abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_179441415
quote:
2s.gif Op maandag 28 mei 2018 09:29 schreef PriemGirl het volgende:

[..]

:* Laatste loodjes!! Hopelijk mag de kleine gauw komen en kan je daarna lekker genieten.

Jentin herkenbaar hoor... :@ En veel in mijn omgeving zeggen dan: ah het kan toch geen kwaad. Maar als ik het kan vermijden en als ik míj daar prettiger bij voel; dan laat mij dan. Ik maak mijn bolognese saus nu ook zonder rode wijn (want alcohol verdampt nooit 100%); chocolade met alcohol oid laat ik ook gewoon links liggen (alhoewel je mij daar sowieso al niet zo'n plezier mee deed); of toetjes met een beetje likeur er in. Nope gewoon niet. Ik wil het niet en ik voel mij er beter bij als ik het gewoon niet doe. Het is maar een fractie van je leven dat je wat meer op je voeding moet letten; dan hou ik die paar maanden ook gewoon makkelijk vol :Y
Straks ga ik vol aan de gerookte zalm; filet americain en drink ik wel weer een aperitiefje mee :+ Nu gewoon lekker op de 0.0 en water; priiiima met dit weer ook *).

Ik kreeg vanmorgen in mijn zwangerschap de melding: "Vanaf nu wordt je baby elke week 60 gram zwaarder en kom je ongeveer een halve kilo per week aan" :') Ow goody :') Ik ga gewoon niet vaak op de weegschaal staan; dan kan ik me er verder ook niet druk om maken :7

Trouwens even vraagje: Ik heb vorige week mijn 20 weken echo gehad.. En... wat nu..? Ik heb de vk niet meer gesproken sinds mijn 12 weken echo... Normaal krijg ik nog een echo..? 1 of 2 ? :@ Of moet ík een afspraak maken..? Ik heb het idee dat ik nu wat in een gat val qua vk/echo's ofzo :X
Normaal heb je nog wel een Controle rond 16 weken, dus ik denk dat het logistiek niet helemaal goed gaat? Ik zou even bellen om een afspraak te maken inderdaad.
pi_179441840
Oh dat wist ik ook niet hoor Jentin. Gek product om alcohol in te verwerken ook. Ik ben er zelf ook voorzichtig mee, maar het is wel eens voorgekomen dat ik per ongeluk iets op had waar een minibeetje alcohol in zat. En laatst vroeg ik aan de banketbakker of er alcohol in de slagroomtruffels zat en die zei van niet. Zag ik later op de website dat er een vleugje brandewijn in zit :') ik had er wel al eentje op, maar de rest mag mijn vriend opeten :D

En Priem, niet wegen is de bom! Zoveel meer rust in je hoofd ;) zo werkte het voor mij in ieder geval wel.

Ik snap nu eindelijk waarom het zo irritant is als mensen vanaf week 37 zeggen "het kan elk moment gebeuren!!". Want je hoort het zo ongeveer iedere dag en volgens mij zit die van mij echt nog heel lekker daarbinnen :P dus ik verwacht hem, voor mijn gevoel, niet echt voor week 40. Maar zowel mijn moeder als schoonmoeder hebben er wel een handje van om te blijven zeggen dat ie ieder moment kan komen. En ik blijf terug zeggen dat het ook heel goed nog een paar weken kan duren :D mijn schoonmoeder heeft er geloof ik al slapeloze nachten van. Die denkt ook bij elk telefoontje dat haar kleinkind is geboren :D
pi_179442038
Aure, bij B waren wij er ook totaal niet mee bezig in week 37, week 38 ook niet overigens (toen werd B geboren). 1 dag voor B werd geboren zou mijn vrouw naar de 9 maanden beurs gaan met haar zus en ik zou 's avonds naar een voetbalwedstrijd gaan met vrienden. Mijn vrouw zou op die beurs ook mijn moeder tegenkomen.

We hadden alles afgezegd omdat die dag de vliezen van mijn vrouw braken (en B 24 uur later is geboren) maar niemand had door waarom. _O- _O- _O- Dat is dit keer dus anders. Mijn moeder zegt nu steeds als we iets afspreken 'onder voorbehoud toch?'

Volgende week maandag (week 35) dus een extra echo om te kijken hoe ons meisje ligt en of ze nog steeds in stuit ligt. Wij maakten ons er niet zo druk om maar alles en iedereen om ons heen wel waardoor mijn vrouw er nu ook mee bezig is.

