abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178400972
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 11:14 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Waarom is het nu gelijk weer rechtspopulistisch, en hoor ik je nooit over linkspopulistische partijen als GroenLinks ?

Ga toch moderator van ONZ worden als je toch niet objectief kunt zijn in een politiek sub-forum :{w
:') :')
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_178405568
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 16:19 schreef -XOR- het volgende:
Als je met 14 van de 29 zetels nog geen meerderheidscoalitie weet te vormen, zou het dan niet ook een beetje aan jezelf kunnen liggen?
Dit riekt naar nuance. Dat is niet de bedoeling.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_178406934
Barendrecht... who cares?
  maandag 9 april 2018 @ 15:23:40 #104
75043 Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_178407850
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op maandag 9 april 2018 13:01 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dit riekt naar nuance. Dat is niet de bedoeling.
Dat het altijd de schuld van een ander is dat is natuurlijk een van de kernbeginselen van het populsme
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 9 april 2018 @ 20:22:01 #105
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_178413868
Dit verklaart veel, zo niet alles. Er is dus veel meer aan de hand:

quote:
Van monsterzege naar monstercoalitie: Partijen in gesprek over coalitie zonder EVB, maar waarom?

BARENDRECHT – De partijen CDA, SGP/CU, VVD, PvdA, GroenLinks en D66 willen geen van allen alleen in een coalitie met de EVB. Inhoudelijk zouden ze er waarschijnlijk nog wel uitkomen (partijprogramma’s en visies verschillen weinig of zijn overbrugbaar), maar vooral de bestuurswijze van EVB wethouders is er één die de andere partijen niet steunen.

Uit de verharde discussies afgelopen woensdag bleek dat er de afgelopen jaren meer heeft gespeeld (binnen het college) dan tot nu toe publiek bekend was. Juist dit bestuurlijke deel is niet of slecht inzichtelijk voor inwoners. De partijen gaven hier afgelopen woensdag een toelichting over. Hier bleek tevens dat ze op de verkiezingsavond al hadden besloten om met elkaar om de tafel te gaan zitten, zonder EVB.

Samenwerking
Wat maakt nu dat 6 partijen (van links tot rechts) zich verenigen en een poging doen om, misschien nog niet eens zozeer om zelf te mogen besturen, maar vooral niet mét de EVB te willen samenwerken? Waarom kan EVB (tot op heden) geen één partij overtuigen om met ze samen te werken, terwijl partijen meestal staan te springen om ‘verantwoordelijkheid te nemen’ en in het college deel te nemen? Immers, tot op heden heeft nog geen enkele partij een andere partij uitgesloten.

Iedere partij heeft hier zijn eigen reden(en) voor, maar op hoofdlijnen verwijten ze EVB machtsspelletjes op bestuursniveau, zowel binnen het college als de BAR-organisatie. De bestuurders maken volgens de 6 partijen teveel ruzie en zijn te dominant. Ook wordt de EVB ‘vuile (media)communicatie’ verweten.

Bestuursstijl
De VVD haalt tijdens de bijeenkomst, op verzoek van EVB, meerdere voorbeelden aan uit de periode dat ze samenwerkte met de EVB. De partij werd naar eigen zeggen onder druk gezet om over bepaalde zaken hun mond te houden. De VVD zou uit de coalitie worden gegooid als ze over bepaalde onderwerpen zouden praten. Hij gaf daarbij op verzoek van de EVB 3 voorbeelden, waaronder het project en kosten van het nieuwe Kruispunt.

Communicatie
De PvdA en CDA gaven aan beide moeite te hebben met de misleidende mediastrategie en communicatie van EVB: successen claimen en negatieve berichten aan tegenstanders toeschrijven. Ook het modder gooien door EVB wethouders richting raadsleden (‘op de persoon’) viel bij hen niet in goede aarde.

Het CDA verwijt EVB respectloos handelen en een gebrek aan gelijkwaardigheid. “Dit heeft veel schade aangericht“, aldus Luijendijk.

Inhoud
Arie Kooijman geeft namens GroenLinks aan dat er inhoudelijk gewoon geen match is, EVB doet volgens hen te weinig op het gebied van klimaat. Ook deze partij is niet tevreden over de bestuursstijl van EVB. Zo gaf hij aan dat geschillen nu regelmatig via de rechter verlopen, in plaats van met de andere partij om de tafel te gaan.

BAR organisatie
Andere partijen gaven tevens aan dat het standpunt m.b.t. het uittreden uit de BAR organisatie niet iets is wat ze kunnen steunen, terwijl de EVB dat als enige wel wil. Het CDA sprak van een breekpunt.

SGP/CU hekelt eveneens hoe EVB naar buiten treedt met successen en deze claimt, hij geeft als voorbeeld de openstelling van de onderdoorgang A29. Ook hoe Barendrecht binnen de BAR organisatie bekend staat is niet iets waar SGP/CU tevreden over is: de wethouders zouden daar geen verbinding zoeken met de andere bestuurders. Ook een column van wethouder Vermaat, waarin hij volgens de SGP/CU een inwoner tot dorpsgek bestempelde, viel niet in goede aarde

Achterkamertjespolitiek
Lennart van der Linden was zichtbaar geirriteerd. Hij verwijt de andere partijen op zijn beurt van achterkamertjespolitiek: “Dit achterkamertjes gebeuren is ten eerste een relikwie van walgelijke oude politiek. Het soort waar EVB zich fel tegen af zet. En het soort waardoor veel inwoners zich afkeren van politiek. En het is ten tweede zo hypocriet als de neten. Om enerzijds de mond vol te hebben van transparantie, ook vandaag weer tig keer genoemd. Maar onderwijl achterkamertjespolitiek van de grootste soort te bedrijven.”

Coalitievorming
Traditiegetrouw heeft de grootste partij het initiatief om de coalitievorming te leiden: die partij komt met een vervolgplan om gesprekken aan te gaan, een informateur aan te stellen, etc. Dat lijkt in dit geval niet te zijn gerespecteerd door de 6 andere partijen, terwijl ze hier voor de verkiezingen wel mee akkoord zijn gegaan. Van der Linden noemt de huidige poging een coalitie te vormen een “monstercoalitie”. De andere partijen geven aan dat het een ‘gezamenlijk initiatief’ was om in gesprek te gaan en dat EVB al wel de kans heeft gehad om met een initiatief te komen.

Weggelopen
Lennart van der Linden gaf aan dat hij het donderdag (29 maart) al vreemd vond dat andere partijen zijn plan niet serieus namen (foto onderaan artikel). De andere partijen spraken volgens hem alleen maar over het oude en andere plannen. Van der Linden: “Het geheel resulteerde erin dat ik donderdag geďrriteerd raakte en weg ben gegaan uit het presidium. Ik zou het wel horen. Later ben ik door de burgemeester en griffier ingelicht over irritaties en bezwaren bij andere partijen die leven jegens EVB.”

Kritiek
Van der Linden (EVB) kon zich over het algemeen niet herkennen in de kritiek op (de bestuursstijl van) zijn partij. In een aantal gevallen vroeg hij om concrete voorbeelden van de aantijgingen, bijvoorbeeld over de ‘machtsspelletjes’. Hij gaf hierbij aan, in het geval van de VVD, daar niet van op de hoogte te zijn en nodigde Matthijs van der Welle (VVD) daarom uit voor een gesprek om het erover te hebben.

Vervolg
Tijdens de vervolgbijeenkomst over de formatie (afgelopen woensdag) is duidelijk geworden dat zes partijen uit de raad (CDA, SGP/ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, VVD en D66) met elkaar het proces van coalitievorming in gaan. De eerste stap is dat de zes partijen op korte termijn bij elkaar komen om een formateur aan te wijzen en afspraken te maken over het proces.

EVB geeft aan open te blijven staan voor alle partijen, ondanks de verwijten: “In álle gevallen in mijn ogen géén zaken die samenwerking in de toekomst in de weg staan. Daarom heb ik vorige week ook gesteld dat EVB géén voorwaarden vooraf stelt. Géén initiële breekpunten in deze verkenningsfase opwerpt, wil onderhandelen op basis van argumenten en dat we bereid zijn tot het sluiten van compromissen“, aldus Lennart van der Linden.

Er is tot op heden geen verdere communicatie geweest vanuit de partijen die nu met elkaar in overleg zijn getreden over een nieuwe coalitie.

Wil je van alle partijen exact weten wat ze hebben gezegd, hoe ze hebben gereageerd en/of welke voorbeelden ze hebben gegeven? Bekijk en beluister hier de volledige bijeenkomst terug
Bron: Barendrechtnu.nl
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_178417474
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 20:22 schreef rubbereend het volgende:
Dit verklaart veel, zo niet alles. Er is dus veel meer aan de hand:

[..]

Bron: Barendrechtnu.nl
Samenvatting: EVB houdt er een PVV-bestuursstijl en een DENK-mediastrategie op na. Logisch dat niemand daar een coalitie mee wilt vormen.
pi_178417507
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 22:56 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Samenvatting: EVB houdt er een PVV-bestuursstijl en een DENK-mediastrategie op na. Logisch dat niemand daar een coalitie mee wilt vormen.
Of men is gewoon boos dat 'n outsider er vandoor gaat met bijna 'n meerderheid van de zitjes.
  maandag 9 april 2018 @ 23:04:09 #108
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_178417606
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 22:58 schreef Halcon het volgende:

[..]

Of men is gewoon boos dat 'n outsider er vandoor gaat met bijna 'n meerderheid van de zitjes.
Hoezo outsider?
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 9 april 2018 @ 23:05:37 #109
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_178417636
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 22:58 schreef Halcon het volgende:

[..]

Of men is gewoon boos dat 'n outsider er vandoor gaat met bijna 'n meerderheid van de zitjes.
een outsider die aan de macht is? Dat is geen outsider _O-
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_178417660
Pas sinds 2014 in de raad actief. Binnengekomen als enige niet-landelijke partij met 9 zetels en dan uitbreiden naar 14.

Het klinkt allemaal ook wel een beetje als boos, afgunst, etc.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 9 april 2018 @ 23:08:39 #111
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_178417685
och, die landelijk/lokale partijen tegenstelling. Dat is zo overtrokken.
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 9 april 2018 @ 23:19:17 #112
280416 Whiskers2009
Maak dat de kat wijs!!
pi_178417871
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 23:07 schreef Halcon het volgende:
Pas sinds 2014 in de raad actief. Binnengekomen als enige niet-landelijke partij met 9 zetels en dan uitbreiden naar 14.

Het klinkt allemaal ook wel een beetje als boos, afgunst, etc.
Leuk geprobeerd. Geen outsider though..
"He who gives up freedom for safety deserves neither" Benjamin Franklin
  Moderator / Redactie Sport maandag 9 april 2018 @ 23:20:47 #113
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_178417903
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 23:08 schreef rubbereend het volgende:
och, die landelijk/lokale partijen tegenstelling. Dat is zo overtrokken.
Vaak merk je wel dat er een flink verschil zit tussen landelijk en lokaal. Lokaal lijkt regelmatig dichter bij te staan.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_178417911
Sinds kort actief in de gemeenteraad, tussen de gevestigde orde, snel gegroeid, etc.

Dan kun je er een definitie discussie van maken of roepen dat lokaal/landelijk zo overtrokken is, maar je snapt het punt vast wel.
pi_178421094
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 23:20 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Vaak merk je wel dat er een flink verschil zit tussen landelijk en lokaal. Lokaal lijkt regelmatig dichter bij te staan.
Dat is niet zo gek, die hoeven zich alleen te focussen op lokale zaken zonder een landelijke partijlijn in het achterhoofd te houden.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_178421174
quote:
1s.gif Op maandag 9 april 2018 23:20 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Vaak merk je wel dat er een flink verschil zit tussen landelijk en lokaal. Lokaal lijkt regelmatig dichter bij te staan.
Da's zo'n ontzettende mythe :')
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
pi_178421251
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 april 2018 09:14 schreef bamibij het volgende:

[..]

Da's zo'n ontzettende mythe :')
Ik denk dat het in de perceptie van partijen best wel klopt, eigenlijk.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  Moderator / Redactie Sport / Weblog dinsdag 10 april 2018 @ 13:42:37 #118
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_178425407
lokale politiek wordt gemaakt door lokale politici. Het enige verschil is dat je bij een landelijke partij weet van waaruit de de politiek beschouwen en oplossingen zoeken en bij een lokale partij kan dat vaak alle kanten op, binnen één partij.

Verder wordt telke male benoemd dat de partijen in Barendrecht nauwelijks verschillen qua programma, dan kan je moeilijk beweren dat de ene partij verder afstaat dan de andere
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
pi_178426074
quote:
10s.gif Op dinsdag 10 april 2018 13:42 schreef rubbereend het volgende:
lokale politiek wordt gemaakt door lokale politici. Het enige verschil is dat je bij een landelijke partij weet van waaruit de de politiek beschouwen en oplossingen zoeken en bij een lokale partij kan dat vaak alle kanten op, binnen één partij.

Verder wordt telke male benoemd dat de partijen in Barendrecht nauwelijks verschillen qua programma, dan kan je moeilijk beweren dat de ene partij verder afstaat dan de andere
Dat. En lokale afdelingen van landelijke partijen slagen er vaak beter in om competente en integere mensen aan zich te binden. Lokale partijen hebben een hoger Henk-en-Ingrid-gehalte.
  zondag 15 april 2018 @ 15:36:47 #121
221644 timmmmm
Cremeren moet weer leuk worden
pi_178532201
quote:
Zoals altijd bij TPO stemmingmakende onzin
pi_178532258
Lijkt mij geweldig oppositie voeren tegen een coalitie die meer uit angst bij elkaar zit dan uit overeenkomsten.

Je hoeft maar tegen 1 partij te zeggen 'maar jullie hadden in je programma andere dingen staan dan waar jullie nu voor stemmen' en de stemming is een stuk minder. Zeker als ze dat consequent bij iedere partij doen.
Als het niet met een hamer te repareren is, is het een elektrisch probleem.
  Moderator / Redactie Sport zondag 15 april 2018 @ 16:09:13 #123
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_178532842
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2018 15:39 schreef Resistor het volgende:
Lijkt mij geweldig oppositie voeren tegen een coalitie die meer uit angst bij elkaar zit dan uit overeenkomsten.

Je hoeft maar tegen 1 partij te zeggen 'maar jullie hadden in je programma andere dingen staan dan waar jullie nu voor stemmen' en de stemming is een stuk minder. Zeker als ze dat consequent bij iedere partij doen.
Dat gaat niet zo heel moeilijk worden, alle partijen gaan breken met hun programma als dit doorgang vindt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  zondag 15 april 2018 @ 16:12:00 #124
258333 Vis1980
Veni Vidi Vissie
pi_178532904
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2018 22:56 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Samenvatting: EVB houdt er een PVV-bestuursstijl en een DENK-mediastrategie op na. Logisch dat niemand daar een coalitie mee wilt vormen.
dat hebben veel van die 'Echt voor...' en 'Leefbaar...' achtige partijen.
"Evil Alien Conquerers....They Rule!"
pi_178533032
quote:
1s.gif Op zondag 15 april 2018 15:36 schreef timmmmm het volgende:

[..]

Zoals altijd bij TPO stemmingmakende onzin
Inhoudelijk weer.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')