abonnement Unibet Coolblue
pi_181085318
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:13 schreef kwakz0r het volgende:
Anyway, sorry ik ben onsamenhangend en kom niet goed over.


Ik houd me even op de vlakte vanaf nu, zal niet meer uitweiden, want ik neem het te persoonlijk op als ik het voor mijn gevoel moet uitleggen of verdedigen.

En ik merk bijvoorbeeld dat het me raakt dat franny onpasselijk wordt van iemand die schrokt (dat raakt heel dicht aan de onderliggende associatie van ‘vies’ bij dik/vraatzucht, onbewust geloof ik zeker, maar toch).
Waarom?
Ik vind het juist heel waardevol om je bijdragen te lezen.
Jij bent er juist mee bezig je onbewust onderliggende aannames bewust te maken. Door het hier uit te spreken help je ook anderen. In elk geval mij. (Ik denk er namelijk niet vaak zo over na)
pi_181085630
Fijn om te horen Baron!
Kwak
pi_181086674
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 augustus 2018 18:04 schreef kwakz0r het volgende:

Ok, thanks. Ik denk dat de kern niet heel verschillend is, maar dat het anders verwoord wordt dat dit uit het perspectief is van mensen die wel bezig zijn met afvallen en die een problematische omgang met eten hebben.

Dus nee, veel slanke mensen denken niet “ohjee het past niet in mijn planning” en nemen idd gewoon waar ze zin in hebben (al zijn er ook veel mensen die dat qua srofwisseling niet zomaar kunnen hoor, mijn slanke vriendinnen compenseren wel degelijk (vanzelf) wat ze extra snoepen op een feestje ofzo). MAAR het grote verschil is dat iemand met een dieetmindset daarna heel andere gedachten heeft dan iemand zoals jij.

Bij jou zal het ten eerste vaak alleen dat stuk chocolade zijn. Maar niet elke dag. En niet ook nog chips en een bak ijs omdat je dag toch al verpest is.
Nee, dat idee dat een dag verpest is, ken ik niet. Dat is inderdaad een groot verschil. Overigens ken ik die manier van denken wel een beetje op een andere manier: ik heb vroeger gerookt. En ik had bijv de gewoonte dat als ik uit mijn werk kwam ik vond dat ik een sigaretje 'verdiende', als een soort rustpunt en beloning van de dag. Toen ik wilde stoppen, was dat ook een lastige gedachtegang om om te buigen. Zelfde met alcohol.

Maar ik snap dat het niet zo simpel is van naar je lichaam luisteren als je maag is opgerekt en het zal ook zo zijn inderdaad wat Cue schrijft dat het per persoon verschilt. Daaruit blijkt maar weer dat ik er geen verstand van heb en vanuit mijn perspectief eigenlijk weinig zinnigs kan zeggen.

quote:
Ten tweede is er natuurlijk niet 1 manier waarop slanke mensennof dikke mensen denken. Het hele boek gaat natuurlijk om ‘minder gestoord met eten omgaan’, maar je kunt niet verwachten dat dat een onbewust proces is.
Mee eens, en de insteek zal goed zijn, maar het komt hierdoor wat kunstmatig over.

Ik denk dat ik degene ben die zich beter weer kan terugtrekken, niet jij. Want ik kom hier ook maar binnenwalsen. Dat ik zo'n gevoel krijg van schrokkende mensen is omdat ik er benauwd van word, want ik associeer het met gevoelens bij mezelf die me tegenstaan. Zegt dus echt iets over mij. Ik ben op een gegeven moment (eind van mijn puberteit) bewust geworden van die eetgewoonten bij mij thuis en toen ik daar eenmaal zelf anders in werd, ging het me meer en meer tegenstaan. Dat is gewoon dus een dingetje van mij. Maar ik kan zelf ook een zak chips naar binnenschrokken, dus tja. ;) .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_181089641
Interessant:
quote:
This year marks the 100th anniversary of diet culture as we know it. Compared to the span of human activity and the arc of civilization, the propagation of the idea that fatness should be shamed is a relative blip on the historical calendar. Yes, diets have been around for millennia. Saint Augustine of Hippo dieted. Lord Byron dieted. But diet culture itself—the widespread dissemination of the idea that bodies (specifically female ones) have a civic duty and moral imperative to reduce themselves, with tips for doing so—has its origins in 1918.

