FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 15:36 |
Na het met plezier gelezen te hebben van Sigaartjes kooktopics kwam ik op het idee om zelf ook eens een kooktopic te maken. Daarom laat ik in dit topic met veel foto’s zien hoe ik Tagliatelle Bolognese maak. Dit maak ik niet strikt zoals het “hoort”, noch ben ik een kok maar een student, dus als je hysterisch wordt van tomaten in de Bolognese of matige kookskills is dit topic niet voor jou; hou je van veel foto’s dan zeker wel; zelf vind ik het altijd erg lekker in ieder geval. ![]() De ingrediënten (op wat vergeten dingen zoals olijfolie na): ![]() Ik begin met het ontvellen van de tomaten, omdat ik de vellen niet in de saus wil hebben, eerst het vel een beetje insnijden: ![]() Kort in kokend water tot het vel los ziet komen en dan onder de koude kraan: ![]() Daarna het vel eraf trekken, dit kost geen enkele moeite meer, heel netjes hoeft dit ook niet te gebeuren want de tomaten herken je straks toch niet meer terug qua vorm: ![]() ![]() Nu kunnen de tomaten apart die heb ik straks pas weer nodig, nu de wortels schaven: ![]() ![]() En de bleekselderij wassen en kleinsnijden: ![]() ![]() ![]() En de ui snipperen, dit allemaal hoeft ook niet al te nauwkeurig, het is een lekker rommelig gerecht: ![]() ![]() ![]() ![]() En alle ui bij de wortel en bleekselderij gooien: ![]() Nu het grootste gedeelte van het snijwerk klaar is zet ik een pan op het vuur met een goede scheut olijfolie: ![]() Vervolgende de gesneden groente erin op matig hoog(?) vuur en goed blijven roeren: ![]() Na een paar minuutjes het vuur laag zetten en de deksel erop, af en toe roeren en met rust laten tot je ziet dat het vocht wat uit de groente is en het warm is. Zelf eet ik nu een stuk overgebleven pizza van gisteravond maar je kan nu even iets anders doen. Nu de groente heet is en het vocht er wat uit: ![]() Kan de gehakt erbij: ![]() Gelijk goed erdoorheen roeren anders krijg je harde stukjes en dat vind ik niet lekker. Na een paar minuutjes roeren krijg je dit: ![]() En dan lekker de deksel erop en je kan weer even iets anders doen voor een kwartiertje of zo: ![]() Hierna gaan we de tomaten gebruiken, snij het harde stukje waar de steel aan zat eraf en de tomaat in vier parten: ![]() ![]() En gooi ze in de pan: ![]() Dan ontvel ik de knoflook: ![]() ![]() En gooi ik dit ook in de pan en roer het allemaal goed door: ![]() Tot zover ben ik nu gekomen, ik zal straks deel twee posten, en als laatste vanavond deel drie waar ik de tagliatelle maak en het gerecht afrond en laat weten hoe het smaakt. ![]() Med venlig hilsen Flip. [ Bericht 0% gewijzigd door FlippingCoin op 05-09-2018 15:42:49 ] | |
Already_in_use | woensdag 5 september 2018 @ 15:39 |
Ga je de tagliatelle zelf maken? | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 15:39 |
Oh ja ik laat het nu een uurtje op staan of zo, tot het er wat meer uitziet als een saus dan ga ik verder, en die tijd ook even dit topic gemaakt. ![]() Θερμούς χαιρετισμούς Flip. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 15:40 |
Yup. ![]() Saúdos Flip. | |
devzero | woensdag 5 september 2018 @ 15:40 |
Ik verwacht Flip wel aan de slag met bloem en eieren ja. | |
noodgang | woensdag 5 september 2018 @ 15:41 |
Ziet er goed uit Flip ![]() | |
Already_in_use | woensdag 5 september 2018 @ 15:41 |
Hoelaat worden we verwacht? | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 15:43 |
Uur of 7 - 8 ga ik eten waarschijnlijk. ![]() Thanks noodgang. ![]() Zeker, gaat wel een rommeltje worden. ![]() matang Kalabot Flip. | |
devzero | woensdag 5 september 2018 @ 15:43 |
We komen gewoon langs en drinken wijn tot hij klaar is. | |
devzero | woensdag 5 september 2018 @ 15:46 |
OT. Heb dit recept wel eens geprobeerd, was ook erg lekker. https://www.splendidtable.org/recipes/the-cardinals-ragu (recept wat ik gebruikte kwam uit haar boek, maar is redelijk gelijk met deze versie) Voor verse pasta gebruik ik meestal semolina bloem, niet erg moeilijk als je eenmaal weet hoe droog/vochtig het deeg moet voelen om goede pasta van te maken. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 15:47 |
Nee maar heb hem gebookmarked ziet er goed uit. ![]() S přátelským pozdravem Flip. | |
I | woensdag 5 september 2018 @ 15:48 |
Lekker bezig Flip ![]() | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 15:52 |
Thanks, en ik kan hier wel met 4 man van eten ja. Is verder ook prima in te vriezen gelukkig. ![]() Mit freundlichen Grüßen Flip. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 16:28 |
Na iets meer dan een uur:![]() Tomatenpuree erbij: ![]() Peper, zout en basilicum: ![]() Rode wijn en goed roeren: ![]() Ruikt erg lekker nu. ![]() | |
ChilllayD | woensdag 5 september 2018 @ 17:04 |
Honger 😀 | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 17:13 |
Net even gespiekt maar ziet er alweer een stuk beter uit. ![]() Ezgu tilaklar ila Flip. | |
RobinOok | woensdag 5 september 2018 @ 17:27 |
Is er een reden voor dat niemand nog zijn gehakt lijkt te bakken? En nu ook de uien en knoflook niet. Ik vind dat zo vreemd. ![]() Verder niks op aan te merken. Prima keuze voor ingrediënten. Zal vast lekker worden. Alleen een wat rare volgorde dus. Tomatenpuree en wijn ook rare volgorde.... raaaaaare mensen. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 17:37 |
Wat zou het veranderen als ik eerst de gehakt bak en rul Robin? Zou er dan meer smaak aan het gehakt komen of zo? En zou het nog steeds zo goed een geheel zijn zeg maar? Zou jij eerst het vlees dan de groente dan de wijn doen of zo? Oh ja en ik doe dit zo omdat het zo lekker was de voorgaande keren, ik verander wel eens wat en kijk hoe dat werkt maar dit nog niet omgedraaid. আন্তরিক শুভেচ্ছা Flip. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 20:24 |
En verder. De saus uiteindelijk: ![]() Bloem afgewogen: ![]() Geklutst ei met olijfolie erbij: ![]() Na het kneden: ![]() Na rusten in vieren gesneden: ![]() Uitgerold met de deegroller: ![]() In stroken gesneden: ![]() ![]() ![]() Na het kort koken (1/3e deel ongeveer): ![]() En het eindresultaat: ![]() Ik vond het iig heerlijk en zit goed vol nu. ![]() | |
Limoentjuh | woensdag 5 september 2018 @ 20:32 |
![]() ![]() Hoe lang deed je daarover ? | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 20:33 |
Dankjewel moentjuh. ![]() Hmmm niet super lang, zou sneller gaan met een pastaroller denk ik maar ongeveer half uurtje of zo. S priateľským pozdravom Flip. | |
Limoentjuh | woensdag 5 september 2018 @ 20:39 |
Ow dat valt wel mee, ik dacht dat je daar wel een uur mee bezig zou zijn. Inclusief kneedwerk dus een half uurtje ? Netjes ![]() Maar heb je trouwens vaker pasta gemaakt dan? | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 20:41 |
Ja alleen tagliatelle ook. ![]() wil een keertje lanssaga maken ook binnenkort. Speco salutoj Flip. | |
devzero | woensdag 5 september 2018 @ 20:42 |
Ik laat mijn pasta deeg meestal 15 minuten in de koelkast rusten en doe het dan tig keer door een pasta roller, maar ziet er goed uit. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 20:43 |
ik heb het kwartiertje onder een theedoek gelegd. ![]() maar dat niet meegerekend erin. Cofion cynnes Flip. | |
devzero | woensdag 5 september 2018 @ 20:44 |
Meer/diepere smaak. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 20:46 |
Is dat door het karameliseren (zo noemen ze dat dacht ik) ? Saúdos Flip. | |
devzero | woensdag 5 september 2018 @ 20:48 |
Ja. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 20:49 |
Ah cool dus jullie zouden dan eerst gehakt of ander vlees en dan de ui erbij en dan de rest? दयालु सादर Flip. | |
devzero | woensdag 5 september 2018 @ 20:50 |
Je kunt ook gewoon het gehakt bakken, bewaren en later weer toevoegen. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 20:50 |
Ah oké, en zal het dan niet een hardere structuur krijgen? Agur bero bat Flip. | |
devzero | woensdag 5 september 2018 @ 20:52 |
Nee hoor, niet als je het een tijdje laat sudderen met die tomaten. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 20:54 |
Cool zal ik onthouden. ![]() Gooi ik het volgende keer een beetje om. أطيب التحيات Flip. | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 20:55 |
Hmmm toch nog een vraag, wanneer kies je nou om iets te karameliseren? Want dat kan je met de bleekselderij, wortel, tomaat en knoflook toch ook doen? Mahadsanidin Flip. | |
devzero | woensdag 5 september 2018 @ 20:59 |
En het maakt het bijna altijd beter, vooral dat soort harde groentes. Tomaat misschien niet, maar bleekselderij, wortel en knoflook zeker. Pas op dat je de knoflook niet aanbrandt. | |
golfer | woensdag 5 september 2018 @ 21:11 |
Je gaat een geheel nieuw nog niet bestaand gerecht maken? ![]() | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 21:11 |
whoops ![]() Agur bero bat Flip. | |
Fretwork | woensdag 5 september 2018 @ 21:30 |
Met gehakt ![]() Laat het de Bolognanen niet horen. Die zullen het vast ook geen tagliatelle vinden maar Pappardelle. Doet niks af aan de smaak iig. Ziet er lekker uit verder! | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 21:35 |
Wat voor vlees zouden die er ingooien? En is Pappardelle dikker qua strook? Daar hou ik wel van. ![]() En dankjewel. ![]() Tislijiet Flip. | |
Fretwork | woensdag 5 september 2018 @ 21:43 |
Volgens mij runderlappen of sukade. En yes! Pappardelle ![]() | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 21:44 |
Ah cool ga ik volgende keer proberen dat klinkt ook erg goed ja. ![]() Agur bero bat Flip. | |
RobinOok | woensdag 5 september 2018 @ 22:16 |
Ik zou zeker eerst het vlees doen inderdaad. Omdat het zo hoort (ik ben een meeloper) maar ook omdat er tig onderzoeken zijn gedaan waarom dat lekkerder is. Dat heet de maiilardreactie : https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Maillardreactie (carameliseren is daar onderdeel van). Bij dat gebakken gehakt (bakken mét zout) zou ik dan de tomatenpuree doen, die "hoor" je ook te bakken, om de harde, zure smaak eraf te halen. En daarna de wijn erbij en die laten inkoken. Dan dat allemaal tijdelijk op een bord of in een kom doen en de uien bakken. Maar ik twijfel nu of je de uien ook flink hoort aan te bakken of dat een beetje zweten genoeg is. Het maakt nogal verschil, van die zacht aangezette uien of flink bruin gebakken. Op het laatst de knoflook erbij. Dan dat alles op/bij het vlees doen. En dan pas de bleekselderij en wortel zachtjes aanzetten/smoren. En als dat okay dan gooi je het vlees en uienmengsel erbij, de tomaten en kruiden. Dus wel dezelfde ingredienten, maar andere volgorde. Ik heb echt het idee dat je verschil proeft terwijl het niet echt extra moeite is, maar ik zou het eens naast elkaar moeten proeven. Hoe dan ook zal beide lekker zijn. En respect voor de zelfgemaakte pasta! ![]() | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 22:33 |
Ah top bedankt voor je uitgebreide reactie. ![]() Volgende keer ga ik het zo maken. ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 5 september 2018 @ 22:38 |
Doen ja, ze heeft helemaal gelijk. Maar leuk verslag joh! Tof ook van de zelfgemaakte pappardelle | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 22:47 |
Geloof ik graag. ![]() En dankjewel. ![]() | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 22:49 |
Sowieso alle tips. ![]() | |
uniekhoorn | woensdag 5 september 2018 @ 22:58 |
Zelfgemaakte pasta is zo lekker en zo makkelijk! Top recept, leuk om dit zo te lezen (en te leren) | |
FlippingCoin | woensdag 5 september 2018 @ 23:00 |
Ja zeker en stiekem ook leuk om te maken. ![]() | |
golfer | woensdag 5 september 2018 @ 23:16 |
Het originele geregistreerd bij de Kamer van Koophandel van Bologna door de Accademia Italiana della Cucina recept voor ragu alla bolognese: https://www.npo3.nl/het-t(...)-ragu-alla-bolognese | |
FlippingCoin | donderdag 6 september 2018 @ 00:02 |
Oh gaaf die ga ik kijken. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 september 2018 @ 00:27 |
Mooi verslag en het resultaat ziet er goed uit. ![]() Ik zou, zoals eerder opgemerkt, eerst het gehakt rullen met de knoflook en de ui. Op die manier heb je minder olie nodig en trekt juist de smaak van de knoflook en de ui overal in. [ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 06-09-2018 00:31:29 ] | |
FlippingCoin | donderdag 6 september 2018 @ 00:35 |
Cool dankjewel. En dan knoflook niet te klein anders wordt het snel bitter toch? | |
#ANONIEM | donderdag 6 september 2018 @ 00:36 |
Het bittere komt meestal door te hoge temperatuur en te lang bakken. | |
golfer | donderdag 6 september 2018 @ 00:36 |
En fijn dat je eens een keer ophoudt met die italic/sub-groet van je. | |
FlippingCoin | donderdag 6 september 2018 @ 00:38 |
Ah oké dus gewoon lekker laag vuurtje en klopt dat je best zo'n laagje in de pan mag krijgen en dat je dan wijn erop doet? ![]() | |
FlippingCoin | donderdag 6 september 2018 @ 00:38 |
Dat komt omdat ik mobiel zit nu. ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 september 2018 @ 00:39 |
Ja, met de wijn maak je het weer los van de bodem. | |
FlippingCoin | donderdag 6 september 2018 @ 00:40 |
Ah cool dat had ik eens gezien. ![]() Oké leuk ga ik eens proberen. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 september 2018 @ 13:52 |
Ziet er goed uit, wel een hoop werk! ![]() |