Sure Toto, sure.
Anyway, ik vond het jammer dat dit geweldige topic relatief weinig reacties heeft opgeleverd. Ik ben bang dat dit recept misschien iets te ingewikkeld was voor stamppot leken zoals Iwanius (RIP), ik, en vele anderen. Een paar ingrediënten zoals Gochujang en Luikse stroop, laat staan die Aldi campingslippers, die heb ik niet kunnen vinden. Ik wilde in dry januari ook geen al te duur bier verspillen dus het is vervangen door supermarktbier
En de andijvie is vervangen door boerenkool.
Tevens ziet het er smerig uit op sommige foto's dus ik denk dat ik volgende week weer nasi maak.
Hier een overzicht van een groot deel van de ingrediënten,
Al die pannen op de achtergrond zijn niet van mij, waarschijnlijk was iemand anders iets aan het koken voor het Viva forum ofzo.
Eerst de gehaktballen:
Eitje, mosterd, kruiden (o.a. die je hier op de foto ziet, pak er gerust nog meer, maakt toch allemaal niet uit). Beschuit zodat ze niet uit elkaar vallen, alleen was ik uiteindelijk vergeten het beschuit te gebruiken. Desalniettemin vielen ze niet uit elkaar dus het kan ook zonder beschuit.
Wat zit er als jus bij? Ketjap, bier, bouillonblokje, beetje tomatenpuree. Heerlijk.
Tegelijkertijd (dit is duidelijk voor een topchef die meerdere pannen tegelijkertijd in de gaten houdt) doe je dus ook de boerenkool en aardappelen koken, afgieten, boter er bij, beetje melk, en dan de boerenkool er doorheen.
Beetje stampen, when in doubt doe je er nog wat extra boter en/of melk doorheen.
Eindresultaat, ziet er eigenlijk niet uit, maar dan presenteer je dat alsof het de bedoeling was. Dus dit was de bedoeling. Heerlijk