abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_182724019
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 19:57 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Vroeger maakte ik hamburgers zonder paneermeel, maar die vielen uit elkaar. Dus tja...
Ja, je moet ze dan wel een beetje dikker maken en een beetje voorzichtig doen. En je moet niet te mager vlees hebben, want dan vallen ze inderdaad uit elkaar. Lekkerst is 50% rund 50% kalf en iets van 25 procent vet. Maar niet te krijgen in de supermarkt. Sowieso zijn zelfgemaakte burgers altijd beter dan die ijshockeypucks van de supermarkt.

Paneermeel plakt ze wel aan elkaar. En met ei erbij wordt het meer gehaktballerig, zoals die Albert Heijn hamburgers. Heel compact.

Trouwens die hot mama sauce lijkt me wel interessant.
Whatever...
pi_182727198
quote:
7s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 20:38 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

En dan warm je het weer op...
en in de tussentijd is ie steviger terwijl de eiwitten aan de buitenkant al stollen en de functie van het bij elkaar houden van het koude vet aan de binnenkant overneemt.
pi_182728870
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 20:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar komt je barbecuesaus vandaan Sigaar?
Uit Duitsland. Als ik op vakantie in Duitsland, Frankrijk of Zwitserland ga, loop ik altijd door de supermarkten daar te struinen en neem gewoon een boodschappentas vol mee aan spullen om thuis uit te proberen. Mijn ervaring is dat de Nederlandse supermarkten de smaak hebben aangepast aan die van de Nederlander: die houden van zoet en houden niet van pittig. Wat ze hier pittig noemen, dat is helemaal niet pittig. In het buitelnad zijn spullen vaak smaakvoller. Hier is het vrij vlak.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 07:38:28 #54
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182728949
En is het lekker?
Intel Pentium 4 2.4GHz HT (Northwood, 130nm, 512KB L2, 800MHz FSB)
Intel Extreme Graphics 2 (64MB allocated)
1GB DDR 400MHz CL2 or 3
Maxtor DiamondMax Plus 10 160GB IDE
pi_182728974
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 07:38 schreef SuperNeger het volgende:
En is het lekker?
Ja, het is heerlijk (de hamburgers), maar ---- evaluatie ----:
Ik heb ze te weinig gekruid, maar dat maakte de bbq-saus weer goed.

Maar je zult de bbq-saus wel bedoelen:
Jazeker, hij is zeer smaakvol en het zoete zit op de achtergrond. Het is een pittige hartige saus met hickory-smaak, die niet overheerst.
De term Extreme hot is overdreven, je loop niet te blazen met een rode kop om zo snel mogelijk een waterkraan op te zoeken. Maar pittig is hij wel.

Over de Nederlandse keuken nog:

Daarnaast zie ik wel eens filmpjes op youtube over "Dutch food", dan denk ik, wat een aanfluiting is het eigenlijk. Ze komen in die filmpjes niet verder dan hagelslag, stroopwafels, kroketten en pindakaas. Hoewel ik voor het laatste wel mijn petje afneem, ook al is het een Amerikaanse vinding, maar goed.
Waar Nederland wel trots op mag zijn is de haring (echt die hele cultuur er omheen en die geschiedenis), maar die is onderbelicht en bijvoorbeeld dingen als stamppot (Zweedse vinding, maar goed) en oma's draadjesvlees. Dat zijn heel karakterstieke dingen van de Nederlandse keuken en die zie ik vaak niet terug in die filmpjes. Dan zie ik alleen Amerikanen stroopwafels, drop en kroketten eten. Dan denk ik ook ja, vind je het gek dat buitenlanders daar niets mee hebben.

Trouwens de Duitse frikadel vind ik ook niet echt smaakvol, in tegenstelling tot dat broodje worst met curry van de Duitsers (moet je ze wel bij een kraam kopen en niet in een pakje uit de supermarkt)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182728990
Het is de eerste bbq-saus die ik lekker vind, jammer dat die niet in Nederland te krijgen is. Ik vind de bbq-sauzen hier zo remia-achtig.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 09:49:39 #57
479315 SuperNeger
De gezelligste neger van FOK!
pi_182730610
Ik wou dat ik lekkere hamburgers kon maken.

Maar ik heb inmiddels geaccepteerd dat ik gewoon niet kan koken. ;(
Intel Pentium 4 2.4GHz HT (Northwood, 130nm, 512KB L2, 800MHz FSB)
Intel Extreme Graphics 2 (64MB allocated)
1GB DDR 400MHz CL2 or 3
Maxtor DiamondMax Plus 10 160GB IDE
pi_182731568
Ondanks dat ik kritiek heb op jouw manier van hamburgers maken, geniet ik altijd van jouw topics Sigaartje. Altijd goed met foto's opgeleukt. Dat je er maar meer van deze mag maken!

Mijn 'kritiek' (lees: mijn smaak):
- een bbq-saus dient niet pittig te zijn. Dat verhult de smaak die een hamburger moet hebben.
- Vlees moet altijd lekker gekruid zijn zodat je de bbq-saus eigenlijk niet nodig hebt. Volgens mij zou de kruiden die jij gebruikt, meer dan voldoende voor smaak moeten zijn!
- Uien moeten lekker uitgebakken zijn. Daar gebruik ik twee manieren voor: op hoog vuur de uien (met een beetje olie / boter) bakken en daarbij continue roeren / omscheppen om aanbakken te voorkomen. Of op de laagste stand de uien (met een beetje olie / boter) een uur of twee (niet roeren, maar na een uurtje omdraaien) laten karamelliseren. Die laatste is zo lekker, maar duurt helaas zo lang... :'(
- Een hamburger behoort augurk te hebben. Punt. Geen discussie over mogelijk.

Maar dankzij jou een goed idee: Turks brood als hamburgerbroodje. Ga ik ook eens doen :)
pi_182731605
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:52 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Ondanks dat ik kritiek heb op jouw manier van hamburgers maken, geniet ik altijd van jouw topics Sigaartje. Altijd goed met foto's opgeleukt. Dat je er maar meer van deze mag maken!

Mijn 'kritiek' (lees: mijn smaak):
- een bbq-saus dient niet pittig te zijn. Dat verhult de smaak die een hamburger moet hebben.
- Vlees moet altijd lekker gekruid zijn zodat je de bbq-saus eigenlijk niet nodig hebt. Volgens mij zou de kruiden die jij gebruikt, meer dan voldoende voor smaak moeten zijn!
- Uien moeten lekker uitgebakken zijn. Daar gebruik ik twee manieren voor: op hoog vuur de uien (met een beetje olie / boter) bakken en daarbij continue roeren / omscheppen om aanbakken te voorkomen. Of op de laagste stand de uien (met een beetje olie / boter) een uur of twee (niet roeren, maar na een uurtje omdraaien) laten karamelliseren. Die laatste is zo lekker, maar duurt helaas zo lang... :'(
- Een hamburger behoort augurk te hebben. Punt. Geen discussie over mogelijk.

Maar dankzij jou een goed idee: Turks brood als hamburgerbroodje. Ga ik ook eens doen :)
Ik vind de topics ook leuk, maar ook ik heb opbouwende kritiek. Zie het maar als teken van respect ofzo en niet als flame :)

ben altijd op zoek naar manieren om iets zo lekker mogelijk te maken, ben zelf ook vaak niet tevreden over mijn eigen kooksels, terwijl ik toch wel met wat bijzonder mensen op vlak van koken, voeding en smaak heb samengewerkt.
Whatever...
pi_182731962
quote:
0s.gif Op woensdag 24 oktober 2018 20:39 schreef RickoKun het volgende:
Ik vind ze wel aardig basic :@ sorry homie!
Eens.
pi_182732046
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 09:49 schreef SuperNeger het volgende:
Ik wou dat ik lekkere hamburgers kon maken.

Maar ik heb inmiddels geaccepteerd dat ik gewoon niet kan koken. ;(
Geef niet op.
In de eerste plaats: ik ben geen topper en ik zal het ook nooit worden. Ik heb nooit leren koken. Ik kom nog uit de tijd dat vrouwen niet werkten en dat het gezin er van uit ging dat ik ooit een vrouw kreeg die thuis bleef en zorgde voor de pan op tafel. Moet je kijken hoe dat is veranderd. Ik heb er wel last van gehad. Als je op eigen benen staat, dan denk je, wat moet ik nou? Ik kon nog geen aardappel koken. Kon hooguit een kopje thee zetten, maar zelfs koffie zetten moest ik leren.

Even een paar dingen
- begin simpel. Leer bijvoorbeeld eerst groente en aardappels koken. Daar kan weinig mis mee gaan als je maar weet hoe lang je ze moet koken, dat je in de gaten houdt dat het water niet uit de pan kookt (dat wil je echt niet) en de boel in de gaten houdt;
- recepten zijn niet zaligmakend. Je ziet hooguit de basis, maar als ik op bijvoorbeeld youtube kijk zie ik koks en vrouwen die letterlijk de kneepjes van het vak al door hebben. Verkijk je niet op het gemak waarmee ze een gerecht in elkaar draaien. Dat doen ze namelijk al jaren en ze weten precies waar en hoe het mis kan gaan en hoe dat te vermijden. Jij niet, ik ook niet. Koken heeft zijn valkuilen en die kun je alleen vermijden door het zelf te doen
- smakelijk recepten vallen of staan vaak op kleine dingetjes, zoals hoe luchtig of krachtig je kneedt, welke kruiden je gebruikt en hoeveel en hoelang je zus en zo....
Dat leer je alleen maar door te doen
- Belangrijk aspect: uitvinden wat je zelf lekker vindt. Recepten op internet zijn gebaseerd op wat de maker lekker vindt, dus dat is geen verzekering voor succes, want smaken verschillen. Zo heb ik enorm de pest aan suiker in het eten en appels in mijn warme eten, ok hooguit wat in de rode kool, maar dat is dan ook alles, maar tegenwoordig roert bijvoorbeeld de Allerhande overal appels doorheen. Je moet er maar van houden.
- Leren koken voor jezelf, bij mij ging er jaaaaren over heen. Dus gun jezelf de tijd.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182732307
@Mutsaers en Spanky: Ik zie het inderdaad als opbouwende kritiek.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182732370
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:52 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Ondanks dat ik kritiek heb op jouw manier van hamburgers maken, geniet ik altijd van jouw topics Sigaartje. Altijd goed met foto's opgeleukt. Dat je er maar meer van deze mag maken!

Mijn 'kritiek' (lees: mijn smaak):
- een bbq-saus dient niet pittig te zijn. Dat verhult de smaak die een hamburger moet hebben.
- Vlees moet altijd lekker gekruid zijn zodat je de bbq-saus eigenlijk niet nodig hebt. Volgens mij zou de kruiden die jij gebruikt, meer dan voldoende voor smaak moeten zijn!
- Uien moeten lekker uitgebakken zijn. Daar gebruik ik twee manieren voor: op hoog vuur de uien (met een beetje olie / boter) bakken en daarbij continue roeren / omscheppen om aanbakken te voorkomen. Of op de laagste stand de uien (met een beetje olie / boter) een uur of twee (niet roeren, maar na een uurtje omdraaien) laten karamelliseren. Die laatste is zo lekker, maar duurt helaas zo lang... :'(
- Een hamburger behoort augurk te hebben. Punt. Geen discussie over mogelijk.

Maar dankzij jou een goed idee: Turks brood als hamburgerbroodje. Ga ik ook eens doen :)
Jij behoort tot de hardcore :)
Wel goede tips om mee te nemen.

Wel aansluitend op jouw smaakmening: denk er wel aan dat Turks brood ook zijn eigen smaak meebrengt. En die proef je wel bij het eten. Een groot voordeel van Turks brood is dat je voldoende houvast hebt en dat de kans op vieze handen miniem is.

Ik heb ze 4 minuten in de oven gehad. Ik had ze eigenlijk een minuut langer moeten doen, vind ik trouwens.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_182739496
TOP topic! ^O^ krijg er trek van.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_182739621
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:52 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Ondanks dat ik kritiek heb op jouw manier van hamburgers maken, geniet ik altijd van jouw topics Sigaartje. Altijd goed met foto's opgeleukt. Dat je er maar meer van deze mag maken!

Mijn 'kritiek' (lees: mijn smaak):
- een bbq-saus dient niet pittig te zijn. Dat verhult de smaak die een hamburger moet hebben.
- Vlees moet altijd lekker gekruid zijn zodat je de bbq-saus eigenlijk niet nodig hebt. Volgens mij zou de kruiden die jij gebruikt, meer dan voldoende voor smaak moeten zijn!
- Uien moeten lekker uitgebakken zijn. Daar gebruik ik twee manieren voor: op hoog vuur de uien (met een beetje olie / boter) bakken en daarbij continue roeren / omscheppen om aanbakken te voorkomen. Of op de laagste stand de uien (met een beetje olie / boter) een uur of twee (niet roeren, maar na een uurtje omdraaien) laten karamelliseren. Die laatste is zo lekker, maar duurt helaas zo lang... :'(
- Een hamburger behoort augurk te hebben. Punt. Geen discussie over mogelijk.

Maar dankzij jou een goed idee: Turks brood als hamburgerbroodje. Ga ik ook eens doen :)
Ik vind eigenlijk dat vlees niet perse gekruid hoeft te zijn als je goed vlees hebt, dat verhult de smaak.

Daarnaast vind ik ook dat ui niet uitgebakken hoeft te zijn. Een hard broodje oude kaas met een rauwe uienschijf, goddelijk. Ook burgers kunnen lekker zijn met (half-) rauwe uien, zie de Whopper van BK.

Wel ben ik het met je eens dat augurk een bijna essentiele toevoeging is bij een burger. Maarja, als je daar niet van houdt (zoals Sigaartje) moet het er niet op doen.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_182740893
Ik doe altijd wat salami fijngesneden door mijn half om half bio gehakt als ik hamburgers maak.

Dat blendt lekker qua vet, en het wordt niet droog, zoals met paneermeel.
pi_182743170
Persoonlijk had ik er twee gebakken en twee ongebakken ingevroren.
  donderdag 25 oktober 2018 @ 21:23:21 #68
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_182743401
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 21:11 schreef potjecreme het volgende:
Persoonlijk had ik er twee gebakken en twee ongebakken ingevroren.
Idem :Y
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
pi_182743740
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 19:34 schreef Nielojram75 het volgende:
Ik doe altijd wat salami fijngesneden door mijn half om half bio gehakt als ik hamburgers maak.

Dat blendt lekker qua vet, en het wordt niet droog, zoals met paneermeel.
half om half met salami :r :r
pi_182746794
Tip: doe een velletje plasticfolie op de hamburgerpers en dan het gehakt erop en persen maar. Dan krijg je de hamburger er altijd uit door het folietje op te tillen.
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 01:11:07 #71
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_182747039
Gehakt invriezen? Begrijp mij niet verkeerd de vriezer is een magnifiek apparaat, maar niet voor gehakt.
And so is the past
  vrijdag 26 oktober 2018 @ 09:39:40 #72
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_182749706
quote:
0s.gif Op donderdag 25 oktober 2018 10:56 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik vind de topics ook leuk, maar ook ik heb opbouwende kritiek. Zie het maar als teken van respect ofzo en niet als flame :)

ben altijd op zoek naar manieren om iets zo lekker mogelijk te maken, ben zelf ook vaak niet tevreden over mijn eigen kooksels, terwijl ik toch wel met wat bijzonder mensen op vlak van koken, voeding en smaak heb samengewerkt.
Jouw tips over laagjes bouwen met bv. melk in de bolognese heeft mijn saus wel naar een hoger niveau getild hoor, waarvoor dank!
pi_182751493
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 01:11 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Gehakt invriezen? Begrijp mij niet verkeerd de vriezer is een magnifiek apparaat, maar niet voor gehakt.
Ik heb het over een hamburger invriezen. :P
pi_182751743
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 09:39 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Jouw tips over laagjes bouwen met bv. melk in de bolognese heeft mijn saus wel naar een hoger niveau getild hoor, waarvoor dank!
Mooi hoe we hier op FOK! elkaar kunnen helpen.
pi_182753744
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 oktober 2018 09:39 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Jouw tips over laagjes bouwen met bv. melk in de bolognese heeft mijn saus wel naar een hoger niveau getild hoor, waarvoor dank!
Leuk om te horen dat het je heeft geholpen. En bedankt voor het compliment :@
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')