itchycoo | donderdag 18 oktober 2018 @ 13:37 |
Het vorige topic was tot mijn grote verrassing vrij rap volgeraakt terwijl ik weer op vakantie was, dus dat betekent dat er ongetwijfeld nog veel meer opmerkelijke ervaringen zijn met gerechten in restaurants. Het gaat in dit topic vooral om gerechten die je, al dan niet uit onwetendheid, besteld hebt en die verschrikkelijk tegenvielen. Dat kan zijn omdat de kok het verneukt heeft, of omdat je domweg niet wist wat je bestelde. Ter illustratie uit mijn originele OP: mijn vriendin bestelde in Noord-Frankrijk "potjevleesch" met het idee dat het stoofvlees zou zijn. Er stond verder geen beschrijving bij, maar ach, wat kan er nou gebeuren? Uiteindelijk kreeg ze een bord met ijskoud rund-, kippen- en konijnenvlees omgeven door koude gelei. Het vlees op zich was erg lekker, maar omdat het geheel helemaal koud was, was het niet te vreten. Kom maar op! Na de goede tip van Piles, hier wat mooie voorbeelden uit het vorige topic ter illustratie:
[ Bericht 31% gewijzigd door itchycoo op 18-10-2018 14:50:16 (Voorbeelden toegevoegd op aanraden Piles) ] | |
Piles | donderdag 18 oktober 2018 @ 14:29 |
Waren er nog pareltjes in het vorige topic? Misschien leuk voor in de OP | |
itchycoo | donderdag 18 oktober 2018 @ 14:50 |
Goede tip, ik heb er een paar toegevoegd. | |
halfway | donderdag 18 oktober 2018 @ 15:48 |
Een keer een vol bord gebakken lever met uien gehad, gadver. | |
Prego | vrijdag 19 oktober 2018 @ 16:50 |
wat had je dan besteld? | |
Mutsaers__78 | vrijdag 19 oktober 2018 @ 17:33 |
Ooit een keer met wat collega's een pizzeria in Scheveningen binnengegaan om wat te eten. Zij namen een pizza, ik had daar geen trek in. Ik wilde pasta. Het restaurant zelf zag er prima en verzorgd uit. Geen plaatjes van de gerechten ook. Dus ik bestel een pasta carbonara. Na enige tijd wachten kwamen de gerechten. De pizza's zagen er prima uit qua grootte en toppings. Maar mijn carbonara...ech wtf. Zo'n groot bord met een klein kuiltje in het midden die gevuld was met pasta, een drietal kleine spekjes en zeer weinig saus. zelfs voor een carbonara te weinig in ieder geval.de hoeveelheid pasta kon je zeer makkelijk in een kommetje van je hand plaatsen, zo weinig was het. Drie hapjes en het was op. Geklaagd bij de ober maar volgens hem was dat normaal. Hij wilde wel wat extra halen, maar dan moest ik ook bijbetalen. Dank je de koekoek. Nooit meer teruggeweest daarna. | |
Atak | vrijdag 19 oktober 2018 @ 18:08 |
Gewoon twee of drie goede restaurants uitzoeken. Daarna vaste klant worden en daarbij laten. Ik heb wel eens vrienden of vriendinnen die iets anders willen proberen en dan moet je wel eens instemmen. Meestal is gewoon een tegenvaller. Dat het eten niet smaakt is een ding maar je weet niet wat ze in de keuken uitspoken. | |
Mutsaers__78 | vrijdag 19 oktober 2018 @ 18:31 |
Maar dat laatste weet ik ook niet bij mijn 2 a 3 vaste restaurants. | |
Pietverdriet | vrijdag 19 oktober 2018 @ 18:40 |
Op de boulevard? | |
Mutsaers__78 | vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:06 |
yup. | |
Pietverdriet | vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:19 |
En dan verbaasd zijn dat je genaaid wordt? | |
Atak | vrijdag 19 oktober 2018 @ 19:38 |
Ik wel. | |
RobinOok | vrijdag 19 oktober 2018 @ 20:21 |
Twee à drie vaste restaurants? Dan eet je dus altijd hetzelfde? | |
Piles | vrijdag 19 oktober 2018 @ 23:31 |
Dan ga je echt heel vaak uit eten, hebben ze een hele kleine kaart of wisselen ze nooit van kaart. Of een combinatie van alledrie. | |
Pietverdriet | zaterdag 20 oktober 2018 @ 09:08 |
Er zijn mensen die uit eten gaan om te eten, er zijn ook postzegelverzamelaars die steeds wat anders willen, en er is een grijsschaal daar tussen. Maar jij zal er wel een uitgesproken mening over hebben | |
Atak | zaterdag 20 oktober 2018 @ 10:00 |
Typisch Robin dit. Alsof ze elke week uit eten gaat. | |
RobinOok | zaterdag 20 oktober 2018 @ 10:09 |
Nee, twee keer per week. | |
Atak | zaterdag 20 oktober 2018 @ 10:12 |
Nee. Vier keer per week. | |
RobinOok | zaterdag 20 oktober 2018 @ 10:24 |
Vier keer per week bij 2 a 3 vaste restaurants? | |
Atak | zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:25 |
De restaurants waar ik kom weten ze allemaal mijn naam en als je de mensen leert kennen dan krijg je ook wel een gevoel hoe het allemaal in de keuken gaat. Ik ben niet zo suffe kut die overal gaat eten zoals die met iedereen gaat. | |
RobinOok | zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:34 |
Ik wel. Ik ben een slettebak. | |
Atak | zaterdag 20 oktober 2018 @ 11:40 |
Ben je slank of mollig? | |
#ANONIEM | zaterdag 20 oktober 2018 @ 14:21 |
Levensgenieter. | |
maily | maandag 29 oktober 2018 @ 16:06 |
Koude borden .... En toen de tafel werd gedekt terwijl de ober het bestek niet bij het heft vasthield maar bij het snijvlak van het mes en de gedeeltes van de vork en de lepel die je in je mond doet. | |
#ANONIEM | maandag 29 oktober 2018 @ 16:07 |
Heb je er iets van gezegd? | |
maily | maandag 29 oktober 2018 @ 16:08 |
Ja. Ze keken me vreemd aan en toen kregen we nieuw bestek en op de juiste manier gehanteerd. Van de koude borden heb ik niets gezegd. | |
#ANONIEM | maandag 29 oktober 2018 @ 16:10 |
Ze hebben blijkbaar geen Voedelveiligheid cursus gekregen | |
maily | maandag 29 oktober 2018 @ 16:10 |
En/of beleefdheidscursus. | |
#ANONIEM | maandag 29 oktober 2018 @ 16:16 |
Dat vastpakken bij het snijvlak is wel een Voedselveiligheidscursus. Moet eigenlijk iedere medewerker van een restaurant kennen | |
Tinkepink | maandag 29 oktober 2018 @ 16:18 |
Nou... ik wel. Meermaals per week zelfs. Ik heb inderdaad een paar restaurants waar ik vaker naar toe ga (dat zijn er dan geen 2 - 3 maar een stuk of 10). Daarnaast wissel ik ook graag af. En soms zit er een pareltje bij die in mijn vaste rijtje komt (en af en toe valt er ook weer een af). On topic: wat ik een tegenvaller kan vinden is een andere kok. Zo ga ik graag eten bij een bepaald restaurant bij mij in de buurt waar het eten niet alleen lekker smaakt, maar ook prachtig verzorgd is. Helaas is de nieuwe kok van grote stappen snel thuis. Het eten smaakt nog steeds prima, de opmaak is helaas ruk. En daar baal ik best van. | |
RingBewoner | maandag 5 november 2018 @ 14:02 |
Heb je dat daar al aangegeven? | |
Tinkepink | dinsdag 6 november 2018 @ 00:59 |
Ja. Natuurlijk. Hoezo? | |
Mip1988 | woensdag 7 november 2018 @ 10:52 |
Een paar jaar geleden, dag 1 van onze vakantie in Italië. Gevlogen naar Rome, autotje gehuurd en gereden naar ons hotel in de buurt van Caserta (omgeving Napels). Als ik naar Italië ga dan loopt het spreekwoordelijke water al in de mond van de culinaire verwennerij die mij te wachten staat en verheugde mij dan ook op het aanstaande diner. Mooi plekje gevonden op een heuvel, leek een vrij simpel, lokaal tentje. Prima, dat zijn vaak de beste adresjes zou je denken. Helaas was ik niet goed voorbereid, een beetje moe en geen vertaal boekje, geen internet dus gewoon gokken wat de kaart te bieden heeft. Maarja, we zijn in Italië, what could go wrong? Ik kies op de goede gok wat en laat me verrassen. Komt die 'ober' (lees: zoon, neef of een ander familielid) met een bord met drie droog gebakken speklappen!! paar gekookte aardappeltjes erbij en wat groente (weet ik niet meer precies) Nondeju, dit ga je toch niet menen?! Deceptie in het kwadraat, alles Rest van de vakantie dit debakel natuurlijk ruimschoots goed gemaakt | |
RingBewoner | woensdag 7 november 2018 @ 12:53 |
Misschien dat de nieuwe kok zijn stijl kan aanpassen. | |
Fretwork | dinsdag 27 november 2018 @ 21:30 |
Andouilette gegeten naar aanleiding van dit topic. Prima spul | |
golfer | dinsdag 27 november 2018 @ 23:30 |
| |
Fretwork | woensdag 28 november 2018 @ 08:45 |
Deze was gebakken in plaats van gekookt, maar smaakte beetje naar kipdij met wat orgaanvlees. Niet het allerlekkerst, maar wel te krijgen. | |
4EverBlackEyed | zaterdag 1 december 2018 @ 09:23 |
In NY een keer Mac and cheese besteld, zag er altijd zo lekker uit. Echter wel vergeten dat ze in Amerika andere kaas hebben (duhhh), dus het smaakte me totaal niet. Was een beetje zurig en ook de eerste keer dat ik mijn eten niet heb opgegeten | |
Arizona | zondag 2 december 2018 @ 20:08 |
Jaaaaaren terug op Rhodos, als voorgerecht Tzatziki besteld, ik kende het verder niet maar las op de slecht vertaalde kaart wel lekker. Iets met yoghurtsaus en komkommer. Kreeg ik alleen een schaal met saus Geen brood of komkommer of iets dergelijks om te dippen erbij. Wist ik veel | |
golfer | zondag 2 december 2018 @ 20:14 |
Meer jouw stommiteit dan dat een restaurant daar iets aan kan doen. | |
Arizona | zondag 2 december 2018 @ 20:33 |
Ja :’) maar daar was dit topic óók voor bedoeld toch
| |
golfer | zondag 2 december 2018 @ 20:42 |
Oh ja. Dat was ook zo. | |
itchycoo | maandag 3 december 2018 @ 22:25 |
Dat niemand van die bediening ook even vraagt of je brood ofzo wilt | |
Fokpop | dinsdag 4 december 2018 @ 15:57 |
Kan prima als een soort soep/voorgerecht gegeten worden hoor, afhankelijk van precieze variant https://en.wikipedia.org/wiki/Tzatziki | |
Spiegelei | dinsdag 4 december 2018 @ 19:55 |
We hadden met z'n tweeen spontaan het idee opgevat om uiteten te gaan naar de lokale Italiaan waar we wel vaker kwamen. Niet gereserveerd, het was stampvol. We vragen of we er met z'n tweeen kunnen eten. Had het niet gekund ook prima, gaan we ergens anders kijken. Maar het kon prima werd gezegd en we werden ergens achterin aan een plastic tafeltje met plastic tuinstoelen gezet. Hmm okee, maar ach ja het is ook druk. Vanaf dat moment zijn we letterlijk meerdere malen gewoon vergeten door het personeel. We zaten aan die tafel zonder dat was gevraagd of we alvast wat willen drinken en ook geen menukaart. Naast ons zat een Duits stel. Gedurende de 40 minuten die volgden hadden we het idee dat dit stel uitgegeten was en aan het natafelen was. Hij een leeg glas, zij een bijna leeg glas rode wijn, lege borden voor hun neus. Maar toen werden ineens de borden weggehaald en kwam kennelijk het hoofdgerecht, zonder dat nog werd gevraagd of ze nog wat wilden drinken. Daar moest de man z'n uiterste best voor doen om dat voor elkaar te krijgen. Wij moesten ook enorm ons best doen om de menukaart te mogen inzien en ook nog eens een drankje te bestellen, wat vervolgens ook erg lang duurde voor het er was. Voorgerecht was gewoon 'op tijd' maar we stonden wel droog, moet je verdorie weer echt je best doen om iets te drinken te krijgen. De serveerster die het voorgerecht kwam brengen was in ieder geval geenszins van plan onze drankbrstelling op te nemen... Na lang wachten ons hoofdgerecht, maar goed het was dan ook druk, prima. Daarna lek het beter te gaan. Tijdig werd het afgeruimd en er werd gevraagd of we een nagerecht wilden. Ik had eerder al gezien dat ze een kaasplankje hebben, dus dat wilde ik wel en mijn partner wilde alleen koffie. Vervolgens hebben we serieus 45 minuten gewacht, 2x weer doorgegeven aan 2 verschillende serveersters, voordat ik ben opgestaan en hen gezegd dat we die koffie en kaas niet meer hoefden. We zijn ook serieus door 6 verschillende mensen bediend. Totale chaos. Het was veel te druk en waarschijnlijk kon de keuken het niet aan en sowieso liep de communicatie gewoon ruk. Erg jammer, leuke tent wel normaal gesproken. Maar nu kiezen we toch vlugger voor wat anders. Gewoon vanwege die ervaring. Ik denk wel dat we er weer een keer gaan komen, maar normaal gesproken waren we er nu al wel weer een paar keer geweest zeg maar. | |
golfer | dinsdag 4 december 2018 @ 21:24 |
Namen en rugnummers graag. | |
Spiegelei | woensdag 5 december 2018 @ 00:36 |
Bekend in Zeeland, Middelburg? | |
golfer | woensdag 5 december 2018 @ 00:42 |
Nope. | |
mascarpone | woensdag 5 december 2018 @ 08:29 |
Een keer bij Humphreys. Mix van de grill. Waaronder kip, die rauw van binnen was. De serveerster zou het de kok laten zien. Ze kwam terug en zei dat de kok had gezegd dat hij de kip rosé had gegrilled. Maar dat als ik zou willen, dat ze hem ook well done konden maken... | |
#ANONIEM | woensdag 5 december 2018 @ 14:24 |
Heb je betaald? | |
hebikweer | woensdag 5 december 2018 @ 14:37 |
In een ver verleden ging ik met mijn sportclub wel eens naar het buitenland. Daar kregen we wel eens vreemd eten voorgeschoteld: -In Rusland kregen we een maaltijd waarbij vlees zat met een smaak die we niet direct konden herkennen (een beetje weeïg). Van te voren was niet gezegd wat het was, bij navraag bleek het gebakken rat te zijn. Met die wetenschap heeft niemand het verder opgegeten. -In Duitsland konden we een keer uit diverse gerechten kiezen. Ook shaslick was een van de keuzes. Met de gedachte dat we een lekkere vleesspies zouden krijgen, bestelde iedereen dat. Het bleek echter een bord vol gestoomde lever te zijn, niet echt lekker. Leuk was wel dat de eigenaar van het restaurant de zus van songfestivaldeelnemer Nicole was. De hele zaak hing vol met foto's van Nicole. De zus keek echter niet heel erg blij toen we met z'n allen zeer luid en zeer vals `Ein bißchen Frieden' begonnen te zingen. | |
itchycoo | woensdag 5 december 2018 @ 17:34 |
Ik eet daar regelmatig omdat ik daar dan voor mijn werk verblijf, dan weet ik welke tent ik moet vermijden | |
Fietsertje70 | woensdag 5 december 2018 @ 17:40 |
Je had ook nog de andere versie kunnen zingen " een beetje geld voor een beetje liefde" | |
Spiegelei | woensdag 5 december 2018 @ 21:02 |
Ja ik heb wel betaald. Het eten an sich was wel goed. | |
#ANONIEM | donderdag 6 december 2018 @ 09:33 |
Ik denk dat ze het nog leuker had gevonden als jullie deze versie hadden gezongen... | |
Fietsertje70 | donderdag 6 december 2018 @ 17:16 |
spuit 11 | |
#ANONIEM | donderdag 6 december 2018 @ 22:30 |
Sorry schat, daar had ik overheen gelezen. Kusje? | |
NoCigar | donderdag 7 februari 2019 @ 16:43 |
Vaak zijn dat toch prijzen. In dure restaurants waarvan ik weet dat het duur is en dat accepteer, voel ik soms toch redelijk genaaid door de dingen die ze je erbij aansmeren of die achteraf toch belachelijke duur blijken. Het verpest een beetje het fijne en avondgevoel dat ik had kunnen hebben. Laatst in Berlijn, bij restaurant Ernst. Daar suggereerden ze nog een borreltje bij de koffie, dat blijkbaar niet bij het grote vooruitbetaalde bedrag bleek inbegrepen kwam ik later achter. 'Nog een glaasje?' 'Tuurlijk' het zijn ten slotte maar erg kleine glaasje. Wel ¤ 17, 50 per glas,. Dat irriteert me dan, maar is nu gelukkig een beetje over. Voor die kutvingerhoedjes. En bij Fred in Rotterdam, dat vind ik geen aanrader. We wilden gewoon een espresso en een cappuccino. Geen friandises, we zaten vol. Voor die twee kopjes hebben we zeker twintig Euro betaald, ik weet het exacte bedrag niet meer. Ik voel me nu nog steeds bestolen (na een jaar). Het hele restaurant is sowieso te duur. Blijf er weg zou ik zeggen. | |