Hoe gaat het met jullie in de hitte? Trekt iedereen dat een beetje?
pi_179442130
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2018 10:09 schreef exode het volgende:

Hoe gaat het met jullie in de hitte? Trekt iedereen dat een beetje?
Neen :')

@Wupwup: 16 ? Dan hadden wij pretecho maar vlg mij is er dan geen extra controle bij vk of wat dan ook.. :@

Haha aure dat lijkt me ook best wel lastig _O- In het begin van de zwangerschap iedereen die vraagt hoe het met je gaat (en je tig keer hetzelfde verhaal moet vertellen); op einde iedereen die vraagt of ze/hij er al is :') :D

Hier zit ik wat tussenin (naja zit ook op de helft). Of ik krijg een heel uitgesproken: Zowwww wat een bolle buik heb je al.. of ik krijg een: hu? Ben je zwanger..? :') Probeer nog te achterhalen of het aan bepaalde kledij ligt maar afgelopen weekend beide gehoord in hetzelfde jurkje :') Oja met een opmerking dat ik maar wat minder moet gaan eten ofzo.. Eum.. Ja *ignore :{w
No buy? Meh... Who are we kidding!
Op donderdag 15 augustus 2013 14:48 schreef Mss het volgende:
Priem heeft tettorexia! Als ze tetten ziet vergeet ze alles waar ze mee bezig is :7
pi_179442258
Haha ja dat afspreken doe ik wel een beetje onder voorbehoud :P ik zeg nu soms ook wel eens iets af, gewoon omdat ik te moe ben.

Exode, gaan jullie een draaipoging doen als ze nog steeds in stuit ligt? Bij mijn zwangerschapsyogaclubje waren er een paar die moxa-therapie hebben gedaan en waarna het kindje is gaan draaien. Misschien interessant om naar te kijken.

De hitte trek ik matig. Onze slaapkamer is ook veel te warm snachts. Maar we hebben nog steeds geen hor voor het raam, dus die is snachts ook dicht vanwege muggen. Moeten we echt even gaan fixen.
Overdag probeer ik gewoon rustig aan te doen. Ramen en deuren open als de zon er niet op staat en de gordijnen dicht als er wel zon staat, dan kan ik het thuis wel uithouden. Alleen op een bepaald moment hebben we van twee kanten zon in huis (door weerspiegeling van hoogbouw om ons heen) en dan kan het opeens wel heel warm worden. Gedoe :')

[ Bericht 0% gewijzigd door Aure op 28-05-2018 10:31:17 ]
pi_179442260
Mijn broer belde van de week op: ‘Gaat het wel? Je bent wel echt hoogzwanger nu, hoor!’ Ehm, ja, bedankt, ik was het even vergeten :+ Ach, ik vind het wel lief. Maar ik bel niemand meer op ongebruikelijke tijdstippen, ik bespeur steeds vaker een licht paniekgevoel bij die ander.
Overigens heb ik vanaf het begin 12 juni in m’n hoofd als datum, maar sinds een vriendin zei dat het ook eerder kan komen, spookt dat meer dan anders.

Priem: hier was het eerst controle om de 4 weken (dus bij 8, 12, 16, 20, 24) en daarna ging het richting driewekelijks, geloof ik. Inmiddels elke week. Hier werd de volgende afspraak altijd meteen geprikt, soms meerdere vooruit.

Aure, ik heb ook wel eens wat per ongeluk binnengekregen inderdaad. Nouja, daar valt dan ook niks meer aan te doen en de rest is dan voor iemand anders :)

Exode, stel dat ze nog in stuit ligt, doen jullie dan een versiepoging? En als ze hardnekkig stuitert, wil je vrouw dan een stuitbevalling proberen of wordt het dan sowieso een ks?
pi_179442335
Ahw Priem, jouw buik is anders al echt een zwangerbol hoor! Zag hem in het buikentopic voorbij komen ;)

En ik had toen ik bij de VK liep ook nog een controle rond week 16. Was geen echo, maar gewoon check up met hartje luisteren enzo. Daarna overgedragen aan het ziekenhuis en die plannen altijd meteen een hele rits aan afspraken in :')
pi_179442376
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2018 10:22 schreef Aure het volgende:
Haha ja dat afspreken doe ik wel een beetje onder voorbehoud :P ik zeg nu soms ook wel eens iets af, gewoon omdat ik te moe ben.

Gaan jullie een draaipoging doen als ze nog steeds in stuit ligt? Bij mijn zwangerschapsyogaclubje waren er een paar die moxa-therapie hebben gedaan en waarna het kindje is gaan draaien. Misschien interessant om naar te kijken.

De hitte trek ik matig. Onze slaapkamer is ook veel te warm snachts. Maar we hebben nog steeds geen hor voor het raam, dus die is snachts ook dicht vanwege muggen. Moeten we echt even gaan fixen.
Overdag probeer ik gewoon rustig aan te doen. Ramen en deuren open als de zon er niet op staat en de gordijnen dicht als er wel zon staat, dan kan ik het thuis wel uithouden. Alleen op een bepaald moment hebben we van twee kanten zon in huis (door weerspiegeling van hoogbouw om ons heen) en dan kan het opeens wel heel warm worden. Gedoe :')
Dat klinkt heel naar! Een mobiele Airco misschien een idee voor deze periode?
Koude voetenbadjes zijn ook lekker hoor ik steeds van mijn vrouw. (en een kleuter die met een waterpistool spuit....)
Priem, zal je altijd zien dat het nu zo warm is. Geen klote voorjaar....ik duim voor meer regen de komende tijd.

Ik vind een draaipoging heel dubbel. Ik hoor er zoveel verhalen over, goed en slecht. En aangezien ze enorm bewegelijk is, ben ik ook bang dat ze gewoon weer terugdraait.
Maar mijn vrouw beslist, het is haar lichaam. Natuurlijk praten we er samen over en heb ik een mening, maar haar mening is doorslaggevend.

Ik denk overigens niet dat wij een stuitbevalling 'mogen'. De bevalling van B ging goed tot de persweeen. De uitdrijving duurde veel te lang waardoor we met spoed met een ambulance naar het ziekenhuis moesten. Zijn hoofd wilde steeds net niet.
pi_179444862
Priem ik zou de vk gewoon even bellen met de vraag hoe nu verder. Het klinkt wel lang uit elkaar allemaal ja!

En de warmte vooral in de nachten :'( ik heb het dekbed er al uitgehaald want zweet me rot. En nu de ketel stuk is gadverdamme, vanmorgen hebben we met koud water gewassen. Ik vond het wel lekker maar kleuter dacht daar wel anders over haha!

Exode spannend of ze nog zelf gaat draaien. Ben benieuwd hoe het afloopt!

Wij hebben vanmiddag om half 4 weer een echo. Gewoon even kijken hoe ze het doen samen. Ook even vragen over de gekke jeukende uitslag die sinds gister prominent op mn buik aanwezig is.. smeer nu maar bepanthen erop en dat verkoelt wel aardig.
pi_179446368
Jentin, alcohol in croissantdeeg zou ik ook niet aan zien komen. Vind eigenlijk dat het er bij dat soort ongewone producten best wat groter op mag staan. Wij eten trouwens bijna wekelijks dergelijke croissantjes, maar dan van Danerolles - die hebben geen alcohol, voor zover ik op de verpakking kan zien.

Iedereen sterkte met de warmte! Ik vind het nu ook wel pittig soms - mijn werkkamer is ook nog eens op zolder, onder een schuin dak. Gelukkig kan ik indien nodig ook met de laptop naar beneden verdwijnen.

exode, ik hoop dat er nog spontaan gedraaid wordt!

Vandaag 24 weken! *O* Levensvatbaarheidsgrens bereikt. Toen ik dat tegen de verloskundige zei, was ze wel met me eens dat dat een fijne mijlpaal is, maar dat 'ie toch vooral nog even moet blijven zitten, haha.
pi_179447066
Een collega zei net ook 'ze ligt niet voor niets zo' nou past het wel bij ons om een dwarsliggend, eigenwijs kind te krijgen op zich. :D

We gaan het zien, apart is wel dat ze vooral nogal wat laat voelen waar haar hoofd zit, kortom of ze is stiekem al gedraaid of ze gebruikt mijn vrouw als boksbal. (dat was ook al zo toen ze nog zeker in stuit lag overigens, haar voeten doen wat minder mee met de activiteiten totnogtoe) Kunnen jullie dat voelen welk lichaamsdeel het is?
  maandag 28 mei 2018 @ 14:27:58 #287
356511 JaleesaJoia
jaleesajoia
pi_179447117
Hier vandaag 15 weken *O*
Worrying won't keep the bad stuff from happening, it just prevents you from enjoying the good.
  maandag 28 mei 2018 @ 15:28:38 #288
319308 Tink89
To live is to dance
pi_179448176
Net terug van de endocrinoloog en m'n schildklierwaarden zijn zowaar een keer normaal. Da's ergens wel fijn. Alleen had ik gehoopt dat m'n Hg ook door de schildklier kwam en dat ik me dus beter zou gaan voelen door lagere waardes en vooralsnog is dat echt niet het geval. Vandaag 14+1 en nog steeds beroerd.

Gelukkig is het in huis met de ventilator en een raketje bij de hand wel uit te houden en zorgt manlief ervoor dat ik me rustig houd. Die is bang dat ik door de warmte nog meer moet overgeven.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_179450959
*O* 15 weken alweer jaleesa, heb jij ook het gevoel dat het nu ineens best snel gaat?

Tink fijn dat je waardes goed zijn maar wat waardeloos dat je nog zo beroerd bent. Ik hoop echt dat je ineens een omslag punt bereikt!!

Wij zijn net terug van de echo. Alles zag er goed uit, ze groeien goed op schema en zijn dus ook allebei even groot. De echoscopiste nam ook uitgebreid de tijd om naar de geslachten te kijken.
Wij krijgen er twee jongens bij!!
  maandag 28 mei 2018 @ 18:09:08 #290
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_179451295
Wat leuk Aapieannie!
pi_179453503
Hier nu 34 weken (vrouw dan).
Ik vind het wachten echt lastig -O-

Ze ligt er volgens de verloskundige al helemaal klaar voor. Maar ze moet natuurlijk nog even blijven zitten.

Ik kijk als man echt op tegen het lange wachten.
Valt in het niets bij de vrouwen natuurlijk.

[ Bericht 40% gewijzigd door #ANONIEM op 28-05-2018 19:53:54 ]
pi_179453802
Is ook lastig, Blue_Note. Het zou al helpen als je wist tot wanneer je precies moet wachten, maar alles tussen ‘over 3 tot 5 weken’ ligt nog open nu. Hoe voelt je vrouw zich?

Twee knullen, aapie! Leuk! En vooral fijn dat ze het goed doen qua groei.

Cassandra, hoe gaat het met jullie inmiddels?

Exode, ik heb geen idee wat ik voel. Omdat ze al weken startklaar vibi ligt, weet ik dat de grote stukken iets van rug of bil zijn, maar daar houdt het wel op. Soms voel ik iets duns, maar of dat een arm of been is, geen idee :P

Tink, kalm aan! Balen dat je nog altijd beroerd bent, so much for first trimester promises :{w

Mooie mijlpalen voor Luna en JJ!
pi_179453835
quote:
1s.gif Op maandag 28 mei 2018 20:09 schreef Jentin het volgende:
Is ook lastig, Blue_Note. Het zou al helpen als je wist tot wanneer je precies moet wachten, maar alles tussen ‘over 3 tot 5 weken’ ligt nog open nu. Hoe voelt je vrouw zich?
Exact DAT is het lastige!
Het liefst heb je gewoon een datum, maarja zo gaat het nou eenmaal niet.

Ze voelt zich prima. Fietst nog vrolijk rond :P
pi_179454021
quote:
2s.gif Op maandag 28 mei 2018 10:15 schreef PriemGirl het volgende:

[..]

Neen :')

@Wupwup: 16 ? Dan hadden wij pretecho maar vlg mij is er dan geen extra controle bij vk of wat dan ook.. :@

Die hoort er wel te zitten hoor. Zoals wup ook zegt.

Heel grof gezegd ziet je controle schema er doorgaans zo uit, met individuele verschillen natuurlijk en niet exact op de week precies:

8-10 wkn -> intake
11-12 wkn -> controle evt met termijnecho.
16 wkn -> reguliere controle (bloeddruk, buik voelen, hartje luisteren) met evt gesprek over 20 wkn echo
19-21 -> seo
20 wkn -> reguliere controle
24 wkn -> reguliere controle evt met suikertest oid
27 wkn -> reguliere controle evt met lab onderzoek bij negatieve rhesusfactor
30 wkn -> reguliere controle evt nog een keer lab prikken voor ijzer als je bij 24 of 27 wkn niet hoefde.
33 wkn -> reguliere controle
35 wkn -> reguliere controle met beladvies voor bevalling en bespreken bevalplan. Soms is dit al wat eerder.
37 wkn -> reguliere controle
38 wkn -> reguliere controle
39 wkn -> reguliere controle
40 wkn -> reguliere controle
41 wkn -> reguliere controle evt gecombineerd met strippen
> 41 wkn individueel beleid.
:)
pi_179454189
quote:
1s.gif Op maandag 28 mei 2018 20:23 schreef mignonne het volgende:

[..]

Die hoort er wel te zitten hoor. Zoals wup ook zegt.

Heel grof gezegd ziet je controle schema er doorgaans zo uit, met individuele verschillen natuurlijk en niet exact op de week precies:

8-10 wkn -> intake
11-12 wkn -> controle evt met termijnecho.
16 wkn -> reguliere controle (bloeddruk, buik voelen, hartje luisteren) met evt gesprek over 20 wkn echo
19-21 -> seo
20 wkn -> reguliere controle
24 wkn -> reguliere controle evt met suikertest oid
27 wkn -> reguliere controle evt met lab onderzoek bij negatieve rhesusfactor
30 wkn -> reguliere controle evt nog een keer lab prikken voor ijzer als je bij 24 of 27 wkn niet hoefde.
33 wkn -> reguliere controle
35 wkn -> reguliere controle met beladvies voor bevalling en bespreken bevalplan. Soms is dit al wat eerder.
37 wkn -> reguliere controle
38 wkn -> reguliere controle
39 wkn -> reguliere controle
40 wkn -> reguliere controle
41 wkn -> reguliere controle evt gecombineerd met strippen
> 41 wkn individueel beleid.
Ik val even binnen, sorry. Maar is het dus zo dat je in principe, als er geen aanleiding voor is, geen echo’s meer krijgt na de SEO?
  maandag 28 mei 2018 @ 20:38:25 #296
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_179454248
quote:
1s.gif Op maandag 28 mei 2018 20:34 schreef Plumeria het volgende:

[..]

Ik val even binnen, sorry. Maar is het dus zo dat je in principe, als er geen aanleiding voor is, geen echo’s meer krijgt na de SEO?
Klopt :Y .

Ik kon daar persoonlijk ook prima mee leven. Standaard liggingsecho met 34?weken is niet bewezen nuttig. En groei gaat in principe met de hand.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_179454260
quote:
1s.gif Op maandag 28 mei 2018 20:34 schreef Plumeria het volgende:

[..]

Ik val even binnen, sorry. Maar is het dus zo dat je in principe, als er geen aanleiding voor is, geen echo’s meer krijgt na de SEO?
Verschilt een beetje qua beleid. Bij onze VK is een liggingsecho aan het einde wel standaard.
pi_179454391
Wat de dames hierboven zeggen ja. In principe na 20 wkn alleen op indicatie. De vakgroep gynaecologen raadt in hun protocol af om een standaard groei te doen rond 30 weken en de 36 wkn liggings echo is ook onzinnig. Toch zijn er veel praktijken die een of beiden wel doen. Vandaar ook dat het een indicatie is van de controles maar goed individueel kan verschillen.
:)
pi_179454520
quote:
1s.gif Op maandag 28 mei 2018 20:23 schreef mignonne het volgende:

[..]

Die hoort er wel te zitten hoor. Zoals wup ook zegt.

Heel grof gezegd ziet je controle schema er doorgaans zo uit, met individuele verschillen natuurlijk en niet exact op de week precies:

8-10 wkn -> intake
11-12 wkn -> controle evt met termijnecho.
16 wkn -> reguliere controle (bloeddruk, buik voelen, hartje luisteren) met evt gesprek over 20 wkn echo
19-21 -> seo
20 wkn -> reguliere controle
24 wkn -> reguliere controle evt met suikertest oid
27 wkn -> reguliere controle evt met lab onderzoek bij negatieve rhesusfactor
30 wkn -> reguliere controle evt nog een keer lab prikken voor ijzer als je bij 24 of 27 wkn niet hoefde.
33 wkn -> reguliere controle
35 wkn -> reguliere controle met beladvies voor bevalling en bespreken bevalplan. Soms is dit al wat eerder.
37 wkn -> reguliere controle
38 wkn -> reguliere controle
39 wkn -> reguliere controle
40 wkn -> reguliere controle
41 wkn -> reguliere controle evt gecombineerd met strippen
> 41 wkn individueel beleid.
Gut, dan heb ik er ook al 2 gemist :')
Nouja, straks met 24 weken dus weer.
Maar even zelf bellen dan maar Priem. Geeft het jou niet een beetje het gevoel dat je vergeten bent?
  maandag 28 mei 2018 @ 20:57:17 #300
81363 Hilzillah
Fall Dead!
pi_179454624
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 15:49 schreef klaprooss het volgende:
Wat leuk! Ik ben officieel een Hoogvlietert :+
Hilz wist ik wel!
Hoe is het Klap? O+
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')