Doe haar een cursusje kado....quote:Op woensdag 20 juni 2018 17:48 schreef fietsie het volgende:
[..]
Alles uit de koelkast wat groente was en daar tomaat en azijn bij gepleurd.
En goed vlees verziekt door het uren daarin mee te laten sudderen.
misschiden als tegenwicht die dan wel eens benoemen? wellicht helpt dat wel in beeldvormingquote:Op woensdag 20 juni 2018 17:51 schreef fietsie het volgende:
[..]
Omdat ik niet iedere dag de positieve punten een voor een kom afvinken?
Al een tijdje!quote:
quote:Op woensdag 20 juni 2018 17:52 schreef liedetector het volgende:
[..]
misschiden als tegenwicht die dan wel eens benoemen? wellicht helpt dat wel in beeldvorming
We hebben het hier over eten, en het eten was niet te vretenquote:Op woensdag 20 juni 2018 17:54 schreef mjan het volgende:
Maar ik ben nu wel benieuwd, fiets, wat is er zo leuk aan haar?
Ik zou ook klagen. Altijd kip of gehakt.quote:Op woensdag 20 juni 2018 17:06 schreef freecell het volgende:
Eten nog niet halverwege het klaarmaken en er hebben er al twee geklaagd... Kan ik ook ergens iemand inhuren die elke avond komt doen alsof hij/ zij blij is met mijn eten?
Zou bijdragen aan m'n levensvreugde
Hm, hier gaat het juist andersom. Ik dacht laatst, "waarom maken ze die plastic tuinstoeltjes toch elk jaar kleiner"?quote:Op woensdag 20 juni 2018 17:16 schreef minilot het volgende:
Ik zit nog anderhalve kilo af van volgens BMI geen overgewicht meer hebben. Voor het eerst sinds 2012 ofzo.
Je kunt ook af en toe een bredere kopen, dan gaat het weer de goede kant op.quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Hm, hier gaat het juist andersom. Ik dacht laatst, "waarom maken ze die plastic tuinstoeltjes toch elk jaar kleiner"?
hahahahaha en dan ook nog eens weinig (ik at thuis nooit de spaghetti die mijn moeder maakte want geen kaas voor mij (nou kun je die skippen) maar dan ook nog eens de saus met lever (blegh) moet zeggen die rook altij best okay..... maar lever en ik zijn geen vrienden, nooit geworden ookquote:Op woensdag 20 juni 2018 18:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou ook klagen. Altijd kip of gehakt.
Nee, het gaat over iemand die aangebrand gaat lopen doen, jouw eten heeft verziekt en die je boos maakt omdat ze tegen haar uitspraak in toch heeft geëxperimenteerd met het avondeten.quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:00 schreef fietsie het volgende:
[..]
[..]
We hebben het hier over eten, en het eten was niet te vreten
(Is inmiddels ook schoorvoetend toegegeven dat alles zelf ook is uitgespuugd)
Koken jullie wel eens samen, Fietsie?quote:Op woensdag 20 juni 2018 17:51 schreef fietsie het volgende:
[..]
Omdat ik niet iedere dag de positieve punten een voor een kom afvinken?
Ik kan alleen gewoon zo boos worden van iemand die zegt "ik experimenteer niet vandaag" en dan doodleuk iets brouwt wat ze zelfs zelf niet door dr strot krijgt.
Omdat ze toen al -wist- dat het niet te vreten was en dat beschouwt als falenquote:Op woensdag 20 juni 2018 18:12 schreef mjan het volgende:
[..]
Nee, het gaat over iemand die aangebrand gaat lopen doen, jouw eten heeft verziekt en die je boos maakt omdat ze tegen haar uitspraak in toch heeft geëxperimenteerd met het avondeten.
Ja, met regelmaat.quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Koken jullie wel eens samen, Fietsie?
Hm, okay.quote:
ja hallo azijn is azijn en kardamom kadamom ...duhuhuhuuhquote:Op woensdag 20 juni 2018 18:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik mopper trouwens ook op mijn lief als hij weer eens dacht "groene kardemom zal wel ongeveer hetzelfde zijn als zwarte kardemom". Of witte rijstazijn hetzelfde als zwarte. En daar heb je dan een hele site voor volgekladderd!
Trut!quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:20 schreef liedetector het volgende:
[..]
ja hallo azijn is azijn en kardamom kadamom ...duhuhuhuuh
Dat heeft, toen de jongens klein waren, er voor gezorgd dat mijn plezier in koken tot onder het 0 punt is gedaald...+ dat mijn moeder ook geen kookplezier uitstraalde en dat proefde je ook 😎quote:Op woensdag 20 juni 2018 17:06 schreef freecell het volgende:
Eten nog niet halverwege het klaarmaken en er hebben er al twee geklaagd... Kan ik ook ergens iemand inhuren die elke avond komt doen alsof hij/ zij blij is met mijn eten?
Zou bijdragen aan m'n levensvreugde
Ik hoorde laatst van iemand die die hypermoderne dingen met veertjes en clipjes en andere doe-daa's had gehad dat ze inmiddels een grote buikoperatuie had moeten ondergaan vanwe allerlei soorten pijn, veroorzaakt door die ellende...quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:30 schreef Bluezz het volgende:
En fout met sterilisatie zou ik aanklagen! Ik ben bijna meteen na jongste gesteriliseerd en kon kiezen tussen afbinden en doorbranden, ik koos t laatste want je kiest deze theoretisch onomkeerbare anti-conceptie niet voor niets!
quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:06 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou ook klagen. Altijd kip of gehakt.
quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:31 schreef fietsie het volgende:
[..]
Ik hoorde laatst van iemand die die hypermoderne dingen met veertjes en clipjes en andere doe-daa's had gehad dat ze inmiddels een grote buikoperatuie had moeten ondergaan vanwe allerlei soorten pijn, veroorzaakt door die ellende...
Ben daarna klassiek gesteriliseerd, dat helpt tot nu toequote:Op woensdag 20 juni 2018 18:30 schreef Bluezz het volgende:
En fout met sterilisatie zou ik aanklagen! Ik ben bijna meteen na jongste gesteriliseerd en kon kiezen tussen afbinden en doorbranden, ik koos t laatste want je kiest deze theoretisch onomkeerbare anti-conceptie niet voor niets!
Ik experimenteer me rot met koken. Maar ik kan dan ook lekker koken en snap dat bepaalde dingen al gedoemd zijn te mislukken.quote:Op woensdag 20 juni 2018 17:51 schreef fietsie het volgende:
Omdat ik niet iedere dag de positieve punten een voor een kom afvinken?
Ik kan alleen gewoon zo boos worden van iemand die zegt "ik experimenteer niet vandaag" en dan doodleuk iets brouwt wat ze zelfs zelf niet door dr strot krijgt.
Ergst was: het was een gyn....quote:
Ik loop steeds Mango aanbiedingen mis lijkt het wel... terwijl er wel zeker 2 tot 3 per week doorgaan...quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:48 schreef Isabeau het volgende:
Hier zaterdag op de markt 3 bakjes frambozen voor 1 euro, een grote bak aardbeien voor 1 euro en een ananas voor 60 cent. Vorige week 5 mango's voor 1 euro. Ze hadden ook emmers blauwe bessen deze week voor een euro, maar zag zo al heel veel beschimmelde, dus die laten staan. Al had je met uitzoeken en dezelfde dag nog opeten vast veel goedkopere blauwe bessen overgehouden dan ze in de supermarkt kosten.
Uit context veel leuker.quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:52 schreef Lonaa het volgende:
Zelfs mijn poes is stoffig als je d'r aait
Ah je nam Molo's advies ter harte!quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:52 schreef Lonaa het volgende:
Zelfs mijn poes is stoffig als je d'r aait
Heb ze in de diepvries gedaan in stukjes. Waren wel overrijp namelijk. Maar gisteren een smoothie mee gemaakt en was fantastischquote:Op woensdag 20 juni 2018 18:52 schreef fietsie het volgende:
Ik loop steeds Mango aanbiedingen mis lijkt het wel... terwijl er wel zeker 2 tot 3 per week doorgaan...
Ik vind het een super leuk patroontje. Ik zou niet klagenquote:
Het eerste wat Jfrank deed was 'kijken of het eraf kan'. Dus hij veegde 2 keer en nu is het een witte wazige vlek. 'Oh het kan er nog wel af' en dan weglopen.quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik vind het een super leuk patroontje. Ik zou niet klagen
Liet hij ook voetsporen achter?quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:54 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Het eerste wat Jfrank deed was 'kijken of het eraf kan'. Dus hij veegde 2 keer en nu is het een witte wazige vlek. 'Oh het kan er nog wel af' en dan weglopen.
Ik koop ze bv voor mijn Eindhoven ritjes, als deel van mn ontbijt.quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:53 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Heb ze in de diepvries gedaan in stukjes. Waren wel overrijp namelijk. Maar gisteren een smoothie mee gemaakt en was fantastisch
Nutteloze vent die Jfrankquote:Op woensdag 20 juni 2018 18:54 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Het eerste wat Jfrank deed was 'kijken of het eraf kan'. Dus hij veegde 2 keer en nu is het een witte wazige vlek. 'Oh het kan er nog wel af' en dan weglopen.
Dit zou ook mijn tactiek zijn.quote:Op woensdag 20 juni 2018 18:54 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Het eerste wat Jfrank deed was 'kijken of het eraf kan'. Dus hij veegde 2 keer en nu is het een witte wazige vlek. 'Oh het kan er nog wel af' en dan weglopen.
Mijn ook. En dan zou Tara hem er helemaal af poetsen na een verwijtende blikquote:
Pffff, even gelezen. Klinkt erg lekker, maar wat een werk zeg! Is het echt meerwaarde om daar flink de tijd voor te nemen?quote:Op woensdag 20 juni 2018 19:23 schreef minilot het volgende:
Poeh, boeuf bourguignon naar recept van Julia Child is knap bewerkelijk! Heel aanrecht vol vieze pannen en kommen voor iets dat in theorie een stoofpot is! Maar lékker! Uitjes apart stoven in water en boter en dat vocht toevoegen aan het kookvocht uit de vleespan en dan dat langzaam toevoegen aan een door elkaar gespatelde pasta van bloem en boter voor een aan het einde weer toe te voegen saus, en de champignons apart bakken maakt wel dat het zowel qua smaak als qua texturen toch wel stukken beter is dan je doorsnee pleur-in-de-pan-boeuf.
Günther vond het ook lekker. Uiteraard.
Tijdens het maken dacht ik: vast niet, maar tijdens het eten wel! Het is uiteindelijk niet eens zoveel werk hoor, maar wel wat meer gedoe dan een gewone stoofpot.quote:Op woensdag 20 juni 2018 19:28 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Pffff, even gelezen. Klinkt erg lekker, maar wat een werk zeg! Is het echt meerwaarde om daar flink de tijd voor te nemen?
Julia child is geweldig, alle recepten originele, dwz, nergens afgeschreven. Ze zijn vele malen getest tot ze perfect waren. Haar kookboek is een van de, zo niet allerbeste over de klassieke Franse keuken en vreemd genoeg nooit in het Frans of het Duits verschenen.quote:Op woensdag 20 juni 2018 19:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Tijdens het maken dacht ik: vast niet, maar tijdens het eten wel! Het is uiteindelijk niet eens zoveel werk hoor, maar wel wat meer gedoe dan een gewone stoofpot.
Maar mijn ervaring met recepten van Julia Child is dat al die bewerkelijke stapjes er voor een reden zijn. Haar sauzen, quiches en desserts smaken niet homemade, ze smaken alsof ze uit een professionele keuken komen, uit de tijd dat niet het gros van de restaurantkeukens met halffabrikaten uit de groothandel werkte
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |