abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_182718052
In de eerste plaats: Ik baal van het Fok!-forum in het algemeen, ik had afscheid genomen, maar kan geen afscheid nemen van jullie CUL-fans.

Daarom toch maar weer even.

Ik ga hamburgers maken.



Ik ga aan de slag met rundergehakt, geen magere, dat smaakt niet.
Ik kruid dat met chilipoeder, zout, beetje nootmuskaat, knoflookpoeder en worcestersauce.
En niet te vergeten paneermeel.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718061
Dit wordt de ongezonde versie.
Cheeseburger met ui en Turks brood.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718187
Zo even de boel kruiden. Pas op met zout. Beetje strooien met het flesje worcestersauce, goed mengen allemaal. Ik meng met een mes en dat werd ook door een meesterkok aanbevolen, om het gehakt koel te houden.

Dit is een pond gehakt. Ik deel het in vieren en draai er balletjes van. Dan neem ik de hamburgerpers en gooi er een klein scheutje zonnebloemolie in, anders blijft het vlees plakken.


En dan gaan we persen. Als je perst, flink kracht zetten, dan omkeren en kloppen op het bord dat de hamburger los komt.
shit, ei vergeten. ;(

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718227
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:28 schreef Sigaartje het volgende:
k meng met een mes en dat werd ook door een meesterkok aanbevolen, om het gehakt koel te houden.
_O-
pi_182718244
Hoeft toch geen ei door
Ik zwaai naar dieren.
pi_182718249
Ik krijg goddomme weer honger nu
pi_182718330
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:31 schreef Geerd het volgende:
Hoeft toch geen ei door
Mwah, dit ziet er zo los uit, dit blijft denk ik niet heel in de pan, maar dat kan ook door het mengen met een mes komen.
pi_182718353
Klaar. De laatste ging niet goed, die viel een beetje uit elkaar. Heb ik even met de hand bij elkaar geknald (linksonder).



Nu gaan ze even de koelkast in om een beetje stijver te worden, dan gaan we over een half uurtje bakken. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718377
quote:
9s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:35 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Mwah, dit ziet er zo los uit, dit blijft denk ik niet heel in de pan, maar dat kan ook door het mengen met een mes komen.
Heb ze daarna wel gekneed. Denk ietsje te weinig paneermeel.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718668
Ik zet de oven alvast op 180 graden voor het brood (knapperig maken)

Brood voorsnijden en alles klaarzetten voor straks

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718685
Ik eet er maar twee, twee gaan de vriezer in.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 24 oktober 2018 @ 18:49:42 #12
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_182718708
Geen ei, EL mosterd en geen ui ?
pi_182718728
Ik raak een beetje van slag door de wijze waarop je je broodjes hebt gesneden
pi_182718799
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:50 schreef -mosrednA het volgende:
Ik raak een beetje van slag door de wijze waarop je je broodjes hebt gesneden
Want?

(ondertussen snij ik een peper)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718815
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:49 schreef RobjeGeus het volgende:
Geen ei, EL mosterd en geen ui ?
De ui gaat er op. De ei ben ik helaas vergeten, wel jammer.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182718845
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:52 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Want?

(ondertussen snij ik een peper)
Je snijdt ze toch horizontaal open? Ik zie overal verticale snedes
  woensdag 24 oktober 2018 @ 18:54:19 #17
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_182718848
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:53 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

De ui gaat er op. De ei ben ik helaas vergeten, wel jammer.
Aah goeie, zag het later. Geen mosterd er door ? Of geen liefhebber van ?
pi_182719095
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:54 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

Je snijdt ze toch horizontaal open? Ik zie overal verticale snedes
Dat is hoe Turks brood er uit ziet ;)
Spoilers!
pi_182719144
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:04 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is hoe Turks brood er uit ziet ;)
Nee oke maar die aan de voorkant?
pi_182719335
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:06 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

Nee oke maar die aan de voorkant?
Gezichtsbedrog, dat ene brood staat rechtop tegen de andere
٩๏̯͡๏)۶
pi_182719446
En daar gaan we



klontje echte boter


de hamburgers zien er wat losjes uit, maar dat zijn ze niet. Door de koelkast zijn ze vrij stevig geworden.

Boter bruin laten worden op hoog vuur, daarna half gas.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719485
Hopattee, omdraaien.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719505
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:12 schreef Ronaldsen het volgende:

[..]

Gezichtsbedrog, dat ene brood staat rechtop tegen de andere
Woow, shit hee :') Mn hersenen kregen echt ff kramp toen het kwartje viel
pi_182719511
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719598
Uien mee


Ondertussen is het brood 4 minuten in de oven bij 180 graden.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 24 oktober 2018 @ 19:24:51 #26
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182719654
Vlees nooit direct uit de koelkast bakken/braden. Dat koelen heeft ook totaal geen invloed op de stevigheid van de burger. Beter kneden, met je handen,is de oplossing.
And so is the past
pi_182719681
En dan eventjes testen met een vork of de hamburgers gaar zijn.

Ehm, nog eventjes, ze zijn vrij mals, dat wel,

dan kunnen de plakjes cheddar er op om lekker te smelten.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719706
quote:
14s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:24 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Vlees nooit direct uit de koelkast bakken/braden. Dat koelen heeft ook totaal geen invloed op de stevigheid van de burger. Beter kneden, met je handen,is de oplossing.
Oh, ok, ik zag het in een filmpje...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719772
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 18:49 schreef RobjeGeus het volgende:
Geen ei, EL mosterd en geen ui ?
Ei? Niet in hamburger, het is geen gehaktbal. Paneer hoort er trouwens ook niet in.

Juist engzins los vlees. Ik vind een tikkie mosterd er wel lekker in trouwens. Ui doe ik er later op.
Whatever...
pi_182719815
quote:
14s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:24 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Vlees nooit direct uit de koelkast bakken/braden. Dat koelen heeft ook totaal geen invloed op de stevigheid van de burger. Beter kneden, met je handen,is de oplossing.
Niet kneden. Dat doe je met een gehaktbal, hamburgers moeten juist een beetje los, truc is wel om daarbij de boel niet uit elkaar te laten vallen of droog te laten worden, dus vlees met voldoende vet.
Whatever...
pi_182719938
Het resultaat! Met trots!
(Met een lekker potje voetbal op de achtergrond)

Ruikt lekker. We happen toe

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182719944
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:27 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ei? Niet in hamburger, het is geen gehaktbal. Paneer hoort er trouwens ook niet in.

Juist engzins los vlees. Ik vind een tikkie mosterd er wel lekker in trouwens. Ui doe ik er later op.
Joh, er bestaat niet 1 recept/manier voor hamburgers, het kan op 2000000 manieren, dit VIND jij beter, een ander dat weer.
pi_182719964
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:32 schreef Sigaartje het volgende:
Het resultaat! Met trots!
(Met een lekker potje voetbal op de achtergrond)

Ruikt lekker. We happen toe

[ afbeelding ]
Smakelijk :)
pi_182719975


[ Bericht 100% gewijzigd door Ronald op 24-10-2018 19:33:34 ]
٩๏̯͡๏)۶
pi_182720055
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:32 schreef Fokker89 het volgende:

[..]

Joh, er bestaat niet 1 recept/manier voor hamburgers, het kan op 2000000 manieren, dit VIND jij beter, een ander dat weer.
Je mag het Zelf weten natuurlijk. Maar met ei en paneermeel is het een platgeslagen gehaktbal, geen hamburger.
Whatever...
pi_182720212
Zo zo, mjummie zeg!

Die Hot Mama's barbecue saus is trouwens verukkelijk!
D&L mayo kende ik al, die is de beste. Zo wat een lekker bbq sausje zeg.

Hamburger had iets meer chili in gemoeten, maar verder heerlijk. Wel veel brood, dat wel.

Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182720507
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:40 schreef Sigaartje het volgende:
Zo zo, mjummie zeg!

Die Hot Mama's barbecue saus is trouwens verukkelijk!
D&L mayo kende ik al, die is de beste. Zo wat een lekker bbq sausje zeg.

Hamburger had iets meer chili in gemoeten, maar verder heerlijk. Wel veel brood, dat wel.

[ afbeelding ]
Wel een beetje kaal zonder sla en augurk.
pi_182720600
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:52 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Wel een beetje kaal zonder sla en augurk.
Dat is waar. Vergeten te kopen, maar ik ben geen augurk-typ.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182720619
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:56 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

maar ik ben geen augurk-typ.
Kers op de taart. :P
pi_182720627
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:35 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je mag het Zelf weten natuurlijk. Maar met ei en paneermeel is het een platgeslagen gehaktbal, geen hamburger.
Vroeger maakte ik hamburgers zonder paneermeel, maar die vielen uit elkaar. Dus tja...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182720654
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:57 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Kers op de taart. :P
Ik ben geen liefhebber van zuur, ook niet van zoet.
Zoals zo'n frietje met zuurvlees vind ik er erg lekker uitzien, maar dat is aan mij niet besteed. Sorry.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182720712
Waar komt je barbecuesaus vandaan Sigaar?
Spoilers!
pi_182720726
quote:
14s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:24 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Vlees nooit direct uit de koelkast bakken/braden. Dat koelen heeft ook totaal geen invloed op de stevigheid van de burger. Beter kneden, met je handen,is de oplossing.
Het vet in het gehakt wordt echt wel harder van de koelkast hoor!
pi_182720848
Ziet er lekker uit. Hamburger op Turks brood. Ook eens proberen.
~ We're acting like a pair of stranger's, afraid of what to say. ~
* Sometimes it lasts in love, but sometimes it hurts instead *
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:24:08 #45
469863 RobjeGeus
Hier word ik vrolijk van!!
pi_182721509
Hoop dat het goed gesmaakt heeft! Foto's zien er in ieder geval smakelijk uit
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:37:47 #46
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182721974
quote:
1s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Niet kneden. Dat doe je met een gehaktbal, hamburgers moeten juist een beetje los, truc is wel om daarbij de boel niet uit elkaar te laten vallen of droog te laten worden, dus vlees met voldoende vet.
Niet helemaal doorkneden natuurlijk.
And so is the past
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:38:19 #47
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182721987
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 20:00 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Het vet in het gehakt wordt echt wel harder van de koelkast hoor!
En dan warm je het weer op...
And so is the past
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:38:53 #48
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182721999
Maar ze zien er weer goed uit sigaarmans. Eet smakelijk.
And so is the past
  woensdag 24 oktober 2018 @ 20:39:28 #49
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_182722011
Ik vind ze wel aardig basic :@ sorry homie!
pi_182722693
Ziet er lekker uit! Er gaat niets boven eigenhandig je broodje hamburger bouwen.

(ik wil overigens nog steeds weten wat die Koos Alberts grap nou was)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')