abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_181081133
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 19:50 schreef Drugshond het volgende:
https://www.finanzen.nl/valuta/euro-turkse-lira-koers

chart.aspx?instruments=1,1991307,149,921&style=instrument_double_precision&period=ThreeYears&timezone=W.%20Europe%20Standard%20Time&width=870&height=500

Turkish President Recep Tayyip Erdogan said he intends to tighten his grip on the economy and take more responsibility for monetary policy if he wins an election next month.
--------------
Alsof hij de buitenlandse markt kan besturen. 8)7
--------------

With the Turkish lira at a record low against the dollar and down this year against all 17 major currencies tracked by Bloomberg, Erdogan told Bloomberg TV in London on Monday that after the vote transforms Turkey into a full presidential system, he expects the central bank will have to heed his calls for lower interest rates.

https://www.bloomberg.com(...)-on-turkey-s-economy
========================================
In slechts 13 jr tijd heeft die munt 75 % aan waarde verloren.
Zie grafiek. https://finance.yahoo.com/quote/TRY%3DX?p=TRY%3DX&guccounter=1
----------------------------------
Het zal wel aan mij liggen, maar gaat Turkije niet heel erg stuk.

Nu een beter artikel die inhoudelijk beter is.
Supergroei Turkse economie stuit op wantrouwen
Economische groei


Van een bijna recessie naar een van de snelst groeiende economieën: de Turkse economie heeft zich hersteld. Maar twijfels zijn er, veel twijfels.

De Turkse economie groeide met 5,1 procent in het tweede kwartaal. Kan dat wel, vragen critici zich af.
[ afbeelding ]

In Turkije lijkt zich een economisch wonder te voltrekken. Twee weken geleden publiceerde het statistische instituut Türkstat de cijfers van het tweede kwartaal. Daaruit bleek dat Turkije met 5,1 procent één van de snelst groeiende economieën van de G20 is. Alleen China en India doen het beter. Veel experts reageerden sceptisch, net als bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.

„Ik was geschokt door de cijfers”, zegt Murat Ucer, een econoom die voor adviesbureau Global Source Turkije volgt. „Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan. Mijn prognoses waren veel voorzichtiger. Het verhaal dat ik aan mijn klanten vertelde, moest ik ineens grondig bijstellen.”

Veel economen en analisten kunnen moeilijk geloven dat de Turkse economie zo snel is hersteld na een uitermate slecht jaar. De mislukte coup leidde bijna tot een recessie, de regering wist met veel kunst en vliegwerk een valutacrisis af te wenden, en de toerismesector, een belangrijke bron van buitenlands geld, is nog niet uit de crisis. Hoe kon Türkstat dan toch met zulke sterke cijfers op de proppen komen?

Commerzbank, de tweede bank van Duitsland, bracht zelfs een rapport uit met de veelzeggende titel ‘Turkey – Are you kidding me?’. Daarin concludeert Lutz Karpowitz, strateeg opkomende markten, dat de Turkse groeicijfers „meer dan twijfelachtig” zijn en mogelijk zelfs het gevolg zijn van „politieke beïnvloeding”. Een zware aantijging, die overigens niet wordt onderbouwd.

Spiegelt Türkstat de economische situatie inderdaad mooier voor dan zij is, wellicht om de regering politiek uit de wind te houden tot de verkiezingen van 2019?

Nieuwe rekenmethode
De achterdocht over de groeicijfers begon toen Türkstat eind vorig jaar een nieuwe rekenmethode invoerde. Ineens bleek de gemiddelde levensstandaard in Turkije 20 procent hoger te liggen. Ook stelde Türkstat het bruto binnenlands product (bbp) van 2015 bij van 720 miljard dollar naar 861 miljard. Kortom, de omvang van de Turkse economie was met terugwerkende kracht 20 procent groter. En de economische groei sinds 2009 was ineens 1,8 procent hoger.

De invoering van de nieuwe rekenmethode kwam overigens niet uit de lucht vallen. Daar is drie jaar lang aan gewerkt, onder toeziend oog van het Europese statistiekbureau Eurostat. De vorige methode was beperkt en achterhaald, daar was iedereen het over eens. De nieuwe groeicijfers zijn gebaseerd op een veel grotere hoeveelheid data, in lijn met Europese standaarden.

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op Türkstat

Zo gebruikt Türkstat nu de gegevens van de nationale inkomensadministratie en van het instituut voor sociale zekerheid, waardoor kleine en middelgrote bedrijven ook worden meegewogen in de omvang van de economie. Daarnaast kreeg Türkstat na een lang bureaucratisch gevecht toegang tot de annalen van het ministerie van Financiën. Die nieuwe gegevens leiden uiteraard tot andere groeicijfers, maar het resultaat valt of staat bij de rekenmethode.

Tegenstrijdigheden
„De veranderingen in het Turkse bbp en de groeipercentages zijn erg groot, niet alleen vanuit een absoluut perspectief, maar vooral in vergelijking met andere gevallen van herziening naar Europese standaarden of Verenigde Naties standaarden”, stelt Erik Meyersson, econoom bij Goldman Sachs. „In OESO-landen hebben zulke herzieningen een veel kleinere invloed gehad op het bbp en, althans gemiddeld, vrijwel geen effect gehad op de groei van het bbp.”

Hoe dat kan, is een raadsel. „Het probleem is dat we niet weten hoe ze tot deze cijfers zijn gekomen”, zegt Aykut Erdogdu, de tweede man van oppositiepartij CHP. „Als Türkstat zijn rekenmethode bekend zou maken, dan zouden ze hun gelijk kunnen bewijzen. Maar ik denk niet dat ze dat van plan zijn. Het wachten is op het rapport van Eurostat. Zij zullen de nieuwe methode zorgvuldig doorlichten, want er zijn zo veel tegenstrijdigheden.”

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op Türkstat. „Het rapport van Commerzbank is te speculatief”, zegt een analist die anoniem wil blijven. „We zijn allemaal gefrustreerd over de cijfers. Ik denk dat een analist van de bank er genoeg van had en zijn nek heeft uitgestoken. Maar het is meer een opiniestuk dan een onderzoeksrapport.”

‘Groei op steroïden’
Er zijn ook andere geluiden. Timothy Ash, Turkije-expert van vermogensbeheerder Blue Bay Asset Management, vindt 5 procent groei niet zo vreemd, gezien de omstandigheden. „Voor het referendum heeft de regering veel geld in de economie gepompt om een recessie af te wenden. Er waren belastingverlagingen, staatsgaranties voor banken, schuldverlichting voor bedrijven. De export nam toe dankzij de goedkope lira en de economische opleving in Europa.”

Ucer noemt het zelfs ‘groei op steroïden’. „De regering heeft een hoop beleidsruimte gebruikt om een recessie af te wenden. Zulke groei is niet vol te houden, want de structurele problemen zijn niet opgelost. De groei is onevenwichtig en komt voor een groot deel van de bouwsector. Er wordt weinig geïnvesteerd in machines, een indicatie van toekomstige groei. En Turkije kampt nog altijd een structureel tekort op de lopende rekening.”

Met inflatie van ruim 11 procent, werkloosheid van ruim 10 procent, en een flinke belastingverhoging die vorige week werd aangekondigd, merken veel Turken weinig van de 5,1 procent groei. Uit een recent opinie-onderzoek aan van de zakenkrant Dünya bleek dat het vertrouwen in de economie afneemt. Het percentage dat de economie ziet als het grootste probleem steeg van 39 in het eerste kwartaal naar 49 procent in het tweede. Slechts 46 procent van de respondenten dacht dat Turkije welvarender zou zijn over vijf jaar. „Dit is zonder twijfel het meest gehate herstel in de historie”, concludeerde Istanbul Analytics.
---------------------------------------------------------------------------------------
Dit alles heeft te maken dat Erdogan steeds meer invloed probeert uit te oefenen op hun eigen centrale bank. Maar het is nu ook fair om te zeggen dat Turkije in een financiële zeepbel leeft.

Griekenland, Italië, ik zet nu mijn geld op Turkije die klapt. Laatst genoemde is gelukkig geen EU-land.
hier verder


https://turksemedia.nl/ha(...)xplosief-toegenomen/
Ruilhandel, DAT is de oplossing tussen zulke landen , en jij koopt net zoveel van mij als ik van jou
Handel-tussen-Turkije-en-Venezuela-explosief-toegenomen.jpg
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:30:33 #2
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081148
euro: 7,70
dollar: 6,6

Gaat heel hard nu.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181081150
Interessant om te volgen.
Op maandag 3 december schreef Insomnia2.0 het volgende:
op een slof en een oude voetbalschoen wordt ajax kampioen _O_ _O_
pi_181081155
registreer om deze reclame te verbergen
De reacties op tweet van Trump :')

Volgens mij hebben ze grotere zorgen dan buigen voor US
pi_181081163
Gaat hard, al een dikke 20% naar beneden vandaag
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:32:03 #6
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181081171
6.75 dollar net
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:32:07 #7
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_181081174
registreer om deze reclame te verbergen
Mooi instapmoment voor China.
#ivorytowerlivesmatter
pi_181081181
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
Op maandag 3 december schreef Insomnia2.0 het volgende:
op een slof en een oude voetbalschoen wordt ajax kampioen _O_ _O_
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:32:49 #9
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081189
Wanneer moeten mensen zich in Turkije echt zorgen maken? Ik bedoel, wanneer gaan mensen naar de bank rennen om hun Lira's in te wisselen tegen wat dan ook. Goud, aandelen, etc.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:33:14 #10
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181081199
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wanneer moeten mensen zich in Turkije echt zorgen maken? Ik bedoel, wanneer gaan mensen naar de bank rennen om hun Lira's in te wisselen tegen wat dan ook. Goud, aandelen, etc.
Dat hadden ze al lang moeten doen.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_181081205
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wanneer moeten mensen zich in Turkije echt zorgen maken? Ik bedoel, wanneer gaan mensen naar de bank rennen om hun Lira's in te wisselen tegen wat dan ook. Goud, aandelen, etc.
Als ze dat nu nog moeten doen zijn ze al een beetje te laat
pi_181081206
Is het aangeraden om nu eve snel een vakantie te boeken naar Turkije?
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:33:35 #13
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081213
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Tjacka het volgende:
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
Hoe zit dit dan eigenlijk met Turken in NL die geld terugsturen naar familie daar. Die worden langzaam rijk of niet dan? Althans, totdat de boel echt klapt natuurlijk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:34:11 #14
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181081225
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wanneer gaan mensen naar de bank rennen om hun Lira's in te wisselen tegen wat dan ook. Goud, aandelen, etc.
Dat zijn ze al aan het doen. Goudprijs ATM:

gold_1d_o_TRL_z.png?0.43757249058882386
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:34:20 #15
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081229
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:33 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Dat hadden ze al lang moeten doen.
Nouja, in Venezuela ging het ook van 3, naar 5, naar 20 en uiteindelijk naar 300.000 ofzo. Dus ja het is laat, maar het kan nog veel erger natuurlijk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:34:34 #16
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181081235
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
Is het aangeraden om nu eve snel een vakantie te boeken naar Turkije?
Lijkt me echt prettig ja om daar te zitten als het echt in elkaar klapt. Als rijke toerist heb je dan niets te vrezen :')
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_181081242
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:10 schreef hmmmz het volgende:
6,31 dollar al. omg
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:18 schreef hmmmz het volgende:
6.42 dollar al. Gaat wel hard nu.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:19 schreef hmmmz het volgende:
6.47
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:20 schreef hmmmz het volgende:
6.5
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef hmmmz het volgende:
6.75 dollar net
image.gif
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181081265
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:34 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Lijkt me echt prettig ja om daar te zitten als het echt in elkaar klapt. Als rijke toerist heb je dan niets te vrezen :')
Dus het wordt daar een grote anarchistische bende als deze trend zo door blijft gaan?
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:35:33 #20
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081266
Sowieso, een vakantie naar Turkije boeken :') !!!
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081272
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:34 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Lijkt me echt prettig ja om daar te zitten als het echt in elkaar klapt. Als rijke toerist heb je dan niets te vrezen :')
Tegen die tijd kan je daar gewoon een hele peloton van brede bodyguards inhuren.
NEE!
pi_181081274
Handelaren stappen voor het weekend natuurlijk even uit de lira :7
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:36:49 #23
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181081295
Zouden ze die Amerikaan nu vrij gaan laten....?
pi_181081357
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:36 schreef Twiitch het volgende:
Zouden ze die Amerikaan nu vrij gaan laten....?
Zou wel zo verstandig zijn, voordat Trump ze helemaal sloopt.
pi_181081360
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:36 schreef Twiitch het volgende:
Zouden ze die Amerikaan nu vrij gaan laten....?
Erdo sterft nog liever in het harnas dan zijn trots in te slikken. Maar de pastoor vrijlaten zal het wantrouwen niet meer oplossen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:39:49 #26
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181081361
Wat een mooi moment, mijn MAGA pet komt net binnen :D
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:40:40 #27
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181081379
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:39 schreef Confetti het volgende:

[..]

Erdo sterft nog liever in het harnas dan zijn trots in te slikken.
Heeft hij bij Poetin (uiteindelijk) ook gedaan. Wel pas toen de Turkse resorts massaal leeg bleven.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:40:51 #28
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081385
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef hmmmz het volgende:
6.75 dollar net
WTF :D
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181081386
quote:
Dat is Trump niet, check de username.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:41:37 #30
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081399
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:39 schreef hmmmz het volgende:
Wat een mooi moment, mijn MAGA pet komt net binnen :D
Moet je niet een Make Turkey kaput again? Oid? Ik bedoel, Amerika wordt hier verder zelf niet beter van :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:41:44 #31
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081404
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:33 schreef JubaUrbicus het volgende:
Is het aangeraden om nu eve snel een vakantie te boeken naar Turkije?
Nee, het zal nog verder dalen, dan had je gehoopt dat je had gewacht.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181081406
realDonaldTrump twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 14:47:42 I have just authorized a doubling of Tariffs on Steel and Aluminum with respect to Turkey as their currency, the Turkish Lira, slides rapidly downward against our very strong Dollar! Aluminum will now be 20% and Steel 50%. Our relations with Turkey are not good at this time! reageer retweet
Get fucked Erdogan
giphy.gif
8-)

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_181081429
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:41 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee, het zal nog verder dalen, dan had je gehoopt dat je had gewacht.
^O^
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:44:14 #34
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181081449
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:14 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Trump weet wel hoe je een klap moet timen. Wat een slecht moment voor Turkije allejezus.
Het blijft een snoeiharde zakenman. Die loopt niet snel weg.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:44:30 #35
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081455
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:41 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee, het zal nog verder dalen, dan had je gehoopt dat je had gewacht.
Ik zou, zoals iemand al opmerkte, niet naar een land op vakantie gaan wat dreigt in chaos terecht te komen. Je zal maar net op het vliegveld zijn en horen dat het personeel opeens stopt met werken oid.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181081458
Maar nu zie je dus dat Rusland, Iran en Turkije eigenlijk allemaal sancties krijgen van Amerika en in een hoekje gedreven worden, is dat niet iets dat eigenlijk ook slecht is? Ik krijg namelijk het idee dat Putin en Erdogan dankzij dit soort Amerikaanse sancties alleen nog meer met elkaar gaan samen werken. En nu zal Turkije al helemaal doorgaan met die S-400 bestelling van de Russen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:44:54 #37
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_181081461
Zie je nou Turkije. GOD BESTAAT NIET
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
pi_181081466
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Tjacka het volgende:
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
En als je lekker lang natafelt scheelt dat ook weer een paar euro.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:45:06 #39
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081467
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

[..]

[ afbeelding ]
_O- Melt down.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:45:16 #40
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181081475
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Tjacka het volgende:
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
Toen ik eergisteren arriveerde heb ik 100 euro gewisseld voor 600 lira. Dat geld krijg ik al met moeite op :') Als ik straks weer geld wissel is krijg ik gelijk 100 lira extra ten opzichte van eergisteren. Ik denk dat ik binnenkort een paleis ga kopen of zo :D
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:45:31 #41
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081486
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

En als je lekker lang natafelt scheelt dat ook weer een paar euro.
Wacht even...wacht eveeeeeeeen...nog eveeeeeen. Ja nu! 10 euro minder betaald!
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:45:40 #42
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181081489
Eindelijk krijgt die klootzak van een Erdogan een dreun voor zijn domme muil.
pi_181081491
Turkije: "Wij hebben GOD!"

Het Vrije Westen: "Wij hebben TRUMP"

oE8JvCE.jpg

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:45:50 #44
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081492
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:36 schreef Twiitch het volgende:
Zouden ze die Amerikaan nu vrij gaan laten....?
Erdogan kennende, nope. Die laat liever zijn koppigheid het land kapot gaan dan zwichten voor de VS.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181081503
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Erdogan kennende, nope. Die laat liever zijn koppigheid het land kapot gaan dan zwichten voor de VS.
Dat is gewoon Turkse koppigheid.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:46:14 #46
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:46:28 #47
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181081506
Oh oh Nintex heeft een topic gevonden waar men even matig positief heeft gepraat over Trump :D Die komt klaar nu.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181081510
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

En als je lekker lang natafelt scheelt dat ook weer een paar euro.
:D

Als je te weinig geld hebt om een rekening te betalen dan wacht je gewoon even totdat de rekening genoeg gedaald is om het wel te kunnen betalen :P
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:46:49 #49
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081515
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:40 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Heeft hij bij Poetin (uiteindelijk) ook gedaan. Wel pas toen de Turkse resorts massaal leeg bleven.
Dat heeft Turkije trouwens erg hard gevoeld.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181081519
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:39 schreef hmmmz het volgende:
Wat een mooi moment, mijn MAGA pet komt net binnen :D
Made in China toevallig?
NEE!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:47:08 #51
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081520
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:46 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Oh oh Nintex heeft een topic gevonden waar men even matig positief heeft gepraat over Trump :D Die komt klaar nu.
Het is vooral dat men in het topic Erdolf een nog grotere achterlijke vindt dan Trump denk ik :P
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081523
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Toen ik eergisteren arriveerde heb ik 100 euro gewisseld voor 600 lira. Dat geld krijg ik al met moeite op :') Als ik straks weer geld wissel is krijg ik gelijk 100 lira extra ten opzichte van eergisteren. Ik denk dat ik binnenkort een paleis ga kopen of zo :D

Letterlijk dit nu.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:47:54 #53
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181081533
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:32 schreef Tjacka het volgende:
Je zou daar maar op dit moment op vakantie zijn. Elke dag goedkoper eten.
Als je er een maand blijft wonen kun je voor hetzelfde geld het gehele restaurant opkopen.
pi_181081536
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
Maar nu zie je dus dat Rusland, Iran en Turkije eigenlijk allemaal sancties krijgen van Amerika en in een hoekje gedreven worden, is dat niet iets dat eigenlijk ook slecht is? Ik krijg namelijk het idee dat Putin en Erdogan dankzij dit soort Amerikaanse sancties alleen nog meer met elkaar gaan samen werken. En nu zal Turkije al helemaal doorgaan met die S-400 bestelling van de Russen.
Deze crisis staat los van sancties.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:49:40 #55
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081567
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:44 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik zou, zoals iemand al opmerkte, niet naar een land op vakantie gaan wat dreigt in chaos terecht te komen. Je zal maar net op het vliegveld zijn en horen dat het personeel opeens stopt met werken oid.
Ik zou sowieso mijn euro's niet spenderen in Turkije. Persoonlijke boycot op Turkije.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:50:02 #56
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181081573
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:45 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Toen ik eergisteren arriveerde heb ik 100 euro gewisseld voor 600 lira. Dat geld krijg ik al met moeite op :') Als ik straks weer geld wissel is krijg ik gelijk 100 lira extra ten opzichte van eergisteren. Ik denk dat ik binnenkort een paleis ga kopen of zo :D
Lijkt me wel lachen. Als je daar zit. doe maar een kist van jullie beste Champagne.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:50:07 #57
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081578
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
Maar nu zie je dus dat Rusland, Iran en Turkije eigenlijk allemaal sancties krijgen van Amerika en in een hoekje gedreven worden, is dat niet iets dat eigenlijk ook slecht is? Ik krijg namelijk het idee dat Putin en Erdogan dankzij dit soort Amerikaanse sancties alleen nog meer met elkaar gaan samen werken. En nu zal Turkije al helemaal doorgaan met die S-400 bestelling van de Russen.
Turkije heeft de VS harder nodig dan Rusland als we allemaal eerlijk moeten zijn.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181081587
Als het begint te stinken in Amsterdam dan is dat de directie van ING die aan het zweten is. Voor 10 miljard exposed aan de Turkse islamofascistische put. _O-


Trump flikt dit overigens eventjes tijdens zijn vakantie. _O_

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:51:50 #59
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081610
quote:
Mooie film was dat :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181081633
Trump slaat hier wel een onwijs sterke slag op politiek gebied.
Op maandag 3 december schreef Insomnia2.0 het volgende:
op een slof en een oude voetbalschoen wordt ajax kampioen _O_ _O_
pi_181081635
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:50 schreef Nintex het volgende:
Als het begint te stinken in Amsterdam dan is dat de directie van ING die aan het zweten is. Voor 10 miljard exposed aan de Turkse islamofascistische put. _O-

Trump flikt dit overigens eventjes tijdens zijn vakantie. _O_
Bron? Ik gun het de ING wel.
pi_181081639
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:50 schreef Nintex het volgende:
Als het begint te stinken in Amsterdam dan is dat de directie van ING die aan het zweten is. Voor 10 miljard exposed aan de Turkse islamofascistische put. _O-
Ja, ben benieuwd hoeveel ABN Amro exposed is. Die kwamen namelijk meteen al met sussende voorspellinkjes.

Overigens hebben ze in totaal 290 miljard ¤ uitstaan in het buitenland, dus die 10 miljard is 3,4%.
pi_181081640
"Hey John, bring me another chocolate cake and double the sanctions"

"Mr. President I think they will default if we do that...."

"Hold on John, make that two chocolate cakes and TRIPLE the sanctions"

"Yes sir. Mr President"

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:54:02 #64
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081657
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:53 schreef Nintex het volgende:
"Hey John, bring me another chocolate cake and double the sanctions"

"Mr. President I think they will default if we do that...."

"Hold on John, make that two chocolate cakes and TRIPLE the sanctions"

"Yes sir. Mr President"
Ja nou weten we het wel weer...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081660
Erdogan gaat zo spreken.

Fuck.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:54:58 #66
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081673
quote:
18s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:54 schreef Confetti het volgende:
Erdogan gaat zo spreken.

Fuck.
Linkje? :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:55:06 #67
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_181081677
Geen turken onder ons die wat pro erdogan reacties willen vertalen en hier plaatsen?

Lijkt me toch een genot om te lezen
Op zaterdag 30 december 2017 14:19 schreef -jos- het volgende:
Deze man heeft wel een goede glazen bol. Alweer goed gegokt. _O_
pi_181081688
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:40 schreef Pharmacist het volgende:

[..]

Dat is Trump niet, check de username.
Derhalve de :P
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:55:44 #69
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081698
quote:
18s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:54 schreef Confetti het volgende:
Erdogan gaat zo spreken.

Fuck.
Weer -10% incalculeren :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081701
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:50 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Lijkt me wel lachen. Als je daar zit. doe maar een kist van jullie beste Champagne.
En dan toch besluiten om te roken voor het afrekenen.
Op maandag 3 december schreef Insomnia2.0 het volgende:
op een slof en een oude voetbalschoen wordt ajax kampioen _O_ _O_
pi_181081704
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:50 schreef Nintex het volgende:
Als het begint te stinken in Amsterdam dan is dat de directie van ING die aan het zweten is. Voor 10 miljard exposed aan de Turkse islamofascistische put. _O-

Trump flikt dit overigens eventjes tijdens zijn vakantie. _O_
Ik denk dat dit toch echt de verdienste van Erdogan is en niet van Trump.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
pi_181081722
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:55 schreef Roellie80 het volgende:
Geen turken onder ons die wat pro erdogan reacties willen vertalen en hier plaatsen?

Lijkt me toch een genot om te lezen
Die staan allemaal bij de bank, euro’s omwisselen voor lira’s of omgekeerd :)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:57:23 #73
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:57:34 #74
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_181081765
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:55 schreef Roellie80 het volgende:
Geen turken onder ons die wat pro erdogan reacties willen vertalen en hier plaatsen?

Lijkt me toch een genot om te lezen
Het is de schuld van het westen en dan vooral amerika en de joden ottomaanse rijk allah is met ons

Tot zover een ruwe samenvatting van wat hij gaat zeggen.
pi_181081768
Turkije wordt even flink in de reet genaaid.

Voornamelijk door de besnorde leider.
  Moderator vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:58:37 #76
8781 crew  Frutsel
pi_181081792
quote:
18s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:54 schreef Confetti het volgende:
Erdogan gaat zo spreken.

Fuck.
Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Dit is NWS: We zijn hier niet de op de Veganistische Libelle-PTST-Millenial-Quinoa-Taartenbak-wedstrijden
pi_181081796
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:46 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

:D

Als je te weinig geld hebt om een rekening te betalen dan wacht je gewoon even totdat de rekening genoeg gedaald is om het wel te kunnen betalen :P
Ik gun dit de Turkse consument en de Turkse ondernemer niet bepaald.
pi_181081802
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:57 schreef Twiitch het volgende:

[..]

Het is de schuld van het westen en dan vooral amerika en de joden ottomaanse rijk allah is met ons

Tot zover een ruwe samenvatting van wat hij gaat zeggen.
De Britse Diepe Staat strikes back.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 15:59:08 #79
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:00:14 #80
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_181081838
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik gun dit de Turkse consument en de Turkse ondernemer niet bepaald.
Hadden ze maar niet op die mongool moeten stemmen
Op zaterdag 30 december 2017 14:19 schreef -jos- het volgende:
Deze man heeft wel een goede glazen bol. Alweer goed gegokt. _O_
pi_181081845
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Ik dacht even dat God de troef was maar daar is Putin ineens. Nou, ben benieuwd.
pi_181081849
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Putin krijgt Constantinople ;)

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:00:36 #83
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081850
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Rusland gaat natuurlijk niet eventjes liefdadigheid doen, die gaan Turkije uit proberen te melken want die zijn natuurlijk wanhopig nu.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:01:21 #84
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081860
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik dacht even dat God de troef was maar daar is Putin ineens. Nou, ben benieuwd.
God emperor Putin? :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181081862
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Roellie80 het volgende:

[..]

Hadden ze maar niet op die mongool moeten stemmen
Heeft 100% van het Turkse volk op hem gestemd dan?
pi_181081864
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Nintex het volgende:

[..]

Putin krijgt Constantinople ;)
Deal B:)B
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:01:36 #87
110057 AgLarrr
Rara Temporum Felicitas
pi_181081866
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Toch vrij pijnlijk dat je je aartsvijand moet bellen om dit op te lossen omdat één van je beste vrienden met wie je in een clubje zit dat gelul over je "grüte lül" zo zat is.
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:01:41 #88
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_181081868
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Nintex het volgende:

[..]

Putin krijgt Constantinople ;)
Een vrijbrief voor Idlib wil ie
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_181081870
En maar denken dat die piek van vanochtend het hoogtepunt van de dag was _O-

VDfNmT3.png

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_091020181131 op 10-08-2018 16:01:59 ]
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:02:09 #90
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081877
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Nintex het volgende:

[..]

Putin krijgt Constantinople ;)
Dat is het geheime plan broeder! Wat doe je nu! Je hebt het nu aan iedereen verteld! :(

4fd.jpg
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181081887
quote:
7s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:05 schreef vigen98 het volgende:
Waar blijft Turkije's softpower? @Triggerpower ik wacht al te lang.
Daar is ie al. Zie je wel!

https://www.nu.nl/economi(...)-street-in-min-.html
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_181081892
Er zijn altijd twee facties geweest in het Westen:

1. De groep die samen met de Islamisten een front willen vormen tegen Rusland
2. De groep die samen met Rusland een front willen vormen tegen de Islamisten

Drie keer raden tot welke groep John Bolton en Donald Trump behoren.

Hier had Harald Doornbos eens een heel mooi draadje over getikt.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:02:54 #93
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081901
quote:
_O-
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:02:58 #94
110057 AgLarrr
Rara Temporum Felicitas
pi_181081903
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:00 schreef Nintex het volgende:

[..]

Putin krijgt Constantinople ;)
Constantinopel Oblast vrij! *O*
"Ill fares the land, to hastening ills a prey;
Where wealth accumulates, and men decay"

- Oliver Goldsmith, The Deserted Village
pi_181081937
quote:
0,6 procent lager
Nou nou Nu.nl lijkt me wel dat wallstreet op apen gapen ligt ja.

RECEP TAJIP ERDOGAN laat die Dikke Trump toch wel even zien wie Insallah de handelsoorlog aan het winnen is.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_181081948
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:02 schreef vigen98 het volgende:

[..]

_O-
Als ik Erdogan was zou ik dit nu de wereld in toeteren.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:05:56 #97
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181081967
quote:
Trump twittert Turkse lira verder naar beneden
Nadat de lira op vrijdag eerder al flink daalde door uitspraken van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, kreeg de munt een nog grotere slag te verwerken door tweets van de Amerikaanse president Donald Trump.
Tijdens een toespraak van de Turkse minister van Financiën meldde Trump de heffingen op staal en aluminium uit Turkije te verdubbelen naar respectievelijk 50 procent en 20 procent.

Turkije exporteerde in 2017 voor 1 miljard dollar aan staal en 60 miljoen dollar aan aluminium naar de Verenigde Staten. De nieuwe belastingen kosten de Turkse economie dan waarschijnlijk enkele honderden miljoenen dollars.

De lira daalde na de tweet kort naar een waarde van 7,25 lira ten opzichte van de euro en rond 15.30 uur moest voor een euro maar liefst 7,50 lira worden neergelegd.

Ook in de rest van wereld is de Turkse valutacrisis te voelen. De aandelen van Europese banken staan flink in de min en ook AEX verliest 1,5 procent. Vooral banken met een grote blootstelling aan de Turkse economie dalen. In Italië werd de handel in het aandeel van Unicredit zelfs stopgezet.

Verder dalen de valuta's van andere opkomende markten. Zo verloor de Argentijnse peso 4 procent ten opzichte van de dollar en verliezen ook de Zuid-Afrikaanse rand en de Hongaarse forint aan waarde.

Erdogan haalt uit naar 'economische huurmoordenaars'
Eerder in de middag maakte de waarde van de Turkse munt al een duikvlucht na een toespraak van president Erdogan. Hij riep Turken opnieuw op hun buitenlandse valuta om te wisselen voor lira en haalde uit naar de "rentelobby" en "economische huurmoordenaars".

Ook ten opzichte van de dollar is de munt weer gedaald. De crisis met de munt is sinds deze week geëscaleerd. In de laatste vijf dagen is de munt ten opzichte van de euro maar liefst 17 procent in waarde gedaald en dit jaar is de lira al ruim 60 procent in waarde gedaald.

Volgens gegevens van persbureau Bloomberg is de volatiliteit in de Turkse munt gestegen naar het hoogste punt sinds de crisis van 2008.

Een nieuw economisch model voor Turkije
Erdogan hield zijn toespraak voorafgaand aan de presentatie van een nieuw "economisch model" door Berat Albayrak, de minister van Financiën en de schoonzoon van Erdogan.

Albayrak vertelde vrijdag dat hij de begroting van de Turkse overheid wil verbeteren en de economie duurzamer wil maken. Ook benadrukte hij dat de centrale bank van het land volledig onafhankelijk moet zijn.

Turkije kampt met hoge inflatie in eigen land, maar investeerders en valutahandelaren maken zich vooral zorgen om het conflict met de Verenigde Staten. De Amerikaanse president Donald Trump wil dat Turkije predikant Andrew Brunson vrijlaat, maar een oplossing lijkt vooralsnog ver weg.

https://www.nu.nl/economi(...)-verder-beneden.html

Ja Erdogan, mensen gaan echt hun buitenlandse valuta inruilen voor lira's :') Hoe wereldvreemd is die man?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181081975
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik gun dit de Turkse consument en de Turkse ondernemer niet bepaald.
Diegene die Erdogan aan de absolute macht hebben geholpen daar heb ik geen medelijden mee.
Turken die Erdo altijd hebben gezien voor wie hij eigenlijk is, die hebben deze crises niet verdiend.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181081996
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Wordt Rusland dadelijk de lachende derde.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:07:38 #100
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:08:09 #101
1234 HiZ
Istanbullu
pi_181082014
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:33 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Dat hadden ze al lang moeten doen.
Precies, maar veel mensen konden zich niet voorstellen hoe groot het risico dat ze liepen echt was.
pi_181082035
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:07 schreef Drugshond het volgende:
Denk niet dat Turkije nog lang bij de NAVO zit.
Wat wil Erdogan doen dan?

Trump draait de duimschroeven gewoon nog wat verder aan.
trump2.gif

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:09:01 #103
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:09:32 #104
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181082050
Erdos grote plan voor het verbeteren van de economie onthuld:

https://nos.nl/artikel/22(...)en-in-nederland.html
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:10:22 #105
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181082071
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:07 schreef Sloggi het volgende:

[..]

Wordt Rusland dadelijk de lachende derde.
Rusland gaat Turkije gewoon exploiteren. Wraak voor hun vliegtuig die Turkije neer had gehaald in 2015.

Alsof Rusland even aan liefdadigheid gaat doen :')
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:10:53 #106
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082089
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:08 schreef Nintex het volgende:
Wat wil Erdogan doen dan?
In plaats van de problematiek met de Amerikanen op te lossen. Gaat hij huilen bij Rusland.
Lijkt me geen slimme zit. Als je nog tot de NAVO wilt behoren.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:11:44 #107
296840 Osiris024
Because I can...
pi_181082113
De held !I have just authorized a doubling of Tariffs on Steel and Aluminum with respect to Turkey as their currency, the Turkish Lira, slides rapidly downward against our very strong Dollar! Aluminum will now be 20% and Steel 50%. Our relations with Turkey are not good at this time!https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1027899286586109955
pi_181082117
Het zou me niet verbazen als Erdogan helemaal gek gaat door deze tegenslagen.

Pak de popcorn maar vast.
Charity is injurious unless it helps the recipient to become independent of it.
Socialisten vechten allang niet meer tegen het kapitalisme maar tegen de realiteit.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:12:17 #109
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181082130
Op twitter las ik:

#Erdogan roept diaspora op om massaal #Lira te kopen: "Het is een risicoloze belegging. Wie vandaag 10.000 Lira koopt, heeft immers ook morgen nog 10.000 Lira"

:D
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:12:40 #110
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082142
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:09 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Erdos grote plan voor het verbeteren van de economie onthuld:

https://nos.nl/artikel/22(...)en-in-nederland.html
Het ministerie van Sociale Zaken is op de hoogte van het Turkse onderwijsproject en ziet geen problemen, tenzij de lessen een politieke lading krijgen.

Doe eens 1 x raden.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:13:55 #111
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082185
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:12 schreef hmmmz het volgende:
Op twitter las ik:

#Erdogan roept diaspora op om massaal #Lira te kopen: "Het is een risicoloze belegging. Wie vandaag 10.000 Lira koopt, heeft immers ook morgen nog 10.000 Lira"

:D
Alleen gisteren kon hij met die 10.000 Lira een heel kippenboederij kopen. Nu slechts 1 McNugget.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:14:04 #112
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181082192
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:58 schreef Frutsel het volgende:

[..]

Conflicts twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 15:51:40 BREAKING: President Erdoğan and his Russian counterpart Putin hold a phone call after US President Trump doubles tariffs on steel and aluminium from Turkey - @DailySabah reageer retweet
Rusland lost het op :)
Turkije stapt uit de NAVO? :P
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:14:54 #113
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181082230
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:12 schreef hmmmz het volgende:
Op twitter las ik:

#Erdogan roept diaspora op om massaal #Lira te kopen: "Het is een risicoloze belegging. Wie vandaag 10.000 Lira koopt, heeft immers ook morgen nog 10.000 Lira"

:D
:') Wat een man, heeft hij überhaupt wel les gekregen in basic economics?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:15:34 #114
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082268
Erdogan kennende zal hij wel de EU gaan bedreigen met vluchtelingenstromen als we niet snel het gat in de begroting gaan dichten. Bij Putin zal hij weinig voor elkaar krijgen.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:16:46 #116
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082288
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

:') Wat een man, heeft hij überhaupt wel les gekregen in basic economy?
Ik dacht dat Remlof erg was. Maar hij maakt het helemaal bont.
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:16:49 #117
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181082293
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:13 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Alleen gisteren kon hij met die 10.000 Lira een heel kippenboederij kopen. Nu slechts 1 McNugget.
Als het niet zo triest zou zijn voor het halve land dat met die vent zit opgescheept is het hilarisch _O-
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:17:01 #118
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181082297
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:16 schreef Nintex het volgende:
Erdogan kennende zal hij wel de EU gaan bedreigen met vluchtelingenstromen als we niet snel het gat in de begroting gaan dichten. Bij Putin zal hij weinig voor elkaar krijgen.
Uiteindelijk zal hij het rechtse gedachtegoed daardoor alleen maar versterken. Dat zal nog slechter uitpakken voor Turkije. Turkije kan alleen nog verliezen nu.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:17:53 #119
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082352
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:17 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Weet ik niet. Die kan nu flink gaan shoppen.
Gratis bier en vakantie voor alle Russen. En stuur ook je lekkere vrouwen maar deze kant op Erdo ;)

vladimir-putin-approves-smirnoff-vodka.gif

Overigens in de VS registreerd dit hele drama nauwelijks. Iedereen is te druk met Space Force 8-)

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:20:00 #121
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_181082395
Laat Adolf Erdogan het maar oplossen ^O^
En hoeveel procent van de Turkse Nederlanders had pro Erdogan gestemt? Laat je familie maar lekker daar rotten ja, lol.
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:20:44 #122
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181082425
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:20 schreef de_boswachter het volgende:
Laat Adolf Erdogan het maar oplossen ^O^
En hoeveel procent van de Turkse Nederlanders had pro Erdogan gestemt? Laat je familie maar lekker daar rotten ja, lol.
Iets van de 70%
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181082441
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:16 schreef Nintex het volgende:
Erdogan kennende zal hij wel de EU gaan bedreigen met vluchtelingenstromen als we niet snel het gat in de begroting gaan dichten. Bij Putin zal hij weinig voor elkaar krijgen.
Ik denk dat hij eerst de Amerikaanse basis in Incirklik in gaat nemen en alle soldaten de grens over gaat gooien.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181082453
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:20 schreef de_boswachter het volgende:
Laat Adolf Erdogan het maar oplossen ^O^
En hoeveel procent van de Turkse Nederlanders had pro Erdogan gestemt? Laat je familie maar lekker daar rotten ja, lol.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:20 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Iets van de 70%
73%

En ja, dat is slechts 73% van de Nederturken die de moeite nam om te gaan stemmen.
De rest vond het niet interessant genoeg om de moeite te nemen tegen Erdogan te gaan stemmen ofzo. Hopelijk hebben die daar nu ook spijt van. Helaas is dat te laat en die fout kan je nooit meer ongedaan maken nu Erdo alle macht heeft om te doen wat hij wil.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181082463
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:20 schreef de_boswachter het volgende:
Laat Adolf Erdogan het maar oplossen ^O^
En hoeveel procent van de Turkse Nederlanders had pro Erdogan gestemt? Laat je familie maar lekker daar rotten ja, lol.
Tja, die moeten nu wat meer euro's sturen naar hun familie in Turkije.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:22:13 #126
188813 de_boswachter
Boegbeeld / Fenomeen / Viesdik
pi_181082467
En uiteindelijk zal het wel de schuld zijn van het Westen cq. de ongelovigen die de Turkse economie hebben doen kelderen.
Want zo rollen dat soort dictators. Al die mensen die vanuit hier Erdogan hebben gekozen mogen zich kapot schamen!
Op vrijdag 28 juli 2017 08:32 schreef Nielsch het volgende:
Geweldig hoe jij echt het simpelste van t simpelste vertegenwoordigt op FOK!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:22:24 #127
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082470
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik denk dat hij eerst de Amerikaanse basis in Incirklik in gaat nemen en alle soldaten de grens over gaat gooien.
Qua definitie is dat Amerikaans grondgebied. Kan nog leuk worden.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:22:54 #128
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181082483
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik denk dat hij eerst de Amerikaanse basis in Incirklik in gaat nemen en alle soldaten de grens over gaat gooien.
Gaat niet gebeuren.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:23:27 #129
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181082500
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ik denk dat hij eerst de Amerikaanse basis in Incirklik in gaat nemen en alle soldaten de grens over gaat gooien.
Erdo is niet echt het meest heldere licht, maar als die dat doet is die gewoon te dom om te poepen hoor :')
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:25:23 #130
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082550
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:23 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Erdo is niet echt het meest heldere licht, maar als die dat doet is die gewoon te dom om te poepen hoor :')
Ik durf er geen geld op in te zetten. Jij wel.
pi_181082570
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:22 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Gaat niet gebeuren.
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:23 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Erdo is niet echt het meest heldere licht, maar als die dat doet is die gewoon te dom om te poepen hoor :')
Vriendelijk Trump verzoeken de basis op te doeken en tot die tijd Amerika geen toestemming geven over Turks luchtruim/grondgebied voorraden aan te leveren dan.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181082593
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:23 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Erdo is niet echt het meest heldere licht, maar als die dat doet is die gewoon te dom om te poepen hoor :')
Gelukkig krijgt hij dan ook advies van zijn schoonzoon...
O, nee, wacht...
pi_181082603
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:06 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Diegene die Erdogan aan de absolute macht hebben geholpen daar heb ik geen medelijden mee.
Turken die Erdo altijd hebben gezien voor wie hij eigenlijk is, die hebben deze crises niet verdiend.
Het is met Venezuelanen en Turken hetzelfde. Ik heb medelijden met mensen die gewoon van dag tot dag leven. De boer, de man in de kapperszaak, de restauranthouder etc die zich nauwelijks bezig houden met politiek en maar op Maduro of Erdogan stemmen om niet bij de groepen om hun heen uit de toon te vallen. Een vader van een goede vriendin stemde Erdogan omdat hij de traditionele Turkse waarden het beste uitdroeg. Die man deed ook gewoon zn best om zn gezin te onderhouden.

Iedereen die een beetje doorgeleerd heeft weet dat een economische crisis een serieus breekpunt kan worden maar hij heeft het lang kunnen uitzingen voor hij echt beproefd werd.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:27:50 #134
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:27:59 #135
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181082622
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:25 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Ik durf er geen geld op in te zetten. Jij wel.
Mja als die dat doet krijgt 'ie de labiele Trump over zich heen, dus dat zou hoe dan ook een puinhoop worden.

quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:26 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

[..]

Vriendelijk Trump verzoeken de basis op te doeken en tot die tijd Amerika geen toestemming geven over Turks luchtruim/grondgebied voorraden aan te leveren dan.
Als die nog meer sancties en toeslagen wil betalen dan moet die dat inderdaad gaan doen ja.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181082634
Okee, mensen, komt er een coup?
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:29:03 #137
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181082643
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:28 schreef Ryan3 het volgende:
Okee, mensen, komt er een coup?
Alleen als die deze keer wel echt is.
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:29:29 #138
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181082647
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:28 schreef Ryan3 het volgende:
Okee, mensen, komt er een coup?
Hmmm dat is een moeilijke. Denk het niet tbh.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:29:36 #139
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_181082652
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:28 schreef Ryan3 het volgende:
Okee, mensen, komt er een coup?
Nee, Erdo kan dit nog jaren volhouden. Zie Venezuela en Zimbabwe.
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:30:36 #140
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082687
Ceritm twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 16:14:17 Mijn bron uit Turkije meldt dat online-bankieren op slot is. Niemand in Turkije kan online zijn/haar bank inloggen. Ook exchange bureaus verzilveren geen dolar en euros. Na tweet van Trump is Turkse lira bina %20 gedaald. Kortom chaos!!! reageer retweet
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:31:27 #142
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082701
quote:
3s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:30 schreef Drugshond het volgende:
Heel dat land is straks vluchteling.
Gelukkig mogen ze nog niet visumvrij naar de EU reizen...
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:32:08 #144
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082707
quote:
15s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:30 schreef Ryan3 het volgende:
Ceritm twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 16:14:17 Mijn bron uit Turkije meldt dat online-bankieren op slot is. Niemand in Turkije kan online zijn/haar bank inloggen. Ook exchange bureaus verzilveren geen dolar en euros. Na tweet van Trump is Turkse lira bina %20 gedaald. Kortom chaos!!! reageer retweet
Ik schreef het vanmorgen ==> Bankrun.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:32:15 #145
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181082712
Wacht zei erdo dit nou letterlijk net? Las het op reddit. Geen idee of het klopt.

He says forget the lira, forget currencies and talks about being in love with the Turkish people.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181082717
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:31 schreef Drugshond het volgende:
Als het leger geen brood en spelen krijgt is het snel gedaan.
Kansje bestaat dat we vanavond coup v2.0 topic kunnen openen wrs toch.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:32:57 #147
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082732
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:32 schreef Drugshond het volgende:
Welk eisenpakket zal het IMF aanbieden als ze Turkije moeten helpen.
Lol.
  Redactie Frontpage vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:33:39 #149
407027 crew  LTVDK
Gelukszoeker
pi_181082734
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:32 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Wacht zei erdo dit nou letterlijk net? Las het op reddit. Geen idee of het klopt.

He says forget the lira, forget currencies and talks about being in love with the Turkish people.
Als dat zo is dan is die opeens hippie geworden _O-
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_181082740
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:32 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Ik schreef het vanmorgen ==> Bankrun.
Ben jij zijn bron in Turkije :+?
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:35:11 #151
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:36:05 #152
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181082779
quote:
15s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:30 schreef Ryan3 het volgende:
Ceritm twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 16:14:17 Mijn bron uit Turkije meldt dat online-bankieren op slot is. Niemand in Turkije kan online zijn/haar bank inloggen. Ook exchange bureaus verzilveren geen dolar en euros. Na tweet van Trump is Turkse lira bina %20 gedaald. Kortom chaos!!! reageer retweet
Klopt. Meerdere Turkse tweets bevestigen dit.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181082789
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:29 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Nee, Erdo kan dit nog jaren volhouden. Zie Venezuela en Zimbabwe.
Ja, hij kan altijd iedereen en zijn moeder de schuld geven, Britse Diepe Staat, fascistische overblijfselen, de joden, maar komt-ie daar mee weg?
pi_181082813
Ik denk gezien al die recente purges in Turkije, dat er niemand over is om een coup te plegen. Erdogan blijft gewoon zitten.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:40:06 #155
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181082832
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:32 schreef Drugshond het volgende:
Welk eisenpakket zal het IMF aanbieden als ze Turkije moeten helpen.
Delen van het congress probeert Trump zo ver te krijgen dat hij toekomstige IMF pakketten gaat blokkeren voor Turkije.

https://ahvalnews.com/us-(...)y-over-rights-abuses

Senaatsbill: https://www.foreign.senat(...)stitutions%20Act.pdf
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181082836
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:33 schreef LTVDK het volgende:

[..]

Als dat zo is dan is die opeens hippie geworden _O-
Misschien kan hij met andere hippies de straat op om te protesteren tegen de regering en een dikke democratische straal water met traangas koppen.

fft99_mf4984216.Jpeg
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:40:35 #157
1234 HiZ
Istanbullu
pi_181082843
quote:
4s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:36 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Klopt. Meerdere Turkse tweets bevestigen dit.
Ik kan gewoon inloggen op mijn rekening in Turkije.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:40:55 #158
44745 Ixnay
On The Hombre
pi_181082851
Echt alles wat goed/sterk was aan dit land wordt afgebrand door deze leider en uit angst blijft zijn volk maar achter hem aan hollen.
Eigenlijk zouden we ze moeten helpen, maar het lijkt wel alsof ze niets liever willen dan deze economische zelfmoord.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:41:40 #159
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181082857
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:40 schreef HiZ het volgende:

[..]

Ik kan gewoon inloggen op mijn rekening in Turkije.
Vanuit Nederland?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181082871
https://www.bloomberg.com(...)ak-on-economy-crisis

Erdo heeft nog wat tijd gevonden voor wat grapjes.

quote:
Erdogan praises modesty, drawing on Islamic references and joking about his own height (he's a tall man at 1.85 meters):

"Regardless of whether you are a prime minister or a president, you're mortal... I'm a tall man. Maybe my coffin will be 2 meters long."
pi_181082874
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:27 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het is met Venezuelanen en Turken hetzelfde. Ik heb medelijden met mensen die gewoon van dag tot dag leven. De boer, de man in de kapperszaak, de restauranthouder etc die zich nauwelijks bezig houden met politiek en maar op Maduro of Erdogan stemmen om niet bij de groepen om hun heen uit de toon te vallen. Een vader van een goede vriendin stemde Erdogan omdat hij de traditionele Turkse waarden het beste uitdroeg. Die man deed ook gewoon zn best om zn gezin te onderhouden.

Iedereen die een beetje doorgeleerd heeft weet dat een economische crisis een serieus breekpunt kan worden maar hij heeft het lang kunnen uitzingen voor hij echt beproefd werd.
Bijna overal ter wereld denken kiezers wel na voor ze op iemand stemmen. In heel wat landen is men trouwens niet vrij om te stemmen op wie ze willen. Daar heb ik ook medelijden mee.

Maar de Turken in Turkije en al helemaal de Nederturken hier hebben alle vrijheid om te kiezen op wie ze stemmen. En Erdogan is ook niet in 1 dag de machtige dictator geworden die hij nu is.

Ik heb geen enkele medelijden met mensen die, in alle vrijheid, op een dictator stemmen die jarenlang iedereen in de gevangenis gegooid heeft die hem niet aanstonden. Die letterlijk 100000 mensen hun baan heeft afgepakt. Die van tevoren heeft aangekondigd om allerlei vrijheden in te perken, nieuwsbronnen gesloten heeft, duizenden onschuldige Koerden de dood heeft ingejaagd,
allerlei vriendjes, familieleden en partijgenoten heeft bevoordeeld met gestolen geld, het grootste paleis ter wereld voor hemzelf heeft gebouwd, allerlei voormalige vriendschappelijke landen heeft beledigd en weggejaagd enz enz enz

Moet ik nog meer opnoemen? Als je zo blind bent voor onrecht naar andere mensen alleen omdat je denkt dat het voor jezelf nog het beste is om op zo'n man te stemmen, dan heb ik geen medelijden met de ellende die je zelf nu ook moet meemaken.

Of je moet echt niet weten wat deze man allemaal gedaan heeft toen je voor het laatst op hem stemde. Maar daarvoor moet je welhaast zwakzinnig zijn.

Die 73% van de Nederturken die of op Erdo stemden of niet de moeite namen om op een andere kandidaat te stemmen daarvan vermoed ik dat ze niet allemaal zwakzinnig zijn, maar gewoon compleet geen oog hadden voor de ellende die Erdo tot dan toe aangericht had.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:43:00 #163
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:43:01 #164
1234 HiZ
Istanbullu
pi_181082879
quote:
5s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:41 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Vanuit Nederland?
Ja
pi_181082883
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:40 schreef Ixnay het volgende:
Echt alles wat goed/sterk was aan dit land wordt afgebrand door deze leider en uit angst blijft zijn volk maar achter hem aan hollen.
Eigenlijk zouden we ze moeten helpen, maar het lijkt wel alsof ze niets liever willen dan deze economische zelfmoord.
Weet je wat het is, het is natuurlijk sneu voor die bevolking, maar ze hebben hem wel in het zadel geholpen en ze hebben zich via ome Erdo natuurlijk de afgelopen jaren niet van de beste kant laten zien, komt nog eens bij dat het gewoon een dictatuur is geworden waar iedere criticaster in het cachot terechtkomt, zonder habeas corpus.
pi_181082891
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:36 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, hij kan altijd iedereen en zijn moeder de schuld geven, Britse Diepe Staat, fascistische overblijfselen, de joden, maar komt-ie daar mee weg?
Hij zal nog wel wat om zich heen gaan slaan zoals vele katten die in het nauw terechtkomen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:43:54 #167
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181082899
quote:
4s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:36 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Klopt. Meerdere Turkse tweets bevestigen dit.
Ik zal mijn kameraad in Turkije eens vragen of hij kan inloggen :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181082908
quote:
99s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:43 schreef Drugshond het volgende:
Heeft DENK al ergens een reactie gepost ?
DENK zit zelf ook in de problemen, moeten flink wat geld terugstorten.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:45:16 #169
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181082953
quote:
15s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:30 schreef Ryan3 het volgende:
Ceritm twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 16:14:17 Mijn bron uit Turkije meldt dat online-bankieren op slot is. Niemand in Turkije kan online zijn/haar bank inloggen. Ook exchange bureaus verzilveren geen dolar en euros. Na tweet van Trump is Turkse lira bina %20 gedaald. Kortom chaos!!! reageer retweet
Dat doet me denken aan DSB
pi_181083041
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:40 schreef Ixnay het volgende:
Echt alles wat goed/sterk was aan dit land wordt afgebrand door deze leider en uit angst blijft zijn volk maar achter hem aan hollen.
Eigenlijk zouden we ze moeten helpen, maar het lijkt wel alsof ze niets liever willen dan deze economische zelfmoord.
"Helpen" :') :'(
Het westen heeft genoeg "geholpen" in die regio.
Nee, alsjeblieft niet. :{w
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 16:52:09 #172
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181083056
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:43 schreef HiZ het volgende:

[..]

Ja
Even check check dubbelcheck gedaan bij Yapı Kredi. Vanaf een Turkse internetverbinding bij TTNET kom ik er niet in. Doe ik mijn VPN aan dan kom ik er heel vlot in. Erdo zit weer aan de internetknoppen :')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181083104
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:27 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het is met Venezuelanen en Turken hetzelfde. Ik heb medelijden met mensen die gewoon van dag tot dag leven. De boer, de man in de kapperszaak, de restauranthouder etc die zich nauwelijks bezig houden met politiek en maar op Maduro of Erdogan stemmen om niet bij de groepen om hun heen uit de toon te vallen. Een vader van een goede vriendin stemde Erdogan omdat hij de traditionele Turkse waarden het beste uitdroeg. Die man deed ook gewoon zn best om zn gezin te onderhouden.

Iedereen die een beetje doorgeleerd heeft weet dat een economische crisis een serieus breekpunt kan worden maar hij heeft het lang kunnen uitzingen voor hij echt beproefd werd.
Venezuela is trouwens een ander verhaal. Daar is decennialang olie gebruikt om de economie voor het grootste deel te laten draaien. En veel van die inkomsten kwamen ten goede om de armste van de bevolking te onderhouden. Als burger merk je niet altijd even duidelijk hoe hard de olievoorraden slinken en hoe afhankelijk jouw economie is van die olie.

Het is pas sinds een paar jaar duidelijk dat hun hele economie niets voorstelt zonder olieinkomsten. Daarbij komt dat veel burgers tegen het regime van Maduro zijn, maar dat iedereen die tegen hem stemt direct gevaar loopt en je van tevoren toch wel weet dat de verkiezingsuitslag doorgestoken kaart is.

Dat was bij de laatste verkiezing in Turkije toch wel anders. Zeker de Nederturken hadden alle vrijheid om tegen Erdo te stemmen en een duidelijk verlies had ook Erdo niet kunnen wegfrauderen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181083201
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Bijna overal ter wereld denken kiezers wel na voor ze op iemand stemmen.
Er zijn zoveel democratisch verkozen charlatans aan de macht geweest in diverse landen. Als er één denkfout wordt gemaakt is het wel dat veel mensen competent zijn om goede politieke keuzes te maken.

quote:
In heel wat landen is men trouwens niet vrij om te stemmen op wie ze willen. Daar heb ik ook medelijden mee.
Ook die krijgen gewoon de trap na dat ze er zelf voor gekozen hebben.

quote:
Maar de Turken in Turkije en al helemaal de Nederturken hier hebben alle vrijheid om te kiezen op wie ze stemmen. En Erdogan is ook niet in 1 dag de machtige dictator geworden die hij nu is.
Waar weer de aanname inzit dat werkelijk iedereen voor 'm heeft gekozen. "De Turk" en "De Nederturk" die op Erdogan stemt is al net zoiets als "De Nederlander" die op Wilders stemt.

quote:
Ik heb geen enkele medelijden met mensen die, in alle vrijheid, op een dictator stemmen die jarenlang iedereen in de gevangenis gegooid heeft die hem niet aanstonden. Die letterlijk 100000 mensen hun baan heeft afgepakt.
Als jij 55 bent en een gezin hebt dan wil je niet "tegen" een man stemmen die iedereen die tegen 'm stemt als verrader ziet en de banen afpakt. Dan wil je het beste voor je gezin en dat is dat jij je baan behoudt.

Toen Erdogan z'n rally in Ankara organiseerde moesten alle taxichauffeurs en gemeentewerkers uit Ankara verplicht komen opdraven bij de rally anders zouden ze hun baan per direct kwijtraken. Als je jong bent en geld hebt om evt Turkije te verlaten (zoals velen ook gedaan hebben) dan doe je dat maar als je ouder bent en daar je wortels hebt ga je niet de activist uithangen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:03:13 #175
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181083281
Erdo en de lira nu:

Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181083343
Geert moet natuurlijk ook van zich laten horen dvm het posten van deze tweet :')

DkPybp7X0AAM4X0.jpg
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:06:51 #177
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_181083352
Krijg via RT binnen dat turkye de dollar gaat dumpen
dow 200punten lager
There is only one religion
pi_181083362
Ik ga eens kijken of een paar droom appartementen goedkoper worden te Izmir, wil daar wel weer heen :P


Op naar Airbnb.
pi_181083392
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:06 schreef Ali_boo het volgende:
Geert moet natuurlijk ook van zich laten horen dvm het posten van deze tweet :')

[ afbeelding ]
Is er ook nog ergens een politicus uit Liechtenstein met een cartoon.
pi_181083422
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:32 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Ik schreef het vanmorgen ==> Bankrun.
Ik zei gisteren dat er binnen nu en een paar maanden geen geld meer uit de flappentap zou komen. Dat gaat dus nog sneller dan verwacht.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_181083545
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:42 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Bijna overal ter wereld denken kiezers wel na voor ze op iemand stemmen. In heel wat landen is men trouwens niet vrij om te stemmen op wie ze willen. Daar heb ik ook medelijden mee.

Maar de Turken in Turkije en al helemaal de Nederturken hier hebben alle vrijheid om te kiezen op wie ze stemmen. En Erdogan is ook niet in 1 dag de machtige dictator geworden die hij nu is.

Ik heb geen enkele medelijden met mensen die, in alle vrijheid, op een dictator stemmen die jarenlang iedereen in de gevangenis gegooid heeft die hem niet aanstonden. Die letterlijk 100000 mensen hun baan heeft afgepakt. Die van tevoren heeft aangekondigd om allerlei vrijheden in te perken, nieuwsbronnen gesloten heeft, duizenden onschuldige Koerden de dood heeft ingejaagd,
allerlei vriendjes, familieleden en partijgenoten heeft bevoordeeld met gestolen geld, het grootste paleis ter wereld voor hemzelf heeft gebouwd, allerlei voormalige vriendschappelijke landen heeft beledigd en weggejaagd enz enz enz

Moet ik nog meer opnoemen? Als je zo blind bent voor onrecht naar andere mensen alleen omdat je denkt dat het voor jezelf nog het beste is om op zo'n man te stemmen, dan heb ik geen medelijden met de ellende die je zelf nu ook moet meemaken.

Of je moet echt niet weten wat deze man allemaal gedaan heeft toen je voor het laatst op hem stemde. Maar daarvoor moet je welhaast zwakzinnig zijn.

Die 73% van de Nederturken die of op Erdo stemden of niet de moeite namen om op een andere kandidaat te stemmen daarvan vermoed ik dat ze niet allemaal zwakzinnig zijn, maar gewoon compleet geen oog hadden voor de ellende die Erdo tot dan toe aangericht had.
Mee eens. Maar waar ze nu ook nog niet aan denken is dat ook Erdogan een keer weg zal zijn. Dood, afgezet of opgestapt. En dan is het bijltjesdag en worden de rollen omgekeerd.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:16:09 #182
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181083582
Wanneer sluit de handel in valuta voor het weekend? Is dat wanneer de beurs in de VS sluit of zometeen in Turkije?

Normaal gebeurd er vrijwel niets met valutakoersen in het weekend. Hele kleine schommelingen. Ik weet niet hoe dat nu zit hier met de lira.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:17:33 #183
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181083611
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:06 schreef Dance99Vv het volgende:
Krijg via RT binnen dat turkye de dollar gaat dumpen
dow 200punten lager
Dat lijkt me een groot issue. Zie het nergens terug?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:19:05 #184
453049 BoneThugss
often copied, never duplicated
pi_181083638
Hahahaha, Turkije. Niemand die dat land serieus neemt. Stelletje inteelt berbers
Op vrijdag 3 maart 2017 21:36 schreef Geerd het volgende:
Ik zou haar keihard doen!!
pi_181083643
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:59 schreef Beathoven het volgende:

Er zijn zoveel democratisch verkozen charlatans aan de macht geweest in diverse landen. Als er één denkfout wordt gemaakt is het wel dat veel mensen competent zijn om goede politieke keuzes te maken.
Maar slechts zelden was het zo duidelijk dat je een dictator het zadel in zou helpen als bij Erdogan.

quote:
Ook die krijgen gewoon de trap na dat ze er zelf voor gekozen hebben.
Maar niet door mij. Wat er nu gebeurd met de Venozolanen is een ramp.

quote:
Waar weer de aanname inzit dat werkelijk iedereen voor 'm heeft gekozen. "De Turk" en "De Nederturk" die op Erdogan stemt is al net zoiets als "De Nederlander" die op Wilders stemt.
Ik vind Wilders een walgelijke politicus, maar hem vergelijken met Erdogan slaat natuurlijk nergens op.

En daarnaast gaan natuurlijk niet 73% van de stemmen naar Wilders, maar eerder 7,3%
Veel meer dan dat zal Wilders ook echt niet behalen.

quote:
Als jij 55 bent en een gezin hebt dan wil je niet "tegen" een man stemmen die iedereen die tegen 'm stemt als verrader ziet en de banen afpakt. Dan wil je het beste voor je gezin en dat is dat jij je baan behoudt.

Toen Erdogan z'n rally in Ankara organiseerde moesten alle taxichauffeurs en gemeentewerkers uit Ankara verplicht komen opdraven bij de rally anders zouden ze hun baan per direct kwijtraken. Als je jong bent en geld hebt om evt Turkije te verlaten (zoals velen ook gedaan hebben) dan doe je dat maar als je ouder bent en daar je wortels hebt ga je niet de activist uithangen.
In sommige situaties kan je Erdogan niet openlijk afvallen in Turkije, dat geloof ik zeker. Maar Turken hadden echt wel de vrijheid om te stemmen op wie ze wilden en aan alles was het duidelijk wat voor walgelijk figuur hij is. Turken die openlijk activist waren zijn bijzonder dapper en ik verwacht echt niet van Turken dat dat de norm is. Maar met een gezond stel hersenen op die man stemmen gaat er bij mij niet in.

En dan de Nederturken: dat is natuurlijk een compleet ander verhaal. Als je geboren en opgegroeid bent in een vrije democratische samenleving en je stemt bewust op een theocratische dictator die zo’n beetje iedere vrijheid af heeft geschaft of dat wil gaan doen, dan ben je gewoon af voor mij. En bijna driekwart van de Nederturken deed dat of interesseerde het niets.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:20:01 #186
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_181083650
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:17 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Dat lijkt me een groot issue. Zie het nergens terug?
https://www.rt.com/busine(...)urks-to-dump-dollar/
There is only one religion
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:20:49 #187
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181083665
quote:
Ow zo. Das wat anders dan dat ze bv olie enzo niet meer in dollars gaan doen (want volgens mij doet Turkije dat wel nog).
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:21:02 #188
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_181083668
There is only one religion
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:21:54 #189
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_181083678
quote:
quote:
Dit is al van vanmorgen en is al vaak hier langs gekomen. Maar Erdogan zou later op middag nog een persco hebben ingelast
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:22:17 #190
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_181083688
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:20 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ow zo. Das wat anders dan dat ze bv olie enzo niet meer in dollars gaan doen (want volgens mij doet Turkije dat wel nog).
noodgreep van erdo, lira is 20% downt.o.v. dollar
There is only one religion
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:22:52 #191
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181083696
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:22 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

noodgreep van erdo, lira is 20% downt.o.v. dollar
Ja, daar praten we al 3 topics over....

Ik dacht dat er nieuw nieuws was over dat Turkije de Dollar helemaal zou laten vallen. Dat is wat anders dan mensen oproepen om dollars in te wisselen :P
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:23:33 #192
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_181083705
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:21 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

[..]

Dit is al van vanmorgen en is al vaak hier langs gekomen. Maar Erdogan zou later op middag nog een persco hebben ingelast
Ah oke kon het hier niet zo gauw terugvinden

Ben benieuwd naar die persco
There is only one religion
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:24:34 #193
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181083725
Speaking of RT trouwens, die PPVer die zelfmoord pleegde is gewoon frontpage nieuws op RT. Wtf :P

https://www.rt.com/

/offtopic
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:25:38 #194
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181083742
business twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 16:27:48 Why Donald Trump's steel tariffs are such a big deal for Turkey https://t.co/QVgykbszjE https://t.co/WTFjq3hrtx reageer retweet
DkPr3WWVsAETUfM.jpg
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181083745
Gaan ze de dollar dumpen?

Dan slinkt de staatskas nog sneller. _O-

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:26:41 #196
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181083758
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:25 schreef Nintex het volgende:
Gaan ze de dollar dumpen?

Dan slinkt de staatskas nog sneller. _O-
Nee Erdo vraagt mensen om dollars in te wisselen
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181083766
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:24 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Speaking of RT trouwens, die PPVer die zelfmoord pleegde is gewoon frontpage nieuws op RT. Wtf :P

https://www.rt.com/

/offtopic
Een speler van Pajamäen Pallo-Veikot heeft zelfmoord gepleegt?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181083776
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:24 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Speaking of RT trouwens, die PPVer die zelfmoord pleegde is gewoon frontpage nieuws op RT. Wtf :P

https://www.rt.com/

/offtopic
Laat remlof het maar niet horen.
pi_181083797
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:27 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Laat remlof het maar niet horen.
Die mag hier toch niet reageren, dus daar hebben we gelukkig geen last meer van.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:28:48 #200
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181083798
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:27 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Een speler van Pajamäen Pallo-Veikot heeft zelfmoord gepleegt?
haha ik moest echt even kijken wat je bedoelde. maar pvv dus
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181083802
quote:
2s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:28 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

haha ik moest echt even kijken wat je bedoelde. maar pvv dus
;)
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181083939
Wel een mooie opsteker dit voor de Turkse toerismesector. Hoewel een paar weken eerder mooier was geweest.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:40:16 #203
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181084131
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:19 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Maar slechts zelden was het zo duidelijk dat je een dictator het zadel in zou helpen als bij Erdogan.

Situaties zijn vergelijkbaar maar uiteraard nooit exact hetzelfde. Brexit is ook door een deel van het volk geregeld.


quote:
Ik vind Wilders een walgelijke politicus, maar hem vergelijken met Erdogan slaat natuurlijk nergens op.
Ik vergelijk m niet, dan mis je het punt. Wat ik wel vergelijk is de noemer "de Turk" en "de Nederlander" die altijd wordt gebruikt als het om slechte keuzes gaat van een deel van de bevolking.

quote:
En daarnaast gaan natuurlijk niet 73% van de stemmen naar Wilders, maar eerder 7,3%
Veel meer dan dat zal Wilders ook echt niet behalen.
Maak er een kleine meerderheid van 52% van. Die 73% is fictief.

48% heeft dus niet voor Erdogan gekozen.

quote:
In sommige situaties kan je Erdogan niet openlijk afvallen in Turkije,
In welke situaties wel?

quote:
Maar Turken hadden echt wel de vrijheid om te stemmen op wie ze wilden
Er speelt zoveel meer mee dan simpelweg wat roepen met fictieve percentages. We zijn het hierboven al eens geworden dat er in sommige gevallen gewoon chantage aan te pas komt. Mensen die wat te verliezen hebben door de leeftijd of afhankelijkheid qua inkomen omdat ze met de staat te maken hebben kijken wel uit met anti-votes.

quote:
en aan alles was het duidelijk wat voor walgelijk figuur hij is. Turken die openlijk activist waren zijn bijzonder dapper en ik verwacht echt niet van Turken dat dat de norm is. Maar met een gezond stel hersenen op die man stemmen gaat er bij mij niet in.
Als je je eerder wel voor kon stellen dat het in sommige situaties een keuze onder druk is dan snap ik niet dat je dit even later weer overboord gooit.

quote:
En dan de Nederturken: dat is natuurlijk een compleet ander verhaal. Als je geboren en opgegroeid bent in een vrije democratische samenleving en je stemt bewust op een theocratische dictator die zo’n beetje iedere vrijheid af heeft geschaft of dat wil gaan doen, dan ben je gewoon af voor mij. En bijna driekwart van de Nederturken deed dat of interesseerde het niets.
Niet alle Nederturken hebben pro Erdogan gestemd.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:53:52 #205
1234 HiZ
Istanbullu
pi_181084197
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:52 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Even check check dubbelcheck gedaan bij Yapı Kredi. Vanaf een Turkse internetverbinding bij TTNET kom ik er niet in. Doe ik mijn VPN aan dan kom ik er heel vlot in. Erdo zit weer aan de internetknoppen :')
Misschien hopen ze dat transacties vanaf hier de aankoop van lira's betreffen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:57:06 #206
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181084245
Teleurstelling over Turkije’s economische noodplan
De Turkse minister van financiën heeft vrijdag het vertrouwen in de economie van zijn land niet kunnen herstellen. Een hevig zwetende Berat Albayrak beloofde in een toespraak duurzame groei, lagere inflatie en hernieuwde pogingen om de schuldenlast en het begrotingstekort terug te dringen. Waarnemers bestempelden de boodschap als ‘zonder substantie’.

jXAwsAPBDDaHUgCBkbgRzDFYwQw.jpg?auto=format%252ccompress&q=45&cs=tinysrgb&w=564
Albayrak sprak op een dag dat de koers van de lira in vrije val leek te zijn beland. Beleggers lijken er niet meer in te geloven dat beleidsmakers de problemen van Turkije, zoals hoge inflatie en hoge schulden in buitenlandse valuta's van het bedrijfsleven, te boven kunnen komen. De centrale bank weigerde tot nog toe de rente te verhogen om de stijging van prijspeil te temperen.

In het Dolmabahçe paleis in Istanboel ontvouwde Albayrak zijn plannen. De schoonzoon van president Recep Tayyip Erdogan kondigde aan de Turkse economie de komende vijf jaar op de rit te zullen krijgen. De economische groei moet langzamer: het bruto binnenlands product zal in 2019 niet met 5,5% groeien, zoals eerder aangekondigd, maar tussen de 3% en 4%. Opnieuw gaat er geïnvesteerd worden in grote infrastructuurprojecten.

Tijdens de toespraak kondigde de Amerikaanse president Donald Trump in een tweet een verdubbeling aan van de invoertarieven op Turks staal en aluminium. Een nieuwe tegenslag in de oplopende lijst diplomatieke spanningen tussen de twee landen. De nodige financiële stabiliteit bracht de toespraak daarom niet: toen Albayrak begon te spreken kostte een dollar 6,3 lira. Toen hij klaar was moesten de Turken er al 6,7 lira voor neertellen.

Onafhankelijke centrale bank
Het aangekondigde plan behelst ‘niets van substantie’, concludeert hoogleraar economie Fikret Adaman na afloop. ‘Geen solide argumentatie over de val van de lira of het tekort op de lopende rekening, en geen fatsoenlijke discussie over de hoge inflatie’.

Het economische plan wordt uitgevoerd in samenwerking met alle nationale en internationale stakeholders. Maar investeerders maken zich zorgen over Erdogans verstevigde greep op Turkije‘s monetaire beleid binnen het nieuwe presidentiële systeem. Albayrak benadrukte tijdens zijn presentatie meerdere keren dat de Turkse centrale bank onafhankelijk is en blijft, en dat dit cruciaal is voor de economie. ‘Maar wie gelooft dit nog’, zegt Adaman. Zo verhoogde de centrale bank eind juli, tegen de verwachtingen in, de rente niet.

‘Wij hebben God’
Erdogan zelf is deze week op bezoek in het Zwarte Zeegebied. Een hand in eigen boezem steken is er voor de president niet bij, en ook Albayrak beschuldigde buitenlandse machten die erop uit zijn de Turkse economie te verwoesten. ‘We zullen deze economische oorlog winnen’, zwoer de president in Trabzon.

Een dag eerder had Erdogan zijn aanhangers opgeroepen zich geen zorgen te maken en ‘campagnes tegen Turkije te negeren’. Ook zei hij: ‘Amerika heeft de dollar, maar wij hebben God’. Eerder riep hij Turken op om goud in te wisselen voor Turkse lira's om vertrouwen in de economie uit te spreken. Maar dit heeft niet het gewenste effect.

Turkije heeft twee opties, zegt Adaman. De democratie herstellen, of wachten tot God daadwerkelijk ingrijpt. Hij acht beide scenario’s onwaarschijnlijk. Turkije zal uiteindelijk geen andere optie hebben dan aankloppen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), voorspelt hij. Maar daar onderhoudt Turkije een moeilijke relatie mee.

Europese banken
Voorafgaand aan Albayraks optreden meldde de Britse zakenkrant Financial Times vrijdag dat de Europese Centrale bank zich zorgen maakt over Europese banken die leningen verlenen aan Turkije. De Spaanse bank BBVA, de Italiaanse UniCredit en Franse BNP Paribas zouden in de gevarenzone zitten. Na dit nieuws daalde de euro in de ochtend scherp ten opzichte van de dollar. De ECB heeft nog niet op het nieuwsbericht gereageerd.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 17:59:01 #207
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181084280
quote:
De nodige financiële stabiliteit bracht de toespraak daarom niet: toen Albayrak begon te spreken kostte een dollar 6,3 lira. Toen hij klaar was moesten de Turken er al 6,7 lira voor neertellen.
Job well done.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:00:48 #208
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181084303
Turkije heeft twee opties, zegt Adaman. De democratie herstellen, of wachten tot God daadwerkelijk ingrijpt. Hij acht beide scenario’s onwaarschijnlijk. Turkije zal uiteindelijk geen andere optie hebben dan aankloppen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), voorspelt hij. Maar daar onderhoudt Turkije een moeilijke relatie mee.
=======================
Op de knietjes bloot dus.
pi_181084469
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 17:50 schreef Beathoven het volgende:

Situaties zijn vergelijkbaar maar uiteraard nooit exact hetzelfde. Brexit is ook door een deel van het volk geregeld.
Voor een dictator als Erdogan of voor de Brexit stemmen zijn totaal onvergelijkbare situaties.

quote:
Ik vergelijk m niet, dan mis je het punt. Wat ik wel vergelijk is de noemer "de Turk" en "de Nederlander" die altijd wordt gebruikt als het om slechte keuzes gaat van een deel van de bevolking.
Totaal onvergelijkbaar. In Nederland is het ondenkbaar dat een dictator als Erdogan op zo’n manier de totale macht op een presenteerblaadje aangereikt krijgt.

quote:
Maak er een kleine meerderheid van 52% van. Die 73% is fictief.
48% heeft dus niet voor Erdogan gekozen.
Alle stemmen bij elkaar opgeteld ja. Van de stemmen van de Nederturken is het een feit dat 73% voor Erdogan waren.

quote:
In welke situaties wel?
Openlijk Erdogan afvallen in Turkije is meestal onverstandig ja. Dat zijn wij eens.

quote:
Er speelt zoveel meer mee dan simpelweg wat roepen met fictieve percentages. We zijn het hierboven al eens geworden dat er in sommige gevallen gewoon chantage aan te pas komt. Mensen die wat te verliezen hebben door de leeftijd of afhankelijkheid qua inkomen omdat ze met de staat te maken hebben kijken wel uit met anti-votes.
Ik moet toegeven dat ik niet perfect op de hoogte ben in hoeverre mensen in Turkije gechanteerd werden om op Erdogan te stemmen. Maar ik mag aannemen dat stemmen in Turkije nog altijd anoniem is.

In elk geval zijn Nederlandse stemmen anoniem. Al die Nederturken hadden echt alle vrijheid om te stemmen op wie ze wilden. Toch deden ze dat massaal op Erdogan.

quote:
Als je je eerder wel voor kon stellen dat het in sommige situaties een keuze onder druk is dan snap ik niet dat je dit even later weer overboord gooit.
Ik snap heel goed de druk om niet openlijk Erdogan af te vallen. Dat is iets anders dan te stemmen op hem.
quote:
Niet alle Nederturken hebben pro Erdogan gestemd.
Bijna driekwart van de stemgerechtigde Turken heeft of op hem gestemt of heeft
niet de moeite genomen om tegen hem te stemmen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:17:22 #210
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181084558
eYB4zkU.png

Emerging markets are hitting the headlines again: Turkey is in deep trouble, and ripples are spreading across markets. But trouble brings opportunity, too.

The temptation when trouble hits a big emerging-market nation is to treat the asset class as homogenous and dump emerging currencies, bonds and stocks en masse. There are plenty of things to worry about in other places: The Russian ruble fell sharply this week on fears of harsher sanctions, and China is locked in a deepening trade dispute with the U.S.—a challenge for the global economy.

Yet investors should probably be sanguine. There are few places that look as vulnerable as Turkey, with its wide current-account deficit, high reliance on short-term flows of credit, surging inflation and overheating economy—all exacerbated by the country’s apparent inability or unwillingness to respond with orthodox policy, such as higher interest rates.

Turkey’s woes aren’t enough for a wider emerging-market crisis. Indeed, the country’s meltdown is at odds with a broader picture that had started to stabilize, as markets adjusted to a world in which higher U.S. growth and a stronger dollar has been the big change.

While the lira has fallen over 20% in the past month, other currencies like the Brazilian real, Mexican peso and Indian rupee have been much more resilient. Emerging-market asset prices started to move off their lows in July. Inflows to emerging-market stocks and bonds hit $11.9 billion in July, reversing a $10.6 billion outflow in June, according to the Institute of International Finance.

Turkey’s deepening woes will hurt risk appetite and sentiment, and drive investors to safer assets in the short term. But Turkey will be forced to respond to the markets’ concerns at some point. When that happens, a buying opportunity could emerge for the stocks, bonds and currencies of countries that don’t face challenges as deep as Turkey.

https://www.wsj.com/artic(...)elsewhere-1533907263
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181084932
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:00 schreef Drugshond het volgende:
Turkije heeft twee opties, zegt Adaman. De democratie herstellen, of wachten tot God daadwerkelijk ingrijpt. Hij acht beide scenario’s onwaarschijnlijk. Turkije zal uiteindelijk geen andere optie hebben dan aankloppen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF), voorspelt hij. Maar daar onderhoudt Turkije een moeilijke relatie mee.
=======================
Op de knietjes bloot dus.
Ja, wat die Adaman zegt hè: herstel democratie en dus aftreden ome Erdo of wachten tot Allah ingrijpt.

Btw heb even popcorn ingeslagen.
pi_181084970
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:40 schreef Ryan3 het volgende:

Btw heb even popcorn ingeslagen.
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
pi_181084997
6.48

Oh jongens, dat had ik deze niet durven dromen hoor, intens geluk.
pi_181085047
7,4 voor een uuro
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:49:24 #215
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181085106
quote:
14s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:49 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Ik ga shoarma halen. Beetje gniffelen tijdens het bestellen.
Of je in goud wilt betalen. :P.
pi_181085137
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:27 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het is met Venezuelanen en Turken hetzelfde. Ik heb medelijden met mensen die gewoon van dag tot dag leven. De boer, de man in de kapperszaak, de restauranthouder etc die zich nauwelijks bezig houden met politiek en maar op Maduro of Erdogan stemmen om niet bij de groepen om hun heen uit de toon te vallen. Een vader van een goede vriendin stemde Erdogan omdat hij de traditionele Turkse waarden het beste uitdroeg. Die man deed ook gewoon zn best om zn gezin te onderhouden.

Iedereen die een beetje doorgeleerd heeft weet dat een economische crisis een serieus breekpunt kan worden maar hij heeft het lang kunnen uitzingen voor hij echt beproefd werd.
Die man had ook gewoon beter na moeten denken. Stemrecht is een groot iets.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181085180
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:40 schreef Ixnay het volgende:
Echt alles wat goed/sterk was aan dit land wordt afgebrand door deze leider en uit angst blijft zijn volk maar achter hem aan hollen.
Eigenlijk zouden we ze moeten helpen, maar het lijkt wel alsof ze niets liever willen dan deze economische zelfmoord.
Nee hoor. Niet helpen. Zelf gekozen shit. En niet weer geld pompen in een bodemloze put.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:54:46 #219
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:56:09 #220
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181085211
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:40 schreef Ixnay het volgende:
Echt alles wat goed/sterk was aan dit land wordt afgebrand door deze leider en uit angst blijft zijn volk maar achter hem aan hollen.
Eigenlijk zouden we ze moeten helpen, maar het lijkt wel alsof ze niets liever willen dan deze economische zelfmoord.
Die krijgt gewoon een Anwar Sadatje van het leger.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 18:57:15 #221
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_181085231
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:51 schreef marsan het volgende:

[..]

Die man had ook gewoon beter na moeten denken. Stemrecht is een groot iets.
Inderdaad. Alsof je de weg op loopt, geschept wordt door een auto en naderhand met een verklaring komt dat auto’s je niet zo kan interesseren
Op zaterdag 30 december 2017 14:19 schreef -jos- het volgende:
Deze man heeft wel een goede glazen bol. Alweer goed gegokt. _O_
pi_181085245
Dit is dan wel echt intens genieten ja, al die arrogante blaatapen die zo hard achter erdolf aanliepen krijgen keihard de deksel op hun neus.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_181085259
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:58 schreef Harlon het volgende:
Dit is dan wel echt intens genieten ja, al die arrogante blaatapen die zo hard achter erdolf aanliepen krijgen keihard de deksel op hun neus.
Voor hen is het alleen maar beter, goedkoper vakantie in Turkije...
pi_181085289
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:57 schreef Roellie80 het volgende:

[..]

Inderdaad. Alsof je de weg op loopt, geschept wordt door een auto en naderhand met een verklaring komt dat auto’s je niet zo kan interesseren
Het is een versimplificatie van iets dat samenhangt met groepen die je brievenbus weten te vinden en die het spreekwoordelijke zwaard in handen hebben mbt het feit of jij wel of niet je baan behoudt.

Ik noem nog een voorbeeld; demonstraties. In iedere democratie is dit legaal. In Turkije wordt het de kop ingedrukt en als je daar met een anti-spandoek staat dan staan er fotografen in de menigte die je kieken. Politie kwam bij een protesterende collega op kantoor met haar foto en dat ze zich maar beter gedeist kon houden als ze haar baan nog wilde kunnen uitoefenen.

Dit soort schaduw-intimidatie zie je veel en zoals ik eerder schreef wil niet iedereen een activist zijn.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:00:59 #225
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181085296
Ja precies, voor Turken in Nederland is dit best chill.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181085315
Moet de EU trouwens niet nog wat geld overmaken naar Erdolf voor het tegenhouden van migranten? Kunnen ze nu mooi ff doen, alleen dan wel in Lira betalen.
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_181085320
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:00 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het is een versimplificatie van iets dat samenhangt met groepen die je brievenbus weten te vinden en die het spreekwoordelijke zwaard in handen hebben mbt het feit of jij wel of niet je baan behoudt.
Stemmen is toch ook daar persoonlijk en zonder controle en meekijkers.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:04:17 #228
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181085346
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:51 schreef marsan het volgende:

[..]

Die man had ook gewoon beter na moeten denken. Stemrecht is een groot iets.
Denkvermogen is een groter iets. En onderzoekend vermogen is misschien het grootst. Het zit gewoon in te beperkte mate in de mensheid, overal ter wereld. Ik heb al meerdere malen hardop afgevraagd of je een democratie op een democratische wijze kunt beschermen. Ik ben serieus voorstander om het stemrecht te beperken dat je minimaal je middelbare school afgemaakt moet hebben. Op dit moment kan elke dropout stemmen op een populist die van alles gratis in het vooruitzicht stelt.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:04:37 #229
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_181085359
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:00 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Het is een versimplificatie van iets dat samenhangt met groepen die je brievenbus weten te vinden en die het spreekwoordelijke zwaard in handen hebben mbt het feit of jij wel of niet je baan behoudt.
Oh, dus het waren toch niet helemaal vrije verkiezingen? Je kwam net het verhaal dat het komt doordat de politiek niet interessant is voor de gemiddelde burger.

Ik blijf toch een gevoel van houden van eigen schuld, dikke bult
Op zaterdag 30 december 2017 14:19 schreef -jos- het volgende:
Deze man heeft wel een goede glazen bol. Alweer goed gegokt. _O_
pi_181085393
quote:
13s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:58 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Voor hen is het alleen maar beter, goedkoper vakantie in Turkije...
Mwah, wellicht dat familieleden gaan bedelen om geld.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:06:06 #231
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_181085397
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:42 schreef Confetti het volgende:
https://www.bloomberg.com(...)ak-on-economy-crisis

Erdo heeft nog wat tijd gevonden voor wat grapjes.

[..]

1,85m is "a tall man" ? :')
pi_181085417
quote:
9s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:04 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Denkvermogen is een groter iets. En onderzoekend vermogen is misschien het grootst. Het zit gewoon in te beperkte mate in de mensheid, overal ter wereld. Ik heb al meerdere malen hardop afgevraagd of je een democratie op een democratische wijze kunt beschermen. Ik ben serieus voorstander om het stemrecht te beperken dat je minimaal je middelbare school afgemaakt moet hebben. Op dit moment kan elke dropout stemmen op een populist die van alles gratis in het vooruitzicht stelt.
Klopt, maar dat stemmen op iemand vanwege sociale druk of angst voor sociale druk is dus geen excuus. Turkse waarden als leidende factor nemen om een keus te bepalen al helemaal niet.

Billen branden en blaren zitten enzo.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:07:33 #233
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_181085430
quote:
99s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:06 schreef CrashO het volgende:

[..]

1,85m is "a tall man" ? :')
In Turkije wel.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_181085522
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:07 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

In Turkije wel.
Ja, te vergelijken met iemand van 2m05 in NL wrs idd, dus dan is zijn grafkist tekort.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:13:44 #235
236849 CrashO
Omelette du baguette
pi_181085555
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:07 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

In Turkije wel.
Mja, oke :P Nu je het zo zegt, denk dat de meeste Turken die ik ken eerder onder de <1,75 zitten inderdaad _O-
pi_181085584
quote:
99s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:06 schreef CrashO het volgende:

[..]

1,85m is "a tall man" ? :')
Trump is groter, maar dat was al duidelijk.
I guarantee you there is no problem there.
pi_181085634
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:04 schreef Roellie80 het volgende:

[..]

Oh, dus het waren toch niet helemaal vrije verkiezingen? Je kwam net het verhaal dat het komt doordat de politiek niet interessant is voor de gemiddelde burger.
Nee, het is meer dat de gemiddelde burger meer bezig is met het werken voor de familie dan dat deze tijd heeft voor politiek gekonkel. Dat is geen desinteresse. Daarnaast zie je dat zo'n man in staat is om leerkrachten en ander overheidspersoneel te ontslaan die zogenaamd pro-Gulen is. Als je tegen 'm stemt ben je dus al een Gülenist. Dus wat doe je als je afhankelijk bent van de staat, je stemt voor behoud van je baan. Hoe vrij is zo'n keuze?

quote:
Ik blijf toch een gevoel van houden van eigen schuld, dikke bult
100% zwart of wit denken en alle variabelen opzij schuiven is altijd wel het makkelijkste ja.
pi_181085692
quote:
6s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:15 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Trump is groter, maar dat was al duidelijk.
I guarantee you there is no problem there.
Niet veel. Die is 6'2 ongeveer. Dus 3 cm groter wrs.
pi_181085707
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:17 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Nee, het is meer dat de gemiddelde burger meer bezig is met het werken voor de familie dan dat deze tijd heeft voor politiek gekonkel. Dat is geen desinteresse. Daarnaast zie je dat zo'n man in staat is om leerkrachten en ander overheidspersoneel te ontslaan die zogenaamd pro-Gulen is. Als je tegen 'm stemt ben je dus al een Gülenist. Dus wat doe je als je afhankelijk bent van de staat, je stemt voor behoud van je baan. Hoe vrij is zo'n keuze?

[..]

100% zwart of wit denken en alle variabelen opzij schuiven is altijd wel het makkelijkste ja.
Hoe zou iemand weten dat je niet voor hem stemt? Of tegen hem stemt zoals jij zegt.

Dat laatste is toch wat dat stemvee van hem deed. In binnen en buitenland.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181085718
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:20 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Niet veel. Die is 6'2 ongeveer. Dus 3 cm groter wrs.
en putin
Op maandag 3 december schreef Insomnia2.0 het volgende:
op een slof en een oude voetbalschoen wordt ajax kampioen _O_ _O_
pi_181085727
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:02 schreef marsan het volgende:

[..]

Stemmen is toch ook daar persoonlijk en zonder controle en meekijkers.
Turkije is al ver voor de verkiezingen als opkomende dictatuur bestempeld en in dictaturen en dictaturen in wording is zoiets helemaal niet vanzelfsprekend.
pi_181085729
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:22 schreef Tjacka het volgende:

[..]

en putin
1m73, dacht ik, onderdeurtje dus.
pi_181085742
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:23 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Turkije is al ver voor de verkiezingen als opkomende dictatuur bestempeld en in dictaturen en dictaturen in wording is zoiets helemaal niet vanzelfsprekend.
Jij zegt nu dus dat jij denkt dat verkiezingen in turkijke corrupt zijn?
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181085839
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:20 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Niet veel. Die is 6'2 ongeveer. Dus 3 cm groter wrs.
3 cm kan een flink verschil maken, that's what she said huhu :')
pi_181085882
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:28 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

3 cm kan een flink verschil maken, that's what she said huhu :')
:D.
pi_181085903
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:23 schreef marsan het volgende:

[..]

Jij zegt nu dus dat jij denkt dat verkiezingen in turkijke corrupt zijn?
Niet volledig maar in bepaalde mate zijn daar wel onregelmatigheden geconstateerd. Er zijn bij eerdere verkiezingen pluggers in stemlokalen gesignalleerd die oudere mensen "adviseerden" met het stemformulier in de hand en lieten zien wat de beste keuze was. Een filmpje van zo'n plugger heeft hier ook weleens in een topic gestaan.

Had je trouwens 100% zuivere verkiezingen verwacht?
pi_181085945
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:28 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

3 cm kan een flink verschil maken, that's what she said huhu :')
NWS / Elf centimeter extra voor Nederlandse agenten _O_
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181086018
quote:
15s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 16:30 schreef Ryan3 het volgende:
Ceritm twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 16:14:17 Mijn bron uit Turkije meldt dat online-bankieren op slot is. Niemand in Turkije kan online zijn/haar bank inloggen. Ook exchange bureaus verzilveren geen dolar en euros. Na tweet van Trump is Turkse lira bina %20 gedaald. Kortom chaos!!! reageer retweet
Mehmet Cerit is een Gulenist die het liefst ziet dat Turkije de afgrond inglijd.

Ik heb nog net net net geld ingewisseld. Euro voor TLtjes. Mijn maat in Alanya ook net gevraagd.

En buiten dat om zie ik nergens in Istanbul een bankrun. Nergens. Maar ga maar lekker sprookjes op twitter geloven.
pi_181086091
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:37 schreef yup het volgende:

[..]

Mehmet Cerit is een Gulenist die het liefst ziet dat Turkije de afgrond inglijd.

Ik heb nog net net net geld ingewisseld. Euro voor TLtjes. Mijn maat in Alanya ook net gevraagd.

En buiten dat om zie ik nergens in Istanbul een bankrun. Nergens. Maar ga maar lekker sprookjes op twitter geloven.
XD je hebt net dus een berg geld weggegooid? erg slim
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_181086138
Overigens ben ik in meerdere ‘malls’ geweest en het is een gekkenhuis qua uitgeven. Burger King McDonalds de rijen puilen uit. Ik zal vast eennErdofappertje zijn met mijn fakenews
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:42:27 #251
30302 Roellie80
No fear, I is here
pi_181086141
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:37 schreef yup het volgende:

[..]

Mehmet Cerit is een Gulenist die het liefst ziet dat Turkije de afgrond inglijd.

Ik heb nog net net net geld ingewisseld. Euro voor TLtjes. Mijn maat in Alanya ook net gevraagd.

En buiten dat om zie ik nergens in Istanbul een bankrun. Nergens. Maar ga maar lekker sprookjes op twitter geloven.
Daar gaan we dan. Het is de schuld van de Gulenisten.

Gefeliciteerd met je Lira’s. Ik ken het gevoel *kuch bitcoin kuch*
Op zaterdag 30 december 2017 14:19 schreef -jos- het volgende:
Deze man heeft wel een goede glazen bol. Alweer goed gegokt. _O_
pi_181086168
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:42 schreef yup het volgende:
Overigens ben ik in meerdere ‘malls’ geweest en het is een gekkenhuis qua uitgeven. Burger King McDonalds de rijen puilen uit. Ik zal vast eennErdofappertje zijn met mijn fakenews
Nog nooit zo goed gegaan?
pi_181086187
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:40 schreef Harlon het volgende:

[..]

XD je hebt net dus een berg geld weggegooid? erg slim
Hij heeft waarschijnlijk een symbolische euro ingewisseld
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:44:50 #254
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181086223
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:37 schreef yup het volgende:

[..]

Mehmet Cerit is een Gulenist die het liefst ziet dat Turkije de afgrond inglijd.

Ik heb nog net net net geld ingewisseld. Euro voor TLtjes. Mijn maat in Alanya ook net gevraagd.

En buiten dat om zie ik nergens in Istanbul een bankrun. Nergens. Maar ga maar lekker sprookjes op twitter geloven.
Ik ben nu in Turkije en ik kan je verzekeren dat ik het net gecontroleerd heb dat internetbankieren niet werkt vanaf een Turkse internetverbinding. Zodra ik VPN aanzet kan dat ineens wel.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:46:36 #255
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181086281
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:42 schreef yup het volgende:
Overigens ben ik in meerdere ‘malls’ geweest en het is een gekkenhuis qua uitgeven. Burger King McDonalds de rijen puilen uit. Ik zal vast eennErdofappertje zijn met mijn fakenews
Ja gek hè. Men wil van de lira's af _O-
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181086283
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:08 schreef Confetti het volgende:
realDonaldTrump twitterde op vrijdag 10-08-2018 om 14:47:42 I have just authorized a doubling of Tariffs on Steel and Aluminum with respect to Turkey as their currency, the Turkish Lira, slides rapidly downward against our very strong Dollar! Aluminum will now be 20% and Steel 50%. Our relations with Turkey are not good at this time! reageer retweet
Van je 'allies' moet je het hebben. :')
Wat een wereld leven wij toch wel niet in _O- . Prachtig hoe al die volkeren op een president zitten te reageren _O- _O_
Ik vraag, jij draait.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:49:00 #257
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_181086344
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:44 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ik ben nu in Turkije en ik kan je verzekeren dat ik het net gecontroleerd heb dat internetbankieren niet werkt vanaf een Turkse internetverbinding. Zodra ik VPN aanzet kan dat ineens wel.
Ben je soms Gulenist? :P
#ivorytowerlivesmatter
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:51:38 #258
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181086419
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:49 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Ben je soms Gulenist? :P
Realist :+
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181086484
Hoe zou Erdo slapen vannacht?

Of zou het antwoord 'niet' zijn?
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:54:44 #260
70357 Hyperdude
Happiness Is a Warm Gun
pi_181086493
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:51 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Realist :+
Dat is daar bijna net zo verdacht.
#ivorytowerlivesmatter
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:55:13 #261
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181086509
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:54 schreef Resistor het volgende:
Hoe zou Erdo slapen vannacht?

Of zou het antwoord 'niet' zijn?
Die zit lekker in zijn paleis, die geeft geen fuck om de gewone bevolking. :) Die zit vast te liggen in een gigantisch bed zonder enige zorgen.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181086527
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:46 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ja gek hè. Men wil van de lira's af _O-
Volproppen voor het licht uit gaat en de hongersnood begint :9
pi_181086587
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:55 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Die zit lekker in zijn paleis, die geeft geen fuck om de gewone bevolking. :) Die zit vast te liggen in een gigantisch bed zonder enige zorgen.
Eerst zijn geld tellen.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 19:58:34 #264
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181086611
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:57 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Eerst zijn geld tellen.
Dat elk minuut minder waard wordt ;(

Of natuurlijk heeft hij wel euro's/dollars maar roept hij ondertussen iedereen om lira's te kopen.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181086740
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:58 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Dat elk minuut minder waard wordt ;(

Of natuurlijk heeft hij wel euro's/dollars maar roept hij ondertussen iedereen om lira's te kopen.
Ja, hij heeft de dollars idd, die gaat-ie tellen en dan met een koeriertje wordt het naar Zwitserland gebracht.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:09:44 #266
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181086929
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:54 schreef Hyperdude het volgende:

[..]

Dat is daar bijna net zo verdacht.
Er lopen hier zo'n 40 miljoen verdachten rond :+ In Istanbul merk ik weinig van de Erdofilie, eerder ergernis over zijn manier van regeren. Geen idee wat er nu op het platteland speelt maar dat zal met de beperkte informatie die ze hebben een heel ander beeld zijn. Vroeg of laat voelen zij de gevolgen vanzelf :P
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:10:43 #267
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181086963
Van mij mag Trump er straks weer een leuke tweet over heengooien. Ik vind dat Turkije sneller op zijn knieën moet. De economische wereldorde is nu eenmaal sterker dan het Turkse nationalisme.
pi_181086985
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:31 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Niet volledig maar in bepaalde mate zijn daar wel onregelmatigheden geconstateerd. Er zijn bij eerdere verkiezingen pluggers in stemlokalen gesignalleerd die oudere mensen "adviseerden" met het stemformulier in de hand en lieten zien wat de beste keuze was. Een filmpje van zo'n plugger heeft hier ook weleens in een topic gestaan.

Had je trouwens 100% zuivere verkiezingen verwacht?
Ja pluggers en advies.
Nog steeds geen controle in het hokje zelf.


En nee, ik niet. Maar het is een keuze om te stemmen. Daarna verschuilen achter sociale druk enzo vind ik een zwaktebod. Niet stemmen was zelfs beter dan wel stemmen op de persoon waarop die kennis van je gestemd heeft. Billen en blaren enzo,
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_181087034
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:42 schreef yup het volgende:
Overigens ben ik in meerdere ‘malls’ geweest en het is een gekkenhuis qua uitgeven. Burger King McDonalds de rijen puilen uit. Ik zal vast eennErdofappertje zijn met mijn fakenews
Klopt. Dat koers van de lira richting wc-papier gaat is allemaal fakenews.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:16:57 #270
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181087143
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:37 schreef yup het volgende:

[..]

Mehmet Cerit is een Gulenist die het liefst ziet dat Turkije de afgrond inglijd.

Ik heb nog net net net geld ingewisseld. Euro voor TLtjes. Mijn maat in Alanya ook net gevraagd.

En buiten dat om zie ik nergens in Istanbul een bankrun. Nergens. Maar ga maar lekker sprookjes op twitter geloven.
Hoeveel mensen zouden online bankieren. Wappie.
Waarom ligt de normale verbinding er dan uit.
pi_181087169
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:09 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Er lopen hier zo'n 40 miljoen verdachten rond :+ In Istanbul merk ik weinig van de Erdofilie, eerder ergernis over zijn manier van regeren. Geen idee wat er nu op het platteland speelt maar dat zal met de beperkte informatie die ze hebben een heel ander beeld zijn. Vroeg of laat voelen zij de gevolgen vanzelf :P
Wrs ook een stuk gelatenheid?
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:19:07 #272
392884 Sunri5e
Watch the sunrise
pi_181087200
Lekker voor dat kut land.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:21:51 #273
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181087281
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:37 schreef yup het volgende:

[..]

Mehmet Cerit is een Gulenist die het liefst ziet dat Turkije de afgrond inglijd.

Ik heb nog net net net geld ingewisseld. Euro voor TLtjes. Mijn maat in Alanya ook net gevraagd.

En buiten dat om zie ik nergens in Istanbul een bankrun. Nergens. Maar ga maar lekker sprookjes op twitter geloven.
Altijd mooi om toch nog Turken te zien die doen alsof er helemaal niks aan de hand is. Jij kan lekker genieten met je euro's, maar de mensen daar die geen dollars of euro's hebben, zijn mooi de klos.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181087469
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 19:55 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Die zit lekker in zijn paleis, die geeft geen fuck om de gewone bevolking. :) Die zit vast te liggen in een gigantisch bed zonder enige zorgen.
Erdogan is één maar ik zou niet graag in de sokken van z'n "getalenteerde" schoonzoon willen staan dezer dagen. Die is al niet kundig en wordt qua maatregelen ook nog eens lekker gecapped door z'n schoonvader die niet naar echte economen wil luisteren. Waarschijnlijk doet deze na z'n zwetende optreden en het verloop van de koers geen oog meer dicht.
pi_181087578
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:28 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Erdogan is één maar ik zou niet graag in de sokken van z'n "getalenteerde" schoonzoon willen staan dezer dagen. Die is al niet kundig en wordt qua maatregelen ook nog eens lekker gecapped door z'n schoonvader die niet naar echte economen wil luisteren. Waarschijnlijk doet deze na z'n zwetende optreden en het verloop van de koers geen oog meer dicht.
Dat interview was wel pijnlijk ja. Heeft hij soms een aandoening waardoor hij zo overmatig transpireert?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181087625
Plaatje:

DkPVYXzX4AExj0E.jpg
pi_181087887
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:31 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Dat interview was wel pijnlijk ja. Heeft hij soms een aandoening waardoor hij zo overmatig transpireert?
Vermoedelijk is het een combo van incompetentie op de specifieke post en over het algemeen toch slim genoeg zijn om te weten dat hij en onverkoopbare boodschap moet verkopen naar Turkije en de wereld.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:38:50 #278
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181087892
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:17 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wrs ook een stuk gelatenheid?
Ja, vooral dat. De machteloosheid. Als ik het onderwerp aansnijd reageert men moedeloos. Degenen die geld hebben kopen duurzame goederen of buitenlandse valuta,maar de meesten hebben kortlopende schulden middels een creditcard. Zij zitten vast en kunnen alleen maar lijdzaam toekijken.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181087902
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:32 schreef Ryan3 het volgende:
Plaatje:

[ afbeelding ]
Pijnlijk.
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
pi_181088114
Men juicht hier nogal veel, zonder zich de mogelijke consequenties te realiseren. Als het verder fout blijft gaan en de economie daar helemaal in het putje gaat, dan:
- Krijgt ook de Euro een verdere tik, banken die leningen hebben en de belastingbetaler weer mag dokken
- komt er een stroom van Turken en vluchtelingen die nu nog in Turkije zijn komen naar het westen
- en misschien een gevaarlijke militaire situatie, wat gaat het leger doen?

Hopelijk krijgt Turkije dan eindelijk een verstandige niet-moslim leider, maar ik acht die kans klein :{
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_181088185
Prachtig dit <3
pi_181088189
Turkeys voting for Christmas krijgt zo een bijna letterlijke betekenis, het is de Turken van harte gegund. Ieder land krijgt de leiders die het verdient. :Y
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:47:40 #283
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181088217
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:44 schreef Oud_student het volgende:
Men juicht hier nogal veel, zonder zich de mogelijke consequenties te realiseren. Als het verder fout blijft gaan en de economie daar helemaal in het putje gaat, dan:
- Krijgt ook de Euro een verdere tik, banken die leningen hebben en de belastingbetaler weer mag dokken
- komt er een stroom van Turken en vluchtelingen die nu nog in Turkije zijn komen naar het westen
- en misschien een gevaarlijke militaire situatie, wat gaat het leger doen?

Hopelijk krijgt Turkije dan eindelijk een verstandige niet-moslim leider, maar ik acht die kans klein :{
Gewoon geen zaken doen met dictators. Beschouw het maar als leergeld.
pi_181088316
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:44 schreef Oud_student het volgende:
Men juicht hier nogal veel, zonder zich de mogelijke consequenties te realiseren. Als het verder fout blijft gaan en de economie daar helemaal in het putje gaat, dan:
- Krijgt ook de Euro een verdere tik, banken die leningen hebben en de belastingbetaler weer mag dokken
- komt er een stroom van Turken en vluchtelingen die nu nog in Turkije zijn komen naar het westen
- en misschien een gevaarlijke militaire situatie, wat gaat het leger doen?

Hopelijk krijgt Turkije dan eindelijk een verstandige niet-moslim leider, maar ik acht die kans klein :{
Zolang Erdogan aan de macht is krijgen Nederland en Europa te maken met een hele lijst aan negatieve zaken. Onder andere van onze eigen Nederturken.

Dat kan 20 jaar lang in mindere mate gebeuren of over een paar maanden al afgelopen zijn als de ontwikkelingen zo doorzetten.

Ik kies liever voor de snelle oplossing dan zo nog tientallen jaren doorgaan.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181088323
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:44 schreef Oud_student het volgende:
Men juicht hier nogal veel, zonder zich de mogelijke consequenties te realiseren. Als het verder fout blijft gaan en de economie daar helemaal in het putje gaat, dan:
- Krijgt ook de Euro een verdere tik, banken die leningen hebben en de belastingbetaler weer mag dokken
- komt er een stroom van Turken en vluchtelingen die nu nog in Turkije zijn komen naar het westen
- en misschien een gevaarlijke militaire situatie, wat gaat het leger doen?

Hopelijk krijgt Turkije dan eindelijk een verstandige niet-moslim leider, maar ik acht die kans klein :{
Dit soort situaties zijn inderdaad alles behalve leuk en het is lachwekkend en pijnlijk tegelijk om een kapitein die zoiets (al was het maar een beetje) kan oplossen zo dronken te zien handelen terwijl hij ook nog eens geen druppel drinkt.
pi_181088329
quote:
9s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:38 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ja, vooral dat. De machteloosheid. Als ik het onderwerp aansnijd reageert men moedeloos. Degenen die geld hebben kopen duurzame goederen of buitenlandse valuta,maar de meesten hebben kortlopende schulden middels een creditcard. Zij zitten vast en kunnen alleen maar lijdzaam toekijken.
Ja, ze hebben er natuurlijk wel op gestemd veelal. Maar ja, vaak bij de ouderen omdat ze dachten dat ome Erdo stabiliteit bracht. Vaak hebben ze 1980 en eerder bewust meegemaakt en zoiets wilden ze nooit meer meemaken en terecht natuurlijk. Maar ja, je hebt dan toch op het foute paard gewed. Het is ook moeilijk verder, want echt goede alternatieven waren er ook niet.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:54:58 #287
1234 HiZ
Istanbullu
pi_181088493
Er zijn mensen in mijn vriendenkring die de afgelopen maanden van een comfortabel leven naar tekorten zijn gegaan door niks anders dan deze valutakoersen. De foodcourts in malls zijn inderdaad vol. Maar in de winkels rinkelt de kassa niet. In veel malls is winkelruimte leegstaand. De sapphire mall in Levent is zelfs meer dan half leeg. Restaurants waar kabtoorwerkers lunchen merken vanaf de tweede helft van de maand dat het geld op is en dat de vaste klanten niet meer kunnen komen tot ze weer nieuwe lunchbonnen krijgen van hun werkgever.

Voor het eerst sinds jaren worden huizen in Turkije aangeboden in vreemde valuta. De lijst van zorgelijke ontwikkelingen is immens. En dan krijg je hier te horen van figuren die twee weken per jaar tussen de andere toeristen zitten dat het allemaal zo goed gaat.
  vrijdag 10 augustus 2018 @ 20:57:58 #288
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181088595
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:54 schreef HiZ het volgende:
Er zijn mensen in mijn vriendenkring die de afgelopen maanden van een comfortabel leven naar tekorten zijn gegaan door niks anders dan deze valutakoersen. De foodcourts in malls zijn inderdaad vol. Maar in de winkels rinkelt de kassa niet. In veel malls is winkelruimte leegstaand. De sapphire mall in Levent is zelfs meer dan half leeg. Restaurants waar kabtoorwerkers lunchen merken vanaf de tweede helft van de maand dat het geld op is en dat de vaste klanten niet meer kunnen komen tot ze weer nieuwe lunchbonnen krijgen van hun werkgever.

Voor het eerst sinds jaren worden huizen in Turkije aangeboden in vreemde valuta. De lijst van zorgelijke ontwikkelingen is immens. En dan krijg je hier te horen van figuren die twee weken per jaar tussen de andere toeristen zitten dat het allemaal zo goed gaat.
Bedankt voor je inzicht! Als je meer hoort/weet horen we dat graag! (neem ik aan). Interessant om er over te horen van iemand die er middenin zit.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_181088677
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:54 schreef HiZ het volgende:
Voor het eerst sinds jaren worden huizen in Turkije aangeboden in vreemde valuta. De lijst van zorgelijke ontwikkelingen is immens. En dan krijg je hier te horen van figuren die twee weken per jaar tussen de andere toeristen zitten dat het allemaal zo goed gaat.
Als je niet voor Erdo bent dan ben je een terrorist, Gulenist of PKK aanhanger :(
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
pi_181088706
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 15:44 schreef JubaUrbicus het volgende:
Maar nu zie je dus dat Rusland, Iran en Turkije eigenlijk allemaal sancties krijgen van Amerika en in een hoekje gedreven worden, is dat niet iets dat eigenlijk ook slecht is? Ik krijg namelijk het idee dat Putin en Erdogan dankzij dit soort Amerikaanse sancties alleen nog meer met elkaar gaan samen werken. En nu zal Turkije al helemaal doorgaan met die S-400 bestelling van de Russen.
Die S-400 kunnen ze op deze manier helemaal niet meer betalen :')
pi_181088833
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:50 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, ze hebben er natuurlijk wel op gestemd veelal. Maar ja, vaak bij de ouderen omdat ze dachten dat ome Erdo stabiliteit bracht. Vaak hebben ze 1980 en eerder bewust meegemaakt en zoiets wilden ze nooit meer meemaken en terecht natuurlijk. Maar ja, je hebt dan toch op het foute paard gewed. Het is ook moeilijk verder, want echt goede alternatieven waren er ook niet.
Zelfs als ze dachten dat het voor henzelf stabiliteit op zou leveren blijft het kwalijk dat ze geen enkele moeite hebben met een dictator die alle vrijheden ontneemt en honderdduizenden mensen hun baan afneemt en/of vervolgt. Plus natuurlijk alle al eerder genoemde wandaden van Erdogan.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181088869
Erdogan zegt wraak te zullen nemen.
Mogelijk maandag een bank holiday.

Ik denk dat Putin de telefoon niet opgenomen heeft.

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_181088964
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 21:06 schreef Nintex het volgende:
Erdogan zegt wraak te zullen nemen.
Mogelijk maandag een bank holiday.

Ik denk dat Putin de telefoon niet opgenomen heeft.
Waar is dat te zien?
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
pi_181088969
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 21:05 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Zelfs als ze dachten dat het voor henzelf stabiliteit op zou leveren blijft het kwalijk dat ze geen enkele moeite hebben met een dictator die alle vrijheden ontneemt en honderdduizenden mensen hun baan afneemt en/of vervolgt. Plus natuurlijk alle al eerder genoemde wandaden van Erdogan.
Ja, dat is onbegrijpelijk tenzij je in overweging neemt het bestaande nationalisme gekweekt vanaf het einde van het Ottomaanse rijk, wrs de macht in de media van de Erdogangsters en het adagium van Dr. Goebbels.
pi_181089104
quote:
10s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 21:06 schreef Nintex het volgende:
Erdogan zegt wraak te zullen nemen.
Mogelijk maandag een bank holiday.

Ik denk dat Putin de telefoon niet opgenomen heeft.
Ik denk dat Erdogan z'n tweedehands kopie van Trump z'n boek gaat verbranden.
pi_181089395
Volgende week dit soort taferelen bij de dönerboeren in Antalya:


5026308_dsc4987_jpeg8295a2fee0eeef1b8c7809b67c2b6b8a

[ Bericht 0% gewijzigd door anoniem_091020181131 op 10-08-2018 21:21:31 ]
pi_181089444
turkije :D :') :D
There are only 151 Pokémon.
pi_181090035
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 20:21 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Altijd mooi om toch nog Turken te zien die doen alsof er helemaal niks aan de hand is. Jij kan lekker genieten met je euro's, maar de mensen daar die geen dollars of euro's hebben, zijn mooi de klos.
Ik beschrijf wat ik zie.

De fukkers hier beschrijven wat ze willen zien. En dat is het verschil. Wel grappig dat iedereen hoopt dat de economie van Turkije klapt. Misschien had Erdogan toch gelijk toen ie het Westen voor van alles en nog wat had uitgemaakt. Maar hey ik ben weer de boeman.

So sue me.
pi_181090181
Oh, het is een complot van het Westen en eigenlijk gaat het prima met Turkije.
Jij ziet dat en wij hopen op het tegendeel, dus jij hebt gelijk ofzo _O-
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181090559
Het gaat niet zo goed met de Turkse economie.
pi_181090719
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 21:48 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Oh, het is een complot van het Westen en eigenlijk gaat het prima met Turkije.
Jij ziet dat en wij hopen op het tegendeel, dus jij hebt gelijk ofzo _O-
Nee jij moet snel naar Hans Anders.

Ik zeg dat ik beschrijf wat ik heb gezien, niet meer niet minder. En ik beschrijf ook dat ik het absurd vind dat alle fukkers willen dat de economie van Turkije stukgaat. Eigenlijk zou dat echt ironisch zijn. Want dan kunnen de Turken veel grote Duitse steden overnemen zonder een schot gelost te hebben. Heeft ome Erdo dan toch zijn zin.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')