abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_179742207
registreer om deze reclame te verbergen
Optie 4;

Paar bandjes in de grond zetten als fundering.
Paar enkele ramen met kozijntjes scoren.
Zelf een houten frame in elkaar timmeren van wat balken en vastzetten in de grond of fundering..
Ramen passend maken
Transparant polyester rol dakkie erop

Klaar in 1 a 2 dagen, afhankelijk van hoeveel haast je hebt :)

3 bij 2 meter heeft mij zodoende 150 euro gekost, en het staat als een huis!
En het hout is gewoon vuren, maar rotten doet het niet gauw, want het hout staat niet rechtstreeks in de grond, en als het hout vochtig wordt droogt het netjes..
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
  Moderator dinsdag 12 juni 2018 @ 12:47:43 #27
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179743114
Wat een goede prijzen bij VidaXL! Zo komt de aankoop van een kas toch een heel stuk dichterbij. Ik hoef eigenlijk alleen nog maar een stukje vlakke grond maar dat is ook makkelijker gezegd dan gedaan.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  dinsdag 12 juni 2018 @ 13:14:19 #28
463524 marcel.de
Marcel Poenkt DEE EE
pi_179743465
Wij hebben de 3 bovenstaande gehad waarvan de bovenste, ons het meest beviel.
Een glazen kas, was type Popular van Welkoop. Goede kas, stevig en glazen plaatjes zijn gemakkelijke te vervangen.
Zelfde vorm kas met polycarbonaat platen; de platen waaiden steeds weg omdat hier vaak wind staat. Met torx schroeven vast gezet, hielp niet.
Na 2 jaar afgebroken.

Groene Tunnelkas; ging 2 seizoenen mee. In het ruitjesprofiel van plastic ontstonden gaatjes en hij moest stevig in de grond verankerd worden wilde hij niet wegwaaien. Rits was na paar keer al stuk, zelfs toen een nieuw exemplaar gekregen. Leuk voor een seizoen, maar ik vond het niets.

Wij hopen in toekomst op dit nieuwe adres ook weer een kas te zetten, en dan een glazen zoals de eerste of een tunnelkas die uit de tuinbouw komt (professionele tuinkas) met plastic dat wanneer nodig vervangen kan worden.
Wij hebben best veel ruimte, maar bijna iedere dag veel wind. Dus dat is iets om serieus rekening mee te houden.

Nu geen geld voor een kas. We kochten een hot tub en kijken nu vanuit houtgestookte bad hoe de peultjes groeien :+
voorheen marcel.nl , tegenwoordig door het leven als marcel.de
  dinsdag 12 juni 2018 @ 14:02:29 #29
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_179744315
registreer om deze reclame te verbergen
Wij hebben de kas in onze tuin staan, gewoon achter de woning. Dus het mag er voor het ook ook nog wel een beetje jofel uitzien.

Daarom gekozen voor een 2e hands kas met glas, van marktplaats.
Model identiek als plaatje 2 van Sigme.

540.jpg

Aan 1 kant staat een zaaitafel met bakken; daar kan kleingrut groot worden.
Aan de andere kant een strook grond voor hoge planten, en achterin een van bamboe gebouwd rek voor klimmers.


Mijn ouders, ooms en tantes en opa's hebben allemaal sinds jaar en dag kassen; ik kan me niet herinneren dat er ooit in gesprekken op verjaardagen enzo iets benoemd is over moeilijkheden bij het vervangen van glas. Is zo gedaan, en ook via marktplaats is altijd wel oud glas te krijgen wat je ven op maat snijden kunt.

Helaas mag ik hier op t werk geen plaatjes-sites openen; ik plak vanavond even een plaatje aan deze post.

[ Bericht 11% gewijzigd door fietsie op 12-06-2018 19:10:47 ]
"I'm 100% sure that every ignorant fool is completely right."
pi_179744490
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 12:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat een goede prijzen bij VidaXL! Zo komt de aankoop van een kas toch een heel stuk dichterbij. Ik hoef eigenlijk alleen nog maar een stukje vlakke grond maar dat is ook makkelijker gezegd dan gedaan.
1 tip (heb er zelf ook eentje gehad..)
Schroef aan de binnenzijde een panlat vast, en schroef de platen hieraan vast.
Dan zullen ze met extreem weer er niet uit waaien.

Hier lagen de platen bij 4 buren verspreid bij de eerste storm :')
Prrrrttt
Op dinsdag 12 oktober 2010 19:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:Perry is de oppercavia :')
pi_179749597
Goeie tips! Ik heb ook meteen in mijn hoofd waar hij zou moeten komen te staan. Dat wordt wel een projectje voor het najaar denk ik, dan zijn die planten wat makkelijker te verwijderen. Zijn die VidaXL speciale aanbiedingen of zijn die dingen bijna altijd in de aanbieding?
pi_179749900
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 19:07 schreef Tuindier het volgende:
Goeie tips! Ik heb ook meteen in mijn hoofd waar hij zou moeten komen te staan. Dat wordt wel een projectje voor het najaar denk ik, dan zijn die planten wat makkelijker te verwijderen. Zijn die VidaXL speciale aanbiedingen of zijn die dingen bijna altijd in de aanbieding?
VidaXL heeft altijd spotgoedkope spullen.
Maar alle waar is naar z'n geld. Spul van VidaXL moet je niet te zwaar belasten en niet aan hechten.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
  dinsdag 12 juni 2018 @ 23:01:45 #33
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_179755399
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 07:45 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Wat wil je gellustreerd zien?
De pot, de schroefdeksel hoe je m vult ed, hoe het er uit ziet na een week, een maand....
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_179757204
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 23:01 schreef Outpost76 het volgende: [..]

De pot, de schroefdeksel hoe je m vult ed, hoe het er uit ziet na een week, een maand....
Je moet het met mijn woorden doen. Ik heb geen geld voor een nieuwe snapshot camera over, omdat ze sinds enige jaren zelf beslissen wat en hoe er gefotografeerd wordt (mijn mooie schemer-opnames werden met een eigen lamp opgelicht tot daglichtfoto's en de kleuren werden aangepast naar hoe "men" het bij voorkeur wil) en omdat het voortdurend in- en uitschuiven van de lens de lens beschadigt, zodat je alwr een nieuwe moet kopen.

Die pot is van het formaat waarin weipoeder, ca. 750 gram, voor bodybuilders verkocht wordt. Die kan je dus in n hand vasthouden en rondwalsen (deksel eraf) gaat licht.Vullen gaat gewoon met een niet al te grote plantenschep (potgrond), theelepel (koemest, alleen als starter en niet mr erin doen want dan gaat het wl stinken) en hand of bakje voor het klein gemaakte groenteafval.

Het resultaat is een hoeveelheid losse potgrond waarin de groenteafval etc. opgelost is. Het tempo hangt van de situatie af. In de winter bij de hete cv gaat het duidelijk sneller dan in de zomer. Tenzij je hem op de vensterbank in de gloeiende zon zet, maar daar is het geen leuke blikvanger. Het kan best lang duren, ik heb er dan ook meerdere op een rijtje staan.

In het begin lijkt er niets te gebeuren, de plantenresten proberen zo veel mogelijk heel te blijven. Na een tijd is er opeens het verval. Stronken kunnen er alleen in als je ze echt klein snijdt, maar niet zo klein als gesnipperde appels voor de appeltaart, want te klein kan tot smurrie leiden en dat op zijn beurt tot verrotten. Telkens nieuw afval erbij doen is belangrijk voor het afbraakproces: verschillende stadia door elkaar composteert het beste. Ook vers en verdord/gedroogd door elkaar is van belang (groen en bruin afval). Het moet kunnen zonder organische mest, maar die mest is wel een goede start vanwege de afbreekbeestjes die erin zitten.

Als het goed is, heb je uiteindelijk de pot driekwart vol met losse, verrijkte potgrond. Tussendoor kan hij voller zijn, maar dat zakt dan weer in. Het resultaat verdeel je dan over je bakken en je maakt de pot schoon voordat je een nieuwe compostpot opzet. Die compost verdwijnt omdat het door planten wordt opgegeten. Tussen beginnen en klaar kan het er onaantrekkelijk uitzien met klonten en al dan niet herkenbare restanten en ruiken naar iets te vochtige grond. Te vochtig = droog materiaal bij doen. Als het stinkt moet het meteen weggegooid worden. Bij witte losse schimmelpluis zonder stank, doordat je 1 of 2 dagen vergat te luchten & walsen, kan je het nog redden met extra potgrond en extra luchten & walsen. Dat walsen moet natuurlijk altijd met het deksel eraf gebeuren om de zuurstof er goed door te krijgen. Het moet dus loskomen van de bodem en het ziet er steeds uit als potgrond waar wat doorgeknoeid is en wat soms klontert. Het kan een paar maanden duren.
Als je denkt dat het te lang duurt omdat het meeste echt wel verteerd is, dan uitstorten in een bak en de dingetjes eruit vissen. Ik verwijder die, omdat ik denk dat ze slakken aantrekken.

Je kan ook een wormenbak op balkon zetten. Daarover is veel te vinden op internet. Maar ik heb slakken op balkon en wil ze niet in de wormenbak hebben. Of een verticale draaiton bouwen, dat is de opvolger van de wormenbak. Nieuw is de compostton in een afsluitbare emmer (schroefdop) waarvan je de bodem en onderrand perforeerd, diep genoeg in de grond zet dat alle gaatjes echt goed onder zitten. In de vollegrond komen daar vanzelf compostwormen in, op balkon moet je ze kopen (gespecialiceerde webwinkel, die kleine bakjes van de vishobbyafdelingen zetten geen zoden aan de dijk). Nog nieuwer voor de volle grond is je nieuw te vullen grote bloembak onderaan van gaten tev oorzien, eerst vullen met de lagen voor de wormenbak, daarover de potgrond en de planten. Dan komen de compostwormen ook vanzelf. Op balkon moet je dan erop letten dat je telkens voor voldoende nieuw afval zorgt. Dat kan bv. met een pvc-buis die je met bijbehorende schroefdeksel afsluit.

Waarschijnlijk krijg je dan na een tijdje naast vlinders/rupsen ook vogels op je balkon. En merels kunnen de bak lelijk overhoop hakken, zag ik in het verleden.
pi_179757218
O ja, ik doe het alleen met keukengroenteafval. Tuinmateriaal zal beestjes en zo bevatten. Ik heb geen zin om dat in het oog te houden, bovendien doe ik meestal het snoeiafval al direct klein geknipt op de aarde als een soort wel erg transparante laag mulch.
  woensdag 13 juni 2018 @ 01:44:32 #36
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_179757415
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 00:47 schreef Teslynd het volgende:
O ja, ik doe het alleen met keukengroenteafval. Tuinmateriaal zal beestjes en zo bevatten. Ik heb geen zin om dat in het oog te houden, bovendien doe ik meestal het snoeiafval al direct klein geknipt op de aarde als een soort wel erg transparante laag mulch.
En dan vraag je mij waarom ik mijn postelein niet composteer.... :D :|W
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
  woensdag 13 juni 2018 @ 01:47:49 #37
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_179757424
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 00:45 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Je moet het met mijn woorden doen. Ik heb geen geld voor een nieuwe snapshot camera over, omdat ze sinds enige jaren zelf beslissen wat en hoe er gefotografeerd wordt (mijn mooie schemer-opnames werden met een eigen lamp opgelicht tot daglichtfoto's en de kleuren werden aangepast naar hoe "men" het bij voorkeur wil) en omdat het voortdurend in- en uitschuiven van de lens de lens beschadigt, zodat je alwr een nieuwe moet kopen.
Heb je geen telefoon waar je voor mij een paar slechte foto's mee kan maken?

quote:
Die pot is van het formaat waarin weipoeder, ca. 750 gram, voor bodybuilders verkocht wordt. Die kan je dus in n hand vasthouden en rondwalsen (deksel eraf) gaat licht.Vullen gaat gewoon met een niet al te grote plantenschep (potgrond), theelepel (koemest, alleen als starter en niet mr erin doen want dan gaat het wl stinken) en hand of bakje voor het klein gemaakte groenteafval.

Het resultaat is een hoeveelheid losse potgrond waarin de groenteafval etc. opgelost is. Het tempo hangt van de situatie af. In de winter bij de hete cv gaat het duidelijk sneller dan in de zomer. Tenzij je hem op de vensterbank in de gloeiende zon zet, maar daar is het geen leuke blikvanger. Het kan best lang duren, ik heb er dan ook meerdere op een rijtje staan.

In het begin lijkt er niets te gebeuren, de plantenresten proberen zo veel mogelijk heel te blijven. Na een tijd is er opeens het verval. Stronken kunnen er alleen in als je ze echt klein snijdt, maar niet zo klein als gesnipperde appels voor de appeltaart, want te klein kan tot smurrie leiden en dat op zijn beurt tot verrotten. Telkens nieuw afval erbij doen is belangrijk voor het afbraakproces: verschillende stadia door elkaar composteert het beste. Ook vers en verdord/gedroogd door elkaar is van belang (groen en bruin afval). Het moet kunnen zonder organische mest, maar die mest is wel een goede start vanwege de afbreekbeestjes die erin zitten.

Als het goed is, heb je uiteindelijk de pot driekwart vol met losse, verrijkte potgrond. Tussendoor kan hij voller zijn, maar dat zakt dan weer in. Het resultaat verdeel je dan over je bakken en je maakt de pot schoon voordat je een nieuwe compostpot opzet. Die compost verdwijnt omdat het door planten wordt opgegeten. Tussen beginnen en klaar kan het er onaantrekkelijk uitzien met klonten en al dan niet herkenbare restanten en ruiken naar iets te vochtige grond. Te vochtig = droog materiaal bij doen. Als het stinkt moet het meteen weggegooid worden. Bij witte losse schimmelpluis zonder stank, doordat je 1 of 2 dagen vergat te luchten & walsen, kan je het nog redden met extra potgrond en extra luchten & walsen. Dat walsen moet natuurlijk altijd met het deksel eraf gebeuren om de zuurstof er goed door te krijgen. Het moet dus loskomen van de bodem en het ziet er steeds uit als potgrond waar wat doorgeknoeid is en wat soms klontert. Het kan een paar maanden duren.
Als je denkt dat het te lang duurt omdat het meeste echt wel verteerd is, dan uitstorten in een bak en de dingetjes eruit vissen. Ik verwijder die, omdat ik denk dat ze slakken aantrekken.

Je kan ook een wormenbak op balkon zetten. Daarover is veel te vinden op internet. Maar ik heb slakken op balkon en wil ze niet in de wormenbak hebben. Of een verticale draaiton bouwen, dat is de opvolger van de wormenbak. Nieuw is de compostton in een afsluitbare emmer (schroefdop) waarvan je de bodem en onderrand perforeerd, diep genoeg in de grond zet dat alle gaatjes echt goed onder zitten. In de vollegrond komen daar vanzelf compostwormen in, op balkon moet je ze kopen (gespecialiceerde webwinkel, die kleine bakjes van de vishobbyafdelingen zetten geen zoden aan de dijk). Nog nieuwer voor de volle grond is je nieuw te vullen grote bloembak onderaan van gaten tev oorzien, eerst vullen met de lagen voor de wormenbak, daarover de potgrond en de planten. Dan komen de compostwormen ook vanzelf. Op balkon moet je dan erop letten dat je telkens voor voldoende nieuw afval zorgt. Dat kan bv. met een pvc-buis die je met bijbehorende schroefdeksel afsluit.

Waarschijnlijk krijg je dan na een tijdje naast vlinders/rupsen ook vogels op je balkon. En merels kunnen de bak lelijk overhoop hakken, zag ik in het verleden.
Lijkt me geen optie voor mij. Bedankt iig voor je uitgebreide uitleg. ^O^
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_179758698
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 01:44 schreef Outpost76 het volgende: [..]

En dan vraag je mij waarom ik mijn postelein niet composteer.... :D :|W
Que? Mijn tuinafval wordt zoveel mogelijk in de tuin versnipperd tenzij ziek/vuil, dat gaat in de restcontainer. Er worden overtollige planten niet uitgetrokken omdat ze gebruikt worden om te versnipperen. Overig tuin- en keukenafval gaat in de GFT-bak.

Voor mij is de kamercompost vooralsnog de beste composteringsmethode binnenshuis voor het groenteafval en in de grootste buitenbak een pvc-buis voor tuin- en evt. keukenafval. Ik bedacht me onder het schrijven van het vorige bericht, dat daar wel een bakje compostwormen van de dieren/vissportwinkel nuttig kan zijn.
pi_179776856
quote:
Ja, dat wist ik al. Ik vroeg me af of je een vrouwtjes-courgette-bloemetje nog succesvol kan bevruchten als zij uit haar zelf niet meer open gaat.
pi_179777731
Ik heb een bolcourgette, en gele en een 'reguliere' courgette staan. Kan ik met de mannetjes van de ene de vrouwtjes van de andere bervruchten? En begrijp ik goed dat alleen de vrouwtjesbloemen vruchten maken?
  vrijdag 15 juni 2018 @ 23:10:18 #41
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_179815380
quote:
0s.gif Op woensdag 13 juni 2018 08:49 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Que? Mijn tuinafval wordt zoveel mogelijk in de tuin versnipperd tenzij ziek/vuil, dat gaat in de restcontainer. Er worden overtollige planten niet uitgetrokken omdat ze gebruikt worden om te versnipperen. Overig tuin- en keukenafval gaat in de GFT-bak.

Voor mij is de kamercompost vooralsnog de beste composteringsmethode binnenshuis voor het groenteafval en in de grootste buitenbak een pvc-buis voor tuin- en evt. keukenafval. Ik bedacht me onder het schrijven van het vorige bericht, dat daar wel een bakje compostwormen van de dieren/vissportwinkel nuttig kan zijn.
Mijn postelein is een plaag en dus ziek en vuil....
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_179815498
Ik ben straks 2 weken weg. Wat doen jullie om je planten een beetje de tijd door te helpen?
I solemnly swear i'm up to no good
  vrijdag 15 juni 2018 @ 23:16:41 #43
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_179815580
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:13 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:
Ik ben straks 2 weken weg. Wat doen jullie om je planten een beetje de tijd door te helpen?
Nog nooit zo lang weg geweest van mijn planten maar ik zou mijn buren vragen.
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
pi_179815646
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:16 schreef Outpost76 het volgende:

[..]

Nog nooit zo lang weg geweest van mijn planten maar ik zou mijn buren vragen.
Mijn huidige buren zijn expats.. Daar kan ik weinig mee aanvangen :@
I solemnly swear i'm up to no good
  vrijdag 15 juni 2018 @ 23:22:31 #45
144926 Outpost76
Possie is goed
pi_179815727
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:19 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Mijn huidige buren zijn expats.. Daar kan ik weinig mee aanvangen :@
expats, als in immigranten... Had niet verwacht dat je racistisch zou zijn.... Je hoeft ze niet de sleutel te geven van je kluis. Puur vragen of ze je planten water willen geven en geloof me, ze zullen je niet teleur stellen. Dat ze uit een andere cultuur komen betekend niet dat ze niet weten wat het is om goede buren te zijn.

[ Bericht 12% gewijzigd door Outpost76 op 15-06-2018 23:37:13 ]
zondag 24 juli 2011 18:23 schreef charmed_angel het volgende:
Outpost je bent een held _O_
  zaterdag 16 juni 2018 @ 00:04:55 #46
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_179816637
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:22 schreef Outpost76 het volgende:

[..]

expats, als in immigranten... Had niet verwacht dat je racistisch zou zijn....
Eh... :')
Dit, dus.
  zaterdag 16 juni 2018 @ 04:20:58 #47
215090 Braindead2000
DO NOT FEED!!!
pi_179819241
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 08:19 schreef Tuindier het volgende:
Ik heb een bolcourgette, en gele en een 'reguliere' courgette staan. Kan ik met de mannetjes van de ene de vrouwtjes van de andere bervruchten? En begrijp ik goed dat alleen de vrouwtjesbloemen vruchten maken?
Je kan het altijd proberen, baat het niet dan schaadt het niet. En ja, alleen de vrouwtjesbloemen kunnen vruchten worden.
pi_179820077
quote:
0s.gif Op donderdag 14 juni 2018 08:19 schreef Tuindier het volgende:
Ik heb een bolcourgette, en gele en een 'reguliere' courgette staan. Kan ik met de mannetjes van de ene de vrouwtjes van de andere bervruchten? En begrijp ik goed dat alleen de vrouwtjesbloemen vruchten maken?
Courgettes zijn tamelijk promiscue.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_179820353
Zojuist maar eens wat foto's gemaakt van mijn moestuin.

jTCs04j.jpg
Op de voorgrond zoete aardappels, hier in ingegraven bakken. Er staan er ook een paar in de volle grond en een aantal de kas (in bak & in volle grond). Daarachter wat kool (en daarachter bessenstruiken). Rechts heb ik vorige week de late kroten gezaaid.

bB1cyl0.jpg
Pompoen, vroege krootjes, links voor de kas het peultjesrek.

ptMG2WP.jpg
Tuinbonen, preitjes, bonen, mais.
Tussen de paaltjes staan de aardbeien, over de paaltjes hangt een anti-vogelnet.

85dqbM7.jpg
Snijbiet, meer pompoen (er staan ook courgettes en komkommers, maar niet op de foto's).
Aardappels en stokbonen, de boontjes zijn net bovengronds aan het komen.
Links de rabarber en de asperges (die al aan het pluimen zijn).

Het is een goed bessenjaar!
Ip6cSoh.jpg
Rode aalbessen, kruisbessen, witte of roze aalbessen.

Nxk5UiM.jpg
Zwarte bessen, (Amerikaanse) blauwe bessen.

oCU5UH5.jpg
Japanse wijnbes.
alzo verdorven, ganselijk onbekwaam tot enig goed en geneigd tot alle kwaad
pi_179821008
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:22 schreef Outpost76 het volgende:

[..]

expats, als in immigranten... Had niet verwacht dat je racistisch zou zijn.... Je hoeft ze niet de sleutel te geven van je kluis. Puur vragen of ze je planten water willen geven en geloof me, ze zullen je niet teleur stellen. Dat ze uit een andere cultuur komen betekend niet dat ze niet weten wat het is om goede buren te zijn.
Uh :')

Expats als in het zijn mensen uit het buitenland die hier werken en later meestal weer terug gaan naar eigen land.

En volgens mij werken ze veel want ze zijn nooit thuis. En ik kan moeilijk aan mensen vragen die nooit thuis zijn en ik misschien een keer gezien heb of ze voor mijn planten willen zorgen.

Doe eens even normaal joh met je racistisch... :{w :N
I solemnly swear i'm up to no good
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')