | |
tralalala | zondag 6 januari 2019 @ 18:48 |
Nederlandgoden, die walgelijke bleke slappe patat/friet uit andere landen. | |
#ANONIEM | zondag 6 januari 2019 @ 18:55 |
TS heeft op het oog gewoon prima patat gemaakt. Vraag me ook af of het bij olie in een gewone pan met vet wel handig is om het in 2x te doen, omdat de temperatuur constant houden dan lastig is. Dus mij lijkt gewoon bij relatief koud vet erin doen en dan op laten lopen handiger. | |
fespo | zondag 6 januari 2019 @ 18:59 |
broodkruim in de olie gooien. heet maar niet kleuren na een paar min is goed voor eerste keer frituren. de 2e keer moet broodkruim mooi bruin kleuren. | |
#ANONIEM | zondag 6 januari 2019 @ 19:05 |
En dat moet je dan dus hebben bereikt op een stabiel punt waarbij het vuur al enige tijd op een bepaalde stand staat. Als blijkt dat de temperatuur te hoog is moet je weer even wachten en af laten koelen, tijdje op een vuur met een lagere stand zetten zodat er een stabiele temperatuur bereikt wordt en dan kijken of je wel de broodkruimeltest voor de eerste ronde wel slaagt. Dan is voorkoken nog makkelijker mi | |
derLudolf | zondag 6 januari 2019 @ 22:13 |
Oliethermometer er in hangen. Gissen is missen. Eerst 150°C dan 180°C bakken. | |
Red_85 | maandag 7 januari 2019 @ 11:04 |
Beetje afhankelijk van soort. 10 tot 12 minuten op 140 Helemaal afkoelen 5 a 6 minuten op 180 | |
Red_85 | maandag 7 januari 2019 @ 11:09 |
Als je je leven lang diepvriespatat hebt klaar gemaakt, dan weet je ook niet anders idd. Is dat erg? Kruimige aardappelen, schillen, snijden in cm*cm reepjes en bovenstaande aanhouden. Werkt altijd. Agria's zijn de lekkerste. Vind ik dan. | |
Mikeytt | woensdag 9 januari 2019 @ 20:41 |
Airfryer gebruik ik normaliter en daar klik ik gewoon het patat icoontje aan. nooit in een pan gefrituurd | |
Spanky78 | woensdag 9 januari 2019 @ 23:54 |
Dit. Voorbakken op 160 graden , 3minuten. Helemaal laten afkoelen na voorbakken en dan nog een minuut of 2 op 175-180 graden. 175 is gezonder. 180 lekkerder. | |
Red_85 | donderdag 10 januari 2019 @ 08:15 |
Hoe dun snij jij je patat dan? Het water moet er wel uit en de binnenkant gaar. Bij 1x1cm red je dat niet in 3 minuten. Eerste bak is ook meer posheren dan bakken en in mijn ogen ligt die 160 te dicht bij bakken. | |
Spanky78 | donderdag 10 januari 2019 @ 09:13 |
Bij 160 graden aanvangstemperatuur is het zetmeel in het frietje prima gaar in een paar minuten. En als je op 160 net de eerste aanzet van een korstje maakt dan krijg je mooie krokante frites. Als je veel lager gaat zitten (onder de 150) dan kook je de friet en krijg je een minder goed resultaat. Overigens moet je er rekening mee houden dat door het voorbakken en verdampen van water de olie flink afkoelt, gemiddelde temperatuur ligt lager dan 160. Je wilt niet te laag eindigen. Als je echt wilt blancheren kun je dat vooraf nog doen, sommige mensen doen het, ik vind zonder blancheren lekkerder. Ik snij ongeveer 9x9-10x10 mm. Gaat prima. | |
Red_85 | donderdag 10 januari 2019 @ 12:58 |
Ok. Waarschijnlijk dan 2 manieren met voor persoon gewenst resultaat. Want ik hou dit aan met dezelfde dikte: En dan zijn ze bij mij goudgeel en krokant. Wat mij is geleerd is dat je de eerste bak doet voor het garen en de 2de voor het krokant maken. | |
Pietverdriet | donderdag 10 januari 2019 @ 13:02 |
Gezond als in minder acrylamide? | |
Spanky78 | donderdag 10 januari 2019 @ 13:26 |
Yes, dat ontstaat vooral bij hogere temperaturen snel. Sneller dan bij langere tijd frituren. De scheikunde daarachter zit temperatuur dubbel-logaritmisch in. Tijd slechts enkel. | |
Spanky78 | donderdag 10 januari 2019 @ 13:29 |
140 is net te laag wat mij betreft, maar dan nog is tien minuten echt extreem lang. 5-6 minuten op 180 is zo mogelijk nog extremer, de meeste frites zijn dan aardig bruin en je hebt enorm veel vocht verloren. Jij zit nogal ver in het spectrum zal ik maar zeggen. iets langer voorbakken snap ik op lagewre temperaturen. Maar afbakken zou als in 2-3 minuten moeten lukken. Met mooie korst en zachte binnenkant. Maar waarschijnlijk heb jij die langere tijd nodig vanwege dat voorbakken op heel lager temperatuur. Ik zou zeggen: probeer het eens iets warmer en korter bij voorbakken en even warm maar korter bij afbakken. Als je het eerst huidje al een beetje maakt bij voorbakken wordt de friet daarna vrij goed krokant. | |
Red_85 | donderdag 10 januari 2019 @ 17:07 |
Volgende keer 2 batches maken, proeven welke de beste is naar mijn mening | |
Spanky78 | donderdag 10 januari 2019 @ 20:21 |
Yep. | |
nogeenoudebekende | donderdag 10 januari 2019 @ 20:44 |
Bizar eigenlijk dat er geen centraal frietjes bakken topic is. | |
Red_85 | donderdag 10 januari 2019 @ 22:24 |
Nu dus wel. | |
DETELEVISIEKIJKER | donderdag 10 januari 2019 @ 22:51 |
Goudbruin. | |
potjecreme | donderdag 10 januari 2019 @ 23:14 |
Omdat je op patat bakken moet zoeken. | |
nogeenoudebekende | donderdag 10 januari 2019 @ 23:15 |
Hele aardappels frituren. . |