waar was dat?quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:00 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad
Is dat zo ? Heb ik teveel films gezien denk ik...quote:Op vrijdag 28 september 2018 08:24 schreef Isabeau het volgende:
[..]
In een eetcafé, ja. Niet in een restaurant.
Dat had je kunnen verwachten. Ga dan gewoon naar een leuke eettent.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
Ik zie dat het all you can eat is en s middags ¤19. Ik zou t niet eens proberen.quote:Op vrijdag 28 september 2018 18:27 schreef Elvi het volgende:
De grootste tegenvaller was Shabu Shabu in Den Haagvan binnen zag het er meer uit als Shabby Shabby maar dat terzijde.
Ik bestelde iets wat er op het plaatje uit zag als gewokte groenten met stukjes vlees en een saus. Zag er kleurrijk uit, mooi bruin vlees, dus ik dacht dat dat wel veilig zou zijn.
Krijg ik een soort doorzichtige bouillon, met 2 strookjes kool en grijze lapjes vlees wat een beetje leek op de vagina's op sterk water in museum Vrolik.
Ik dacht dat hij zich vergiste, maar nee het was echt het gerecht wat ik had besteld wat in de verste verte niet leek op de foto in het menuik heb het geprobeerd, maar ik denk ook dat het smaakte als een vagina op sterk water
Er waren wat meer missers en uiteindelijk hebben m'n moeder en ik toch een soort voedselvergiftiging opgelopen want eenmaal thuis moesten we om de beurt naar de wc om daar het glazuur van de pot te spuiten.
Terechte actie van jullie. En wat is dat voor een systeem met dat pinnen?quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:11 schreef flipsen het volgende:
Hier in Argentinë gebruiken ze geen pincode bij het betalen met je debetkaart, je moet een bonnetje tekenen. Goed, wij een keer gegeten in een parilla (steak restaurant) en omdat we niet echt honger hadden, beide een "medio bife de lomo" gekozen (wat in Nederland nog steeds groter is dan een normale biefstuk natuurlijk). Goed, wordt geserveerd, ziet er inderdaad uit als een halve portie, wij eten, toetje, kopje koffie en de rekening graag.
Serveerster neemt de debetkaart van mijn vrouw mee om de betaling te doen en ik kijk nog eens naar de rekening. Staat er 2x bife de lomo ipv medio bife de lomo. Wij uitleggen aan de serveerster dat we een medio bife hadden gevraagd en het naar ons idee ook echt een medio bife de lomo was (mijn vrouw is Argentijns). Serveerster haalt de eigenaresse erbij, echt een takkewijf die compleet niet wilde luisteren. Wij hadden beide een bife de lomo gegeten en zodoende diende dat ook betaald te worden. Goed, mijn vrouw kan ook een bitch zijn als het moet, dus die zegt tegen me: "Jas aan, we gaan weg en ik teken het bonnetje niet.". Volgende ochtend de bank gebeld, uitgelegd dat ze NIET getekend heeft en het bedrag is ook nooit in rekening gebracht.
Moraal van het verhaal: als de eigenaresse nou ook maar een béétje moeite had gedaan, hadden we zonder problemen het bedrag van 2x een medio bife de lomo betaald. Maar nu was ze zo halsstarrig dat we gratig gegeten hebben. En er nooit meer zijn geweest natuurlijk.
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:41 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Terechte actie van jullie. En wat is dat voor een systeem met dat pinnen?Worden die bonnetjes ergens centraal gecontroleerd en dan afgeboekt ofzo of is het op goed Zuid-Amerikaans vertrouwen?
Met een creditcard ja.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:01 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellen
In New York kan je juist goede hotdogs eten. Jammer dat je dan net zo'n gare kraam te pakken had.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
Dat wist ik niet, maar dan blijft mijn vraag staan minus “Zuid-“.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:03 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.
Dat dusquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:26 schreef itchycoo het volgende:
Oke laten we het maar weer over onverwachts gruwelycke ende smerighe gerechten in restaurants hebben
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:18 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.
https://www.creditcards.c(...)re-checkout-1457.php
https://www.interracu.com(...)/Signature-based.pdf
Je kan met een debit card kiezen voor credit en dan krijg je een bonnetje wat je moet tekenen. Dit proces loopt via het credit card systeem (Visa / MC, ect) maar wordt gewoon van je lopende rekening afgeschreven. Zeker in restaurants betaal je altijd dmv handtekening, ook met debitcard want dan kan je de fooi op het bonnetje erbij schrijven.
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:45 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.
Okquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:49 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
QFTquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Schelp: coquilles mossels kokkels en slakken etcquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:14 schreef Postbus100 het volgende:
Wat is het verschil tussen schelp - en schaaldieren?
Dit ja, hippe lui kunnen het goed verpesten voor de eckte eckte.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Zetten ze de stokjes ooj nog rechtop in de rijst of dat nog net niet?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.
Maar over de ervaring in de eerste alinea wil ik graag meer lezen (ook al is t offtopic).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |