abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  zaterdag 23 juni 2018 @ 10:20:38 #1
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_179986780
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
10s.gif Op maandag 21 mei 2018 19:50 schreef Drugshond het volgende:
[ afbeelding ]

Turkish President Recep Tayyip Erdogan said he intends to tighten his grip on the economy and take more responsibility for monetary policy if he wins an election next month.
--------------
Alsof hij de buitenlandse markt kan besturen. 8)7
--------------

With the Turkish lira at a record low against the dollar and down this year against all 17 major currencies tracked by Bloomberg, Erdogan told Bloomberg TV in London on Monday that after the vote transforms Turkey into a full presidential system, he expects the central bank will have to heed his calls for lower interest rates.

https://www.bloomberg.com(...)-on-turkey-s-economy
========================================
In slechts 13 jr tijd heeft die munt 75 % aan waarde verloren.
Zie grafiek. https://finance.yahoo.com/quote/TRY%3DX?p=TRY%3DX&guccounter=1
----------------------------------
Het zal wel aan mij liggen, maar gaat Turkije niet heel erg stuk.

Nu een beter artikel die inhoudelijk beter is.
Supergroei Turkse economie stuit op wantrouwen
Economische groei


Van een bijna recessie naar een van de snelst groeiende economieŰn: de Turkse economie heeft zich hersteld. Maar twijfels zijn er, veel twijfels.

De Turkse economie groeide met 5,1 procent in het tweede kwartaal. Kan dat wel, vragen critici zich af.
[ afbeelding ]

In Turkije lijkt zich een economisch wonder te voltrekken. Twee weken geleden publiceerde het statistische instituut TŘrkstat de cijfers van het tweede kwartaal. Daaruit bleek dat Turkije met 5,1 procent ÚÚn van de snelst groeiende economieŰn van de G20 is. Alleen China en India doen het beter. Veel experts reageerden sceptisch, net als bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers.

„Ik was geschokt door de cijfers”, zegt Murat Ucer, een econoom die voor adviesbureau Global Source Turkije volgt. „Ik heb die nacht geen oog dicht gedaan. Mijn prognoses waren veel voorzichtiger. Het verhaal dat ik aan mijn klanten vertelde, moest ik ineens grondig bijstellen.”

Veel economen en analisten kunnen moeilijk geloven dat de Turkse economie zo snel is hersteld na een uitermate slecht jaar. De mislukte coup leidde bijna tot een recessie, de regering wist met veel kunst en vliegwerk een valutacrisis af te wenden, en de toerismesector, een belangrijke bron van buitenlands geld, is nog niet uit de crisis. Hoe kon TŘrkstat dan toch met zulke sterke cijfers op de proppen komen?

Commerzbank, de tweede bank van Duitsland, bracht zelfs een rapport uit met de veelzeggende titel ‘Turkey – Are you kidding me?’. Daarin concludeert Lutz Karpowitz, strateeg opkomende markten, dat de Turkse groeicijfers „meer dan twijfelachtig” zijn en mogelijk zelfs het gevolg zijn van „politieke be´nvloeding”. Een zware aantijging, die overigens niet wordt onderbouwd.

Spiegelt TŘrkstat de economische situatie inderdaad mooier voor dan zij is, wellicht om de regering politiek uit de wind te houden tot de verkiezingen van 2019?

Nieuwe rekenmethode
De achterdocht over de groeicijfers begon toen TŘrkstat eind vorig jaar een nieuwe rekenmethode invoerde. Ineens bleek de gemiddelde levensstandaard in Turkije 20 procent hoger te liggen. Ook stelde TŘrkstat het bruto binnenlands product (bbp) van 2015 bij van 720 miljard dollar naar 861 miljard. Kortom, de omvang van de Turkse economie was met terugwerkende kracht 20 procent groter. En de economische groei sinds 2009 was ineens 1,8 procent hoger.

De invoering van de nieuwe rekenmethode kwam overigens niet uit de lucht vallen. Daar is drie jaar lang aan gewerkt, onder toeziend oog van het Europese statistiekbureau Eurostat. De vorige methode was beperkt en achterhaald, daar was iedereen het over eens. De nieuwe groeicijfers zijn gebaseerd op een veel grotere hoeveelheid data, in lijn met Europese standaarden.

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op TŘrkstat

Zo gebruikt TŘrkstat nu de gegevens van de nationale inkomensadministratie en van het instituut voor sociale zekerheid, waardoor kleine en middelgrote bedrijven ook worden meegewogen in de omvang van de economie. Daarnaast kreeg TŘrkstat na een lang bureaucratisch gevecht toegang tot de annalen van het ministerie van FinanciŰn. Die nieuwe gegevens leiden uiteraard tot andere groeicijfers, maar het resultaat valt of staat bij de rekenmethode.

Tegenstrijdigheden
„De veranderingen in het Turkse bbp en de groeipercentages zijn erg groot, niet alleen vanuit een absoluut perspectief, maar vooral in vergelijking met andere gevallen van herziening naar Europese standaarden of Verenigde Naties standaarden”, stelt Erik Meyersson, econoom bij Goldman Sachs. „In OESO-landen hebben zulke herzieningen een veel kleinere invloed gehad op het bbp en, althans gemiddeld, vrijwel geen effect gehad op de groei van het bbp.”

Hoe dat kan, is een raadsel. „Het probleem is dat we niet weten hoe ze tot deze cijfers zijn gekomen”, zegt Aykut Erdogdu, de tweede man van oppositiepartij CHP. „Als TŘrkstat zijn rekenmethode bekend zou maken, dan zouden ze hun gelijk kunnen bewijzen. Maar ik denk niet dat ze dat van plan zijn. Het wachten is op het rapport van Eurostat. Zij zullen de nieuwe methode zorgvuldig doorlichten, want er zijn zo veel tegenstrijdigheden.”

Ondanks alle scepsis, is er geen enkele aanwijzing dat de regering druk heeft uitgeoefend op TŘrkstat. „Het rapport van Commerzbank is te speculatief”, zegt een analist die anoniem wil blijven. „We zijn allemaal gefrustreerd over de cijfers. Ik denk dat een analist van de bank er genoeg van had en zijn nek heeft uitgestoken. Maar het is meer een opiniestuk dan een onderzoeksrapport.”

‘Groei op stero´den’
Er zijn ook andere geluiden. Timothy Ash, Turkije-expert van vermogensbeheerder Blue Bay Asset Management, vindt 5 procent groei niet zo vreemd, gezien de omstandigheden. „Voor het referendum heeft de regering veel geld in de economie gepompt om een recessie af te wenden. Er waren belastingverlagingen, staatsgaranties voor banken, schuldverlichting voor bedrijven. De export nam toe dankzij de goedkope lira en de economische opleving in Europa.”

Ucer noemt het zelfs ‘groei op stero´den’. „De regering heeft een hoop beleidsruimte gebruikt om een recessie af te wenden. Zulke groei is niet vol te houden, want de structurele problemen zijn niet opgelost. De groei is onevenwichtig en komt voor een groot deel van de bouwsector. Er wordt weinig ge´nvesteerd in machines, een indicatie van toekomstige groei. En Turkije kampt nog altijd een structureel tekort op de lopende rekening.”

Met inflatie van ruim 11 procent, werkloosheid van ruim 10 procent, en een flinke belastingverhoging die vorige week werd aangekondigd, merken veel Turken weinig van de 5,1 procent groei. Uit een recent opinie-onderzoek aan van de zakenkrant DŘnya bleek dat het vertrouwen in de economie afneemt. Het percentage dat de economie ziet als het grootste probleem steeg van 39 in het eerste kwartaal naar 49 procent in het tweede. Slechts 46 procent van de respondenten dacht dat Turkije welvarender zou zijn over vijf jaar. „Dit is zonder twijfel het meest gehate herstel in de historie”, concludeerde Istanbul Analytics.
---------------------------------------------------------------------------------------
Dit alles heeft te maken dat Erdogan steeds meer invloed probeert uit te oefenen op hun eigen centrale bank. Maar het is nu ook fair om te zeggen dat Turkije in een financiŰle zeepbel leeft.

Griekenland, ItaliŰ, ik zet nu mijn geld op Turkije die klapt. Laatst genoemde is gelukkig geen EU-land.
hier verder
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 11:30:25 #2
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179987828
Mooi,

Turkije gaat naar zijn parlementaire verkiezingen later deze maand onder een wolk van grote economische onzekerheden. Dat schrijft het magazine The Economist naar aanleiding van een hernieuwde oproep van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan aan zijn onderdanen om hun gespaarde dollars in te leveren en te ruilen voor Turkse lira.

Van een bouwput economie naar niks eigenlijk.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 11:39:18 #3
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 11:41:44 #4
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179987961
registreer om deze reclame te verbergen
Suc6 met de verkiezingen. Erdogan die invloed wil van de Nationale Turkse Bank. Dan ben je echt een FR*ing mongool. (MugaBE 2.0)
  zaterdag 23 juni 2018 @ 12:23:41 #5
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_179988411
https://valutawijzer.nl/turkse-lira/

Het verval van de Lira gaat ook in een versnelling nu
gewone mensen merken het dat alles duurder wordt en lonen stagneren

Zal Erdogan de Noodtoestand opheffen die hem nu alle controle en macht geeft ????
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_179989492
Ben benieuwd hoe dit afloopt.
Weggegaan en opgerot
pi_179989706
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 13:57 schreef robijntjestralendwit het volgende:
Ben benieuwd hoe dit afloopt.
foto.png
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:10:30 #8
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_179989766
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Als ik de pers hier in Nederland onder controle had dan zou ik ook zulke berichten verspreiden
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_179989802
Hehehe :')
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:17:13 #10
233102 cherrycoke
Resistance is futile
pi_179989917
gouden handel nu in turks vastgoed? of kom je bedrogen uit?

moeilijk moeilijk
"Species 8472 has penetrated Matrix Zero-One-Zero, Grid Nineteen. Eight planets destroyed, three hundred twelve vessels disabled, four million, six hundred twenty-one Borg eliminated."
pi_179990050
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:17 schreef cherrycoke het volgende:
gouden handel nu in turks vastgoed?
Vodafone en Letgo think so.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 14:22:50 #12
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_179990080
quote:
14s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:17 schreef cherrycoke het volgende:
gouden handel nu in turks vastgoed? of kom je bedrogen uit?

moeilijk moeilijk
kopen in lira en hypotheek in Euro

ja
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_179990225
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Het is wel een beetje groei zoals in China, heel veel nieuwe gebouwen bouwen. :P
Met extra vezels!
pi_179990231
Mogen ze hier trouwens ook wel doen met het woningtekort!!11
Met extra vezels!
pi_179990244
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:10 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

Als ik de pers hier in Nederland onder controle had dan zou ik ook zulke berichten verspreiden
Heeft Turkije de Nederlandse pers onder controle? :o
Met extra vezels!
pi_179990277
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:29 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Het is wel een beetje groei zoals in China, heel veel nieuwe gebouwen bouwen. :P
Ik kan niet anders dan verwachten dat de brug en vliegveld in de komende jaren ook gigantisch veel geld gaan opleveren aan de schatkist.

quote:
Havalimanı inşaatında šalışanların sayısı 30 bini gešerken, tamamlandığında da doğrudan ve dolaylı 225 bin kişiye istihdam yaratacak.
Het vliegveld zou zorgen voor 225.000 nieuwe arbeidsplaatsen.
pi_179990304
Bedoel je met de schatkist hoeveel geld de overheid binnenhaalt met belastingen?

Dat staat een beetje los van economische groei toch :P
Met extra vezels!
pi_179990335
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:33 schreef Volkorenbrood het volgende:
Bedoel je met de schatkist hoeveel geld de overheid binnenhaalt met belastingen?

Dat staat een beetje los van economische groei toch :P
Indien de trend zich voorzet ---> Meer belastingen ---- > meer investeringen -----> meer werkplekken----> meer inkomsten ----> Meer koopkracht.
pi_179990346
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Indien de trend zich voorzet ---> Meer belastingen ---- > meer investeringen -----> meer werkplekken----> meer inkomsten ----> Meer koopkracht.
Je mist nog het magische woord, de Keynesian multiplier. :P
Met extra vezels!
pi_179990395
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:35 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Je mist nog het magische woord, de Keynesian multiplier. :P
Ik ben verder geen econoom natuurlijk, maar we gaan het zien of het de economie gaat bevorderen. Ik verwacht van wel.
pi_179990413
Karamollaoglu: "Als wij verkozen worden stoppen we per direct de bouw en investeringen van alles."

Blijf lachen om de uitspraak. :')
pi_179990541
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:39 schreef Triggershot het volgende:
Karamollaoglu: "Als wij verkozen worden stoppen we per direct de bouw en investeringen van alles."

Blijf lachen om de uitspraak. :')
kennelijk scoort hij bij een specifiek publiek met dit soort retoriek
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179990596
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:39 schreef Triggershot het volgende:
Karamollaoglu: "Als wij verkozen worden stoppen we per direct de bouw en investeringen van alles."

Blijf lachen om de uitspraak. :')
Haha is dat echt?

Bron?
Met extra vezels!
pi_179990633
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:38 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik ben verder geen econoom natuurlijk, maar we gaan het zien of het de economie gaat bevorderen. Ik verwacht van wel.
Ik denk het ook. Heb overigens nooit bezwaren gehad tegen bruggen en vliegvelden.

Meer het op jezelf teveel ermee op de borst kloppen. Uiteindelijk zijn er honderdduizenden mensen betrokken bij zo een project en hoort het gewoon normaal te zijn.

Al helemaal die brug, is gewoon door de private sector opgetuigd en ze proberen nu de brug terug te verdienen door een lekker hoog tarief te vragen. Is allemaal prima, en goed, en mag gewoon, maar dat persoonlijk claimen vind ik opmerkelijk. :P

Rutte gaat ook niet zeggen straks "WIJ HEBBEN LELYSTAD AIRPORT GEBOUWD" "WIJ HEBBEN GEINVESTEERD IN DE SPOORWEGEN" "VOOR MIJ WAS ER GEEN 4G".
"VROEGER HAD NIEMAND KOELKASTEN".

Zou wel grappig zijn trouwens. _O-
Met extra vezels!
pi_179990668
quote:
Haha ok, wel humoristisch, maar to be fair, hij zegt wel iets anders. Hij wil anders investeren (gericht op productie), niet stoppen met alle investeringen, maar met de huidige manier van investeren.

Die video is op een typische manier gemonteerd.

Verder heb ik vrij weinig met Saadet.
Met extra vezels!
pi_179990695
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:51 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik denk het ook. Heb overigens nooit bezwaren gehad tegen bruggen en vliegvelden.

Meer het op jezelf teveel ermee op de borst kloppen. Uiteindelijk zijn er honderdduizenden mensen betrokken bij zo een project en hoort het gewoon normaal te zijn.

Al helemaal die brug, is gewoon door de private sector opgetuigd en ze proberen nu de brug terug te verdienen door een lekker hoog tarief te vragen. Is allemaal prima, en goed, en mag gewoon, maar dat persoonlijk claimen vind ik opmerkelijk. :P

Rutte gaat ook niet zeggen straks "WIJ HEBBEN LELYSTAD AIRPORT GEBOUWD" "WIJ HEBBEN GEINVESTEERD IN DE SPOORWEGEN" "VOOR MIJ WAS ER GEEN 4G".
"VROEGER HAD NIEMAND KOELKASTEN".

Zou wel grappig zijn trouwens. _O-
Ik ben het wel met je eens dat het te ver wordt doorgetrokken en overdreven, maar als je dan naar de voor Erdogan en tijdens Erdogan periode kijkt dan zie je wel echt dat hij er een prioriteit van heeft gemaakt om echt dingen op het gebied van onderwijs, zorg en infrastructuur flink te verbeteren.


En helpt natuurlijk dat je dat populistisch claimt als je godgegeven persoonlijke missie en verdienste.
pi_179990752
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:54 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Haha ok, wel humoristisch, maar to be fair, hij zegt wel iets anders. Hij wil anders investeren (gericht op productie), niet stoppen met alle investeringen, maar met de huidige manier van investeren.

Die video is op een typische manier gemonteerd.

Verder heb ik vrij weinig met Saadet.
Dan zou je moeten zeggen we gaan de investeringen hervormen en in het belang van de landelijke productie inrichten. Wat hij zegt is dat hij per direct met de investeringen gaat stoppen om vervolgens pas het anders aan te pakken.
pi_179990790
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:57 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik ben het wel met je eens dat het te ver wordt doorgetrokken en overdreven, maar als je dan naar de voor Erdogan en tijdens Erdogan periode kijkt dan zie je wel echt dat hij er een prioriteit van heeft gemaakt om echt dingen op het gebied van onderwijs, zorg en infrastructuur flink te verbeteren.

Ik ken weinig mensen die dat ontkennen.

Tijdens, vooral, het begin van het AKP bewind is hij en is zijn partij een stabiliserende factor geweest, die ook nog vrij pragmatisch en liberaal was voor andersdenkenden, om de goede voorwaarden te creŰren voor een economische en infrastructurele ontwikkeling (niet door een man persoonlijk, er was een heel AKP-team waarvan bijna niemand nu meer over is).

Daarbuiten, zijn al die dingen natuurlijk door honderdduizenden mensen van project-leider, tot aannemer, naar manager tot arbeider, gemaakt, in elkaar gezet, mogelijk gemaakt etc.

Dit personifiŰren tot een persoon is gewoon niet eerlijk.

Zelfs vanuit beleid niet. AKP heeft in het begin echt goede mensen gehad die het economisch beleid hebben vormgegeven. Een Ali Babacan bijvoorbeld. Of een liberale minister die het toeristisch imago van Turkije goed heeft neergezet: Ertuğrul GŘnay.

Al die mensen zijn weg. En niet zomaar weg.
Met extra vezels!
pi_179990798
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:00 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dan zou je moeten zeggen we gaan de investeringen hervormen en in het belang van de landelijke productie inrichten. Wat hij zegt is dat hij per direct met de investeringen gaat stoppen om vervolgens pas het anders aan te pakken.
Mwoah, het is wel echt knippen en plakken in dat filmpje hoor. Beetje opzwepend muziekje erbij. Niet eerlijk.
Met extra vezels!
pi_179990848
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:03 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik ken weinig mensen die dat ontkennen.

Tijdens, vooral, het begin van het AKP bewind is hij en is zijn partij een stabiliserende factor geweest, die ook nog vrij pragmatisch en liberaal was voor andersdenkenden, om de goede voorwaarden te creŰren voor een economische en infrastructurele ontwikkeling (niet door een man persoonlijk, er was een heel AKP-team waarvan bijna niemand nu meer over is).

Daarbuiten, zijn al die dingen natuurlijk door honderdduizenden mensen van project-leider, tot aannemer, naar manager tot arbeider, gemaakt, in elkaar gezet, mogelijk gemaakt etc.

Dit personifiŰren tot een persoon is gewoon niet eerlijk.

Zelfs vanuit beleid niet. AKP heeft in het begin echt goede mensen gehad die het economisch beleid hebben vormgegeven. Een Ali Babacan bijvoorbeld. Of een liberale minister die het toeristisch imago van Turkije goed heeft neergezet: Ertuğrul GŘnay.

Al die mensen zijn weg. En niet zomaar weg.
Eensch.
pi_179990850
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:31 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik kan niet anders dan verwachten dat de brug en vliegveld in de komende jaren ook gigantisch veel geld gaan opleveren aan de schatkist.

[..]

Het vliegveld zou zorgen voor 225.000 nieuwe arbeidsplaatsen.
Ik weet niet hoeveel vliegvelden ze bouwen in Turkije maar in Spanje hebben ze er ook een hoop...
pi_179990865
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:51 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik denk het ook. Heb overigens nooit bezwaren gehad tegen bruggen en vliegvelden.

Meer het op jezelf teveel ermee op de borst kloppen. Uiteindelijk zijn er honderdduizenden mensen betrokken bij zo een project en hoort het gewoon normaal te zijn.

Al helemaal die brug, is gewoon door de private sector opgetuigd en ze proberen nu de brug terug te verdienen door een lekker hoog tarief te vragen. Is allemaal prima, en goed, en mag gewoon, maar dat persoonlijk claimen vind ik opmerkelijk. :P

Rutte gaat ook niet zeggen straks "WIJ HEBBEN LELYSTAD AIRPORT GEBOUWD" "WIJ HEBBEN GEINVESTEERD IN DE SPOORWEGEN" "VOOR MIJ WAS ER GEEN 4G".
"VROEGER HAD NIEMAND KOELKASTEN".

Zou wel grappig zijn trouwens. _O-
A leader is best when people barely know he exists, when his work is done, his aim fulfilled, they will say: we did it ourselves. Lao Tzu

dit citaat doet mij altijd denken aan al die anti erdoganisten die niet in staat zijn om toe te geven dat erdo ook veel goeds heeft betekend, waaronder dus onder ander de enorme economische sprong voorwaarts. maar nee het is "gewoon" de conjunctuur en het is "gewoon" de economie en het is "gewoon" meegaan met de tijd. alsof alles "gewoon" vanzelf gaat.

laatst sprak ik nog een bursali dude, die tegenwoordig dankzij de osman gazi brug binnen 1,5 uur vanaf sabiha gokcen in bursa is, dat die brug een schande is :')
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179990867
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:07 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik weet niet hoeveel vliegvelden ze bouwen in Turkije maar in Spanje hebben ze er ook een hoop...
Mwoah, Istanbul is wel echt een hub a la Schiphol. Het is geen Valencia airport ofzo. :P
Met extra vezels!
pi_179990880
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:03 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Mwoah, het is wel echt knippen en plakken in dat filmpje hoor. Beetje opzwepend muziekje erbij. Niet eerlijk.
Hoezo niet eerlijk, het is gemaakt door de pro-Saadet kliek. Waarbij hij zogenaamd Erdogan met de grond gelijk maakt.
pi_179990914
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:09 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Hoezo niet eerlijk, het is gemaakt door de pro-Saadet kliek. Waarbij hij zogenaamd Erdogan met de grond gelijk maakt.
Serieus?

Dan faalt hun team wel.
Met extra vezels!
pi_179990925
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:08 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Mwoah, Istanbul is wel echt een hub a la Schiphol. Het is geen Valencia airport ofzo. :P
Ja dat vliegveld zal vast wel een positieve invloed hebben, vandaar mijn vraag hoeveel ze er bouwen aangezien Trigger het ook over meervoud heeft.

Ze mogen overigens die vliegvelden wel wat beter beveiligen in Turkije, dat was me toch bizar een paar jaar geleden :') Was 2 weken na de aanslag op het vliegveld, vloog ik via het 2de vliegveld van Istanbul en ging bij de controle bij iedereen het alarm af. Iedereen mocht gewoon doorlopen en echt helemaal niemand werd gecontroleerd :')

/Eindestoerveerhaal
pi_179990927
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:07 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ik weet niet hoeveel vliegvelden ze bouwen in Turkije maar in Spanje hebben ze er ook een hoop...
In Turkije is er tegenwoordig in ieder provincie wel een vliegveld(je), dat is het punt niet.

Wat er in Turkije nu wordt gebouwd is niet een vliegveld, maar een vrij ambitieus plan wat door vriend en vijand wordt onderstreept:

pi_179990964
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:12 schreef Triggershot het volgende:

[..]

In Turkije is er tegenwoordig in ieder provincie wel een vliegveld(je), dat is het punt niet.

Wat er in Turkije nu wordt gebouwd is niet een vliegveld, maar een vrij ambitieus plan wat door vriend en vijand wordt onderstreept:

Ja dat vliegveld ken ik, gaat me om de anderen. Is de rest ook wel rendabel? En niet alleen tijdens een hoogconjuctuur.
pi_179990990
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:11 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Serieus?

Dan faalt hun team wel.
Jep, het is een pro-Saadet partij account. Check alle andere video's van ZwarteMollahzoon. Vrijwel alles om zijn kandidatuur en uitspraken de hemel in te prijzen.
pi_179991015
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:13 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Ja dat vliegveld ken ik, gaat me om de anderen. Is de rest ook wel rendabel? En niet alleen tijdens een hoogconjuctuur.
Ataturk is heel erg rendabel. De binnenlandse vliegvelden hebben natuurlijk ook flink gedragen aan de binnenlandse economie en handel, ook al zijn buiten de toeristische oorden de binnenlandse vluchten voor de internationale passagiers niet erg interessant.
pi_179991053
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Leuk plaatje maar dat zijn allemaal dezelfde berichtgevingen maar dan op andere sites.

Het staat al redelijk vast dat die "groei" vooral gebakken lucht is of er sterk naar 'ruikt'.
Gezien de cijfers afkomstig zijn van de Turkse staat en derhalve nogal onbetrouwbaar.

Maar al zou het kloppen, met hoeveel procent is de schuld gestegen in Turkije? :')
Dat is de keerzijde immers.
pi_179991061
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:15 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ataturk is heel erg rendabel. De binnenlandse vliegvelden hebben natuurlijk ook flink gedragen aan de binnenlandse economie en handel, ook al zijn buiten de toeristische oorden de binnenlandse vluchten voor de internationale passagiers niet erg interessant.
Heb je daar wat cijfers van? Dit zeiden ze in Spanje namelijk ook.

Bijvoorbeeld een kaartje van hoeveel vliegvelden ze hebben gebouwd door de jaren heen?

En dan los van Ataturk want die ken ik.
pi_179991067
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

A leader is best when people barely know he exists, when his work is done, his aim fulfilled, they will say: we did it ourselves. Lao Tzu

dit citaat doet mij altijd denken aan al die anti erdoganisten die niet in staat zijn om toe te geven dat erdo ook veel goeds heeft betekend, waaronder dus onder ander de enorme economische sprong voorwaarts. maar nee het is "gewoon" de conjunctuur en het is "gewoon" de economie en het is "gewoon" meegaan met de tijd. alsof alles "gewoon" vanzelf gaat.

laatst sprak ik nog een bursali dude, die tegenwoordig dankzij de osman gazi brug binnen 1,5 uur vanaf sabiha gokcen in bursa is, dat die brug een schande is :')
Ja van die verstokte haters die de positieve dingen van 16 jaar AKP niet kunnen noemen heb je ook niet veel aan.

In mijn ogen zijn dit de positieve dingen (en zoals bekend ben ik geen groot fan van deze huidige regering): het creŰren van de juiste omstandigheden (vooral in de beginjaren) tot economische en infrastructurele ontwikkeling, het einde van het marginaliseren van armen en vrouwen met een hoofddoek, het terugdringen van de macht van het leger, etc. etc.

Daarbij heeft zijn "niet-bange" karakter een cruciale rol gespeeld in het knopen doorhakken op sommige punten (bijvoorbeeld het leger, de hoofddoek, etc)

Maar goed, laten we wel wezen, hij roept zelf alle verdiensten van de daken en claimt ook wel alle AKP-verdiensten bijna op zijn eigen persoon. Ik vind dat ook niet netjes tegenover Gul, Davutoglu, Gunay, Sener, etc. etc. Zoveel, honderdduizenden mensen hebben bijgedragen aan die verdiensten. En het is niet alsof voor 2002 helemaal niks was. :P

Dus die quote "barely know he exists" klopt toch niet in deze, dat laat hij niet gebeuren. :P
Met extra vezels!
pi_179991096
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:18 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Leuk plaatje maar dat zijn allemaal dezelfde berichtgevingen maar dan op andere sites.

Het staat al redelijk vast dat die "groei" vooral gebakken lucht is of er sterk naar 'ruikt'.
Gezien de cijfers afkomstig zijn van de Turkse staat en derhalve nogal onbetrouwbaar.

Maar al zou het kloppen, met hoeveel procent is de schuld gestegen in Turkije? :')
Dat is de keerzijde immers.
Overigens is de overheidsschuld juist relatief als percentage van %BNP afgenomen. Omdat %BNP ook enorm is gestegen de afgelopen jaren. Zitten rond de 30% geloof ik. Niet echt hoog.

PrivÚ-schulden en schulden van bedrijven schijnen wel echt een probleem te zijn.
Met extra vezels!
pi_179991110
quote:
5s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Heb je daar wat cijfers van? Dit zeiden ze in Spanje namelijk ook.

Bijvoorbeeld een kaartje van hoeveel vliegvelden ze hebben gebouwd door de jaren heen?

En dan los van Ataturk want die ken ik.
Ataturk wordt gesloten he, en was sowieso te klein geworden. Dus ik denk niet dat dit vliegveld echt problemen gaat krijgen qua leegstand ofzo. :P
Met extra vezels!
pi_179991150
quote:
5s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:19 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Heb je daar wat cijfers van? Dit zeiden ze in Spanje namelijk ook.

Bijvoorbeeld een kaartje van hoeveel vliegvelden ze hebben gebouwd door de jaren heen?

En dan los van Ataturk want die ken ik.
Kaartjes, te lui om op te zoeken voor zover ze er al zijn, maar een nieuwsbericht uit 2013:

2002'de 26 olan havalimanı sayısı 52'ye yŘkseldi. Sekt÷rde yaşanan bu gelişme, yolcu sayılarına da yansıdı. Ušakla seyahat eden yolcu sayısı 2002'de 36 milyon iken, bu rakam 2013 sonu itibarıyla 150 milyonu aştı.

In 2002 ( toen Erdo aan de macht kwam) waren er 26 vliegvelden. 2014 inmiddels 52.
De passagiersaantallen was in 2002 36 miljoen eind 2013 150 miljoen.
pi_179991169
En wat ook gewoon een feit is dat een groot deel van de broodnodige economische hervormingen ook zijn doorgevoerd tijdens de Ecevit-regering als reactie op de crisis. Pre-2002.

Uiteindelijk is het allemaal politiek.

Maar ik vind het echt vreemd dat veel mensen lijken te denken dat alleen 1 persoon alles heeft gedaan en zonder hem alles verloren gaat. Als dat zo is heb je sowieso een probleem als land. :P

Als een bedrijf afhankelijk is van 1 persoon, dan is dat echt een heel groot risico en wordt daar meteen iets aan gedaan.
Met extra vezels!
pi_179991181
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:19 schreef Volkorenbrood het volgende:

Dus die quote "barely know he exists" klopt toch niet in deze, dat laat hij niet gebeuren. :P
haha idd, dat is niet passend bij de persoon erdo evenals de turkse GROTE EGO cultuur :P

de rest van je post sluit ik me volledig bij aan.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179991219
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:25 schreef Slayage het volgende:

[..]

haha idd, dat is niet passend bij de persoon erdo evenals de turkse GROTE EGO cultuur :P

de rest van je post sluit ik me volledig bij aan.
Haha en Ince lijkt niet heel anders op dit (ENORM EGO) punt. Helaas.

Maar goed blijkbaar scoort dat , gezien de peilingen. Beetje mannelijk, macho doen en een groot ego vertonen en je komt er wel.

Kemal Kilicdaroglu was te lief, dat is duidelijk. :P
Met extra vezels!
pi_179991242
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:18 schreef TheoddDutchGuy het volgende:

[..]

Leuk plaatje maar dat zijn allemaal dezelfde berichtgevingen maar dan op andere sites.

Het staat al redelijk vast dat die "groei" vooral gebakken lucht is of er sterk naar 'ruikt'.
Gezien de cijfers afkomstig zijn van de Turkse staat en derhalve nogal onbetrouwbaar.

Maar al zou het kloppen, met hoeveel procent is de schuld gestegen in Turkije? :')
Dat is de keerzijde immers.
Lieve DevreemdeNederlandseVent, vraagje:

Waar denk je dat de cijfers voor de buitenlandse schuld, inflatie en werkeloosheid vandaan komen, alles waarmee de Turkse economie bekritiseert wordt. Van de Surinaamse voetbalvereniging? Juist ja, van de Turkse statistiekenbureau.

De schulden waar de Turkse overheid garant voor staat is ongeveer op 49% nu. Een regeling waar de Turkse overheid garant staat voor particuliere bedrijven die aannemers zijn van de staat en in het buitenland voordelige leningen aangaan voor binnenlandse investeringen en Turkije ook weer onderpand hebben om het te dekken. De eigen schulden van de Turkse overheid zijn alleen maar afgenomen, dus wat is je punt precies?
pi_179991265
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:25 schreef Volkorenbrood het volgende:
En wat ook gewoon een feit is dat een groot deel van de broodnodige economische hervormingen ook zijn doorgevoerd tijdens de Ecevit-regering als reactie op de crisis. Pre-2002.

Uiteindelijk is het allemaal politiek.

Maar ik vind het echt vreemd dat veel mensen lijken te denken dat alleen 1 persoon alles heeft gedaan en zonder hem alles verloren gaat. Als dat zo is heb je sowieso een probleem als land. :P

Als een bedrijf afhankelijk is van 1 persoon, dan is dat echt een heel groot risico en wordt daar meteen iets aan gedaan.
dat maakt die erdo ook zo bijzonder. ja de begindagen van de akp was vooral een team aangelegenheid van oud milli gorus mensen, maar hij was zelf altijd de grote leider van het groepje.

ik houd me hart vast als hij er straks niet meer is, de akp uitelkaar valt en we weer terug zijn in de pre akp tijdperk van zwakke coalities die er een zooitje van maken. iets wat met het nieuwe systeems deels is verholpen.

en ja ecevit heeft goed gedaan door die turkse amerikaan aan te trekken tijdens de crisis, ben ff zij naam kwijt
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179991423
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:29 schreef Slayage het volgende:

[..]

dat maakt die erdo ook zo bijzonder. ja de begindagen van de akp was vooral een team aangelegenheid van oud milli gorus mensen, maar hij was zelf altijd de grote leider van het groepje.

ik houd me hart vast als hij er straks niet meer is, de akp uitelkaar valt en we weer terug zijn in de pre akp tijdperk van zwakke coalities die er een zooitje van maken. iets wat met het nieuwe systeems deels is verholpen.

en ja ecevit heeft goed gedaan door die turkse amerikaan aan te trekken tijdens de crisis, ben ff zij naam kwijt
Ik denk dus echt dat dat meevalt.

Ten eerste gaat het nu ook niet zo stabiel en fantastisch de afgelopen 5 jaar. Ik zou die periode niet echt omschrijven als een periode van politieke stabiliteit. Veel verkiezingen, veel interne breuken (hoeft geen coalitie-breuk zijn, binnen de AKP, AKP-Gulen) er hebben letterlijk weer tanks over de straten gerold.. Etc.

Ten tweede vind ik dat veel mensen echt psychologisch een beetje in angst leven van "als hij weggaat dan chaos" dit wordt natuurlijk ook gevoed met subtiele boodschappen van de regering (kijk naar Syrie!!). Imho is niet goed als iemand 16 jaar aan de macht is, en heel veel mensen denken dat als hij weggaat dat alles verschrikkelijk wordt. Denk dat de mens als wezen niet om kan gaan met zoveel en zolang macht.

Maar goed, we zijn allemaal mensen en bang voor chaos, oorlog en instabiliteit. Zoiets kan gebeuren, hopelijk niet. Maar ik denk niet dat het een persoon is die dit kan tegenhouden of het er per se zal komen als een persoon niet meer het land leidt.
Met extra vezels!
pi_179991488
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:38 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik denk dus echt dat dat meevalt.

Ten eerste gaat het nu ook niet zo stabiel en fantastisch de afgelopen 5 jaar. Ik zou die periode niet echt omschrijven als een periode van politieke stabiliteit. Veel verkiezingen, veel interne breuken (hoeft geen coalitie-breuk zijn, binnen de AKP, AKP-Gulen) er hebben letterlijk weer tanks over de straten gerold.. Etc.

Ten tweede vind ik dat veel mensen echt psychologisch een beetje in angst leven van "als hij weggaat dan chaos" dit wordt natuurlijk ook gevoed met subtiele boodschappen van de regering (kijk naar Syrie!!). Imho is niet goed als iemand 16 jaar aan de macht is, en heel veel mensen denken dat als hij weggaat dat alles verschrikkelijk wordt. Denk dat de mens als wezen niet om kan gaan met zoveel en zolang macht.

Maar goed, we zijn allemaal mensen en bang voor chaos, oorlog en instabiliteit. Zoiets kan gebeuren, hopelijk niet. Maar ik denk niet dat het een persoon is die dit kan tegenhouden of het er per se zal komen als een persoon niet meer het land leidt.
Je hebt dan ook mijn inziens twee kampen in Turkije

Kamp 1 zegtmet Erdogan.

Kamp 2 zegt


Zonder Erdogan.

Beiden zijn denk ik wel verkeerde redenen om te stemmen eigenlijk..
pi_179991563
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:41 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je hebt dan ook mijn inziens twee kampen in Turkije

Kamp 1 zegtmet Erdogan.

Kamp 2 zegt


Zonder Erdogan.

Beiden zijn denk ik wel verkeerde redenen om te stemmen eigenlijk..
Eens..

Maar.. :P

Het ligt niet een klein beetje aan iemand zelf als alles de hele tijd over 1 persoon gaat?
Met extra vezels!
pi_179991634
quote:
8s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:44 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Eens..

Maar.. :P

Het ligt niet een klein beetje aan iemand zelf als alles de hele tijd over 1 persoon gaat?
Is maar hoe je het bekijkt. Ik vraag mij nog steeds af of Erdogan de herder of schaap van de ideologie is. Dicteert hij de ideologie van het volk ( dat op hem stemt ) of laat hij zich dicteren door de ideologie van het volk. Per slot van rekening kan je zeggen dat als Erdogan morgen de AKP verlaat en in zijn nieuwe partij de AKP gaat afzeiken de AKP de nieuwe bondgenoten zijn van CHP en HDP :D
pi_179991871
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:38 schreef Volkorenbrood het volgende:

[..]

Ik denk dus echt dat dat meevalt.

Ten eerste gaat het nu ook niet zo stabiel en fantastisch de afgelopen 5 jaar. Ik zou die periode niet echt omschrijven als een periode van politieke stabiliteit. Veel verkiezingen, veel interne breuken (hoeft geen coalitie-breuk zijn, binnen de AKP, AKP-Gulen) er hebben letterlijk weer tanks over de straten gerold.. Etc.

Ten tweede vind ik dat veel mensen echt psychologisch een beetje in angst leven van "als hij weggaat dan chaos" dit wordt natuurlijk ook gevoed met subtiele boodschappen van de regering (kijk naar Syrie!!). Imho is niet goed als iemand 16 jaar aan de macht is, en heel veel mensen denken dat als hij weggaat dat alles verschrikkelijk wordt. Denk dat de mens als wezen niet om kan gaan met zoveel en zolang macht.

Maar goed, we zijn allemaal mensen en bang voor chaos, oorlog en instabiliteit. Zoiets kan gebeuren, hopelijk niet. Maar ik denk niet dat het een persoon is die dit kan tegenhouden of het er per se zal komen als een persoon niet meer het land leidt.
alles is relatief natuurlijk. het is maar hoe je het bekijkt, maar ik zou niet weer terug willen gaan naar een jaren 90 waar meerdere politieke partijen aan 1 stuk door elkaar aan het bevechten waren en het land onbestuurbaar maar wat zat te dobberen van de ene na de andere economische/politieke crisis. om maar niet te spreken over het leger dat regeringen naar huis stuurde wanneer het hen niet zinde.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179991912
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 15:48 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Is maar hoe je het bekijkt. Ik vraag mij nog steeds af of Erdogan de herder of schaap van de ideologie is. Dicteert hij de ideologie van het volk ( dat op hem stemt ) of laat hij zich dicteren door de ideologie van het volk. Per slot van rekening kan je zeggen dat als Erdogan morgen de AKP verlaat en in zijn nieuwe partij de AKP gaat afzeiken de AKP de nieuwe bondgenoten zijn van CHP en HDP :D
does man make history or does history make man?

ik zou zelf eerder zeggen de tweede stelling, waar "man" op bepaalde momenten wel een eigen draai kan geven aan history zelf
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_179991935
Dat klopt, maar dat wil niemand denk ik zo. :P
Met extra vezels!
pi_179991961
quote:
10s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 16:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

does man make history or does history make man?

ik zou zelf eerder zeggen de tweede stelling, waar "man" op bepaalde momenten wel een eigen draai kan geven aan history zelf
Erdogan made history, history made by Erdogan until he is history :7
pi_179992114
Maar goed, genoeg geluld van mijn kant. We gaan vanavond of morgen vast verder praten.

Bedankt voor het nette debat en de heldere argumenten ondanks de tegenstellingen in mening. :)
Met extra vezels!
  zaterdag 23 juni 2018 @ 18:10:01 #62
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179994203
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Indien de trend zich voorzet ---> Meer belastingen ---- > meer investeringen -----> meer werkplekken----> meer inkomsten ----> Meer koopkracht.
China Break Down, het eigen volk kan dit niet betalen. Heb je al eens opgezocht van die brug naar het vliegveld. Staat financiel voor 2/3 onder water (er is geen vraag naar).
  zaterdag 23 juni 2018 @ 18:11:46 #63
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179994226
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 16:02 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Erdogan made history, history made by Erdogan until he is history :7
Slechts een voetnoot in Mein Kampf (nadat het laatste hoofdstuk die al geschreven was) Erdogan maakt niks meer kapot.Laat hem maar lekker olie handelen met IS.
  zaterdag 23 juni 2018 @ 18:21:34 #64
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_179994363
quote:
11s.gif Op zaterdag 23 juni 2018 14:31 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik kan niet anders dan verwachten dat de brug en vliegveld in de komende jaren ook gigantisch veel geld gaan opleveren aan de schatkist.

[..]

Het vliegveld zou zorgen voor 225.000 nieuwe arbeidsplaatsen.
Brug gaat geen geld opleveren, check nieuws.
  zondag 24 juni 2018 @ 07:38:56 #65
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180005735
https://www.telegraaf.nl/(...)en-over-noodtoestand

Erdogan gaat de noodtoestand opheffen
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 24 juni 2018 @ 15:50:33 #66
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180014025
https://www.telegraaf.nl/(...)ocratische-revolutie

Democratische revolutie


quote:
Hij onderstreepte het belang van de stembusgang. ,,Op dit moment gaat Turkije met deze verkiezingen regelrecht door een democratische revolutie", aldus het staatshoofd.

Ondertussen meldde de grootste oppositiepartij CHP onregelmatigheden bij stemlokalen in het zuidoosten van het land. In het district Suruc in de provincie Sanliurfa zouden gewapende mannen rondlopen en kiezers bedreigen. Verder zouden waarnemers worden tegengehouden.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 26 juni 2018 @ 00:23:06 #67
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 26 juni 2018 @ 00:42:11 #68
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 26 juni 2018 @ 06:06:48 #69
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180051731
Onbegrijpelijk dat landen soms blind op zoek zijn naar een LEIDER of een FUHRER voor het leven en de normen omtrent democratie volledig laten varen

En altijd gaat het fout
Ook nu

Nee die Rutte beste jongen, maar een Fuhrer is ie niet
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 8 juli 2018 @ 12:29:46 #70
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180329747
https://www.telegraaf.nl/(...)at-18-000-ambtenaren

geen fan ?? dan ontslag
niet op hem gestemd ?/
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180329790
Stel dat de waarde van je valuta met dik 10% daalt in 2 maanden tijd. Het leek vroeger een leuk land te worden, maar fok Turkije. Veel te veel mensen daar (en in NL) die die geitenneuker goed vinden.
  zondag 8 juli 2018 @ 12:42:02 #72
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180329871
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2018 12:35 schreef Oosthzn het volgende:
Stel dat de waarde van je valuta met dik 10% daalt in 2 maanden tijd. Het leek vroeger een leuk land te worden, maar fok Turkije. Veel te veel mensen daar (en in NL) die die geitenneuker goed vinden.
ja die waardedaling van de Lira die gaat gewoon door
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 8 juli 2018 @ 13:23:21 #73
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_180330508
Eigenlijk is een popcorn eet emoji hier wel op z'n plek.

Vanzelfsprekend jaagt erdolf de economie gewoon de afgrond in.

Dat ziet zelfs Jules de Korte, en die was niet alleen blind, die is ook nog eens morsdood, al tijden. Ken je nagaan hoe zichtbaar dat is.

Alleen het "trots op niets" turkse volk ziet het niet.

Dan niet.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  maandag 9 juli 2018 @ 11:06:49 #74
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_180350615
quote:
10s.gif Op zondag 8 juli 2018 13:23 schreef ExTec het volgende:
Eigenlijk is een popcorn eet emoji hier wel op z'n plek.

Vanzelfsprekend jaagt erdolf de economie gewoon de afgrond in.

Dat ziet zelfs Jules de Korte, en die was niet alleen blind, die is ook nog eens morsdood, al tijden. Ken je nagaan hoe zichtbaar dat is.

Alleen het "trots op niets" turkse volk ziet het niet.

Dan niet.
Dan kwam dat door Joden, een Joodse samenzwering - waar hebben we dat meer gehoord?, niet aan Turksen.

https://ejbron.wordpress.(...)nger-van-mein-kampf/
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Vßclav Klaus
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 9 juli 2018 @ 23:38:35 #75
408813 crew  trein2000
pi_180366125
De nieuwe minister van financiŰn, een schoonzoon van erdo :')
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  maandag 9 juli 2018 @ 23:43:25 #76
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180366202
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:38 schreef trein2000 het volgende:
De nieuwe minister van financiŰn, een schoonzoon van erdo :')
Na de aankondiging verloor de lira waarde. 1 euro kostte maandagavond 5,50 lira, terwijl dat vrijdag nog maar 5,37 lira was. De koers van de lira daalt al enkele maanden.

De vorige minister van FinanciŰn, Naci Agbal krijgt geen nieuwe rol. Hij staat ervoor bekend goede relaties te hebben met de financiŰle wereld, en met buitenlandse investeerders.

Bye bye (buitenlandse investeerders). _O- (Mugabe v2.0). Wat een rund is het ook.

[ Bericht 10% gewijzigd door Drugshond op 09-07-2018 23:50:37 ]
pi_180366372
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:38 schreef trein2000 het volgende:
De nieuwe minister van financiŰn, een schoonzoon van erdo :')
Albayrak _O_
pi_180366429
Waarom praten Nederlanders altijd zo tof over Turkije
pi_180367113
quote:
10s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:55 schreef robijnwasverzachter het volgende:
Waarom praten Nederlanders altijd zo tof over Turkije
Km2O0wH1_t.jpg
  dinsdag 10 juli 2018 @ 08:07:37 #80
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180369440
quote:
14s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:43 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Na de aankondiging verloor de lira waarde. 1 euro kostte maandagavond 5,50 lira, terwijl dat vrijdag nog maar 5,37 lira was. De koers van de lira daalt al enkele maanden.

De vorige minister van FinanciŰn, Naci Agbal krijgt geen nieuwe rol. Hij staat ervoor bekend goede relaties te hebben met de financiŰle wereld, en met buitenlandse investeerders.

Bye bye (buitenlandse investeerders). _O- (Mugabe v2.0). Wat een rund is het ook.
Ja dat kan hij doen nu he

Hij heeft de absolute macht
Al maakt is zijn zuster minister van financien en haar opa minister van verkeer, daarom is het ook fout om een Fuhrer of een Leider te willen,

Dat gaat absoluut fout
De rest van de wereld anticipeert daar al op en trekt investeringen terug en doet die elders, misschien nu gaat het nog maar de kans dat het fout gaat is veel te groot
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 08:22:27 #81
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_180369586
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:38 schreef trein2000 het volgende:
De nieuwe minister van financiŰn, een schoonzoon van erdo :')
https://www.bloomberg.com(...)-law-as-economy-dzar

_O_
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 10:42:55 #82
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_180371263
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Albayrak _O_
De Albayrak zoals hier genoemd?

https://foreignpolicy.com(...)redhack-hackers-oil/

Oei, wat zal die het ongemakkelijk gevoeld hebben toen Russische vliegtuigen de oliekaravanen bombardeerden.
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Vßclav Klaus
pi_180371491
Erdogan benoemt zijn schoonzoon tot minister van Financien en de Lira neemt daarna gelijk een duikvlucht. Erdogan is doorgedraaid.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 11:01:12 #84
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_180371544
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 11:02:49 #85
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180371565
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
uiteraard

De regering van Mugabe was ook familie , en zijn vrouw zou hem gaan opvolgen
zou me niet verbazen als de schoonzoon of zus de volgende erdo gaat worden
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180371569
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
Erdogan is een zakkenvullende corrupte idioot en een dictator. Hij heeft de verkiezingen gestolen.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 11:52:25 #87
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180372350
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:03 schreef polderturk het volgende:

[..]

Erdogan is een zakkenvullende corrupte idioot en een dictator. Hij heeft de verkiezingen gestolen.
en die zogenaamde staatsgreep heeft ie zelf in elkaar geflanst , om de noodtoestand te kunnen uitroepen, en die noodtoestand blijft en gaat nooit meer weg

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2018 12:52:48 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180372569
Ach de Turken lijken het allemaal wel prima te vinden, dus laat maar lekker gaan.
pi_180372995
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 23:51 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Albayrak _O_
Slimme gast?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_180373031
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:03 schreef J.B. het volgende:
Ach de Turken lijken het allemaal wel prima te vinden, dus laat maar lekker gaan.
Inderdaad. Lekker belangrijk. Het was ooit een leuk vakantieland. Meer waarde heeft het voor mij nooit gehad, dus niet de moeite waard om me er druk over te maken.
pi_180373149
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:03 schreef J.B. het volgende:
Ach de Turken lijken het allemaal wel prima te vinden, dus laat maar lekker gaan.
Ja alleen jammer voor de 49% die het niet prima vindt. Beetje het Brexit-verhaal.
Met extra vezels!
pi_180373265
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:35 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Slimme gast?
Gluiperd. Manoeuvreert zich heel goed.
pi_180373585
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 12:03 schreef J.B. het volgende:
Ach de Turken lijken het allemaal wel prima te vinden, dus laat maar lekker gaan.
Precies. Waarom zou ik me er druk over maken zolang de Turken in Nederland 't ook prima vinden. Tis wel jammer voor de echte Turken die de lasten hebben maarja.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  dinsdag 10 juli 2018 @ 13:56:28 #95
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 14:04:13 #97
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180374518
https://www.telegraaf.nl/(...)en-tot-europese-unie
.
quote:
Turkije wil op korte termijn toetreden tot de Europese Unie.
Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Cavusoglu, dinsdag gezegd, een dag nadat president Erdogan opnieuw als president werd ingezworen.

Sinds de mislukte coup in juli 2016 zijn honderdduizenden critici van Erdogan opgesloten of ontslagen.

Denk aan rechters, politici, journalisten en hoogleraren.

Ha ha Ha
knettergek
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180375272
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
Dat willen ze zelf, daarom hebben ze op hem gestemd.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_180375292
quote:
Ze mogen van alles willen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
  dinsdag 10 juli 2018 @ 14:38:28 #100
478434 De_Onnoembare
Perfecte PC burger
pi_180375302
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 11:01 schreef WheeledWarrior het volgende:
Erdogan doet precies wat alle dictators doen: zelfverrijking en familie/vriendjes op hoge posten zetten om ook mee te graaien uit de ruif. Het volk mag verder stikken.
Turkije gaat Venezuela achterna.
Genderneutrale, quinoa-etende, kinderloze, witte, sojadrinkende, herstelbetalingbetalende, bakfietsende, warmtepompgebruikende, zonnecelinstallerende, roken verbiedende, bbq-verbiedende, veganistische, poly-amoreuze, non-binaire slavendrijvernazaat.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 18:04:53 #101
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180379657
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 14:38 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Turkije gaat Venezuela achterna.
Dat is duidelijk

een LEiDER of Fuhrer kiezen dat is dodelijk voor een democratie
het is al te laat nu , helaas , daar gaat de EU niets meer aan kunnen doen
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180379821
Staan al die Nederturken op fok! nog steeds vierkant achter 'hun leider'?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 10 juli 2018 @ 18:17:26 #103
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180379891
quote:
99s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 18:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Staan al die Nederturken op fok! nog steeds vierkant achter 'hun leider'?
nee denk het niet

al de Chavez aanhangers waren er ook gauw klaar mee , toen de armoe begon
Maar Marokko is net zo erg hoor

Al die moslim landen eigenlijk
Sterk "de man / huisvader is de baas , en vrouwen zijn varkens gevoel "

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 10-07-2018 18:31:10 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 18:46:42 #104
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_180380461
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 18:17 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

nee denk het niet
Want?

Is turkije al door het putje gegaan dan? Nee toch.

Dan zijn ze nog steeds "zeer trots" op hun dictator.

En als turkije door het putje gaat, start het grote verloochenen: Nee wij hebben nooit op hem gestemd hoor! Waren die anderen!
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 21:01:21 #105
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180383889
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 18:46 schreef ExTec het volgende:

[..]

Want?

Is turkije al door het putje gegaan dan? Nee toch.

Dan zijn ze nog steeds "zeer trots" op hun dictator.
Als het zover is dat een brood een maandsalaris kost, dan mogen ze niet meer stemmen
https://www.finanzen.nl/valuta/euro-turkse-lira-koers
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180385078
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 14:38 schreef De_Onnoembare het volgende:

[..]

Turkije gaat Venezuela achterna.
Ik zie het niet tot een hongersnood komen eigenlijk, de maatschappij is geheel anders.
  dinsdag 10 juli 2018 @ 21:48:38 #107
463668 MrRatio
Never underestimate ratio
pi_180385947
Ook is er af en toe iets positiefs uit Turkije te melden:
http://www.hurriyetdailyn(...)-turkeys-east-134354
Environmentalism and its most extreme version, global warming alarmism, asks for an almost unprecedented expansion of government intrusion and intervention into our lives and of government control over us.
Vßclav Klaus
pi_180400419
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 14:37 schreef marsan het volgende:

[..]

Ze mogen van alles willen.
Ze hebben 1 grote troef achter de hand: als ze willen kunnen ze de sluizen helemaal openzetten, wat betekent dat miljoenen kansloze paupers de EU intrekken voor de sociale voorzieningen. De migrantenstroom kan dan makkelijk x10 met enorme repercussies als gevolg.
  woensdag 11 juli 2018 @ 16:12:46 #109
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180400818
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:56 schreef Homey het volgende:

[..]

Ze hebben 1 grote troef achter de hand: als ze willen kunnen ze de sluizen helemaal openzetten, wat betekent dat miljoenen kansloze paupers werkwilligen de EU intrekken voor de sociale voorzieningen. kansen op arbeid en scholing
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180401215
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 21:30 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Ik zie het niet tot een hongersnood komen eigenlijk, de maatschappij is geheel anders.
http://www.hurriyetdailyn(...)tar-followers-134422

Weer een schrijver gearresteerd. Waar gaat het heen met de Turkse vrijheid :(
pi_180401831
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2018 15:56 schreef Homey het volgende:

[..]

Ze hebben 1 grote troef achter de hand: als ze willen kunnen ze de sluizen helemaal openzetten, wat betekent dat miljoenen kansloze paupers de EU intrekken voor de sociale voorzieningen. De migrantenstroom kan dan makkelijk x10 met enorme repercussies als gevolg.
Als ze lid zouden worden van de EU, zitten al die kanslozen dus al binnen de EU. Vervolgens kunnen ze helemaal makkelijk hierheen.
"You know, boys, a nuclear reactor is a lot like a woman. You just have to read the manual and press the right buttons."
pi_180402363
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2018 16:29 schreef Triggershot het volgende:

[..]

http://www.hurriyetdailyn(...)tar-followers-134422

Weer een schrijver gearresteerd. Waar gaat het heen met de Turkse vrijheid :(
Weer in een intellectueel minder ;(
  donderdag 12 juli 2018 @ 11:42:13 #113
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180420549
Studies

Weimar Germany: Demands for war reparations following WWI set in motion finances that could not be repaid. Germany turned to the printing press.
Zimbabwe: Prime Minister, Robert Mugabe confiscated land to give to the people. The result was white flight and capital flight. The country collapsed as did the currency.
Venezuela: To fight poverty, presidents Hugo Chßvez and Nicolßs Maduro took over the oil industry and gave cheap gasoline to the people. In US dollar terms, gasoline is now a penny a liter. But you will not find any at that price.

Turkey on Venezuela's Path
• Erdogan jailed political opponents
• Parliament effectively made Erdogan prime minister for life
• Erdogan took over the press
• Erdogan took over the courts
• Erdogan took over finance
• Erdogan about to take over the central bank
• Hyperinflation Nearly Inevitable

Venezuela did not hop straight into hyperinflation and Turkey likely won't either.
pi_180420686
Laat Erdogan Trump een graantje meepikken van alle steekpeningen die hij krijgt in Turkije?

5b4627b4537a0007d4d358dd
pi_180455686
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 11:42 schreef Drugshond het volgende:
Studies

Weimar Germany: Demands for war reparations following WWI set in motion finances that could not be repaid. Germany turned to the printing press.
Zimbabwe: Prime Minister, Robert Mugabe confiscated land to give to the people. The result was white flight and capital flight. The country collapsed as did the currency.
Venezuela: To fight poverty, presidents Hugo Chßvez and Nicolßs Maduro took over the oil industry and gave cheap gasoline to the people. In US dollar terms, gasoline is now a penny a liter. But you will not find any at that price.

Turkey on Venezuela's Path
• Erdogan jailed political opponents
• Parliament effectively made Erdogan prime minister for life
• Erdogan took over the press
• Erdogan took over the courts
• Erdogan took over finance
• Erdogan about to take over the central bank
• Hyperinflation Nearly Inevitable

Venezuela did not hop straight into hyperinflation and Turkey likely won't either.
Naoorlogse Japan voldoet daar ook aan. Wat wil je zeggen?
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  vrijdag 13 juli 2018 @ 22:48:34 #116
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180458079
https://www.telegraaf.nl/(...)atiever-over-turkije
quote:
NEW YORK - Kredietbeoordelaar Fitch is somberder geworden over Turkije.
Het kredietoordeel van het land ging omlaag van BB+ naar BB.

De prognose ging van stabiel naar negatief.
Volgens Fitch is de geloofwaardigheid van het economische beleid van de Turkse regering de afgelopen tijd afgenomen
Dat was te verwachten he
alleen vrienden en familie kunnen nog minister worden

it downhill only from now on
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  Moderator / Redactie FP + Sport vrijdag 13 juli 2018 @ 23:01:30 #117
408813 crew  trein2000
pi_180458357
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 22:48 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)atiever-over-turkije

[..]

Dat was te verwachten he
alleen vrienden en familie kunnen nog minister worden

it downhill only from now on
Laat me raden, volgens erdo is dit een samenzwering en economische terreur?
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  zaterdag 14 juli 2018 @ 10:39:51 #118
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_180464780
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2018 22:48 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)atiever-over-turkije

[..]

Dat was te verwachten he
alleen vrienden en familie kunnen nog minister worden

it downhill only from now on
Erdolul heeft zijn schoonzoon benoemd tot minister van financiŰn. Turkije zal dus worden leeggeplunderd door 'de familie'.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 18:34:13 #119
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180472958
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 10:39 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Erdolul heeft zijn schoonzoon benoemd tot minister van financiŰn. Turkije zal dus worden leeggeplunderd door 'de familie'.
ja net als bij Venezuela en Zimbabwe

die halen nu de belastingen binnen en gaan ook over de bestedingen van de belastingen
Ja je wilt een sterke leider , een Fuhrer, dan zul je ook de consequenties ervan moeten dragen

beter maar een democratie he

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 15-07-2018 07:58:31 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 15 juli 2018 @ 19:33:44 #120
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180498740
Turkey on Venezuela's Path
• Erdogan jailed political opponents
• Parliament effectively made Erdogan prime minister for life
• Erdogan took over the press
• Erdogan took over the courts
• Erdogan took over finance
• Erdogan about to take over the central bank
• Hyperinflation Nearly Inevitable

Venezuela did not hop straight into hyperinflation and Turkey likely won't either.
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 22 juli 2018 @ 18:07:11 #121
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180657029
https://www.telegraaf.nl/(...)urkse-economie-sterk

de schonzoon zegt dat het goed gaat
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 22 juli 2018 @ 20:20:50 #122
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zondag 22 juli 2018 @ 20:22:58 #123
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zondag 22 juli 2018 @ 20:25:12 #124
208510 WammesWaggel
Ciao Matteo
pi_180659694
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 18:07 schreef michaelmoore het volgende:
https://www.telegraaf.nl/(...)urkse-economie-sterk

de schonzoon zegt dat het goed gaat
Het samenvoegen van die ministeries zou onder andere omstandigheden best een positieve keuze zijn.
pi_180660637
Ze moeten niet alleen maar krediet in de economie pompen, maar gaan switchen naar het produceren van diensten/producten met een hoge toegevoegde waarde. Dat is waar China nu mee bezig is om soepel over de middeninkomengroepen heen te groeien richting de hoge inkomensgroepen (made in China 2025).

[ Bericht 5% gewijzigd door Jellereppe op 22-07-2018 23:44:05 ]
  zondag 22 juli 2018 @ 21:15:07 #126
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180660731
quote:
0s.gif Op zondag 22 juli 2018 21:11 schreef Jellereppe het volgende:
Ze moeten niet alleen maar krediet in de economie pompen, maar gaan switchen naar het produceren van diensten/producten met een hoge toegevoegde waarde. Dat is waar China nu mee bezig is om soepel over de middeninkomengroepen heen te groeien richting de hoge inkomensgroepen (made in China 2025).
men is het vertrouwen in Turkije aan het verliezen door Erdogan
het is eigenlijk een vicieuze cirkel , die alleen doorbroken kan worden als Erdo ophoepelt
https://countryeconomy.com/ratings/turkey
alle ratings zijn in 5 jaar van positieve naar negatieve gedraaid
onzekerheid is troef in Turkije, god mag weten wat ie gaat flikken
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180699780
Turkse lira fors onderuit

De Turkse lira verliest fors ten opzichte van de euro en de dollar nu de centrale bank het rentetarief handhaaft op 17,75%.

Analisten gingen er vanuit dat de Turkse centrale bank de rente zou verhogen om de koersval van de lira te stoppen en de torenhoge inflatie (15,4%) tegen te gaan. De lira verloor na het rentebesluit ruim 4% ten opzichte van zowel de dollar als de euro.

Risicovol
,,Het is te risicovol om de rente niet te verhogen”, zegt fondsmanager Viktor Szabo van Aberdeen Standard in London. Hij geeft aan dat het rentetarief minstens met 100 basispunten moet worden verhoogd. ,,Zo niet dan kan de inflatie oplopen naar een niveau van rond de 20 procent.”

De Turkse centrale bank staat al lange tijd onder druk. Zo is president Recep Tayyip Erdogan fel tegenstander van een renteverhoging, omdat die de inflatie zou aanjagen.
https://www.telegraaf.nl/(...)e-lira-fors-onderuit
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 24 juli 2018 @ 16:43:57 #128
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_180699996
quote:
99s.gif Op dinsdag 10 juli 2018 18:13 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Staan al die Nederturken op fok! nog steeds vierkant achter 'hun leider'?
Die wonen hier dus die hebben toch geen last van wat een dictator die ze gekozen hebben daar uitspookt.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  dinsdag 24 juli 2018 @ 17:15:59 #129
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_180700799
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 16:43 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Die wonen hier dus die hebben toch geen last van wat een dictator die ze gekozen hebben daar uitspookt.
En de jaarlijkse vakantie in de heimat is goedkoper.
pi_180701871
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 16:43 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Die wonen hier dus die hebben toch geen last van wat een dictator die ze gekozen hebben daar uitspookt.
Vooral de oude generatie mag de familie in Turkije ondersteunen als de werkeloosheid oploopt.
  dinsdag 24 juli 2018 @ 18:30:47 #131
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_180702421
Who cares. Turkije is een grote flopshow.
  dinsdag 24 juli 2018 @ 19:00:18 #132
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180702993
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 18:30 schreef WheeledWarrior het volgende:
Who cares. Turkije is een grote flopshow.
Turkije niet

Erdogan wel
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 24 juli 2018 @ 19:01:12 #133
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180703008
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 16:34 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Turkse lira fors onderuit

De Turkse lira verliest fors ten opzichte van de euro en de dollar nu de centrale bank het rentetarief handhaaft op 17,75%.

Analisten gingen er vanuit dat de Turkse centrale bank de rente zou verhogen om de koersval van de lira te stoppen en de torenhoge inflatie (15,4%) tegen te gaan. De lira verloor na het rentebesluit ruim 4% ten opzichte van zowel de dollar als de euro.

Risicovol
,,Het is te risicovol om de rente niet te verhogen”, zegt fondsmanager Viktor Szabo van Aberdeen Standard in London. Hij geeft aan dat het rentetarief minstens met 100 basispunten moet worden verhoogd. ,,Zo niet dan kan de inflatie oplopen naar een niveau van rond de 20 procent.”

De Turkse centrale bank staat al lange tijd onder druk. Zo is president Recep Tayyip Erdogan fel tegenstander van een renteverhoging, omdat die de inflatie zou aanjagen.
https://www.telegraaf.nl/(...)e-lira-fors-onderuit
inflatie zal spoedig de Zimbabwe normen gaan halen

quote:
Volgens valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe is de Turkse lira in een vrije val geraakt. ,,

Verder zal het tekort op de lopende rekening op korte termijn waarschijnlijk verslechteren vanwege de aanhoudende hogere olieprijzen, terwijl de lira tot nu toe 30% verloor ten opzichte van de dollar.

Ondertussen blijft de inflatie hoog en de signalen vanuit de centrale bank wijzen op een vertraging van de economische groei."
https://www.finanzen.nl/valuta/euro-turkse-lira-koers
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180703214
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 19:01 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

inflatie zal spoedig de Zimbabwe normen gaan halen
Dat verwacht ik niet, wel een langdurige hardnekkige inflatie. Turkije is sinds 2013 van het IMF infuus en Erdogan zal niet snel bij het IMF aankloppen voor verse leningen. De turken zelf weten vanaf hun geboorte al niet beter, hoge inflatie zijn ze gewend. Gaat de economie echter langddurig door het putje dan kan de machtsbasis van Erdogan snel afbrokkelen.
We can't afford the illusion anymore
  woensdag 25 juli 2018 @ 02:32:14 #135
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180711135
investment in Turkey are worst ETF s in 2018
https://www.iex.nl/Column/280862/De-allerbeste-ETFs-van-2018.aspx
quote:
De 25 slechtst presterende ETF's van 2018
ETF Fondsvermogen rendement 2018 (per 30 juni 2018)
1 Lyxor Turkey (DJ Turkey Titans 20) UCITS ETF 91,31 -28,57%
2 iShares MSCI Turkey UCITS ETF USD 297,97 -27,84%
3 HSBC MSCI TURKEY UCITS ETF 4,77 -27,75%
4 Xtrackers MSCI Philippines UCITS ETF 1,14 -19,01%
5 Xtrackers MSCI Philippines UCITS ETF 36,05 -19,01%
6 iShares MSCI Poland UCITS ETF USD 73,37 -16,82%
7 HSBC MSCI INDONESIA UCITS ETF 38,74 -16,77%
8 Xtrackers MSCI Indonesia Swap UCITS ETF 3,71 -16,38%
9 Xtrackers MSCI Indonesia Swap UCITS ETF 143,73 -16,37%
10 iShares MSCI Brazil UCITS ETF 287,27 -15,69%
11 HSBC MSCI BRAZIL UCITS ETF 24,1 -15,68%
12 iShares MSCI Brazil UCITS ETF 22,38 -15,65%
13 Amundi MSCI BRAZIL - UCITS ETF 9,85 -15,60%
14 Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF 5,47 -15,54%
15 Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF 119,53 -15,54%
16 Lyxor Fortune SG MSCI China A (DR) UCITS ETF 42,87 -15,51%
17 Invesco EURO STOXX Optimised Banks ETF 461,98 -13,90%
18 iShares MSCI South Africa UCITS ETF 151,16 -13,32%
19 HSBC MSCI SOUTH AFRICA CAPPED UCITS ETF 3,25 -13,31%
20 L&G E Fund MSCI China A UCITS ETF - -12,99%
21 L&G E Fund MSCI China A UCITS ETF - -12,99%
22 L&G E Fund MSCI China A UCITS ETF 17,43 -12,99%
23 Lyxor Euro Stoxx Banks (DR) UCITS ETF 848,19 -12,79%
24 Xtrackers MSCI Bangladesh Swap UCITS ETF 14,76 -12,72%
25 iShares EM Infrastructure UCITS ETF 72,14 -11,76%
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180711159
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 02:32 schreef michaelmoore het volgende:
investment in Turkey are worst ETF s in 2018
https://www.iex.nl/Column/280862/De-allerbeste-ETFs-van-2018.aspx

[..]

Turkije altijd nummer 1.
pi_180712866
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 juli 2018 19:13 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Dat verwacht ik niet, wel een langdurige hardnekkige inflatie. Turkije is sinds 2013 van het IMF infuus en Erdogan zal niet snel bij het IMF aankloppen voor verse leningen. De turken zelf weten vanaf hun geboorte al niet beter, hoge inflatie zijn ze gewend. Gaat de economie echter langddurig door het putje dan kan de machtsbasis van Erdogan snel afbrokkelen.
Dat is dan jammer voor ze want ze hebben hem onlangs zo'n beetje macht voor het leven gegeven.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_180712930
quote:
1s.gif Op woensdag 25 juli 2018 08:22 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dat is dan jammer voor ze want ze hebben hem onlangs zo'n beetje macht voor het leven gegeven.
Ik had ook beter kunnen vermelden dat de democratische machtbasis snel kan afbrokkelen. Dictators laten zich daar echter niet door van hun machtspositie verwijderen en verschuiven hun machtsbasis door hun invloed te vergroten op het leger en de gerechtelijke macht.
We can't afford the illusion anymore
  woensdag 25 juli 2018 @ 09:26:27 #139
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180713402
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juli 2018 08:31 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Ik had ook beter kunnen vermelden dat de democratische machtbasis snel kan afbrokkelen. Dictators laten zich daar echter niet door van hun machtspositie verwijderen en verschuiven hun machtsbasis door hun invloed te vergroten op het leger en de gerechtelijke macht.
en controle, internet is nu al afgesloten, wikipedia was een willoos slachtoffer

https://nos.nl/artikel/22(...)et-aan-de-beurt.html
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180758455
Amerikaanse sancties? Net wat de Turkse economie nodig heeft :9
  vrijdag 27 juli 2018 @ 01:59:35 #141
117098 Hathor
Effe niet
pi_180758817
quote:
6s.gif Op woensdag 25 juli 2018 02:48 schreef Jellereppe het volgende:

[..]

Turkije altijd nummer 1.
Ja dat schijnen ze te denken, maar het wil niet echt vlotten geloof ik.
Much like down syndrom, red hair is a genetic mutation, and it occurs when a human has unprotected sex with a clown.
  vrijdag 27 juli 2018 @ 14:16:08 #142
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180767917
Trump dreigt nu ook met sancties tegen Turkije, doei doei economie van Turkije.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180767967
Tijd voor Turkije om haar softpower te gebruiken. :7 _O_
  vrijdag 27 juli 2018 @ 14:56:08 #144
229935 damsco
A.F.C.A.- Straatsoldaat
pi_180768889
lekker goedkoop naar alanya met de kids
Op dinsdag 6 januari 2009 00:34 schreef SHE het volgende:
Ik denk dat je mama haar kut nog wel ff wil laten zien. Srsly. Ik stop je er zelf in terug, fuckface.
  vrijdag 27 juli 2018 @ 23:31:56 #146
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180779079
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 14:18 schreef Triggershot het volgende:
Tijd voor Turkije om haar softpower te gebruiken. :7 _O_
andere president te kiezen bedoel je

zal niet meer lukken
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 27 juli 2018 @ 23:32:34 #147
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180779095
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 14:16 schreef vigen98 het volgende:
Trump dreigt nu ook met sancties tegen Turkije, doei doei economie van Turkije.
taj er is nog ,maar een baas he
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  donderdag 2 augustus 2018 @ 23:06:49 #148
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180907957
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 14:18 schreef Triggershot het volgende:
Tijd voor Turkije om haar softpower te gebruiken. :7 _O_
Of buitenlandse deviezen, blup blup doet de valuta :P
  donderdag 2 augustus 2018 @ 23:29:48 #150
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 08:13:15 #151
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180911665
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 14:18 schreef Triggershot het volgende:
Tijd voor Turkije om haar softpower te gebruiken. :7 _O_
Erdo moet een flink tikkie dimmen bedoel je en vrije verkiezingen uitschrijven en geen tegenstanders en journalisten opsluiten
Dan komt er weer vertrouwen terug

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2384751/turkse-munt-onderuit
quote:
In een Turks wisselkantoor wordt driftig geld geteld.
De ruzie over de Amerikaanse dominee Brunson tussen Washington en Ankara heeft de Turkse economie nu al miljarden gekost.
Verwacht wordt dat de waarde van lira nog verder zal verminderen en er een kapitaalvlucht op gang komt.


[ Bericht 27% gewijzigd door michaelmoore op 03-08-2018 09:18:54 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 11:00:36 #152
358523 IkStampOpTacos
Tacostamper extraordinaire
pi_180914125
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 14:18 schreef Triggershot het volgende:
Tijd voor Turkije om haar softpower te gebruiken. :7 _O_
Welke ze niet hebben? :')
It's my life, it's now or never, I ain't gonna live forever.
-
Headstrong to take on anyone.
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 18:03:05 #153
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180923607
Hahaha ze zijn opvallend stil nu. Waar blijft die softpower? :') Na´eve Turken die denken wat te kunnen doen tegen de VS.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180924846
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 08:13 schreef michaelmoore het volgende:


[..]

Erdo moet een flink tikkie dimmen bedoel je en vrije verkiezingen uitschrijven en geen tegenstanders en journalisten opsluiten
Dan komt er weer vertrouwen terug

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2384751/turkse-munt-onderuit

[..]

Gezien de rap dalende koers zou ik durven stellen dat de kapitaalvlucht al op gang is gekomen.


Tijd voor een nieuwe valuta met een foto van Erdogan op ieder biljet, daar is dan wel weer vraag naar bij pallestijnen en SomaliŰrs.
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 20:27:54 #155
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_180926621
Turkse lira stort helemaal in. Leuk zo'n "stoere leider" die lekker tegen Trump in durft te gaan, met als gevolg dat het land economisch de afgrond in gaat. Veel bedrijven hebben schulden in het buitenland en die zijn nu effectief rap omhoog gegaan in een korte tijd.
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 21:38:53 #157
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180927962
quote:
10s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 18:58 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Gezien de rap dalende koers zou ik durven stellen dat de kapitaalvlucht al op gang is gekomen.

Tijd voor een nieuwe valuta met een foto van Erdogan op ieder biljet, daar is dan wel weer vraag naar bij pallestijnen en SomaliŰrs.
met 1.000.000 lira per biljet
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 21:39:45 #158
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180927973
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 20:27 schreef Richestorags het volgende:
Turkse lira stort helemaal in. Leuk zo'n "stoere leider" die lekker tegen Trump in durft te gaan, met als gevolg dat het land economisch de afgrond in gaat. Veel bedrijven hebben schulden in het buitenland en die zijn nu effectief rap omhoog gegaan in een korte tijd.
ja Turkse bedrijven met euro schulden zijn zeer zwaar de klos

domme turken
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180928446
Die Amerikanen vinden dat Gulen-gezeik best zolang er geen Amerikanen in het spel zijn. Maar Erdogan heeft de economie bijna eigenhandig vernietigd en moet wel stoere taal uitslaan om de bevolking enigszins kalm te houden.

Zeg maar een soort Venezuela.
pi_180928558
Uiteindelijk draait alles in een economie om vertrouwen, de klok gaat voor Turkije nu wel erg hard tikken.
pi_180928667
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 22:06 schreef Confetti het volgende:
Die Amerikanen vinden dat Gulen-gezeik best zolang er geen Amerikanen in het spel zijn. Maar Erdogan heeft de economie bijna eigenhandig vernietigd en moet wel stoere taal uitslaan om de bevolking enigszins kalm te houden.

Zeg maar een soort Venezuela.
Ik vind het wat goedkoop om meteen het land te pakken waar het 't slechtst gaat qua economie vanwege het zoveelste mislukte communistische utopie en daar Turkije mee op ÚÚn lijn te zetten. Dat is ook wat er schort aan iedere vergelijking met Hitler van een willekeurige persoon die geen holocaust op zn naam heeft. Voor Hitler was het de Egyptische koning van de bijbel waarmee iedere leider waar men kritiek op had werd vergeleken maar het wordt een beetje een filler. Erdogan is geen Hitler, Trump en Merkel idem.

Als Turkije binnen nu en 5 jaar een plaatsje hoger of lager staat dan Venezuela in de officiele becijferingslijstjes dan is dat objectief gemeten een feit dat het dan Venezuela achterna is gegaan.

Veel mooier zal het waarschijnlijk ook niet worden en ik zie geen weg omhoog in de indexen maar ik ga me ook niet aan voorspellingen wagen.
pi_180928748
Opzich heeft Turkije een veel diversere economie dan Venezuela.
pi_180928943
Turkije is een handelsland waar men hard werkt en toch wel iets van een licht socialistisch vangnet met veel marktwerking heeft. Daarnaast is Erdogan niet bijzonder geleerd maar ook geen mentale retard zoals Maduro. Als er echt een situatie dreigt waarin de burger in zn algemeenheid ontevreden is dan zal het stukken veerkrachter zijn om daar snel weer uit te komen. Met of zonder de AKP.
  vrijdag 3 augustus 2018 @ 23:02:11 #164
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_180929721
quote:
Ja slim van hem. Lekker meer sancties op Turkije ^O^ ^O^
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_180929750
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 22:30 schreef Beathoven het volgende:
Turkije is een handelsland waar men hard werkt en toch wel iets van een licht socialistisch vangnet met veel marktwerking heeft. Daarnaast is Erdogan niet bijzonder geleerd maar ook geen mentale retard zoals Maduro. Als er echt een situatie dreigt waarin de burger in zn algemeenheid ontevreden is dan zal het stukken veerkrachter zijn om daar snel weer uit te komen. Met of zonder de AKP.
True, daarom is het ook zo zonde dat Erdogan het verpest.
pi_180930052
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 22:30 schreef Beathoven het volgende:
Turkije is een handelsland waar men hard werkt en toch wel iets van een licht socialistisch vangnet met veel marktwerking heeft. Daarnaast is Erdogan niet bijzonder geleerd maar ook geen mentale retard zoals Maduro. Als er echt een situatie dreigt waarin de burger in zn algemeenheid ontevreden is dan zal het stukken veerkrachter zijn om daar snel weer uit te komen. Met of zonder de AKP.
Mwah, vind je?
Ik vind iemand die een seculiere staat transformeert in een dictatuur gebaseerd op een achterhaalde geloofsideologie een behoorlijke idioot.
En zo te zien is de markt het met me eens. Kijk maar eens naar de valutakoersen EUR/lira of dollar/lira. Bijna exponentiŰle functie als je de afgelopen 5-10 jaar bekijkt.
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 01:02:48 #167
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180932566
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 22:12 schreef WammesWaggel het volgende:
Uiteindelijk draait alles in een economie om vertrouwen, de klok gaat voor Turkije nu wel erg hard tikken.
vertrouwen in Turkije en de Lira is nu volledig weg


over die Erdo en zijn schoonzoon heb ik geen mening
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 08:13:00 #168
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_180934287
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 23:02 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Ja slim van hem. Lekker meer sancties op Turkije ^O^ ^O^
Spierballentaal voor de buhne. Officieren van het Amerikaanse leger oppakken is wel even van een andere orde dan een Amerikaanse predikant die al jaren daar woont.

[ Bericht 1% gewijzigd door Twiitch op 04-08-2018 08:50:10 ]
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 08:49:03 #169
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180934565
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 augustus 2018 22:30 schreef Beathoven het volgende:
Turkije is een handelsland waar men hard werkt en toch wel iets van een licht socialistisch vangnet met veel marktwerking heeft. Daarnaast is Erdogan niet bijzonder geleerd maar ook geen mentale retard zoals Maduro. Als er echt een situatie dreigt waarin de burger in zn algemeenheid ontevreden is dan zal het stukken veerkrachter zijn om daar snel weer uit te komen. Met of zonder de AKP.
Turkije komt net als Venezuela of Rusland nooit meer van deze Leider af
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180934791
quote:
Stuurt Erdogan aan op oorlog met de NAVO? Want als hij Amerikaanse militairen op gaat sluiten, verwacht ik toch wel dat de Amerikanen ze even komen halen. En de NAVO-landen zullen dan achter de VS staan.

Is dat zijn manier om de Turkse economie te redden?
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 10:23:21 #171
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180936097
quote:
Hmmm, als dat gaat gebeuren verwacht ik dat Turkije het volgende land is waar democratie gebracht moet worden.

Domme domme Turken, ze hebben gekregen wat ze wilden en zien niet dat het land om zeep geholpen wordt door een corrupte mafiabaas.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_180936125
quote:
Als ze dat daadwerkelijk gaan doen (zo stom zullen ze toch niet zijn), dan koop ik de popcorn in grote hoeveelheden in :9
Perhaps you've seen it, maybe in a dream.
A murky, forgotten land.
-----
Now only embers remain...
pi_180936601
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 09:08 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Stuurt Erdogan aan op oorlog met de NAVO? Want als hij Amerikaanse militairen op gaat sluiten, verwacht ik toch wel dat de Amerikanen ze even komen halen. En de NAVO-landen zullen dan achter de VS staan.

Is dat zijn manier om de Turkse economie te redden?
Turkije heeft daar een aantal jaren geleden ook al eens mee gedreigd. Tussen het noemen en het doen zit nogal wat verschil. En ik zie 't ze niet direct doen.
pi_180937127
quote:
11s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 10:37 schreef StateOfMind het volgende:

[..]

Als ze dat daadwerkelijk gaan doen (zo stom zullen ze toch niet zijn), dan koop ik de popcorn in grote hoeveelheden in :9
Ik niet, want we weten nu al in welke richting de vluchtelingen zullen gaan.
pi_180939835
Erdogan kondigt sancties op Turks grondgebied aan voor Amerikaanse ministers (en Trump, maar daar heb ik geen bevestiging in de Turkse media voor kunnen vinden)

Turkey's Erdoğan told 'SEIZE Trump Towers Istanbul' in retaliation to sanctions

Turkey to freeze assets of two US ministers as retailiation to sanctions: Erdoğan
pi_180939976
De Trump Towers zijn toch helemaal niet van Trump? Die onderneming huurt toch gewoon de naam van hem? :')
pi_180940009
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 14:20 schreef WammesWaggel het volgende:
De Trump Towers zijn toch helemaal niet van Trump? Die onderneming huurt toch gewoon de naam van hem? :')
Geen idee, kan ook een mediasensatierelnichterijartikel zijn, heb het iig niet teruggelezen in de Turkse media.
pi_180940129
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 14:21 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Geen idee, kan ook een mediasensatierelnichterijartikel zijn, heb het iig niet teruggelezen in de Turkse media.
Express is niet een geweldige bron maar het kan best zijn dat het klopt hoor, politici roepen ook weleens wat zonder research te doen.. in Nederland althans wel :P
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 16:55:41 #180
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180942434
quote:
11s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 14:12 schreef Triggershot het volgende:
Erdogan kondigt sancties op Turks grondgebied aan voor Amerikaanse ministers (en Trump, maar daar heb ik geen bevestiging in de Turkse media voor kunnen vinden)

Turkey's Erdoğan told 'SEIZE Trump Towers Istanbul' in retaliation to sanctions

Turkey to freeze assets of two US ministers as retailiation to sanctions: Erdoğan
ja ruzie zoeken met de USA , lekker handig,
dat zou Chavez ook gedaan hebben, de USA de schuld geven van de inflatie en waardeloze Lira

https://www.telegraaf.nl/(...)uit-kussen-naar-lira

Hij begint nu echt knettergek te worden
Gaat ie zelf goud inruilen voor LIRA?? denk het niet
ALs ik maandsalaris in Lira kreeg, ging ik het iedere maand omruilen voor goud of euro

gold_5_year_o_x_try.png

[ Bericht 5% gewijzigd door michaelmoore op 06-08-2018 07:59:41 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 23:26:05 #181
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 23:28:46 #182
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180951252
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 23:28 schreef Drugshond het volgende:
Erdoga moet/gaat weg (FinanciŰle markten bepalen de richting) Hoi Remlof.Money talks bullshit walks.
Dat is maar de vraag. In een gewone, functionerende democratie zou hij worden afgezet door het parlement. Net als een Berlusconi bijvoorbeeld. Maar in Turkije is er geen echt parlement meer. En zelf zal hij nooit en te nimmer opstappen.
  zaterdag 4 augustus 2018 @ 23:39:29 #184
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  zondag 5 augustus 2018 @ 18:05:40 #185
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_180963426
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 23:34 schreef Confetti het volgende:
En zelf zal hij nooit en te nimmer opstappen.
Met voldoende wantrouwen vanuit de bevolking en een Gezipark 2.0 komt dat wel goed :7

Ą1 = TL 5,90 :')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_180964038
Wie gaat er morgen even wat Krugerrands inruilen voor wat Erdobiljetten? :9
  zondag 5 augustus 2018 @ 20:33:32 #187
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180966232
quote:
6s.gif Op zondag 5 augustus 2018 18:05 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Met voldoende wantrouwen vanuit de bevolking en een Gezipark 2.0 komt dat wel goed :7

Ą1 = TL 5,90 :')
ja vast wel, net als Chavez
denkt het niet , die gaat ook nooit meer weg

Mugabe is ook 98 jaar oud
volgend jaar is de LIRA 12 voor een Euro

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 06-08-2018 08:33:03 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180986386
Turkse munt zet nieuw dieptepunt neer
https://www.telegraaf.nl/(...)ieuw-dieptepunt-neer
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180986894
Dit wordt echt intens genieten. Heel benieuwd hoe die aap zichzelf nu nog harder in z'n poot gaat schieten
Is God willing to prevent evil, but not able? Then he is not omnipotent.
Is he able, but not willing? Then he is malevolent.
Is he both able and willing? Then whence cometh evil?
Is he neither able nor willing? Then why call him God?
pi_180987267
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 18:32 schreef Harlon het volgende:
Dit wordt echt intens genieten. Heel benieuwd hoe die aap zichzelf nu nog harder in z'n poot gaat schieten
Hij is nu al zolang aan de macht, hij duldt geen tegenspraak of gezichtsverlies meer. Nog liever dat de Lira nog eens 50% daalt dan dat hij die Amerikaan vrijlaat. Jammer dat de boerenbevolking van een land net zoveel stemrecht heeft als de ontwikkelden.
pi_180987317
Goud is 3,42% gestegen tegen de Turkse valuta.

Dat is best flink, dat inruilen wil dus niet zo bijster vlotten..
  maandag 6 augustus 2018 @ 19:33:04 #192
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180988096
x

[ Bericht 100% gewijzigd door michaelmoore op 06-08-2018 19:34:37 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  maandag 6 augustus 2018 @ 19:34:23 #193
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180988119
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 18:52 schreef Confetti het volgende:

[..]

Hij is nu al zolang aan de macht, hij duldt geen tegenspraak of gezichtsverlies meer. Nog liever dat de Lira nog eens 50% daalt dan dat hij die Amerikaan vrijlaat. Jammer dat de boerenbevolking van een land net zoveel stemrecht heeft als de ontwikkelden.
die platte landers willen een Fuhrer, geen centje hersens

voor hen maakt het toch niet uit
zelfde verhaal in Zimbabwe en Venezuela

[ Bericht 2% gewijzigd door michaelmoore op 06-08-2018 19:50:25 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_180988634
Trump duwt Erdogan omver tussen zijn potjes golf door :7 8-)

KoosVogels: "Ik ben om. Trump is geweldig" - 14 oktober 2017

“There are only two places where socialism will ever work—in Heaven where it is not needed, and in Hell where it is already in practice." - Winston Churchill
pi_180988661
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 20:08 schreef Nintex het volgende:
Trump duwt Erdogan omver tussen zijn potjes golf door :7 8-)
Het is een beetje alsof een gemiddelde ambtenaar een wedstrijdje piemol meten gaat doen met Rocco.
  maandag 6 augustus 2018 @ 21:20:59 #196
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_180990440
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 20:08 schreef Nintex het volgende:
Trump duwt Erdogan omver tussen zijn potjes golf door :7 8-)
Ik gun Erdogan z'n Trump handshake wel.
pi_180990913
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2018 21:20 schreef Drugshond het volgende:
6,1429 TLR tegen 1 EUR. Het gaat wel hard nu.
4,41% op ÚÚn dag. Ik verwacht een valutacrisis. Dan zal blijken wat er nog over is van de instituties in het land.
pi_180991105
turkish-tea-and-turkish-simit-bagel.jpg
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 09:06:32 #201
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_180997507
alle turken uitbetalen in het goud

gold_2_year_o_x_try.png
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 11:42:02 #202
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181000920
quote:
11s.gif Op zaterdag 4 augustus 2018 14:12 schreef Triggershot het volgende:
Erdogan kondigt sancties op Turks grondgebied aan voor Amerikaanse ministers (en Trump, maar daar heb ik geen bevestiging in de Turkse media voor kunnen vinden)

Turkey's Erdoğan told 'SEIZE Trump Towers Istanbul' in retaliation to sanctions

Turkey to freeze assets of two US ministers as retailiation to sanctions: Erdoğan
quote:
"We have had shown patience until yesterday evening. Today I am instructing my friends that we will freeze the assets of U.S. secretaries of justice and interior in Turkey, if they exist,"
En natuurlijk bestaan die gewoon niet.

Echt hilarisch weer dit.

Waarom zou een VS ambtenaar in godesnaam zijn spaarcenten in turkije parkeren? :')

Omdat turken zelf geloven dat alles waar maar een zweem turks omheen hangt geweldig is? Omdat erdofascist zegt dat het een goede investering is, en het daarom dus ook echt zo moet zijn?

Die ziekelijke cognitieve dissonantie moet echt een keer wat aan gebeuren.

Ben bang dat dat land ondertussen gewoon ff grondig naar de stoneage gebombardeerd moet worden.

Misschien dat turken dan een keer leren dat ze gewoon een 3de wereldland zijn, ipv whatever het is dat ze zichzelf vertellen dat het is.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_181001469
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 11:42 schreef ExTec het volgende:

[..]


[..]

En natuurlijk bestaan die gewoon niet.

Echt hilarisch weer dit.

Waarom zou een VS ambtenaar in godesnaam zijn spaarcenten in turkije parkeren? :')

Omdat turken zelf geloven dat alles waar maar een zweem turks omheen hangt geweldig is? Omdat erdofascist zegt dat het een goede investering is, en het daarom dus ook echt zo moet zijn?

Die ziekelijke cognitieve dissonantie moet echt een keer wat aan gebeuren.

Ben bang dat dat land ondertussen gewoon ff grondig naar de stoneage gebombardeerd moet worden.

Misschien dat turken dan een keer leren dat ze gewoon een 3de wereldland zijn, ipv whatever het is dat ze zichzelf vertellen dat het is.
Wat heb jij gesnoven?
pi_181001547
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:08 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Wat heb jij gesnoven?
Het klopt wel dat Turken zichzelf fantastisch vinden, terwijl ze natuurlijk vrij weinig voorstellen. Waarom er gebombardeerd moet worden is mij ook een raadsel.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:16:01 #205
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181001637
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:08 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Wat heb jij gesnoven?
Als jij geen permanent borst-kloppende turk bent, en ik denk dat ik weet dat je dat niet bent, doe je er verstandig aan om niet te reageren.

Anders ontvouwt dit onfrisse spelletje zich voor de miljardste maal:

Grootheidswaanzinnige turk: "Bla bla bla bla bla bla bla bla *) "

"Genuanceerde" turken: in geen mijlen omtrek te bekennen

Ik: die grootheidswaanzinnige turken moeten gewoon eens op hun lazer krijgen

"Genuanceerde" turken: tut tut tut, dat kan zomaar niet :{w

:W
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_181001896
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:12 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Het klopt wel dat Turken zichzelf fantastisch vinden
Gebasseerd op enkele uitlatingen van een groep Turkse Nederlanders?

quote:
terwijl ze natuurlijk vrij weinig voorstellen.
Wie zijn ze?
pi_181001922
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:28 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Gebasseerd op enkele uitlatingen van een groep Turkse Nederlanders?

Gebaseerd op wat ik op straat en tv zie.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
pi_181001944
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:29 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Gebaseerd op wat ik op straat en tv zie.
Woon jij in Turkije?
pi_181001954
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:30 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Woon jij in Turkije?
Nee.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
pi_181001992
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:30 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Nee.
Ik heb in de VS ook een mening over Italianen gekregen n.a.v wat ik op straat en in de bios zag.
pi_181002005
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:31 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ik heb in de VS ook een mening over Italianen gekregen n.a.v wat ik op straat en in de bios zag.
Mooi.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:33:07 #212
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181002022
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:28 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Gebasseerd op enkele uitlatingen van een groep Turkse Nederlanders?
Maar je voelt je nooit geroepen om op die uitlatingen, die die arrogante houding zo mooi in leven houden, te reageren, is het niet? :')

quote:
Wie zijn ze?
Precies, want regressief links NL nakakelend, doen we als het ons uitkomt alsof collectieven niet bestaan.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_181002079
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:12 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Het klopt wel dat Turken zichzelf fantastisch vinden, terwijl ze natuurlijk vrij weinig voorstellen.
In welk opzicht stellen ze weinig voor? Het is nogal een loze opmerking zonder verdere context.
pi_181002153
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:35 schreef Basp1 het volgende:

[..]

In welk opzicht stellen ze weinig voor? Het is nogal een loze opmerking zonder verdere context.
Turkije is natuurlijk gewoon een ontwikkelingsland.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
pi_181002192
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:39 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Turkije is natuurlijk gewoon een ontwikkelingsland.
En wat is de defenitie van een ontwikkelingsland?

Is BelgiŰ op wegen onderhoud dan ook een ontwikkelingsland? :D
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:41:29 #216
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181002210
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:35 schreef Basp1 het volgende:

[..]

In welk opzicht stellen ze weinig voor? Het is nogal een loze opmerking zonder verdere context.
Jezelf Řberhaupt on-par wanen met de VS, terwijl luxemburg waarschijnlijk een hoger BNP heeft is natuurlijk uitermate zielig.

Als je een leuk voorbeeld wil -> heb ik gegeven.

Ja, de VS mag zich tot de landen rekenen waarin andere landen alsook individuen graag in investeren danwel hun geld veilig stellen.

Maar dan ultra droog, nadat de cabal om erdovarken hun gestolen geld in de VS bevroren zien zo reageren:

quote:
"We have had shown patience until yesterday evening. Today I am instructing my friends that we will freeze the assets of U.S. secretaries of justice and interior in Turkey,if they exist,"
:')

Ze wanen zich een soort VS ofzo. :') Want buitenlanders parkeren 'ech wel' hun centen in 3de wereldland turkije.

:') :O
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_181002279
Turkse banken, heule hoge rente :P
pi_181002348
Dus aan het BNP moeten we afmeten of land wat voorstelt. Ik vind het een nogal beperkte meerwaarde.
pi_181002373
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:40 schreef Basp1 het volgende:

[..]

En wat is de defenitie van een ontwikkelingsland?

Is BelgiŰ op wegen onderhoud dan ook een ontwikkelingsland? :D
Een ontwikkelingsland is een land dat achterloopt op ontwikkelde landen en steun krijgt van die landen om zich te ontwikkelen.

Wat betreft wegen heeft BelgiŰ inderdaad nog wel wat te ontwikkelen :D Maar daar hebben ze wel geld voor, ze vinden het alleen niet zo belangrijk ofzo.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
pi_181002428
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:39 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Turkije is natuurlijk gewoon een ontwikkelingsland.
Niet gehinderd door enige kennis van wat een ontwikkelingsland is volgens de definitie.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:51:32 #222
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181002487
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:46 schreef Basp1 het volgende:
Dus aan het BNP moeten we afmeten of land wat voorstelt. Ik vind het een nogal beperkte meerwaarde.
Toch vind jij het persoonlijk fijn dat je in een land woont met een hoog BNP.

Dan ga je bijvoorbeeld niet dood aan een longonsteking ofzo.

Dus: hol gelul van je, dat BNP er niet toe doet.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_181002512
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:47 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Een ontwikkelingsland is een land dat achterloopt op ontwikkelde landen en steun krijgt van die landen om zich te ontwikkelen.


Dus NL is ook nog een ontwikkelingsland omdat ons BNP en gpd nog flink op de USA achter loopt. :o
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:52:46 #224
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181002528
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:49 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Niet gehinderd door enige kennis van wat een ontwikkelingsland is volgens de definitie.
quote:
Een ontwikkelingsland is veelal een land dat (nog) geen hoge graad van industrialisatie bereikt heeft in verhouding tot ontwikkelde landen. Het beschikt hierdoor over een relatief grote landbouwsector, een kleine dienstensector, een lage levensstandaard alsook een laag bruto nationaal product.
Denk dat er een boel van klopt hoor.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_181002534
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:52 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dus NL is ook nog een ontwikkelingsland omdat ons BNP en gpd nog flink op de USA achter loopt. :o
Nee.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
pi_181002574
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:51 schreef ExTec het volgende:

[..]

Toch vind jij het persoonlijk fijn dat je in een land woont met een hoog BNP.

Dan ga je bijvoorbeeld niet dood aan een longonsteking ofzo.

Dus: hol gelul van je, dat BNP er niet toe doet.
In Cuba gaan ze ook niet dood aan longontsteking. Over hol geluk dat bnp leidend is in een ontwikkelings discussie. :W
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:54:39 #227
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181002579
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:52 schreef Basp1 het volgende:

[..]

Dus NL is ook nog een ontwikkelingsland omdat ons BNP en gpd nog flink op de USA achter loopt. :o
JAAAAA WAT SPITSVONDIG HAHAHAHAHAHAAHA

:{
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 12:56:39 #228
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181002632
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:54 schreef Basp1 het volgende:

[..]

In Cuba gaan ze ook niet dood aan longontsteking.
Ow, dus daarom is BNP natuurlijk totaal geen graadmeter mbt ontwikkeling... :z

Misschien moet je dan eens uit gaan leggen waarom die hordes immigranten uit het MO en afrika hier allemaal komen?

Heeft niks met BNP en alles wat daar uit voort vloeit te maken, immers...

Ze komen voor het weer?

:O
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:01:51 #229
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181002753
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:54 schreef Basp1 het volgende:

Over hol geluk dat bnp leidend is in een ontwikkelings discussie. :W
Ow, en dat is het dus wel hÚ, volgens de definitie:

quote:
Een ontwikkelingsland is veelal een land dat (nog) geen hoge graad van industrialisatie bereikt heeft in verhouding tot ontwikkelde landen. Het beschikt hierdoor over een relatief grote landbouwsector, een kleine dienstensector, een lage levensstandaard alsook een laag bruto nationaal product.
Maar misschien moet je terugkomen met nog een spitsvondigheid, dat is namelijk 'lachen'. :O :O :O
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_181002881
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:52 schreef ExTec het volgende:

[..]


[..]

Denk dat er een boel van klopt hoor.
Arcelik / Beko kan na deze inzichten maar beter stoppen met het sponsoren van Barcelona's FC en Simit Sarayi kan ook maar beter z'n deuren in het buitenland sluiten.
pi_181003043
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 12:49 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Niet gehinderd door enige kennis van wat een ontwikkelingsland is volgens de definitie.
Turkije is genoeg ontwikkelingsland om in ieder geval het meeste ontwikkelingshulp te ontvangen vanuit de EU.
http://www.welingelichtek(...)ngshulp-turkije.html

Schermafbeelding-2016-07-20-om-08.09.39.png
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:17:56 #232
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_181003081
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:16 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Turkije is genoeg ontwikkelingsland om in ieder geval het meeste ontwikkelingshulp te ontvangen vanuit de EU.
http://www.welingelichtek(...)ngshulp-turkije.html

[ afbeelding ]
Komisch, in het verleden was Servie deel van het koloniale rijk van de Turken, en Marokko een vazalstaat. Nu houden ze keihard hun handjes op bij het Europa dat ze ooit wilden veroveren. _O-

Wat zijn die sloebers toch diep gevallen.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:20:25 #233
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181003142
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:08 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Arcelik / Beko kan na deze inzichten maar beter stoppen met het sponsoren van Barcelona's FC en Simit Sarayi kan ook maar beter z'n deuren in het buitenland sluiten.
De definitie klopt niet? :)
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:22:55 #234
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181003187
Het probleem met Turkije is het ontbreken van een significante middenklasse. Of je bent een arbeider c.q. kleine ondernemer, of je bent schathemeltje rijk door de juiste familieleden en/of zakelijk netwerk. De huidige regering lijkt juist aan te sturen om die verschillen te vergroten in het voordeel van de eigen gelederen. Een arme bevolking is makkelijker onder de duim te houden dan goed ontwikkelde en mondige burgers....
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:23:09 #235
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181003189
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:08 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Arcelik / Beko kan na deze inzichten maar beter stoppen met het sponsoren van Barcelona's FC en Simit Sarayi kan ook maar beter z'n deuren in het buitenland sluiten.
Ow, ik moest ze echt allemaal googlen, trouwens.

En die laatste, een thuisbezorgd vreetschuur met meerdere vestigingen? Werkelijk? :')

Hoe bedoel je, de lat laag leggen.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 13:39:23 #236
6484 ExTec
Benefits of Worldly wisdom
pi_181003673
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:08 schreef Beathoven het volgende:
Arcelik
Ik heb me er overigens wel eens aan zitten vergapen. Inderdaad; er worden zelf flatscreen TV's gemaakt in turkije.

Vroeg ik me af: waarom ken ik die merken dan totaal niet? Zeker dat ook in NL goedkope, goede flatscreens gretig aftrek zouden vinden?

Maar waarom is dat niet zo?

Antwoord: kwaliteit.

Het is een publiek geheim dat bv. ook Philips bagger maakt. Maar dat bewaren ze voor 3de wereld markten. En alleen spul wat perfect zonder wat voor fouten dan ook van de band rolt, gaat richting europa/de VS.

Dus ik ben geneigd te denken dat de kwaliteit van die meuk zwaar onder de maat is. Anders hadden al mijn buren en ik ook wel een turkse flatscreen.
The state of being devoted to the affairs of the world; worldliness.
Suffering fools gladly since 2000.
Victor Logica.
pi_181003919
Bij de Simit Sarayi bij mij in de buurt is het altijd rustig voor zijn locatie. Er werken alleen maar Turken en bijna al de klanten zijn Turks. Dat terwijl je bij elke shoarmaboer een goede doorsnede van Rotterdam in de klanten kan zien.

Een concept als Simit Sarayi moet het juist van toegankelijkheid hebben, maar ze zijn totaal niet laagdrempelig.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181007553
Arcelik = Beko, in Europa

Alleen zou het Arselick worden qua Engelse uitspraak en daarom Beko.

Wat kwaliteit betreft. Heineken's groene flesjes zijn ook alleen maar marketing op kleur en een middelvinger naar bewezen betere werking van de oude bruine flesjes mbt UV licht en aantasting.

Maar voor we verder met z'n allen gaan muggenziften over kwaliteit e.d. Turkije is geen ontwikkelingsland volgens de eerder opgezochte definitie. Kwaliteit is geen criteria hierin.

Met al z'n industrie en ketens heeft het een actieve handelsmarkt. Diverse industrieen in traditioneel aardewerk doen het daar ook buitengewoon goed. Ze profiteren van zowel de binnenlandse markt als handel met het Midden-Oosten als Europa.

Als men zou stellen dat Turkije een tweedewereldland / derdewereldland in wording is. Dan zou je dat misschien met de ranglijsten kunnen aangeven. Maar voor het een derdewereldland wordt moet er nog veel imploderen waar de regering op dit moment niet veel zeggenschap over heeft.
pi_181008016
Turkse supermarkten zijn behoorlijk succesvol buiten het eigen land en dan bedoel ik dus eigenlijk BIM.
pi_181008045
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:16 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Turkije is genoeg ontwikkelingsland om in ieder geval het meeste ontwikkelingshulp te ontvangen vanuit de EU.
http://www.welingelichtek(...)ngshulp-turkije.html

[ afbeelding ]
Handig gemolken
pi_181008709
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 13:20 schreef ExTec het volgende:

[..]

De definitie klopt niet? :)
Je opgezochte definitie

Een ontwikkelingsland is veelal een land dat (nog) geen hoge graad van industrialisatie bereikt heeft in verhouding tot ontwikkelde landen. Het beschikt hierdoor over een relatief grote landbouwsector, een kleine dienstensector, een lage levensstandaard alsook een laag bruto nationaal product.

De definitie zelf klopt maar inhoudelijk is het natuurlijk zo subjectief als de pest want je hebt daar exacte cijfers voor nodig en een bepaald ijkpunt.

Wat ik wilde aangeven is dat de Turkse markt er best goed (en dat is ook subjectief want ik heb de data niet) voorstaat met enkele multinationals en de handelsgeest die er heerst er mede voor zorgt dat het veerkrachtig is. Als je deze markt stimuleert ontplooit het zich gegarandeerd.

Er zijn ook landen waar nauwelijks een ondernemersklimaat heerst en waar enige support in geld direct verdampt. Ik zou Griekenland bijna zo'n land willen noemen. Die leven puur op toerisme en donaties en hoewel Turkije ook van toerisme afhankelijk is hoort het niet in dit rijtje thuis.

Maar de markt is slechts ÚÚn van de zovele factoren die bepalen hoe een land ervoor staat. In heel veel indexen staat Turkije er momenteel redelijk beroerd voor en het zou Erdogan sieren als hij ook eens moeite zou doen om de lift weer eens in z'n weg omhoog te zetten ipv steeds verder geleidelijk de diepte in te gaan.

[ Bericht 1% gewijzigd door Beathoven op 07-08-2018 16:35:43 ]
pi_181011020
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 11:42 schreef ExTec het volgende:

[..]

[..]

En natuurlijk bestaan die gewoon niet.

Echt hilarisch weer dit.

Waarom zou een VS ambtenaar in godesnaam zijn spaarcenten in turkije parkeren? :')

Omdat turken zelf geloven dat alles waar maar een zweem turks omheen hangt geweldig is? Omdat erdofascist zegt dat het een goede investering is, en het daarom dus ook echt zo moet zijn?

Die ziekelijke cognitieve dissonantie moet echt een keer wat aan gebeuren.

Ben bang dat dat land ondertussen gewoon ff grondig naar de stoneage gebombardeerd moet worden.

Misschien dat turken dan een keer leren dat ze gewoon een 3de wereldland zijn, ipv whatever het is dat ze zichzelf vertellen dat het is.
Het is veel te warm hiervoor man. :*
pi_181011494
Stijging vandaag tegen de USD.
pi_181018083
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 18:26 schreef WammesWaggel het volgende:
Stijging vandaag tegen de USD.
Erdogan heeft vandaag bekend gemaakt dat hij 2 dagen naar Duitsland zal gaan om daar problemen tussen beide landen uit te praten.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 23:27:47 #245
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181019887
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 22:12 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Erdogan heeft vandaag bekend gemaakt dat hij 2 dagen naar Duitsland zal gaan om daar problemen tussen beide landen uit te praten.
dan zegt ie , Hallo nazii's

hebben jullie nog moslims vermoord ?
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 23:49:05 #246
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181020352
Ach ja Turkije, het zal allemaal wel.
  dinsdag 7 augustus 2018 @ 23:57:09 #247
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181020528
https://www.theguardian.c(...)y-interest-rate-hike

quote:
Turkey under pressure to raise interest rates as economic crisis looms
Rampant inflation, a falling currency and tensions with the US are hurting Turkish consumers and businesses
Waar blijft Turkije's power? :D @triggershot
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_181021377
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2018 23:57 schreef vigen98 het volgende:
https://www.theguardian.c(...)y-interest-rate-hike

[..]

Waar blijft Turkije's power? :D @triggershot
Just u wait.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 01:27:12 #249
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181022691
quote:
17s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 00:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Just u wait.
OkÚ terwijl ik wacht blijft de lira dalen.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 02:15:31 #250
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181023205
quote:
17s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 00:26 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Just u wait.
Komt er niet. Ze moeten best veel ge´nvesteerde trances aflossen in USD dollars. En niet in Lira's.. Ze hebben wat ruimte in hun Debt/GDP. maar voor de rest staat er niks tegen over.

GS zegt als de Lira tegen de dollar 7.1 is.. Dan is het game over voor de banken.

Die grens komt snel in zicht.... 6 ,md. (hooguit). Deel #01 was uit mijn hand, en je moet een kleuter zijn om te zien dat dit niet vol te houden is.

Erdogan krijgt het vuur aan zijn schenen waar hij het juist niet wil hebben. En dat is follow the money. Dat zal hem nog bijzonder zuur opbreken.

[ Bericht 6% gewijzigd door Drugshond op 08-08-2018 02:21:16 ]
  woensdag 8 augustus 2018 @ 02:23:54 #251
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 02:27:49 #252
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_181023318
Enige positieve is dat hun export iets rendabeler gaat worden.Qua import kun je het vergeten. Turkije beschouw ik niet als een 3e wereldland maar eerder als een 2e wereldland met bijzonder slechte keuzes.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 08:59:42 #253
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181024825
dan zal Erdolf zijn schoonzoon moeten ontslaan
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181025351
quote:
6s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 02:27 schreef Drugshond het volgende:
Enige positieve is dat hun export iets rendabeler gaat worden.Qua import kun je het vergeten. Turkije beschouw ik niet als een 3e wereldland maar eerder als een 2e wereldland met bijzonder slechte keuzes.
Turkije heeft lange tijd aan de drempel gestaan om door te breken op een wat hoger niveau toen ze nog serieus met het behalen van de EU dremelnormen bezig waren. +/- 2006 - 2012.

Ging ook lekker met de lira toen.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 09:45:02 #255
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 10:02:22 #256
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181025794
gold_2_year_o_x_try.png

ik ging mooi in het goud als ik een turk was, of in de euro

Erdolf zijn schoonzoon zal spoedig een aanmaning krijgen om de leningen in dollars eens versneld af te gaan lossen
Dat gaat onhoudbaar worden
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 10:06:28 #257
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181025891
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 09:39 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Turkije heeft lange tijd aan de drempel gestaan om door te breken op een wat hoger niveau toen ze nog serieus met het behalen van de EU dremelnormen bezig waren. +/- 2006 - 2012.

Ging ook lekker met de lira toen.
Dat was toen ze als voorbereiding preferred handelspartner van de EU werden,
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181026378
Godverdomme, zelfs hieruit weet hij sterker te komen.

quote:
In the nationalistic mood of the moment, many Turks have even applauded Mr. Erdogan’s riposte.

Across the spectrum, Turkish politicians, despite their deep divisions, took a united front against the United States for freezing the assets of the Turkish interior and justice ministers last week.

Most of the opposition parties in the Parliament condemned the United States sanctions in a joint statement, and the Chambers of Commerce and Industry and other business organizations denounced the sanctions by the United States.
quote:
The Ceyhan municipal council, in Turkey’s southern province of Adana, announced that it had revoked its sister-city status with Frisco, Tex., because of the dispute.

[quote]Supporters of Mr. Erdogan took to Twitter with the hashtag #Emperyalizmek÷leolmayacağız (#We will not be slaves to imperialism), even while acknowledging that the political crisis will not help an already souring economy.
quote:
“Know your limits, U.S.,” said one headline in the daily Milliyet. Even the newspaper S÷zcŘ, an aggressive nationalist opponent of Mr. Erdogan, called on the government not to bow its head. “Stand tall, that’s enough for us,” one headline read.
https://www.nytimes.com/2(...)dispute-america.html
Erdo1 _O_
  woensdag 8 augustus 2018 @ 11:05:18 #259
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181027013
quote:
10s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 10:33 schreef Triggershot het volgende:
Godverdomme, zelfs hieruit weet hij sterker te komen.

[..]


[..]

https://www.nytimes.com/2(...)dispute-america.html
Erdo1 _O_
lijkt Kim Il Oen wel , allemaal juichen op commando

DkEanzgW4AA8x-r.jpg:large

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 08-08-2018 12:02:03 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 11:16:28 #260
148813 Vader_Aardbei
Goddeloos genieten
pi_181027291
Nog meer slecht nieuws voor onze Turkse vrienden.

economics twitterde op dinsdag 07-08-2018 om 14:28:10 As Turkey markets sink, speculation of extreme measures spreads https://t.co/zEbkMJGah8 https://t.co/KKbui0puCN reageer retweet
  woensdag 8 augustus 2018 @ 12:20:15 #261
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181028556
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 02:23 schreef Drugshond het volgende:
Geen enkele buitenlandse investeerder gaat hier geld inpompen. Gewoon 0. Turkije is een paria geworden met een BBB- rating. :W
Gelukkig maar. Een land dat ons uitmaakt voor fascisten moet van mij economisch helemaal kapot gaan.
pi_181029032
De Turkse valuta?


Hij kan ze zomaar vallen :Y
Vandaag weer +1%


De gunfactor is er niet voor het Turkije van Erdokhan.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 13:55:52 #263
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181030472
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 12:20 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Gelukkig maar. Een land dat ons uitmaakt voor fascisten moet van mij economisch helemaal kapot gaan.
hear hear

en Erdolf het eerst
https://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=TRY&view=1Y

6 lira per euro and growing fast

turkys to the life boat :7 (8> :W
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:07:23 #264
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181030722
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 13:55 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

hear hear

en Erdolf het eerst
https://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=TRY&view=1Y

6 lira per euro and growing fast

turkys to the life boat :7 (8> :W

6,14 inmiddels. MAAR WACHT OP TURKIJES SOFTPOWERRRRR DANOONTJEEEEE POWERRRRRR
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:11:49 #265
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181030837
https://www.bloomberg.com(...)orsens-investec-says

Turkije moet de rente verhogen naar 23% of de lira zal blijven zakken. Lastig dilemma. Of je valuta wordt minder waard of mensen gaan failliet doordat ze het niet terug kunnen betalen door zo'n hoge rente.

Turkije heeft trouwens ook nog maar voor 1.3 maanden reserves van dollars voordat ze door hun dollars heen zijn en ze weer moeten gaan lenen. Maar wie leent een BBB land zomaar miljarden dollars of euro's?

Dus Erdogan moet beter de Amerikaanse priester vrijlaten en toegeven dat de VS gewoon superieur is of je economie gaat naar de tering.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:14:06 #266
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_181030911
Geen medelijden met Erdo en die religieuze mongolen die als lemmingen achter hem aan de afgrond in lopen. Wel met de ontwikkelde stadsturken.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:18:49 #267
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181031051
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:11 schreef vigen98 het volgende:
https://www.bloomberg.com(...)orsens-investec-says

Turkije moet de rente verhogen naar 23% of de lira zal blijven zakken. Lastig dilemma. Of je valuta wordt minder waard of mensen gaan failliet doordat ze het niet terug kunnen betalen door zo'n hoge rente.

Turkije heeft trouwens ook nog maar voor 1.3 maanden reserves van dollars voordat ze door hun dollars heen zijn en ze weer moeten gaan lenen. Maar wie leent een BBB land zomaar miljarden dollars of euro's?

Dus Erdogan moet beter de Amerikaanse priester vrijlaten en toegeven dat de VS gewoon superieur is of je economie gaat naar de tering.
Inflatie > 100% per jaar is underway
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:18:56 #268
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181031057
Trump moet meer sancties invoeren. Zoals Amerikaanse bedrijven verbieden te investeren in de toeristensector etc. Daar haalt Turkije vooral haar buitenlands geld vandaan. Als je dat raakt is het zowat gedaan met Turkijes reserves. Dan moet je eens zien hoe snel Turkije die pastoor vrij zal laten. Trump heeft hem nodig voor de verkiezingen omdat een groot deel van zijn stemmers evangelical zijn
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:19:53 #269
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181031077
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:18 schreef vigen98 het volgende:
Trump moet meer sancties invoeren. Zoals Amerikaanse bedrijven zijn verboden te investeren in de toeristensector etc. Daar haalt Turkije vooral haar buitenlands geld vandaan. Als je dat raakt is het zowat gedaan met Turkijes reserves.
Turkije is een sitting duck voor Trump

heel makkelijk afschieten een land in valuta nood
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:19:57 #270
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181031078
Trump VS Erdo is beter dan netflix. *pakt nog een emmer popcorn
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:22:34 #271
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181031152
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:19 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Trump VS Erdo is beter dan netflix. *pakt nog een emmer popcorn
Het is niet eens een gevecht man. Het is alsof je een lolly pakt van een baby. Trump heeft zo weinig gedaan en dat heeft al een grote effect op Turkije. Dan komt Turkije terug met sancties die Amerika helemaal nooit zal raken _O- waarom zou een Amerikaanse functionaris zijn geld in turkije zetten. :') Waanbeelden hebben die Turken.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:23:16 #272
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_181031173
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:22 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Het is niet eens een gevecht man. Het is alsof je een lolly pakt van een baby. Trump heeft zo weinig gedaan en dat heeft al grote effecten op Turkije. Dan komt Turkije terug met sancties die Amerika helemaal nooit zal raken _O- waarom zou een Amerikaanse functionaris zijn geld in turkije zetten. :') Waanbeelden hebben die Turken.
True. Misschien had ik beter kunnen zeggen Erdo versus de globale economie.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:28:18 #273
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181031291
quote:
2s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:23 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

True. Misschien had ik beter kunnen zeggen Erdo versus de globale economie.
Wie zal dat toch winnen :D
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:33:06 #274
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181031408
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:11 schreef vigen98 het volgende:
https://www.bloomberg.com(...)orsens-investec-says

Dus Erdogan moet beter de Amerikaanse priester vrijlaten en toegeven dat de VS gewoon superieur is of je economie gaat naar de tering.
En Istanboel moet weer Constantinopel heten en worden teruggegeven aan het Westen.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:38:04 #275
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_181031546
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:33 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

En Istanboel moet weer Constantinopel heten en worden teruggegeven aan het Westen.
Het huidige Griekenland verdient Constantinopel niet. Weg met Tsipras en dan mag het terug. Armeens Cilicia ook terug _O_
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 14:43:04 #276
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181031661
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:22 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Het is niet eens een gevecht man. Het is alsof je een lolly pakt van een baby. Trump heeft zo weinig gedaan en dat heeft al een grote effect op Turkije. Dan komt Turkije terug met sancties die Amerika helemaal nooit zal raken _O- waarom zou een Amerikaanse functionaris zijn geld in turkije zetten. :') Waanbeelden hebben die Turken.
Complete idioten daar maar nog erger zijn Turkse Nederlanders die meedoen aan Turkse verkiezingen.
pi_181032410
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 14:43 schreef Voice_Over het volgende:

[..]

Complete idioten daar maar nog erger zijn Turkse Nederlanders die meedoen aan Turkse verkiezingen.
Die zijn inderdaad nog erger want die hebben wel toegang tot andere bronnen maar laten zich graag achterlangs nemen door de spindocters van Erdogan. Die willen belazerd worden. Jammer genoeg worden alle Turken het slachtoffer van Erdogan, en niet alleen zijn onnozele aanhang. Maar aangezien het ver van mijn bed is lig ik er niet wakker van. Waar we wel voor moeten waken is dat Erdogan zal proberen de aandacht af te leiden door een vijand buiten Turkije te zoeken. Die gaat dus ergens rel trappen, dat kan ik je op een blaadje geven want dat is de modus operandi van malafide volksmenners.

Toch heeft dit voordelen:

- Leedvermaak. Je kunt je heerlijk verkneukelen bij de langzame economische ineenstorting. Alleen al de uitvluchten van Erdogans slippendragers hier op fok is een genot om te lezen.
- Het rabiate lachwekkend Turks nationalisme wordt misschien wat ingetogener als het besef indaalt dat ze zijn vervallen tot een bananenrepubliek met een zichzelf verrijkende dictator aan de top.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  woensdag 8 augustus 2018 @ 15:26:00 #278
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181032770
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:12 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

- Het rabiate lachwekkend Turks nationalisme wordt misschien wat ingetogener als het besef indaalt dat ze zijn vervallen tot een bananenrepubliek met een zichzelf verrijkende dictator aan de top.
Klopt

en een die echt nooit meer weg gaat, nog volhardende dan Chavez ,, Mugabe of de Castro familie
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181033043
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:12 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

- Het rabiate lachwekkend Turks nationalisme wordt misschien wat ingetogener als het besef indaalt dat ze zijn vervallen tot een bananenrepubliek met een zichzelf verrijkende dictator aan de top.
Ik denk dat het nog wel even kan duren voordat dit besef er is. Als het al komt.
Mijn andere account is "Danny"
Op dinsdag 18 oktober 2016 11:31 schreef Antaris het volgende:
Hallojo heeft gelijk.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 15:39:26 #280
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181033146
quote:
6s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 02:27 schreef Drugshond het volgende:
Enige positieve is dat hun export iets rendabeler gaat worden.Qua import kun je het vergeten. Turkije beschouw ik niet als een 3e wereldland maar eerder als een 2e wereldland met bijzonder slechte keuzes.
Ik ben momenteel in Istanbul en ik lach me een kriek om de prijzen op een gemiddelde menukaart als ik deze omreken naar euro's :')
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181033298
quote:
10s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:39 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Ik ben momenteel in Istanbul en ik lach me een kriek om de prijzen op een gemiddelde menukaart als ik deze omreken naar euro's :')
Birader, wacht nog ffkes 2 weken. Geliyoooooooooooooooooooooom :7
  woensdag 8 augustus 2018 @ 15:44:45 #282
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_181033304
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:12 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Die zijn inderdaad nog erger want die hebben wel toegang tot andere bronnen maar laten zich graag achterlangs nemen door de spindocters van Erdogan. Die willen belazerd worden. Jammer genoeg worden alle Turken het slachtoffer van Erdogan, en niet alleen zijn onnozele aanhang. Maar aangezien het ver van mijn bed is lig ik er niet wakker van. Waar we wel voor moeten waken is dat Erdogan zal proberen de aandacht af te leiden door een vijand buiten Turkije te zoeken. Die gaat dus ergens rel trappen, dat kan ik je op een blaadje geven want dat is de modus operandi van malafide volksmenners.

Toch heeft dit voordelen:

- Leedvermaak. Je kunt je heerlijk verkneukelen bij de langzame economische ineenstorting. Alleen al de uitvluchten van Erdogans slippendragers hier op fok is een genot om te lezen.
- Het rabiate lachwekkend Turks nationalisme wordt misschien wat ingetogener als het besef indaalt dat ze zijn vervallen tot een bananenrepubliek met een zichzelf verrijkende dictator aan de top.
Helemaal mee eens.

Weer een dictator er bij. Gefeliciteerd Turkije. Jullie bevolking blijkt erg na´ef in de keuze van haar leider. Je oogst wat je zaait. De toekomst van Turkije zal lijken op die van Iran. Namelijk een kleptocratie met een entourage van reli-dwaze profiteurs die het hele land uitverkopen. Belust op macht, angstzaaien en hebzucht. Uiteindelijk zal ook Turkije een wereldwijde economische en politieke boycot treffen.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 15:51:00 #283
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_181033498
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Birader, wacht nog ffkes 2 weken. Geliyoooooooooooooooooooooom :7
Tegen die tijd is een euro 8 lira :D
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_181033584
quote:
10s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:51 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Tegen die tijd is een euro 8 lira :D
ik krijg in euro's uitbetaald en ik betaal de werknemers in lira's, zal wel binnenkort es een opslagje doen. :7
pi_181033876
Als de vreemde valuta van de Turkse staat op is verwacht ik het nationaliseren van oa Turkse pensioenfondsen, die krijgen daar natuurlijk obligaties voor teruh :7
  woensdag 8 augustus 2018 @ 16:17:00 #286
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181034372
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 16:02 schreef WammesWaggel het volgende:
Als de vreemde valuta van de Turkse staat op is verwacht ik het nationaliseren van oa Turkse pensioenfondsen, die krijgen daar natuurlijk obligaties voor teruh :7
ja tegoedbonnen,

daar is geen bezwaar tegen van de turken denk ik O-) O-) :?

[ Bericht 17% gewijzigd door michaelmoore op 08-08-2018 16:43:32 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181034760
quote:
6s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 15:53 schreef Triggershot het volgende:

[..]

ik krijg in euro's uitbetaald en ik betaal de werknemers in lira's, zal wel binnenkort es een opslagje doen. :7
Je moet je jaarlijkse contributie nog wel even overmaken voor deelname aan dit forum bij ondergetekende.
pi_181035615
quote:
3s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 16:29 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Je moet je jaarlijkse contributie nog wel even overmaken voor deelname aan dit forum bij ondergetekende.
Ondergetekende mag bij mij in dienst, mits Turkstalig. :7
pi_181035672
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 17:11 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ondergetekende mag bij mij in dienst, mits Turkstalig. :7
Ondergetekende is al goed voorzien
pi_181035693
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 17:14 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Ondergetekende is al goed voorzien
Allah bozmasin.
pi_181035745
Gelukkig hebben de meeste trouwers de bruidsschat van het seizoen al gekocht, gaat een feestje worden als de lira tegen de goudprijs blijft dalen.
En abi maar jobberen voor haar en haar inhalige familie.
pi_181036001
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 17:11 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ondergetekende mag bij mij in dienst, mits Turkstalig. :7
Het afkopen van je diensttijd moet je in lira's doen toch?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181036179
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 17:32 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het afkopen van je diensttijd moet je in lira's doen toch?
'Moet' is volgens mij niet helemaal in overeenstemming met de werkelijkheid.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 17:47:53 #294
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181036225
https://www.telegraaf.nl/(...)a-reddeloos-verloren

quote:
Structureel probleem
Na de recente koersdaling is een lira nog maar 16 eurocent waard.

Eind vorig jaar was dat nog meer dan 22 eurocent en in het najaar van 2010 kreeg je zelfs nog ruim een halve euro voor een lira.
.De handelsruzie met de Verenigde Staten heeft die enorme glijvlucht alleen maar in een stroomversnelling gebracht.

Zelfs als Turkije erin slaagt om het Amerikaanse handelsconflict bij te leggen, is het einde van de vrije val van de lira nog niet in zicht.
Daarvoor moet eerst een meer structureel probleem worden aangepakt
.

quote:
Door alle onzekerheid is de rente op 10-jaars Turkse staatsobligaties al opgelopen tot bijna 20%. In juni werd de rente al met 125 basispunten opgeschroefd.
De volgende vergadering is pas op 13 september, maar de centrale bank heeft eerder dit jaar al bewezen dat het bereid is om onverwacht in te grijpen als de omstandigheden daarom vragen.

Als zo'n verrassingszet nog lang uitblijft, is een lira straks misschien nog maar een eurodubbeltje waard.
Ik zier deze valuta ellende niet meer stoppen

[ Bericht 4% gewijzigd door michaelmoore op 08-08-2018 18:16:22 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_181036477
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 17:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

'Moet' is volgens mij niet helemaal in overeenstemming met de werkelijkheid.
Je mag in lira's betalen?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181036856
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 18:03 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je mag in lira's betalen?
In Turkije wel ja.
pi_181036897
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 18:23 schreef Triggershot het volgende:

[..]

In Turkije wel ja.
Je begrijpt de vraag heus wel dus je hoeft niet van die domme woordgrapjes te maken.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181037160
Past Apple.tr de prijzen constant aan of moeten wij daar binnenkort maar iphones voor een halve geit gaan kopen?
pi_181037243
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 18:25 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Je begrijpt de vraag heus wel dus je hoeft niet van die domme woordgrapjes te maken.
Je overschat mij wellicht, ik dacht serieus dat je Turkije bedoelde, maar goed in Europa vast niet nee.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 19:12:52 #300
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181037688
quote:
0s.gif Op woensdag 8 augustus 2018 18:43 schreef WammesWaggel het volgende:
Past Apple.tr de prijzen constant aan of moeten wij daar binnenkort maar iphones voor een halve geit gaan kopen?
prijzen gaan naar de importeur in dollars he, dus die worden te duur voor hen
als je geen salarisverhoging krijg van 10%

is er geen turkse phone op de markt ?
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  woensdag 8 augustus 2018 @ 21:04:18 #301
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_181039962
vol
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')