Thanksquote:Op zaterdag 5 januari 2019 16:01 schreef Monopoly het volgende:
180 graden een minuut of 6-7. Als ze dan bruiner worden (en je ze graag doorbakken wilt hebben) dan moet je er dan bij blijven staan en even in de gaten houden.
Zijn nog best goed gelukt ook. Verrassend lekker ook uit de frituurquote:Op zaterdag 5 januari 2019 16:03 schreef Monopoly het volgende:
[..]
Eet smakelijk. Ouderwets een vette bek is ook wel eens lekker.
Ziet er goed uit.quote:Op zaterdag 5 januari 2019 16:21 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Zijn nog best goed gelukt ook. Verrassend lekker ook uit de frituur
[ afbeelding ]
Too latequote:
Oh, ik was effe Netflixen tijdens het friturenquote:Op zaterdag 5 januari 2019 16:37 schreef vosss het volgende:
Doe je wel voorzichtig? Een pan met vet is stukken onveiliger dan een friteuse.
Dat hoeft ook helemaal niet perse. Dat is de belgische methode die is overgewaaid naar NL.quote:Op zaterdag 5 januari 2019 21:03 schreef Queenshore het volgende:
Ik zou het voortaan googlen. Verbazend dat het gros niet weet dat je frieten 2x moet frituren.
broodkruim in de olie gooien.quote:Op zondag 6 januari 2019 18:55 schreef Chia het volgende:
TS heeft op het oog gewoon prima patat gemaakt.
Vraag me ook af of het bij olie in een gewone pan met vet wel handig is om het in 2x te doen, omdat de temperatuur constant houden dan lastig is. Dus mij lijkt gewoon bij relatief koud vet erin doen en dan op laten lopen handiger.
En dat moet je dan dus hebben bereikt op een stabiel punt waarbij het vuur al enige tijd op een bepaalde stand staat.quote:Op zondag 6 januari 2019 18:59 schreef fespo het volgende:
[..]
broodkruim in de olie gooien.
heet maar niet kleuren na een paar min is goed voor eerste keer frituren.
de 2e keer moet broodkruim mooi bruin kleuren.
Als je je leven lang diepvriespatat hebt klaar gemaakt, dan weet je ook niet anders idd.quote:Op zaterdag 5 januari 2019 21:03 schreef Queenshore het volgende:
Ik zou het voortaan googlen. Verbazend dat het gros niet weet dat je patat 2x moet frituren.
Airfryer gebruik ik normaliter en daar klik ik gewoon het patat icoontje aan. nooit in een pan gefrituurdquote:Op maandag 7 januari 2019 11:09 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Als je je leven lang diepvriespatat hebt klaar gemaakt, dan weet je ook niet anders idd.
Is dat erg?
Kruimige aardappelen, schillen, snijden in cm*cm reepjes en bovenstaande aanhouden.
Werkt altijd.
Agria's zijn de lekkerste. Vind ik dan.
Dit.quote:Op zaterdag 5 januari 2019 17:17 schreef Frozen-assassin het volgende:
Zelfgesneden moet je 2x bakken
Hoe dun snij jij je patat dan?quote:Op woensdag 9 januari 2019 23:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dit.
Voorbakken op 160 graden , 3minuten. Helemaal laten afkoelen na voorbakken en dan nog een minuut of 2 op 175-180 graden. 175 is gezonder. 180 lekkerder.
Bij 160 graden aanvangstemperatuur is het zetmeel in het frietje prima gaar in een paar minuten. En als je op 160 net de eerste aanzet van een korstje maakt dan krijg je mooie krokante frites. Als je veel lager gaat zitten (onder de 150) dan kook je de friet en krijg je een minder goed resultaat.quote:Op donderdag 10 januari 2019 08:15 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Hoe dun snij jij je patat dan?
Het water moet er wel uit en de binnenkant gaar. Bij 1x1cm red je dat niet in 3 minuten. Eerste bak is ook meer posheren dan bakken en in mijn ogen ligt die 160 te dicht bij bakken.
Ok. Waarschijnlijk dan 2 manieren met voor persoon gewenst resultaat. Want ik hou dit aan met dezelfde dikte:quote:Op donderdag 10 januari 2019 09:13 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Bij 160 graden aanvangstemperatuur is het zetmeel in het frietje prima gaar in een paar minuten. En als je op 160 net de eerste aanzet van een korstje maakt dan krijg je mooie krokante frites. Als je veel lager gaat zitten (onder de 150) dan kook je de friet en krijg je een minder goed resultaat.
Overigens moet je er rekening mee houden dat door het voorbakken en verdampen van water de olie flink afkoelt, gemiddelde temperatuur ligt lager dan 160. Je wilt niet te laag eindigen.
Als je echt wilt blancheren kun je dat vooraf nog doen, sommige mensen doen het, ik vind zonder blancheren lekkerder.
Ik snij ongeveer 9x9-10x10 mm. Gaat prima.
En dan zijn ze bij mij goudgeel en krokant.quote:Op maandag 7 januari 2019 11:04 schreef Red_85 het volgende:
Beetje afhankelijk van soort.
10 tot 12 minuten op 140
Helemaal afkoelen
5 a 6 minuten op 180
Gezond als in minder acrylamide?quote:Op woensdag 9 januari 2019 23:54 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dit.
Voorbakken op 160 graden , 3minuten. Helemaal laten afkoelen na voorbakken en dan nog een minuut of 2 op 175-180 graden. 175 is gezonder. 180 lekkerder.
Yes, dat ontstaat vooral bij hogere temperaturen snel. Sneller dan bij langere tijd frituren. De scheikunde daarachter zit temperatuur dubbel-logaritmisch in. Tijd slechts enkel.quote:Op donderdag 10 januari 2019 13:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gezond als in minder acrylamide?
140 is net te laag wat mij betreft, maar dan nog is tien minuten echt extreem lang. 5-6 minuten op 180 is zo mogelijk nog extremer, de meeste frites zijn dan aardig bruin en je hebt enorm veel vocht verloren.quote:Op donderdag 10 januari 2019 12:58 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ok. Waarschijnlijk dan 2 manieren met voor persoon gewenst resultaat. Want ik hou dit aan met dezelfde dikte:
[..]
En dan zijn ze bij mij goudgeel en krokant.
Wat mij is geleerd is dat je de eerste bak doet voor het garen en de 2de voor het krokant maken.
Volgende keer 2 batches maken, proeven welke de beste is naar mijn meningquote:Op donderdag 10 januari 2019 13:29 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
140 is net te laag wat mij betreft, maar dan nog is tien minuten echt extreem lang. 5-6 minuten op 180 is zo mogelijk nog extremer, de meeste frites zijn dan aardig bruin en je hebt enorm veel vocht verloren.
Jij zit nogal ver in het spectrum zal ik maar zeggen. iets langer voorbakken snap ik op lagewre temperaturen. Maar afbakken zou als in 2-3 minuten moeten lukken. Met mooie korst en zachte binnenkant. Maar waarschijnlijk heb jij die langere tijd nodig vanwege dat voorbakken op heel lager temperatuur. Ik zou zeggen: probeer het eens iets warmer en korter bij voorbakken en even warm maar korter bij afbakken. Als je het eerst huidje al een beetje maakt bij voorbakken wordt de friet daarna vrij goed krokant.
Yep.quote:Op donderdag 10 januari 2019 17:07 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Volgende keer 2 batches maken, proeven welke de beste is naar mijn mening
Nu dus wel.quote:Op donderdag 10 januari 2019 20:44 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Bizar eigenlijk dat er geen centraal patat bakken topic is.
Omdat je op patat bakken moet zoeken.quote:Op donderdag 10 januari 2019 20:44 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Bizar eigenlijk dat er geen centraal frietjes bakken topic is.
Hele aardappels frituren. .quote:Op donderdag 10 januari 2019 23:14 schreef potjecreme het volgende:
[..]
Omdat je op patat bakken moet zoeken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |