Ga dan voor een pasta-inzet die ook als vergiet te gebruiken is.quote:Op donderdag 3 januari 2019 15:39 schreef Kaatje1 het volgende:
Een vergiet is wel erg handig bij Italiaans koken, om de gekookte pasta af te gieten.
Ravioli-plaat heb je verse bladeren pasta voor nodig, en die moet je dan toch zelf maken.quote:Op donderdag 3 januari 2019 16:36 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Volgens mij wilde je iets anders nog noemen...
Ravioli-plaat?
Dit. Juist bij Italiaans eten is de kwaliteit van de ingrediënten belangrijk. En genoeg producten die ook best lang houdbaar zijn.quote:Op donderdag 3 januari 2019 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookgerei, kookboeken, allemaal leuk om te geven maar om te krijgen is het veel leuker om ingrediënten te krijgen die je anders niet zo snel zou kopen. Dus, geen 51,50 euro aan de zilveren lepel uitgeven, maar koop barilla pasta, oro di Parma tomaten in blik, een mooi stuk echte oude parmezaan, een fles chianti classico van een goed huis, grote pot kwaliteits kappertjes in zeezout (i.p.v. in azijn), goede coppa, écht mooie olijfolie, pak semolina etc etc
Mensen menen mij ook altijd kookboeken te moeten geven, alsof ik die niet genoeg heb, en vreten de koelkast leeg.
Werkt dat goed als je het kookvocht nodig hebt? Dan staat de pasta in het vergiet na te lekken?quote:Op vrijdag 4 januari 2019 17:22 schreef probeer het volgende:
[..]
Ga dan voor een pasta-inzet die ook als vergiet te gebruiken is.
https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70238999/
Ik heb zo af en toe een enorme zelfmaakbui. Pasta maken, broodbakken etc. En na een paar weken, koop ik weer gedroogde pasta en brood.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelf pasta maken klinkt oh zo leuk, maar er is (vrijwel) geen hond die dat vaker doet. Is gewoon kei veel werk, en pasta is nu juist iets wat lekker snel gaat uit een pakje en bv Barilla maakt uitstekende pastasoorten.
De Italiaanse keuken is ook niet erg complex, het gaat vooral om heel goede ingrediënten en er worden (vuistregel) nooit echt meer dan 5 ingrediënten per gerecht gebruikt.
Dat moet je dus net voor het afgieten al uit de pan scheppenquote:Op vrijdag 4 januari 2019 18:04 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Werkt dat goed als je het kookvocht nodig hebt? Dan staat de pasta in het vergiet na te lekken?
Gewone pasta niet, maar ravioli (en tortelinni) lijkt me gezien de vulling een ander verhaal. Omdat de vulling een groot deel van de smaakbeleving uitmaakt. Als je flextariër bent is "gewone" ravioli niet altijd de oplossing omdat daar vaak vlees in zit.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelf pasta maken klinkt oh zo leuk, maar er is (vrijwel) geen hond die dat vaker doet. Is gewoon kei veel werk, en pasta is nu juist iets wat lekker snel gaat uit een pakje en bv Barilla maakt uitstekende pastasoorten.
De Italiaanse keuken is ook niet erg complex, het gaat vooral om heel goede ingrediënten en er worden (vuistregel) nooit echt meer dan 5 ingrediënten per gerecht gebruikt.
Daar heb je dan weer geen pasta machine voor nodig, maar slechts een roller. Verder is het een puist werk en betwijfel ik dat er veel mensen zijn die dat vaak doen.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 19:30 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Gewone pasta niet, maar ravioli (en tortelinni) lijkt me gezien de vulling een ander verhaal. Omdat de vulling een groot deel van de smaakbeleving uitmaakt. Als je flextariër bent is "gewone" ravioli niet altijd de oplossing omdat daar vaak vlees in zit.
Mensen kennende: dat doe je 2 keer en dan nooit meer.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar heb je dan weer geen pasta machine voor nodig, maar slechts een roller. Verder is het een puist werk en betwijfel ik dat er veel mensen zijn die dat vaak doen.
Tja, ik vind koken heel erg leuk, maar zelf pasta maken doe ik zeer zelden.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 19:38 schreef capricia het volgende:
[..]
Mensen kennende: dat doe je 2 keer en dan nooit meer.
Alleen als ik gasten heb. Al moet ik bekennen dat ik dan ook wel eens gewoon verse pasta gekocht heb, het ding uit de kast gehaald en er wat bloem overheen gestrooid. Net echt.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, ik vind koken heel erg leuk, maar zelf pasta maken doe ik zeer zelden.
Nouja .. het kookvocht blijft natuurlijk in de pan, maar je zit dan idd wel met een lekkende vergiet vol pasta die je dan ff boven de spoelbak mag houden.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 18:04 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Werkt dat goed als je het kookvocht nodig hebt? Dan staat de pasta in het vergiet na te lekken?
Gewoon scheef op de pan zetten, niets druipend boven de spoelbak.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 22:58 schreef probeer het volgende:
[..]
Nouja .. het kookvocht blijft natuurlijk in de pan, maar je zit dan idd wel met een lekkende vergiet vol pasta die je dan ff boven de spoelbak mag houden.
Ik dompel zelf meestal gewoon een mok onder in de pan, voordat ik alles afgiet. Genoeg zetmeel-rijk vocht om mijn saus mee te binden.
Held!quote:Op vrijdag 4 januari 2019 23:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon scheef op de pan zetten, niets druipend boven de spoelbak.
Inzet 45 graden kantelen en op de pan zetten.
[ afbeelding ]
mijn dank is enormquote:Op vrijdag 4 januari 2019 23:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon scheef op de pan zetten, niets druipend boven de spoelbak.
Inzet 45 graden kantelen en op de pan zetten.
[ afbeelding ]
Veel, maar dan ook echt veel minder weerstand bij het raspen.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 16:12 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Wat is er zo fijn aan deze rasp dat hij fijner is dan anderen?
Ah, dus net als dat ik mijn messen weer eens goed heb laten slijpen!quote:Op zaterdag 5 januari 2019 13:50 schreef probeer het volgende:
[..]
Veel, maar dan ook echt veel minder weerstand bij het raspen.
Echt, alsof je daarvoor alleen maar met een botte schaar geraspt hebt.
Maar hoe kom je dan aan je kookvocht? Dat was eigenlijk mijn vraag. Dan moet je de lekkende inzet toch even elders zetten, of niet?quote:Op vrijdag 4 januari 2019 23:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon scheef op de pan zetten, niets druipend boven de spoelbak.
Inzet 45 graden kantelen en op de pan zetten.
[ afbeelding ]
Ik wil er nu zelf ook eenquote:Op zaterdag 5 januari 2019 13:50 schreef probeer het volgende:
[..]
Veel, maar dan ook echt veel minder weerstand bij het raspen.
Echt, alsof je daarvoor alleen maar met een botte schaar geraspt hebt.
Met je rechterhand til je de inzet ff omhoog en met links gebruik je deze.quote:Op zaterdag 5 januari 2019 15:54 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Maar hoe kom je dan aan je kookvocht? Dat was eigenlijk mijn vraag. Dan moet je de lekkende inzet toch even elders zetten, of niet?
Die staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Ik zie dat er een klassieke en een RVS versie is, maar ze kosten vrijwel hetzelfde. Heb je enig idee of er een reden is om niet voor de RVS versie te kiezen?quote:Op zaterdag 5 januari 2019 13:48 schreef probeer het volgende:
Zelfde met een herder koolstof molen-mesje.
De koolstof stalen versie blijft scherp, hij roest zich scherp, echt vlijmscherpquote:Op zaterdag 5 januari 2019 16:56 schreef NutKees het volgende:
[..]
Die staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Ik zie dat er een klassieke en een RVS versie is, maar ze kosten vrijwel hetzelfde. Heb je enig idee of er een reden is om niet voor de RVS versie te kiezen?
Je moet er wel voor zorgen, iets meer werk dan een RvS mesjequote:Op zaterdag 5 januari 2019 17:01 schreef NutKees het volgende:
Dan ga ik voor de klassieke van koolstof. Dankjewel Piet!
Zoals Piet al zegt inderdaad; blijft langer scherp, makkelijker scherp te krijgen, maar roest wel. Al is dat ding na de 1e keer snijden meteen je lieveling, dus wil je er ook wel goed voor zorgen, itt die 1¤ standaard schilmesjes. Althans, dat is bij mij het geval. Dat mesje maakt dat ik groente snijden / schillen niet meer vervelend vind.quote:Op zaterdag 5 januari 2019 16:56 schreef NutKees het volgende:
[..]
Die staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Ik zie dat er een klassieke en een RVS versie is, maar ze kosten vrijwel hetzelfde. Heb je enig idee of er een reden is om niet voor de RVS versie te kiezen?
Wat het is ... omdat die rasp zo scherp is en dus minder weerstand biedt, hoef je ook minder kracht te gebruiken in je vingers om hetgeen wat je raspt vast te houden. Je hebt veel meer controle tot en met het laatste stukje. En dus veel minder kans op geraspte vingers. Is mij iig nog nooit overkomen.quote:Op zaterdag 5 januari 2019 15:55 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ik wil er nu zelf ook een
Wel nog een manier vinden om mijn vingers niet mee te raspen.
Essentieel voor parmezaanse kaas.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop een Micro Plane rasp, daarmee vergeleken is de rest speelgoed
Van vlokken tot haartjes van de kaasquote:Op zaterdag 5 januari 2019 22:25 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Essentieel voor parmezaanse kaas.
Microplanes zijn zo fantastisch!quote:Op zaterdag 5 januari 2019 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Van vlokken tot haartjes van de kaas
[ afbeelding ]
Mooi toch dat een fabrikant die betaalbare topkwaliteit maakt zich daarmee kan doorzetten.quote:
Echt een geweldig product. Inderdaad zeldzaam goed en betaalbaar.quote:Op zaterdag 5 januari 2019 22:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mooi toch dat een fabrikant die betaalbare topkwaliteit maakt zich daarmee kan doorzetten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |