Wij aten afgelopen donderdag bij
La Provence in Driebergen, met 1 michelinster. Voor de verjaardag van m'n liefje
Het zit in de hoofdstraat van Driebergen, in een niet heel opvallend pand en tussen de domino's en een lunchroom in, maar net zoals bij de voorgevel van Tribeca: schijn bedriegt !
Bij binnenkomst om iets over zeven een mooie en helemaal lege eetzaal met een stuk of 30 plaatsen, en we vroegen of het zo rustig was vanavond. Maar de andere al aanwezige gasten zaten gewoon in de tuin aan een aperitief, het was tenslotte lekker weer!
Wij dus ook, om te beginnen een glas cava van MIM. Daarbij kwamen al snel enkele amuses op tafel
Van links naar rechts met de klok mee. Een krokantje van gefrituurde eiermie, wat hierdoor bijna popcorn wordt. Hierop een mousse met wat citroengrassigs.
Nog een krokantje: aardappel (bijna rösti) met een zoetzuur komkommermousse en een plakje ingelegde komkommer.
Bovenaan de foto het meest delicate hapje van allemaal natuurlijk, mijn Miep
En rechtsonder een hoorntje (jaaaaa hoorntjes!!!) met een kerriehummus erin.
Lekkere amuses. Tenslotte kwam er nog een 4e amuse, een mousse gerookte puntpaprika, met daarop wat gepofte rijst en een sardine. Ik rook zelf vaak paprika's op de black bastard, om er dan een pastasaus van te maken. En moet zeggen dat ik die van mezelf eigenlijk het lekkerst vind
Nadat we dit hadden verorberd mochten we binnen aan onze tafel plaatsnemen. Voor een donderdagavond zat het restaurant prima vol, ongeveer 75% van de tafels bezet.
We hadden een 5 gangen menu met bijpassend wijn arrangement. Onderaan staat nog een foto van het menukaartje wat ik meekreeg na afloop.
Gang 1
Diepzeegarnaal, met een roomkaas met mierikswortel, wat fris spul zoals radijs en rettich, en in de ring van roomkaas werd aan tafel een sterke reductie van kropsla gegoten. Beetje zoals het ouderwetse kuiltje in de hutspot waar je jus in doet. Uiteraard brak de dam ook dit keer weer door, en lag mn plas groene dressing al bij hap 1 over het bord verspreid.
Lekkere frisse smaken, de garnaal was met de bekende aziatische touch die veel restaurants tegenwoordig hanteren en goed gegaard. De dressing een duidelijke sla-smaak, en heel groen.
Gang 2
Zeebaars, met venkel, en groen van watercress. Gezond avondje zo met al die groene sapjes
Tenslotte wat druppels citroen verbena - olie in het groen.
De witte toefjes ben ik ff vergeten wat t was. Er zit zelfs nog een venkelbloempje bovenop de vis!
De wijn, een chateau paquette uit de provence paste hier erg goed bij, omdat er ook wat venkel in terugkwam.
Gang 3
Paling uit de oosterschelde, unagi style gelakt met een honing/teriyaki saus. Daarbij wat van zn eigen jus, en bloemkool couscous en wat paddestoeltjes.
Daarbij een wat zoete Pinot Blanc uit de Alsace, toen we de wijn vooraf kregen dacht ik: aha, er komt ganzenlever aan! Maar dit combineerde ook lekker.
Gang 4
Wat mij betreft de topper van de avond. Perfect gegaard reerug filet, geschoten op de heuvelrug, met allerlei lekkere najaarsgroenten. Was het menu tot nu toe nog heel fris en zomers, met zo'n gerecht als dit krijg ik ineens zin in de herfst!
Erbij een hele lekkere jus, en het pannetje bleef gelukkig op tafel staan, dus ik kon het laatste beetje opmaken met het (vreselijk lekkere) brood. Brood komt trouwens bij het lokaal vandaan in Amersfoort.
Erbij een chateau Kefraya uit Libanon. Stevige wijn voor bij stevig eten
En toen we met het hoofdgerecht bezig waren kwam er nog een extra verrassing: een bitterbal van rundvlees, met een hele lekkere mayo waar wat ganzenlever in zat
Gang 5
Framboos, pannacotta, en een suikerkogel die aan tafel stukgeslagen werd en gevuld met boerenyoghurt. Daarbij een vinaigrette met lavas, bijzondere combi om de hartige maggi smaak bij een dessert te proeven maar het werkte prima!
Toe nog koffie thee en een paar lekkere friandises. Een klein bokkepootje, en een chocoladetruffel.
Lekker gegeten, alles goed uitgevoerd. Ik vind de smaken soms nog wat aan de veilige kant, het mag best iets spannender. De reerug was echt perfect, geweldig gegaard vlees ook.
Verzorging en personeel helemaal perfect, en er was genoeg tijd voor een praatje.
Eindcijfer: een 8, en als ze meer gerechten zoals die reerug gaan serveren wordt t een 9!
Aan het eind nog lekker over koffie gediscussieerd en kreeg ik nog 2 bakkies espresso van het huis tijdens het analyseren van hun koffie machine.
kosten: ongeveer iets boven de 200¤, incl fooi. Dus dat was best te doen.
Het menu voor wie ook wil weten welke wijn enzo.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Bonus recensie!
Geïnspireerd op golfer zn verhaal van de döner tent tegenover Tribeca.
Vrijdagmiddag lopen we altijd met de collega's naar een Turkse bakker in IJsselstein voor een lekkere kwaliteitshap.
Ik had een durum kip, met extra sambal. De prijs was 4 ¤ en het was een dikke 9. Goed hoog op smaak, en altijd geserveerd met een vriendelijke glimlach, en de baas
Nasib heeft altijd voor elke gast een persoonlijk woordje. Ik werk pas 2 maandne bij dit bedrijf, en hij weet nu al wat ik bestel
LEKKER HOOR!!!!! roept ie ons dan na als je met je dampende rol naar buiten loopt.
[ Bericht 4% gewijzigd door Gripper op 16-09-2018 12:13:48 ]