That year, Dr. Lulu Hunt Peters, a UC Berkeley–trained physician, published Diet and Health: With Key to the Calories. In the book, Peters explained the concept of the calorie for the first time. She decried fatness as unpatriotic, declaring that it was “a crime” to hoard food, “a valuable commodity,” by storing vast quantities of it on one’s person in the form of excess weight. She drew comical doodles of blob-shaped people next to stick figures, and cartoon coffins awaiting the obese. She offered regimented diet plans. And she encouraged dieters to fine themselves if they failed to lose weight and donate the money to the Red Cross. “How any one can want to be anything but thin is beyond my intelligence,” Peters wrote. Diet and Health sold 2 million copies over the next two decades. Diet culture was born.
Fatshaming om je dieet te verkopen :') Maar goed, 100 jaar geleden.

Citaat komt uit dit artikel: Can Television Destroy Diet Culture?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 08:20:34 #130
149959 SQ
snelle trees
pi_181096969
Te veel hoofdpijn om te lezen, komt nog.

Gisteren een fascinerende lijst:
B: 5.5 kilometer rennen
O: cherrytomaten, lu minicrackers en 2 perziken
B: 3 kilometer wandelen
L: 1 gerookte kipfilet, 1 yoghurtje, een pakje lavachequirit
T: banaan
B: 6 kilometer fietsen. 3,5 kilometer lopen
D: triple bypass hamburger met wat friet en mayo bij Five Guys
T: 15 bier
B: 2 uur ska dansen. 15k stappen volgens de teller _O- weer 3.5 kilometer lopen.

Weegschaal vanmorgen: +1,5 :')
disclaimer
pi_181097122
Leuk gehad zie ik! :D

Sterkte met de hoofdpijn....
Kwak
pi_181097469
Wel een heel sportief dagje, SQ! Hoe waren de concerten? (en hoe was Five Guys?)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:21:20 #133
149959 SQ
snelle trees
pi_181097639
Madness was mad, ub40 is iets minder aan mij besteed. Wat ik wel heel leuk vind om te merken is dat ik nu gewoon zo'n heel concert vet hard kan dansen EN NIET STUK GA :D

Vroegah trok ik dat niet, was ik na twee nummers kapot :')

Five guys was intens. Ik voelde me bijna een beetje verkracht naderhand, zo vol zat ik er van. Maar wél lekker! En een stevige bodem :P
disclaimer
pi_181097745
Klinkt als een toffe avond SQ ^O^

Ik heb twee jaar terug een festivalset lang enorm gedanst van begin tot einde bij Mark Foggo (ska) en toen had ik een blauwe plek op mijn voetzool de volgende dag :+

*O* 75.9 *O* back on track! Lang leve ritme en regelmaat :s)
pi_181097780
Klinkt goed sq.
61.4 vanmorgen. Ik denk dat de infraroodsauna gisteren wel iets heeft geholpen tegen de spierpijn. Of ik was iets minder fanatiek
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 09:31:14 #136
149959 SQ
snelle trees
pi_181097836
Foggo blijft mijn lievelings O+
disclaimer
pi_181097983
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:31 schreef Stormqueen het volgende:
Foggo blijft mijn lievelings O+
Dat was groot feest ja. Gewoon op het gratis jaarlijks festivalletje een dorp verderop O+
pi_181098462
Ik vind het heel interessant om ideeën over het verschil tussen hoe slanke en dikke mensen denken te lezen.
Heb zelf al meerdere malen op het punt gestaan iets uit te leggen over hoe ik als slank mens denk (ik vind mezelf nu een paar kg te zwaar, maar ik heb een gezond BMI en herken me niet in de vreetbuien die hier soms voorbij komen). Maar ik wil niet dat het demotiverend is, want het is mooi hoe jullie bezig zijn en goed voor jezelf zorgen.
Ik herken deels wat franny zegt; in ieder geval het gedeelte waarbij eten veel minder vast zit aan emotie. Ik beloon of straf mezelf niet vaak met eten. Taart als ik jarig ben - maar daar houdt het wel bij op. (Wat niet wil zeggen dat ik verder nooit taart eet - maar ik eet het omdat ik er zin in heb, niet als beloning).
Ik herken overigens niet de afkeer van veel eten/schransen. Mijn moeder is te dik maar ik heb dat nooit als iets negatiefs gezien. Ik vond haar gewoon knuffelbaar O+ pas later realiseerde ik me dat het ongezond is en vond ik het verdrietig om te zien hoe ze at na een ruzie met mijn vader bijvoorbeeld.

Dat ik nu in het topic post, is omdat ik de laatste jaren heel geleidelijk aankom. Tot mijn vijfentwintigste had ik dat niet, en kon ik alles eten zonder aan te komen. Ik probeer mezelf wat meer matigheid aan te leren. Vooral in sociale context vind ik dat lastig, want dan worden lekkere dingen je zo 'in your face' aangeboden. Het 'nee dank je' heb ik nog niet zo goed onder de knie :).

Maar hoe dan ook: Kwakz0r, ik vind je inzichten heel interessant en vind dat je een mooie visie hebt. En als anderen er anders over denken ontstaan er interessante discussies ^O^
maar als het je niet goed doet om hier te posten, verdwijn dan gewoon een tijdje, het is belangrijk dat je in de goede flow blijft - belangrijker dan discussiëren op het internet :*
freedom is just another word for nothing left to lose
pi_181098561
Lijstje:

O: Griekse yoghurt met honing
L: courgettewafels
D: AGV
T: naar een verjaardagsfeestje dus denk 2 biertjes en handje chips
pi_181100277
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 10:04 schreef Sarabi het volgende:
Lijstje:

O: Griekse yoghurt met honing
L: courgettewafels
D: AGV
T: naar een verjaardagsfeestje dus denk 2 biertjes en handje chips
Courgettewafels? Tell me more :9
pi_181100367
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:45 schreef VitaBella het volgende:

[..]

Courgettewafels? Tell me more :9
https://www.lekkeretenmetlinda.nl/hartige-wafels/

Supermakkelijk en lekker.
En ongemerkt wat extra groente :)
  zaterdag 11 augustus 2018 @ 12:15:51 #142
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_181100725
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:31 schreef Stormqueen het volgende:
Foggo blijft mijn lievelings O+
O+ :Y
***
pi_181100868
Weer -0.5 :o
pi_181100877
Hm... mijn weegschaal blijft een beetje op hetzelfde punt staan :{
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_181101045
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 12:26 schreef ChildoftheStars het volgende:
Hm... mijn weegschaal blijft een beetje op hetzelfde punt staan :{
Ik dacht dat je eens in de maand ging wegen. Is het al een maand geleden dat je dat zei? :@
pi_181101183
True, nieuwsgierigheid ;)

[ Bericht 100% gewijzigd door ChildoftheStars op 11-08-2018 12:55:57 ]
We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them
pi_181101982
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 11:53 schreef Sarabi het volgende:

[..]

https://www.lekkeretenmetlinda.nl/hartige-wafels/

Supermakkelijk en lekker.
En ongemerkt wat extra groente :)
Ziet er lekker uit!
pi_181105449
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 augustus 2018 09:58 schreef Lot_1 het volgende:
Ik vind het heel interessant om ideeën over het verschil tussen hoe slanke en dikke mensen denken te lezen.
Heb zelf al meerdere malen op het punt gestaan iets uit te leggen over hoe ik als slank mens denk (ik vind mezelf nu een paar kg te zwaar, maar ik heb een gezond BMI en herken me niet in de vreetbuien die hier soms voorbij komen). Maar ik wil niet dat het demotiverend is, want het is mooi hoe jullie bezig zijn en goed voor jezelf zorgen.
Ik herken deels wat franny zegt; in ieder geval het gedeelte waarbij eten veel minder vast zit aan emotie. Ik beloon of straf mezelf niet vaak met eten. Taart als ik jarig ben - maar daar houdt het wel bij op. (Wat niet wil zeggen dat ik verder nooit taart eet - maar ik eet het omdat ik er zin in heb, niet als beloning).
Ik herken overigens niet de afkeer van veel eten/schransen. Mijn moeder is te dik maar ik heb dat nooit als iets negatiefs gezien. Ik vond haar gewoon knuffelbaar O+ pas later realiseerde ik me dat het ongezond is en vond ik het verdrietig om te zien hoe ze at na een ruzie met mijn vader bijvoorbeeld.

Dat ik nu in het topic post, is omdat ik de laatste jaren heel geleidelijk aankom. Tot mijn vijfentwintigste had ik dat niet, en kon ik alles eten zonder aan te komen. Ik probeer mezelf wat meer matigheid aan te leren. Vooral in sociale context vind ik dat lastig, want dan worden lekkere dingen je zo 'in your face' aangeboden. Het 'nee dank je' heb ik nog niet zo goed onder de knie :).

Maar hoe dan ook: Kwakz0r, ik vind je inzichten heel interessant en vind dat je een mooie visie hebt. En als anderen er anders over denken ontstaan er interessante discussies ^O^
maar als het je niet goed doet om hier te posten, verdwijn dan gewoon een tijdje, het is belangrijk dat je in de goede flow blijft - belangrijker dan discussiëren op het internet :*
Neuh t is prima. Bui is alweer over.

Overigens denk ik dat de crux hem zit in LEREN slank te denken, juist dat loskoppelen van de emotie of de situatie (want dik denken is niet alleen emotiegerelateerd, het gaat juist ook om eten wat gebeurt als er veel aanbod is of externe druk, of wat dan ook). Dat is dus niet per se slank denken, maar wel niet-dieet/niet-dik denken. Als je echt geen issues hebt met eten dan denk je daar idd niet zo over na nee.
Kwak
pi_181108825
Lijstje:
O: magere yoghurt met muesli
L: stukje stokbrood (100 gram) uit de oven met zuivelspread, kipblokjes, 30+ kaas en rucola
T: 2 droge witte wijn, 3 stukjes grilworst, 2 bitterballen, kaashapje en 3 plakjes chorizo
T: 2 bolletjes schepijs op waterbasis
D: roerbak met tartaar
pi_181113003
Mijn lijstje is bagger vandaag. Heb daar voor gekozen, en heel fijn te merken dat ik nu niet in doorslaan of negativiteit schiet. Ben daar echt blij mee, had gewoon zin in snaaien, en dat kan af en toe best. BMI staat al tijden op gezond met af en toe een tijdelijke uitschieter naar er net boven, ik wil nog wel wat kilo's eraf, maar dat mijn hoofd niet meer op hol slaat als ik een baggerdag heb... dat is me nog veel meer waard. Sluit misschien wat aan bij de slanke manier van denken. Niet eten vanuit emotie of wat dan ook, en niet te lang nadenken over de gevolgen, of in een negatieve loop schieten. Och, het was lekker, morgen weer lekker gezond. Yay dat dat zo kan! :) Ik ga alleen geen lijstje posten omdat er misschien mensen spontaan trek krijgen in zulke zaken :+

Die wafels zien er prima uit! Maar ik kan beter geen wafelapparaat in huis halen, daar ken ik mezelf dan wel weer te goed voor :P

En los (kunnen) gaan op Madness! Ik ben er vrij zeker van dat ik ze ooit heb gezien, maar waar en wanneer :? Vruuger was ik vaak iets minder nuchter :+
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')