abonnement Unibet Coolblue
pi_180884495
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:56 schreef Peacefulll het volgende:

[..]

Ooh thnx! :* Heel fijn om te lezen. Ik ga ook voor zo'n bevalling!

En Loj, ook bedankt :) Ik ga zeker proberen om rustig te herstellen. Heb jij nu ook weer een geplande keizersnede?
Hoe vaak 'mag' je eigenlijk een keizersnede?
Ze raden max 2 a 3 aan, maar wat nodig is, is nodig. Mijn zus heeft er vijf gehad, die had beter een rits kunnen hebben :') en na een keizersnede kun je beter minimaal een jaar wachten met weer zwanger worden (heeft m'n zus niet gedaan met nogal nare gevolgen, maar dat was ook 19 jaar geleden, wellicht gaven ze toen dat advies nog niet).
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_180885589
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 20:58 schreef Loj het volgende:

Trouwens, voor iedereen die mag...
Het wordt weer heet! Dus vanavond maar dan? (Vooral voor NJ vrouw zeg, bingokaart is nu wel vol toch :* )
Als dat eens kon.. !
pi_180885608
Spees, nee, volgen mij hebben we het er niet over gehad. Ik had eerst wel een bevallingsplan maar die was zo summier en ik weet inmiddels dat het toch altijd net even anders loopt dan dat je wilt dat het gaat. Ik heb de dingen die ik belanngrijk vind met mijn vriend besproken. Alleen het doorknippen van de navelstreng nog niet :@

Peace, in de meeste ziekenhuizen hebben ze airco O+ . Ik vind het heel prettig om te weten dat ik in het ziekenhuis ga bevallen. Ik beval in een verloskamer en na de geboorte verhuizen baby en ik maar een kraamsuite waar vriendlief ook kan slapen tot we naar huis mogen. Als alles gaat zoals het moet gaan dan he.... Je hebt nu wel zomervakantie toch? Of moet je nog dingen afsluiten op school?

Lunapuella, hier ook een kledingkast vol en dan krijgen we ook nog regelmatig kleertjes etc van vrienden en kennisen. Ik ben bang dat de baby lang niet alles aan krijgt.

Tink, hopelijk heb je groen licht gekregen van het ziekenhuis om naar een kraamhotel te mogen. Heb je een kraamhotel bij jou in de buurt?

Priem, je kleintje neemt nu natuurlijk zoveel ruimte in beslag dat je maag ook behoorlijk wat in de verdrukking komt. Vaker kleine maaltijden nemen anders? Ik kan ook niet tegen machtige gerechten ( zoals een mini Magnum ).

Hier even een grote k*tdag. Na een nacht met ongeveer 3 uur slaap is een personeelslid s'ochtends ziek naar huis gegaan want ze voelde zich niet zo lekker. Dus ik heb nog even 4 uur kunnen werken in de winkel en dan is mijn rug echt een soort pudding nadien. Gelukkig morgen een reservekracht in kunnen zetten zodat ik rustig weer voor controle naar het ziekenhuis kan. Ik wil dan vragen of ze kan kijken of er wel al wat ontsluiting oid aan de gang is of dat alles nog potdicht zit en dan hoop ik stiekem dat ze kan / gaat strippen. Hij heeft iig niet zo heel veel ruimte meer en bewegingen van de kleine gaan steeds pijnlijker worden.

Ik merk verder wel dat voornamelijk de mensen om ons heen zenuwachtig beginnen te worden. De opa's en oma's zijn er klaar voor om hun nieuwste kleinzoon te kunnen zien en iedere keer als ik iemand bel zijn ze teleurgesteld dat ik gewoon voor de gezelligheid bel :D . We wonen in een dorp met ongeveer 400 mensen en iedere dag komen er mensen langs om te informeren of Bikkel er al is. Superlief dat iedereen zo meeleeft O+
"Life is what happens to you, while you're busy making other plans"
pi_180885719
Vanmiddag dus bij de verloskundige geweest, baby zag er goed uit, stak de tong uit tijdens de echo. O+

Maar ze zien wel in dat m'n vriendin het eigenlijk niet meer trekt op deze manier. Combinatie van fysiek en mentaal.. Ze zit nu natuurlijk ook al 15 weken volledig thuis, nu continu met pijn, gerommel, maar niks concreets. Maar, er gebeurt in elk geval iets! Ze heeft 1 cm ontsluiting, dat was de vorige keer nog niet. Ze heeft nu gestript in de hoop iets op te kunnen wekken. (Vroeg, maar in de hoop dat er iets gaat gebeuren..) Mocht er niks gebeuren in de tijd tot de volgende afspraak dan krijgen we een doorverwijzing naar het ziekenhuis om het hopelijk net iets eerder in te leiden, dan hoeven we niet te wachten tot 42 weken..
pi_180889288
Wolken; herkenbaar die mensen om je heen die steeds zenuwachtiger worden! Als ik nu m’n moeder bel is ook het eerste wat ik zeg ‘nog niks hoor’. Waarop dan een diepe ‘oh’ volgt van haar :P
Balen van je k*tdag! Nu nog 4 uur moeten werken is wel heel zwaar. Hopelijk lukt het om vandaag weer uit te rusten en je lichaam bij te laten komen.

NJ; fijn dat er wel al iets gebeurt is qua ontsluiting. Benieuwd of het strippen het verder opwekt.

Spees; wat fijn dat je baby er toch goed voor is gaan liggen! Scheelt een hoop extra gedoe.

Voor de rest wel bijgelezen maar weer vergeten wie wat schreef.
Iemand had het over kleertjes; wij hebben echt belachelijk veel en ook al tot en met maat 82... op vakantie in Amerika een hoop gekocht en heel veel gekregen. En vriend blijft hier ook nog steeds kleertjes bestellen, zo lief om te zien hoe leuk hij het vindt O+ Het is alleen wel allemaal erg roze }:|

Iemand zei ook nog dat het slopend werd voor me. Het weinige slapen ben ik na 9maanden wel gewend en vond ik vooral slopend toen ik nog geen verlof had. Mentaal vind ik het nu lastiger; al zo’n tijd elke avond voor-weeën die ook echt wel pijnlijk zijn maar daarbij dus ook elke avond de vraag of het nu wel door gaat zetten. Ik hoop dat het van binnen in ieder geval wat doet zodat al die voor-weeën in ieder geval niet voor niks zijn geweest. Maar ik voel zelf nog weinig verschil met een paar weken terug.
Vanavond een gewone controle afspraak bij de vk. En zaterdag pas in het ziekenhuis, ze hebben het erg druk, dus dan kan zo’n protocol van eerder zien blijkbaar gemakkelijk opgeschoven worden. Nu strippen of inleiden wil ik nog niet, wel begin ik me af te vragen of m’n lijf wel in staat is om de bevalling echt op gang te brengen.

Oh, en iemand schreef nog wat over de warmte, volgens mij Peace. Zwanger zijn en warmte trek ik goed. Maar bevallen in die hitte kijk ik wel tegenop. Krijg ook steeds meer weerstand tegen het geboortecentrum/ziekenhuis omdat daar geen airco is ;(
  donderdag 2 augustus 2018 @ 07:32:34 #206
319308 Tink89
To live is to dance
pi_180889769
Ik heb een geheugen als een zeef, maar iig: wat fijn spees!

En het kraamhotel zit hier aan het ziekenhuis vast, als je alsnog medisch wordt, schuiven ze je zelfs met bed en al door. Grote voordeel zou zijn dat ze in het hotel een bad op de kamer hebben en de sfeer wat minder medisch is. Maar...nog geen groen licht. Gyn wil blijven afwachten wat m'n schildklier de komende weken doet. Nog even geduld dus.

Verder wel helemaal goedgekeurd :D
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_180890674
quote:
1s.gif Op woensdag 1 augustus 2018 21:56 schreef Peacefulll het volgende:

[..]

Ooh thnx! :* Heel fijn om te lezen. Ik ga ook voor zo'n bevalling!

En Loj, ook bedankt :) Ik ga zeker proberen om rustig te herstellen. Heb jij nu ook weer een geplande keizersnede?
Hoe vaak 'mag' je eigenlijk een keizersnede?
Dat verschilt een beetje per ziekenhuis en is ook weer afhankelijk van je genezing.
Ik sprak de gyn na mijn tweede keizersnede en zij gaf aan dat het heel vlot was verlopen en dat ik weinig littekenweefsel of verklevingen had. “Mocht er ooit de wens voor een derde kindje zijn, dan zou dat kunnen.”
Die opmerking heb ik heel gauw weggewuifd ;). Ik voel me heel compleet met mijn jongetjes O+.

Het herstel na mijn keizersnedes ging ook heel voorspoedig. De wond was bij mij beide keren na 1,5 week volledig dicht. Ook kon ik allebei de keren na 2 weken mijn eigen kleding weer aan en dat verdroeg ik ook prima op de wond (die toen dus al dicht was).
Wat FF zegt klopt wel, zorg de eerste weken voor iets hoger ondergoed. Dan snijdt de rand niet zo in je wond. Ik droeg overigens de eerste week om die reden van die netbroekjes. Voor de tweede week had ik een paar boxers van man geconfisceerd.
Beide keren is de katheter na 1 dag verwijderd, toen kon ik weer zelfstandig uit bed. Dat deed de dag na de keizersnede wel echt zeer maar de dag daarna alweer stukken minder. Voor mij was paracetamol dan ook voldoende qua pijnstilling.

Na Twix is het gevoel in mijn huid weer helemaal teruggekomen, het duurde wel een maand of 8 voor het laatste stukje niet meer ‘doof’ voelde. Nu na Mars is het gevoel alweer bijna helemaal terug, Mars is 3 maanden.

Ohja, en de tijd in het ziekenhuis: ze zijn super lief voor me geweest. Ik kijk er zo fijn op terug! Nu heeft het ziekenhuis hier ook een heel uitgebreide kraamafdeling met allemaal éénpersoonskamers met eigen badkamer en is het blijven slapen van je partner meer regel dan uitzondering.
pi_180894374
Oh dit moet ik even delen...
Zo hilarisch _O-

Ik vroeg net in de supermarkt of ik er even langs mocht (krap en met mn buik paste het niet)
Reageert die vrouw: “dat krijg je als je teveel eet, dan word je dik en kan je er niet meer langs” _O-
En ja ze was heel serieus :D

Ik moest heel hard lachen (en iemand anders, die langs liep ook), ik dacht dat het nu toch wel een hele duidelijke babybuik was _O-
  donderdag 2 augustus 2018 @ 12:31:39 #209
342418 VKV
Plausibel
pi_180894724
Haha Loj ik zou echt de compleet tegenovergestelde reactie hebben en gelijk vet boos reageren :P
pi_180894953
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 12:15 schreef Loj het volgende:
Oh dit moet ik even delen...
Zo hilarisch _O-

Ik vroeg net in de supermarkt of ik er even langs mocht (krap en met mn buik paste het niet)
Reageert die vrouw: “dat krijg je als je teveel eet, dan word je dik en kan je er niet meer langs” _O-
En ja ze was heel serieus :D

Ik moest heel hard lachen (en iemand anders, die langs liep ook), ik dacht dat het nu toch wel een hele duidelijke babybuik was _O-
:D _O- Wat een rare mensen heb je toch rondlopen, heb je nog gezegd dat je zwanger was of haar in de waan gelaten? :')
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_180895142
Al was je niet zwanger, dat is echt een botte kutopmerking.
pi_180895514
Wat een vreemde opmerking! Waar halen mensen het toch vandaan dat ze dat zeggen? :?
  donderdag 2 augustus 2018 @ 13:09:37 #213
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_180895591
Spees, nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En wat vliegt de tijd *O*. 



Cassandra, spannend hoor en toch een mooie termijn voor je jongens! Wie had dat nou gedacht.

Peace, wat vervelend dat het niet is waar je op gehoopt had. Logisch dat je moet schakelen :*.

Takkie, bij jou ook wel heel spannend zeg. Ik hoop dat je die kleine maar gauw mag ontmoeten!

Luukie, gefeliciteerd en welkom!



NJ, ben benieuwd of het strippen iets doet voor je vriendin. Heb het met haar te doen :*. 



Wolken, ik hoop dat je je vandaag beter voelt :).

Tink, ik duim voor groen licht over een paar weken! Wel fijn dat je verder goed bent gekeurd. 



Ik bracht gisteren een middag door in het ziekenhuis ivm klachten die de VK aan zwangerschapsvergiftiging deden denken. Het was geen fijn ziekenhuisbezoek maar gelukkig was mijn moeder mee. Een man die veel onderweg is voor zijn werk is op zulke momenten níet tof.

Op poli gyn. kon ze het hartje van de baby niet goed registreren, werden er spoortjes van eiwit in mijn urine gezien en steeg mijn bloeddruk met elke meting. De gyn stuurde me daarom door naar de verloskundeafdeling omdat ze hier ongerust over was. Een hoop geklungel op die afdeling: ik heb 3 keer uit moeten leggen wat ik er kwam doen, bij het maken van de echo deden ze me erg veel pijn en het moest allemaal een paar keer over omdat beide verloskundigen niet wisten hoe het apparaat werkte (de boel werd alsmaar gevoeliger zo). Meting gaf aan dat het zo ongeveer een gemiddelde baby is maar tijdens het meten zei ze al dat het geen hele betrouwbare meting was omdat het haar niet lukte om alles goed in beeld te krijgen. Nou ja, het zal wel goed zijn. Ik ben naar huis gegaan en meteen in slaap gevallen. Ik was zó moe.

- edit - geen zwangerschapsvergiftiging op dit moment dus. Dat was wel een opluchting, pfff.

Met de VK wel afgesproken dat ik het in de gaten moet houden en onmiddellijk bel als de klachten toenemen. En verder voel ik me blegh. Best neerslachtig en lusteloos. Ik denk dat het tijd wordt om weer een afspraak te maken bij mijn psychologe :). (We waren aan het afbouwen maar ik mag altijd bellen als het tussendoor nodig blijkt te zijn.)

[ Bericht 1% gewijzigd door Helsinki op 02-08-2018 13:15:55 ]
  donderdag 2 augustus 2018 @ 13:58:11 #214
319308 Tink89
To live is to dance
pi_180896670
Helsinki, dat klinkt als een heel spannend, klungelig en vervelend bezoekje aan het ziekenhuis, maar wat fijn dat er niks aan de hand is. Doe je rustig aan?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  donderdag 2 augustus 2018 @ 15:16:07 #215
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_180898351
Yes, doe ik! Het positieve is dat ik erover praat met de mensen om mij heen en ook wel op tijd kan signaleren dat het een ongewenste kant op gaat. Af en toe heb ik zeker m'n goede momenten (met de echo van vorige week bijvoorbeeld) en ik verheug me ook heel erg op de ontmoeting met onze baby O+. Dus daar houd ik me ook echt aan vast. En af en toe is het even een opstapeling van dingetjes en dan helpt het als iemand anders me helpt om de boel weer op een rijtje te zetten voor mezelf :).

Hoop dat iedereen het nog een beetje trekt met deze temperaturen! 's Avonds wel een heerlijk windje gehad de afgelopen dagen. Dat scheelt.
  donderdag 2 augustus 2018 @ 15:22:18 #216
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_180898444
Wat een gang van zaken Helsinki :{. Maar gelukkig lijkt het iig geen zwangerschapsvergiftiging te zijn!

En die hitte, het wordt eigenlijk irritant om erover te klagen maar ik doe het toch :'), ik vond het al wel vervelend maar ben er vandaag voor het eerst wel echt een beetje ziek van. Bloeddruk was 85/55 dus dat helpt vast ook niet zo mee.

OF ik denk dat ik me niet lekker voel vanwege de warmte, maar de bevalling komt er gewoon aan :7.


Oh nee dan moet je bloeddruk juist hoger worden, of niet :')
  donderdag 2 augustus 2018 @ 15:38:18 #217
149959 SQ
snelle trees
pi_180898737
Ik zou morgen pas werpen spees, dan is t nog net wat warmer.

Ga je dit keer thuis? Of toch in het ziekenhuis?
disclaimer
pi_180898757
Wat een gedoe in het ziekenhuis, Helsinki. Knap dat je kunt signaleren wanneer het niet de goede kant op gaat.

Zo'n lage bloeddruk zorgt er wel voor dat de warmte er flink inhakt, Spees. Misschien is dit het dipje voordat je lijf zich klaar maakt voor de bevalling?

Ik ben op vakantie in Spanje en hier is het ook best warm. Nu hoef ik nog geen buik mee te slepen, dus in zoverre mag ik niet klagen. Ik kwam gisteren tot de conclusie dat het toch een stuk leuker is als je je eten binnen kan houden. Een blikje cola en stukjes komkommer zorgden er uiteindelijk voor dat ik weer een beetje te genieten was. :')
  donderdag 2 augustus 2018 @ 15:45:11 #219
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_180898870
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 15:38 schreef Stormqueen het volgende:
Ik zou morgen pas werpen spees, dan is t nog net wat warmer.

Ga je dit keer thuis? Of toch in het ziekenhuis?
Je hebt gelijk, dan ook maar meteen de stoerste dag uitkiezen.

Het wordt het ziekenhuis vanwege de fluxus na mijn vorige bevalling. Ach, ze hebben daar denk ik in elk geval betere climate control dan wij hier thuis :+
  donderdag 2 augustus 2018 @ 15:56:21 #220
149959 SQ
snelle trees
pi_180899054
Ach, dan is de klap voor Suzijn ook wat minder als ie er uit komt, toch ;)

Sterkte met de laatste loodjes! :*
disclaimer
  donderdag 2 augustus 2018 @ 16:18:40 #221
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_180899510
Thanks! Komt goed 💪
pi_180900858
quote:
1s.gif Op donderdag 2 augustus 2018 15:22 schreef Spees_Eend het volgende:
Wat een gang van zaken Helsinki :{. Maar gelukkig lijkt het iig geen zwangerschapsvergiftiging te zijn!

En die hitte, het wordt eigenlijk irritant om erover te klagen maar ik doe het toch :'), ik vond het al wel vervelend maar ben er vandaag voor het eerst wel echt een beetje ziek van. Bloeddruk was 85/55 dus dat helpt vast ook niet zo mee.

OF ik denk dat ik me niet lekker voel vanwege de warmte, maar de bevalling komt er gewoon aan :7.


Oh nee dan moet je bloeddruk juist hoger worden, of niet :')
Die van mij was de laatste controle ook lager dan ervoor ;)

Succes! Die hitte wil echt niet weg!
pi_180902357
@Takkie88
Yes, zijn blij met de ontsluiting, hoewel dat natuurlijk ook niet alles zegt.. Zijn zat vrouwen die al weken van te voren rondlopen met ontsluiting wat dan niet doorzet, maar goed, 't is iets. Positief blijven!

M.b.t. het strippen.. We merken er weinig van. Was gisteren vooral wat 'beurs'. Maar qua gerommel is het niet meer geworden, stom gezegd lijkt het wel rustiger nu.

Lief dat je vriend zoveel blijft kopen/bestellen. Herken het wel, je wil toch ineens van alles kopen voor je toekomstige kindje haha.

Succes vanavond bij de vk!

@Tink89
Hurray voor het goedkeuren! :)

@ Loj
How rude, wauw! Enige goede reactie is inderdaad te lachen. :P

@Helsinki
Thanks, helaas dus nog niet echt resultaat.. Nu tijdens het typen even weer water gebracht dat ze weer kramp had/kreeg, maar 't zet niks door..

Heftige dag dan zo gisteren. Vind het verbazend dat je soms leest dat ze zo lomp zijn bij het ziekenhuis/de verloskundige.. Snap dat echt niet, tijdens een zwangerschap maak je al zoveel door, dan mogen ze toch wel een beetje liever zijn af en toe.
pi_180902728
Helsinki, fijn dat het uiteindelijk waarschijnlijk geen zwangerschapsvergiftiging is, maar wat een rotdag in het ziekenhuis zo zeg. Je bent er toch al niet voor je lol. :*

Ik hou vocht vast in mijn voeten en handen. Ben dit helemaal niet gewend van mijn vorige zwangerschap, vind het maar niks. :{ :P En ik tel echt af tot mijn verlof nu. Nog zes werkdagen! Wel jammer dat ik niet alles af ga krijgen.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 donderdag 2 augustus 2018 @ 20:00:28 #225
74056 crew  ToT
pi_180903687
Mini-ToT zit al met z'n koppie naar beneden! :D
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')