abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_182718052
In de eerste plaats: Ik baal van het Fok!-forum in het algemeen, ik had afscheid genomen, maar kan geen afscheid nemen van jullie CUL-fans.

Daarom toch maar weer even.

Ik ga hamburgers maken.



Ik ga aan de slag met rundergehakt, geen magere, dat smaakt niet.
Ik kruid dat met chilipoeder, zout, beetje nootmuskaat, knoflookpoeder en worcestersauce.
En niet te vergeten paneermeel.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718061
Dit wordt de ongezonde versie.
Cheeseburger met ui en Turks brood.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718187
Zo even de boel kruiden. Pas op met zout. Beetje strooien met het flesje worcestersauce, goed mengen allemaal. Ik meng met een mes en dat werd ook door een meesterkok aanbevolen, om het gehakt koel te houden.

Dit is een pond gehakt. Ik deel het in vieren en draai er balletjes van. Dan neem ik de hamburgerpers en gooi er een klein scheutje zonnebloemolie in, anders blijft het vlees plakken.


En dan gaan we persen. Als je perst, flink kracht zetten, dan omkeren en kloppen op het bord dat de hamburger los komt.
shit, ei vergeten. ;(

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718227
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:28 schreef Sigaartje het volgende:
k meng met een mes en dat werd ook door een meesterkok aanbevolen, om het gehakt koel te houden.
_O-
pi_182718244
Hoeft toch geen ei door
Ik zwaai naar dieren.
pi_182718249
Ik krijg goddomme weer honger nu
pi_182718330
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:31 schreef Geerd het volgende:
Hoeft toch geen ei door
Mwah, dit ziet er zo los uit, dit blijft denk ik niet heel in de pan, maar dat kan ook door het mengen met een mes komen.
pi_182718353
Klaar. De laatste ging niet goed, die viel een beetje uit elkaar. Heb ik even met de hand bij elkaar geknald (linksonder).



Nu gaan ze even de koelkast in om een beetje stijver te worden, dan gaan we over een half uurtje bakken. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718377
quote:
9s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:35 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Mwah, dit ziet er zo los uit, dit blijft denk ik niet heel in de pan, maar dat kan ook door het mengen met een mes komen.
Heb ze daarna wel gekneed. Denk ietsje te weinig paneermeel.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718668
Ik zet de oven alvast op 180 graden voor het brood (knapperig maken)

Brood voorsnijden en alles klaarzetten voor straks

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718685
Ik eet er maar twee, twee gaan de vriezer in.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 24 oktober 2018 @ 18:49:42 #12
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_182718708
Geen ei, EL mosterd en geen ui ?
pi_182718728
Ik raak een beetje van slag door de wijze waarop je je broodjes hebt gesneden
pi_182718799
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:50 schreef -mosrednA het volgende:
Ik raak een beetje van slag door de wijze waarop je je broodjes hebt gesneden
Want?

(ondertussen snij ik een peper)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718815
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:49 schreef RobjeGeus het volgende:
Geen ei, EL mosterd en geen ui ?
De ui gaat er op. De ei ben ik helaas vergeten, wel jammer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718845
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:52 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Want?

(ondertussen snij ik een peper)
Je snijdt ze toch horizontaal open? Ik zie overal verticale snedes
  woensdag 24 oktober 2018 @ 18:54:19 #17
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_182718848
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:53 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

De ui gaat er op. De ei ben ik helaas vergeten, wel jammer.
Aah goeie, zag het later. Geen mosterd er door ? Of geen liefhebber van ?
pi_182719095
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:54 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

Je snijdt ze toch horizontaal open? Ik zie overal verticale snedes
Dat is hoe Turks brood er uit ziet ;)
Spoilers!
pi_182719144
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is hoe Turks brood er uit ziet ;)
Nee oke maar die aan de voorkant?
pi_182719335
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:06 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

Nee oke maar die aan de voorkant?
Gezichtsbedrog, dat ene brood staat rechtop tegen de andere
٩๏̯͡๏)۶
pi_182719446
En daar gaan we



klontje echte boter


de hamburgers zien er wat losjes uit, maar dat zijn ze niet. Door de koelkast zijn ze vrij stevig geworden.

Boter bruin laten worden op hoog vuur, daarna half gas.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719485
Hopattee, omdraaien.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719505
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:12 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Gezichtsbedrog, dat ene brood staat rechtop tegen de andere
Woow, shit hee :') Mn hersenen kregen echt ff kramp toen het kwartje viel
pi_182719511
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719598
Uien mee


Ondertussen is het brood 4 minuten in de oven bij 180 graden.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 24 oktober 2018 @ 19:24:51 #26
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182719654
Vlees nooit direct uit de koelkast bakken/braden. Dat koelen heeft ook totaal geen invloed op de stevigheid van de burger. Beter kneden, met je handen,is de oplossing.
And so is the past
pi_182719681
En dan eventjes testen met een vork of de hamburgers gaar zijn.

Ehm, nog eventjes, ze zijn vrij mals, dat wel,

dan kunnen de plakjes cheddar er op om lekker te smelten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719706
quote:
14s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:24 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Vlees nooit direct uit de koelkast bakken/braden. Dat koelen heeft ook totaal geen invloed op de stevigheid van de burger. Beter kneden, met je handen,is de oplossing.
Oh, ok, ik zag het in een filmpje...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719772
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:49 schreef RobjeGeus het volgende:
Geen ei, EL mosterd en geen ui ?
Ei? Niet in hamburger, het is geen gehaktbal. Paneer hoort er trouwens ook niet in.

Juist engzins los vlees. Ik vind een tikkie mosterd er wel lekker in trouwens. Ui doe ik er later op.
Whatever...
pi_182719815
quote:
14s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:24 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Vlees nooit direct uit de koelkast bakken/braden. Dat koelen heeft ook totaal geen invloed op de stevigheid van de burger. Beter kneden, met je handen,is de oplossing.
Niet kneden. Dat doe je met een gehaktbal, hamburgers moeten juist een beetje los, truc is wel om daarbij de boel niet uit elkaar te laten vallen of droog te laten worden, dus vlees met voldoende vet.
Whatever...
pi_182719938
Het resultaat! Met trots!
(Met een lekker potje voetbal op de achtergrond)

Ruikt lekker. We happen toe

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719944
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:27 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ei? Niet in hamburger, het is geen gehaktbal. Paneer hoort er trouwens ook niet in.

Juist engzins los vlees. Ik vind een tikkie mosterd er wel lekker in trouwens. Ui doe ik er later op.
Joh, er bestaat niet 1 recept/manier voor hamburgers, het kan op 2000000 manieren, dit VIND jij beter, een ander dat weer.
pi_182719964
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:32 schreef Sigaartje het volgende:
Het resultaat! Met trots!
(Met een lekker potje voetbal op de achtergrond)

Ruikt lekker. We happen toe

[ afbeelding ]
Smakelijk :)
pi_182719975


[ Bericht 100% gewijzigd door Ronald op 24-10-2018 19:33:34 ]
٩๏̯͡๏)۶
pi_182720055
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:32 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Joh, er bestaat niet 1 recept/manier voor hamburgers, het kan op 2000000 manieren, dit VIND jij beter, een ander dat weer.
Je mag het Zelf weten natuurlijk. Maar met ei en paneermeel is het een platgeslagen gehaktbal, geen hamburger.
Whatever...
pi_182720212
Zo zo, mjummie zeg!

Die Hot Mama's barbecue saus is trouwens verukkelijk!
D&L mayo kende ik al, die is de beste. Zo wat een lekker bbq sausje zeg.

Hamburger had iets meer chili in gemoeten, maar verder heerlijk. Wel veel brood, dat wel.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182720507
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:40 schreef Sigaartje het volgende:
Zo zo, mjummie zeg!

Die Hot Mama's barbecue saus is trouwens verukkelijk!
D&L mayo kende ik al, die is de beste. Zo wat een lekker bbq sausje zeg.

Hamburger had iets meer chili in gemoeten, maar verder heerlijk. Wel veel brood, dat wel.

[ afbeelding ]
Wel een beetje kaal zonder sla en augurk.
pi_182720600
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:52 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Wel een beetje kaal zonder sla en augurk.
Dat is waar. Vergeten te kopen, maar ik ben geen augurk-typ.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182720619
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:56 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

maar ik ben geen augurk-typ.
Kers op de taart. :P
pi_182720627
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je mag het Zelf weten natuurlijk. Maar met ei en paneermeel is het een platgeslagen gehaktbal, geen hamburger.
Vroeger maakte ik hamburgers zonder paneermeel, maar die vielen uit elkaar. Dus tja...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182720654
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:57 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Kers op de taart. :P
Ik ben geen liefhebber van zuur, ook niet van zoet.
Zoals zo'n frietje met zuurvlees vind ik er erg lekker uitzien, maar dat is aan mij niet besteed. Sorry.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182720712
Waar komt je barbecuesaus vandaan Sigaar?
Spoilers!
pi_182720726
quote:
14s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:24 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Vlees nooit direct uit de koelkast bakken/braden. Dat koelen heeft ook totaal geen invloed op de stevigheid van de burger. Beter kneden, met je handen,is de oplossing.
Het vet in het gehakt wordt echt wel harder van de koelkast hoor!
pi_182720848
Ziet er lekker uit. Hamburger op Turks brood. Ook eens proberen.
~ We're acting like a pair of stranger's, afraid of what to say. ~
* Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead *
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:24:08 #45
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_182721509
Hoop dat het goed gesmaakt heeft! Foto's zien er in ieder geval smakelijk uit
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:37:47 #46
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182721974
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Niet kneden. Dat doe je met een gehaktbal, hamburgers moeten juist een beetje los, truc is wel om daarbij de boel niet uit elkaar te laten vallen of droog te laten worden, dus vlees met voldoende vet.
Niet helemaal doorkneden natuurlijk.
And so is the past
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:38:19 #47
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182721987
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 20:00 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Het vet in het gehakt wordt echt wel harder van de koelkast hoor!
En dan warm je het weer op...
And so is the past
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:38:53 #48
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182721999
Maar ze zien er weer goed uit sigaarmans. Eet smakelijk.
And so is the past
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:39:28 #49
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_182722011
Ik vind ze wel aardig basic :@ sorry homie!
pi_182722693
Ziet er lekker uit! Er gaat niets boven eigenhandig je broodje hamburger bouwen.

(ik wil overigens nog steeds weten wat die Koos Alberts grap nou was)
pi_182724019
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:57 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Vroeger maakte ik hamburgers zonder paneermeel, maar die vielen uit elkaar. Dus tja...
Ja, je moet ze dan wel een beetje dikker maken en een beetje voorzichtig doen. En je moet niet te mager vlees hebben, want dan vallen ze inderdaad uit elkaar. Lekkerst is 50% rund 50% kalf en iets van 25 procent vet. Maar niet te krijgen in de supermarkt. Sowieso zijn zelfgemaakte burgers altijd beter dan die ijshockeypucks van de supermarkt.

Paneermeel plakt ze wel aan elkaar. En met ei erbij wordt het meer gehaktballerig, zoals die Albert Heijn hamburgers. Heel compact.

Trouwens die hot mama sauce lijkt me wel interessant.
Whatever...
pi_182727198
quote:
7s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 20:38 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

En dan warm je het weer op...
en in de tussentijd is ie steviger terwijl de eiwitten aan de buitenkant al stollen en de functie van het bij elkaar houden van het koude vet aan de binnenkant overneemt.
pi_182728870
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 20:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar komt je barbecuesaus vandaan Sigaar?
Uit Duitsland. Als ik op vakantie in Duitsland, Frankrijk of Zwitserland ga, loop ik altijd door de supermarkten daar te struinen en neem gewoon een boodschappentas vol mee aan spullen om thuis uit te proberen. Mijn ervaring is dat de Nederlandse supermarkten de smaak hebben aangepast aan die van de Nederlander: die houden van zoet en houden niet van pittig. Wat ze hier pittig noemen, dat is helemaal niet pittig. In het buitelnad zijn spullen vaak smaakvoller. Hier is het vrij vlak.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 07:38:28 #54
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182728949
En is het lekker?
Intel Pentium 4 2.4GHz HT (Northwood, 130nm, 512KB L2, 800MHz FSB)
Intel Extreme Graphics 2 (64MB allocated)
1GB DDR 400MHz CL2 or 3
Maxtor DiamondMax Plus 10 160GB IDE
pi_182728974
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 07:38 schreef SuperNeger het volgende:
En is het lekker?
Ja, het is heerlijk (de hamburgers), maar ---- evaluatie ----:
Ik heb ze te weinig gekruid, maar dat maakte de bbq-saus weer goed.

Maar je zult de bbq-saus wel bedoelen:
Jazeker, hij is zeer smaakvol en het zoete zit op de achtergrond. Het is een pittige hartige saus met hickory-smaak, die niet overheerst.
De term Extreme hot is overdreven, je loop niet te blazen met een rode kop om zo snel mogelijk een waterkraan op te zoeken. Maar pittig is hij wel.

Over de Nederlandse keuken nog:

Daarnaast zie ik wel eens filmpjes op youtube over "Dutch food", dan denk ik, wat een aanfluiting is het eigenlijk. Ze komen in die filmpjes niet verder dan hagelslag, stroopwafels, kroketten en pindakaas. Hoewel ik voor het laatste wel mijn petje afneem, ook al is het een Amerikaanse vinding, maar goed.
Waar Nederland wel trots op mag zijn is de haring (echt die hele cultuur er omheen en die geschiedenis), maar die is onderbelicht en bijvoorbeeld dingen als stamppot (Zweedse vinding, maar goed) en oma's draadjesvlees. Dat zijn heel karakterstieke dingen van de Nederlandse keuken en die zie ik vaak niet terug in die filmpjes. Dan zie ik alleen Amerikanen stroopwafels, drop en kroketten eten. Dan denk ik ook ja, vind je het gek dat buitenlanders daar niets mee hebben.

Trouwens de Duitse frikadel vind ik ook niet echt smaakvol, in tegenstelling tot dat broodje worst met curry van de Duitsers (moet je ze wel bij een kraam kopen en niet in een pakje uit de supermarkt)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182728990
Het is de eerste bbq-saus die ik lekker vind, jammer dat die niet in Nederland te krijgen is. Ik vind de bbq-sauzen hier zo remia-achtig.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 09:49:39 #57
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182730610
Ik wou dat ik lekkere hamburgers kon maken.

Maar ik heb inmiddels geaccepteerd dat ik gewoon niet kan koken. ;(
Intel Pentium 4 2.4GHz HT (Northwood, 130nm, 512KB L2, 800MHz FSB)
Intel Extreme Graphics 2 (64MB allocated)
1GB DDR 400MHz CL2 or 3
Maxtor DiamondMax Plus 10 160GB IDE
pi_182731568
Ondanks dat ik kritiek heb op jouw manier van hamburgers maken, geniet ik altijd van jouw topics Sigaartje. Altijd goed met foto's opgeleukt. Dat je er maar meer van deze mag maken!

Mijn 'kritiek' (lees: mijn smaak):
- een bbq-saus dient niet pittig te zijn. Dat verhult de smaak die een hamburger moet hebben.
- Vlees moet altijd lekker gekruid zijn zodat je de bbq-saus eigenlijk niet nodig hebt. Volgens mij zou de kruiden die jij gebruikt, meer dan voldoende voor smaak moeten zijn!
- Uien moeten lekker uitgebakken zijn. Daar gebruik ik twee manieren voor: op hoog vuur de uien (met een beetje olie / boter) bakken en daarbij continue roeren / omscheppen om aanbakken te voorkomen. Of op de laagste stand de uien (met een beetje olie / boter) een uur of twee (niet roeren, maar na een uurtje omdraaien) laten karamelliseren. Die laatste is zo lekker, maar duurt helaas zo lang... :'(
- Een hamburger behoort augurk te hebben. Punt. Geen discussie over mogelijk.

Maar dankzij jou een goed idee: Turks brood als hamburgerbroodje. Ga ik ook eens doen :)
pi_182731605
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:52 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Ondanks dat ik kritiek heb op jouw manier van hamburgers maken, geniet ik altijd van jouw topics Sigaartje. Altijd goed met foto's opgeleukt. Dat je er maar meer van deze mag maken!

Mijn 'kritiek' (lees: mijn smaak):
- een bbq-saus dient niet pittig te zijn. Dat verhult de smaak die een hamburger moet hebben.
- Vlees moet altijd lekker gekruid zijn zodat je de bbq-saus eigenlijk niet nodig hebt. Volgens mij zou de kruiden die jij gebruikt, meer dan voldoende voor smaak moeten zijn!
- Uien moeten lekker uitgebakken zijn. Daar gebruik ik twee manieren voor: op hoog vuur de uien (met een beetje olie / boter) bakken en daarbij continue roeren / omscheppen om aanbakken te voorkomen. Of op de laagste stand de uien (met een beetje olie / boter) een uur of twee (niet roeren, maar na een uurtje omdraaien) laten karamelliseren. Die laatste is zo lekker, maar duurt helaas zo lang... :'(
- Een hamburger behoort augurk te hebben. Punt. Geen discussie over mogelijk.

Maar dankzij jou een goed idee: Turks brood als hamburgerbroodje. Ga ik ook eens doen :)
Ik vind de topics ook leuk, maar ook ik heb opbouwende kritiek. Zie het maar als teken van respect ofzo en niet als flame :)

ben altijd op zoek naar manieren om iets zo lekker mogelijk te maken, ben zelf ook vaak niet tevreden over mijn eigen kooksels, terwijl ik toch wel met wat bijzonder mensen op vlak van koken, voeding en smaak heb samengewerkt.
Whatever...
pi_182731962
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 20:39 schreef RickoKun het volgende:
Ik vind ze wel aardig basic :@ sorry homie!
Eens.
pi_182732046
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 09:49 schreef SuperNeger het volgende:
Ik wou dat ik lekkere hamburgers kon maken.

Maar ik heb inmiddels geaccepteerd dat ik gewoon niet kan koken. ;(
Geef niet op.
In de eerste plaats: ik ben geen topper en ik zal het ook nooit worden. Ik heb nooit leren koken. Ik kom nog uit de tijd dat vrouwen niet werkten en dat het gezin er van uit ging dat ik ooit een vrouw kreeg die thuis bleef en zorgde voor de pan op tafel. Moet je kijken hoe dat is veranderd. Ik heb er wel last van gehad. Als je op eigen benen staat, dan denk je, wat moet ik nou? Ik kon nog geen aardappel koken. Kon hooguit een kopje thee zetten, maar zelfs koffie zetten moest ik leren.

Even een paar dingen
- begin simpel. Leer bijvoorbeeld eerst groente en aardappels koken. Daar kan weinig mis mee gaan als je maar weet hoe lang je ze moet koken, dat je in de gaten houdt dat het water niet uit de pan kookt (dat wil je echt niet) en de boel in de gaten houdt;
- recepten zijn niet zaligmakend. Je ziet hooguit de basis, maar als ik op bijvoorbeeld youtube kijk zie ik koks en vrouwen die letterlijk de kneepjes van het vak al door hebben. Verkijk je niet op het gemak waarmee ze een gerecht in elkaar draaien. Dat doen ze namelijk al jaren en ze weten precies waar en hoe het mis kan gaan en hoe dat te vermijden. Jij niet, ik ook niet. Koken heeft zijn valkuilen en die kun je alleen vermijden door het zelf te doen
- smakelijk recepten vallen of staan vaak op kleine dingetjes, zoals hoe luchtig of krachtig je kneedt, welke kruiden je gebruikt en hoeveel en hoelang je zus en zo....
Dat leer je alleen maar door te doen
- Belangrijk aspect: uitvinden wat je zelf lekker vindt. Recepten op internet zijn gebaseerd op wat de maker lekker vindt, dus dat is geen verzekering voor succes, want smaken verschillen. Zo heb ik enorm de pest aan suiker in het eten en appels in mijn warme eten, ok hooguit wat in de rode kool, maar dat is dan ook alles, maar tegenwoordig roert bijvoorbeeld de Allerhande overal appels doorheen. Je moet er maar van houden.
- Leren koken voor jezelf, bij mij ging er jaaaaren over heen. Dus gun jezelf de tijd.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182732307
@Mutsaers en Spanky: Ik zie het inderdaad als opbouwende kritiek.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182732370
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:52 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Ondanks dat ik kritiek heb op jouw manier van hamburgers maken, geniet ik altijd van jouw topics Sigaartje. Altijd goed met foto's opgeleukt. Dat je er maar meer van deze mag maken!

Mijn 'kritiek' (lees: mijn smaak):
- een bbq-saus dient niet pittig te zijn. Dat verhult de smaak die een hamburger moet hebben.
- Vlees moet altijd lekker gekruid zijn zodat je de bbq-saus eigenlijk niet nodig hebt. Volgens mij zou de kruiden die jij gebruikt, meer dan voldoende voor smaak moeten zijn!
- Uien moeten lekker uitgebakken zijn. Daar gebruik ik twee manieren voor: op hoog vuur de uien (met een beetje olie / boter) bakken en daarbij continue roeren / omscheppen om aanbakken te voorkomen. Of op de laagste stand de uien (met een beetje olie / boter) een uur of twee (niet roeren, maar na een uurtje omdraaien) laten karamelliseren. Die laatste is zo lekker, maar duurt helaas zo lang... :'(
- Een hamburger behoort augurk te hebben. Punt. Geen discussie over mogelijk.

Maar dankzij jou een goed idee: Turks brood als hamburgerbroodje. Ga ik ook eens doen :)
Jij behoort tot de hardcore :)
Wel goede tips om mee te nemen.

Wel aansluitend op jouw smaakmening: denk er wel aan dat Turks brood ook zijn eigen smaak meebrengt. En die proef je wel bij het eten. Een groot voordeel van Turks brood is dat je voldoende houvast hebt en dat de kans op vieze handen miniem is.

Ik heb ze 4 minuten in de oven gehad. Ik had ze eigenlijk een minuut langer moeten doen, vind ik trouwens.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182739496
TOP topic! ^O^ krijg er trek van.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_182739621
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:52 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Ondanks dat ik kritiek heb op jouw manier van hamburgers maken, geniet ik altijd van jouw topics Sigaartje. Altijd goed met foto's opgeleukt. Dat je er maar meer van deze mag maken!

Mijn 'kritiek' (lees: mijn smaak):
- een bbq-saus dient niet pittig te zijn. Dat verhult de smaak die een hamburger moet hebben.
- Vlees moet altijd lekker gekruid zijn zodat je de bbq-saus eigenlijk niet nodig hebt. Volgens mij zou de kruiden die jij gebruikt, meer dan voldoende voor smaak moeten zijn!
- Uien moeten lekker uitgebakken zijn. Daar gebruik ik twee manieren voor: op hoog vuur de uien (met een beetje olie / boter) bakken en daarbij continue roeren / omscheppen om aanbakken te voorkomen. Of op de laagste stand de uien (met een beetje olie / boter) een uur of twee (niet roeren, maar na een uurtje omdraaien) laten karamelliseren. Die laatste is zo lekker, maar duurt helaas zo lang... :'(
- Een hamburger behoort augurk te hebben. Punt. Geen discussie over mogelijk.

Maar dankzij jou een goed idee: Turks brood als hamburgerbroodje. Ga ik ook eens doen :)
Ik vind eigenlijk dat vlees niet perse gekruid hoeft te zijn als je goed vlees hebt, dat verhult de smaak.

Daarnaast vind ik ook dat ui niet uitgebakken hoeft te zijn. Een hard broodje oude kaas met een rauwe uienschijf, goddelijk. Ook burgers kunnen lekker zijn met (half-) rauwe uien, zie de Whopper van BK.

Wel ben ik het met je eens dat augurk een bijna essentiele toevoeging is bij een burger. Maarja, als je daar niet van houdt (zoals Sigaartje) moet het er niet op doen.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_182740893
Ik doe altijd wat salami fijngesneden door mijn half om half bio gehakt als ik hamburgers maak.

Dat blendt lekker qua vet, en het wordt niet droog, zoals met paneermeel.
pi_182743170
Persoonlijk had ik er twee gebakken en twee ongebakken ingevroren.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 21:23:21 #68
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_182743401
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 21:11 schreef potjecreme het volgende:
Persoonlijk had ik er twee gebakken en twee ongebakken ingevroren.
Idem :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_182743740
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 19:34 schreef Nielojram75 het volgende:
Ik doe altijd wat salami fijngesneden door mijn half om half bio gehakt als ik hamburgers maak.

Dat blendt lekker qua vet, en het wordt niet droog, zoals met paneermeel.
half om half met salami :r :r
pi_182746794
Tip: doe een velletje plasticfolie op de hamburgerpers en dan het gehakt erop en persen maar. Dan krijg je de hamburger er altijd uit door het folietje op te tillen.
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 01:11:07 #71
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182747039
Gehakt invriezen? Begrijp mij niet verkeerd de vriezer is een magnifiek apparaat, maar niet voor gehakt.
And so is the past
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 09:39:40 #72
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182749706
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:56 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik vind de topics ook leuk, maar ook ik heb opbouwende kritiek. Zie het maar als teken van respect ofzo en niet als flame :)

ben altijd op zoek naar manieren om iets zo lekker mogelijk te maken, ben zelf ook vaak niet tevreden over mijn eigen kooksels, terwijl ik toch wel met wat bijzonder mensen op vlak van koken, voeding en smaak heb samengewerkt.
Jouw tips over laagjes bouwen met bv. melk in de bolognese heeft mijn saus wel naar een hoger niveau getild hoor, waarvoor dank!
pi_182751493
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 01:11 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Gehakt invriezen? Begrijp mij niet verkeerd de vriezer is een magnifiek apparaat, maar niet voor gehakt.
Ik heb het over een hamburger invriezen. :P
pi_182751743
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 09:39 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Jouw tips over laagjes bouwen met bv. melk in de bolognese heeft mijn saus wel naar een hoger niveau getild hoor, waarvoor dank!
Mooi hoe we hier op FOK! elkaar kunnen helpen.
pi_182753744
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 09:39 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Jouw tips over laagjes bouwen met bv. melk in de bolognese heeft mijn saus wel naar een hoger niveau getild hoor, waarvoor dank!
Leuk om te horen dat het je heeft geholpen. En bedankt voor het compliment :@
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')