Dan wordt het meer kartoffelpuffer, rösti is zonder ei. Gerapste ( ) aardappel wil best plakken door het zetmeelquote:
AH verkocht het kant-en-klaar geraspt, dus het is buitenom vrij droog.quote:Op woensdag 14 november 2018 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan wordt het meer kartoffelpuffer, rösti is zonder ei. Gerapste ( ) aardappel wil best plakken door het zetmeel
Dat spul bevalt mij altijd prima zonder iets er door. Waarom moet het plakken dan?quote:Op woensdag 14 november 2018 15:13 schreef fietsie het volgende:
[..]
AH verkocht het kant-en-klaar geraspt, dus het is buitenom vrij droog.
Daarom dacht ik dat voorkoken mogelijk een noodzaak zou kunnen zijn.
Om er een rosti koek van te maken?quote:Op woensdag 14 november 2018 15:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dat spul bevalt mij altijd prima zonder iets er door. Waarom moet het plakken dan?
Je kan er wat ei doorheen doen, en fijner rapsen, je krijgt dan kartoffelpuffer. Erg lekker (met ui, wat zout en kummel).quote:Op woensdag 14 november 2018 15:26 schreef fietsie het volgende:
[..]
Om er een rosti koek van te maken?
Andere namen ervoorquote:Op woensdag 14 november 2018 15:42 schreef realAIVD het volgende:
ja, in principe gewoon rauwe aardappelen raspen en na het raspen vooral niet wassen, want dan spoel je het zetmeel weg...en dat zetmeel is inderdaad je plaksel.
Verder veel geduld, lekker boter en goed op smaak brengen
Kartoffelpuffer...ik heb vandaag een nieuw woord geleerd! Cool.
Op de wiki staan er nog veel meerquote:Op woensdag 14 november 2018 15:54 schreef realAIVD het volgende:
Genau, Reibekuchen, dat is het woord dat ik daarvoor gebruik!....al die andere kende ik nog niet, maar dat Duits is wel weer leuk
Ik hou er zelf ook wel van, al moet ik bekennen dat ik de laatste keer dat ik iets in die hoek gemaakt heb me niet meer kan herinneren.quote:Op woensdag 14 november 2018 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Op de wiki staan er nog veel meer
Geliefd in heel Europa ten oosten van NL
Ja. Ik eet ook graag Gołąbkiquote:Op woensdag 14 november 2018 16:00 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik hou er zelf ook wel van, al moet ik bekennen dat ik de laatste keer dat ik iets in die hoek gemaakt heb me niet meer kan herinneren.
Eigenlijk is die hele oost-Europese keuken superleuk. Ik krijg spontaan trek in pierogi
Die heb ik grappig genoeg nog nooit op, terwijl ik alles daaraan (meer dan) kan waarderen!quote:Op woensdag 14 november 2018 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja. Ik eet ook graag Gołąbki
Het is écht erg lekker, de moeite waard eens klaar te maken.quote:Op woensdag 14 november 2018 16:07 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Die heb ik grappig genoeg nog nooit op, terwijl ik alles daaraan (meer dan) kan waarderen!
Ik denk dat ik me er gewoon vaak lekker makkelijk van af wil maken, want het lijkt me best veel werk.
Heb je receptje?quote:Op woensdag 14 november 2018 16:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja. Ik eet ook graag Gołąbki
ik denk dat ik honger had tosti's gegeten en nu gaat het wel beter. En verder gewoon algehele malaise met keelpijn en hoesten en snot enzo.quote:
\quote:
quote:Op woensdag 14 november 2018 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
\
gewoon een groene kool nemen (of een witte) en de bladeren van de kool pellen (je snijdt de stronk eerst los), dan blancheer je de bladeren om de zachter te maken, die vul je dan met een kruidig mengsel van gehakt met gekookte rijst (of gort, kan ook) en rol je ze op en zet het blad vast met een prikkertje. Is arme mensen eten dus verhouding gekookte rijst/gort met gehakt is zeker 50/50
Garen in een tomatensaus of bruine saus.
Gehakt kan rund of half-om-half half, gekruid kummel, peper, zout, peterselie, knoflook.
Wat jij lekker vind.
[ afbeelding ]
Super, dikke dank!!quote:Op woensdag 14 november 2018 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
\
gewoon een groene kool nemen (of een witte) en de bladeren van de kool pellen (je snijdt de stronk eerst los), dan blancheer je de bladeren om de zachter te maken, die vul je dan met een kruidig mengsel van gehakt met gekookte rijst (of gort, kan ook) en rol je ze op en zet het blad vast met een prikkertje. Is arme mensen eten dus verhouding gekookte rijst/gort met gehakt is zeker 50/50
Garen in een tomatensaus of bruine saus.
Gehakt kan rund of half-om-half half, gekruid kummel, peper, zout, peterselie, knoflook.
Wat jij lekker vind.
[ afbeelding ]
Heerlijk dit, zelfgemaaktquote:Op woensdag 14 november 2018 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
\
gewoon een groene kool nemen (of een witte) en de bladeren van de kool pellen (je snijdt de stronk eerst los), dan blancheer je de bladeren om de zachter te maken, die vul je dan met een kruidig mengsel van gehakt met gekookte rijst (of gort, kan ook) en rol je ze op en zet het blad vast met een prikkertje. Is arme mensen eten dus verhouding gekookte rijst/gort met gehakt is zeker 50/50
Garen in een tomatensaus of bruine saus.
Gehakt kan rund of half-om-half half, gekruid kummel, peper, zout, peterselie, knoflook.
Wat jij lekker vind.
[ afbeelding ]
Jaquote:Op woensdag 14 november 2018 17:21 schreef Candaasje het volgende:
Ben ik de enige die er niet aan moet denken om op zo'n jacht te moeten verblijven voor meer dan een paar uur?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |