FOK!forum / Culinesse ŕ gogo / [Fotoverslag] Flip's Tagliatelle Bolognese (veel foto's)
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 15:36
Na het met plezier gelezen te hebben van Sigaartjes kooktopics kwam ik op het idee om zelf ook eens een kooktopic te maken. Daarom laat ik in dit topic met veel foto’s zien hoe ik Tagliatelle Bolognese maak.

Dit maak ik niet strikt zoals het “hoort”, noch ben ik een kok maar een student, dus als je hysterisch wordt van tomaten in de Bolognese of matige kookskills is dit topic niet voor jou; hou je van veel foto’s dan zeker wel; zelf vind ik het altijd erg lekker in ieder geval. :Y)

De ingrediënten (op wat vergeten dingen zoals olijfolie na):
2TmLHcz.jpg

Ik begin met het ontvellen van de tomaten, omdat ik de vellen niet in de saus wil hebben, eerst het vel een beetje insnijden:
F5hFH7O.jpg

Kort in kokend water tot het vel los ziet komen en dan onder de koude kraan:
cv9rAQe.jpg

Daarna het vel eraf trekken, dit kost geen enkele moeite meer, heel netjes hoeft dit ook niet te gebeuren want de tomaten herken je straks toch niet meer terug qua vorm:
sEJybE1.jpg

YlzfzSe.jpg

Nu kunnen de tomaten apart die heb ik straks pas weer nodig, nu de wortels schaven:
XDKUgpT.jpg
7i6XJAz.jpg

En de bleekselderij wassen en kleinsnijden:
TQ0FP8m.jpg
yKzWHMY.jpg
IzJtJ4V.jpg

En de ui snipperen, dit allemaal hoeft ook niet al te nauwkeurig, het is een lekker rommelig gerecht:
l7D4CzQ.jpg
CrKik7F.jpg
TaWKyON.jpg
qZ2SQGi.jpg

En alle ui bij de wortel en bleekselderij gooien:
LmxNGtm.jpg

Nu het grootste gedeelte van het snijwerk klaar is zet ik een pan op het vuur met een goede scheut olijfolie:
iyKukxt.jpg

Vervolgende de gesneden groente erin op matig hoog(?) vuur en goed blijven roeren:
qltGek0.jpg

Na een paar minuutjes het vuur laag zetten en de deksel erop, af en toe roeren en met rust laten tot je ziet dat het vocht wat uit de groente is en het warm is. Zelf eet ik nu een stuk overgebleven pizza van gisteravond maar je kan nu even iets anders doen.

Nu de groente heet is en het vocht er wat uit:

LgAXfMC.jpg

Kan de gehakt erbij:

NYpMJeg.jpg

Gelijk goed erdoorheen roeren anders krijg je harde stukjes en dat vind ik niet lekker.

Na een paar minuutjes roeren krijg je dit:

VwznimQ.jpg

En dan lekker de deksel erop en je kan weer even iets anders doen voor een kwartiertje of zo:

Mjxg9dC.jpg

Hierna gaan we de tomaten gebruiken, snij het harde stukje waar de steel aan zat eraf en de tomaat in vier parten:

N6wNghz.jpg
FfunR6o.jpg

En gooi ze in de pan:
i6jMe2r.jpg

Dan ontvel ik de knoflook:
z2Zd6RY.jpg
pnwDmhJ.jpg

En gooi ik dit ook in de pan en roer het allemaal goed door:
1iQqhnY.jpg

Tot zover ben ik nu gekomen, ik zal straks deel twee posten, en als laatste vanavond deel drie waar ik de tagliatelle maak en het gerecht afrond en laat weten hoe het smaakt. O+


Med venlig hilsen Flip.

[ Bericht 0% gewijzigd door FlippingCoin op 05-09-2018 15:42:49 ]
Already_in_usewoensdag 5 september 2018 @ 15:39
Ga je de tagliatelle zelf maken?
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 15:39
Oh ja ik laat het nu een uurtje op staan of zo, tot het er wat meer uitziet als een saus dan ga ik verder, en die tijd ook even dit topic gemaakt. :P

Θερμούς χαιρετισμούς Flip.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 15:40
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:39 schreef Already_in_use het volgende:
Ga je de tagliatelle zelf maken?
Yup. *O*


Saúdos Flip.
devzerowoensdag 5 september 2018 @ 15:40
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:39 schreef Already_in_use het volgende:
Ga je de tagliatelle zelf maken?
Ik verwacht Flip wel aan de slag met bloem en eieren ja.
noodgangwoensdag 5 september 2018 @ 15:41
Ziet er goed uit Flip _O_
Already_in_usewoensdag 5 september 2018 @ 15:41
Hoelaat worden we verwacht?
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:41 schreef Already_in_use het volgende:
Hoelaat worden we verwacht?
Uur of 7 - 8 ga ik eten waarschijnlijk. :P

quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:41 schreef noodgang het volgende:
Ziet er goed uit Flip _O_
Thanks noodgang. _O_

quote:
14s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:40 schreef devzero het volgende:

[..]

Ik verwacht Flip wel aan de slag met bloem en eieren ja.
Zeker, gaat wel een rommeltje worden. :+

matang Kalabot Flip.
devzerowoensdag 5 september 2018 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:41 schreef Already_in_use het volgende:
Hoelaat worden we verwacht?
We komen gewoon langs en drinken wijn tot hij klaar is.
devzerowoensdag 5 september 2018 @ 15:46
OT. Heb dit recept wel eens geprobeerd, was ook erg lekker.

https://www.splendidtable.org/recipes/the-cardinals-ragu

(recept wat ik gebruikte kwam uit haar boek, maar is redelijk gelijk met deze versie)

Voor verse pasta gebruik ik meestal semolina bloem, niet erg moeilijk als je eenmaal weet hoe droog/vochtig het deeg moet voelen om goede pasta van te maken.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 15:47
quote:
14s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:46 schreef devzero het volgende:
OT. Heb dit recept wel eens geprobeerd, was ook erg lekker.

https://www.splendidtable.org/recipes/the-cardinals-ragu

(recept wat ik gebruikte kwam uit haar boek, maar is redelijk gelijk met deze versie)

Voor verse pasta gebruik ik meestal semolina bloem, niet erg moeilijk als je eenmaal weet hoe droog/vochtig het deeg moet voelen om goede pasta van te maken.
Nee maar heb hem gebookmarked ziet er goed uit. :9

S přátelským pozdravem Flip.
Iwoensdag 5 september 2018 @ 15:48
Lekker bezig Flip _O_ Hoeveel porties kan je hier straks uithalen? 4-6?
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 15:52
quote:
17s.gif Op woensdag 5 september 2018 15:48 schreef I. het volgende:
Lekker bezig Flip _O_ Hoeveel porties kan je hier straks uithalen? 4-6?
Thanks, en ik kan hier wel met 4 man van eten ja.

Is verder ook prima in te vriezen gelukkig. O-)

Mit freundlichen Grüßen Flip.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 16:28
Na iets meer dan een uur:

wwbDdfK.jpg

Tomatenpuree erbij:
y89mQ5h.jpg

Peper, zout en basilicum:
XxGtAat.jpg

Rode wijn en goed roeren:
fKRV4vZ.jpg

Ruikt erg lekker nu. :9
ChilllayDwoensdag 5 september 2018 @ 17:04
Honger 😀
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 17:13
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 17:04 schreef ChilllayD het volgende:
Honger 😀
Net even gespiekt maar ziet er alweer een stuk beter uit. })

Ezgu tilaklar ila Flip.
RobinOokwoensdag 5 september 2018 @ 17:27
Is er een reden voor dat niemand nog zijn gehakt lijkt te bakken? En nu ook de uien en knoflook niet. Ik vind dat zo vreemd. :?

Verder niks op aan te merken. Prima keuze voor ingrediënten. Zal vast lekker worden. Alleen een wat rare volgorde dus. Tomatenpuree en wijn ook rare volgorde.... raaaaaare mensen.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 17:37
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 17:27 schreef RobinOok het volgende:
Is er een reden voor dat niemand nog zijn gehakt lijkt te bakken? En nu ook de uien en knoflook niet. Ik vind dat zo vreemd. :?

Verder niks op aan te merken. Prima keuze voor ingrediënten. Zal vast lekker worden. Alleen een wat rare volgorde dus. Tomatenpuree en wijn ook rare volgorde.... raaaaaare mensen.
Wat zou het veranderen als ik eerst de gehakt bak en rul Robin? Zou er dan meer smaak aan het gehakt komen of zo? En zou het nog steeds zo goed een geheel zijn zeg maar?

Zou jij eerst het vlees dan de groente dan de wijn doen of zo?

Oh ja en ik doe dit zo omdat het zo lekker was de voorgaande keren, ik verander wel eens wat en kijk hoe dat werkt maar dit nog niet omgedraaid.

আন্তরিক শুভেচ্ছা Flip.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 20:24
En verder.

De saus uiteindelijk:
kSTkLvy.jpg

Bloem afgewogen:
ah4jzDd.jpg

Geklutst ei met olijfolie erbij:
jRxnNcT.jpg

Na het kneden:
JOvnwEi.jpg

Na rusten in vieren gesneden:
CUkkow3.jpg

Uitgerold met de deegroller:
bhNx82U.jpg

In stroken gesneden:
oM9QGcN.jpg
pnBtFWV.jpg
rxPhKeL.jpg

Na het kort koken (1/3e deel ongeveer):
ylExAot.jpg

En het eindresultaat:
UxeCl8r.jpg

Ik vond het iig heerlijk en zit goed vol nu. *O*
Limoentjuhwoensdag 5 september 2018 @ 20:32
:o wauw dat ziet er mooi en goed uit FlippingCoinking
_O_ zelf je eigen tagliatelle gemaakt.

Hoe lang deed je daarover ?
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 20:33
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:32 schreef Limoentjuh het volgende:
:o wauw dat ziet er mooi en goed uit FlippingCoinking
_O_ zelf je eigen tagliatelle gemaakt.

Hoe lang deed je daarover ?
Dankjewel moentjuh. :P

Hmmm niet super lang, zou sneller gaan met een pastaroller denk ik maar ongeveer half uurtje of zo.

S priateľským pozdravom Flip.
Limoentjuhwoensdag 5 september 2018 @ 20:39
quote:
16s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:33 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Dankjewel moentjuh. :P

Hmmm niet super lang, zou sneller gaan met een pastaroller denk ik maar ongeveer half uurtje of zo.

S priateľským pozdravom Flip.
Ow dat valt wel mee, ik dacht dat je daar wel een uur mee bezig zou zijn. Inclusief kneedwerk dus een half uurtje ?
Netjes ^O^

Maar heb je trouwens vaker pasta gemaakt dan?
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 20:41
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:39 schreef Limoentjuh het volgende:

[..]

Ow dat valt wel mee, ik dacht dat je daar wel een uur mee bezig zou zijn. Inclusief kneedwerk dus een half uurtje ?
Netjes ^O^

Maar heb je trouwens vaker pasta gemaakt dan?
Ja alleen tagliatelle ook. :P

wil een keertje lanssaga maken ook binnenkort.

Speco salutoj Flip.
devzerowoensdag 5 september 2018 @ 20:42
quote:
16s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:33 schreef FlippingCoin het volgende:

Hmmm niet super lang, zou sneller gaan met een pastaroller denk ik maar ongeveer half uurtje of zo.
Ik laat mijn pasta deeg meestal 15 minuten in de koelkast rusten en doe het dan tig keer door een pasta roller, maar ziet er goed uit.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 20:43
quote:
14s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:42 schreef devzero het volgende:

[..]

Ik laat mijn pasta deeg meestal 15 minuten in de koelkast rusten en doe het dan tig keer door een pasta roller, maar ziet er goed uit.
ik heb het kwartiertje onder een theedoek gelegd. :P

maar dat niet meegerekend erin.

Cofion cynnes Flip.
devzerowoensdag 5 september 2018 @ 20:44
quote:
12s.gif Op woensdag 5 september 2018 17:37 schreef FlippingCoin het volgende:
Wat zou het veranderen als ik eerst de gehakt bak en rul
Meer/diepere smaak.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 20:46
quote:
14s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:44 schreef devzero het volgende:

[..]

Meer/diepere smaak.
Is dat door het karameliseren (zo noemen ze dat dacht ik) ?

Saúdos Flip.
devzerowoensdag 5 september 2018 @ 20:48
quote:
16s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:46 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Is dat door het karameliseren (zo noemen ze dat dacht ik) ?

Saúdos Flip.
Ja.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 20:49
quote:
14s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:48 schreef devzero het volgende:

[..]

Ja.
Ah cool dus jullie zouden dan eerst gehakt of ander vlees en dan de ui erbij en dan de rest?

दयालु सादर Flip.
devzerowoensdag 5 september 2018 @ 20:50
quote:
16s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:49 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ah cool dus jullie zouden dan eerst gehakt of ander vlees en dan de ui erbij en dan de rest?

दयालु सादर Flip.
Je kunt ook gewoon het gehakt bakken, bewaren en later weer toevoegen.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 20:50
quote:
4s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:50 schreef devzero het volgende:

[..]

Je kunt ook gewoon het gehakt bakken, bewaren en later weer toevoegen.
Ah oké, en zal het dan niet een hardere structuur krijgen?

Agur bero bat Flip.
devzerowoensdag 5 september 2018 @ 20:52
quote:
16s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:50 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ah oké, en zal het dan niet een hardere structuur krijgen?

Agur bero bat Flip.
Nee hoor, niet als je het een tijdje laat sudderen met die tomaten.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 20:54
quote:
14s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:52 schreef devzero het volgende:

[..]

Nee hoor, niet als je het een tijdje laat sudderen met die tomaten.
Cool zal ik onthouden. ^O^

Gooi ik het volgende keer een beetje om.

أطيب التحيات Flip.
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 20:55
quote:
14s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:52 schreef devzero het volgende:

[..]

Nee hoor, niet als je het een tijdje laat sudderen met die tomaten.
Hmmm toch nog een vraag, wanneer kies je nou om iets te karameliseren? Want dat kan je met de bleekselderij, wortel, tomaat en knoflook toch ook doen?

Mahadsanidin Flip.
devzerowoensdag 5 september 2018 @ 20:59
quote:
16s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:55 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Hmmm toch nog een vraag, wanneer kies je nou om iets te karameliseren? Want dat kan je met de bleekselderij, wortel, tomaat en knoflook toch ook doen?

Mahadsanidin Flip.
En het maakt het bijna altijd beter, vooral dat soort harde groentes. Tomaat misschien niet, maar bleekselderij, wortel en knoflook zeker. Pas op dat je de knoflook niet aanbrandt.
golferwoensdag 5 september 2018 @ 21:11
quote:
16s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:41 schreef FlippingCoin het volgende:

wil een keertje lanssaga maken ook binnenkort.

Je gaat een geheel nieuw nog niet bestaand gerecht maken?
:+
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 21:11
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 21:11 schreef golfer het volgende:

[..]

Je gaat een geheel nieuw nog niet bestaand gerecht maken?
:+
whoops :@

Agur bero bat Flip.
Fretworkwoensdag 5 september 2018 @ 21:30
Met gehakt :o
Laat het de Bolognanen niet horen. Die zullen het vast ook geen tagliatelle vinden maar Pappardelle. Doet niks af aan de smaak iig.

Ziet er lekker uit verder!
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 21:35
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 21:30 schreef Fretwork het volgende:
Met gehakt :o
Laat het de Bolognanen niet horen. Die zullen het vast ook geen tagliatelle vinden maar Pappardelle. Doet niks af aan de smaak iig.

Ziet er lekker uit verder!
Wat voor vlees zouden die er ingooien?

En is Pappardelle dikker qua strook? Daar hou ik wel van. :9

En dankjewel. *O*

Tislijiet Flip.
Fretworkwoensdag 5 september 2018 @ 21:43
quote:
16s.gif Op woensdag 5 september 2018 21:35 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Wat voor vlees zouden die er ingooien?

En is Pappardelle dikker qua strook? Daar hou ik wel van. :9

En dankjewel. *O*

Tislijiet Flip.
Volgens mij runderlappen of sukade.

En yes! Pappardelle :9
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 21:44
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 21:43 schreef Fretwork het volgende:

[..]

Volgens mij runderlappen of sukade.
Ah cool ga ik volgende keer proberen dat klinkt ook erg goed ja. :9~

Agur bero bat Flip.
RobinOokwoensdag 5 september 2018 @ 22:16
quote:
12s.gif Op woensdag 5 september 2018 17:37 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Wat zou het veranderen als ik eerst de gehakt bak en rul Robin? Zou er dan meer smaak aan het gehakt komen of zo? En zou het nog steeds zo goed een geheel zijn zeg maar?

Zou jij eerst het vlees dan de groente dan de wijn doen of zo?

Ik zou zeker eerst het vlees doen inderdaad. Omdat het zo hoort (ik ben een meeloper) maar ook omdat er tig onderzoeken zijn gedaan waarom dat lekkerder is. Dat heet de maiilardreactie : https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Maillardreactie (carameliseren is daar onderdeel van).

Bij dat gebakken gehakt (bakken mét zout) zou ik dan de tomatenpuree doen, die "hoor" je ook te bakken, om de harde, zure smaak eraf te halen. En daarna de wijn erbij en die laten inkoken. Dan dat allemaal tijdelijk op een bord of in een kom doen en de uien bakken.

Maar ik twijfel nu of je de uien ook flink hoort aan te bakken of dat een beetje zweten genoeg is. Het maakt nogal verschil, van die zacht aangezette uien of flink bruin gebakken. Op het laatst de knoflook erbij. Dan dat alles op/bij het vlees doen. En dan pas de bleekselderij en wortel zachtjes aanzetten/smoren. En als dat okay dan gooi je het vlees en uienmengsel erbij, de tomaten en kruiden.

Dus wel dezelfde ingredienten, maar andere volgorde. Ik heb echt het idee dat je verschil proeft terwijl het niet echt extra moeite is, maar ik zou het eens naast elkaar moeten proeven.

Hoe dan ook zal beide lekker zijn.
En respect voor de zelfgemaakte pasta! _O_
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 22:33
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 22:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik zou zeker eerst het vlees doen inderdaad. Omdat het zo hoort (ik ben een meeloper) maar ook omdat er tig onderzoeken zijn gedaan waarom dat lekkerder is. Dat heet de maiilardreactie : https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Maillardreactie (carameliseren is daar onderdeel van).

Bij dat gebakken gehakt (bakken mét zout) zou ik dan de tomatenpuree doen, die "hoor" je ook te bakken, om de harde, zure smaak eraf te halen. En daarna de wijn erbij en die laten inkoken. Dan dat allemaal tijdelijk op een bord of in een kom doen en de uien bakken.

Maar ik twijfel nu of je de uien ook flink hoort aan te bakken of dat een beetje zweten genoeg is. Het maakt nogal verschil, van die zacht aangezette uien of flink bruin gebakken. Op het laatst de knoflook erbij. Dan dat alles op/bij het vlees doen. En dan pas de bleekselderij en wortel zachtjes aanzetten/smoren. En als dat okay dan gooi je het vlees en uienmengsel erbij, de tomaten en kruiden.

Dus wel dezelfde ingredienten, maar andere volgorde. Ik heb echt het idee dat je verschil proeft terwijl het niet echt extra moeite is, maar ik zou het eens naast elkaar moeten proeven.

Hoe dan ook zal beide lekker zijn.
En respect voor de zelfgemaakte pasta! _O_
Ah top bedankt voor je uitgebreide reactie. ^O^

Volgende keer ga ik het zo maken. :9
Lucky_Strikewoensdag 5 september 2018 @ 22:38
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 22:33 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ah top bedankt voor je uitgebreide reactie. ^O^

Volgende keer ga ik het zo maken. :9
Doen ja, ze heeft helemaal gelijk.

Maar leuk verslag joh! Tof ook van de zelfgemaakte pappardelle
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 22:47
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 22:38 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Doen ja, ze heeft helemaal gelijk.

Maar leuk verslag joh! Tof ook van de zelfgemaakte pappardelle
Geloof ik graag. :)


En dankjewel. :P
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 22:49
Sowieso alle tips. ^O^
uniekhoornwoensdag 5 september 2018 @ 22:58
Zelfgemaakte pasta is zo lekker en zo makkelijk!
Top recept, leuk om dit zo te lezen (en te leren)
FlippingCoinwoensdag 5 september 2018 @ 23:00
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 22:58 schreef uniekhoorn het volgende:
Zelfgemaakte pasta is zo lekker en zo makkelijk!
Top recept, leuk om dit zo te lezen (en te leren)
Ja zeker en stiekem ook leuk om te maken. :D
golferwoensdag 5 september 2018 @ 23:16
Het originele geregistreerd bij de Kamer van Koophandel van Bologna door de Accademia Italiana della Cucina recept voor ragu alla bolognese:
https://www.npo3.nl/het-t(...)-ragu-alla-bolognese
FlippingCoindonderdag 6 september 2018 @ 00:02
quote:
0s.gif Op woensdag 5 september 2018 23:16 schreef golfer het volgende:
Het originele geregistreerd bij de Kamer van Koophandel van Bologna door de Accademia Italiana della Cucina recept voor ragu alla bolognese:
https://www.npo3.nl/het-t(...)-ragu-alla-bolognese
Oh gaaf die ga ik kijken. ^O^
#ANONIEMdonderdag 6 september 2018 @ 00:27
quote:
1s.gif Op woensdag 5 september 2018 23:00 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ja zeker en stiekem ook leuk om te maken. :D
Mooi verslag en het resultaat ziet er goed uit. :Y
Ik zou, zoals eerder opgemerkt, eerst het gehakt rullen met de knoflook en de ui.
Op die manier heb je minder olie nodig en trekt juist de smaak van de knoflook en de ui overal in.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 06-09-2018 00:31:29 ]
FlippingCoindonderdag 6 september 2018 @ 00:35
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 00:27 schreef m1st1g het volgende:

[..]

Mooi verslag en het resultaat ziet er goed uit. :Y
Ik zou, zoals eerder opgemerkt, eerst het gehakt rullen met de knoflook en de ui.
Op die manier heb je minder olie nodig en trekt juist de smaak van de knoflook en de ui overal in.
Cool dankjewel. En dan knoflook niet te klein anders wordt het snel bitter toch?
#ANONIEMdonderdag 6 september 2018 @ 00:36
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 00:35 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Cool dankjewel. En dan knoflook niet te klein anders wordt het snel bitter toch?
Het bittere komt meestal door te hoge temperatuur en te lang bakken.
golferdonderdag 6 september 2018 @ 00:36
En fijn dat je eens een keer ophoudt met die italic/sub-groet van je.
FlippingCoindonderdag 6 september 2018 @ 00:38
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 00:36 schreef m1st1g het volgende:

[..]

Het bittere komt meestal door te hoge temperatuur en te lang bakken.
Ah oké dus gewoon lekker laag vuurtje en klopt dat je best zo'n laagje in de pan mag krijgen en dat je dan wijn erop doet? :@
FlippingCoindonderdag 6 september 2018 @ 00:38
quote:
14s.gif Op donderdag 6 september 2018 00:36 schreef golfer het volgende:
En fijn dat je eens een keer ophoudt met die italic/sub-groet van je.
Dat komt omdat ik mobiel zit nu. :@ :@ :@
#ANONIEMdonderdag 6 september 2018 @ 00:39
quote:
1s.gif Op donderdag 6 september 2018 00:38 schreef FlippingCoin het volgende:

[..]

Ah oké dus gewoon lekker laag vuurtje en klopt dat je best zo'n laagje in de pan mag krijgen en dat je dan wijn erop doet? :@
Ja, met de wijn maak je het weer los van de bodem.
FlippingCoindonderdag 6 september 2018 @ 00:40
quote:
0s.gif Op donderdag 6 september 2018 00:39 schreef m1st1g het volgende:

[..]

Ja, met de wijn maak je het weer los van de bodem.
Ah cool dat had ik eens gezien. :D

Oké leuk ga ik eens proberen. :7
#ANONIEMdonderdag 6 september 2018 @ 13:52
quote:
17s.gif Op woensdag 5 september 2018 20:24 schreef FlippingCoin het volgende:
En verder.

De saus uiteindelijk:
[ afbeelding ]

Bloem afgewogen:
[ afbeelding ]

Geklutst ei met olijfolie erbij:
[ afbeelding ]

Na het kneden:
[ afbeelding ]

Na rusten in vieren gesneden:
[ afbeelding ]

Uitgerold met de deegroller:
[ afbeelding ]

In stroken gesneden:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Na het kort koken (1/3e deel ongeveer):
[ afbeelding ]

En het eindresultaat:
[ afbeelding ]

Ik vond het iig heerlijk en zit goed vol nu. *O*
Ziet er goed uit, wel een hoop werk! ^O^