abonnement Unibet Coolblue
  Forum Admin / PR woensdag 18 juli 2018 @ 17:30:47 #1
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_180562452
Etappe 11: Albertville - La Rosière Espace San Bernardo, 108,5 km

Je denkt dat het leuk wordt als we naar de bergen gaan, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het kan namelijk gebeuren dat er vroeg in de rit een grote groep van een man of 20 wegrijdt, zonder renners die gevaarlijk zijn voor het algemeen klassement. Dat kan tot gevolg hebben dat er daarachter niet hard wordt gereden en als dat zo is loop je al heel snel het risico dat je naar helemaal niets aan het kijken bent. Een mooie groep, met onder meer Alaphilippe, Ion Izagirre, Robert Gesink en gele trui Van Avermaet reed weg en dat leverde totaal geen gevaar op voor Team Sky en andere ploegen. Greg had dan wel geel, maar die wappert er een dezer dagen grandioos af. Dus hoefde er niet per definitie hard gereden te worden in het peloton. Renners zeggen altijd dat ze het van dag tot dag bekijken, maar in de bergen kom je er vaak achter dat ze heel goed weten wat er nog volgt. Drie zware dagen achter elkaar, dan moet je blijkbaar op de eerste dag je krachten sparen. Onderweg konden we nog wel genieten van de steile klim naar Plateau des Glières en het onverharde stuk dat na de klim volgde, maar verder was het ingewikkeld om wakker te blijven. Aan het eind van de rit volgde er een mooie combinatie van klimmen, de Romme en de Colombière. Ideaal terrein voor wat actie, maar die actie kwam er niet. Vooraan werd het heel snel duidelijk dat Alaphilippe de rit zou gaan winnen, hij was veel te sterk voor de rest. Achteraan ondernam niemand een poging om het stokje over te nemen van Sky. Dus reed men in het peloton gedwee achter de Britse ploeg aan over de Romme en ook over de Colombière. Pas richting de top van de Colombière durfde Dan Martin iets te ondernemen. Eén speldenprikje, maar wel met gevolgen. Veel renners moesten lossen, waaronder Uran, Zakarin, Majka, Mollema en Jungels. Toch nog wat slachtoffers, terwijl er alleen maar een strak tempo gereden werd. We weten in ieder geval wie er niet goed is, hopelijk komen we er tijdens de volgende twee ritten achter wie er wel goed zijn. Nog twee ritten in de Alpen te gaan. Frankrijk heeft ondertussen dankzij Alaphilippe de eerste overwinning binnen en bij de vrouwenkoers zagen we een prachtige overwinning van Annemiek van Vleuten, die in extremis Anna van der Breggen nog wist te passeren. We gaan door naar de volgende Alpenrit, een bijzonder korte maar explosieve etappe.




De tweede Alpenrit start een kilometer of 50 ten zuiden van Le Grand-Bornand in Albertville. Deze plaats, in de vallei van de rivieren L'Arly en de Isère herbergt 20.000 inwoners en maakt deel uit van het departement Savoie. In Albertville werden in 1992 de winterspelen georganiseerd. Veel van de evenmenten vonden plaats in de bergen in de omgeving, maar het Olympisch park en het Olympisch huis stonden wel in Albertville. De Tour komt best vaak voorbij Albertville, aangezien de plaats strategisch gezien best lekker tussen de bergen ligt, maar er is hier nog verrassend vaak een rit gestart of aangekomen. Slechts één keer kwam hier een rit aan, in de fameuze Tour van 1998. De zestiende rit van de 'Tour de Dopage' die gewonnen werd door Jan Ullrich eindigde in de stad. De volgende dag zou men vanuit Albertville vertrekken richting Aix-les-Bains, maar dat kwam er niet helemaal van. Festina was inmiddels al uit de Tour gegooid en ook TVM lag nog steeds onder vuur. In Albertville viel de politie binnen in het hotel waar TVM verbleef en in het peloton vond men dat het ondertussen verdacht veel op een heksenjacht begon te lijken. Dus ging men staken. Ploegen als ONCE, Banesto en Riso Scotti gingen zelfs naar huis. In 33 kilometer tijd stopte men twee keer met fietsen en na die tweede staking reed men met een slakkengangetje richting de finish. Lekkere tijden waren dat. Dit soort spanning en sensatie zou ik nu ook wel weer willen zien. Sindsdien ontweek de organisatie Albertville een tijd, maar in 2012 keerde de Tour terug naar deze stad, zonder politieinvallen. De elfde rit van de Tour bracht de renners van Albertville naar La Toussuire en Pierre Rolland won. Twee jaar geleden kwam de koers ook nog eens langs in Albertville. De 19e rit van die Tour begon hier en eindigde in Saint-Gervais Mont-Blanc. De winst ging naar Romain Bardet. De organisatie droomt hardop van een derde overwinning op rij voor een Fransoos. Is de ASO voor Frankrijk?

quote:
Tour de France: Stage town for the fourth time. Never two without three? The stages that started in Albertville in 2012 and 2016 harbour fond memories for Pierre Rolland and Romain Bardet, who went on to win on those days. Will a third Frenchman emulate them?


De rit start in het centrum van Albertville, voor het lokale hotel de ville. Deze etappe is bijna een exacte kopie van de zesde rit van het Criterium du Dauphiné van dit jaar. Het enige verschil is dat die rit van start ging in Frontenex, een paar kilometer buiten Albertville. Die rit was daarom ook twee kilometer langer. Verder is deze rit exact hetzelfde. Heel veel renners die hier aanwezig zijn zullen het parcours daarom perfect uit hun hoofd kennen. Zo zullen ze bijvoorbeeld weten dat het tijdens en na de neutralisatie meteen een paar kilometer omhoog gaat. Een klim van drie kilometer aan 3% gemiddeld, al is de eerste kilometer daarvan tijdens de neutralisatie. Daarna hebben de jongens met ambitie om de vlucht van de dag twee kilometer de tijd om dat op een oplopend stuk te doen. Voorbij Venthon wordt het vlak en dit blijft de komende drie kilometer zo. Daarna loopt het een kilometer of zeven vals plat omhoog richting de tussensprint van de dag, net buiten Villard-sur-Doron. Dat vals plat moet je trouwens niet al te serieus nemen, het is gewoon zo goed als vlak. Dat zal na de tussensprint nog twee kilometer zo zijn, maar daarna krijgen we te maken met de eerste klim van de dag. Na 13,5 kilometer begint een beklimming van de buitencategorie, Montee de Bisanne. In Villard-sur-Doron slaan de renners linksaf en daarna rijden ze over een smalle weg dwars door het dorpje. Het gaat direct aan een procent of zes omhoog tijdens de eerste kilometer van de klim. In totaal is deze Montee de Bisanne 12,4 kilometer lang en 8,2% gemiddeld. De tweede kilometer van deze beklimming van de buitencategorie is al meteen een stuk lastiger, het stijgt dan aan 8,4%. Daarna volgt er een vergelijkbare kilometer aan 8%, waarna het weer wat afzwakt richting 7%. Kilometertje erbij aan 8% en dan volgt halverwege de klim de makkelijkste kilometer aan 5,6%.




Het tweede deel van de klim is een stuk lastiger. We krijgen nu namelijk te maken met drie kilometer aan 9%, waarna het eventjes makkelijker wordt met een kilometer aan 8%. Vervolgens gaat het tot aan de top aan 10% omhoog. Een stuk voor de top rijden we langs het lokale skiresort, Ski Bisanne 1500. Aan deze informatie heb je verder niks, maar toch. Montee de Bisanne is een zware klim, maar om heel eerlijk te zijn is het ook echt een enorm lelijke klim. Qua natuurschoon is het droevig gesteld. De renners rijden continu over een redelijk smalle weg langs grasvelden, langs chaletjes, hotelletjes en wat bomen. Pas richting de top komen er wat vergezichten, maar dan valt prima te concluderen dat dit niet het beste deel van de Alpen is. Na 26 kilometer fietsen komen de renners in ieder geval boven op de klim. In de buurt van de top is er een kruising waar de renners naar rechts gaan, wat eigenlijk wel jammer is. Je kan ook naar links, dan wordt er verder gefietst naar Signal de Bisanne. Had nog twee kilometer aan meer dan 10% opgeleverd, maar dan was de etappe wel wat vroeg afgelopen geweest. Enfin, pas de tweede keer dat Montee de Bisanne zijn opwachting maakt in de Tour. Het debuut kwam in 2016 en Rafal Majka, de Pool met de HGH-kaak, kwam toen als eerste boven. Na de top van de klim volgt er een korte afdaling van twee kilometer zonder veel lastige bochten. De renners komen uit in Les Saisies, bekend van de Col des Saisies. Een klim met een behoorlijk lange geschiedenis in de Tour, is al een keer of 11 beklommen. Henk Lubberding, die tegenwoordig een beetje de weg kwijt is, kwam hier in 1979 bij de eerste beklimming van de Col des Saisies als eerste boven. Recentelijk kwam de klim nog voor in de Tour de l'Avenir. Op 25 augustus greep een jonge Colombiaan de macht op Les Saisies. Zijn naam? Egan Bernal. Nu, minder dan een jaar later, is hij terug op deze wegen, terwijl hij de Tour de France rijdt. Het kan snel gaan.



In Les Saisies slaan we linksaf en daarna gaan we door het met volgende deel van de afdaling. Het gaat 15 kilometer naar beneden over een brede weg. De eerste vijf kilometer komen de renners amper bochten tegen. Wel twee haarspeldbochten, maar die zijn enorm breed. Daar komt de gemiddelde amateur nog lachend door. De renners rijden nu langs Hauteluce en hier gaat het nog even een halve kilometer licht omhoog, een hinderlijke onderbreking van de afdaling. Vervolgens gaat het verder naar beneden richting Villard-sur-Dolon, daar waar de renners aan de Montee de Bisanne begonnen. De afdaling wordt nu wel wat bochtiger, met onder meer een stuk of zes haarspeldbochten. Desondanks heb ik geen enkel moeilijk punt gevonden. Iedereen zou dus veilig Villard-sur-Dolon weer moeten kunnen bereiken, waar er een bocht naar links volgt. Het gaat dan een aantal kilometer volledig rechtdoor richting Beaufort over een brede weg, dwars door de vallei. De renners passeren na 43 kilometer in het pittoreske Beaufort en krijgen hier te maken met twee rotondes. Twee keer rechtdoor en daarna bij het volgende kruispunt naar rechts, waar de weg direct omhoog begint te lopen. We staan op het punt om te beginnen aan de tweede zware klim van de dag, de Col du Pré. Aan de buitenrand van het dorp krijgen we meteen te maken met een paar haarspeldbochtjes waar het meteen stijgt aan 7%. In totaal is de Col du Pré 12,6 kilometer lang en 7,7% gemiddeld, een col van de buitencategorie. Ook deze berg valt uiteen in twee delen. Het eerste deel begint dus met een kilometer aan 7%, waarna er nog twee lastige kilometers aan 8% volgen. Vervolgens zwakt het al snel af, richting 5% en de kilometer daarna is zelfs niet meer dan vals plat. We rijden over een brede en rechte weg richting het dorpje Arêches, waar het tweede deel van de klim begint.



Dit tweede deel van de klim is een stuk lastiger. Meteen in Arêches gaat het een kilometer omhoog aan 9,5%, met de nodige haarspeldbochten. Dat is sowieso wel het verhaal van de rest van de klim, heel veel haarspeldbochten. Ook hoge percentages, al komt er nu wel even een makkelijkere kilometer aan 7,5% aan. Daarna gaat het evenwel twee kilometer lang aan 9,5% omhoog. We bevinden ons dan op vier kilometer van de top en krijgen nog drie lastige kilometers voorgeschoteld. Eerst een kilometer aan 8,7%, dat lijkt ook lastig maar het valt best mee in vergelijking met de kilometers daarna. Twee kilometer met percentages boven de 10%. De voorlaatste kilometer van de klim stijgt het zelfs aan 11%. Richting de top zwakt het vervolgens af naar 4,5%. Na 57 kilometer, op 51 kilometer van de streep, komen de renners boven op de Col du Pré, een klim zonder geschiedenis in de Tour. Nog nooit eerder werd deze klim aangedaan, wat je gerust opmerkelijk mag noemen. De weg is niet overal even breed, maar verder kun je toch weinig redenen bedenken om deze berg over te slaan. Het is uitdagend genoeg in ieder geval. De klim kwam dit jaar dus wel voor in de Dauphiné, voor de echte kenners is het dus geen verrassing meer. Na de top van de klim gaat het een aantal kilometer naar beneden, over een weg die dus niet al te breed is. Weggetje heeft ook wat bochten, maar het is behoorlijk overzichtelijk, dus dat mag verder niet veel problemen opleveren. Na een kort stukje dalen wordt het uitzicht ineens adembenemend mooi. In de verte zien de renners de bergen en het Lac de Roselend liggen. Eigenlijk gaat het maar goed en wel twee kilometer redelijk steil naar beneden, voor de renners langs het meer komen te rijden.



Als ze het stuwmeer hebben bereikt rijden ze over de dam, wat toch ook wel weer impressionante beelden oplevert. Op de dam is het een kilometer vlak, maar daarna loopt de weg een kilometer omhoog aan 3%, gevolgd door een vals platte kilometer aan minder dan 2%. Dit brengt ons naar de top van de Col du Méraillet, voor zover je van een col mag spreken. Eenmaal boven bevinden we ons nog steeds in de buurt van het meer en langs het meer gaat het nu een kilometer lang naar beneden, over een brede weg. Paar bochtjes, maar prima te doen. Als dit korte afdalinkje gedaan is loopt de weg direct weer omhoog. We gaan beginnen aan de Cormet de Roselend. Althans, een deel van Cormet de Roselend. Normaal gesproken beklim je dit ding vanuit Beaufort, maar tijdens deze rit doen we vanuit Beaufort de Col du Pré, waardoor we op een ander punt aansluiting krijgen bij Cormet de Roselend. Vanuit Beaufort is dat ding 20 kilometer lang, de renners hoeven nu alleen de laatste zes af te haspelen. Door een schilderachtige omgeving gaat het een kilometer omhoog aan 6%, waarna het twee kilometer lang aan ongeveer 8% omhoog gaat. In de laatste kilometers richting de top wordt het aanzienlijk minder lastig. Steeds een procentje minder, van 6,5% naar 5,5% om af te sluiten met een laatste kilometer aan 4,3%. Na 70 kilometer, op 38,5 kilometer van de finish, bereiken we de top van deze klim van de tweede categorie.



Cormet de Roselend is al een keer of 10 voorgekomen in de Tour, alleen nog nooit op deze manier. Enkele bekende renners die ooit als eerste boven wisten te komen op Cormet de Roselend zijn onder meer Claudio Chiappucci, Alex Zülle, Alejandro Valverde en ook weer Henk Lubberding. In 2007 kwam Michael Rasmussen hier als eerste boven, toen hij weer eens bezig was aan een epische solo. Leverde hem een ritzege op én de gele trui. Later bleek dat de rest van het peloton Rasmussen toch een klein beetje onderschat had, maar gelukkig kwamen Davide Cassani en Theo de Rooij toen toch nog in actie om dat probleem op een alternatieve manier op te lossen. Deze klim kwam laatst dus ook nog voor in de Dauphiné en dat is voor de deelnemers een nuttige les geweest. De klim zelf is niet zo het probleem, maar de afdaling dan weer wel. Dit is een afdaling van een kleine 20 kilometer naar Bourg-Saint-Maurice. Een afdaling die in het verleden nog wel eens voor problemen heeft gezorgd. Zo reed Johan Bruyneel in 1996 tijdens de afdaling van de Roselend rechtdoor het skoekeloen in. De afdaling begint nochtans makkelijk, het gaat eerst een kilometer rechtdoor naar beneden, daarna komen de bochten pas. In vijf kilometer krijgen we te maken een aantal haarspeldbochten en andere bochtjes, maar dit stelt relatief weinig voor omdat de weg behoorlijk breed is en het terrein vrij kaal. Daardoor is alles overzichtelijk. Na dit stuk wordt de weg weer wat rechter en wordt het ook wat vlakker. Een tussenstuk van een kilometer of drie, waarna het echte werk gaat beginnen. Voorbij Crêt Bettex wordt de weg ineens een stuk smaller en gaat het veel steiler naar beneden. We komen nu uit bij het deel waar Johan Bruyneel nog wel eens wakker van zal schrikken. Vrij snel bereiken we zijn bocht en toegegeven, dat is ook best een lastige bocht. Daarna komen er nog wat lastige bochten, waaronder een aantal haarspeldbochten. De renners rijden inmiddels door een bos, waardoor het overzicht wat minder is. Ook het feit dat de weg dus een stuk smaller is helpt niet mee. Desondanks ging het in de Dauphiné best goed hier, dat geeft de burger moed. Dit lastige stuk van de afdaling duurt zes kilometer. Daarna daalt het nog een aantal kilometer verder richting Bourg-Saint-Maurice, maar dat stelt minder voor.



Bourg-Saint-Maurice bereiken we na 88 kilometer, op 20 kilometer van het eind. Over Bourg-Saint-Maurice zou ik best wat dingen kunnen vertellen, maar dat ga ik even bewaren. De volgende rit zal hier namelijk van start gaan. Dan weten jullie dat vast. In Bourg-Saint-Maurice slaan we bij een rotonde linksaf en daarna moeten de renners iets meer dan twee kilometer over een weg die vals plat omhoog loopt fietsen, door de vallei van de Isère. Na 91,5 kilometer rijden de renners dan door het dorpje Seez, waar ze linksaf slaan. Vervolgens begint de laatste klim van de dag, de slotklim naar La Rosière. Deze klim is 17,6 kilometer lang en 5,6% gemiddeld. Een klim met een brede weg, die in het begin niet eens zo heel steil omhoog loopt. Het begint met vijf kilometer aan 5% gemiddeld, waarna het zelfs even wat afzwakt richting 4% en even later is er zelfs een kilometer aan 3%. Van de 17 kilometer in stijgende lijn hebben we er dan ondertussen zeven gehad en de klim lijkt nog helemaal nergens op. Voorlopig is het een flopshow, maar gelukkig komt daar snel verandering in. Er komt een bijzonder lastig tussenstuk aan, met zes steile kilometers. Dit stuk begint met een kilometer aan 7%, maar daarna volgt er een steile kilometer aan 9%. Het zwakt even af naar zes procent, maar die kilometer wordt opgevolgd door een strook van twee kilometer waar het steeds aan ongeveer 9% omhoog loopt. Dit is het deel van de klim waar het moet gebeuren. Aan het eind van deze steile strook hebben we nog 4,5 kilometer te gaan en die kilometers zijn niet al te best. Twee kilometer aan 4% en daarna 2,5 kilometer aan 5% richting de finish. Dat is geen straffen toebak. In de slotkilometers liggen er wel heel wat haarspeldbochten, maar tegelijkertijd is de weg heel breed. In de laatste kilometer moeten de renners wel nog een rotonde ontwijken en daarna rijden ze over een lichtelijk bochtig weg door La Rosière. Richting de finish blijft het omhoog lopen, maar het vlakt in de laatste meters nog wel wat af.



La Rosière is een bergresort waar buiten het seizoen amper 700 mensen wonen. Zowel in de winter als in de zomer is het hier vrij druk, met 12.000 bedden kunnen ze hier dan ook aardig wat mensen huisvesten. In de zomer kan je hier mountainbiken, blijkbaar behoorlijk veel routes in de buurt. Stuk of vijf downhilltrajecten, voor de echte waaghalzen. In de winter kan je hier uiteraard skiën, cross country en dat soort werk. Voor de Tour is La Rosière een onbekende plaats, nog nooit kwam hier een rit aan. Toch hebben ze hier wel wat met wielrennen. Er komen jaarlijks veel toeristen langs die deze en andere beklimmingen in de omgeving aandoen en daarbij even overnachten in La Rosière, maar ook is het dorp een samenwerkingsverband aangegaan met Chambéry Cyclisme Formation. Dit is de opleidingsploeg van AG2R en de renners van die ploeg komen hier dus wel eens langs voor een trainingskampje. La Rosière wilde graag eens een keer deel uitmaken van de Tour, maar dan moet je eerst door de ballotage. Die ballotage duurde in dit geval vrij lang. In 2014 kwam er voor het eerst een koers van de ASO langs, de Tour de l'Avenir. De zesde rit van de Ronde van de Toekomst zou eindigen op La Rosière en werd gewonnen door Miguel Angel Lopez, die net Rob Power voor wist te blijven. De ASO had toen blijkbaar nog niet genoeg gezien, dus keerde de Tour de l'Avenir een jaar later terug. De overwinning ging toen naar Guillaume Martin, nu aanwezig in de Tour. Daarna duurde het tot dit jaar voor de ASO nog eens omkeek naar La Rosière. En meteen komen we in hetzelfde jaar twee keer langs. Een paar weken geleden werkte het peloton in de Dauphiné nog exact dezelfde rit af als nu. Het was een prachtige rit. Vanuit een bepaald perspectief dan. Vroeg in de rit reed er een grote groep weg, met onder meer Pello Bilbao. Bilbao kwam uit de Giro, waar hij zesde was geworden, en begon zijn benen een beetje te voelen. Daags voor de rit naar La Rosière verloor hij meerdere minuten. Het leek over, maar een dag later voelde hij zich ineens best prima. Dus ging hij met heel wat andere jongens in de aanval. Op de slotklim leek hij weer te moeten passen, maar op zijn eigen tempo reed hij langzaam naar de kop. Het peloton was de hele rit nooit ver achter. Op een kilometer of 40 van de streep had de kopgroep nog niet eens een minuut over. Het gat werd alleen nooit volledig dichtgereden, en ook op de slotklim gebeurde dat niet. Pello reed in z'n eentje op kop en had nooit veel meer voorsprong dan een seconde of 20. In het peloton ging het daarachter op het steilere stuk een klein beetje los. Paar aanvalletjes. Dan Martin, Romain Bardet en Adam Yates moesten toch wat ondernemen om Geraint Thomas uit de gele trui te rijden. Lukte alleen niet helemaal, maar door een paar van die versnellingen zou je toch verwachten dat ze zo naar Bilbao zouden rijden. Dat gebeurde niet, Bilbao was bijzonder sterk en hield stand. Hij boekte zo een prachtige overwinning, niks mis mee. Bijna de hele slotklim voor z'n rekening genomen met een minieme voorsprong, hulde. Daarachter reed Thomas in de slotkilometer nog wel weg van Bardet, Martin en Yates. Hopelijk herhaalt dat scenario zich in ieder geval niet.



Het is een korte rit, dus beginnen we lekker laat. Pas om 14:00 start de rit. We hebben deze keer voor de verandering een keer een korte neutralisatie, duurt slechts vijf minuten. De NOS is er meteen bij, net als Sporza. Eurosport ook, maar dat boeit dan al niet echt meer. De aankomst wordt verwacht tussen 17:10 en 17:37, een stuk eerder dan tijdens de vorige rit. Het wordt smerig warm en droog in La Rosière. 28 graden in de middag, heerlijk. Bijna geen wind, al zullen de renners desondanks gaan klagen over een stevige tegenwind. Geen kans op neerslag ook, met het oog op de laatste afdaling is dat ook mooi meegenomen. In Albertville wordt het zelfs nog een paar graden warmer, maar daar zijn we al vertrokken voor het 32 graden wordt. Ook daar geen kans op regen en maar weinig wind. Het wordt weer zo'n rit, afzien.



De eerste bergrit werd dus een prooi voor de vluchters. In het peloton was er weinig ambitie om alles te controleren. Dat kan met het oog op deze rit zijn geweest. Nog even de krachten sparen en dat soort werk. Aangezien het maar een korte rit is zal er voor de vluchters in ieder geval minder tijd zijn om een grote voorsprong bij elkaar te fietsen, dat maakt de kans op een rit waar de favorieten het onderling gaan uitvechten alweer groter. Het wordt ondertussen wel tijd voor een beetje koers, dus ik ga gewoon weer uit van een strijd tussen de grote tenoren. Al valt het zeker niet uit te sluiten dat deze rit ook naar de vluchters gaat. In de Dauphiné hield Pello Bilbao stand vanuit de kopgroep en daar werd ook aangetoond dat de slotklim eigenlijk niet lastig genoeg is om echt grote verschillen bij elkaar te fietsen. Kan ervoor zorgen dat iedereen z'n pijlen richt op de Alpe d'Huez, wat extreem laf zou zijn. Laat ik toch nog maar een beetje vertrouwen in de fietsende mensheid houden. Ik copypaste m'n lijstje van de vorige rit gewoon want ik sta nog steeds wel volledig achter de genoemde namen.
1. Froome. Nog steeds hetzelfde verhaal. Hij zal tijd goed moeten maken op Thomas en daar kan hij maar beter vroeg aan beginnen. Hij heeft het al een dag uitgesteld, als hij het nu niet doet wordt het ineens een penibel verhaal. Dan moet er op Alpe d'Huez ineens heel veel gaan gebeuren. En dat is juist een klim waar ik als Froome niet graag alleen zou willen rijden. Of misschien wacht hij daarom wel juist tot na Alpe d'Huez, dat kan ook. Gele truitje zou kunnen werken als een rode lap op een stier. Al heb ik geen idee of ze zover doordenken bij Sky, maar van een ploeg waar de renners twee kilo aan stront met zich meedragen kun je alles verwachten.
2. Valverde. Slotklim is niet buitengewoon lastig dus, op het middenstuk na. Derhalve kan Valverde wel vooraan blijven. Sprintje aan het eind op dat afvlakkende stuk, typisch iets voor hem. Al kwam hij boven op de Colombière nog even spartelend in beeld, maar dat zou aan z'n ketting hebben gelegen. Ik sta nog steeds volledig achter Piti.
3. Thomas. Klimmer Thomas, ook wel bekend als G, zal lijdzaam moeten toezien hoe het winkelwagentje van Froome richting de kassa geduwd gaat worden. Hij zal dromen van de gele trui, maar de meeste dromen zijn bedrog. Alsnog fietst ie wel gewoon met de rest mee omhoog want zo'n lolbroek is het dan ook wel weer. Typte ik een dag geleden en is wel echt een haarscherpe analyse. Niks meer aan doen. Kent deze klim ook en reed hier aan het eind weg van Martin, Bardet en co. Kan nu ook zomaar weer het geval zijn.
4. Martin. Aangezien hij op Mûr-de-Bretagne heeft gewonnen voel ik me genoodzaakt zijn naam te noemen. Al heb ik vooral de hoop dat hij, nu hij genoemd is, bezwijkt onder de druk. Ook achter deze analyse sta ik nog volledig. Ging wel als enige in de aanval op de Colombière, met de benen zal het dus nog steeds wel goed zijn. Was op deze klim ook goed in de Dauphiné.
5. Bardet. Was al sterk in de Dauphiné op deze aankomst en hij zal van zijn ploegbaas hier ook wel moeten presteren wegens de link met Chambéry. Heeft zich een dag rustig gehouden, maar het is zo'n woelwater dat er nu weer wat energie uit dat lichaampje moet. Aanvallen dus.
pi_180562457
Het slaat van allevijf nergens op dat ze niet even gaan ronddraaien.
pi_180562458
''''Poging'''' van Capibara
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180562463
Nairo kijk eens dom, ja ho maar
pi_180562464
Nairo laffe herder.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180562465
Dumoulin kan nog best voor ritwinst
Het beste adres voor al uw primeurs!
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:31:32 #8
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_180562468
Doe eens een motor bij Tom en Geraint.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:31:40 #9
300815 Sasman
Kijk en leer...
pi_180562471
Tegenstand ook wel lekker aan het rijden...Hmmm laat Froome en Thomas gewoon maar wegrijden zonder een poging te doen om hem te volgen. _O-
Trotse Belg.
pi_180562475
Gat Tom-Froome niet groot.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:32:02 #11
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180562481
Come on TOM!
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_180562482
Wat een top architecten daar bij Sky _O_
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:32:16 #13
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562484
Nairo weer met zijn elleboogje.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:32:18 #14
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_180562485
Kut Sky
pi_180562487
Als Martin dit kan, dan moet de rest dit toch ook kunnen?
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180562488
...........
pi_180562489
quintana achterlijke mongool :') wielrennen onwaardig zo
pi_180562491
Echt, what the fuck doen die mannen :')
pi_180562494
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:31 schreef marcodej het volgende:
Gat Tom-Froome niet groot.
Zou voor Dumoulin goed zijn als die erbij komen, dan gaat Sky ook rijden.
pi_180562497
Klote sky
pi_180562506
Het gaat nu wel een beetje ronddraaien in dat groepje.
Citius, Altius, Fortius.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:33:20 #23
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180562507
Ik denk dat Thomas de rit gaat winnen.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180562510
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:32 schreef marcodej het volgende:
Als Martin dit kan, dan moet de rest dit toch ook kunnen?
Ja. Maar ze zijn doodsbang dat iemand hun bordje leegeet. Trillend als een rietje.
pi_180562514
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:32 schreef Orphids het volgende:
quintana achterlijke mongool :') wielrennen onwaardig zo
Is aan het sparen voor de sprint op de Champs Elysees
pi_180562517
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:33 schreef alpeko het volgende:
Tour zonder Sky zou echt genieten zijn
eens
pi_180562518
Nieve wint de rit.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:33:36 #28
229935 damsco
Internetheld sinds 2008
pi_180562519
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:33 schreef Koffieplanter het volgende:
Ik denk dat Thomas de rit gaat winnen.
Ik gok armstrong
pi_180562520
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:33 schreef alpeko het volgende:
Tour zonder Sky zou echt genieten zijn
.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:33:59 #30
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562525
Denk net Nieve.
pi_180562527
Froome komt niet los van Martin.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180562530
Ik vrees voor Sky morgen op de Alp
Oud Wereldkampioen
4-voudig Nederlands Kampioen
je mag me aanraken
pi_180562549
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:34 schreef Masterminded het volgende:
Froome komt niet los van Martin.
Moeilijk iemand losrijden hier. Dat is eigenlijk alleen Thomas gelukt.
pi_180562550
Thomas kan zo wegrijden als ie wil.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180562551
O zijn er nog boni's? :o
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180562554
Daniel Martin aan het leegrijden, sukkel.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:35:14 #37
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_180562557
Dapper of dom gefietst? Manmanman
pi_180562559
Als Caruso straks voor boni's durft te gaan ga ik m persoonlijk van zn fiets duwen
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_180562562
froome mag ook wel eens een lekke band, veel te weinig pech gehad })
  Redactie Sport woensdag 18 juli 2018 @ 17:35:21 #41
451829 crew  H.Vviv
pi_180562563
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:35 schreef franklop het volgende:
O zijn er nog boni's? :o
Nee
pi_180562565
Dan Martin ook een gigantisch leeghoofd hoor, Froome terugrijden naar de kop :')
Jack does it in real time...
pi_180562569
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:33 schreef alpeko het volgende:
Tour zonder Sky zou echt genieten zijn
Dumoulin als grote patron.
pi_180562576
Rip Tour :( alweer
pi_180562579
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:35 schreef DeeBee het volgende:
Dan Martin ook een gigantisch leeghoofd hoor, Froome terugrijden naar de kop :')
Betaalt goed.
pi_180562580
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:35 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Nee
Dan hebben ze het bij Sporza fout
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:35:51 #47
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562581
Martin kijk eens dom.
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:35:51 #48
362868 crew  Slobeend
of all places
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:35:53 #49
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180562583
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:35 schreef DeeBee het volgende:
Dan Martin ook een gigantisch leeghoofd hoor, Froome terugrijden naar de kop :')
Wil zelf ook seconden pakken natuurlijk
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 18 juli 2018 @ 17:35:55 #50
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180562585
Die versnelling _O-
pi_180562586
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:35 schreef DeeBee het volgende:
Dan Martin ook een gigantisch leeghoofd hoor, Froome terugrijden naar de kop :')
Manmanman
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:36:02 #52
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_180562587
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:35 schreef bombmannl het volgende:
Dapper of dom gefietst? Manmanman
Goede vraag; achteraf gezien had Dumoulin beter kunnen meefietsen ipv aanvallen.
pi_180562588
Dan ongelooflijke dom rund _O-
pi_180562590
Froome zet de brommer aan, remmen in de bochten
Jack does it in real time...
pi_180562591
Wel mooi dat we hier de menselijke maat zien.
pi_180562592
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:35 schreef DeeBee het volgende:
Dan Martin ook een gigantisch leeghoofd hoor, Froome terugrijden naar de kop :')
En nu rijdt Froome hem los.
Citius, Altius, Fortius.
pi_180562593
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:35 schreef papert het volgende:

[..]

Dumoulin als grote patron.
Heeft ie de ploeg niet voor. Dat is het allen voor één genot
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:36:18 #58
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180562595
HEt verhaal van deze etappe, Sky dat gewoon kan profiteren van anderen die het werk doen :r
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  Redactie Sport woensdag 18 juli 2018 @ 17:36:23 #59
451829 crew  H.Vviv
pi_180562597
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:35 schreef franklop het volgende:

[..]

Dan hebben ze het bij Sporza fout
Ik zat fout. Sporza zat goed
pi_180562599
Heb je hem ook weer :r
  Forum Admin / PR woensdag 18 juli 2018 @ 17:36:27 #61
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_180562600
Zucht.
pi_180562601
Thomas snel weg als die Froome ziet komen.
pi_180562602
Daar gaat Thomas
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:36:30 #64
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_180562604
Hup Nieve.
Citius, Altius, Fortius.
pi_180562605
Thomas...
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180562606
Gadverdamme wat heb ik een hekel aan Sky joh.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:36:42 #68
300815 Sasman
Kijk en leer...
pi_180562608
Wel handig dat Sky ook knechten heeft bij de rest van het peloton. :')
Trotse Belg.
pi_180562610
Het is echt geen reet aan met die sky-robots.
pi_180562611
Nu hoop ik dat Nieve voorblijft
Het beste adres voor al uw primeurs!
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:36:48 #71
33317 GotenSSJ
eilander 4-life
pi_180562612
Froome die dit ook weer dichtrijdt in 10,7 seconden :’)
Xbox Live Gamertag : ThaD16
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:36:59 #72
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562618
Rip Nieve.
pi_180562620
_O- _O-
pi_180562621
Bordje leeg.
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 18 juli 2018 @ 17:37:04 #75
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180562622
Hahaha Thomas
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:37:04 #76
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_180562623
Sky gaat niet voor de populariteitsprijs
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:37:04 #77
311468 Van_Poppel
Voormalig kopman van Gertje
pi_180562624
Godver :(
pi_180562625
Skyaids hand in hand over de finish
Jack does it in real time...
pi_180562627
Godverdomme kut Thomas.
pi_180562628
Thomas _O- _O_
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180562631
Gadverdamme,.
pi_180562632
SKY _O_ _O_ _O_ _O_
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:37:10 #84
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562633
Sky 1 en 2 zo.
pi_180562634
Bah
pi_180562638
Ai, Tom wordt om de oren gereden.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:37:22 #87
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_180562639
Tja
pi_180562642
Sky genot _O_ _O_ _O_ _O_
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:37:31 #89
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562643
Sterk van Thomas hoor.
pi_180562644
Man man man
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_180562648
1-2'tje... Jammerrrr..
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180562649
Britse WielrenGODEN
pi_180562650
GENOT
Op woensdag 9 november 2016 06:02 schreef Anonymousz het volgende:
#superniger2020
pi_180562653
Wat een ellende. Het leven is niet eerlijk, de Tour al helemaal niet.
Demain, on roule
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 17:37:40 #95
335263 freaky40
pi_180562654
Ka Sky!
Allemaal cabaretteketet!
pi_180562658
Genieten we allemaal jongens? :)
De UCI had gezegd dat we dit moeten doen!
Jack does it in real time...
pi_180562661
Martin knecht van Froome? Terugbrengen daarna zich laten lossen.
pi_180562662
Sky, bwoah _O_.

Aanvallen loont niet. Helaas.
pi_180562663
quote:
14s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:37 schreef maxi-mus het volgende:
Sterk van Thomas hoor.
Ook van onze Tom natuurlijk.
Citius, Altius, Fortius.
pi_180562664
Zum kotsen :r
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:00 #101
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562669
Keurig Tom.
pi_180562673
Dumoulin nog 6+ dus
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:11 #104
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562676
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:37 schreef Aguero het volgende:

[..]

Ook van onze Tom natuurlijk.
Zeker.
pi_180562677
Tom _O_
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:16 #106
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_180562678
Goed Tom :P
pi_180562682
Haha, die had froome niet verwacht
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:22 #108
40566 Ericr
Livewrong
pi_180562683
Mooi die 2de plek. Toch aardige tik aan de rest
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:27 #109
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180562684
Thomas versus Froome. Dat gaat leuk worden dan
pi_180562686
Tour weer klaar, in ieder geval een paar minuten kunnen genieten.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:33 #111
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_180562687
Toch nog 2e
pi_180562689
Nibali gaat geen uitleg geven natuurlijk.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180562692
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:38 schreef Frozen-assassin het volgende:
Thomas versus Froome. Dat gaat leuk worden dan
nou :P
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:46 #114
335263 freaky40
pi_180562693
Nou het is gebeurd! Strik er om, bye bye!
Allemaal cabaretteketet!
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:49 #115
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_180562695
:r Sky :r
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:49 #116
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562696
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:38 schreef Frozen-assassin het volgende:
Thomas versus Froome. Dat gaat leuk worden dan
Tom doet ook nog mee.
pi_180562698
De tour kan uit. Ik ben er klaar mee
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:38:56 #118
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180562699
Sterk van Rogla
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:01 #119
222754 Dagoduck
ROCK 'N' GROHL
pi_180562702
DE BONI'S
|| FOK!Stok || tatatatatataatatatattaaaaapiediedieuwtididipieuwpidibididi She said I'll throw myself away pididididum They're just photos after all! || Den Helder || Winnaar VBL Wijndal-award 2020: beste AZ-user! || Mijn concertstatistieken ||
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:03 #120
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180562703
Egan. _O_
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180562705
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:38 schreef Maver24 het volgende:
De tour kan uit. Ik ben er klaar mee
Tot morgen, Maver.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180562707
Egannetje _O_
pi_180562709
Petje af voor Dumoulin. Losers van de dag wat mij betreft Nibali en Quintana.
pi_180562711
Benieuwd naar de verhoudingen binnen Sky nu.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:18 #125
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180562712
Ik eis tekst en uitleg van Capibara
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:21 #126
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562714
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:39 schreef Koffieplanter het volgende:
Egan. _O_
Zie hem nog wel wit winnen.
  Heeft over alles een mening 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:22 #127
31936 Dr_Flash
CubeMeister
pi_180562715
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:38 schreef Frozen-assassin het volgende:
Thomas versus Froome. Dat gaat leuk worden dan
Hoop dat ze mekaar finaal de tering in rijden. Stelletje kutparasieten.
Salivili hipput tupput tapput äppyt tipput hilijalleen
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:27 #128
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180562719
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:38 schreef Maver24 het volgende:
De tour kan uit. Ik ben er klaar mee
Dat zei je twee weken geleden ook al.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180562720
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:38 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Tom doet ook nog mee.
niet voor winst.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:33 #130
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562722
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:39 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Tot morgen, Maver.
Maver gaat eindelijk met moeders de vrouw op vakantie.
pi_180562724
Waar is die rancuneuze fransman als je hem nodig hebt...? Sky :r
pi_180562725
Sky fluit thomas nog wel terug jongens
  FOK!fotograaf woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:44 #133
842 Zorro
Z
pi_180562726
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:39 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Dat zei je twee weken geleden ook al.
Goed gezien dus
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:47 #134
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180562727
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:39 schreef Ereinion het volgende:

[..]

niet voor winst.
Dat denk ik wel.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:39:51 #135
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180562729
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:38 schreef Maver24 het volgende:
De tour kan uit. Ik ben er klaar mee
Ik dacht dat je niet eens ging kijken

Toedels
pi_180562735
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:39 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Tot morgen, Maver.
_O-
Zo is het natuurlijk weer wel.
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:40:11 #137
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_180562739
Mooi wel dat Thomas gewoon schijt heeft aan Froome
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 17:40:13 #138
335263 freaky40
pi_180562741
Skydoping.
Allemaal cabaretteketet!
pi_180562745
Voorzichtige voorconclusie is dat in het nieuwe wielrennen de Giro maximaal rijden een goede voorbereiding is op de Tour.
pi_180562751
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:39 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

Zie hem nog wel wit winnen.
Kan makkelijk. Concurrentie voor wit is niet sterk. Latour en G. Martin
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 18 juli 2018 @ 17:40:36 #141
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180562752
Weer naar beneden fietsen.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:40:40 #142
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180562753
Strakke actie van Thomas, zal gezellig zijn aan tafel bij Sky vnv. _O_
pi_180562756
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:39 schreef TheRacingElf het volgende:
Waar is die rancuneuze fransman als je hem nodig hebt...? Sky :r
Ik vrees voor de Hollandse bocht, die hebben met hun dronken koppen hier natuurlijk ook naar gekeken,
Citius, Altius, Fortius.
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:40:48 #144
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180562758
En deze etappe laat ook zien waarom Tom potdomme gewoon in een goed team moet zitten.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_180562759
Bernal nog wel flinke achterstand voor het wit.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:40:51 #146
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180562760
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:40 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Voorzichtige voorconclusie is dat in het nieuwe wielrennen de Giro maximaal rijden een goede voorbereiding is op de Tour.
Zat nu wel een week extra tussen
pi_180562763
quote:
8s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:39 schreef Dr_Flash het volgende:

[..]

Hoop dat ze mekaar finaal de tering in rijden. Stelletje kutparasieten.
Nah, als ze Froome gewoon genoeg geld geven laat hij Thomas wel winnen.
pi_180562773
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:39 schreef Frozen-assassin het volgende:
Ik eis tekst en uitleg van Capibara
Die gaat zeggen dat hij niet beter kon. Lachwekkend.
pi_180562778
quote:
14s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:40 schreef naatje_1 het volgende:
En deze etappe laat ook zien waarom Tom potdomme gewoon in een goed team moet zitten.
Niet bij Sky dan aub
pi_180562782
Vraag me af aan wat voor spul Thomas gezeten heeft.
Moet wel goed spul zijn.
so get yourself a car and drive it all alone
get yourself a car and ride it on the wind
get yourself a car and drive it all alone
get yourself a car and ride it on the wind yea
pi_180562785
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:40 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Voorzichtige voorconclusie is dat in het nieuwe wielrennen de Giro maximaal rijden een goede voorbereiding is op de Tour.
Kan allemaal!

Overigens kunnen we ook wel stoppen met de tijdritten uit het parcours halen, want die Bardet kan er niks van...
Jack does it in real time...
pi_180562798
Kasseienvreter Thomas, boh wat een klimmer. :9~
Jack does it in real time...
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 17:42:04 #153
335263 freaky40
pi_180562800
Oh daar hebben we die Sky wanker Nelissen weer.
Allemaal cabaretteketet!
pi_180562801
Geraint verwachtte dit totaal niet.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:42:34 #155
194695 franklop
Fran knock
pi_180562815
RANK RIDER RIDER NO. TEAM TIMES GAP B P
1 GERAINT THOMAS 8 TEAM SKY 44H 06' 16'' - B : 13'' -
2 CHRIS FROOME 1 TEAM SKY 44H 07' 41'' + 00H 01' 25'' B : 4'' -
3 TOM DUMOULIN 32 TEAM SUNWEB 44H 08' 00'' + 00H 01' 44'' B : 6'' P : 00' 20''
4 VINCENZO NIBALI 51 BAHRAIN - MERIDA 44H 08' 30'' + 00H 02' 14'' - -
5 PRIMO´ ROGLIC 166 TEAM LOTTO NL - JUMBO 44H 08' 39'' + 00H 02' 23'' - -
6 STEVEN KRUIJSWIJK 161 TEAM LOTTO NL - JUMBO 44H 08' 56'' + 00H 02' 40'' - -
7 MIKEL LANDA MEANA 75 MOVISTAR TEAM 44H 09' 12'' + 00H 02' 56'' - -
8 ROMAIN BARDET 21 AG2R LA MONDIALE 44H 09' 14'' + 00H 02' 58'' - -
9 NAIRO QUINTANA 71 MOVISTAR TEAM 44H 09' 32'' + 00H 03' 16'' - -
10 DANIEL MARTIN 91 UAE TEAM EMIRATES 44H 09' 32'' + 00H 03' 16'' B : 11'' -
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180562817
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:42 schreef DeeBee het volgende:
Kasseienvreter Thomas, boh wat een klimmer. :9~
E3-Harelgod.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180562821
Ik word zo verdrietig van dat Sky. Man man man.
pi_180562822
Dumoulin toch wel verreweg de beste renner van vandaag en dus vermoedelijk ook van deze tour. En dat tegen Skydoping. Toch knap.
pi_180562828
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:42 schreef marcodej het volgende:
Geraint verwachtte dit totaal niet.
Vermoeiende ACTS.

Allemaal karakterloze natte winden, die bleke Britten.

quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:42 schreef F-Bravo het volgende:
Dumoulin toch wel verreweg de beste renner van vandaag en dus vermoedelijk ook van deze tour. En dat tegen Skydoping. Toch knap.
ONZE Tom op pindakaas! w/
Jack does it in real time...
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:43:13 #160
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_180562833
quote:
9s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:42 schreef TvhN het volgende:
Ik word zo verdrietig van dat Sky. Man man man.
Verdrietig en moe
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 17:43:18 #161
335263 freaky40
pi_180562836
quote:
9s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:42 schreef TvhN het volgende:
Ik word zo verdrietig van dat Sky. Man man man.
Dit is echt geen wielrennen meer.
Allemaal cabaretteketet!
pi_180562848
Tot het gaatje gaan in de Giro en hier weer de aanval kiezen, die Froome gaat nog wel de man met de hamer tegenkomen in week 3
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:44:00 #163
194695 franklop
Fran knock
pi_180562850
Zonder de +20 had Tom 2e gestaan
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180562862
Tijdslimiet is 31.26. Cav, Kittel en Renshaw gaan buiten tijd komen.
pi_180562866
quote:
9s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:44 schreef franklop het volgende:
Zonder de +20 had Tom 2e gestaan
had ie nog niet kunnen winnen deze tour vrees ik nu
pi_180562868
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:43 schreef Wuwwa het volgende:
Tot het gaatje gaan in de Giro en hier weer de aanval kiezen, die Froome gaat nog wel de man met de hamer tegenkomen in week 3
Ik denk het niet. Bijzonder spul bij Sky
pi_180562870
Allemaal anti-Sky gezeik terwijl Tom een wereldprestatie neerzet :')
pi_180562875
Eeuwig zonde dat Dumoulin lek speelde vorige week dodnerdag
Het beste adres voor al uw primeurs!
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:44:54 #169
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180562876
5 en 6. TLJgoden
pi_180562881
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:43 schreef Wuwwa het volgende:
Tot het gaatje gaan in de Giro en hier weer de aanval kiezen, die Froome gaat nog wel de man met de hamer tegenkomen in week 3
:')

Gaat G met een solo van 60 kilometer uit de trui rijden in de Pyreneen. :Y
Jack does it in real time...
pi_180562884
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:44 schreef TheArt het volgende:
Tijdslimiet is 31.26. Cav, Kittel en Renshaw gaan buiten tijd komen.
En Greenways?
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:45:12 #172
194695 franklop
Fran knock
pi_180562885
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:44 schreef Orphids het volgende:

[..]

had ie nog niet kunnen winnen deze tour vrees ik nu
Thomas moet ook maar 3 weken goed zijn.

Tom zelf ook trouwens.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:45:20 #173
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180562892
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:44 schreef showtimer het volgende:
Allemaal anti-Sky gezeik terwijl Tom een wereldprestatie neerzet :')
Allemaal dopinggezeik terwijl Tom net zo'n prestatie neerzet. _O-
Put these foolish ambitions to rest.
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 17:45:25 #174
335263 freaky40
pi_180562895
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:44 schreef showtimer het volgende:
Allemaal anti-Sky gezeik terwijl Tom een wereldprestatie neerzet :')
Ach je weet toch wat er komen gaat...
Allemaal cabaretteketet!
pi_180562897
Dumoulin nu gewoon op het wiel van Froome gaan rijden, Thomas laten rijden.
No way dat Froome genoegen neemt met een 2e plaats.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_180562908
Thomas op 1.25. Die zit in pole-position, maar zou nog een Yates-moment kunnen krijgen.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:46:12 #177
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_180562913
De carriere van Quintana gaat uit als een nachtkaars.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_180562918
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:45 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Thomas op 1.25. Die zit in pole-position, maar zou nog een Yates-moment kunnen krijgen.
het is sky, dus nee
pi_180562919
Op naar de hoofdact van de dag.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:46:51 #180
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180562928
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:46 schreef Mani89 het volgende:
De carriere van Quintana gaat uit als een nachtkaars.
Je moet het wielrentopic even bekijken.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180562932
op instinct zegt ie :')
pi_180562935
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:45 schreef alpeko het volgende:

[..]

En Greenways?
Die lijken genoeg over te hebben.
pi_180562938
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:45 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Allemaal dopinggezeik terwijl Tom net zo'n prestatie neerzet. _O-
Die doet het op een glas melk en boterham.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180562939
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:45 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Allemaal dopinggezeik terwijl Tom net zo'n prestatie neerzet. _O-
Welke rapportcijfers krijgt de Colombiaanse brigade vandaag?

Bernal meenemen lijkt mij toch een fout, hij kon amper iets betekenen en rijdt zich straks nog de vernieling in...
Jack does it in real time...
pi_180562944
Instinct, dikke lul
pi_180562964
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:47 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Welke rapportcijfers krijgt de Colombiaanse brigade vandaag?

Bernal meenemen lijkt mij toch een fout, hij kon amper iets betekenen en rijdt zich straks nog de vernieling in...
KP riep al dat Bernal meenemen een fout was voor het hip was.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180562977
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:46 schreef Orphids het volgende:

[..]

het is sky, dus nee
32 jaar en nog nooit top 10 gereden in een grote ronde.
pi_180562981
Goede zaak dat Quintana alles op de Tour gooit dit jaar, het werpt zijn vruchten af. Zit zeker een mooie 8e plek in het eindklassement in i
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
pi_180562997
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:46 schreef Mani89 het volgende:
De carriere van Quintana gaat uit als een nachtkaars.
En Landa zat in de achtergrond ook weer gevange... of nee toch niet.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:49:14 #191
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180562998
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:47 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Welke rapportcijfers krijgt de Colombiaanse brigade vandaag?

Bernal meenemen lijkt mij toch een fout, hij kon amper iets betekenen en rijdt zich straks nog de vernieling in...
Ik weet het niet met Nairo. Heb niet het idee dat ik twee jaar geleden had, toen hij bij het minste of geringste aan zijn limiet zit. Ik denk dat hij harder kan, maar ik wacht tot morgen tot ik een conclusie trek.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180563006
Kunnen ze bij de NOS niet hetzelfde doen met die Nelissen als Eurosport? :r
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:49:47 #193
262211 hhh38
Duistere driften en afgoderij
pi_180563019
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:44 schreef showtimer het volgende:
Allemaal anti-Sky gezeik terwijl Tom een wereldprestatie neerzet :')
Je ziet mij ook niet juichen voor Tom. Dat is bijna net zo lachwekkend.
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:49:48 #194
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180563021
2 Nederlanders in de top 10 van het klassement
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_180563022
OK; 't is weer Dumoulin (min of meer solo) tegen een hele ploeg.
Als Tom tegen Thomas dan wel Froome deze rit rijdt, dan wint-ie gewoon.

Zolang Sunweb qua sterkte geen Sky 2 wordt, kan Dumoulins nabije toekomst wel eens knap frustrerend gaan worden.

En nou maar hopen dat-ie morgen voldoende hersteld is.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_180563024
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:45 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Allemaal dopinggezeik terwijl Tom net zo'n prestatie neerzet. _O-
Beter nog zou ik zeggen
  Hardste schreeuwer 2022 woensdag 18 juli 2018 @ 17:49:56 #197
335263 freaky40
pi_180563027
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:49 schreef TheRacingElf het volgende:
Kunnen ze bij de NOS niet hetzelfde doen met die Nelissen als Eurosport? :r
Wat een betweter is dat!
Allemaal cabaretteketet!
pi_180563028
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

En Landa zat in de achtergrond ook weer gevange... of nee toch niet.
Vrees je voor de derde week van Krachtwijk na het geweld van vandaag?
Jack does it in real time...
pi_180563033
Danny komt klaar
pi_180563035
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

En Landa zat in de achtergrond ook weer gevange... of nee toch niet.
Twee koprollen gemaakt Wim.
pi_180563039
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:49 schreef showtimer het volgende:

[..]

Beter nog zou ik zeggen
Ik ook.
Ik doe het ff rustig aan.
pi_180563040
Maakt Dumoulin nu echt kans op de eindzege? Die gaat toch gewoon keihard naar Froome? :9
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:50:38 #203
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_180563045
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

En Landa zat in de achtergrond ook weer gevange... of nee toch niet.
Vreselijk overschatte renner.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_180563049
Tolhoek 30e ^O^
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:50:46 #205
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180563051
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:49 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Je ziet mij ook niet juichen voor Tom. Dat is bijna net zo lachwekkend.
https://www.ad.nl/tour-de(...)-de-bergen~aa25f37b/

Als je dit mag geloven dan is het sowieso zonder doping van Tom.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:50:59 #206
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180563056
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180563057
Boh, het klassement als Tom niet zijn wiel kapot had gereden.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180563061
Terpstra weer lekker in einzelgangermodus vandaag
pi_180563063
quote:
11s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:50 schreef DeeBee het volgende:

[..]

Vrees je voor de derde week van Krachtwijk na het geweld van vandaag?
Stefan bevestigt mijn lezing weer eens door meteen goed te zijn zodra de etappes zwaar worden.
pi_180563080
De enige die Froome/Sky nog aan kan is Evenepoel.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:52:30 #211
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_180563089
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:49 schreef Koffieplanter het volgende:

[..]

Ik weet het niet met Nairo. Heb niet het idee dat ik twee jaar geleden had, toen hij bij het minste of geringste aan zijn limiet zit. Ik denk dat hij harder kan, maar ik wacht tot morgen tot ik een conclusie trek.
Jaa hij liet expres Tommes en Froome wegrijden.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_180563100
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:52 schreef Wuwwa het volgende:
De enige die Froome/Sky nog aan kan is Evenepoel.
Dan zal die wel bij Sky eindigen.
Of hebben die lievere mindere goden zodat ze die magisch kunnen transformeren?
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:53:22 #213
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180563105
JUICHEN voor ONZE TOM!
pi_180563111
Erg leuke etappe voor de Nederlandse fans in deze Sky periode
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:53:40 #215
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180563112
Awh Tom
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_180563116
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:53 schreef kaasplankje het volgende:
JUICHEN voor ONZE TOM!
[ afbeelding ]
:D
pi_180563125
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:49 schreef wimderon het volgende:

[..]

En Landa zat in de achtergrond ook weer gevange... of nee toch niet.
Sooow hier wordt even serieus gram gehaald.
pi_180563137
Het lijkt wel alsof Quintana de laatste 2 a 3 jaar slijtage vertoont en steeds minder wordt. Zou-ie toch zo oud zijn als-ie eruit ziet?
Ik doe het ff rustig aan.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:55:25 #219
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180563153
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:52 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Jaa hij liet expres Tommes en Froome wegrijden.
Als dit je zienswijze is, hoe kun je dan 48 keer roepen dat hij niet aanvalt?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180563168
LtD-God: Tom had bij het ontbijt al een plannetje gemeld.
  Redactie Sport woensdag 18 juli 2018 @ 17:56:04 #221
451829 crew  H.Vviv
pi_180563171
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:54 schreef Toby56 het volgende:
Het lijkt wel alsof Quintana de laatste 2 a 3 jaar slijtage vertoont en steeds minder wordt. Zou-ie toch zo oud zijn als-ie eruit ziet?
Of gewoon op jonge leeftijd top zijn zoals je wel vaker ziet met de Colombianen.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:56:21 #222
315766 MrBanaan1
nou nou nou
pi_180563181
Jammer voor Nieve. Mooie finale was het wel _O_

Ik vrees toch dat dit Sky te sterk is voor de rest. Tom heeft niet de ondersteuning denk ik.
pi_180563206
Z
pi_180563213
Dumoulin: "La Rosière is were I learned to ski. My uncle thought me how to, he recently passed away, and this was an attempt to honor him"
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:58:08 #225
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180563221
Thomas met dat vervelende Britpophaar.
pi_180563222
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:57 schreef Wuwwa het volgende:
Dumoulin: "La Rosière is were I learned to ski. My uncle thought me how to, he recently passed away, and this was an attempt to honor him"
Dit zei hij net ook op Sporza.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:58:34 #227
194695 franklop
Fran knock
pi_180563234
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:58 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Dit zei hij net ook op Sporza.
In het Nederlands ook nog
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180563238
Bauke nog heel mooi 36e!
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 17:59:12 #229
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180563254
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:58 schreef wimderon het volgende:
Bauke nog heel mooi 36e!
Die gaat mooi een etappe proberen te winnen ipv klassement
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  woensdag 18 juli 2018 @ 17:59:39 #230
67640 SaintOfKillers
Hold me closer, Tony Danza
pi_180563263
De 3 beste tijdrijders onder de 15 klassementsrenners rijden alle klimmers bergop op een hoopje.
The average burglar breaks in and leaves clues everywhere. But not me. I'm completely clueless.
pi_180563308
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:56 schreef H.Vviv het volgende:

[..]

Of gewoon op jonge leeftijd top zijn zoals je wel vaker ziet met de Colombianen.
Nou ja, dat komt ook wel bij andere landen voor.
Maar jammer is het wel; het wordt zo weer een nieuwe Sky show. Dumoulin heeft in zijn eentje gewoon te weinig steun.
Ik doe het ff rustig aan.
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:01:07 #232
194695 franklop
Fran knock
pi_180563316
Morgen weer late finish genot _O_
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180563361
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:49 schreef Toby56 het volgende:
OK; 't is weer Dumoulin (min of meer solo) tegen een hele ploeg.
Als Tom tegen Thomas dan wel Froome deze rit rijdt, dan wint-ie gewoon.

Zolang Sunweb qua sterkte geen Sky 2 wordt, kan Dumoulins nabije toekomst wel eens knap frustrerend gaan worden.

En nou maar hopen dat-ie morgen voldoende hersteld is.
Sunweb investeert liever in sprinters, en ziek, zwak en misselijke renners, en wegkapiteins.
pi_180563376
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:02 schreef wimderon het volgende:

[..]

Sunweb investeert liever in sprinters, en ziek, zwak en misselijke renners, en wegkapiteins.
Klinkt als Mani89 die zijn FPCL-mannetjes inkoopt.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180563379
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:01 schreef franklop het volgende:
Morgen weer late finish genot _O_
Gesink gaat winnen.
Citius, Altius, Fortius.
pi_180563388
quote:
14s.gif Op woensdag 18 juli 2018 17:59 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Die gaat mooi een etappe proberen te winnen ipv klassement
Als z’n rug dat houdt wel ja
pi_180563394
Morgen vanaf 12:00 al live op Sporza.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:04:19 #238
194695 franklop
Fran knock
pi_180563397
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:03 schreef Aguero het volgende:

[..]

Gesink gaat winnen.
Dat lijkt me duidelijk
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:04:30 #239
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180563401
Wellicht komen er nog etappes waarbij Tom gebruik kan maken van daalkwaliteiten van SKA
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 18:04:46 #240
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_180563407
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:01 schreef franklop het volgende:
Morgen weer late finish genot _O_
Hoelaat ongeveer?
pi_180563421
Die livetracker doet het niet meer, is nog bekend waar Kittel en co zitten?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180563427
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:04 schreef Momo... het volgende:

[..]

Hoelaat ongeveer?
Tussen 17:30 en 18:15.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180563428
Als de originele tijdslimiet was gehandhaafd, waren er maar 90 renners binnen tijd gefinisht.
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:06:16 #244
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180563437
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:05 schreef Felagund het volgende:
Die livetracker doet het niet meer, is nog bekend waar Kittel en co zitten?
Waarschijnlijk OTL of DNF
pi_180563448
Ben wel benieuwd wat Sky gaat doen. Thomas is geen zekerheidje, en Froome heeft nog te weinig voorsprong op Dumoulin.
pi_180563452
64 CALMEJANE Lilian No181 DIRECT ENERGIE + 20' 07''
65 GESINK Robert No162 TEAM LOTTO NL - JUMBO + 21' 17''

Ze doen het erom. :+
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180563464
Groenewegen binnen en op tijd.
pi_180563470
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:08 schreef TheArt het volgende:
Groenewegen binnen en op tijd.
Goed teken, waarschijnlijk minder last van de val dan gisteren.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 18:08:40 #249
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_180563474
Kan me niet voorstellen dat Froome het erbij laat zitten dat G de tour wint. Hij zal toch hem moeten aanvallen om die tijd goed te maken. In de tijdrit gaat dat niet gebeuren.
pi_180563491
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:08 schreef Momo... het volgende:
Kan me niet voorstellen dat Froome het erbij laat zitten dat G de tour wint. Hij zal toch hem moeten aanvallen om die tijd goed te maken. In de tijdrit gaat dat niet gebeuren.
#FreeFroome
pi_180563503
Nieve is Yates voorbij in het klassement :D
pi_180563504
Tom had prima een Nibali kunnen gebruiken vandaag, aan Valv had ie geen reet.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180563537
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:08 schreef Momo... het volgende:
Kan me niet voorstellen dat Froome het erbij laat zitten dat G de tour wint. Hij zal toch hem moeten aanvallen om die tijd goed te maken. In de tijdrit gaat dat niet gebeuren.
G valt volgende week vanzelf terug, letterlijk of figuurlijk
pi_180563547
thijszonneveld twitterde op woensdag 18-07-2018 om 18:09:47 Groenewegen: "Last van rug. Knie nog niet echt veel beter. Hoop dat t morgen beter gaat." reageer retweet
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180563557
Groenewegen heeft last van z’n rug, knie nog niet veel beter.. Hoopt dat het morgen beter gaat
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 18:12:05 #256
213134 crew  Momo
WLR en ESF hooligan
pi_180563575
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:10 schreef Marcoss het volgende:

[..]

G valt volgende week vanzelf terug, letterlijk of figuurlijk
G is wel iemand die vaak valt ja, nee bocht 7 deze post is niet voor jullie
pi_180563587
Cav en Kittel exit, normaal gesproken
pi_180563607
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:11 schreef Marcoss het volgende:
Groenewegen heeft last van z’n rug, knie nog niet veel beter.. Hoopt dat het morgen beter gaat
Bedankt Thijs.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180563626
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:13 schreef marcodej het volgende:

[..]

Bedankt Thijs.
Het was dezelfde minuut
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 18:14:48 #260
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_180563633
Hyped voor de 3e week van Kruijswijk.
pi_180563663
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:02 schreef wimderon het volgende:

[..]

Sunweb investeert liever in sprinters, en ziek, zwak en misselijke renners, en wegkapiteins.
Column van Zonnegod niet gelezen?
pi_180563675
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:14 schreef Slobeend het volgende:
Hyped voor de 3e week van Kruijswijk.
Rijd hij er echt niet Thomas, Froome of Dumoulin eruit hoor.

Roglic lijkt trouwens even sterk als hem, ze bleven vrij strak bij elkaar fietsen :)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_180563677
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:12 schreef Marcoss het volgende:
Cav en Kittel exit, normaal gesproken
Dat is, vooral voor Kittel, zeer matig.
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:16:39 #264
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_180563681
Wat is tom toch een god. De enige die clean is met Kruiswijk uiteraard.
AFCA
Qui audet adipiscitur
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:16:55 #265
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180563688
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:12 schreef Marcoss het volgende:
Cav en Kittel exit, normaal gesproken
Missen we helemaal niks aan en levert leuk materiaal voor een soap rondom Kittel-Katusha en Cav-DiDa
pi_180563693
Cav, Renshaw, Zabel en Kittel missen nog, geloof ik
pi_180563697
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:11 schreef Marcoss het volgende:
Groenewegen heeft last van z’n rug, knie nog niet veel beter.. Hoopt dat het morgen beter gaat
Herstellen is wel lastig in de Tour als je zo moet rijden. Etappezeges gaan een moeilijk verhaal worden.
pi_180563707
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:17 schreef Marcoss het volgende:
Kittel, Renshaw, Zabel en Kittel missen nog, geloof ik
LeTour twitterde op woensdag 18-07-2018 om 18:10:58 31'27, time is up! ⏱️31'27. Délais dépassés ! ⏱️#TDF2018 https://t.co/pEGQVzThiM reageer retweet
Dat lijkt me Zabel dan, net een paar seconden buiten tijd.
Citius, Altius, Fortius.
pi_180563725
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:16 schreef Columbiafan het volgende:

[..]

Dat is, vooral voor Kittel, zeer matig.
Eigenlijk moet Kittel zich kapot schamen voor wat hij met z'n talenten doet. Al meerdere jaren vergooit door een gebrek aan motivatie.
pi_180563726
Konyshev had gewoon gelijk :+
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:19:50 #271
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180563745
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:17 schreef Marcoss het volgende:
Cav, Renshaw, Zabel en Kittel missen nog, geloof ik
Ze hebben toch niet Zabel opgeofferd om Kittel te helpen?
pi_180563951
LeTour twitterde op woensdag 18-07-2018 om 18:21:42 Here comes @marcelkittel, alone, 12' after the time cut 😟 @marcelkittel arrive à l'instant, seul, 12' après la clôture des délais 😟#TDF2018 https://t.co/PzxNhnOLHf reageer retweet
Tot zover Kietel
pi_180563992
Kittel, Renshaw en Zabel officieel "outside time limit". Geen opmerking over Cavendish, al staat hij niet in de uitslag.
"Und Niemals Vergessen - Eisern Union!"
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:32:23 #274
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180564030
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:31 schreef Sabata het volgende:
Kittel, Renshaw en Zabel officieel "outside time limit". Geen opmerking over Cavendish, al staat hij niet in de uitslag.
Katusha en DiDa beide sprinters kwijt lol
pi_180564052
Kittel en Cav waren toch al hopeloos. Waar maken we ons druk over
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180564066
Uran verliest 26 minuten vandaag. Die kunnen we ook voorzichtig met potlood doorstrepen.
pi_180564070
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:29 schreef Wuwwa het volgende:
LeTour twitterde op woensdag 18-07-2018 om 18:21:42 Here comes @marcelkittel, alone, 12' after the time cut 😟 @marcelkittel arrive à l'instant, seul, 12' après la clôture des délais 😟#TDF2018 https://t.co/PzxNhnOLHf reageer retweet
Tot zover Kietel
Ook nog het uitrijden om het uitrijden, dan ben je diep gezakt.
pi_180564076
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:32 schreef Masterminded het volgende:
Kittel en Cav waren toch al hopeloos. Waar maken we ons druk over
Het kan wat gedrang schelen in de resterende massasprints.
Citius, Altius, Fortius.
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 18 juli 2018 @ 18:34:29 #279
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180564094
Meer overwinningen voor Groenewegen dus.
pi_180564099
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:32 schreef Frozen-assassin het volgende:

[..]

Katusha en DiDa beide sprinters kwijt lol
Dimension Data heeft in ieder geval EBH nog
pi_180564200
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:34 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Dimension Data heeft in ieder geval EBH nog
Die vliegt gelukkig. Nee, denk idd ook dat Renshaw tegenwoordig zelfs nog achter Reini in de sprintpikorde komt.
pi_180564269
Ik hoop op dit scenario.

quote:
Mark Cavendish is tijdens de klim naar La Rosière betrokken geraakt bij een vechtpartij met een aantal fans. De fans stonden Cavendish langs de kant van de weg uit te lachen en maakten een aantal opmerkingen waarop Cavendish van zijn fiets sprong en op de fans begon in te slaan.
De fans lieten dit niet op zich zitten maar Cavendish won uiteindelijk het gevecht. Hij raakte wel zijn fiets kwijt die door één van de fans van de berg af werd gesmeten, Cavendish stapte hierop in de bezemwagen en zal niet finishen.
pi_180564335
Zabel inmiddels wel in de uitslag, lijkt geluk te hebben dus
pi_180564434
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:43 schreef Marcoss het volgende:
Zabel inmiddels wel in de uitslag, lijkt geluk te hebben dus
1 seconde over of zo? :D
pi_180564439
Cav zou nog niet binnen zijn, vandaar nog geen OTL
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 18:46:49 #286
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180564454
Leuke topics om terug te lezen. Mensen waren lichtelijk mad.

Al was ik zelf vast ook heel mad geweest als ik dit live had gezien. Klimmer Thomas. :')
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180564458
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:46 schreef Marcoss het volgende:
Cav zou nog niet binnen zijn, vandaar nog geen OTL
Op Tissot wel
pi_180564472
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:46 schreef showtimer het volgende:

[..]

1 seconde over of zo? :D
Nee, hij was officieel een paar seconden te laat, maar ze zullen hem wel gematst hebben
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:49:14 #289
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180564518
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:47 schreef Marcoss het volgende:

[..]

Nee, hij was officieel een paar seconden te laat, maar ze zullen hem wel gematst hebben
Lachwekkend. Gewoon streep doorheen toedeloe
pi_180564521
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:46 schreef showtimer het volgende:

[..]

1 seconde over of zo? :D
Volgens mij een secondje of 5.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Redactie Sport / Supervogel woensdag 18 juli 2018 @ 18:52:05 #291
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180564579
Roosen en Pauwels een penalty van 20s, EBH eentje van 2 minuten (lol).
pi_180564639
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:46 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Leuke topics om terug te lezen. Mensen waren lichtelijk mad.

Al was ik zelf vast ook heel mad geweest als ik dit live had gezien. Klimmer Thomas. :')
Wat vind je van Der Untergang van Piti?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Moderator woensdag 18 juli 2018 @ 18:56:28 #293
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180564677
quote:
9s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:54 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Wat vind je van Der Untergang van Piti?
Als ik dit topic mag geloven schijnt vooral Quintana zich belachelijk gemaakt te hebben.

Ben eigenlijk wel teleurgesteld in de Roog. Had stiekem verwacht dat hij op de bagagedrager van Sky mee zou liften. Kruijswijk dan eigenlijk weer boven verwachting.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180564681
Cav is terecht! 5 minuten geleden aangekomen.
Lachwekkond
pi_180564710
Piti viel toch ook wel flink tegen uiteindelijk, die werd achteruit geblazen op de slotklim
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:59:08 #296
40566 Ericr
Livewrong
pi_180564728
Dus de twee matadoren van een loodzware giro gaan samen met iemand die nog nooit top 10 heeft gereden beslissen hoe het podium er uit gaat zien. Natuurlijk leuk dat Tom zo presteert maar sinds wanneer is de dubbel weer een optie om in beide koersen mee te doen voor het podium? Om over die reeks van Froome nog maar niet te spreken.
pi_180564732
quote:
1s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Als ik dit topic mag geloven schijnt vooral Quintana zich belachelijk gemaakt te hebben.
Mwah, kan je het Quintana kwalijk nemen? Die was duidelijk niet sterk genoeg om Froome en Martin te kunnen achterhalen, dus riep hij op tot samenwerking. Is wat ik zie dan. Alleen Bardet hielp zowat mee. Dan ziet het er wel lelijk uit als in de verte Froome en Martin wegrijden en jij met Bardet en de rest staat te gebaren dat de samenwerking kut is.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  woensdag 18 juli 2018 @ 18:59:52 #298
194695 franklop
Fran knock
pi_180564744
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:56 schreef Wuwwa het volgende:
Cav is terecht! 5 minuten geleden aangekomen.
Lachwekkond
slechts 40 minuten te laat

Toch netjes dat ie nog uitgereden heeft.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180564756
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:59 schreef Ericr het volgende:
Dus de twee matadoren van een loodzware giro gaan samen met iemand die nog nooit top 10 heeft gereden beslissen hoe het podium er uit gaat zien. Natuurlijk leuk dat Tom zo presteert maar sinds wanneer is de dubbel weer een optie om in beide koersen mee te doen voor het podium? Om over die reeks van Froome nog maar niet te spreken.
Het is wel pas week 2 he, verwacht dat iig Dumoulin en Thomas nog wel een terugval krijgen
pi_180564789
quote:
0s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:59 schreef Ericr het volgende:
Dus de twee matadoren van een loodzware giro gaan samen met iemand die nog nooit top 10 heeft gereden beslissen hoe het podium er uit gaat zien. Natuurlijk leuk dat Tom zo presteert maar sinds wanneer is de dubbel weer een optie om in beide koersen mee te doen voor het podium? Om over die reeks van Froome nog maar niet te spreken.
Zat wel extra week tussen Giro en Tour. Dat helpt wel.
  Eindredactie Sport / Forummod woensdag 18 juli 2018 @ 19:02:21 #301
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180564796
quote:
10s.gif Op woensdag 18 juli 2018 18:52 schreef Pino112 het volgende:
Roosen en Pauwels een penalty van 20s, EBH eentje van 2 minuten (lol).
Waar ik nu wel benieuwd naar ben: wat doen ze als je, laten we zeggen, een halve minuut binnen de tijdslimiet eindigt en je dan 2 minuten straf krijgt? :P
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')