abonnement Unibet Coolblue
pi_181875356
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2018 23:27 schreef wimderon het volgende:
Het is een grote strontpot bij de UCI.

https://www.velonews.com/(...)lifying-rules_478418
Hier nog even Nederlandse copy-paste van WF:

quote:
TEAMS WILLEN GEEN AANPASSING SPELREGELS, MAAR NIEUW ECONOMISCH MODEL

De wielerploegen zijn niet te spreken over de plannen van de UCI om de wielersport in 2020 te vernieuwen. Dat blijkt uit een rondgang van VeloNews. “Het gaat de verkeerde kant op. We moeten eerst naar het bedrijfsmodel kijken”, vertelt de vice-voorzitter van de AIGCP, Richard Plugge.

De internationale wielerunie UCI houdt komende week een vergadering in Spanje, waarbij het de ploegen gaat informeren over welke ingrijpende hervormingen eraan zitten te komen. Het doel is om steun te krijgen en het plan snel door te voeren, maar dat lijkt een lastige opgave. De drang van de UCI om drastische veranderingen door te voeren, zorgt er namelijk voor dat de teams worden overrompeld, aldus Plugge. “Tijdens de discussies werden we niet uitgenodigd om met de UCI te praten. Dat is onze grote frustratie.”

Minder WorldTour-ploegen, promotie/degradatie-regeling
In de plannen van voorzitter David Lappartient staat onder meer dat het aantal WorldTour-ploegen daalt van achttien naar vijftien. Dat zorgt ervoor dat er meer kans is voor kleinere ploegen op wildcards in grote rondes. Bovendien komt er een nieuw puntensysteem dat de UCI WorldTour-ranglijst vervangt en een promotie/degradatie-systeem. Niet alle details van de plannen zijn op dit moment bekend. De kleine lettertjes worden woensdag in Madrid bekendgemaakt.

Het zijn voor Plugge niet de belangrijkste dingen waar aan gewerkt moet worden. “De UCI is er om iedereen in het wielrennen te faciliteren. Waarom niet de kennis van de teams en organisatoren bundelen en praten met de belangrijkste partijen voordat regels worden gemaakt over de sport?”, vraagt de directeur van LottoNL-Jumbo zich hardop af. Ook de baas van Sky, Dave Braisford is niet positief. “Het gaat allemaal om reductie”, denkt Brailsford. “Mijn mening is dat we moeten samenwerken om de kleinere teams meer geld te geven en naar de grotere teams toe te groeien. Maak de sport groter”, is het advies van de Britse wielercoach.

Niet tegen alle voorstellen
De teams zijn niet tegen alle voorstellen. De UCI heeft bijvoorbeeld een systeem waarbij het mechanische doping snel kan opsporen. Ook belooft de wielerbond het in beeld brengen van wedstrijden te verbeteren om de videoscheidsrechter beter zijn werk te kunnen laten doen. Daarnaast staat het verbieden van het middel Tramadol op het wensenlijstje van de UCI. De teams ondersteunen deze maatregelen.

“We hebben gezegd dat er goede dingen zijn en dat er veel dingen te verbeteren zijn. Hopelijk luisteren ze woensdag”, vertelt de vice-voorzitter van de belangenvereniging van professionele wielerploegen. “We moeten de UCI de kans geven om met ons te praten en deze plannen te presenteren. En dan kunnen we daarna conclusies trekken.” Het belangrijkste wielerorgaan ter wereld heeft zelf geen commentaar gegeven op de vragen van VeloNews.
quote:
MCQUAID: “ASO WIL DE TEAMS VERZWAKKEN”

Het voornemen van de UCI om vanaf 2020 enkele grote aanpassingen door te voeren, blijft de gemoederen bezighouden. Gisteren sprak de belangenvereniging van wielerteams AIGCP zich uit tegen de plannen. De ploegen krijgen bijval van oud-UCI-voorzitter Pat McQuaid.

De UCI is onder meer van plan om het aantal WorldTour-teams terug te brengen. McQuaid is van mening dat de organisator van de Tour de France hiermee in de kaart wordt gespeeld. “Dit klinkt heel erg als de ASO,” vertelt McQuaid aan VeloNews. “Zij gebruikten in mijn tijd dezelfde argumenten. Zij hebben altijd 15 ploegen gewild”, geeft hij aan. “ASO wil de teams verzwakken”, vervolgt hij. “Ze zijn bang dat de ploegen te sterk worden, of zich verenigen en achter de tv-rechten aangaan. ASO wil altijd de controle houden.”

McQuaid raadt af om het aantal ploegen in de WorldTour zoals voorgesteld te reduceren. “Ik denk dat de UCI heel voorzichtig moet zijn met de risico’s die ze nemen wanneer ze teruggaan van 18 naar 15 teams,” zei McQuaid. “De gevolgen kunnen groter zijn dan ze denken.”
Daarnaast had The Cycling Podcast een podcast gerelateerd aan dit onderwerp, namelijk het verlies van sponsors en het gebrek aan nieuwe.

Het is duidelijk dat UCI weer heerlijk met ivoren toren beslissingen bezig is door niemand te betrekken bij de ideeën, maar de teams zijn ook enkel bezig met zelfbehoud (hun goed recht, maar niet perse het beste voor de sport).

Het Noord-Amerikaanse wielrennen is een goed voorbeeld waar in eerste instantie veel ploegen PCT werden/probeerden te worden om maar aan Tour of Californië mee te kunnen doen. Nu zien we dat UHC, Holowesko, Silber, Hincapie, Jelly Belly allemaal hun sponsors verliezen. Is dit puur te wijten aan TdC? Waarschijnlijk niet, maar het zorgt er wel voor dat er meer geld nodig is en ze daar niet allemaal uitgenodigd kunnen worden.

[ Bericht 3% gewijzigd door Steven184 op 13-09-2018 10:14:16 ]
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_181876555
Lenny gaat ook meedoen bij de beloften, wegrit en tijdrit. Erg benieuwd wat ie doet in de wegrit, tijdrit lijkt me gezien zijn vorm een dik probleem te gaan worden tegen Bjerg, Johansen, McNulty, Affini,...
  Moderator donderdag 13 september 2018 @ 13:36:54 #53
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181878428
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 11:40 schreef Columbiafan het volgende:
Lenny gaat ook meedoen bij de beloften, wegrit en tijdrit. Erg benieuwd wat ie doet in de wegrit, tijdrit lijkt me gezien zijn vorm een dik probleem te gaan worden tegen Bjerg, Johansen, McNulty, Affini,...
SPT / [WK Wielrennen] Innsbruck 2018 #1: Zover weg, maar zo dichtbij
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  donderdag 13 september 2018 @ 15:31:18 #54
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181880420
quote:
0s.gif Op donderdag 13 september 2018 11:40 schreef Columbiafan het volgende:
Lenny gaat ook meedoen bij de beloften, wegrit en tijdrit. Erg benieuwd wat ie doet in de wegrit, tijdrit lijkt me gezien zijn vorm een dik probleem te gaan worden tegen Bjerg, Johansen, McNulty, Affini,...
De Britten gaan ook dicht zijn met Hayter en Charlie Tanfield denk ik.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181882213
Alaphilippe wint simpel in Slowakije, voor Hermans, Valter en Tratnik.
pi_181883063
Zonde dat het peloton met Kanter net te kort kwam vandaag.
pi_181897433
quote:
Protest zwelt aan in peloton tegen “rennersvakbond waarin renners niks te zeggen hebben”

Een groot deel van het peloton heeft het compleet gehad met de internationale rennersvakbond CPA . Op donderdag 27 september wordt er tijdens de wereldkampioenschappen in Innsbruck een nieuwe voorzitter gekozen, maar de stemprocedure maakt de renners boos. “De renners hebben niks te zeggen, dat moet veranderen”, zegt Stijn Boeykens (ACV Sporta).

Acht jaar al is de Italiaan Gianni Bugno voorzitter van de Cyclistes Professionels Associés (CPA). De voormalige wieler­kampioen wil zijn termijn verlengen en heeft nu voor het eerst een tegenkandidaat: de Brit David Millar. “Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Zwitserland en Noord-Amerika zijn de enige die nog in de vakbond zitten, België is er dit jaar ontgoocheld uitgestapt”, zegt Stijn Boeykens (ACV Sporta) die de Belgen vertegenwoordigt. “De renners zagen er het nut niet meer van in. Het peloton associeert er zich niet langer mee, terwijl de CPA door het prijzengeld van de renners wordt gefinancierd. De CPA durft niet in te gaan tegen de UCI en organisator ASO. Het inkrimpen van het aantal renners in wedstrijden was de druppel. De renners vroegen om een sterke reactie, maar Bugno zei dat hij zou evalueren na de Giro. Nu zegt hij plots dat hij zogezegd als enige heeft tegengestemd en de klok wil terugdraaien.”

De komst van een nieuwe voorzitter zorgt misschien voor verandering. “Het gaat er in de eerste plaats om dat de renners zelf hun voorzitter kunnen kiezen”, zegt Boeykens. “De landen die er nog in zitten, worden door één iemand vertegenwoordigd, maar die stem telt dan wel voor alle profrenners van het betrokken land. Spanje, Italië en Frankrijk zijn pro-Bugno, zodat de uitslag eigenlijk al vaststaat. Ook al zijn er veel renners uit die landen die het anders willen, maar zij kunnen niet individueel stemmen. De renners van landen die geen vertegenwoordiger hebben, mogen alleen stemmen als ze persoonlijk naar Innsbruck gaan. We hebben geëist om alle renners online te laten stemmen, maar dat wil de CPA niet. Tour­winnaar Geraint Thomas heeft al boos gereageerd en er is nu een petitie op internet, #letusvote, die op een paar dagen tijd al door meer dan 300 renners is onder­tekend. Het is toch niet te vatten dat CPA niet wil dat alle renners kunnen stemmen? Het gaat tenslotte over hen.”

Nieuwe vakbond?

De wielrenners staan ook 7 procent van het prijzengeld af voor de werking van de CPA en voor een solidariteitsfonds zodat renners die met pensioen gaan een financiële uitkering krijgen. “Maar de reserves van dat fonds raken stilaan uitgeput, in zoverre zelfs dat ze binnen twee jaar amper nog renners gaan kunnen uitbetalen”, zegt Boeykens.

Daarom willen de renners verandering. Dat kan volgens hen alleen met een voorzitter die de stem van de renners wegdraagt, de boel opkuist en naar de renners luistert. Ook de oprichting van een nieuwe vakbond na 27 september is mogelijk.
pi_181900737
Kanter en Markl zijn echt goed jongens. :D
pi_181900741
Koolskamp Koers - 103e Kampioenschap van Vlaanderen

VTM live stream

De 4 koplopers
David Boucher
Luuc Butger (Ned)
Jeroen Meijers (Ned)
Stijn De Bock
  Eindredactie Sport / Forummod vrijdag 14 september 2018 @ 17:00:24 #60
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181902329
Tien kilometer nog.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_181902386
Van Schip _O_
pi_181902545
2,5 km
pi_181902628
De Deeg komt met hangen en wurgen voorbij z'n loods.
pi_181902631
Dielan _O_
pi_181903832
quote:
The leading group didn´t arrive to the technical finish together, so Rüdiger Selig won the stage. Yves Lampaert was second and Zdeněk ¦tybar third. Their team leader, Julian Alaphilippe, finished on the fifth place.


Ziet er totaal niet gevaarlijk uit zo'n bocht op 60 meter, wel knap dat Ruudje er überhaupt nog bij zat.
  vrijdag 14 september 2018 @ 18:09:02 #66
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181903870
Rudy SeliGod.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  vrijdag 14 september 2018 @ 18:21:54 #67
458271 LekkerWeertje
Als de zon schijnt
pi_181904060
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 18:06 schreef wimderon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Ziet er totaal niet gevaarlijk uit zo'n bocht op 60 meter, wel knap dat Ruudje er überhaupt nog bij zat.
God, hoe krijgen ze het toch weer voor elkaar om zulke achterlijke finishstraten uit te tekenen. _O-
  vrijdag 14 september 2018 @ 20:18:47 #68
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181905987
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 17:43 schreef wimderon het volgende:
Groenewegen gaat nog zegekoning van 2018 worden.
Mooie jongen Julian gaat ook in de buurt komen, staat nu op 11. Daar kun je het eindklassement van Slowakije alvast bij optellen.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_181906622
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 20:18 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Mooie jongen Julian gaat ook in de buurt komen, staat nu op 11. Daar kun je het eindklassement van Slowakije alvast bij optellen.
Gaviria zou naar Turkije gaan, als Viviani er een erezaak van maakt zullen ze hem een vliegticket naar China ook wel gunnen.
pi_181907185
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 september 2018 20:48 schreef showtimer het volgende:

[..]

Gaviria zou naar Turkije gaan, als Viviani er een erezaak van maakt zullen ze hem een vliegticket naar China ook wel gunnen.
Om dan 4x geklopt te worden door Groenewegen
pi_181907415
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 september 2018 21:10 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Om dan 4x geklopt te worden door Groenewegen
pi_181915840
Zeer weinig publieke belangstelling met Olympia's tour
Net efkes anges
  zaterdag 15 september 2018 @ 10:08:13 #73
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181916394
Hoera, Molano. 14.gif
Put these foolish ambitions to rest.
  zaterdag 15 september 2018 @ 10:42:31 #74
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181916843
Wie heeft hier toegang tot Bahamontes Magazine? 11.gif

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
(Hij start morgen in de Trofeo Buffoni).

[ Bericht 1% gewijzigd door Koffieplanter op 15-09-2018 10:53:03 ]
Put these foolish ambitions to rest.
  zaterdag 15 september 2018 @ 11:03:18 #75
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181917006
Drie op een rij, maar wat geeft het. Trofeo Buffoni: voorproef voor het wereldkampioenschap? De finale komt enigszins overeen en er staan naast Evenepoel nog een paar kanonnen aan de start: Balmer, Pagé, Pattyn, Van Wilder, Martinelli, Piccolo, Rubino, Parisini, Petrucci, Frigo, Vacek, Tiberi. Lev Gonov is ook een interessante, vooral met het oog op de tijdrit. Sinds een maand is hij de wereldrecordhouder op de drie kilometer op de baan: 3:11.143. Op de weg heeft hij ook al een aantal verdienstelijke resultaten gereden dit jaar.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Put these foolish ambitions to rest.
  zaterdag 15 september 2018 @ 14:57:06 #76
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_181919835
Put these foolish ambitions to rest.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 15 september 2018 @ 15:00:47 #77
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181919881
Geen commentaar en als titel alleen 'Wielrennen', iemand een idee welke koers dit is? Primus denk ik? :+

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_181919893
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 15:00 schreef heywoodu het volgende:
Geen commentaar en als titel alleen 'Wielrennen', iemand een idee welke koers dit is? Primus denk ik? :+

[ afbeelding ]
Ja, ook te zien op Sporza.
  zaterdag 15 september 2018 @ 15:13:28 #79
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181920060
quote:
Wat doet Navardauskas in godsnaam in die koers.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  zaterdag 15 september 2018 @ 15:13:55 #80
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181920066
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 10:08 schreef Koffieplanter het volgende:
Hoera, Molano. [ afbeelding ]
Wat is dat voor mensonterende koers joh, 7 etappes en 7 massasprints.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_181920067
Heerlijke voorspelling in de seizoensgids van paar jaar terug
Sprookje lijkt te eindigen met een snel einde van z'n profcarrière.

Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zaterdag 15 september 2018 @ 15:18:43 #82
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_181920103
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2018 15:14 schreef Steven184 het volgende:
Heerlijke voorspelling in de seizoensgids van paar jaar terug
Sprookje lijkt te eindigen met een snel einde van z'n profcarrière.

[ afbeelding ]
Slachtoffer van dat ellendige Roompot.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_181920376
Er zitten wel slechtere coureurs bij Roompot dus waarom hij nu juist weg moet?

Nog 5 km in Primus.
pi_181920445
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 15:32 schreef TargaFlorio het volgende:
Er zitten wel slechtere coureurs bij Roompot dus waarom hij nu juist weg moet?

Nog 5 km in Primus.
Gaat krap worden in de Primoz classic
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_181920458
Kom op Taco.
  Moderator zaterdag 15 september 2018 @ 15:37:41 #86
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181920465
Taco!
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_181920466
_O_

Klasbak _O_
  Moderator zaterdag 15 september 2018 @ 15:38:33 #89
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_181920559
14 koersen gereden: 2x winnen (waaronder een WT-koers), 1x 3e en 1x 5e.

Ik snap wel dat Roompot niet blij is dat hij vertrekt maar je kunt Van der Hoorn geen ongelijk geven als hij de kans krijgt bij een WT-ploeg, zeker omdat hij de afgelopen 10 maanden aan de lijve ondervonden heeft dat een carrière zo over kan zijn.
pi_181920733
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 15:44 schreef TargaFlorio het volgende:
14 koersen gereden: 2x winnen (waaronder een WT-koers), 1x 3e en 1x 5e.

Ik snap wel dat Roompot niet blij is dat hij vertrekt maar je kunt Van der Hoorn geen ongelijk geven als hij de kans krijgt bij een WT-ploeg, zeker omdat hij de afgelopen 10 maanden aan de lijve ondervonden heeft dat een carrière zo over kan zijn.
Het hele doel van Roompot was oorspronkelijk toch ook om dit soort jongens klaar te stomen voor de World Tour?
pi_181920784
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 september 2018 15:55 schreef Pistolero het volgende:

[..]

Het hele doel van Roompot was oorspronkelijk toch ook om dit soort jongens klaar te stomen voor de World Tour?
Ja maar omdat Van der Hoorn bijna het hele seizoen aan de kant heeft gestaan vinden ze het niet netjes dat hij nu vertrekt. Al moet ik toegeven dat ik niet weet of dit echt zo is of dat het in de media opgeklopt is.
pi_181920849
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 15:57 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Ja maar omdat Van der Hoorn bijna het hele seizoen aan de kant heeft gestaan vinden ze het niet netjes dat hij nu vertrekt. Al moet ik toegeven dat ik niet weet of dit echt zo is of dat het in de media opgeklopt is.
Nouja, zijn contract loopt gewoon af dus Roompot heeft niks te willen. En hij is ook al bijna 25, dus hij moet ook niet al te lang meer wachten om de overstap naar de World Tour te maken.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 15 september 2018 @ 16:15:14 #94
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181921144
Coppa Agostoni live op de PLAYER nu, 15km te gaan. Onder meer Moscon in de aanval. Hoera.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 15 september 2018 @ 16:20:40 #95
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181921218
Taamaree, Caruso, Moscon en Madrazo samen, kleine voorsprong op de rest.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 15 september 2018 @ 16:27:24 #96
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181921326
Rein en Moscon samen. 5km nog.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator zaterdag 15 september 2018 @ 16:29:13 #97
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_181921348
Sjannie snoert mondjes hoor.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 15 september 2018 @ 16:30:34 #98
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181921372
42 seconden op de rest met 3km te gaan, die zijn ribbedebie.

Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_181921373
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 16:27 schreef heywoodu het volgende:
Rein en Moscon samen. 5km nog.
Over welke wedstrijd hebben we het hier?
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 15 september 2018 @ 16:30:47 #100
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_181921376
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 september 2018 16:30 schreef Chiappucci het volgende:

[..]

Over welke wedstrijd hebben we het hier?
Coppa Agostoni, zie twee posts eerder :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')