#ANONIEM | zondag 9 december 2018 @ 19:46 |
In de lente van 2014 werd dit forum opgefleurd door twee prachtige topics. In den beginne was er het topic CUL / Nasi a la Johannes . Dit waanzinnige gerecht lokte veel lovende reacties uit en bracht een hele groep fokkers aan het koken. Krap een maand later kwam er dan ook nog CUL / Macaroni a la kano. en waren we helemaal los. In de weken die hierop volgden werden er (ook door ondergetekende) prachtige bordjes nasi en macaroni geprepareerd en vastgelegd op de gevoelige plaat. Nu is dit dus alweer 4,5 jaar geleden en vond ik het tijd voor een stamppot topic. Dus bij dezen. Omdat je stamppot natuurlijk niet kunt eten zonder een hartige sidedish zoals rookworst of gehaktballen, maak ik dat laatste erbij. Voor deze gehaktballen heb je het volgende nodig: 500g half-om-half gehakt Ui Gochujang Ei Ketjap Manis Mosterd Paneermeel Peper Zout Luikse stroop Fond Stout Dit voeg je (sans stroop, fond of stout) bij elkaar en daar maak je ballen van (ui eerst even snijden en ei even breken). De ballen doe ik in een hete oven (zo heet als ie gaat) om ze wat kleur te geven. Dit zodat ze niet uit elkaar vallen in de pan. Daarna nog even een uitje snipperen en zacht fruiten in boter. Als de uitjes een beetje gekaramelliseerd zijn (half uurtje ofzo) alvast het bier, fond en wat stroop in de pan doen. Dit zodat de ballen niet in een pan koude saus komen. Ik weet eigenlijk niet of dat uitmaakt bij gehaktballen maar bij stoofvlees wel dus ik doe het zo maar. Als de ballen een beetje kleur hebben gaan ze in de pan om ze langzaam te laten garen. Omdat je toch een biertje opentrekt, pak er twee! Kun je meteen kijken of het lekkere stout is. Ik laat ze pak een beet een uurtje op het vuur, dus in de tussentijd kun je mooi een aflevering van je favoriete serie (TNG) kijken en je bier opdrinken, voor we dan daadwerkelijk aan de stamppot beginnen. Voor de stamppot heb je het volgende nodig. Piepers Andijvie (of een andere groente) Spek Ui Melk Boter Zout & peper Hoeveelheden naar eigen inzicht. Piepers koken, en tussendoor de ui met wat spek aanbakken. Nieuw biertje mag niet ontbreken Om de jus te binden, die atm nogal nat is, maken we een roux. Beetje bloem, beetje boter, beetje aanbakken tot 't bruin wordt en dan bij de jus en even goed doorroeren. En dan hebbie prachtige jus. Ondertussen zijn de piepers gaar en heb ik ze afgegoten. Hierna gaat de hele mik bij elkaar met een flinke klont boter (half pakje ofzo) en een paar scheuten melk tot de dikte goed is. Hierna de andijvie erbij, en roeren tot je stamppot klaar is. En serveren! Kwakje Sriracha erbij voor de liefhebber Smakelijk! [ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2018 19:47:53 ] | |
Caland | zondag 9 december 2018 @ 19:49 |
Tvp | |
Jojoortje | zondag 9 december 2018 @ 19:49 |
GGMM | zondag 9 december 2018 @ 19:49 |
Tarado | zondag 9 december 2018 @ 19:53 |
RobjeGeus | zondag 9 december 2018 @ 20:06 |
Dat ziet er prima uit! Hier word ik vrolijk van Welk eindcijfer krijgt dit? | |
#ANONIEM | zondag 9 december 2018 @ 20:06 |
You tell me! Ik kan mezelf moeilijk beoordelen | |
Zalmslaatje | zondag 9 december 2018 @ 20:08 |
Ik word hier niet direct heel opgewonden van maar de Koreaanse touch vind ik wel leuk. Kimschi door of naast de andijviestamppot? | |
RobjeGeus | zondag 9 december 2018 @ 20:08 |
Ik bedoel qua smaak | |
Kapt-Ruigbaard | zondag 9 december 2018 @ 20:08 |
Witte sportsokken in slippers, +1 | |
Spanky78 | zondag 9 december 2018 @ 20:11 |
Ziet er prima uit. Lekkere stamppot andijvie is niet vies. En de ballen lijken me prima, met name door de jus. Alleen even je keukenvloer dweilen. Maar qua koken een dikke plus. | |
#ANONIEM | zondag 9 december 2018 @ 20:15 |
Heb er geen kimchi bijgepakt, alleen gochujang door de ballen heen ipv sambal | |
#ANONIEM | zondag 9 december 2018 @ 20:15 |
8 ofzo dunno vond het lekker maar heb ook wel veel bier op [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2018 20:16:05 ] | |
Zalmslaatje | zondag 9 december 2018 @ 20:35 |
| |
Smoofie | zondag 9 december 2018 @ 20:46 |
Maakt het nog uit wat voor stout? En waar vind ik Luikse stroop? Ik zoek dat al eeuwen. | |
Drizzt_DoUrden | zondag 9 december 2018 @ 20:49 |
#ANONIEM | zondag 9 december 2018 @ 20:50 |
België en ja. Een beetje een bittere stout moet [ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2018 20:50:33 ] | |
Myraela | zondag 9 december 2018 @ 21:04 |
die ballen zien er echt top uit! | |
#ANONIEM | zondag 9 december 2018 @ 21:08 |
dankje [ Bericht 13% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2018 21:08:34 ] | |
Kaneelstokje | zondag 9 december 2018 @ 21:11 |
Ik ben onder de indruk, Saind. Zou je ballen proeven. | |
quirina | zondag 9 december 2018 @ 21:15 |
Die badslipper ook in beeld echt he :-‘) | |
kanovinnie | zondag 9 december 2018 @ 21:22 |
Lekker! Maar wel ingewikkeld zeg | |
#ANONIEM | zondag 9 december 2018 @ 21:23 |
Ik dacht dat we met z'n allen in 4,5 (ja echt) jaar toch wel genoeg gegroeid waren hiervoor | |
kanovinnie | zondag 9 december 2018 @ 21:24 |
Weet tegen wie je het hebt.... maar ik ga het binnenkort proberen | |
Cat-astrophe | zondag 9 december 2018 @ 21:28 |
Boooooh | |
BoneThugss | zondag 9 december 2018 @ 21:31 |
#ALTIJDREADY | |
LorneMalvo | zondag 9 december 2018 @ 21:34 |
Ziet er goed uit. Wanneer gooi je de stout er bij? Of zijn al die biertjes uit de op gewoon om op te zuipen tijdens het koken ? | |
Caland | zondag 9 december 2018 @ 21:35 |
Je kan toch lezen | |
#ANONIEM | zondag 9 december 2018 @ 21:35 |
bier=stout he En moet zeggen dat drinken wel zeker zo belangrijk is als ermee koken | |
LorneMalvo | zondag 9 december 2018 @ 21:37 |
ah ik las er overheen. Excuse. Verder eens. Ik ga dit op mn lijst zetten | |
LorneMalvo | zondag 9 december 2018 @ 21:38 |
ik kan wel lezen maar blijkbaar matig tot slecht | |
Lucky_Strike | zondag 9 december 2018 @ 21:47 |
Fototopic Mooie ballen hoor. | |
Mansjester | zondag 9 december 2018 @ 21:50 |
Klasse Saind Ik wacht op het commentaar van Iwanius | |
AFCNiels | zondag 9 december 2018 @ 22:23 |
Saind Wat heb jij lekkere ballen. | |
nogeenoudebekende | zondag 9 december 2018 @ 22:25 |
Deze ga ik zeker een keer maken. | |
KnutdeIJsbeer | maandag 10 december 2018 @ 09:14 |
Geweldig topic en bedankt voor de shoutout naar nasitopic | |
derLudolf | maandag 10 december 2018 @ 10:59 |
Je bedoelt anoniem_030720181651 | |
golfer | maandag 10 december 2018 @ 12:25 |
| |
Kaneelstokje | maandag 10 december 2018 @ 13:32 |
Blij dat ik die weer gelezen heb. | |
onlogisch | maandag 10 december 2018 @ 15:18 |
Saindgod | |
Pietverdriet | maandag 10 december 2018 @ 15:21 |
Prima prak, beter dan pasta met groente pakketten door de saus | |
kanovinnie | dinsdag 11 december 2018 @ 04:51 |
| |
johannes_vermeer | dinsdag 11 december 2018 @ 16:06 |
Iwanius en ik genieten hier van Wij kunnen nu eindelijk iets anders gaan eten dan nasi. | |
fathank | dinsdag 11 december 2018 @ 16:42 |
Ik mis het bier uit blik | |
#ANONIEM | dinsdag 11 december 2018 @ 18:25 |
Op een van de foto's was ik wel Guinness uit blik aan het drinken | |
Smoofie | dinsdag 11 december 2018 @ 18:32 |
Hallo, ik update het straks. Met mijn hoeveelheden voor de bazengehakt | |
quirina | dinsdag 11 december 2018 @ 19:46 |
Ach de smaak verdwijnt toch na het opsteken van je sigaar of nie dan? | |
Elan | donderdag 13 december 2018 @ 14:13 |
Ziet er goed uit kerel, waarom doe je eigenlijk bloem door de jus, puur als bindmiddel? | |
#ANONIEM | donderdag 13 december 2018 @ 14:17 |
Goed bezig makker. Props voor de Tierenteyn. | |
Elan | donderdag 13 december 2018 @ 14:26 |
verkeerde topic | |
#ANONIEM | donderdag 13 december 2018 @ 14:27 |
Ja | |
naatje_1 | donderdag 13 december 2018 @ 14:33 |
tvp | |
Tegan | donderdag 13 december 2018 @ 14:34 |
Naar mijn smaak iets teveel ui en boter. Verder ziet het er top uit. | |
Tarado | donderdag 13 december 2018 @ 14:37 |
wat is er mis met boter? | |
#ANONIEM | donderdag 13 december 2018 @ 14:41 |
Dit antwoord | |
Divje | donderdag 13 december 2018 @ 14:43 |
Adames | donderdag 13 december 2018 @ 15:51 |
drie keer klaargekomen tijdens het eten hiervan ik geef het 9.5/10 | |
Smoofie | donderdag 13 december 2018 @ 16:03 |
Hoe upload ik fotos van mijn mobiel, als in, welke app. | |
fathank | donderdag 13 december 2018 @ 16:09 |
Imgur | |
Lucky_Strike | donderdag 13 december 2018 @ 16:09 |
Imgur bijvoorbeeld. Al vind ik hun website handiger dan de app. | |
derLudolf | donderdag 13 december 2018 @ 16:12 |
Niets mis met de App vind ik. Alleen moet je zelf nog .jpg achter een link typen. | |
Tjacka | donderdag 13 december 2018 @ 20:45 |
ik ben voor boerenkool gegaan dank je wel saind de gehaktballen waren wel een beetje heet | |
#ANONIEM | donderdag 13 december 2018 @ 20:46 |
Lekker gewerkt pik | |
#ANONIEM | donderdag 13 december 2018 @ 20:47 |
ziet er smerig uit tjacka | |
Tjacka | donderdag 13 december 2018 @ 20:48 |
waarom doe je zo onaardig doe hier kk hard mijn best voor krijg ik dit | |
Lucky_Strike | donderdag 13 december 2018 @ 20:49 |
Goed bezig | |
capricia | donderdag 13 december 2018 @ 20:51 |
Die vloer ook! Ik vind het er zeer goed uitzien, je ballen. | |
Joene | donderdag 13 december 2018 @ 20:54 |
https://www.facebook.com/vkmag/videos/918279374849609/ | |
Tjacka | donderdag 13 december 2018 @ 20:57 |
bedankt is de tafel | |
#ANONIEM | donderdag 13 december 2018 @ 20:57 |
oh kut komt dat daarvandaan nu vind ik het ineens niet meer grappig | |
Tjacka | donderdag 13 december 2018 @ 21:01 |
wanneer ga je weer een nieuwe stamppot maken | |
#ANONIEM | donderdag 13 december 2018 @ 21:13 |
Ik vond eigenlijk dat ik mijn deel al wel gedaan heb | |
Lucky_Strike | donderdag 13 december 2018 @ 21:17 |
Meer is altijd beter maar je hebt zeker een eervolle vermelding verdiend: CUL / [Wedstrijd] Beste CUL fototopic 2018 | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2018 @ 19:57 |
Ook gemaakt vandaag, alleen kon ik de stamper niet vinden | |
fathank | donderdag 20 december 2018 @ 20:09 |
Staafmixer gebruikt? Dat zijn echt walgelijke manieren. Van die mensen die boerenkoolpap maken . | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2018 @ 20:13 |
Nee als een gek met 2 spatels lopen stampen, voelde mijn armen alleen niet meer na een tijdje, nog wel oke geworden gelukkig | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2018 @ 20:35 |
Pics? | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2018 @ 20:42 |
Volgende wordt het beter | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2018 @ 21:07 |
Keimooi gek | |
GGMM | donderdag 20 december 2018 @ 21:23 |
Held | |
#ANONIEM | donderdag 20 december 2018 @ 22:04 |
thx boys | |
Sigaartje | vrijdag 21 december 2018 @ 16:52 |
Die ziet er geweldig uit! | |
IfImJamesDean | dinsdag 22 januari 2019 @ 20:14 |
Gehaktballen | |
quirina | dinsdag 22 januari 2019 @ 20:21 |
Veel te veel aardappel vriend | |
#ANONIEM | woensdag 23 januari 2019 @ 01:09 |
Toto69. | |
Sicstus | woensdag 23 januari 2019 @ 10:29 |
Dit zijn topics waar ik blij van word! | |
IfImJamesDean | woensdag 23 januari 2019 @ 12:02 |
*Vriendin van Johannes_Vermeer Wiens kloontje uit de klb sc ben jij? | |
Lucky_Strike | woensdag 23 januari 2019 @ 12:06 |
Dat is hier niet zo relevant | |
johannes_vermeer | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:04 |
Sure Toto, sure. Anyway, ik vond het jammer dat dit geweldige topic relatief weinig reacties heeft opgeleverd. Ik ben bang dat dit recept misschien iets te ingewikkeld was voor stamppot leken zoals Iwanius (RIP), ik, en vele anderen. Een paar ingrediënten zoals Gochujang en Luikse stroop, laat staan die Aldi campingslippers, die heb ik niet kunnen vinden. Ik wilde in dry januari ook geen al te duur bier verspillen dus het is vervangen door supermarktbier En de andijvie is vervangen door boerenkool. Tevens ziet het er smerig uit op sommige foto's dus ik denk dat ik volgende week weer nasi maak. Hier een overzicht van een groot deel van de ingrediënten, Al die pannen op de achtergrond zijn niet van mij, waarschijnlijk was iemand anders iets aan het koken voor het Viva forum ofzo. Eerst de gehaktballen: Eitje, mosterd, kruiden (o.a. die je hier op de foto ziet, pak er gerust nog meer, maakt toch allemaal niet uit). Beschuit zodat ze niet uit elkaar vallen, alleen was ik uiteindelijk vergeten het beschuit te gebruiken. Desalniettemin vielen ze niet uit elkaar dus het kan ook zonder beschuit. Wat zit er als jus bij? Ketjap, bier, bouillonblokje, beetje tomatenpuree. Heerlijk. Tegelijkertijd (dit is duidelijk voor een topchef die meerdere pannen tegelijkertijd in de gaten houdt) doe je dus ook de boerenkool en aardappelen koken, afgieten, boter er bij, beetje melk, en dan de boerenkool er doorheen. Beetje stampen, when in doubt doe je er nog wat extra boter en/of melk doorheen. Eindresultaat, ziet er eigenlijk niet uit, maar dan presenteer je dat alsof het de bedoeling was. Dus dit was de bedoeling. Heerlijk | |
Kaneelstokje | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:09 |
Borden van 19 jaar oud. Oei. | |
#ANONIEM | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:10 |
Ik ben bijzonder trots dat je mijn recept zo trouw bent gevolgd. Ziet er goed uit Johannes. Vooral op die mooie Blue Band borden, zeer jaloers op | |
onlogisch | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:11 |
Wat schattig. Het bord waar Johannes zijn eerste Olvarit van heeft gegeten | |
GGMM | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:13 |
Dat bord Ben je 12 ofzo | |
Kreator | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:13 |
Ja, nu heb ik zin in boerenkool met gehaktbal en rookworst. | |
AFCNiels | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:16 |
Het ziet er prima uit, ik zou het zo opeten. Jammer dat sommige users niet verder komen dan kritiek op het bord, dit zijn zeker geen mensen waar ik mee af zou spreken in een bioscoop. | |
maxi-mus | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:17 |
Johannes. Van een mooi bord kun je niet eten. | |
johannes_vermeer | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:50 |
Waarschijnlijk weten dit soort types ook niet hoe ze een kiwi moeten eten. | |
johannes_vermeer | vrijdag 1 februari 2019 @ 18:51 |
Collectors item | |
Mansjester | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:01 |
Klasse Johannes. Het is alleen een beetje weinig hoor. Is dat de portie voor Pax ofzo? | |
Kaneelstokje | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:02 |
Ik zal morgen ook eens een recept of 2 posten met foto's, zodat jullie mee kunnen genieten van een echte klassieke Indische kok. | |
johannes_vermeer | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:34 |
Had gewoon een beetje weinig opgeschept, het was wel voldoende hoor. | |
johannes_vermeer | vrijdag 1 februari 2019 @ 19:34 |
Ben benieuwd naar Indische stamppot | |
Mansjester | vrijdag 1 februari 2019 @ 20:40 |
Trots | |
renwan | vrijdag 1 februari 2019 @ 23:38 |
Johannes | |
FutureFairytale | vrijdag 1 februari 2019 @ 23:59 |
Jammer dat er geen spekjes door de boerenkool zitten. Verder lekker! |