golfer | donderdag 7 februari 2019 @ 16:46 |
Of je informeert jezelf van te voren over wat wel en wat niet inbegrepen is en kijkt na wat de prijzen zijn van extra te bestellen zaken? Je laat het jezelf dus 'aansmeren'. | |
NoCigar | donderdag 7 februari 2019 @ 16:47 |
Ga jij uit van koffie van 10 euro? | |
MevrouwPuff | donderdag 7 februari 2019 @ 17:04 |
Zondag was ik bij ‘se7en’ en dacht dat ‘krokante lasagna’ wel goed zou zijn als tweede gerecht. Ik liet me verrassen. Bleek het te gaan om papadums met wat bolognesesaus, 2 plakjes tomaat en en blaadje spinazie. Ik was verbaasd. Wie bedenkt dit? | |
golfer | donderdag 7 februari 2019 @ 17:05 |
Nee. En dat heb ik nog nooit ergens voor een kop koffie betaald. Zelfs niet in 3 Michelinsterrenrestaurants. Dus ik denk dat jij je vergist of dat er iets anders op de rekening stond. | |
NoCigar | donderdag 7 februari 2019 @ 17:08 |
Ik denk eerder dat het restaurant zich vergist heeft. Maar goed, als jij het beter weet. | |
golfer | donderdag 7 februari 2019 @ 17:10 |
Als er koffie voor een tientje op een rekening zou staan zou ik toch echt daarover iets gezegd hebben en het zeker niet klakkeloos betaald hebben. | |
BarryOSeven | donderdag 7 februari 2019 @ 17:46 |
Het is ook zo wat om bij alles te vragen: "Wat kost dat?" Mij zouden ze ook zo borreltjes van 20 euro aan kunnen smeren. Je verwacht toch niet dat ze je wat aan naaien? | |
NutKees | donderdag 7 februari 2019 @ 18:12 |
Een week van te voren reserveren, vroeg op de avond omdat we naar het theater gingen, en dan krijgen we een tafel pal naast de ingang aangeboden met continu openzwaaiende deur en met de jassen van de kapstok praktisch in de nek. Dat geweigerd, worden we naar achteren gedirigeerd naar een klein tafeltje direct aan een hoge toonbank. Daarnaast was een mooi tafeltje vrij, maar er stond wel een bordje 'gereserveerd 20.00 uur'. Tegen die tijd moesten we al ruim weg zijn dus ik dacht 'bekijk het maar' en we zijn daar gewoon gaan zitten. Worden we een partijtje vuil aangekeken door de bediening... Ambiance verpest, eten niet geweldig. Daar gaan we uiteraard niet meer terug. | |
FrankRicard | vrijdag 8 februari 2019 @ 11:20 |
Ik zou gewoon 7 euro ingehouden hebben op de fooi, de moeite van het melden niet waard. | |
Tai-Mai-Shu | vrijdag 8 februari 2019 @ 11:29 |
De BigTasty is kleiner geworden maar even duur | |
golfer | vrijdag 8 februari 2019 @ 12:09 |
Of helemaal geen fooi gegeven hebben. | |
Fretwork | vrijdag 8 februari 2019 @ 14:11 |
Dubieuze naam voor een restaurant | |
MevrouwPuff | vrijdag 8 februari 2019 @ 15:18 |
Het is denk ik ook meer een eetcafé. Maar dan nog! | |
NoCigar | vrijdag 8 februari 2019 @ 16:36 |
Precies, het restant was exact nul, toevallig. | |
Tai-Mai-Shu | zaterdag 9 februari 2019 @ 02:32 |
In parenclubs ben jij de main dish? | |
Mubassie | zaterdag 9 februari 2019 @ 15:35 |
Zo'n 15 jaar geleden alweer, maar onvergetelijk. Elke vrijdagnacht na het stappen een pizza naar binnen werken bij de lokale shoarmaboer. Zit er in de pizza van mijn maat een tandenstoker verstopt. Dan denk je dat het niet slechter kan, totdat ik mijn bakje knoflooksaus over de pizza bonjour. Komt er een stuiver tevoorschijn Toen was dat lachen, mocht het me nu gebeuren dan nog. Alcohol en zulks | |
icecreamfarmer_NL | dinsdag 12 februari 2019 @ 14:28 |
Array
| |
Cronometer | maandag 18 februari 2019 @ 17:27 |
hUH, volgens mij ben je verkeerd bediend, shaslick is geen lever. Heb je er niets over gezegd? |