Hierbij de foto's (ze vallen helaas wat donker uit)quote:Op vrijdag 7 juli 2023 22:01 schreef Molo het volgende:
[..]
Hoe ziet dat ijs eruit? En hoe smaakt het in vergelijking met standaard gemaakt ijs?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de eerste spin op de "Ice cream" settingSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.voordat het ijs weer terug in de machine ging heb ik een lepeltje lacto vrije melk toegevoegd (zelfde melk als waar het ijs van gemaakt is), 2de spin was op de setting "Lite ice cream"SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De smaak in vergelijking met normaal ijs is gewoon top, je moet een beetje spelen met recepten, bijv voor de chocolade smaak die ik nu had merkte ik dat ik te weinig cacao toegevoegd had, dus dit neem ik mee voor de volgende keer, maar de structuur is gewoon echt top!![]()
Vandaag in de herhaling: citroen roomijs volgens dit recept.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
quote:Op maandag 10 juli 2023 08:59 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Hierbij de foto's (ze vallen helaas wat donker uit)
Deze foto's zijn als de pot net uit de vriezer komt, je moet of de pot eerst een minuut of 10 op het aanrecht laten staan om te ontdooien, of je houd het voor 1 min onder de warme kraan zodat de buitenrand smeltSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de eerste spin op de "Ice cream" settingSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.voordat het ijs weer terug in de machine ging heb ik een lepeltje lacto vrije melk toegevoegd (zelfde melk als waar het ijs van gemaakt is), 2de spin was op de setting "Lite ice cream"Dank voor de beschrijving en foto's!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De smaak in vergelijking met normaal ijs is gewoon top, je moet een beetje spelen met recepten, bijv voor de chocolade smaak die ik nu had merkte ik dat ik te weinig cacao toegevoegd had, dus dit neem ik mee voor de volgende keer, maar de structuur is gewoon echt top!
Leuk om de transformatie van harde klomp tot zacht glad ijs te zien. Ziet er lekker uit!Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
ja dat is echt geweldig aan dit ding vind ik persoonlijk, je maakt een pot in 5 min klaar, laat het een dag in de vriezer staan, dan een paar min door de machine en klaar.quote:Op maandag 10 juli 2023 14:58 schreef Molo het volgende:
[..]
Dank voor de beschrijving en foto's!
Leuk om de transformatie van harde klomp tot zacht glad ijs te zien. Ziet er lekker uit!
Enige is wel bij veel pints merk je dat er een bult ontstaat omdat het van buiten naar binnen vriest, als dit zo is moet je die met een lepel of mes weg halen (verpulveren) en dan is het good to go.
Je loopt anders het risico dat het blad schuin erin komt en je pint sloopt (nog niet gebeurd gelukkig maar dit zijn de instructies vandaar dat ik het vermeld)![]()
Interessante ijsmachine, maar duur en overal uitverkocht. Vandaar de vraag.. als je een bekertje shake invriest en de inhoud vervolgens in een blender gooit, krijg je dan met meer knoeien iets met vergelijkbare consistentie of doet de ninja iets extra?quote:Op vrijdag 7 juli 2023 13:49 schreef DrSauvignon het volgende:
omdat het eigenlijk meer een blender is hoef je minder op de verhoudingen van je ingrediënten te letten tov een ijsmachine. Het werkt precies andersom - je vriest de beker in met je ingrediënten en hij hakselt het tot ijs.
Ik heb geen ruimte voor een ijsmachine waar ik een vrieselement in de vriezer moet laten. Dit was een compacte oplossing.
Ik vind het iig ideaal - ik gooi er een eiwitshake in en wat fruit en er komt lekker ijs uit. Soms moet ik een beetje voch toevoegen en dan op respin drukken maar het is wel prima ijs. Enige nadeel is het geluid - hij klinkt een minuut lang als een opstijgende helicoptercrap in = crap out![]()
(Dat was een verkapte "ik ben te lui om shake in te vriezen en te blenderen" post)crap in = crap out![]()
als je het gewoon normaal in een blender gooit hou je de ijskristallen dat is iets dat de ninja weg haalt en er een goede roomijs van maakt![]()
quote:Op maandag 10 juli 2023 08:59 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Hierbij de foto's (ze vallen helaas wat donker uit)
Deze foto's zijn als de pot net uit de vriezer komt, je moet of de pot eerst een minuut of 10 op het aanrecht laten staan om te ontdooien, of je houd het voor 1 min onder de warme kraan zodat de buitenrand smeltSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de eerste spin op de "Ice cream" settingSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.voordat het ijs weer terug in de machine ging heb ik een lepeltje lacto vrije melk toegevoegd (zelfde melk als waar het ijs van gemaakt is), 2de spin was op de setting "Lite ice cream"Dit recept een beetje aangepast nu.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De smaak in vergelijking met normaal ijs is gewoon top, je moet een beetje spelen met recepten, bijv voor de chocolade smaak die ik nu had merkte ik dat ik te weinig cacao toegevoegd had, dus dit neem ik mee voor de volgende keer, maar de structuur is gewoon echt top!
300 ml lactose vrije 1,5% melk
50 gram vanilla proteïne poeder
35 druppels vloeibare sucraloos
15 gram cacoa poeder
5 ml vanilla extract
Staat op dit moment in de vriezer![]()
Dit recept is echt top!quote:Op dinsdag 11 juli 2023 07:53 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Dit recept een beetje aangepast nu.
300 ml lactose vrije 1,5% melk
50 gram vanilla proteïne poeder
35 druppels vloeibare sucraloos
15 gram cacoa poeder
5 ml vanilla extract
Staat op dit moment in de vriezer
chocolade ijs is binnen, nu binnenkort met aardbei en blauwe bessen werken.
Gelukkig is dit ijs redelijk gezond anders pas ik dadelijk niet meer door de deur met al deze en toekomstige expirimenten![]()
![]()
Welk proteïne poeder gebruik je?quote:Op woensdag 12 juli 2023 08:40 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Dit recept is echt top!
chocolade ijs is binnen, nu binnenkort met aardbei en blauwe bessen werken.
Gelukkig is dit ijs redelijk gezond anders pas ik dadelijk niet meer door de deur met al deze en toekomstige expirimentenAnd the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
![]()
quote:Op maandag 10 juli 2023 08:59 schreef Sharuun01 het volgende:
[..]
Hierbij de foto's (ze vallen helaas wat donker uit)
Deze foto's zijn als de pot net uit de vriezer komt, je moet of de pot eerst een minuut of 10 op het aanrecht laten staan om te ontdooien, of je houd het voor 1 min onder de warme kraan zodat de buitenrand smeltSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Na de eerste spin op de "Ice cream" settingSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.voordat het ijs weer terug in de machine ging heb ik een lepeltje lacto vrije melk toegevoegd (zelfde melk als waar het ijs van gemaakt is), 2de spin was op de setting "Lite ice cream"ik doe meestal vocht toevoegen en respin ipv light ice cream en dat werkt ook prima. ben er nog niet helemaal achter wat het verschil is.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De smaak in vergelijking met normaal ijs is gewoon top, je moet een beetje spelen met recepten, bijv voor de chocolade smaak die ik nu had merkte ik dat ik te weinig cacao toegevoegd had, dus dit neem ik mee voor de volgende keer, maar de structuur is gewoon echt top!
Gister de beker met bosbessenkwark in de creami gegooid en die was echt heel lekker![]()
Ik voeg inderdaad ook een klein scheutje van dezelfde melk toe na de eerste spin.quote:Op woensdag 12 juli 2023 11:11 schreef DrSauvignon het volgende:
[..]
ik doe meestal vocht toevoegen en respin ipv light ice cream en dat werkt ook prima. ben er nog niet helemaal achter wat het verschil is.
Gister de beker met bosbessenkwark in de creami gegooid en die was echt heel lekker
De "lite ice cream" setting is net wat zachter, zoals ijs dat al even staat waar de buitenrand van gesmolten is maar dan is het hele ijs zo![]()
normale "Ice cream" setting is iets vaster naar mijn mening. maar dat is een beetje spelen met de settings![]()
Er staan weer 2 nieuwe recepten in de vriezer, na het succes met de chocolade ben ik nu overgegaan op fruit.
Zal morgen foto's toevoegen van de pints voordat ze in de vriezer gingen
Aardbeien ijs:
200 gram aardbeien
200 ml lacto free melk
25 druppels Sucraloos
50 gram Proteïne poederSPOILER: Macro's AardbeienijsOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Blauwe bessen ijs:
200 gram Blauwe bessen
150 ml lacto free melk
25 druppels Sucraloos
50 gram Proteïne poederSPOILER: Macro's BlauwebessenijsOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 6% gewijzigd door Sharuun01 op 13-07-2023 11:57:38 ]![]()
Kleine update wat betreft ijs.
de basis voor fruit ijs lijkt redelijk hetzelfde over te komen en allemaal goed te smaken.
200 gram fruit
150 ml lacto free halfvolle melk (1,5% vet)
25 druppels sucraloos
50 gram proteïne poeder.
Gisteren Pindakaas Banaan ijs gegeten (was erg lekker)
150 gram banaan
150 ml lacto free halfvolle melk (1,5% vet)
25 druppels sucraloos
50 gram proteïne poeder.
15 gram pb2 (pindakaas poeder)SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ben nu Pure Protein Whey Isolate aan het proberen van Personal Protein.
Dit is een neutrale proteïne poeder waar geen smaak aanzit, dit spul klomt nogal makkelijk dus voorzichtig toevoegen als je aan het blenden bent, maar het voordeel van Personal Protein zijn de flavor shots, als deze combinatie werkt dan zou het betekenen dat je in 1 keer 20+ smaken hebt die je kan maken zonder het recept aan te hoeven passen, en ook redelijk aparte smaken kan maken.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Heb de smaken banaan en aardbei in huis, dus hier ben ik mee aan het testen, voordeel is ook dat ik deze kan vergelijken met de fruitvarianten.
Recept dat ik hiervoor aanhoud is
300 ml lacto free halfvolle melk (1,5% vet)
50 gram Pure Protein Whey Isolate
5 ml flavor shot![]()
Ijsmachine besteld. Eindelijk de knoop doorgehakt (domo).
Vrouw iets minder blij, die vind dat ik al te veel ijs eet en vreest voor alleen maar meer.
Denk dat ik eerst met aardbeien ijs of sorbet begin.![]()
Erg goed artikel over ijs maken, beetje technisch, maar wordt goed uitgelegd,
- Droge stof vs Water
- Opslag (lucht in je ijs)
- Verschillen tussen vet en suikers in je droge stof
https://vakbladijs.nl/art(...)bij-een-goede-ijsmix![]()
Na ruim een jaar haal ik onze machine weer eens tevoorschijn en ga ik vandaag blauwe bessen en basilicum-ijs maken.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Yups. Zie hier: golfer in CUL / IJsmachinequote:Op zaterdag 18 mei 2024 14:39 schreef anndb het volgende:
Ik ook al lang niks meer mee gedaan. @:Golfer jij had wel eens limoncello ijs gemaakt toch?There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Ik heb nu chocoladeijs in de ijsmachine zitten, op verzoek van logeetjes. De vorige keer was deze erg goed in de smaak gevallen.And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
![]()
Gelukt:quote:Op zaterdag 18 mei 2024 11:50 schreef golfer het volgende:
Na ruim een jaar haal ik onze machine weer eens tevoorschijn en ga ik vandaag blauwe bessen en basilicum-ijs maken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Lekker kleurtjequote:
Al geproefd?And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
![]()
Uiteraard. Klein lepeltje. Smaakt echt naar blauwe bessen en basilicum.quote:There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Als ik morgen tijd heb ga ik die limoncello proberen, heb hier nog een fles liggen die maar niet op gaat dus dan maar ijs van maken.![]()
Vandaag, gewoon omdat het kan, Italiaans mango-ijs gemaakt in de ijsmachine volgens dit recept., maar dan allemaal lactosevrij.
[ Bericht 3% gewijzigd door golfer op 14-04-2025 20:26:02 ]There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Probeer de volgende keer eens een sorbetquote:Op maandag 14 april 2025 20:20 schreef golfer het volgende:
Vandaag, gewoon omdat het kan, Italiaans mango-ijs gemaakt in de ijsmachine volgens dit recept., maar dan allemaal lactosevrij.
[ link | afbeelding ]
https://alleitaliaanse.nl/ijs-maken/sorbetijs#mango-sorbetijs
Dit recept is met water, ik maak sorbet zelf altijd alleen met fruit en suiker, de smaak is dan zo ongelofelijk intens (mits je goed fruit hebt) dat daar geen prijzenwinnende ijssalon bij in de buurt komt. Ik kan niet wachten tot de Lambada aardbeien weer seizoen hebben.![]()
Ik heb er dit keer bewust voor gekozen om de melk-roomversie te maken en niet de sorbetversie van dezelfde site.quote:Op maandag 14 april 2025 20:57 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Probeer de volgende keer eens een sorbet
https://alleitaliaanse.nl/ijs-maken/sorbetijs#mango-sorbetijs
Dit recept is met water, ik maak sorbet zelf altijd alleen met fruit en suiker, de smaak is dan zo ongelofelijk intens (mits je goed fruit hebt) dat daar geen prijzenwinnende ijssalon bij in de buurt komt. Ik kan niet wachten tot de Lambada aardbeien weer seizoen hebben.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Okayquote:Op maandag 14 april 2025 21:33 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik heb er dit keer bewust voor gekozen om de melk-roomversie te maken en niet de sorbetversie van dezelfde site.
Ik promoot graag sorbet omdat iedereen altijd meent dat ijs met room moet zijn.![]()
Vanmiddag ben ik bezig om chocolade-gelato met olijfolie volgens een recept uit de Allerhande te maken.
Alleen gebruik ik lactosevrije volle melk en lactosevrije slagroom.
Post later wel het resultaat.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Ik had toen ik de Allerhande in mijn handen had eerst niet door dat die foto bij een recept hoorde. Heb zitten zoeken welk merk het was want zag er echt lekker uitquote:Op maandag 28 juli 2025 14:38 schreef golfer het volgende:
Vanmiddag ben ik bezig om chocolade-gelato met olijfolie volgens een recept uit de Allerhande te maken.
Alleen gebruik ik lactosevrije volle melk en lactosevrije slagroom.
Post later wel het resultaat.
Benieuwd of het ook zo lekker smaakt!Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Het resultaat:quote:Op maandag 28 juli 2025 14:38 schreef golfer het volgende:
Vanmiddag ben ik bezig om chocolade-gelato met olijfolie volgens een recept uit de Allerhande te maken.
Alleen gebruik ik lactosevrije volle melk en lactosevrije slagroom.
Post later wel het resultaat.
Heel erg lekker met de hele goede olijfolie die we uit Griekenland hadden meegenomen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Nutriscore E ook echt, phehehequote:Op maandag 28 juli 2025 20:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Het resultaat:
[ link | afbeelding ]
Heel erg lekker met de hele goede olijfolie die we uit Griekenland hadden meegenomen.
Ja, het is roomijs, duhhh
Hey maar uh, klinkt goed, mooie foto ookOh how you'd have a happy life, if you did the things you like![]()
Vanavond weer Sorbet gemaakt, merk dat het geen Lambada's zijn, maar supermarktbeien. Lekker, maar niet geweldig.![]()
Ben ook bezig met sorbetijs te maken. Dit keer mango sorbetijs.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Goed gelukt dit keer:quote:Op dinsdag 5 augustus 2025 14:44 schreef golfer het volgende:
Ben ook bezig met sorbetijs te maken. Dit keer mango sorbetijs.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Het had hier op het menu moeten staan ware het niet dat de machine kapot aankwam.quote:Op dinsdag 5 augustus 2025 20:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Goed gelukt dit keer:
[ link | afbeelding ]
We have far more in common than that which devides us..![]()
Jammer. Wanneer komt de nieuwe vervanger?quote:Op dinsdag 5 augustus 2025 20:12 schreef Kaatje1 het volgende:
Het had hier op het menu moeten staan ware het niet dat de machine kapot aankwam.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Die vraag staat uit. Heb het voor elkaar gekregen dat ze 'm wel komen halen en ik heb gevraagd of het omgeruild kan worden, dat zou mij het beste uitkomen.quote:Op dinsdag 5 augustus 2025 20:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Jammer. Wanneer komt de nieuwe vervanger?
De mango heb ik maar zo opgegeten, ook erg lekker.
We have far more in common than that which devides us..![]()
Was het rul of ziet het er maar zo uit?quote:Op dinsdag 5 augustus 2025 20:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Goed gelukt dit keer:
[ link | afbeelding ]![]()
Nee was niet rul. Ik heb het een beetje met zeezout bestrooid bij het opdienen, dat is misschien wat jij ziet.quote:Op woensdag 6 augustus 2025 12:29 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Was het rul of ziet het er maar zo uit?
De smaak wordt door het beetje zout veel intenser.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Nee, het is eerder de kleurverzadiging, sorbet bij mij wordt minder intens van kleur na een tijd draaien door de opslag van lucht in de massa. Het mondgevoel is dan ook net als van roomijs, terwijl het geen room of andere zuivel/vetten bevat.quote:Op woensdag 6 augustus 2025 12:52 schreef golfer het volgende:
[..]
Nee was niet rul. Ik heb het een beetje met zeezout bestrooid bij het opdienen, dat is misschien wat jij ziet.
De smaak wordt door het beetje zout veel intenser.![]()
![]()
Heeft iemand nou al eens zo'n ding aangeschaft?
Voor die ene keer in het jaar dag ik slushies wil zou ik bijna dit ding willen kopen.
Maar moet ie constant aanstaan? hoe werkt zo iets? is het makkelijk schoonmaken?Ik boek je met mijn neon je weet.
en ik heb ook een auto.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: