abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181090856
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 19:50 schreef Drugshond het volgende:
https://www.finanzen.nl/valuta/euro-turkse-lira-koers

chart.aspx?instruments=1,1991307,149,921&style=instrument_double_precision&period=ThreeYears&timezone=W.%20Europe%20Standard%20Time&width=870&height=500

Turkish President Recep Tayyip Erdogan said he intends to tighten his grip on the economy and take more responsibility for monetary policy if he wins an election next month.
--------------
Alsof hij de buitenlandse markt kan besturen. 8)7
--------------

With the Turkish lira at a record low against the dollar and down this year against all 17 major currencies tracked by Bloomberg, Erdogan told Bloomberg TV in London on Monday that after the vote transforms Turkey into a full presidential system, he expects the central bank will have to heed his calls for lower interest rates.

https://www.bloomberg.com(...)-on-turkey-s-economy
========================================
In slechts 13 jr tijd heeft die munt 75 % aan waarde verloren.
Zie grafiek. https://finance.yahoo.com/quote/TRY%3DX?p=TRY%3DX&guccounter=1
----------------------------------
Het zal wel aan mij liggen, maar gaat Turkije niet heel erg stuk.

Nu een beter artikel die inhoudelijk beter is.
Supergroei Turkse economie stuit op wantrouwen
Economische groei


Van een bijna recessie naar een van de snelst groeiende economieŽn: de Turkse economie heeft zich hersteld. Maar twijfels zijn er, veel twijfels.

De Turkse economie groeide met 5,1 procent in het tweede kwartaal. Kan dat wel, vragen critici zich af.
[ afbeelding ]

In Turkije lijkt zich een economisch wonder te voltrekken. Twee weken geleden publiceerde het statistische instituut TŁrkstat de cijfers van het tweede kwartaal. Daaruit bleek dat Turkije met 5,1 procent ťťn van de snelst groeiende economieŽn van de G20 is. Alleen China en India doen het beter. Veel experts reageerden sceptisch, net als bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.

„Ik was geschokt door de cijfers”, zegt Murat Ucer, een econoom die voor adviesbureau Global Source Turkije volgt. „Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan. Mijn prognoses waren veel voorzichtiger. Het verhaal dat ik aan mijn klanten vertelde, moest ik ineens grondig bijstellen.”

Veel economen en analisten kunnen moeilijk geloven dat de Turkse economie zo snel is hersteld na een uitermate slecht jaar. De mislukte coup leidde bijna tot een recessie, de regering wist met veel kunst en vliegwerk een valutacrisis af te wenden, en de toerismesector, een belangrijke bron van buitenlands geld, is nog niet uit de crisis. Hoe kon TŁrkstat dan toch met zulke sterke cijfers op de proppen komen?

Commerzbank, de tweede bank van Duitsland, bracht zelfs een rapport uit met de veelzeggende titel ‘Turkey – Are you kidding me?’. Daarin concludeert Lutz Karpowitz, strateeg opkomende markten, dat de Turkse groeicijfers „meer dan twijfelachtig” zijn en mogelijk zelfs het gevolg zijn van „politieke beÔnvloeding”. Een zware aantijging, die overigens niet wordt onderbouwd.

Spiegelt TŁrkstat de economische situatie inderdaad mooier voor dan zij is, wellicht om de regering politiek uit de wind te houden tot de verkiezingen van 2019?

Nieuwe rekenmethode
De achterdocht over de groeicijfers begon toen TŁrkstat eind vorig jaar een nieuwe rekenmethode invoerde. Ineens bleek de gemiddelde levensstandaard in Turkije 20 procent hoger te liggen. Ook stelde TŁrkstat het bruto binnenlands product (bbp) van 2015 bij van 720 miljard dollar naar 861 miljard. Kortom, de omvang van de Turkse economie was met terugwerkende kracht 20 procent groter. En de economische groei sinds 2009 was ineens 1,8 procent hoger.

De invoering van de nieuwe rekenmethode kwam overigens niet uit de lucht vallen. Daar is drie jaar lang aan gewerkt, onder toeziend oog van het Europese statistiekbureau Eurostat. De vorige methode was beperkt en achterhaald, daar was iedereen het over eens. De nieuwe groeicijfers zijn gebaseerd op een veel grotere hoeveelheid data, in lijn met Europese standaarden.

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op TŁrkstat

Zo gebruikt TŁrkstat nu de gegevens van de nationale inkomensadministratie en van het instituut voor sociale zekerheid, waardoor kleine en middelgrote bedrijven ook worden meegewogen in de omvang van de economie. Daarnaast kreeg TŁrkstat na een lang bureaucratisch gevecht toegang tot de annalen van het ministerie van FinanciŽn. Die nieuwe gegevens leiden uiteraard tot andere groeicijfers, maar het resultaat valt of staat bij de rekenmethode.

Tegenstrijdigheden
„De veranderingen in het Turkse bbp en de groeipercentages zijn erg groot, niet alleen vanuit een absoluut perspectief, maar vooral in vergelijking met andere gevallen van herziening naar Europese standaarden of Verenigde Naties standaarden”, stelt Erik Meyersson, econoom bij Goldman Sachs. „In OESO-landen hebben zulke herzieningen een veel kleinere invloed gehad op het bbp en, althans gemiddeld, vrijwel geen effect gehad op de groei van het bbp.”

Hoe dat kan, is een raadsel. „Het probleem is dat we niet weten hoe ze tot deze cijfers zijn gekomen”, zegt Aykut Erdogdu, de tweede man van oppositiepartij CHP. „Als TŁrkstat zijn rekenmethode bekend zou maken, dan zouden ze hun gelijk kunnen bewijzen. Maar ik denk niet dat ze dat van plan zijn. Het wachten is op het rapport van Eurostat. Zij zullen de nieuwe methode zorgvuldig doorlichten, want er zijn zo veel tegenstrijdigheden.”

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op TŁrkstat. „Het rapport van Commerzbank is te speculatief”, zegt een analist die anoniem wil blijven. „We zijn allemaal gefrustreerd over de cijfers. Ik denk dat een analist van de bank er genoeg van had en zijn nek heeft uitgestoken. Maar het is meer een opiniestuk dan een onderzoeksrapport.”

‘Groei op steroÔden’
Er zijn ook andere geluiden. Timothy Ash, Turkije-expert van vermogensbeheerder Blue Bay Asset Management, vindt 5 procent groei niet zo vreemd, gezien de omstandigheden. „Voor het referendum heeft de regering veel geld in de economie gepompt om een recessie af te wenden. Er waren belastingverlagingen, staatsgaranties voor banken, schuldverlichting voor bedrijven. De export nam toe dankzij de goedkope lira en de economische opleving in Europa.”

Ucer noemt het zelfs ‘groei op steroÔden’. „De regering heeft een hoop beleidsruimte gebruikt om een recessie af te wenden. Zulke groei is niet vol te houden, want de structurele problemen zijn niet opgelost. De groei is onevenwichtig en komt voor een groot deel van de bouwsector. Er wordt weinig geÔnvesteerd in machines, een indicatie van toekomstige groei. En Turkije kampt nog altijd een structureel tekort op de lopende rekening.”

Met inflatie van ruim 11 procent, werkloosheid van ruim 10 procent, en een flinke belastingverhoging die vorige week werd aangekondigd, merken veel Turken weinig van de 5,1 procent groei. Uit een recent opinie-onderzoek aan van de zakenkrant DŁnya bleek dat het vertrouwen in de economie afneemt. Het percentage dat de economie ziet als het grootste probleem steeg van 39 in het eerste kwartaal naar 49 procent in het tweede. Slechts 46 procent van de respondenten dacht dat Turkije welvarender zou zijn over vijf jaar. „Dit is zonder twijfel het meest gehate herstel in de historie”, concludeerde Istanbul Analytics.
---------------------------------------------------------------------------------------
Dit alles heeft te maken dat Erdogan steeds meer invloed probeert uit te oefenen op hun eigen centrale bank. Maar het is nu ook fair om te zeggen dat Turkije in een financiŽle zeepbel leeft.

Griekenland, ItaliŽ, ik zet nu mijn geld op Turkije die klapt. Laatst genoemde is gelukkig geen EU-land.
hier verder


https://turksemedia.nl/ha(...)xplosief-toegenomen/
Ruilhandel, DAT is de oplossing tussen zulke landen , en jij koopt net zoveel van mij als ik van jou
Handel-tussen-Turkije-en-Venezuela-explosief-toegenomen.jpg
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:12:31 #2
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181090869
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 21:44 schreef yup het volgende: [..] Ik beschrijf wat ik zie. De fukkers hier beschrijven wat ze willen zien. En dat is het verschil. Wel grappig dat iedereen hoopt dat de economie van Turkije klapt. Misschien had Erdogan toch gelijk toen ie het Westen voor van alles en nog wat had uitgemaakt. Maar hey ik ben weer de boeman. So sue me.
De fukkers hier, althans deze fukker hier, zag 20 jaar geleden al in dat de democratie en daarmee de economie klapt als de fukkers van Refah of Fazilet partisi (vergelijkbaar met SGP) aan de macht komen. Dat is uiteindelijk gebeurd in de gedaante van AKP. De enige manier om deze fukkers een toontje lager te laten zingen is het laten klappen van de economie zodat een seculiere regering weer verder kan gaan met de orde van de dag.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181090877
Goede speech van de minister van economische zaken _O_
pi_181090975
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
13s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:12 schreef ACT-F het volgende:

[..]

De fukkers hier, althans deze fukker hier, zag 20 jaar geleden al in dat de democratie en daarmee de economie klapt als de fukkers van Refah of Fazilet partisi (vergelijkbaar met SGP) aan de macht komen. Dat is uiteindelijk gebeurd in de gedaante van AKP. De enige manier om deze fukkers een toontje lager te laten zingen is het laten klappen van de economie zodat een seculiere regering weer verder kan gaan met de orde van de dag.
De meeste Turken zitten niet te wachten op secularisme.
pi_181090978
U mag kiezen: de dollar van Trump of de God van Erdoğan

Ik heb een nieuwe verslaving, vrienden: ik kijk iedere vijf minuten naar de koers van de Turkse lira. Het veroorzaakt niet dezelfde flash als crack, crystal meth of flakka maar geeft minimaal dezelfde voldoening als de kijkcijfers van het laatste showtje van Peter R. de Vries of de deelname van de Toppers aan het Eurovisiesongfestival in 2009. Geen beter vermaak dan leedvermaak. (De Duitsers zeggen het nog mooier: Schadenfreude)

image.jpg

Ik ben nou niet bepaald een kei in economie, maar ik heb er ongetwijfeld meer verstand van dan Berat Albayrak, de schoonzoon van president Recep Tayyip Erdoğan. Deze nietsnut werd op 9 juli door bonpapa tot minister van FinanciŽn gebombardeerd en onmiddellijk donderde de lira naar beneden.
Men kan veel kwaads beweren over de internationale bende van beursbengels, bankboeven, valutahandelaren, speculanten en andere exponenten van het grootkapitaal, maar niet dat ze gek zijn. Een krankzinnige dictator die zijn academisch uitgedaagde schoonzoon minister van FinanciŽn maakt, schept weinig vertrouwen bij deze lieden.

Berat Albayrak (waar ken ik die familienaam toch van?) heeft net de baard in de keel maar toch al aardig wat op zijn kerfstok staan, als ik Wikipedia mag geloven.

Erdoğan geloofde het in ieder geval wel want stante pede verbood hij zijn onderdanen om bepaalde artikelen op Wikipedia te raadplegen.

Alles wijst erop dat de megalomane, islamofascistische dictator zwaar paranoÔde is. Hij laat zich omringen door brave jaknikkers en heeft daarom geen enkel realiteitsbesef meer. De afgelopen week bezocht een hoge delegatie uit Venezuela het paleis in Ankara. De Venezolaanse minister van FinanciŽn had ongetwijfeld leuke tips om de inflatie te bestrijden en de lira te redden. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig.

image.jpg

Vandaag komt De Goddelijke Snor via onderbuikspreekpop Albayrak met zijn New Deal. Vanmorgen in alle vroegte lieten de Turkse staatsmedia uiterst blijmoedig al weten uit welke hoek de wind gaat waaien. Het nieuwe motto luidt: zij hebben de dollar maar wij hebben Allah!
Nou vind ik iedere vorm van blasfemie en het kwetsen van naties en bevriende staatshoofden kinderachtig maar ik wil hier toch graag een kanttekening bij plaatsen. Turkije heeft twee Nobelprijswinnaars, de Verenigde Staten 360.

Eťn van de twee Turkse winnaars is de geweldige schrijver Orhan Pamuk, die me geen vriend van Erdoğan lijkt en daarmee automatisch in Team GŁlen zit. Net als dominee Andrew Brunson die door de dictator gevangen wordt gehouden omdat hij een levensgevaarlijk GŁlen-terrorist zou zijn. Terwijl die beste man volgens mij een totaal onschuldige all American meatball is!

Ik zou dus gokken op het Amerika van de keiharde dollar, de Nobelprijzen en Trump en niet op Erdoğan en zijn Allah.

Het stemvee van Erdoğan moet het ondertussen toch ook in de knip voelen, ook al lezen ze daarover niks in hun krantje en zien ze er niks over op de treurbuis. Al een paar keer riepen Erdoğan en zijn schoonzoon dat de Turken hun gespaarde dollars, euro’s en Engelse ponden en hun gouden en zilveren tanden naar de bank moeten brengen om de lira te redden maar zo gek zullen die toch ook weer niet zijn. Ik weet niet of de arme Turk nog zo trots is op het bespottelijke paleis met duizend kamers, allemaal ingericht door mevrouw Erdoğan zelve. Als de dictator zo hard centjes nodig heeft, brengt hij de gouden wc-brillen maar naar de pandjesbank.

image.jpg

Daarom kijk ik elke vijf minuten met glanzende ogen en rode konen naar de koers van de Turkse lira: de val van de Turkse munt zal tot de val van de Turkse dictator leiden. Het is natuurlijk vreselijk sneu dat de gewone Turkse man/vrouw/gendertwijfelaar de dupe is van de strapatsen en capriolen van een knettergekke dictator maar ja: dan hadden ze maar niet op hem moeten stemmen.
Ik ga hier niet nog eens omschrijven waarom Erdo een dictator is in de beste traditie van Ceaușescu, Hosni Mubarak, Stroessner, Honecker, Marcos, Qadhafi, Hitler, Pinochet, Bokassa en Idi Amin. Dat moet u zelf maar googelen. Maar reeds op de lagere school heb ik geleerd wat fascisme is.

En daar komt de islamsaus nog bovenop.

Erdoğan doet mij denken aan het sprookje De nieuwe kleren van de keizer. Hij kan brullen, bedreigen en om zich heen schoppen wat hij wil maar als de staatsruif leeg, is het voorbij met de pret. Niemand zal rouwen als de dictator zijn biezen pakt. Hoogstens zal zijn beste vriend Frans Timmermans een traantje wegpinken want die voelt zich toch niet aangesproken door een de 32 scheldwoorden die straatvechter Erdoğan heeft gebruikt om de Nederlander te beledigen.

image.png

Over Nederland gesproken: ook Kuzu en zijn maten van Denk zitten in de financiŽle problemen waardoor het moeilijk zal worden om Hollands subsidiegeld naar hun Grote Baas in Ankara door te sluizen. DENK verloor al 146.000 euro aan subsidie van de Tweede Kamer, omdat ze in 2017 ten onterechte dubbel hadden geÔnd en nu komt daar 16.000 euro bovenop omdat het filiaal van Erdogan tijdens het sleepwetreferendum met subsidie gesjoemeld heeft. Ik ben benieuwd of DENK nog zo hard brult als hun fopsultan bankroet is. Bidden helpt niet. Dollars wel.
https://www.hpdetijd.nl/2(...)r-trump-god-erdogan/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181091040
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:06 schreef yup het volgende:

[..]

En ik beschrijf ook dat ik het absurd vind dat alle fukkers willen dat de economie van Turkije stukgaat. Eigenlijk zou dat echt ironisch zijn. Want dan kunnen de Turken veel grote Duitse steden overnemen zonder een schot gelost te hebben. Heeft ome Erdo dan toch zijn zin.
:')
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:20:44 #7
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181091062
registreer om deze reclame te verbergen
Goed plaatje onderaan.
Tulip ass stupid.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181091157
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:20 schreef Kaneelstokje het volgende:
Goed plaatje onderaan.
Tulip ass stupid.
quote:
For the Dutch crisis, Erdoğan’s supporters have done some of their most creative work. They stabbed and squeezed oranges in public, because the Dutch football strip is orange. (The oranges were local, of course.) They posted selfies while “beheading” a tulip. Some of them burned the French flag, as they thought that FranÁois Hollande must be the president of Holland, and tweeted insults in broken English at the French president.
_O-
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181091262
Turks nationalisme: buigen voor een Arabische God en aan de bedelstaf bij het westerse orgaan IMF.
Ik vraag, jij draait.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:33:37 #10
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181091366
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:24 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]


[..]

_O-
Binnenhalen, deze tandartsen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181091377
Je kunt een land op 2 manieren op zijn knieŽn krijgen, door schuld of door oorlog. Dat zei die crimineel Rotschild ooit en hij heeft gelijk.
pi_181091424
Organ harvesters heeft ie gelijk in. Haha.
pi_181091432
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:34 schreef Jeanne_Darc het volgende:
Je kunt een land op 2 manieren op zijn knieŽn krijgen, door schuld of door oorlog. Dat zei die crimineel Rotschild ooit en hij heeft gelijk.
Dat is onzin. Ligt eraan aan wie je schuld is. zie Japan bijvoorbeeld.
pi_181091478
Erdoganstrijders:

image.jpg
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181091489
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:36 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Dat is onzin. Ligt eraan aan wie je schuld is. zie Japan bijvoorbeeld.
Japan hebben ze anders wel aardig op de knieŽn gekregen met de nucleaire bom.
pi_181091509
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Erdoganstrijders:

[ link | afbeelding ]
Haha. Super triest.
pi_181091618
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Erdoganstrijders:

[ link | afbeelding ]
Ik zie daar voor minstens 1000 Lira aan sinaasappels.
pi_181091619
Arme turken. Dit hadden ze ook weer niet verdiend, oh wacht ze hebben hem nu tot x met toe gekozen.

Nouja. Het worden heel wat lira's voor die weekendscholen.
Whatever...
pi_181091659
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:45 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Ik zie daar voor minstens 1000 Lira aan sinaasappels.
Lokale sinaasappels stond er bij het bericht. Die zou jij nu dus voor een eurootje kunnen kopen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:48:48 #20
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 22:49:01 #21
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181091716
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Erdoganstrijders:

[ link | afbeelding ]
Van mij mag dat kutland helemaal kapot gaan.
pi_181091722
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:48 schreef Drugshond het volgende:
Ben wel benieuwd maandag als de beurzen weer opengaan.
Wat raad je aan mbt aandelen ING?
Ik vraag, jij draait.
pi_181091759
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:49 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Van mij mag dat kutland helemaal kapot gaan.
Nieuwe basis voor is.

Gelukkig zijn er Europa langzaam weer aan het bewapenen en dan de buitengrenzen echt dicht. Anders wordt het doffe ellende.
Whatever...
pi_181091790
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:47 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Lokale sinaasappels stond er bij het bericht. Die zou jij nu dus voor een eurootje kunnen kopen.
Import van landbouwproducten wordt steeds duurder vanwege de sterk gedaalde lira. De boeren in Turkije zien daardoor hun binnenlandse markt juist toenemen. Behalve de boeren in Turkije en toeristen die er hun vakantie goedkoop kunnen boeken zullen weinigen de Lira crash als positief ervaren.
We can't afford the illusion anymore
pi_181091850
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:52 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Import van landbouwproducten wordt steeds duurder vanwege de sterk gedaalde lira. De boeren in Turkije zien daardoor hun binnenlandse markt juist toenemen. Behalve de boeren in Turkije en toeristen die er hun vakantie goedkoop kunnen boeken zullen weinigen de Lira crash als positief ervaren.
Of de Turkse boeren gaan exporteren want goedkoop en de lokale Turken kunnen geen eten betalen.
Maar daar heeft allah vast wel een oplossing voor.
pi_181091995
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:54 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Of de Turkse boeren gaan exporteren want goedkoop en de lokale Turken kunnen geen eten betalen.
Maar daar heeft allah vast wel een oplossing voor.
Mocht dat gebeuren dan verwacht ik dat er een exportheffing op de export van landbouwproducten komt zoals ook ArgentiniŽ heeft gedaan. Dit is een zeer succesvolle manier om de armoede te nivelleren en verspreiden want zo worden ook de boeren armer en ontmoedigd te investeren en de productie te verbeteren. ArgentiniŽ is die heffingen wegens het succesvolle verspreiden van armoede ondertussen aan het terugdraaien.
We can't afford the illusion anymore
pi_181092024
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:49 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Wat raad je aan mbt aandelen ING?
Geen ING, die daalde vandaag flink mee op de onrust in Turkije, hebben belangen daar. Gewoon nog een paar dagen afwachten en dan instappen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:02:13 #28
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181092038
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:54 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Of de Turkse boeren gaan exporteren want goedkoop en de lokale Turken kunnen geen eten betalen.
Maar daar heeft allah vast wel een oplossing voor.
Allah laat goud regenen dat weer ingewisseld kan worden voor lira's. Zo is Turkije in een mum van tijd numero uno.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181092087
De Spaanse bank BBVA is het grootste risico, die hebben een paar jaar geleden het Turkse Garantibank opgekocht. Ook BNP Paribas en Unicredit hebben flink wat exposure in Turkije, ING valt relatief wel mee geloof ik.
pi_181092104
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:01 schreef Jeanne_Darc het volgende:

[..]

Geen ING, die daalde vandaag flink mee op de onrust in Turkije, hebben belangen daar. Gewoon nog een paar dagen afwachten en dan instappen.
Ik bedoel, ik heb ze al, en nu vraag ik me af; wat moet ik er mee? Nu -2,9% tav vorige jaar Okt/Nov
Ik vraag, jij draait.
pi_181092248
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:39 schreef Jeanne_Darc het volgende:

[..]

Japan hebben ze anders wel aardig op de knieŽn gekregen met de nucleaire bom.
Gaat erom dat Japan een schuld heeft van 300%+.

Maar die schuld is aan Japan zelf (pensioenfondsen etc). Die gaan natuurlijk niet voor zichzelf op de knieŽn.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:14:15 #32
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:17:26 #33
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181092398
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:17 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Als de TLY blijft zakken tot onder de 7.1 per dollar snel wegdoen.
Misschien handig om er bij te vertellen dat ik ze de tijd kan geven. Jaren als het moet.
Ik vraag, jij draait.
pi_181092422
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 22:45 schreef spiritusbus het volgende:

[..]

Ik zie daar voor minstens 1000 Lira aan sinaasappels.
1100 inmiddels.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:21:21 #36
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181092431
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:21 schreef Drugshond het volgende:
Banken op dit moment lijkt me niet echt handig met al die handelsoorlogen voor de deur.
Niet luisteren naar banken sws niet. Oren dicht houden.
pi_181092441
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:19 schreef Wijs-aperig het volgende:

[..]

Misschien handig om er bij te vertellen dat ik ze de tijd kan geven. Jaren als het moet.
Dan nu verkopen en volgende week weer kopen.
pi_181092459
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:02 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Allah laat goud regenen dat weer ingewisseld kan worden voor lira's. Zo is Turkije in een mum van tijd numero uno.
Is overal waar de islam komt is het goed toeven. Rijkdom, vrede, gezondheid, vrijheid... Goed leven...
Whatever...
pi_181092476
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:22 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Dan nu verkopen en volgende week weer kopen.
Mmmz... _O-

[ Bericht 9% gewijzigd door Wijs-aperig op 10-08-2018 23:41:34 ]
Ik vraag, jij draait.
pi_181092498
dit is gewoon te leuk om te volgen, ontzettend kut volk kiest voor een kut dictator en krijgt keihard de deksel op de snufferd. Glorious
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_181092505
Je kunt nu wel goedkoop op vakantie naar Turkije
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:34:13 #43
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181092641
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:27 schreef Houtenbeen het volgende:
Je kunt nu wel goedkoop op vakantie naar Turkije
En nog eens afdingen om ze helemaal uit te knijpen als een sinaasappel als ze laten blijken Erdofiel te zijn.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181092677
Benieuwd wat Trump's volgende move gaat zijn.

Pastoor zit nog vast en Erdogan haalt nog adem.
pi_181092849
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:27 schreef Harlon het volgende:
dit is gewoon te leuk om te volgen, ontzettend kut volk kiest voor een kut dictator en krijgt keihard de deksel op de snufferd. Glorious
48% van het volk heeft er niet voor gekozen.
pi_181092976
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:43 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

48% van het volk heeft er niet voor gekozen.
Voor hen is het kut.
Whatever...
pi_181092977
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:43 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

48% van het volk heeft er niet voor gekozen.
Hoe je kiest voor een dictator is mij ook een raadsel.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 23:52:43 #48
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181093031
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:35 schreef Nintex het volgende:
Benieuwd wat Trump's volgende move gaat zijn.

Pastoor zit nog vast en Erdogan haalt nog adem.
Een bezoekje brengen aan het paleis met een drone.
pi_181093032
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:50 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hoe je kiest voor een dictator is mij ook een raadsel.
Sja, die 52% die er wel voor gekozen heeft is ook discutabel, maar het is makkelijker een heel volk opzij te zeggen als erdo-slikkers.
pi_181093137
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 23:34 schreef ACT-F het volgende:

[..]

En nog eens afdingen om ze helemaal uit te knijpen als een sinaasappel als ze laten blijken Erdofiel te zijn.
Daar betalen met een euro of een dollar zal een enthousiasme teweeg brengen vergelijkbaar met het betalen van kralen aan de indianen door de Spanjaarden.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')