abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  dinsdag 6 november 2018 @ 21:56:54 #1
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_182988406
registreer om deze reclame te verbergen
cleaner-better-code-670x335.jpg

Welkom in het Algemene Dev Topic! *O*
Gezien er veel losse topics liepen over programmeren hebben we besloten verder te gaan met één generiek topic. Je kunt hier gezellig ouwehoeren over projecten waar je mee bezig bent, het gereedschap dat je hiervoor gebruikt, vragen stellen, en ga zo maar door!

De vaste users in dit topic beschikken over een enorme dosis kennis en kunnen je, wanneer je ergens niet uit komt, met van alles helpen. Probeer alleen wel eerst zelf een oplossing te vinden voor je probleem, want zo leer je natuurlijk het meest!

Daarnaast er zijn meer dan genoeg meetups.com te vinden waar je kan leren programmeren. Zoveel doelen / mensen , vertel je project! Deel je smaad en problemen. Doel is om constructief te wezen en naar oplossingen te zoeken.

DevFreak Tutorials (te vinden bij de sticky topics van DIG):
DIG / [tutorial] Hoe configureer je een nieuwe Linux-server?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
*O* Wees welkom! *O*
  dinsdag 6 november 2018 @ 21:57:10 #2
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_182988411
Ja hallo, wel even een nieuw deeltje openen dan he! :P
pi_183007953
Sorryyyyyyyy had het niet door |:(

Maar even mijn laatste bericht opnieuw:

Ik heb de tic tac toe helemaal af en werkend. Is er ook een manier om de boel zelfstandig te draaien? Zonder dat ik .class bestanden met de jvm moet aanroepen....iets executables, of in de browser draaibaars...

[edit]
Volgens mij heb ik hier het antwoord...

https://docs.oracle.com/j(...)ained-packaging.html
[/edit]

[ Bericht 26% gewijzigd door uppie83 op 08-11-2018 11:41:18 ]
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_183621690
registreer om deze reclame te verbergen
Dooie boel hier :Z

Iemand die mij kan helpen met het vraagstuk over volgorde van initialisatie. Ik begrijp dat superclassen voorgaan op subclassen. (of parent op child, wat je wilt). Static initialisatie gebeurt bij het laden van de class, instantie initialisatie bij de creatie van een nieuwe instantie, maar nog voor de constructor van diezelfde class runt. Als laatste finished de constructor van de class. En hop door naar de subclass.

Maar wanneer laad een class precies waardoor de static initialisatie plaatsvindt? Is dit al wanneer je de class noemt bij bv extend? Of wanneer de jvm het bestand inlaad?

Ik had namelijk de volgende oefenvraag:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
class Bird {
  { System.out.print("b1 "); }
  public Bird()  { System.out.print("b2 "); }
}
class Raptop extends Bird {
  static { System.out.print("r1 "); }
  public Raptor() { System.out.print("r2 "); }
  { System.out.print("r3 "); }
  static { System.out.print("r4 "); }
}
class Hawk extends Raptor {
  public static void main(String[] args) {
    System.out.print("pre ");
    new Hawk();
    System.out.print("hawk ");
  }
}

Het juiste antwoord is: r1 r4 pre b1 b2 r3 r2 hawk
Ik snap alleen niet helemaal waarom dus r1 en r4 als eerste komen :?
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  zondag 9 december 2018 @ 11:52:44 #5
85514 ralfie
!Yvan eht nioj
pi_183622032
blijkbaar beginnen we in class Hawk (daar is main gedefinieerd)
de statische delen van Hawk worden daardoor geinitialiseerd, en daarmee ook de statische delen van Raptor en Bird. En daar staan r1 en r4
pi_183624361
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:52 schreef ralfie het volgende:
blijkbaar beginnen we in class Hawk (daar is main gedefinieerd)
de statische delen van Hawk worden daardoor geinitialiseerd, en daarmee ook de statische delen van Raptor en Bird. En daar staan r1 en r4
Dus doordat Hawk deze classen extend worden de static inits van alle drie de classen aangeroepen (en afgelopen van super naar sub, ofwel van Bird naar Hawk) ??? Hoe werkt dat dan met classen die je wel aanroept maar niet extend? Gaat het dan om de eerste aanroep? Bv door een static member van die class of toch ook door het creeeren van een instantie van die class?
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  zondag 9 december 2018 @ 15:52:05 #7
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_183625236
registreer om deze reclame te verbergen
Ja zeker dood. ;(

Mede mijn schuld, moet even de balans vinden tussen sport studie en hobby projecten. Dan ben ik hier snel weer vaker.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn @I.
  zondag 9 december 2018 @ 16:43:39 #8
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_183626162
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:52 schreef ralfie het volgende:
blijkbaar beginnen we in class Hawk (daar is main gedefinieerd)
de statische delen van Hawk worden daardoor geinitialiseerd, en daarmee ook de statische delen van Raptor en Bird. En daar staan r1 en r4
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 14:45 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Dus doordat Hawk deze classen extend worden de static inits van alle drie de classen aangeroepen (en afgelopen van super naar sub, ofwel van Bird naar Hawk) ??? Hoe werkt dat dan met classen die je wel aanroept maar niet extend? Gaat het dan om de eerste aanroep? Bv door een static member van die class of toch ook door het creeeren van een instantie van die class?
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 15:52 schreef FlippingCoin het volgende:
Ja zeker dood. ;(

Mede mijn schuld, moet even de balans vinden tussen sport studie en hobby projecten. Dan ben ik hier snel weer vaker.
Nou, ik ben inmiddels ook weer van de partij :D
Heb even stilgezeten maar ik ga weer een nieuw PHP-project op touwen zetten. Gaat een videowebsite worden voor volwassenen :P

Ik ga er circa anderhalve maand voor uittrekken. Als ie klaar is ga ik hem wel een beetje promoten in KPD ofzo. :')

[ Bericht 3% gewijzigd door DevFreak op 09-12-2018 17:51:14 ]
  zondag 9 december 2018 @ 19:02:26 #9
85514 ralfie
!Yvan eht nioj
pi_183628294
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 14:45 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Dus doordat Hawk deze classen extend worden de static inits van alle drie de classen aangeroepen (en afgelopen van super naar sub, ofwel van Bird naar Hawk) ??? Hoe werkt dat dan met classen die je wel aanroept maar niet extend? Gaat het dan om de eerste aanroep? Bv door een static member van die class of toch ook door het creeeren van een instantie van die class?
De eerste keer dat je een class gebruikt, dwz een statische methode van aanroept OF instantieerd, dat is het moment waarop alle statische initializers/constructors aangeroepen worden binnen die klasse en alle supers ervan. Extenden is geen actie die statische methodes zal activeren, wel het uitvoeren van een statische methode binnen een klasse (dus main() in Hawk). Wanneer de class extended is van een andere class, wordt ook van die class alle statische initializers/constructors aangeroepen.

De volgorde lijkt me inderdaad altijd van super naar sub, dat lijkt me het meest logische. Of dat in java ook is weet ik niet; die taal blinkt over het algemeen niet uit in logische werking.
  Moderator zondag 9 december 2018 @ 19:58:39 #10
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183629430
quote:
16s.gif Op woensdag 17 oktober 2018 19:22 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Jij was destijds bezig met iets wat je in een journal zou komen of zo toch?

Saúdos Flip.
Vandaag geaccepteerd *O* dat wordt mijn eerste software artikel en mijn eerste laatse auteurschap :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  zondag 9 december 2018 @ 20:40:33 #11
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_183630282
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 19:58 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Vandaag geaccepteerd *O* dat wordt mijn eerste software artikel en mijn eerste laatse auteurschap :)
Gaaf gefeliciteerd man, dat is wel erg goed nieuws. _O_ ^O^

Binnenkort dus te lezen? :o

Trân trọng Flip.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn @I.
  Moderator zondag 9 december 2018 @ 20:58:11 #12
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183630616
quote:
16s.gif Op zondag 9 december 2018 20:40 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Gaaf gefeliciteerd man, dat is wel erg goed nieuws. _O_ ^O^

Binnenkort dus te lezen? :o

Trân trọng Flip.
Jup moet nog gelayout worden etc en dan komt hij erin :)
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  zondag 9 december 2018 @ 22:27:48 #13
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_183632156
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 20:58 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

Jup moet nog gelayout worden etc en dan komt hij erin :)
Dat is wel echt een gaaf iets. ^O^

Laat je het weten wanneer het af is? O-)

Cofion cynnes Flip.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn @I.
  Moderator zondag 9 december 2018 @ 22:29:39 #14
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183632195
quote:
16s.gif Op zondag 9 december 2018 22:27 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Dat is wel echt een gaaf iets. ^O^

Laat je het weten wanneer het af is? O-)

Cofion cynnes Flip.
^O^ dan dm ik een linkje :D verwacht niet te veel hoor :P
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  zondag 9 december 2018 @ 22:34:38 #15
459912 FlippingCoin
Weer zo'n kut millennial.
pi_183632280
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 22:29 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

^O^ dan dm ik een linkje :D verwacht niet te veel hoor :P
Cool. w/

Srdačni pozdravi Flip.
slechts gestoord door het niet gestoord willen worden
You can all run naked backwards through a field of dicks. :6
leve de eigenpijperij
al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn @I.
pi_183640887
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 19:02 schreef ralfie het volgende:

De volgorde lijkt me inderdaad altijd van super naar sub, dat lijkt me het meest logische. Of dat in java ook is weet ik niet; die taal blinkt over het algemeen niet uit in logische werking.
Is in principe bij Java ook, het zit hem hier inderdaad in het verschil tussen aanroep en initialisatie.

https://docs.oracle.com/j(...)jls-12.html#jls-12.4

[ Bericht 5% gewijzigd door bagpiper001 op 10-12-2018 14:23:43 (Ik moet de gequote tekst beter lezen :')) ]
pi_183648107
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 19:02 schreef ralfie het volgende:

[..]

De eerste keer dat je een class gebruikt, dwz een statische methode van aanroept OF instantieerd, dat is het moment waarop alle statische initializers/constructors aangeroepen worden binnen die klasse en alle supers ervan. Extenden is geen actie die statische methodes zal activeren, wel het uitvoeren van een statische methode binnen een klasse (dus main() in Hawk). Wanneer de class extended is van een andere class, wordt ook van die class alle statische initializers/constructors aangeroepen.

De volgorde lijkt me inderdaad altijd van super naar sub, dat lijkt me het meest logische. Of dat in java ook is weet ik niet; die taal blinkt over het algemeen niet uit in logische werking.
Volgens mij begrijp ik het.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
class A{
  static { System.out.print("A "); }
}
class B extends A{
  static { System.out.print("B "); }
}
class C extends B{
static { System.out.print("C "); }  
public static void main(String[] args){
    System.out.print("Main ");
  }
}

Even ter simplificatie zou dit dus
A B C Main
printen, omdat de static main methode van class C wordt aangeroepen (door de JVM?) waardoor C wil static initialiseren, maar eerst de beurt doorgeeft aan B om te static initialiseren, en die op zijn beurt weer de beurt doorgeeft aan A om te static initialiseren. Hier is verder geen superclass van, waardoor de stack wordt afgelopen.
ウプピエ 八十三 << u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  Moderator maandag 10 december 2018 @ 20:20:46 #18
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_183648467
lama
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
pi_183669050
boolean x = ((5<7) || (++count < 10)); waarbij count start met de waarde 0.

Hier wordt X true en count blijft 0.

Dit snap ik niet aangezien bij de operator precedence als eerste in de binnenste haakjes wordt gewerkt, en bovendien de increment operators op de eerste plek staan wat betreft verwerking. In mijn ogen hoort het dus dit te doen:

1
2
3
4
((5<7) || (++count < 10))
(true || (++count < 10))
(true || (1 < 10))           -- count wordt hier 1
(true || true)                 -- pas hier zijn alle binnenste haakjes weggewerkt en wordt enkel de linker operand bekeken.
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  dinsdag 11 december 2018 @ 23:12:59 #20
85514 ralfie
!Yvan eht nioj
pi_183672736
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 20:47 schreef uppie83 het volgende:
boolean x = ((5<7) || (++count < 10)); waarbij count start met de waarde 0.

Hier wordt X true en count blijft 0.

Dit snap ik niet aangezien bij de operator precedence als eerste in de binnenste haakjes wordt gewerkt, en bovendien de increment operators op de eerste plek staan wat betreft verwerking. In mijn ogen hoort het dus dit te doen:
[ code verwijderd ]

deel twee van je code (na ||) wordt niet uitgevoerd omdat het deel ervoor al true is. Dan maakt het resultaat van deel twee dus niet meer uit voor je berekening. Dat je daarbinnen ++count doet is irrelevant.
pi_183687487
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2018 23:12 schreef ralfie het volgende:

[..]

deel twee van je code (na ||) wordt niet uitgevoerd omdat het deel ervoor al true is. Dan maakt het resultaat van deel twee dus niet meer uit voor je berekening. Dat je daarbinnen ++count doet is irrelevant.
Dus ik reken bij een && of een || eigenlijk altijd eerst de linkerkant weg.

------------------------

Andere vraag die ik net tegenkwam, hoofdstukje verder:

1
2
3
4
5
6
7
public static void main(String[] args){
  try{
    System.out.println("Work real hard");
  } catch (______________ e){
  } catch (RuntimeException e){
  }
}

Waarom mag op het lijntje geen IOException? Ik ken alleen de regel dat er geen algemenere classen boven specifiekere classen mogen staan. Volgens mij vallen beide onder Exception.
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_183834434
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2018 19:34 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Dus ik reken bij een && of een || eigenlijk altijd eerst de linkerkant weg.

------------------------

Andere vraag die ik net tegenkwam, hoofdstukje verder:
[ code verwijderd ]

Waarom mag op het lijntje geen IOException? Ik ken alleen de regel dat er geen algemenere classen boven specifiekere classen mogen staan. Volgens mij vallen beide onder Exception.
Antwoord was omdat er geen juiste import bij stond.

Anyway, vandaag mijn OCA test gedaan en behaald *O*

Bedankt allemaal
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  donderdag 20 december 2018 @ 19:45:00 #23
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_183860680
Lol. Wat hebben ze in hemelsnaam gedaan met de Ubuntu-distributie? Unity werkte echt geweldig maar sinds 18.04 is het echt bagger. Net 18.10 geprobeerd, valt zelfs niet mee te werken. Menu's van programma's zitten weer in het venster zelf en niet meer in het balkje bovenin. :r

Je kunt zelfs niet meer zoeken naar functies met Alt. :r

Het was allemaal prima. Ze hadden nooit moeten kappen met het project. Eeuwig zonde dit. :'(
  Moderator maandag 7 januari 2019 @ 09:33:00 #24
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_184256045
b292bb20da1a01366d78005056a9545d
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
LPs | CDs
  zaterdag 19 januari 2019 @ 17:35:38 #25
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_184495092
kick!
  zaterdag 19 januari 2019 @ 17:37:29 #26
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_184495127
Hier mensen die actief bezig zijn met Laravel?

Wat vinden jullie van de Collection die de Illuminate namespace biedt? Ziet er op zich wel tof uit, maar vind het wel lastig om de SPL functies los te laten. Ik gebruik bijvoorbeeld liever nog altijd de array_*-functies.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 18:59:59 #27
291799 TwenteFC
Red is the color
pi_184496571
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 17:37 schreef DevFreak het volgende:
Hier mensen die actief bezig zijn met Laravel?

Wat vinden jullie van de Collection die de Illuminate namespace biedt? Ziet er op zich wel tof uit, maar vind het wel lastig om de SPL functies los te laten. Ik gebruik bijvoorbeeld liever nog altijd de array_*-functies.
Ik werk er hele dagen mee :P, maar wat vind je er precies lastig aan?
  zaterdag 19 januari 2019 @ 19:05:36 #28
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_184496676
quote:
19s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 18:59 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Ik werk er hele dagen mee :P, maar wat vind je er precies lastig aan?
Mwah, ik weet niet zo. Ben erg gewend aan de SPL en dan is het lastig om ineens om te schakelen naar een andere workflow. Zal wel een kwestie van wennen zijn; je komt er toch niet omheen als je Eloquent en de DB façade veelvuldig gebruikt :P
  zaterdag 19 januari 2019 @ 19:07:07 #29
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_184496703
quote:
19s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 18:59 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Ik werk er hele dagen mee :P, maar wat vind je er precies lastig aan?
Werk je trouwens met websockets?

Ik heb het idee om daarmee event-driven te gaan programmeren.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 19:09:43 #30
291799 TwenteFC
Red is the color
pi_184496745
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:05 schreef DevFreak het volgende:

[..]

Mwah, ik weet niet zo. Ben erg gewend aan de SPL en dan is het lastig om ineens om te schakelen naar een andere workflow. Zal wel een kwestie van wennen zijn; je komt er toch niet omheen als je Eloquent en de DB façade veelvuldig gebruikt :P
Klopt het is handig dat ze beiden dezelfde interface hebben.
Maar ik moet zeggen dat ik soms ook gewoon zooi opsplits zodat het beter te lezen is ookal kan het wel met collections waar je alles aan elkaar vast knupt :P

quote:
7s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:07 schreef DevFreak het volgende:

[..]

Werk je trouwens met websockets?

Ik heb het idee om daarmee event-driven te gaan programmeren.
Maar 1x gebruikt om vanuit een browser stickers naar een printer toe te sturen maar voor de rest heb ik nauwelijks usecases waar het meerwaarde biedt binnen de projecten waar ik aan werk.

Events/Listeners binnen Laravel gebruik ik wel erg veel, houdt de boel lekker schoon en het is makkelijk om terug te vinden wat er nu allemaal precies gebeurd wanneer er bijv. een order wordt verwijderd om maar iets als voorbeeld te noemen.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 19:15:29 #31
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_184496850
quote:
19s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:09 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Klopt het is handig dat ze beiden dezelfde interface hebben.
Maar ik moet zeggen dat ik soms ook gewoon zooi opsplits zodat het beter te lezen is ookal kan het wel met collections waar je alles aan elkaar vast knupt :P

[..]

Maar 1x gebruikt om vanuit een browser stickers naar een printer toe te sturen maar voor de rest heb ik nauwelijks usecases waar het meerwaarde biedt binnen de projecten waar ik aan werk.

Events/Listeners binnen Laravel gebruik ik wel erg veel, houdt de boel lekker schoon en het is makkelijk om terug te vinden wat er nu allemaal precies gebeurd wanneer er bijv. een order wordt verwijderd om maar iets als voorbeeld te noemen.

Klopt, doe ik ook. Geweldige manier om je code goed schoon te houden.

Je moet het even zo zien dat je eigenlijk een webpagina zou moeten serveren met Apache of wat voor webserver dan ook, en vervolgens gaat communiceren met een server die draait in een loop. Non-blocking en event-driven, zoals NodeJS.

Bing maar eens op ReactPHP :P
  zaterdag 19 januari 2019 @ 19:23:29 #32
291799 TwenteFC
Red is the color
pi_184496992
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:15 schreef DevFreak het volgende:

[..]

Klopt, doe ik ook. Geweldige manier om je code goed schoon te houden.

Je moet het even zo zien dat je eigenlijk een webpagina zou moeten serveren met Apache of wat voor webserver dan ook, en vervolgens gaat communiceren met een server die draait in een loop. Non-blocking en event-driven, zoals NodeJS.

Bing maar eens op ReactPHP :P
Ja dat staat in principe nog los van websockets. Die reactiviteit zou meer een gimmick binnen onze projecten functioneel gezien hebben onze eindgebruikers er weinig aan. :P Maar het is wel leuker om te programmeren ja.
  zaterdag 19 januari 2019 @ 19:27:45 #33
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_184497067
quote:
19s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 19:23 schreef TwenteFC het volgende:

[..]

Ja dat staat in principe nog los van websockets. Die reactiviteit zou meer een gimmick binnen onze projecten functioneel gezien hebben onze eindgebruikers er weinig aan. :P Maar het is wel leuker om te programmeren ja.
Nou dat niet alleen, maar het biedt ook gigantisch veel mogelijkheden en bovendien kun je de gigantische overhead op de servers reduceren met misschien wel meer dan 50%...

Je wilt niet weten hoeveel systeembronnen het kost om iedere keer heel Laravel te bootstrappen, zelfs wanneer je aan het cachen bent. Totaal onnodig en een achterlijke architectuur die niet meer van deze tijd is.

Ik wil asynchroon en event driven programmeren, en de Zend engine achter een webserver laat dit niet toe.

Je kunt dit bewerkstelligen met slechts één codebase, maar daar ben ik eigenlijk dan weer niet zo'n fan van. Liever een webpagina serveren en dan over een TCP socket live communiceren met een tweede server.

[ Bericht 5% gewijzigd door DevFreak op 19-01-2019 19:33:00 ]
  zondag 20 januari 2019 @ 19:13:53 #34
436847 embedguy
Embedded in your genius dreams
pi_184517328
Interessante ontwikkeling; dat ReactPHP. Klint mij wel een beetje als PHP misbruiken :9.

Leuk dat het kan.
Never allow waiting to become a habit.
Live your dreams and take risks.
Life is happening now.
  zondag 20 januari 2019 @ 19:25:13 #35
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_184517549
quote:
1s.gif Op zondag 20 januari 2019 19:13 schreef embedguy het volgende:
Interessante ontwikkeling; dat ReactPHP. Klint mij wel een beetje als PHP misbruiken :9.

Leuk dat het kan.
Hoezo misbruiken? :P

PHP is gewoon een general-purpose taal, net zoals Python dat is.

Moet wel zeggen dat ik Hack van Facebook wel leuker en mooier vind dan PHP. Zeer uitgebreide taal. Leuke is dat je PHP 7+ gewoon in HHVM kan draaien en eventueel Hack en PHP kunt mixen.

Weet ook niet helemaal zeker of ik wil beginnen aan ReactPHP. Vind het geen elegante oplossing.

[ Bericht 4% gewijzigd door DevFreak op 20-01-2019 19:38:02 ]
  zondag 20 januari 2019 @ 21:20:14 #36
436847 embedguy
Embedded in your genius dreams
pi_184520566
quote:
7s.gif Op zondag 20 januari 2019 19:25 schreef DevFreak het volgende:

[..]

Hoezo misbruiken? :P

PHP is gewoon een general-purpose taal, net zoals Python dat is.

Moet wel zeggen dat ik Hack van Facebook wel leuker en mooier vind dan PHP. Zeer uitgebreide taal. Leuke is dat je PHP 7+ gewoon in HHVM kan draaien en eventueel Hack en PHP kunt mixen.

Weet ook niet helemaal zeker of ik wil beginnen aan ReactPHP. Vind het geen elegante oplossing.

Interessante ontwikkelingen. Ik ben niet zo thuis in php maar ik zie php als iets wat gemaakt is om voor elke request direct weer opnieuw te beginnen.

Als je het dan gebruikt met een persistent process, dan noem ik het 'misbruiken'. Niet dat het veel boeit verder.
Never allow waiting to become a habit.
Live your dreams and take risks.
Life is happening now.
pi_184590427
Iemand hier die ervaring heeft met audio in JavaFX?

Wat ik ook doe, ik krijg geen 2 geluiden tegelijkertijd afgespeeld. Heb het geprobeerd met MediaPlayer, met AudioClip en meerdere Threads tegelijk |:(
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_184590993
Godverdomme wat is dat npm toch een vertiefte clusterfuck :r :r :r
pi_184593963
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 12:01 schreef uppie83 het volgende:
Iemand hier die ervaring heeft met audio in JavaFX?

Wat ik ook doe, ik krijg geen 2 geluiden tegelijkertijd afgespeeld. Heb het geprobeerd met MediaPlayer, met AudioClip en meerdere Threads tegelijk |:(
Solved, na anderhalve dag aankloten werkte de boel spontaan toen de ID-tags waren verwijderd :')
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  donderdag 24 januari 2019 @ 22:19:57 #40
436847 embedguy
Embedded in your genius dreams
pi_184602392
quote:
8s.gif Op donderdag 24 januari 2019 12:42 schreef Farenji het volgende:
Godverdomme wat is dat npm toch een vertiefte clusterfuck :r :r :r
Klopt
Als je de features niet gebruikt, probeer bijv. Yarn.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Never allow waiting to become a habit.
Live your dreams and take risks.
Life is happening now.
pi_184711379
Ontwerp vraagje. Ik heb een tutorial gevolgd om mij wat verder te ontwikkelen. Daarin werd een view-manager gebruikt om alle (bewegingen van) sprites te organiseren. Echter alle sprites van de objecten waren onderdeel van deze view-manager itt de objecten zelf.

Voor het geluid was het idem. Een sound-manager waar alle audioclips in werden gemaakt en waar ze konden worden aangeroepen.

Maar is het niet zo dat een geluid en een uiterlijk kenmerken zijn van een object en dus in de class horen van dit object?
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  woensdag 30 januari 2019 @ 17:13:55 #42
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_184714220
Ben bezig met een webscraper, maar ben er tijdens het ontwikkelen achter gekomen dat ik de webpagina op één of andere manier eerst moet laten verwerken door een webbrowser omdat de facking jerks achter de website die ik probeer leeg te trekken zo'n HTML5-videoplayer gebruiken.

Bij een standaard request krijg ik in plaats van een linkje naar de video een lange string te zien.

Iemand ideeën? :P
pi_184714560
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2019 17:13 schreef DevFreak het volgende:
Ben bezig met een webscraper, maar ben er tijdens het ontwikkelen achter gekomen dat ik de webpagina op één of andere manier eerst moet laten verwerken door een webbrowser omdat de facking jerks achter de website die ik probeer leeg te trekken zo'n HTML5-videoplayer gebruiken.

Bij een standaard request krijg ik in plaats van een linkje naar de video een lange string te zien.

Iemand ideeën? :P
gewoon niet scrapen en netjes vragen?
  woensdag 30 januari 2019 @ 20:36:10 #44
436847 embedguy
Embedded in your genius dreams
pi_184718347
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2019 17:13 schreef DevFreak het volgende:
Ben bezig met een webscraper, maar ben er tijdens het ontwikkelen achter gekomen dat ik de webpagina op één of andere manier eerst moet laten verwerken door een webbrowser omdat de facking jerks achter de website die ik probeer leeg te trekken zo'n HTML5-videoplayer gebruiken.

Bij een standaard request krijg ik in plaats van een linkje naar de video een lange string te zien.

Iemand ideeën? :P
Selenium/Cypress/Puppeteer?

Nee, geen flauw idee hoe je dit op een makkelijke manier kan doen :9
Never allow waiting to become a habit.
Live your dreams and take risks.
Life is happening now.
  woensdag 30 januari 2019 @ 20:41:25 #45
436847 embedguy
Embedded in your genius dreams
pi_184718493
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 14:29 schreef uppie83 het volgende:
Ontwerp vraagje. Ik heb een tutorial gevolgd om mij wat verder te ontwikkelen. Daarin werd een view-manager gebruikt om alle (bewegingen van) sprites te organiseren. Echter alle sprites van de objecten waren onderdeel van deze view-manager itt de objecten zelf.

Voor het geluid was het idem. Een sound-manager waar alle audioclips in werden gemaakt en waar ze konden worden aangeroepen.

Maar is het niet zo dat een geluid en een uiterlijk kenmerken zijn van een object en dus in de class horen van dit object?
Heb je een linkje naar die tutorial? Meer specifiek; een linkje naar dat voorbeeld.
Never allow waiting to become a habit.
Live your dreams and take risks.
Life is happening now.
  woensdag 30 januari 2019 @ 21:36:14 #46
459997 DevFreak
Brengt je topic vrijheid
pi_184720142
quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 17:32 schreef mschol het volgende:

[..]

gewoon niet scrapen en netjes vragen?
135.000 video's? :D

quote:
1s.gif Op woensdag 30 januari 2019 20:36 schreef embedguy het volgende:

[..]

Selenium/Cypress/Puppeteer?

Nee, geen flauw idee hoe je dit op een makkelijke manier kan doen :9
Fijn dat je even wat namen laat vallen. Ik ga er morgen wel verder naar kijken ^^
  woensdag 30 januari 2019 @ 22:40:07 #47
436847 embedguy
Embedded in your genius dreams
pi_184721799
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2019 21:36 schreef DevFreak het volgende:

[..]

135.000 video's? :D

[..]

Fijn dat je even wat namen laat vallen. Ik ga er morgen wel verder naar kijken ^^
Die zijn bedoeld voor webbrowser automatisering.

Wellicht is er een manier die meer performance geeft of die makkelijker op te zetten is. Selenium en alternatieven zijn een beetje overkill, maar wat je wilt zal er wel mee kunnen schat ik.
Never allow waiting to become a habit.
Live your dreams and take risks.
Life is happening now.
  woensdag 30 januari 2019 @ 22:45:58 #48
85514 ralfie
!Yvan eht nioj
pi_184721964
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 14:29 schreef uppie83 het volgende:
Ontwerp vraagje. Ik heb een tutorial gevolgd om mij wat verder te ontwikkelen. Daarin werd een view-manager gebruikt om alle (bewegingen van) sprites te organiseren. Echter alle sprites van de objecten waren onderdeel van deze view-manager itt de objecten zelf.

Voor het geluid was het idem. Een sound-manager waar alle audioclips in werden gemaakt en waar ze konden worden aangeroepen.

Maar is het niet zo dat een geluid en een uiterlijk kenmerken zijn van een object en dus in de class horen van dit object?
en als meerdere objecten dezelfde sprites gebruiken, of dezeflde geluiden? Alles X keer in het geheugen laden? Daarom gebruik je dus aparte classes om resources te managen.
pi_184724938
quote:
7s.gif Op woensdag 30 januari 2019 17:13 schreef DevFreak het volgende:
Ben bezig met een webscraper, maar ben er tijdens het ontwikkelen achter gekomen dat ik de webpagina op één of andere manier eerst moet laten verwerken door een webbrowser omdat de facking jerks achter de website die ik probeer leeg te trekken zo'n HTML5-videoplayer gebruiken.

Bij een standaard request krijg ik in plaats van een linkje naar de video een lange string te zien.

Iemand ideeën? :P
Wat is de site? Mag ook per PM.
Tip, open Chrome in development mode en kijk in de netwerk tab bij de index pagina waarop de video staat. Vervolgens kun je copy request als Curl doen.

Probeer dat eens in een Curl client (kan ook online).

Overigens heb ik in verleden veel gedaan om spiders te blokken, 100% kan het bijna nooit zonder je site ook goed toegankelijk te houden. Alleen 2 jaar terug een dienst getest die het op DNS niveau afvangt, werkte zeer goed en word o.a. op Funda gebruikt. Enige nadeel was dat het een kleine ton per jaar kost.
pi_184724942
quote:
8s.gif Op donderdag 24 januari 2019 12:42 schreef Farenji het volgende:
Godverdomme wat is dat npm toch een vertiefte clusterfuck :r :r :r
Wij hadden er ook vaak ontzettende shit mee in build straten, komt ook doordat sommige packages debiel lange namen hebben.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')