nee hoor, beter niet zelfs, goede olijfolie moet je niet zo heet laten wordenquote:
Ja, ik dacht, laat ik daar eens een keer niets over zeggen.quote:Op maandag 27 augustus 2018 20:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
nee hoor, beter niet zelfs, goede olijfolie moet je niet zo heet laten worden
Heb je het nou over dat stuk iberico of over iets anders?quote:Op maandag 27 augustus 2018 20:35 schreef Kaatje1 het volgende:
Dit is zo geaderd dat er al bijna vet uit druipt als je het boven de pan hebt
Ik had mijn fokpener even in der pan gedoopt.quote:Op maandag 27 augustus 2018 20:55 schreef Molo het volgende:
[..]
Heb je het nou over dat stuk iberico of over iets anders?
Olie maakt het dus niet vetter, maar het bakt wel beter en je krijgt een smakelijker maillard effect.quote:Op maandag 27 augustus 2018 20:35 schreef Kaatje1 het volgende:
Dit is zo geaderd dat er al bijna vet uit druipt als je het boven de pan hebt
Yepquote:Op maandag 27 augustus 2018 21:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Olie maakt het dus niet vetter, maar het bakt wel beter en je krijgt een smakelijker maillard effect.
Uiteraard. That goes without saying.quote:Op maandag 27 augustus 2018 21:19 schreef Molo het volgende:
[..]
Yep
En olie op het vlees doen, niet in je pan mikken
Nou 😅quote:Op maandag 27 augustus 2018 21:23 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Uiteraard. That goes without saying.
jij doet zelf liever niets met goed vlees?quote:Op maandag 27 augustus 2018 21:25 schreef Molo het volgende:
Koos weer eens goeie steak laten grillen, zin in
Da's laat. Zou gestorven zijn.quote:Op maandag 27 augustus 2018 21:25 schreef Molo het volgende:
Koos weer eens goeie steak laten grillen, zin in
Vaak zat, maar dat is andersquote:Op maandag 27 augustus 2018 21:29 schreef fietsie het volgende:
[..]
jij doet zelf liever niets met goed vlees?
Vanavond vega gegeten, was awesome, maar gaat niets boven gegrilde goeie steakquote:Op maandag 27 augustus 2018 21:33 schreef Kreator het volgende:
[..]
Da's laat. Zou gestorven zijn.
OH. Theoretisch.
Jaaaa geniet er van zolang het duurt, ik kom hier vast ook wel een keer zeuren en klagenquote:Op maandag 27 augustus 2018 21:48 schreef Isabeau het volgende:
Sun Je klinkt zo heerlijk enthousiast. Zo leuk voor je
Zeker weten! Maar voor als nog: enjoy and learnquote:Op maandag 27 augustus 2018 21:51 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Jaaaa geniet er van zolang het duurt, ik kom hier vast ook wel een keer zeuren en klagen
Yes! Daarom vertrouw ik mensen niet die spekjes in een droge pan bakken “want daar zit genoeg vet in”.quote:Op maandag 27 augustus 2018 21:09 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Olie maakt het dus niet vetter, maar het bakt wel beter en je krijgt een smakelijker maillard effect.
Dat had ik na het bakken van de secreto, de ribbels van de grillpan waren helemaal vol vet. Kan me herinneren dat ik even niet wist waar ik daar mee heen moest.quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:12 schreef Vanyel het volgende:
Wel als je het goeie spek koopt. Ik heb na het bakken wel zo een halve cm vet in een pan staan.
Elke baan heeft wel rotdagenquote:Op maandag 27 augustus 2018 21:51 schreef Sunnythesun het volgende:
Jaaaa geniet er van zolang het duurt, ik kom hier vast ook wel een keer zeuren en klagen
Toch bakken ze beter met een beginnetje.quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:12 schreef Vanyel het volgende:
Wel als je het goeie spek koopt. Ik heb na het bakken wel zo een halve cm vet in een pan staan.
quote:
Mijn vader kon dat zo lekker uitbakken. Ik heb dat nog nooit exact zo kunnen maken. (of is het in mijn herinnering lekkerder geworden)quote:
Brrr.. captain's dinner/groninger rijsttafel..quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:33 schreef uniekhoorn het volgende:
En dan met bruine bonen (of capucijners), zilveruien, augurken, appelmoes, mosterd en optioneel stroop
Wacht... en dan had je alles opgeschept en dan komt het:quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:32 schreef Kreator het volgende:
Speklappen nooit zo begrepen. Sowieso vet niet. Dat je kaken op en neer klappen. Brrr. Kokhalsneigingen.
Je kent mijn moeder niet Heerlijk!!quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:34 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Brrr.. captain's dinner/groninger rijsttafel..
Ik had, om alvast in Sloveense sferen te komen, vanavond frtalja, oftewel balkan-frittata. Met jonge groene aspergescheuten, dragon en truffel. Opgegeten met uienbroodjes, biertje ernaast.quote:Op maandag 27 augustus 2018 17:01 schreef Myraela het volgende:
Wat eten jullie vanavond? Ik eet een pastasalade met gerookte kip, rucola , paprika, komkommer en olijven. Was m'n vriend zijn idee. Ik ben eigenlijk nooit zo van koud avondeten.
Ik heb het al veel te veel gehad..quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:36 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Je kent mijn moeder niet Heerlijk!!
Klinkt best ok eigenlijkquote:Op maandag 27 augustus 2018 22:33 schreef uniekhoorn het volgende:
speklappen MET zwoerd sowieso... echt waarom zonder zwoerd... ??
Vetspek in een droge pan en dat op een laag vuurjtje minimaal een uur , dan in dat vetspek dan speklappen MET zwoerd bakken....
En dan met bruine bonen (of capucijners), zilveruien, augurken, appelmoes, mosterd en optioneel stroop
Ik ook, maar om het lekker aan de gang te krijgen heb ik echt een beetje boter nodig (bakken in olie doe ik soberso alleen met aardappeltjes ofzo).quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:12 schreef Vanyel het volgende:
Wel als je het goeie spek koopt. Ik heb na het bakken wel zo een halve cm vet in een pan staan.
Wees blij dat je mijn moeder niet kent voor de restquote:Op maandag 27 augustus 2018 22:36 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Ik heb het al veel te veel gehad..
Gewoon reserveren.quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:38 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
en hoe overtuig ik mijn lief om morgen weer uit eten te gaan?
Een menu van 7 dagen?quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:38 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Wees blij dat je mijn moeder niet kent voor de rest
Oh, hoezeer ik ook van boter hou: spek(jes) bak ik liever in een dotje pinda- of zonnebloemolie. Geklaarde boter eventueel als ik het bij de hand heb, maar gewone boter verbrandt me te snel bij spek bakken.quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:37 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
Ik ook, maar om het lekker aan de gang te krijgen heb ik echt een beetje boter nodig (bakken in olie doenik soberso alleen met aardappeltjes ofzo).
Dit!quote:
Je bent echt, echt een wijf he?quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:32 schreef Kreator het volgende:
Speklappen nooit zo begrepen. Sowieso vet niet. Dat je kaken op en neer klappen. Brrr. Kokhalsneigingen.
Aan boord is alles vies, dus dat zegt niks.quote:Op maandag 27 augustus 2018 22:36 schreef FranticDJ het volgende:
[..]
Elke donderdag of zaterdag aan boord (soms afgewisseld met snert en pannenkoeken..)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |