abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zondag 11 november 2018 @ 19:37:46 #1
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_183085234
registreer om deze reclame te verbergen
Niet mijn OP:

quote:
34 verdachten, 4 zittingsdagen en mogelijk jaren cel: 'Deze zaak gaat niet over Zwarte Piet'

Ook al is het pas begin oktober, komende week staat in het teken van sint en piet. Maandag begint de rechtszaak tegen 34 mannen en vrouwen uit Friesland die vorig jaar de snelweg blokkeerden om een bus met anti-Zwarte Pietdemonstranten op weg naar de landelijke intocht tegen te houden.

De strafzaak neemt vier of misschien wel vijf dagen in beslag.

'Gevaarlijke file'

De Friese verdachten parkeerden in november vorig jaar hun auto's op de snelweg A7 ter hoogte van Oudehaske. Ze wilden voorkomen dat het kinderfeest in Dokkum overschaduwd zou worden door protesten tegen Zwarte Piet.

De bussen met demonstranten werden klemgereden en er ontstond een kilometerslange file. "Met alle risico's van dien", zegt het Openbaar Ministerie daarover. De betoging tegen Zwarte Piet ging uiteindelijk niet door na een noodbevel van de burgemeester van Dongeradeel. Reden: de veiligheid van de landelijke intocht was niet meer te garanderen.

Drie strafbare feiten:
33 verdachten (30 mannen, 3 vrouwen, velen afkomstig uit het dorp Harkema) worden verdacht van drie strafbare feiten:
1. het versperren van de snelweg (maximaal negen jaar gevangenisstraf volgens het OM)
2. het voorkomen van een demonstratie waar een vergunning voor was (maximaal negen maanden gevangenisstraf volgens het OM)
3: dwang: de anti-Zwarte-Pietbetogers werden volgens het OM 'gedwongen te accepteren dat ze niet verder konden reizen' (maximaal twee jaar gevangenisstraf volgens het OM)

Verdachte 34 wordt behalve bovenstaande feiten ook nog verdacht van opruiing via internet. Het is Jenny Douwes, de vrouw die het gezicht is geworden van de pro-Zwarte Pietenbeweging. Zij zou een oproep tot de blokkade op Facebook hebben gezet.

Beslissing burgemeester doet er niet toe

Wat het OM betreft gaat deze strafzaak niet over Zwarte Piet, maar over het democratische recht om te demonstreren. "Als je dat op deze manier voorkomt, dan vinden wij dat een ernstig feit en iets waar wij maatschappelijk aandacht voor moeten vragen", zegt een woordvoerder van het OM.

Het was uiteindelijk wel de burgemeester die de demonstratie tegen Zwarte Piet verbood. Toch vindt het Openbaar Ministerie dat het de schuld is van de blokkeerders dat de demonstranten van Knock Out Zwarte Piet hun stem niet konden laten horen in Dokkum.

'Gemeente heeft niet haar best gedaan'

Jerry Afriyie, een van de organisatoren van de demonstratie tegen Zwarte Piet, geeft juist de gemeente de schuld. "De snelwegblokkeerders waren gewoon stoorzenders, mensen die ertussen kwamen."

"Wij zijn van mening dat deze stoorzenders weggevoerd hadden moeten worden en de gemeente had alles op alles moeten zetten om ervoor te zorgen dat wij het protest voort konden zetten."

Afriyie ziet de gemeente en omroep NTR, die Zwarte Piet in stand houdt, als grootste tegenstander, maar vindt het terecht dat de blokkeerders voor de rechter staan. "Maar het politieoptreden mag ook ter sprake komen. De gemeente heeft te weinig haar best gedaan om te voorkomen dat slecht gedrag beloond werd."
Samenvatting van voor de uitspraak:

- De rechtbank trekt maandag, dinsdag en donderdag uit voor het bespreken van de strafbare feiten en de persoonlijke omstandigheden van alle 34 verdachten
- Jenny Douwes moet op donderdagochtend voorkomen, wordt opruiing verweten
- De 34 Friezen horen waarschijnlijk vrijdag welke straf het OM tegen hen eist. Het voorlezen van al die individuele eisen neemt de hele ochtend in beslag
- Ook Kick Out Zwarte Piet en de loco-burgemeester die de demonstratie verbood, komen aan het woord
- De rechtbank verwacht veel belangstelling voor de strafzaak. Er zijn verschillende zalen beschikbaar om belangstellenden op te vangen
- Het is nog niet bekend wanneer de rechtbank uitspraak zal doen
- Sympathisanten hebben al duizenden euro's gedoneerd voor de eventuele boetes van de verdachten

Update 9 november: Taakstraffen voor snelwegblokkeerders sinterklaasintocht - https://nos.nl/l/2258535
Life is what you make it.
pi_183085434
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 19:36 schreef Kamina het volgende:

[..]

Zo te zien beweert RTL dat.

Fuck, ben ik Loeki1 aan het ondersteunen. :'(
Met betrekking tot financiėle adviseurs kan dat best kloppen.

In het algemeen is dat complete onzin.
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 11 november 2018 @ 19:43:25 #3
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_183085439
quote:
14s.gif Op zondag 11 november 2018 19:35 schreef Kamina het volgende:

[..]

"Het signaal van het om een de rechterlijke macht is duidelijk."

Veel duidelijker ja. :')
De 'een' moest dus een 'en' zijn. En om is een afkorting :P
Life is what you make it.
pi_183085457
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op zondag 11 november 2018 19:37 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Ben benieuwd naar die letterlijkheid, want in het vonnis dat op rechtspraak.nl staat, wordt het niet weersproken.
https://uitspraken.rechts(...)I:NL:RBNNE:2018:4555

In het bijzonder:

quote:
De rechtbank is voorts van oordeel dat verdachte en de medeverdachte door middel van deze handelingen de bestuurders en inzittenden van de bussen met anti-Zwarte Piet-demonstranten hebben gedwongen te dulden dat zij hun recht om een betoging te houden in Dokkum voor een deel niet konden verwezenlijken. Daartoe overweegt de rechtbank het volgende.
.


De rechtbank acht wel bewezen dat de anti-Zwarte Piet-demonstranten door de blokkade van de A7 niet om 11:15 uur in Dokkum konden zijn. Dit betekent dat zij door die blokkade in ieder geval een deel van de statische betoging niet hadden kunnen houden. Dit zou ook zo zijn geweest als de loco-burgemeester de betoging niet alsnog zou hebben verboden. Bovendien heeft de loco-burgemeester dit besluit pas genomen, nadat de blokkade alweer was opgeheven. Hieruit volgt dat verdachte en de medeverdachten door het blokkeren van de A7 de anti-Zwarte Piet-demonstranten al hadden gedwongen te dulden dat zij hun betogingsrecht voor een deel niet konden verwezenlijken, vóórdat de burgemeester de betoging verbood. Daarom is het naar het oordeel van de rechtbank in dit kader niet van doorslaggevend belang welke gronden de loco-burgemeester aan dit verbod ten grondslag heeft gelegd.

Voor zover de verdediging zich op het standpunt heeft willen stellen dat de blokkade langer heeft geduurd, doordat verdachte en de medeverdachten van de politie niet eerder mochten wegrijden, en dat dit de reden is waarom een deel van de statische demonstratie niet kon doorgaan, overweegt de rechtbank het volgende. Drie van de vier agenten die als eerste bij de blokkade aanwezig waren, zijn gehoord door de rechter-commissaris. Zij hebben alle drie verklaard dat zij niet tegen verdachte of de medeverdachten hebben gezegd dat zij niet mochten wegrijden. Naar het oordeel van de rechtbank is op de foto op pagina 157 van het dossier (map 1) duidelijk te zien dat vóór de blokkerende auto's twee politievoertuigen zijn geparkeerd, maar dat deze voertuigen niet zodanig op de weg zijn geplaatst dat het verdachte en de medeverdachten daardoor onmogelijk is gemaakt om weg te rijden. Bovendien is de rechtbank van oordeel dat - voor zover de politieagenten al tegen (een deel van) de verdachten zouden hebben gezegd dat zij (voorlopig) niet verder mochten rijden - dit een logische consequentie is van het handelen van verdachte en de medeverdachten. Door de A7 te versperren hebben verdachte en de medeverdachten naar het oordeel van de rechtbank bewust de aanmerkelijke kans aanvaard dat de politie de situatie ter plaatse zou bevriezen, dat zij daardoor niet verder zouden mogen rijden en dat de anti-Zwarte Piet-demonstranten daardoor te laat in Dokkum zouden komen. Dit laatste gevolg kan daarom naar het oordeel van de rechtbank in redelijkheid aan verdachte en de medeverdachten worden toegerekend.

De rechtbank is van oordeel dat verdachte en de medeverdachten door hun handelen ten minste bewust de aanmerkelijke kans hebben aanvaard dat alle hiervoor genoemde gevolgen van de blokkade zouden intreden en dat zij de bestuurders en inzittenden van de bussen met anti-Zwarte Piet-demonstranten en de bestuurders en inzittenden van andere op de A7 aanwezige motorrijtuigen daartoe zouden dwingen.

De rechtbank is voorts van oordeel dat verdachte en de medeverdachten niet bevoegd waren de vrijheid van handelen van de bestuurders en inzittenden van de bussen met anti-Zwarte Piet-demonstranten en de bestuurders en inzittenden van andere op de A7 aanwezige motorrijtuigen op deze wijze te beperken. Hieruit volgt dat de door verdachte en de medeverdachten uitgeoefende dwang wederrechtelijk was. Naar het oordeel van de rechtbank hebben verdachte en de medeverdachten (ten minste) bewust de aanmerkelijke kans aanvaard dat zij onbevoegd handelden.

Op grond van het voorgaande acht de rechtbank het onder 3. primair ten laste wettig en overtuigend bewezen.
pi_183085622
En ter aanvulling, het onder 3. primair ten laste gelegde is dus:
quote:
3.
hij op of omstreeks 18 november 2017, op de Rijksweg A7, nabij Oudehaske (in de richting van Heerenveen), in elk geval in de gemeente De Fryske Marren, tezamen in vereniging met zijn mededader(s), althans alleen,
een ander of anderen, te weten een of meer bestuurder(s) van autobussen en/of een of meer inzittende(n) van die autobussen en/of een of meer andere op die weg aanwezige bestuurder(s) en/of inzittende(n) van motorrijtuig(en), door geweld of enige andere feitelijkheid en/of door bedreiging met geweld of enige andere feitelijkheid gericht tegen die voornoemde bestuurder(s) en/of inzittende(n), wederrechtelijk heeft gedwongen iets te doen, niet te doen en/of te dulden,
Oftewel het misdrijf dat wordt beschreven in artikel 284 van het wetboek van strafrecht.
  zondag 11 november 2018 @ 19:53:42 #6
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_183085804
Dank kansenjongere. Dat was een andere tekst dan ik gevonden had. Blijft overeind dat het vooral de stremming is waarvoor de veroordeling plaats vindt. Eventuele gevolgen hebben ze 'ten minste aanvaard'.
Ik vind het oordeel er dan ook niet sterker op worden. Temeer daar ze voorbijgaan aan de motivatie van de loco-burgemeester om de demonstratie te verbieden. Ze hadden het statische deel van de demonstratie hoe dan ook niet meer op tijd kunnen bereiken.
Life is what you make it.
pi_183086009
registreer om deze reclame te verbergen
Al die mensen die elkaar hier een beetje op zitten jutten. "Terroristen", "nazi's", "geweld geoorloofd", "met alle middelen".

Jullie zijn allemaal compleet doorgeslagen. Griezelig.
"Pools are perfect for holding water"
pi_183086150
quote:
14s.gif Op zondag 11 november 2018 19:53 schreef Schanulleke het volgende:
Dank kansenjongere. Dat was een andere tekst dan ik gevonden had. Blijft overeind dat het vooral de stremming is waarvoor de veroordeling plaats vindt. Eventuele gevolgen hebben ze 'ten minste aanvaard'.
Ik vind het oordeel er dan ook niet sterker op worden. Temeer daar ze voorbijgaan aan de motivatie van de loco-burgemeester om de demonstratie te verbieden. Ze hadden het statische deel van de demonstratie hoe dan ook niet meer op tijd kunnen bereiken.
Dat is pertinent onjuist.
Ze zijn voor twee misdrijven veroordeeld. artikel 162 en artikel 284.
Jij lijkt te blijven beweren dat het uitsluitend om artikel 162 zou gaan, waardoor je betoog er, om je eigen woorden te gebruiken, niet sterker op wordt.

De rechter stelt letterlijk dat het mislopen van het statische deel van de demonstratie het gevolg is van de blokkade. Waarom jij dat dan nu toch weer ontkent is me een raadsel.
  zondag 11 november 2018 @ 20:07:46 #9
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_183086338
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 20:02 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Dat is pertinent onjuist.
Ze zijn voor twee misdrijven veroordeeld. artikel 162 en artikel 284.
Jij lijkt te blijven beweren dat het uitsluitend om artikel 162 zou gaan, waardoor je betoog er, om je eigen woorden te gebruiken, niet sterker op wordt.

De rechter stelt letterlijk dat het mislopen van het statische deel van de demonstratie het gevolg is van de blokkade. Waarom jij dat dan nu toch weer ontkent is me een raadsel.
Er staat dat het mede het gevolg is, waarmee ze zich er gemakkelijk vanaf maakt met betrekking tot de aangevoerde verdediging. Temeer omdat de loco-burgemeester had gemotiveerd dat het dynamische en het statische deel van de demonstratie niet los van elkaar waren te zien. Het was, met het oog op de openbare orde, niet doenlijk om de demonstranten dan nog op de plaats van het statische deel te krijgen.
Life is what you make it.
pi_183086498
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 20:07 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Er staat dat het mede het gevolg is, waarmee ze zich er gemakkelijk vanaf maakt met betrekking tot de aangevoerde verdediging. Temeer omdat de loco-burgemeester had gemotiveerd dat het dynamische en het statische deel van de demonstratie niet los van elkaar waren te zien. Het was, met het oog op de openbare orde, niet doenlijk om de demonstranten dan nog op de plaats van het statische deel te krijgen.
quote:
De rechtbank acht wel bewezen dat de anti-Zwarte Piet-demonstranten door de blokkade van de A7 niet om 11:15 uur in Dokkum konden zijn. Dit betekent dat zij door die blokkade in ieder geval een deel van de statische betoging niet hadden kunnen houden.
  zondag 11 november 2018 @ 20:16:26 #11
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_183086664
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 20:11 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]


[..]

Maar volgens afspraak hadden ze daar dus sowieso eerder moeten zijn. Nogmaals, er is nooit sprake geweest van alleen een (deel van een) statische demonstratie. Het was alles of niets.
Life is what you make it.
pi_183086724
quote:
13s.gif Op zondag 11 november 2018 19:58 schreef probeer het volgende:
Al die mensen die elkaar hier een beetje op zitten jutten. "Terroristen", "nazi's", "geweld geoorloofd", "met alle middelen".

Jullie zijn allemaal compleet doorgeslagen. Griezelig.
Pek en veren!
Je hoort bij de betere, maar nog lang niet bij de beste
pi_183086792
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 20:16 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Maar volgens afspraak hadden ze daar dus sowieso eerder moeten zijn. Nogmaals, er is nooit sprake geweest van alleen een (deel van een) statische demonstratie. Het was alles of niets.
Daar denkt de rechter blijkbaar heel anders over. En niet alleen de rechter, maar ook de blokkeerfriezen. Als immers al zeker was dat de demonstratie niet door zou gaan, dan was het doel dus al bereikt en was het dus helemaal niet nodig om de rest van het verkeer in gevaar te brengen.
Dan ben je wel de schlemiel van het jaar, als je een strafblad hebt door je poging om iets te voorkomen dat toch al niet door kon gaan...
pi_183086855
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 19:43 schreef probeer het volgende:

[..]

Met betrekking tot financiėle adviseurs kan dat best kloppen.

In het algemeen is dat complete onzin.
Volgens jou tov RTL nieuws?

quote:
2s.gif Op zondag 11 november 2018 19:43 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

De 'een' moest dus een 'en' zijn. En om is een afkorting :P
In de Nederlandse taal?
1 + 1 = blauw
  zondag 11 november 2018 @ 20:22:40 #15
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_183086890
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 20:21 schreef Kamina het volgende:

[..]

Volgens jou tov RTL nieuws?

[..]

In de Nederlandse taal?
Je wil het gewoon niet snappen :P
Life is what you make it.
pi_183086931
quote:
2s.gif Op zondag 11 november 2018 20:22 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Je wil het gewoon niet snappen :P
Of het de een om dit ze dat wij valt gewoon niet te snappen.
1 + 1 = blauw
  zondag 11 november 2018 @ 20:25:23 #17
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_183086981
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 20:19 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Daar denkt de rechter blijkbaar heel anders over. En niet alleen de rechter, maar ook de blokkeerfriezen. Als immers al zeker was dat de demonstratie niet door zou gaan, dan was het doel dus al bereikt en was het dus helemaal niet nodig om de rest van het verkeer in gevaar te brengen.
Dan ben je wel de schlemiel van het jaar, als je een strafblad hebt door je poging om iets te voorkomen dat toch al niet door kon gaan...
Als de rechter daar echt anders over dacht had ze de motivatie van de loco-burgemeester gewoon mee kunnen wegen. Er is een reden dat ze dat niet gedaan heeft.
Life is what you make it.
pi_183087156
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 20:21 schreef Kamina het volgende:

[..]

Volgens jou tov RTL nieuws?

[..]

In de Nederlandse taal?
quote:
Estimating Gender Disparities in Federal Criminal Cases
University of Michigan Law and Economics Research Paper, No. 12-018

Sonja B. Starr
University of Michigan Law School

Date Written: August 29, 2012

Abstract
This paper assesses gender disparities in federal criminal cases. It finds large gender gaps favoring women throughout the sentence length distribution (averaging over 60%), conditional on arrest offense, criminal history, and other pre-charge observables. Female arrestees are also significantly likelier to avoid charges and convictions entirely, and twice as likely to avoid incarceration if convicted. Prior studies have reported much smaller sentence gaps because they have ignored the role of charging, plea-bargaining, and sentencing fact-finding in producing sentences. Most studies control for endogenous severity measures that result from these earlier discretionary processes and use samples that have been winnowed by them. I avoid these problems by using a linked dataset tracing cases from arrest through sentencing. Using decomposition methods, I show that most sentence disparity arises from decisions at the earlier stages, and use the rich data to investigate causal theories for these gender gaps.

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2144002
Lijkt me vrij duidelijk.

quote:
16 women have been executed since 1976, while 1442 men have been executed. 15,391 total confirmed lawful executions have been carried out in the US since 1608, and of these, 575, or 3.6%, were women. Women account for 1/50 death sentences, 1/67 people on death row, and 1/100 people whose executions are actually carried out.

https://en.wikipedia.org/(...)d_States#Among_sexes
Het is raar dat je als vrouw bij een veroordeling tot de doodstraf (1/50e), minder snel op deathrow belandt (opeens nog maar 1/67) en minder kans hebt om uiteindelijk geėxecuteerd te worden (1/100).

[ Bericht 1% gewijzigd door probeer op 11-11-2018 20:36:46 ]
"Pools are perfect for holding water"
pi_183087234
quote:
2s.gif Op zondag 11 november 2018 20:25 schreef Schanulleke het volgende:

[..]

Als de rechter daar echt anders over dacht had ze de motivatie van de loco-burgemeester gewoon mee kunnen wegen. Er is een reden dat ze dat niet gedaan heeft.
Het is goed met jou, eerst beweerde je nog het vonnis te hebben gelezen en was je er desalniettemin stellig van overtuigd dat ze uitsluitend waren veroordeeld voor het blokkeren van de snelweg.
En nu je zelf blijkbaar ook inziet dat dat geen stand meer houdt kom je met dit soort uitvluchten.
Fijne avond nog...
pi_183087604
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 20:30 schreef probeer het volgende:

[..]


[..]

Lijkt me vrij duidelijk.

[..]

Het is raar dat je als vrouw bij een veroordeling tot de doodstraf (1/50e), minder snel op deathrow belandt (opeens nog maar 1/67) en minder kans hebt om uiteindelijk geėxecuteerd te worden (1/100).
Lees jij daar iets over dezelfde criminele daden van man en vrouw dat ik niet zie?
1 + 1 = blauw
  vrijdag 23 november 2018 @ 16:21:43 #21
1055 Schanulleke
Een kop vol zaagsel!
pi_183326910
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 20:33 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Het is goed met jou, eerst beweerde je nog het vonnis te hebben gelezen en was je er desalniettemin stellig van overtuigd dat ze uitsluitend waren veroordeeld voor het blokkeren van de snelweg.
En nu je zelf blijkbaar ook inziet dat dat geen stand meer houdt kom je met dit soort uitvluchten.
Fijne avond nog...
Vandaag is duidelijk geworden dat 19 blokkeerfriezen in hoger beroep gaan.
In het licht van onze discussie van 2 weken geleden is de volgende quote, afkomstig van de website van Anker & Anker wel aardig. Maar, jij ook een fijne avond!
quote:
Opmerkelijk is dat de rechtbank alle cliėnten heeft vrijgesproken van het verhinderen van een geoorloofde betoging. Dit feit vormde het zwaartepunt voor het openbaar ministerie omdat daarmee het uitoefenen van een fundamenteel recht (demonstratierecht) zou worden gefrustreerd. Daarentegen is wel een ander feit bewezen verklaard, namelijk dwang. Concreet houdt dit in dat de cliėnten zich volgens de rechtbank op de A7 zodanig hebben gedragen dat zij de inzittenden van een drietal bussen hebben gedwongen te dulden dat zij in een file terecht kwamen waardoor zij een deel van de betoging niet konden uitvoeren. Met dit oordeel miskent de rechtbank in de visie van de verdediging dat de locoburgemeester heeft verklaard dat het verbieden van de (statische) betoging in Dokkum niets te maken had met de blokkade op de A7. Volgens de locoburgemeester kon de veiligheid in de stad niet worden gegarandeerd en was dat de reden voor het verbod.
Life is what you make it.
pi_185404673
Politie haalt blokkeerfries uit huis voor afname DNA

https://www.dvhn.nl/groni(...)me-DNA-24232912.html
pi_185405375
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 13:24 schreef Zipportal het volgende:
Politie haalt blokkeerfries uit huis voor afname DNA

https://www.dvhn.nl/groni(...)me-DNA-24232912.html
Frysk bloed tsjoch op! Wol no ris brūze en siede,
En būnzje troch śs ieren om!
Flean op! Wy sjonge it bźste lān fan d'ierde,
It Fryske lān fol eare en rom.

Klink dan en daverje fier yn it rūn
Dyn ālde eare, o Fryske grūn!
Klink dan en daverje fier yn it rūn
Dyn ālde eare, o Fryske grūn!
» Le Civisme Est d'Avant-Garde «
pi_185406467
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 13:24 schreef Zipportal het volgende:
Politie haalt blokkeerfries uit huis voor afname DNA

https://www.dvhn.nl/groni(...)me-DNA-24232912.html
Compleet gekkenwerk :').

Echt heel bizar.
pi_185406533
Schandalig dit :r
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185406607
Hadden ze niks beters te doen? :')
pi_185406690
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 14:53 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Schandalig dit :r
Wat is daar schandalig aan?
pi_185406774
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:00 schreef Xa1pt het volgende:
[..]

Wat is daar schandalig aan?
Waarom zouden ze het DNA-materiaal van blokkeerfriezen perse moeten hebben?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185406822
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:04 schreef voetbalmanager2 het volgende:

Waarom zouden ze het DNA-materiaal van blokkeerfriezen perse moeten hebben?
Het afstaan van DNA is verplicht voor iedereen die in Nederland is veroordeeld voor een strafbaar feit waar voorlopige hechtenis voor mogelijk is.
pi_185406843
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:04 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]

Waarom zouden ze het DNA-materiaal van blokkeerfriezen perse moeten hebben?
Dat staat notabene in het bericht...
  Moderator dinsdag 5 maart 2019 @ 15:11:55 #31
236264 crew  capricia
pi_185406899
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:04 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]

Waarom zouden ze het DNA-materiaal van blokkeerfriezen perse moeten hebben?
Waarom zou de wet voor hun niet gelden?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  Moderator dinsdag 5 maart 2019 @ 15:27:30 #32
236264 crew  capricia
pi_185407187
JennyDouwes twitterde op dinsdag 05-03-2019 om 11:13:24 @E_Hunyadi Bij veroordeling misdrijf waar meer dan 4 jaar max op staat is DNA afgeven verplicht. Bezwaar maken kan pas na afname. reageer retweet
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  dinsdag 5 maart 2019 @ 15:32:18 #33
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_185407306
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 14:49 schreef Scrummie2.0 het volgende:
[..]

Compleet gekkenwerk :').

Echt heel bizar.
Je weigert toch zelf om langs te gaan? Ja, dan is de consequentie dat ze het komen halen.
pi_185407384
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:27 schreef capricia het volgende:
JennyDouwes twitterde op dinsdag 05-03-2019 om 11:13:24 @:E_Hunyadi Bij veroordeling misdrijf waar meer dan 4 jaar max op staat is DNA afgeven verplicht. Bezwaar maken kan pas na afname. reageer retweet
Daarom vond ik het ook zo schandalig. Maar het blijkt dat het iets genuanceerder ligt: bij alle veroordelingen waar een voorlopige hechtenis mogelijk voor is kan het OM veroordeelden dwingen DNA af te staan. Doorgaans is dat bij veroordelingen van 4 jaar gevangenisstraf of meer.
https://www.rijksoverheid(...)ek-bij-veroordeelden

Of de hoge taakstraffen waar deze veroordeelde Friezen daar ook onder vallen weet ik niet. Als het onterecht is dat ze gedwongen zijn hun DNA af te staan dan gaan we dat zeker horen, want ze hebben al aangegeven hier bezwaar tegen aan te tekenen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185407397
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:32 schreef Drekkoning het volgende:
[..]

Je weigert toch zelf om langs te gaan? Ja, dan is de consequentie dat ze het komen halen.
Je begrijpt het bizarre niet schijnbaar. Het is bizar dat ze überhaupt DNA willen afnemen.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 15:39:53 #36
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_185407439
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:37 schreef Scrummie2.0 het volgende:
[..]

Je begrijpt het bizarre niet schijnbaar. Het is bizar dat ze überhaupt DNA willen afnemen.
Ah, ik dacht dat je ageerde tegen het feit dat ze uit huis werd gehaald.

Tja, dat is nou eenmaal de wet die we met elkaar hebben afgesproken. Zie geen reden om daar opeens vanaf te gaan wijken.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 15:40:28 #37
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_185407452
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:04 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]

Waarom zouden ze het DNA-materiaal van blokkeerfriezen perse moeten hebben?
Dit is gewoon pesterij en/of intimidatie.
herr doctor
  dinsdag 5 maart 2019 @ 15:43:45 #38
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_185407517
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:40 schreef thedeedster het volgende:
[..]

Dit is gewoon pesterij en/of intimidatie.
DNA afstaan volgt automatisch uit de veroordeling van de rechter.
pi_185407549
Het is werkelijk te bizar voor woorden. Deze mensen - op één iemand na had niemand een strafblad - worden behandeld alsof het beestachtige beroepscriminelen zijn. Ze hebben alleen een bus tot stoppen gedwongen op een snelweg, meer niet.

Het is ronduit ziekelijk en misselijkmakend dat mensen op deze manier worden geļntimideerd. En let wel: deze mensen worden alleen zo obsessief vervolgd omdat ze een "sociaal-wenselijk" geluid tegenhielden. Toen allochtoon straattuig een Pegida-demonstratie met geweld onmogelijk maakte, werd er niemand aangehouden en vervolgd.

Het zegt veel over de partijdigheid van politie en justitie. Vrouwe Justitia hoort blind te zijn, maar is dat niet.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 15:49:02 #40
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_185407626
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:45 schreef Elfletterig het volgende:
Het is werkelijk te bizar voor woorden. Deze mensen - op één iemand na had niemand een strafblad - worden behandeld alsof het beestachtige beroepscriminelen zijn. Ze hebben alleen een bus tot stoppen gedwongen op een snelweg, meer niet.

Het is ronduit ziekelijk en misselijkmakend dat mensen op deze manier worden geļntimideerd. En let wel: deze mensen worden alleen zo obsessief vervolgd omdat ze een "sociaal-wenselijk" geluid tegenhielden. Toen allochtoon straattuig een Pegida-demonstratie met geweld onmogelijk maakte, werd er niemand aangehouden en vervolgd.

Het zegt veel over de partijdigheid van politie en justitie. Vrouwe Justitia hoort blind te zijn, maar is dat niet.
Dit DNA afstaan moeten zoveel mensen doen die veroordeeld zijn. Dat is nou eenmaal zo geregeld en is niet een speciale behandeling voor deze mensen ofzo.

Vervolgens geven ze geen gehoor aan de oproep en dan is de consequentie dat ze het komen halen. Dat komt dus door je eigen acties. Vervolgens weer lekker in de slachtofferrol kruipen en zeuren hoe erg je gepest wordt.

Nee, accepteer dat je daden volgens de wet consequenties hebben, en draag die ook. Dan zou ik ook een stuk meer respect hebben voor die mensen dan nu.
pi_185408024
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:43 schreef Drekkoning het volgende:
[..]

DNA afstaan volgt automatisch uit de veroordeling van de rechter.
Nee, alleen bij veroordelingen van minstens 4 jaar gevangenisstraf. Of bij veroordelingen met voorlopige hechtenis.

Geen van de Friezen is tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld, laat staan 4 jaar.
Geen van de Friezen is dan ook in voorlopige hechtenis genomen tot de uitspraak van hun beroep. Of het terecht is dat ze hun DNA af moesten staan is dus nog maar de vraag.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 5 maart 2019 @ 16:11:34 #42
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_185408165
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 16:06 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]

Nee, alleen bij veroordelingen van minstens 4 jaar gevangenisstraf. Of bij veroordelingen met voorlopige hechtenis.

Geen van de Friezen is tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf veroordeeld, laat staan 4 jaar.
Geen van de Friezen is dan ook in voorlopige hechtenis genomen tot de uitspraak van hun beroep. Of het terecht is dat ze hun DNA af moesten staan is dus nog maar de vraag.
Afstaan is verplicht bij veroordelingen voor feiten waarbij voorlopige hechtenis mogelijk is.
pi_185408258
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:49 schreef Drekkoning het volgende:
[..]

Dit DNA afstaan moeten zoveel mensen doen die veroordeeld zijn. Dat is nou eenmaal zo geregeld en is niet een speciale behandeling voor deze mensen ofzo.

Vervolgens geven ze geen gehoor aan de oproep en dan is de consequentie dat ze het komen halen. Dat komt dus door je eigen acties. Vervolgens weer lekker in de slachtofferrol kruipen en zeuren hoe erg je gepest wordt.

Nee, accepteer dat je daden volgens de wet consequenties hebben, en draag die ook. Dan zou ik ook een stuk meer respect hebben voor die mensen dan nu.
Als politie en justitie bij alle veroordeelden deze gretigheid zou tentoonspreiden, zou je een punt hebben. Maar het is zo klaar als een klontje dat deze zaak uitzonderlijk is. Dat was bijvoorbeeld ook te zien aan het gelikte filmpje dat het OM in elkaar zette om de vervolging kracht bij te zetten.

Feit is dat de Blokkeerfriezen met hun actie een demonstratie verhinderden die binnen de categorie "wenselijk geluid" valt. Uit het genoemde voorbeeld van de Pegida-demonstratie in Utrecht - nul aanhoudingen, nul vervolgingen - blijkt dat er met verschillende maten wordt gemeten. Dan is er ineens geen fanatisme, zijn er geen gelikte filmpjes, geen straffen en ook geen inzameling van DNA-materiaal.

Politie en justitie hebben alle mogelijke energie gestoken in vervolging van Blokkeerfriezen. Het ging zelfs zo ver dat de politie niet thuis gaf toen iemand met camerabeelden en al aangifte deed van vandalisme met 50.000 euro schade. Zo'n zaak is immers niet zo belangrijk als een groepje Blokkeerfiezen met veel machtsvertoon vervolgen.

Een identiek voorbeeld is hoe groepen mensen staan te juichen bij de klimaatspijbelaars: groepen leerlingen die zich onttrekken aan de leerplicht, met instemming van schooldirecteuren, linkse politici en anderen. Een schooldirecteur prees de maatschappelijke betrokkenheid van zijn leerlingen. Gevraagd naar wat hij ervan zou vinden als ze tegen asielzoekers zouden demonstreren: nee, dat zag hij dan toch niet zo zitten.

We moeten in dit land toe naar een systeem van gelijke monniken, gelijke kappen. Het kan niet zo zijn dat bepaalde groepen harder worden aangepakt of juist worden toegejuicht omdat ze een maatschappelijk wenselijk geluid verkondigen, cq. zich daartegen verzetten. In gelijke gevallen - spijbelen om ergens voor te demonstreren of andermans demonstratie met geweld onmogelijk maken - moet gelijk worden gehandeld. Dat is nu geenszins het geval in Nederland.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 16:17:23 #44
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_185408298
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 16:15 schreef Elfletterig het volgende:
[..]

Als politie en justitie bij alle veroordeelden deze gretigheid zou tentoonspreiden, zou je een punt hebben. Maar het is zo klaar als een klontje dat deze zaak uitzonderlijk is. Dat was bijvoorbeeld ook te zien aan het gelikte filmpje dat het OM in elkaar zette om de vervolging kracht bij te zetten.

Feit is dat de Blokkeerfriezen met hun actie een demonstratie verhinderden die binnen de categorie "wenselijk geluid" valt. Uit het genoemde voorbeeld van de Pegida-demonstratie in Utrecht - nul aanhoudingen, nul vervolgingen - blijkt dat er met verschillende maten wordt gemeten. Dan is er ineens geen fanatisme, zijn er geen gelikte filmpjes, geen straffen en ook geen inzameling van DNA-materiaal.

Politie en justitie hebben alle mogelijke energie gestoken in vervolging van Blokkeerfriezen. Het ging zelfs zo ver dat de politie niet thuis gaf toen iemand met camerabeelden en al aangifte deed van vandalisme met 50.000 euro schade. Zo'n zaak is immers niet zo belangrijk als een groepje Blokkeerfiezen met veel machtsvertoon vervolgen.

Een identiek voorbeeld is hoe groepen mensen staan te juichen bij de klimaatspijbelaars: groepen leerlingen die zich onttrekken aan de leerplicht, met instemming van schooldirecteuren, linkse politici en anderen. Een schooldirecteur prees de maatschappelijke betrokkenheid van zijn leerlingen. Gevraagd naar wat hij ervan zou vinden als ze tegen asielzoekers zouden demonstreren: nee, dat zag hij dan toch niet zo zitten.

We moeten in dit land toe naar een systeem van gelijke monniken, gelijke kappen. Het kan niet zo zijn dat bepaalde groepen harder worden aangepakt of juist worden toegejuicht omdat ze een maatschappelijk wenselijk geluid verkondigen, cq. zich daartegen verzetten. In gelijke gevallen - spijbelen om ergens voor te demonstreren of andermans demonstratie met geweld onmogelijk maken - moet gelijk worden gehandeld. Dat is nu geenszins het geval in Nederland.
Dat anderen ook aangepakt moeten worden ben ik met je eens.

Maar om nu weer over DNA afname te gaan zeiken slaat nergens op. Dat is gewoon onderdeel van de veroordeling die alweer een tijd geleden is uitgesproken. Get over it.
pi_185408317
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 15:45 schreef Elfletterig het volgende:
Het is werkelijk te bizar voor woorden. Deze mensen - op één iemand na had niemand een strafblad - worden behandeld alsof het beestachtige beroepscriminelen zijn. Ze hebben alleen een bus tot stoppen gedwongen op een snelweg, meer niet.

Het is ronduit ziekelijk en misselijkmakend dat mensen op deze manier worden geļntimideerd. En let wel: deze mensen worden alleen zo obsessief vervolgd omdat ze een "sociaal-wenselijk" geluid tegenhielden. Toen allochtoon straattuig een Pegida-demonstratie met geweld onmogelijk maakte, werd er niemand aangehouden en vervolgd.

Het zegt veel over de partijdigheid van politie en justitie. Vrouwe Justitia hoort blind te zijn, maar is dat niet.
In deze zaak is vrouwe justitia echt net naar Pearle geweest.
Het is pas echt crisis als het bier op is.
pi_185408347
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 16:15 schreef Elfletterig het volgende:
[..]

Als politie en justitie bij alle veroordeelden deze gretigheid zou tentoonspreiden, zou je een punt hebben. Maar het is zo klaar als een klontje dat deze zaak uitzonderlijk is. Dat was bijvoorbeeld ook te zien aan het gelikte filmpje dat het OM in elkaar zette om de vervolging kracht bij te zetten.

Feit is dat de Blokkeerfriezen met hun actie een demonstratie verhinderden die binnen de categorie "wenselijk geluid" valt. Uit het genoemde voorbeeld van de Pegida-demonstratie in Utrecht - nul aanhoudingen, nul vervolgingen - blijkt dat er met verschillende maten wordt gemeten. Dan is er ineens geen fanatisme, zijn er geen gelikte filmpjes, geen straffen en ook geen inzameling van DNA-materiaal.

Politie en justitie hebben alle mogelijke energie gestoken in vervolging van Blokkeerfriezen. Het ging zelfs zo ver dat de politie niet thuis gaf toen iemand met camerabeelden en al aangifte deed van vandalisme met 50.000 euro schade. Zo'n zaak is immers niet zo belangrijk als een groepje Blokkeerfiezen met veel machtsvertoon vervolgen.

Een identiek voorbeeld is hoe groepen mensen staan te juichen bij de klimaatspijbelaars: groepen leerlingen die zich onttrekken aan de leerplicht, met instemming van schooldirecteuren, linkse politici en anderen. Een schooldirecteur prees de maatschappelijke betrokkenheid van zijn leerlingen. Gevraagd naar wat hij ervan zou vinden als ze tegen asielzoekers zouden demonstreren: nee, dat zag hij dan toch niet zo zitten.

We moeten in dit land toe naar een systeem van gelijke monniken, gelijke kappen. Het kan niet zo zijn dat bepaalde groepen harder worden aangepakt of juist worden toegejuicht omdat ze een maatschappelijk wenselijk geluid verkondigen, cq. zich daartegen verzetten. In gelijke gevallen - spijbelen om ergens voor te demonstreren of andermans demonstratie met geweld onmogelijk maken - moet gelijk worden gehandeld. Dat is nu geenszins het geval in Nederland.
Feit blijft dat die blokkeerboeren ieys hebben gedaan wat niet mocht. Al het andere is niet aan de orde in deze zaak.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_185408542
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 16:19 schreef marsan het volgende:
[..]

Feit blijft dat die blokkeerboeren ieys hebben gedaan wat niet mocht. Al het andere is niet aan de orde in deze zaak.
Dat de Blokkeerfriezen iets hebben gedaan dat niet mocht, staat buiten kijf. Maar om het functioneren van onze rechtstaat te toetsen, is het nodig om te beoordelen of in soortgelijke situaties ook tot vervolging en veroordeling wordt overgegaan. Dat is NIET het geval, waardoor er dus sprake is van partijdigheid.

Je moet echt wel enorme oogkleppen op hebben, wil je niet zien dat er in deze zaak bizar veel machtsvertoon is richting de Blokkeerfriezen. En dat valt niet los te zien van het onderwerp, temeer omdat er bij een niet-wenselijk geluid (protest tegen de islam) compleet anders wordt gehandeld.

Als politie, OM en rechters in identieke situaties *zo* verschillend handelen, mogen we serieuze vraagtekens stellen bij het functioneren van onze rechtstaat. De objectiviteit is ver te zoeken.
  dinsdag 5 maart 2019 @ 16:34:08 #48
473519 Drekkoning
Koning van Drek
pi_185408754
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 16:26 schreef Elfletterig het volgende:
[..]

Dat de Blokkeerfriezen iets hebben gedaan dat niet mocht, staat buiten kijf. Maar om het functioneren van onze rechtstaat te toetsen, is het nodig om te beoordelen of in soortgelijke situaties ook tot vervolging en veroordeling wordt overgegaan. Dat is NIET het geval, waardoor er dus sprake is van partijdigheid.

Je moet echt wel enorme oogkleppen op hebben, wil je niet zien dat er in deze zaak bizar veel machtsvertoon is richting de Blokkeerfriezen. En dat valt niet los te zien van het onderwerp, temeer omdat er bij een niet-wenselijk geluid (protest tegen de islam) compleet anders wordt gehandeld.

Als politie, OM en rechters in identieke situaties *zo* verschillend handelen, mogen we serieuze vraagtekens stellen bij het functioneren van onze rechtstaat. De objectiviteit is ver te zoeken.
En als het andersom zo was geweest, had je net zo uitgebreid gereageerd en geageerd tegen het functioneren van de rechtstaat?
pi_185408774
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 16:26 schreef Elfletterig het volgende:
[..]

Dat de Blokkeerfriezen iets hebben gedaan dat niet mocht, staat buiten kijf. Maar om het functioneren van onze rechtstaat te toetsen, is het nodig om te beoordelen of in soortgelijke situaties ook tot vervolging en veroordeling wordt overgegaan. Dat is NIET het geval, waardoor er dus sprake is van partijdigheid.

Je moet echt wel enorme oogkleppen op hebben, wil je niet zien dat er in deze zaak bizar veel machtsvertoon is richting de Blokkeerfriezen. En dat valt niet los te zien van het onderwerp, temeer omdat er bij een niet-wenselijk geluid (protest tegen de islam) compleet anders wordt gehandeld.

Als politie, OM en rechters in identieke situaties *zo* verschillend handelen, mogen we serieuze vraagtekens stellen bij het functioneren van onze rechtstaat. De objectiviteit is ver te zoeken.
Dat is aan de orde in andere zaken.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  Moderator dinsdag 5 maart 2019 @ 16:43:33 #50
236264 crew  capricia
pi_185408975
Jenny douwes met zo’n wattestaafje in de mond. :+
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')