Met een creditcard ja.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:01 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Met een amerikaanse (visa) debitcard ook kan ik je uit eigen ervaring vertellen
In New York kan je juist goede hotdogs eten. Jammer dat je dan net zo'n gare kraam te pakken had.quote:Op donderdag 27 september 2018 23:44 schreef Aanstootgevendenaam het volgende:
Op wallstreet in new york. We wilde een echte new york hotdog, dus naar zo een leuk mobiel standje. Oei, wel duur, 9 dollar voor een hotdog, maar goed "when in rome". Doe er maar twee. We kregen een aan de onderkant zwartgeblakerde maar ijskoude worst op een vochtig, zompig broodje met 3 snippers ui. Niet te eten. Wat een deceptie.
Dat wist ik niet, maar dan blijft mijn vraag staan minus “Zuid-“.quote:Op vrijdag 28 september 2018 19:58 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Dat met een bonnetje tekenen gaat in de VS ook zo hoor.
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:03 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Misschien als t ook een creditcard is. Debitcard gebruik je gewoon een pincode voor.
Dat dusquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:26 schreef itchycoo het volgende:
Oke laten we het maar weer over onverwachts gruwelycke ende smerighe gerechten in restaurants hebben
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:18 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Nee, je hebt duidelijk nooit een Amerikaanse debit card gehad.
https://www.creditcards.c(...)re-checkout-1457.php
https://www.interracu.com(...)/Signature-based.pdf
Je kan met een debit card kiezen voor credit en dan krijg je een bonnetje wat je moet tekenen. Dit proces loopt via het credit card systeem (Visa / MC, ect) maar wordt gewoon van je lopende rekening afgeschreven. Zeker in restaurants betaal je altijd dmv handtekening, ook met debitcard want dan kan je de fooi op het bonnetje erbij schrijven.
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.quote:Op vrijdag 28 september 2018 20:45 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Je kunt met een debitcard gewoon met pincode betalen, wijsneus.
Okquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:49 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Ja dat kan maar dat is zeker in de horeca niet de praktijk.
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
En dan nog een klacht: ik bestel vaak een verrassingsmenu of vismenu en geef daar dan bij aan dat ik een schelpdierenallergie heb, maar dat ik schaaldieren prima verdraag. Het gebeurt vaak dat mijn tafelgenoten die hetzelfde menu bestellen dan garnalen krijgen en dat ze mij dan een fantasieloze kipfilet voorschotelen ... Vaak nog opgediend met een geïrriteerd: ‘en wie was degene die geen schelp lust?’ Sommige koks menen zeker te weten dat een schelp- en schaaldierenallergie altijd samengaan. Niet dus. En lusten doe ik het prima, maar ik word er ziek van.
QFTquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Schelp: coquilles mossels kokkels en slakken etcquote:Op vrijdag 28 september 2018 21:14 schreef Postbus100 het volgende:
Wat is het verschil tussen schelp - en schaaldieren?
Dit ja, hippe lui kunnen het goed verpesten voor de eckte eckte.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Zetten ze de stokjes ooj nog rechtop in de rijst of dat nog net niet?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:10 schreef _Arual_ het volgende:
Bij een Japans restaurant in Arnhem kreeg iedereen een papieren slabbetje. Een ultrahip stel naast ons zei dat dat normaal was in Japan. En at vervolgens een grote klont wasabi op, ‘want dat hoort zo’. Zo bleef het maar doorgaan met rariteiten. Compleet overtuigd van hun gelijk. We zijn zelf vaak in Japan geweest en hebben daar nooit een slabbetje gezien, of iemand die klonten wasabi uit het vuistje at, of dat je een ei uit de lucht moest happen ... Hebben dat maar niet gezegd want het was te hilarisch.
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef Fokker89 het volgende:
[..]
Mja, dit is ook wel verdomde lastig, het is tegenwoordig helaas zo dat iedereen een allergie/intolerantie heeft (lees: ze hebben het ergens gelezen op internet) voor gluten, schaaldieren, schelpdieren, lactose, pinda's, onverzadigde vetten, sla. appels.
Daardoor neemt een kok maar het zekere voor het onzekere, en iemand die het echt heeft is er de dupe van. Er is gewoon geen beginnen meer aan met al die zeikerds omdat ze denken dat het beter is ipv er echt een allergie voor te hebben.
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?quote:Op vrijdag 28 september 2018 21:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Irritant w.b. die ervaringen in de laatste alinea.
Maar over de ervaring in de eerste alinea wil ik graag meer lezen (ook al is t offtopic).
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.quote:Op zaterdag 29 september 2018 17:40 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Ik begrijp waar het vandaan komt! Het ergste vind ik dat ik ook word aangezien voor iemand die een lastige eter is.
[..]
Wat wil je weten? Iets over eten in Japan? Of over in dat gekke Japanse restaurant?
Was jij onderdeel van het koppel?quote:Op zaterdag 29 september 2018 18:05 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Meer gedetailleerd over dat koppel en hun gedrag.
quote:Op zaterdag 29 september 2018 20:08 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Was jij onderdeel van het koppel?
jammer, nog steeds geen antwoord.quote:
quote:Op vrijdag 28 september 2018 14:00 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Afgelopen weekend zat ik in een broodjeszaak in Frankrijk. Goed betaalbare broodjes en ik dacht ik neem een lekkere cola erbij. Bleek die cola bij het afrekenen 5 euro te zijn. Daar ging de fooi inderdaad
Misschien omdat het er verder geen zak toe doet?quote:Op zondag 30 september 2018 23:49 schreef Prego het volgende:
[..]
jammer, nog steeds geen antwoord.
[..]
Ja maar ik ben ook wel eens in Frankrijk geweest! Het komt wel dichtbij zoquote:Op maandag 1 oktober 2018 00:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Misschien omdat het er verder geen zak toe doet?
Ja, dit inderdaad. Moest er lang over nadenken, maar dit zal hem voor mij ook wel zijn. Wij hadden dit met Mooii in Rotterdam. Het eten was niet heel bijzonder en we kregen enorm het gevoel dat wij niet gewaardeerd werden, omdat we meededen aan de Restaurantweek. Erg jammer, wij gaan daar dus ook nooit meer naar terug.quote:Op zondag 30 september 2018 23:27 schreef golfer het volgende:
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit.
Ik proef ook duidelijk verschil hoor, hoewel ik sisi ook nog wel te pruimen vind.quote:Op woensdag 26 september 2018 12:16 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Proef jij zoveel verschil dan?
Sorry, over het hoofd gezien. Het was in Duinkerke bij patisserie Boutteau aan het place Jean-Bart. Naast de prijs van dat colaatje is overigens die hele stad klachtwaardig, wat een grafstad.quote:Op zondag 30 september 2018 23:49 schreef Prego het volgende:
[..]
jammer, nog steeds geen antwoord.
[..]
Ah, brings back memories. Lang verhaal kort: in Argentinië heeft iedereen meerdere bijnamen, mijn vrouw en ik noemen elkaar daarom "Mooi" (don´t ask). In Buenos Aires vond ik een tentje dat Mooi heette, dus daar een keer geluncht als verrassing, was érg leuk. Toen we in NL waren vond ik dus ook deze Mooii in Rotterdam (waar mijn broertje woont en mijn ouders vlakbij woonden), dus daar natuurlijk ook heen. Fikse tegenvaller, lunch was wel erg gewoontjes en vooral de bediening stond me niet aan. Ook geen fooi achtergelatenquote:Op maandag 1 oktober 2018 10:12 schreef vinnypassy het volgende:
Wij hadden dit met Mooii in Rotterdam. Het eten was niet heel bijzonder en we kregen enorm het gevoel dat wij niet gewaardeerd werden, omdat we meededen aan de Restaurantweek. Erg jammer, wij gaan daar dus ook nooit meer naar terug.
die recensies zijn niet om naar huis te schrijven iddquote:Op maandag 1 oktober 2018 13:58 schreef itchycoo het volgende:
[..]
Sorry, over het hoofd gezien. Het was in Duinkerke bij patisserie Boutteau aan het place Jean-Bart. Naast de prijs van dat colaatje is overigens die hele stad klachtwaardig, wat een grafstad.
(ik zie nu overigens op google maps dat ze veel slechte recensies hebben, maar goed we hadden honger en liepen hier direct uit de parkeergarage naar binnen)
Hele dure drankjes niet of verstopt op een aparte kaart zetten is idd wel een bekende toeristentruc, waar ik doorgaans wel op bedacht ben en altijd even check voordat ik een restaurant binnen ga. Bij deze uit de kluiten gewassen bakkerij had ik het niet verwachtquote:Op maandag 1 oktober 2018 16:26 schreef Prego het volgende:
[..]
die recensies zijn niet om naar huis te schrijven idd![]()
Ik stelde trouwens die omdat ik dacht aan een « piège à touristes ». Dat die bestaan in een stad als Duinkerke wist ik nietik zou er nog niet dood gevonden willen worden.
En vooral niet op het terras gaan zittenquote:Op maandag 1 oktober 2018 17:51 schreef itchycoo het volgende:
In o.a. Parijs kun je daar overigens goed op inspelen en op mooie plekken goedkoop uit eten te gaan, zolang je maar bereid bent om water te drinken.
Dat dus. Gelijk ook de laatste keer geweest dat ik aan soortgelijke acties mee heb gedaan. Porties zijn waren vaak ook nog eens kleiner dan normaal.quote:Op zondag 30 september 2018 23:27 schreef golfer het volgende:
Dat je in het kader van de restaurantweek naar een voor jou onbekend restaurant gaat en dan denkt dat men juist dan extra hun best zal doen om de gasten weer terug te laten komen. En wat blijkt: er is geen enkele keuze, menu staat vast en is niet bespreekbaar geen aanvulling mogelijk en van zeer matige kwaliteit.
Ik heb volgens mij een goede handvol restaurants bezocht waarbij het slechts eenmaal tegenviel. Bij de andere 5 zou ik wel teruggaan, dus daar is het wel geslaagd. Eén tegenvaller hoeft dus zeker geen reden te zijn om niet meer mee te doen.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 13:51 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Dat dus. Gelijk ook de laatste keer geweest dat ik aan soortgelijke acties mee heb gedaan. Porties zijn waren vaak ook nog eens kleiner dan normaal.
Wasda?quote:
Dat de serveerster expres wacht voordat ze iets serveert.quote:
Zo tenenkrommend he, als restaurants dat doen, voor die paar tientjes. t is hun fout en je hebt t notabene aangegeven. Mij is het ook een keer overkomen. Werd de week erna gebeld, "ja we zijn vergeten 2 wijn arrangementen te rekenen, kunt u nog even 80 komen aftikken"quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 15:46 schreef JaafkeJunior het volgende:
Ergens gegeten dit weekend, helaas gereseveerd.
Rekening gevraagd en een verkeerde rekening gekregen, dit aangegeven aan de ober maar die vertelde dat het wel klopte.
Betaald en de dag later telefoontje gekregen of ik nog even terug wil komen om extra te betalen (42 euro)
Vriendelijk verteld dat ik het aangegeven heb aan de ober, en als ik ooit nog in de buurt ben wel kom betalen. (restaurant zit kleine 40 minuten van mijn huis af)
Neem gewoon je verlies of adequaat personeel
Ik begrijp best dat die smiley aan het eind voor de lekkere fles wijn was, maar je hebt toch wel duidelijk gemaakt dat je er ondanks die fles wijn nooit meer komt omdat het een onsympathieke bende is, hè?quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 17:03 schreef Gripper het volgende:
[..]
Zo tenenkrommend he, als restaurants dat doen, voor die paar tientjes. t is hun fout en je hebt t notabene aangegeven. Mij is het ook een keer overkomen. Werd de week erna gebeld, "ja we zijn vergeten 2 wijn arrangementen te rekenen, kunt u nog even 80 komen aftikken"
Ik wist bijna zeker dat dat niet zo was, dus de beroerdste niet, ben er langs gefietst, t zat toch vlakbij. Hij zag meteen bij binnenkomst dat ie mij niet moest hebben, maar dat de schuldige een wat oudere heer met een gezelschap van 6 moest zijn geweest, die het volgens zijn zeggen makkelijk kon lijden om nog wat te komen bijbetalen. Kreeg als verontschuldiging een fles lekkere wijn mee voor de moeite van het langskomen
Een blikje krijgen ken ik alleen maar in een snackbar.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 15:30 schreef cherrycoke het volgende:
een blikje drinken krijgen zonder glas
BIjna standaard in Nederland. Of iig onattent personeel. altijd moet je de aandacht van ze zoeken ipv dat ze wat vaker uit zichzelf zouden langskomen.quote:
Nederlandse bediening schijnt hier internationaal berucht om te zijn.quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 19:37 schreef RipCity het volgende:
[..]
BIjna standaard in Nederland. Of iig onattent personeel. altijd moet je de aandacht van ze zoeken ipv dat ze wat vaker uit zichzelf zouden langskomen.
Omdat dit eigenlijk een tè mooi verhaal is om niet te delen:quote:Op dinsdag 2 oktober 2018 17:46 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Ik begrijp best dat die smiley aan het eind voor de lekkere fles wijn was, maar je hebt toch wel duidelijk gemaakt dat je er ondanks die fles wijn nooit meer komt omdat het een onsympathieke bende is, hè?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |