abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_178231241
registreer om deze reclame te verbergen
Geen idee hoe ik moet beginnen maar ik moet dit allemaal van me af te zien te krijgen.
Bij begin beginnen; 6 a 7 jaar geleden over het internet mijn vriend ontmoet, eerst moesten we niks van elkaar, maar vervolgens een relatie van 5 jaar over het internet gehad. Mijn opleiding heb ik afgerond (game artist) en in december 2016 heb ik mijn spullen gepakt en zijn wij gaan samenwonen in Tsjechie, waar hij woont(ik was toen 22). Zijn vader heeft een goedlopend bedrijf en we mochten zonder problemen samenwonen. Hij maakte zijn universiteit af, hij deed de studie van huis uit, ging nooit naar de lessen maar heeft het allemaal wel gehaald.
Ik werd huisvrouw, ik hoefde alleenmaar schoon te maken, te koken en de taal te leren.

Nou, de taal was walgelijk vervelend om te leren, ik ben zelf ook een persoon die veel positieve motivatie nodig heeft. Schoonmaken, oke (je gaat net samenwonen, hoeft niet perfect te zijn toch?), maar koken kon/kan ik niet.
Door het jaar heen heb ik veel problemen gehad met deze dingen, schoonmaken was niet op niveau van wat hij dacht (zijn moeder, een huisvrouw die dag in dag uit het huis schoon houd). Koken was lastig, ik ben zelf een ontzettend moeilijke eter en ik wist niet waar ik moest beginnen, als ik wat maakte en het was niet goed, dan was het vervelend en kreeg ik van hem ook te horen dat het beter moest worden (niet als in verkeerd, totaal niet, maar ik onthoud altijd het negatieve en dat werkt niet mee).
We hebben vorig jaar maart een prachtige kitten gehaald en die heeft mij ook meegeholpen met van mijn anti-depressiva af te komen. We waren toch al 5 jaar samen dus wat kon er mis gaan? Hij zou mij met mijn depressie helpen en de taal, ik zou voor hem een huis maken.
De taal probeerde ik te leren, in het begin had ik het onderschat en dat werkte natuurlijk niet mee aan mijn vertrouwen/plezier in de taal, daarbij zijn we beide gamers en kwamen we vrijwel het huis niet uit. Wanneer ik de taal probeerde te leren, begon ik met 30minuten en dan vragen of hij het met mij door kon nemen. Nou, had ik er 1 van de 20 fout dan kreeg ik te horen dat ik mijn best niet deed. Dat ik er niet genoeg aan deed en dat ik het zo niet zou leren.

Nouja, de afgelopen paar maanden als ik een toekomst voorstelde, kwam dat neer op(wanneer hij zou beginnen met werken, dat zou deze zomer zijn); 5 uur op hij gaat 6 uur naar werk bij zn pa's bedrijf. Dan zou ik mee opstaan om wat koffie/drinken te maken voor hem om de dag te beginnen, dan zou ik terug bed in gaan tot 8/9 uur sochtends. Dan zou ik tot 1 uur de tijd hebben schoon te maken en de taal te leren, en dan zou ik gaan koken zodat wanneer hij rond 3 uur thuis kwam hij te eten had (sochtends eet hij niet, dus ik maakte dan een volle maaltijd).
Wat ik dan zou hebben is; meneer is moe, misschien gestrest, en dan komt uiteindelijk de fles tevoorschijn en de rest van de dag gaat er een halve fles whiskey/tequila doorheen, dan is meneer moe en gaat zijn bed in. Rinse and repeat.

Iedere zaterdag zouden wij bij zijn ouders zijn en eten, daar viel ik al buiten. Zij aten allemaal vis/oesters/garnalen etc. en dan moest ik er wat bij verzinnen als moeilijke eter. Nou, dat werd een wekelijke pizza. En dan spraken zij met elkaar, maar ik kon niet meepraten. Het was raar en ongemakkelijk. En dan had meneer met zijn pa een halve fles drank op en dan mocht hij het mij mee naar huis, en dan de volgende dag had ik een katerman op bed die stinkt en niet lekker is.

De drank werd ook steeds vaker, en wanneer er dan iets mis ging was ik de lul. Door het jaar heen heb ik 4x van hem mogen aanhoren dat ik maar mijn spullen moest pakken en naar huis moest gaan.
Eind december afgelopen jaar was ik mijn portomonnee kwijtgeraakt, waar mijn bankpas, zorgpas en identiteitsbewijs in zat. Nou paniek en rommel en rot natuurlijk, niet veel later had ik de sleutels in de deur gelaten (dure deur die niet opengeforceerd kan worden, dus als iemand ze meenam was het helemaal verkeerd), van zijn OUDERS waar wij op de katten (2 van hun en onze kitten) paste. Duur appartement met veel spullen. Dat dit gebeurde was het 6 uur sochtends en had hij zijn zus gebeld (sleutels zaten nog in de deur, maar van de binnenkant draai je de hendel naar slot en is op slot, dus een sleutel in een gevuld slot duwen werkt niet) om de sleutels eruit te halen. Ik heb de hele ochtend zitten shaken en huilen omdat ik me zo rot en dom voelde. De weken erna heb ik steeds aan mijn geheugen getwijfeld en als ik iets anders herrinnerde dan hij, was de mijne verkeerd.
In februari hebben we een grote ruzie gehad (nummer 4 van ga maar) waarna ik mijn ouder had gebeld met dat het niet ging. Toen zag ik ook steeds meer, geen toekomst, of naja, degene die ik al beschreef, en daar werd ik zo ongemakkelijk van.
Uiteindelijk in maart (in de tussentijd een paspoort bij ambassade gehaald enzo), 4 maart kwamen we naar mijn ouders, de eerste 3 dagen waren goed, maar de 4e en de twee weken daarna waren walgelijk. Ik had een omgedraaide buik, ik moest steeds aan ons en de toekomst denken, de vraag "waarom heb ik dit" ging altijd naar onze relatie en ik werd gek. Dagelijk zitten janken, niet lekker en niets willen doen. Toen heb ik met de psychologe van de huisarts gepraat en wist ik het, dit is niet wat ik wil, dit is niet mijn toekomst. Dat was 21 maart, we hebben gepraat, hij vroeg mij met hem mee naar huis te gaan, het daar uit te zoeken, maar iedere keer als dat opkwam was het weer verkeerd. Dus ik ben bij mijn standpunt gebleven, en hij is dezelfde dag nog op vliegtuig naar huis gegaan.

Nu is het anderhalve week later, en ja, het is lastig, ik mis hem, ik mis onze kitten (misschien wel meer, ze is een prachtig beestje met een geweldig karakter, als ik boos was of moest huilen stond ze meteen op mijn schoot). Maar ik weet ook dat het niet anders kon. Het enige wat mij echt gek maakt is, alles wat ik hem had aangekaart (kleding gooide hij zo op de grond, bureau lag vol rommel ookal stond er een prullebak naast, had hij de keuken gebruikt was er een bom ontploft, niks terugzetten wanneer het was gebruikt) is hij nu aan het aanpakken. Als we praatte, hij ziet alles in, hij ziet wat een lul hij is geweest en hij snapt dat ik dat niet kon volhouden. Hoe ik van mijn depressie af ben is ook een wonder. Hij wilt opnieuw beginnen, niet doorgaan wat er was, nee, opnieuw beginnen.
Maar dat zie ik niet. Ik zie daar geen toekomst. Dat weet ik ook wel, dat zie ik ook in.

Hetgeen waar ik mijzelf helemaal gek om maak momenteel is; ik hoefde daar geen baan te hebben, ik hoefde mij geen zorgen te maken om geld. Nu, nu ben ik thuis, een wrak, mijn ouders hebben het niet breed en we hebben mijn kamer opnieuw ingericht. Ik moet mijn spullen nog van hem krijgen (en dat doet hij ook wel, hij moest het ook verwerken). Maar nu moet ik een baan vinden. Ik heb nu voor een jaar geen werk gehad, weinig spraak met mensen gehad (afgezien van hem en een vriend zo nu en dan), maar ik moet straks gaan werken en ik word er gek van.
Ik moet mezelf rust geven, het is toch meer van een scheiding. Het moment dat ik niks te doen heb begint mijn hoofd alweer over werk, als ik wakker word is het eerste waar ik aan denk; werk. Ik word er scheitziek van en ik maak mezelf zo nog meer kapot dan ik momenteel al ben. Ik weet niet wat ik nu moet doen, ik moet mijzelf oprapen maar ik maak me alleenmaar gek. Ik heb geen vrienden om me bezig te houden (lang leve internetleven), ik heb een vriendin maar die is zelf 2 kinderen kwijtgeraakt dus hoe kan ik daar aankloppen met mijn kleine geklooi? Ik moet rustig worden en sterk zijn, maar ik zit te stressen tot janken toe dat ik wat moet vinden.

Sorry voor dit hele lange ding, maar ik moest het sowieso van me afschrijven, en ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Ik denk dat ik dinsdag maar naar de dokter ga en hulp ga vragen, ik kom zo nergens.

TLDR; Had 5 jaar internetrelatie met jongen in Tsjechie, ging daar dec 2016 samenwonen (geld was geen probleem van zijn kant), ging niet, ben nu thuis en ben een emotioneel, gestrest wrak. Moest dit sowieso van me afschrijven maar heb ook wat inzicht nodig. Ben nu 24 en hopeloos.
Juist.
pi_178231328
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 11:42 schreef Emisys het volgende:

TLDR; Had 5 jaar internetrelatie met jongen in Tsjechie, ging daar dec 2016 samenwonen (geld was geen probleem van zijn kant), ging niet, ben nu thuis en ben een emotioneel, gestrest wrak. Moest dit sowieso van me afschrijven maar heb ook wat inzicht nodig. Ben nu 24 en hopeloos.
Weekje huilen en dan weer blik op vooruit. You can do it :Y
Somebody that I used to know
pi_178231371
quote:
2s.gif Op zondag 1 april 2018 11:48 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Weekje huilen en dan weer blik op vooruit. You can do it :Y
Doe ik al anderhalve week en ik word er alleenmaar gek van. ;(
Juist.
pi_178231386
registreer om deze reclame te verbergen
Zoek afleiding
WoW spelen
pi_178231399
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 11:51 schreef Emisys het volgende:

[..]

Doe ik al anderhalve week en ik word er alleenmaar gek van. ;(
Dat is ook al een halve week te lang.
Blik vooruit.
Inderdaad: zoek afleiding.
Somebody that I used to know
pi_178231490
Wat een verhaal..
Ten eerste: ga op je knietjes zitten en wees vreselijk dankbaar dat je hieruit bent weg geraakt! Dat was toch geen relatie? Dat wil je toch echt niet voor de rest van je leven? Slaafje zijn van een lompe, zatte vent!
Dat inzicht ga je nog wel echt krijgen en dan ga je daar je rust in vinden.
Dan het verhaal werk: stap voor stap! Eerst inderdaad naar de dokter, even je verhaal doen. Daarna kijken wat mogelijk is. Ik denk dat ik in jouw geval gewoon ergens zou beginnen, ongeschoold werk. Order picken ofzo! Even terug ritme krijgen, een inkomen hebben maar toch geen zwaar, mentaal belastend werk. Gewoon je ding doen en ondertussen je geest even laten rusten. En dan kan je tegelijkertijd op je gemak zoeken naar een baan die bij je studie past.
pi_178231504
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
2s.gif Op zondag 1 april 2018 11:52 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dat is ook al een halve week te lang.
Blik vooruit.
Inderdaad: zoek afleiding.
Ik probeer het, en aan de ene kant wil ik ook, maar ik weet gewoon niet waar ik naartoe moet of kan, ik paniek alleenmaar en barst in janken uit. Ik weet het gewoon niet en ik vind het eng en ik wil hulp maar ik weet niet waar of hoe.
Juist.
  zondag 1 april 2018 @ 12:01:18 #8
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_178231578
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 11:57 schreef Emisys het volgende:

[..]

Ik probeer het, en aan de ene kant wil ik ook, maar ik weet gewoon niet waar ik naartoe moet of kan, ik paniek alleenmaar en barst in janken uit. Ik weet het gewoon niet en ik vind het eng en ik wil hulp maar ik weet niet waar of hoe.
Ga naar je huisarts, leg je verhaal voor en hij zal je zeer waarschijnlijk door verwijzen naar proffesionele hulpverleners. Probeer verder een hobby te zoeken en ga wandelen. Wandelen helpt zoveel, lichamelijk en geestelijk.
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
pi_178231581
Begrijp ik het nou goed, je surft met iemand 5 jaar en dan ga je samenwonen? Ben je er niet eerst een maand op vakantie geweest of zo?
pi_178231624
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 12:01 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Begrijp ik het nou goed, je surft met iemand 5 jaar en dan ga je samenwonen? Ben je er niet eerst een maand op vakantie geweest of zo?
Nee nee, we hebben elkaar meerdere keren ontmoet voor 2 tot 4 weken iedere keer. Dat ging allemaal, het was geen sprong in het diepe.
Juist.
pi_178231683
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 12:03 schreef Emisys het volgende:

[..]

Nee nee, we hebben elkaar meerdere keren ontmoet voor 2 tot 4 weken iedere keer. Dat ging allemaal, het was geen sprong in het diepe.
Neem aan dat je nu weer in je eigen omgeving woonachtig bent?
pi_178231848
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 12:06 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Neem aan dat je nu weer in je eigen omgeving woonachtig bent?
Ja, bij mijn ouders terug in huis. Vinden zij niet erg, vind ik niet erg.
Juist.
pi_178231924
Ik heb een jaartje in Praag gewoond en goed Tsjechisch geleerd ondanks dat ik verre van een talenknobbel heb.
Dus heb je wel echt je best gedaan?
pi_178232028
Een mens heeft wat zelfstandigheid in het leven nodig. Je was afhankelijk van hem (financieel gezien).

Een mens heeft verbondenheid nodig. Familie ver weg, en liefde kreeg je niet van hem (gezien die kritische opmerkingen). Hij kan ook onmogelijk al je familie en vrienden vervangen. Die kitten ook niet.

En mens moet zich kunnen ontplooien. Zo te lezen had jij als huisvrouw daar ook weinig ruimte voor, behalve de noodzakelijke taal.

Ik hoop dan ook maar dat dit een slechte 1 april grap is, als jij je afvraagt waarom je relatie niet is gelukt?

En dan hebben we het bij internationale relaties nog geen eens gehad over, naast alle culturele verschillen, hoe moeilijk het kan zijn om van lifestyle te moeten veranderen. Veel mensen die afwachtend zijn en bij voorbeeld van stad naar dorp verhuizen, of hun leven lang gewerkt hebben en dan met pensioen gaan, komen in de verpietering terecht als ze zelf niets ondernemen iets van een sociaal leven proberen op te bouwen. Dus, om toch maar met een positieve noot af te sluiten, niets menselijks is je vreemd.
pi_178232029
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 12:13 schreef Emisys het volgende:

[..]

Ja, bij mijn ouders terug in huis. Vinden zij niet erg, vind ik niet erg.
Kijk in de omgeving naar een vereniging of naar een leuke club, dan leer je weer mensen kennen en ben je even afgeleid waardoor het makkelijker gaat worden om het weer los te laten.

Je hebt je best gedaan en soms werken sommige dingen niet, spijtig maar waar, nu hier weer kijken naar de toekomst.
pi_178232093
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 12:20 schreef Mojo.jojo het volgende:
Een mens heeft wat zelfstandigheid in het leven nodig. Je was afhankelijk van hem (financieel gezien).

Een mens heeft verbondenheid nodig. Familie ver weg, en liefde kreeg je niet van hem (gezien die kritische opmerkingen). Hij kan ook onmogelijk al je familie en vrienden vervangen. Die kitten ook niet.

En mens moet zich kunnen ontplooien. Zo te lezen had jij als huisvrouw daar ook weinig ruimte voor, behalve de noodzakelijke taal.

Ik hoop dan ook maar dat dit een slechte 1 april grap is, als jij je afvraagt waarom je relatie niet is gelukt?

En dan hebben we het bij internationale relaties nog geen eens gehad over, naast alle culturele verschillen, hoe moeilijk het kan zijn om van lifestyle te moeten veranderen. Veel mensen die afwachtend zijn en bij voorbeeld van stad naar dorp verhuizen, of hun leven lang gewerkt hebben en dan met pensioen gaan, komen in de verpietering terecht als ze zelf niets ondernemen iets van een sociaal leven proberen op te bouwen. Dus, om toch maar met een positieve noot af te sluiten, niets menselijks is je vreemd.
Nee nee, ik vraag me het totaal niet af waarom het niet is gelukt, ik zag dat allemaal in en weet ook dat het beter is zo. De grootste angst/last die ik heb momenteel is gewoon dat ik de wereld in moet stappen, deels voel ik me sterk en klaar, maar deels stort ik nog steeds in (grote jankbuien, niet gewoon een traantje). Ik vind alles eng, ik weet niet waar ik naartoe moet en hoe ik moet beginnen.
Juist.
pi_178232174
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 12:16 schreef Gerd_von_Fotzen het volgende:
Ik heb een jaartje in Praag gewoond en goed Tsjechisch geleerd ondanks dat ik verre van een talenknobbel heb.
Dus heb je wel echt je best gedaan?
Steeds dat ik het probeerde werd ik weer neergehaald, steeds als ik dacht "dit gaat wel" kreeg ik te horen "het gaat niet". Dit maakte mij gek, ik had geen contact met mensen omdat we beide binnen zaten(eigenwil, maar werkt niet mee met een taal leren). I guess was het ook dat ik de taal niet MOEST leren, ik kon met de simpele worden boodschappen halen etc. dus ja. Ik zei ook al; mijn motivatie is ver te vinden bij vrijwel alles, dus dat maakte dit ook niet makkelijk. Ik heb wel meerdere keren aangekaart bij hem dat ik hulp nodig had en dat werd omgekeerd in "leer gewoon", terwijl ik wist dat ik er zo niet kwam.
Juist.
pi_178232431
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 12:22 schreef Emisys het volgende:

[..]

Nee nee, ik vraag me het totaal niet af waarom het niet is gelukt, ik zag dat allemaal in en weet ook dat het beter is zo. De grootste angst/last die ik heb momenteel is gewoon dat ik de wereld in moet stappen, deels voel ik me sterk en klaar, maar deels stort ik nog steeds in (grote jankbuien, niet gewoon een traantje). Ik vind alles eng, ik weet niet waar ik naartoe moet en hoe ik moet beginnen.
huisarts ;)
Somebody that I used to know
pi_178232555
quote:
2s.gif Op zondag 1 april 2018 12:37 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

huisarts ;)
Dat is dinsdag zeker wat ik ga doen :)
Juist.
pi_178232560
Je leeft ook voor jezelf meid.
pi_178234033
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 12:43 schreef Justinn het volgende:
Je leeft ook voor jezelf meid.
Is TS een meid?
Hee. Zeg nou zelf, ik ben toch gewoon een hartstikke lekker ding? TOch?
  zondag 1 april 2018 @ 14:01:47 #22
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_178234210
Dus je slikt al antidepressiva en denkt dan dat het wel een goed idee is om met een typische Tjech te gaan samenwonen en daar de huisvrouw gaan zitten zijn en verder de deur niet uitgaat. What could possibly go wrong? |:(
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
pi_178234713
Sorry maar had je van te voren wel gecheckt wat de cultuur is in TsjechiŽ of dacht je oh dat is in Europa, zal wel niets anders zijn?
Want dit verhaal was typisch Tsjechisch.

Voor de rest gewoon lekker je ding oppakken.
pi_178235381
Bedankt, nu heb ik ook zin in een fles.
“Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say.”
― Edward Snowden
pi_178235480
Ga een opleiding doen en aan jezelf werken.
pi_178236218
Over een jaar, maar waarschijnlijk eerder, ben je zo blij dat je TsjechiŽ verlaten hebt.

Het cultuurverschil, het naar de drank grijpen, het louter zijn van huisvrouw, het gebrek aan persoonlijke ontwikkeling, het sociale isolement, zijn empathieloze momenten. Het lijkt me duidelijk genoeg.

Maar goed, nu in Nederland. Ik zou er maar eens goed over nadenken wat je nu wil. Wil je werken? Wil je studeren? Kan je voorlopig bij je ouders blijven wonen? Steunen ze je?
pi_178236665
Tja verder richting het oosten van Europa word je als vrouw geacht onderdanig te zijn naar de man toe, dat is niet bepaald een geheim.

Hier zijn vrouwen wellicht in sommige opzichten tť vrij. :P
Daarmee bedoel ik, hoge verwachtingen van een man maar zelf weinig te bieden hebben qua inkomen en wat in huis doen. (hoewel dat ook best positief aan het veranderen is qua zelfstandigheid van veel vrouwen zeker in de afgelopen 10 jaar mede dankzij de crisis)
pi_178236890
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 15:31 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Tja verder richting het oosten van Europa word je als vrouw geacht onderdanig te zijn naar de man toe, dat is niet bepaald een geheim.

Hier zijn vrouwen wellicht in sommige opzichten tť vrij. :P
Daarmee bedoel ik, hoge verwachtingen van een man maar zelf weinig te bieden hebben qua inkomen en wat in huis doen. (hoewel dat ook best positief aan het veranderen is qua zelfstandigheid van veel vrouwen zeker in de afgelopen 10 jaar mede dankzij de crisis)
De hoge verwachtingen van de vrouw lijken me meer een universeel probleem. ;)
pi_178237050
No offense, maar wat een kutleven had je daar zeg. Dat je daar uberhaupt mee ingestemd hebt om een huisslaafje te zijn bij een kerel die er duidelijk zeer sterke patriarchische idealen op nahoudt. Ik denk omdat je een onzeker persoon bent die haarzelf weinig waarde toekent. Vertrek uit dat land en ga lekker bezig in de richting waar je voor afgestudeerd ben, in plaats van je level weg te gooien als persoonlijke schoonmaakster en kok van een vriend/man die je niet waardeert.
pi_178237580
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 11:56 schreef Lenny77 het volgende:
Wat een verhaal..
Ten eerste: ga op je knietjes zitten en wees vreselijk dankbaar dat je hieruit bent weg geraakt! Dat was toch geen relatie? Dat wil je toch echt niet voor de rest van je leven? Slaafje zijn van een lompe, zatte vent!
Dat inzicht ga je nog wel echt krijgen en dan ga je daar je rust in vinden.
Dan het verhaal werk: stap voor stap! Eerst inderdaad naar de dokter, even je verhaal doen. Daarna kijken wat mogelijk is. Ik denk dat ik in jouw geval gewoon ergens zou beginnen, ongeschoold werk. Order picken ofzo! Even terug ritme krijgen, een inkomen hebben maar toch geen zwaar, mentaal belastend werk. Gewoon je ding doen en ondertussen je geest even laten rusten. En dan kan je tegelijkertijd op je gemak zoeken naar een baan die bij je studie past.
Ja, dit zou ik ook doen. Even nuttig voelen, op kleine schaal. Niet teveel druk, niet teveel uren. Maar wel dat je bijdraagt. Daar ga je snel beter van in je vel zitten. Meer dan van via de huisarts in een ziektetraject komen.
Je zit er nu doorheen, maar als je nooit eerder tekenen van depressie oid hebt gehad, zou ik willen voorkomen in zo'n traject te komen.
And the druids turn to stone...
pi_178237879
Veel sterkte! En ik heb het gelezen en het doet pijn maar volgens mij moet je ergens ook maar blij zijn dat het uit is, het leven van huisslaaf is niet prettig en zou alleen maar erger geworden zijn, je verdient meer en bent nog jong genoeg om iets voor jezelf op te bouwen nu, doe dat en maak het leven leuk voor jezelf want bedenk: 'De eerste relatie heb je met jezelf, en je bent zelf je eigen beste vrien(in). Sterkte & knuffels!
  Moderator zondag 1 april 2018 @ 16:55:41 #32
273461 crew  AlwaysHappy
You've Been Gilmored!
pi_178239080
Je was gewoon een slaaf. Zo leest het. Wees blij dat je weg bent. Zoals tig anderen al hebben vermeld: goed voor jezelf zorgen en je eigen ontwikkeling. Niet meer zo afhankelijk zijn van iemand.
Nintendo Switch: SW-1156-9327-1516 | Xbox One: Alwayshappyz | Photographer: D610, 24mm, 50mm, 85mm | TV Shows: Gilmore Girls, Grey's Anatomy, Game of Thrones, Person of Interest, Homeland, Brothers & Sisters, Veronica Mars & many more!
  zondag 1 april 2018 @ 16:59:57 #33
179899 Catkiller
We sail into the black
pi_178239177
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 15:44 schreef Cockwhale het volgende:
No offense, maar wat een kutleven had je daar zeg. Dat je daar uberhaupt mee ingestemd hebt om een huisslaafje te zijn bij een kerel die er duidelijk zeer sterke patriarchische idealen op nahoudt. Ik denk omdat je een onzeker persoon bent die haarzelf weinig waarde toekent. Vertrek uit dat land en ga lekker bezig in de richting waar je voor afgestudeerd ben, in plaats van je level weg te gooien als persoonlijke schoonmaakster en kok van een vriend/man die je niet waardeert.
Prostituee ook waarschijnlijk.
Op donderdag 13 december 2018 19:29 schreef CaVaBien het volgende:
Wat een vooroordelen, jij racist :')
  zondag 1 april 2018 @ 17:08:11 #34
463917 Buurtzwaan
Houdt van de polder
pi_178239377
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 15:44 schreef Cockwhale het volgende:
No offense, maar wat een kutleven had je daar zeg. Dat je daar uberhaupt mee ingestemd hebt om een huisslaafje te zijn bij een kerel die er duidelijk zeer sterke patriarchische idealen op nahoudt. Ik denk omdat je een onzeker persoon bent die haarzelf weinig waarde toekent. Vertrek uit dat land en ga lekker bezig in de richting waar je voor afgestudeerd ben, in plaats van je level weg te gooien als persoonlijke schoonmaakster en kok van een vriend/man die je niet waardeert.
Dit inderdaad. Dat je hier Łberhaupt in de eerste plaats mee instemde.
pi_178239455
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 15:31 schreef TheoddDutchGuy het volgende:
Tja verder richting het oosten van Europa word je als vrouw geacht onderdanig te zijn naar de man toe, dat is niet bepaald een geheim.

Hier zijn vrouwen wellicht in sommige opzichten tť vrij. :P
Daarmee bedoel ik, hoge verwachtingen van een man maar zelf weinig te bieden hebben qua inkomen en wat in huis doen. (hoewel dat ook best positief aan het veranderen is qua zelfstandigheid van veel vrouwen zeker in de afgelopen 10 jaar mede dankzij de crisis)
Je kan natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken en iets in huis doen. Of een huishoudster nemen als je allebei geen tijd en zin hebt.
pi_178241011
quote:
1s.gif Op zondag 1 april 2018 16:01 schreef Panthera1984 het volgende:

[..]

Je zit er nu doorheen, maar als je nooit eerder tekenen van depressie oid hebt gehad, zou ik willen voorkomen in zo'n traject te komen.
Ik ben daar van mijn antidepressiva af gegaan. Misschien moet ik nu nagaan of dat wel een goed idee was ook, maar dan zou ik alsnog een andere type antidepressiva moeten vinden.

@andere reacties; het leven was helemaal niet slecht, daar niet van, ik mocht en kon doen wat ik wilde, alleen moest ik de taal leren, koken en schoonmaken. De manier waarop het allemaal samen is gegaan is gewoon verkeerd geweest.
Het is inderdaad een wat meer Tsjechisch ding om de vrouw thuis te laten, maar dit vond ik niet erg. Het was niet altijd zo slecht, veel mooie dagen en tijden gehad, maar ik schrijf het dan zo op dat het eenzijdig oneerlijk was. Lang verhaal kort, het was geen nachtmerrie, maar ook niet wat ik wilde in mijn leven. En ik miste mijn ouders ontzettend erg, en zij mij ook. Ik wist niet hoe ik het kon zien dat ik kinderen zou hebben en die konden mijn ouders nooit zien of spreken, nee dat vond ik helemaal niks.

Momenteel weet ik totaal niet waar ik heen wil, misschien pak ik straks een parttime baan en een (snel)opleiding om iets met dieren te doen, geen arts maar toch. Al sta ik straks in een winkel broeken of kleding te verkopen, is helemaal niks mis mee. Misschien een receptioniste of iets, ik weet en zie het nog niet helemaal. Ik ga gewoon rustig aan opbouwen, dinsdag even terug naar de dokter voor een goed gesprek(dubbele afspraak?). Het is allemaal gewoon frustrerend, het ene moment zie ik van alles en is het leuk, volgende moment sta ik op janken en negatieve gedachtes.

Ik moet ook wat in Haarlem vinden om te doen, ik wil meedoen aan een DnD groep maar ik weet niet hoe ik dat moet vinden, ik kan mijn broer vragen, die speelt het met een vaste groep die vol zit, maar ik ben nog geen superfietser (ik was wezen aquarobiken en merkte totaal geen spierkracht te hebben in armen of benen, ben op de een of andere manier wel afgevallen xD), ik moet dan van Heemstede naar Haarlem fietsen en dan wegwijs zijn, moet er allemaal weer inkomen. Het zit ook niet dichtbij een bushalte wat ik van hem hoorde dus maakt het wat onhandiger erheen te gaan...
Juist.
  zondag 1 april 2018 @ 18:43:27 #37
399258 Voszje
Commiegodin
pi_178241190
Hm, best wel een aantal herkenbare punten in je verhaal. Blijf vooral van je afschrijven als je dat nodig hebt en zoek afleiding. Sterkte!
"Jij bent het lekkerste wijf van FOK!" - Toto69
"Niet weten dat Voszje een sluwe godin is :')" - Dven
"Jammer dat we onze enige Oostblokuser moeten missen nu Voszje blijkbaar een leven heeft gekregen :N." - MAHL
pi_178241421
Volgens mij is TS een beetje autistisch.
pi_178242979
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 18:59 schreef Anthonie1 het volgende:
Volgens mij is TS een beetje autistisch.
En waarom dan wel? Ik ben een gameliefhebber die graag achter de pc zit en dat wereldje moet nou eenmaal veranderen? Ik ben volledig gevoelig naar alles en uit die dingen ook gewoon. Als je dit stelt mag je er wel meer aan zeggen dan dit. :9
Juist.
pi_178243016
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 20:17 schreef Emisys het volgende:

[..]

En waarom dan wel? Ik ben een gameliefhebber die graag achter de pc zit en dat wereldje moet nou eenmaal veranderen? Ik ben volledig gevoelig naar alles en uit die dingen ook gewoon. Als je dit stelt mag je er wel meer aan zeggen dan dit. :9
Autisme wil niet zeggen dat je geen gevoel hebt he... Maar het hele verhaal klinkt gewoon iets te perfect wat mij betreft.

Maar neem maar niks van mij aan, want ik ben gewoon een kutuser.
pi_178243150
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 20:18 schreef Anthonie1 het volgende:

[..]

Autisme wil niet zeggen dat je geen gevoel hebt he... Maar het hele verhaal klinkt gewoon iets te perfect wat mij betreft.

Maar neem maar niks van mij aan, want ik ben gewoon een kutuser.
Bedoel ik ook niet. Maar mijn broer heeft PDD-NOS en die heeft niet door wanneer hij over de lat gaat, of huilen om opa die begraven werd was er ook niet. Dat soort dingetjes. Ik heb wel eens gedacht dat ik een angststoornis kan hebben, maar ik denk niet dat ik in de autistische straat terecht kom.
En kutusers mogen ook gewoon hun mening geven, krijg ik alleenmaar meer inzicht van.
Het was op zich een perfect verhaaltje en leventje, maar de alcohol en communicatie met anderen missen maakte het moeilijk. Allemaal kleine irritaties die uiteindelijk te groot werden, en ik kan me het niet over het hart krijgen weg te gaan van mijn ouders (was al moeilijk, maar toen ik nu terugkwam was het veel zwaarder, liefdesblind geweest i guess).
Juist.
pi_178243170
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 20:23 schreef Emisys het volgende:

[..]

Bedoel ik ook niet. Maar mijn broer heeft PDD-NOS en die heeft niet door wanneer hij over de lat gaat, of huilen om opa die begraven werd was er ook niet. Dat soort dingetjes. Ik heb wel eens gedacht dat ik een angststoornis kan hebben, maar ik denk niet dat ik in de autistische straat terecht kom.

Ik ken inmiddels meerdere vrouwen met autisme. Die hebben ook jaren 'gefunctioneerd' zonder enig probleem. En als je broer op het spectrum zit, dan zit het misschien wel in je familie.
pi_178243230
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 20:23 schreef Anthonie1 het volgende:

[..]

Ik ken inmiddels meerdere vrouwen met autisme. Die hebben ook jaren 'gefunctioneerd' zonder enig probleem.
Autisme word soms ook voor de meest kleine dingetjes bij iemand opgeschreven.
Mijn oma heeft het ook, ik weet dat het in de familie zit, maar ik heb volgens mij meer angststoornissen (jarenlang gepest geweest, meer dan 10) dan autisme. Maar ik kan dat niet van mijzelf aflezen natuurlijk. Zou op zich wel handig zijn hoor, dan word ik wat bijgestuurd :9
Juist.
pi_178243254
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 20:26 schreef Emisys het volgende:

[..]

Autisme word soms ook voor de meest kleine dingetjes bij iemand opgeschreven.
Mijn oma heeft het ook, ik weet dat het in de familie zit, maar ik heb volgens mij meer angststoornissen (jarenlang gepest geweest, meer dan 10) dan autisme. Maar ik kan dat niet van mijzelf aflezen natuurlijk. Zou op zich wel handig zijn hoor, dan word ik wat bijgestuurd :9
Vrijwel alle autisten die ik ken hebben angststoornissen. Als ik het zo hoor zit jij ook gewoon op het spectrum. Niks mis mee, maar wel iets om rekening meet houden.
pi_178243326
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 20:27 schreef Anthonie1 het volgende:

[..]

Vrijwel alle autisten die ik ken hebben angststoornissen. Als ik het zo hoor zit jij ook gewoon op het spectrum. Niks mis mee, maar wel iets om rekening meet houden.
Klopt, al gaat het meestal om het grote idee van verandering. Is inderdaad wel iets waar ik misschien wat meer in moet zoeken of laten nakijken, want veranderingen als deze zijn ook eng. Maar ik kom natuurlijk ook uit een luizenleventje nu in een werkleventje, en dat is toch ook alles omdraaien.
Juist.
pi_178243355
Voordeel van werk is wel dat je routine krijgt. En dat werkt vast heel rustgevend voor jou.
pi_178243479
Klopt, wanneer ik erin zit valt het allemaal mee, hopen dat ik op de goede plek zit en wat mensen ontmoet is waar ik me gek maak. Ik ben gewoon als de dood dat het allemaal verkeerd gaat, of dat ik te snel iets ga doen en dan mentaal instort.
Juist.
pi_178243723
Die angst voor het onbekende/verandering hoort er helaas gewoon bij. Je zult daar mee moeten leren omgaan, want dat zal nooit verdwijnen.

En vooral oppassen in relaties, want als je te snel vertrouwen in een ander legt dan kan dat tegen je gebruikt worden natuurlijk. Ook al voelt dat heel veilig en geruststellend.

[ Bericht 7% gewijzigd door Anthonie1 op 01-04-2018 20:50:11 ]
pi_178244162
Een leven als fulltime huisvrouw terwijl je zo jong bent vind ik niet bepaald een luizenleventje. Eerder een gevangenisleven. Een meid van 22 hoort te genieten van het leven en te werken of een opleiding te volgen.
pi_178248567
Jezus Anthonie1, zo praat je haar dadelijk nog autisme aan en wordt ze het echt :9

Ts, sterkte!
PSN/GTAO : tessaap
pi_178249083
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 12:16 schreef Gerd_von_Fotzen het volgende:
Ik heb een jaartje in Praag gewoond en goed Tsjechisch geleerd ondanks dat ik verre van een talenknobbel heb.
Dus heb je wel echt je best gedaan?
Serieus? Wtf is dit nou voor een reactie?
  maandag 2 april 2018 @ 01:20:32 #52
450148 PrisTheShiz
Niks mis met visch
pi_178249227
Sorry maar ik lees hier alleen, kan niet, gaat niet, wil niet, lukt niet.
Misschien moet je jezelf eens een flinke schop onder je reet geven en gewoon iets van het leven maken. :')
Ik moest de groeten doen van Kapitein Ortega.
pi_178251380
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 01:20 schreef PrisTheShiz het volgende:
Sorry maar ik lees hier alleen, kan niet, gaat niet, wil niet, lukt niet.
Misschien moet je jezelf eens een flinke schop onder je reet geven en gewoon iets van het leven maken. :')
Omdat ik het allemaal eng vind. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen en ik sta nog steeds op jankbuien random, shaken en overwelmt worden door stress van dat ik wat moet gaan doen.
Deels geef ik je groot gelijk, maar tegelijkertijd weet ik zelf ook dat ik mezelf even een break moet geven, leven gaat door en ik ook wel. Mensen proberen me dat ook te zeggen, ik MAG en HEB de tijd om rustig aan te doen, wat te beginnen en dan opstaan, maar of ik daar klaar voor ben weet ik niet, ik denk dat dat het grootste probleem is momenteel. Sowieso meer praten met anderen en de dokter om nog wat raad vragen kan geen kwaad.
Ik kom er wel, soms zie ik dat, maar momenteel het vaakst niet. Stress vreet me op en het is een frustrerend rondje waar ik een steuntje bij nodig denk te hebben.
Grootste probleem is ook; ik heb totaal geen vrienden (afgezien van 1 maar die is kinderen verloren niet lang geleden dus hoe ik daar met mijn "kleine probleem" kan zitten is raar), dus ik moet daar ook wat aan doen...

@springstok ik kan nog niet terug dmen (account moet een week oud zijn); ik ken de plaats en op zich zou ik daarnaartoe kunnen, vind het alleen eng/raar om alleen te gaan.
Juist.
pi_178252370
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 01:10 schreef Raskolnikow het volgende:

[..]

Serieus? Wtf is dit nou voor een reactie?
Zavři hubu
pi_178252492
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 01:20 schreef PrisTheShiz het volgende:
Sorry maar ik lees hier alleen, kan niet, gaat niet, wil niet, lukt niet.
Misschien moet je jezelf eens een flinke schop onder je reet geven en gewoon iets van het leven maken. :')
:')

Geef dr ff de tijd anders.
It isn't about the cards you're dealt, nor the value it represents.
It's about how to play 'em.
pi_178252774
Kan je niet een bijbaantje voor een dag of een paar dagen zoeken, intussen aan jezelf werken en daarna op zoek naar echt werk of een opleiding volgen?
pi_178252789
Zat ik wel aan te denken. Een 0 uren contract ergens. I guess wel een kans om wat te doen, maar ook niet 1,2,3 te vinden denk ik...
Juist.
pi_178252844
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 11:24 schreef Emisys het volgende:
Zat ik wel aan te denken. Een 0 uren contract ergens. I guess wel een kans om wat te doen, maar ook niet 1,2,3 te vinden denk ik...
In veel regio's is er altijd wel werk te vinden. Welke regio woon je en wat voor werk zoek je?
pi_178252905
quote:
1s.gif Op maandag 2 april 2018 11:27 schreef Basp1 het volgende:

[..]

In veel regio's is er altijd wel werk te vinden. Welke regio woon je en wat voor werk zoek je?
Woon in Heemstede (naast Haarlem), weet niet precies wat ik zoek momenteel. Receptioniste of gewoon een kassabaan, weet niet of ik staand werk goed kan volhouden, heb een zwakke maag en laag bloeddruk.
Juist.
pi_178253069
Sja. Zo te zien heb je een onvervalste Oostblok Experience gehad. Waar vrouwen koken en poetsen en mannen zuipen en lethargisch zijn. Je moet je afvragen of je dat op de lange termijn had volgehouden. Die cultuur verander je echt niet. Begrijp me niet verkeerd: lang niet alle mensen in die landen zijn zo. Maar als ze wel zo zijn, kun je er weinig mee.

Er zijn banen in overvloed. Waarom maak je je daar druk om? Neem even een paar weken de tijd om tot rust te komen en klop dan aan bij het uitzendbureau.

Sterkte! :)
pi_178253229
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 11:37 schreef Budapestenaar het volgende:

Ja, ik hoor dat van iedereen :9 En waar ik me druk om maak is dat ik een "leech" ben mij mijn ouders, vinden zij niet erg maar hoe sneller ik wat doe hoe beter, toch? Het werk idee is ook van; zit ik dan wel op mijn plek? Kan ik dit wel? etc.
Heb al gekeken op banensites maar ik maak me daar gek mee. Werkt allemaal niet handig. :9
Als ik niks doe schiet ik meteen in de stress. Allemaal lekker onhandig terwijl ik zelf weet dat ik rust nodig heb, en nu MAG luieren/relaxen.
Juist.
pi_178253280
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 11:46 schreef Emisys het volgende:

[..]

Ja, ik hoor dat van iedereen :9 En waar ik me druk om maak is dat ik een "leech" ben mij mijn ouders, vinden zij niet erg maar hoe sneller ik wat doe hoe beter, toch? Het werk idee is ook van; zit ik dan wel op mijn plek? Kan ik dit wel? etc.
Heb al gekeken op banensites maar ik maak me daar gek mee. Werkt allemaal niet handig. :9
Als ik niks doe schiet ik meteen in de stress. Allemaal lekker onhandig terwijl ik zelf weet dat ik rust nodig heb, en nu MAG luieren/relaxen.
Of je gunt jezelf een paar weken rust en gebruikt die weken om bij te komen. Of je gaat morgen naar het uitzendbureau om een baan te zoeken. Het heeft niet zo veel zin om thuis te gaan zitten en jezelf gek te maken. Toch?
pi_178253355
Kijk eens naar dingen die je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Zet dat af tegen hoeveel energie je ongeveer kwijt bent en wat je zoal op een dag kan handelen en maak dan een planning. Dan kun je en een routine opbouwen en stapsgewijs opbouwen.
Kies voor afwisseling tussen de wat belastendere dingen en dingen waar je tot rust door kan komen, zodat je je batterij ook weer kan opladen. Dus kostte de boodschappen veel energie en wordt je ontspannen van gamen? Doe dan bij thuiskomst een bakje thee en game dan een half uurtje ofzo. Of koop zo een kleurboek voor volwassen.

Verder een open deur die je vast ook bij de huisarts of praktijkondersteuner te horen kan krijgen is mindfulness. Users hier schreven positieve dingen over een app zoals Headspace. Misschien is dat een leuke tool om erbij te houden.

Naar buiten gaan is een dingetje, maar wel heel belangrijk. Daglicht doet echt wat met je, dus als het even kan pak dan minimaal een half uurtje per dag mee. Of het een lekker wandeltje is of dat je op een bankje van wat zon geniet, zolang je het licht en de frisse lucht in ieder geval meepakt en hopelijk er een gewoonte van kan maken.
Ook een stok achter de deur kan zijn is om de boodschappen doen te verspreiden, zodat je iedere dag of om de dag echt met een doel op pad moet. Misschien kun je die eerst samen met een van je ouders of beide doen en dat dan afbouwen tot je alleen op ermee op je gemak bent.
Een hond kan ook prima in zoiets passen, zeker als je gek met dieren bent, maar beter weet je dan wel zeker dat je ook echt de deur uit kan gaan. Tussenoplossing is een hond lenen, dan ben je niet ineens +- vier keer per dag iedere dag bezig en kan je je nuttig voelen door het voor een ander te doen.

Kijk daarom ook eens bij je lokale vrijwilligersbank of buurthuis ofzo. Sommigen hebben netwerken dat je eens in de zoveel tijd of een dag(deel) per week iets voor een ander kan doen, zoals een boodschapje of de hond uitlaten ofzo. Er kunnen ook echt vrijwilligersfuncties zijn, bijvoorbeeld bij het dierenasiel waar ze de taken hoogstwaarschijnlijk ook via een vaste routine uitvoeren. Dat kan een extra stukje vastigheid en veiligheid bieden voor je. Dan kom je en buiten de deur en onder de mensen en het kan ook een enorme boost zijn dat je je nuttig kan maken en weer positieve feedback kan krijgen op dingen die je wel kan.
Let wel op als je een uitkering krijgt (na remigratie en in huis bij je ouders vermoedelijk niet), dat er regels voor vrijwilligerswerk zijn die je uitkering kan beÔnvloeden. Laat je hier goed over informeren.

Sterkte en succes morgen bij de huisarts
pi_178254152
Ben net naar de winkel voor de deur geweest. Ik heb daar vroeger gewerkt van 16-18 als kassamedewerker. Ging toen stoppen omdat mijn rooster teveel wisselde en ik niet zeker was van dagen. Stond ontzettend te shaken, sprak de zoon aan en morgen een gesprekje met de baas. Eng, maar als het iets zou kunen worden zou het prachtig zijn, ookal is het dan 2 dagen in de week, je word toch wel vaker eringegooid. Komt allemaal wel. Zet er geen hoop op in maar kan het altijd proberen :D
Juist.
pi_178254350
sterkte
terzijde, die vriendin die twee kinderen is kwijtgeraakt, bedoel je dat die kinderen zijn overleden ?? hoe dan , een verkeersongeluk?
pi_178254384
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 12:30 schreef Emisys het volgende:
Ben net naar de winkel voor de deur geweest. Ik heb daar vroeger gewerkt van 16-18 als kassamedewerker. Ging toen stoppen omdat mijn rooster teveel wisselde en ik niet zeker was van dagen. Stond ontzettend te shaken, sprak de zoon aan en morgen een gesprekje met de baas. Eng, maar als het iets zou kunen worden zou het prachtig zijn, ookal is het dan 2 dagen in de week, je word toch wel vaker eringegooid. Komt allemaal wel. Zet er geen hoop op in maar kan het altijd proberen :D
Mooi zo! Je weet pas of iets leuk is als je er gaat werken. Een baantje is mooi om weer ff in het ritme te komen. Met zulke dingen moet je gewoon je verstand op 0 zetten en gaan, anders kom je nergens.
pi_178254426
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 11:30 schreef Emisys het volgende:

[..]

Woon in Heemstede (naast Haarlem), weet niet precies wat ik zoek momenteel. Receptioniste of gewoon een kassabaan, weet niet of ik staand werk goed kan volhouden, heb een zwakke maag en laag bloeddruk.
En voor wat betreft dit sort dingen: niet zeuren, gewoon doen.
pi_178257425
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 12:40 schreef velden het volgende:
sterkte
terzijde, die vriendin die twee kinderen is kwijtgeraakt, bedoel je dat die kinderen zijn overleden ?? hoe dan , een verkeersongeluk?
Ze had een miskraam na ... 2 of 3 maanden? Dat was de jongste, en twee kids die al op de wereld waren. Haar oudste leeft nog, haar jongere is overleden maar hoe dat durfde ik ook niet te vragen. Moet nog contact met haar opnemen, maar mijn probleem voelt dan zo klein en stom.
Juist.
pi_178257635
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 15:09 schreef Emisys het volgende:

[..]

Ze had een miskraam na ... 2 of 3 maanden? Dat was de jongste, en twee kids die al op de wereld waren. Haar oudste leeft nog, haar jongere is overleden maar hoe dat durfde ik ook niet te vragen. Moet nog contact met haar opnemen, maar mijn probleem voelt dan zo klein en stom.
2 of 3 maanden, dat is dus geen kind maar een foetus.
pi_178257789
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 15:15 schreef DoubleDip het volgende:

[..]

2 of 3 maanden, dat is dus geen kind maar een foetus.
Details, het raakt alsnog hard, vooral dat ze er al een kwijt was.
Juist.
pi_178258218
Ik had 2 uur geleden met hem gechat over discord, ik houd contact mede om mijn spullen die daar nog zijn (grotendeels alleen kleding maar toch), maar nu viel hij uit. Ik probeer hem aan te wijzen dat ik er toch zeker van ben dat ik niet terug kom(nouja, probeer, meer dat ik hem afkap en zeg dat het over is). Dat begint hij nu in te zien, en het doet hem pijn en hij voelt zich denk ik machteloos. Dan zegt hij ineens allerlei dingen, waarom ik het niet kan, dat ik ons nooit als familie zag, dat ik alleen die fucking taal hoef te leren en dat doe ik er niet voor, etc.
Doet pijn, heb hem gewoon laten typen. Ben daarna naar beneden gegaan (pc staat boven op men kamer). Ik heb hem nergens een reactie gegeven. Deed pijn en is niet leuk, hij wilt het zo graag nog eens proberen, of dat ik mijn spullen ophaal en dan zien of de connectie weg is etc. Nee, dat kan ik niet en doe ik niet. Daarbij heb ik daar geen geld voor. Geen wonder dat mensen zeggen dat je contact moet stopzetten, maar ja. Hier ben ik dan wel sterker mee. :9
Juist.
  maandag 2 april 2018 @ 15:39:25 #72
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_178258222
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 15:09 schreef Emisys het volgende:

[..]

Ze had een miskraam na ... 2 of 3 maanden? Dat was de jongste, en twee kids die al op de wereld waren. Haar oudste leeft nog, haar jongere is overleden maar hoe dat durfde ik ook niet te vragen. Moet nog contact met haar opnemen, maar mijn probleem voelt dan zo klein en stom.
Als je dat niet eens durf te vragen klinkt het niet echt als een hechte vriendschap.
Meer als een kennis.
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_178258254
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 15:39 schreef Elpis het volgende:

[..]

Als je dat niet eens durf te vragen klinkt het niet echt als een hechte vriendschap.
Meer als een kennis.
Was over de telefoon. Gesprek wil ik zeker met haar hebben! Maar vind deze dingen beter om in het echt te horen, dan kan je ook steun geven, de telefoon vind ik daar niet gepast voor.
Juist.
  maandag 2 april 2018 @ 15:42:17 #74
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_178258293
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 15:40 schreef Emisys het volgende:

[..]

Was over de telefoon. Gesprek wil ik zeker met haar hebben! Maar vind deze dingen beter om in het echt te horen, dan kan je ook steun geven, de telefoon vind ik daar niet gepast voor.
En hoe lang geleden was dat?
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
  maandag 2 april 2018 @ 15:43:49 #75
112068 MMaRsu
I need some paprika
pi_178258333
klinkt als een gezellige vent
welcome to my submarine lair. It's long, hard and full of seamen!
pi_178258421
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 15:39 schreef Emisys het volgende:
Ik had 2 uur geleden met hem gechat over discord, ik houd contact mede om mijn spullen die daar nog zijn (grotendeels alleen kleding maar toch), maar nu viel hij uit. Ik probeer hem aan te wijzen dat ik er toch zeker van ben dat ik niet terug kom(nouja, probeer, meer dat ik hem afkap en zeg dat het over is). Dat begint hij nu in te zien, en het doet hem pijn en hij voelt zich denk ik machteloos. Dan zegt hij ineens allerlei dingen, waarom ik het niet kan, dat ik ons nooit als familie zag, dat ik alleen die fucking taal hoef te leren en dat doe ik er niet voor, etc.
Doet pijn, heb hem gewoon laten typen. Ben daarna naar beneden gegaan (pc staat boven op men kamer). Ik heb hem nergens een reactie gegeven. Deed pijn en is niet leuk, hij wilt het zo graag nog eens proberen, of dat ik mijn spullen ophaal en dan zien of de connectie weg is etc. Nee, dat kan ik niet en doe ik niet. Daarbij heb ik daar geen geld voor. Geen wonder dat mensen zeggen dat je contact moet stopzetten, maar ja. Hier ben ik dan wel sterker mee. :9
Ik zou je spullen ophalen, duidelijk maken dat het over en uit is en alle contact verbreken.
pi_178258422
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 15:42 schreef Elpis het volgende:

[..]

En hoe lang geleden was dat?
Vorige week, wil haar deze week spreken, ze heeft het ook heel druk (gaf ze ook aan).
Juist.
  maandag 2 april 2018 @ 22:23:32 #78
450148 PrisTheShiz
Niks mis met visch
pi_178267263
quote:
10s.gif Op maandag 2 april 2018 11:08 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

:')

Geef dr ff de tijd anders.
Ja ik ben niet van de zachte aanpak, maar bedoel het oprecht goed.
Ik moest de groeten doen van Kapitein Ortega.
pi_178268271
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 11:42 schreef Emisys het volgende:

Maar dat zie ik niet. Ik zie daar geen toekomst. Dat weet ik ook wel, dat zie ik ook in.

Hetgeen waar ik mijzelf helemaal gek om maak momenteel is; ik hoefde daar geen baan te hebben, ik hoefde mij geen zorgen te maken om geld. Nu, nu ben ik thuis, een wrak, mijn ouders hebben het niet breed en we hebben mijn kamer opnieuw ingericht.
Op dit stukje wil ik even reageren.
Ik kende iemand die midden in de 20 was, backpacker, en verliefd geworden op een Don Juan ergens in Latijns Amerika. Ze hebben daar de maŮana maŮana mentaliteit, en dat betekende dat hij niet kon wennen aan het werktempo in Nederland. Niet alleen dat, maar ook aan de mentaliteit waarmee mensen tov elkaar en tov het leven staan.

Zij had dus (net zoals jij) de keuze. Ofwel haar eigen leven en carriŤre in NL (ze had geen hoog diploma maar had wel ambitie voor een baan die ze graag wilde) ofwel al haar carriŤreplannen aan de kant gooien voor hem.

Ze koos voor de liefde en ging in zijn zaak werken. Beetje admin doen, maar vreselijk saai en totaal niet haar ambitie.

Ik zal je zeggen, ze heeft het anderhalf jaar volgehouden en kwam toen tot de vaststelling dat ze dit echt niet wilde met haar leven. Ging naar NL en hij bleef in eigen land. Einde relatie, want met hem waren er ook veel ruzies.

Jij moet, los van je relatie, uitmaken wat je met je leven wil doen. Als je terug gaat en opnieuw werkt aan een toekomst die je helemaal niet ziet slagen (los van de taal klinkt het niet alsof je je daar gelukkig zou kunnen voelen mbt sociaal contact etc) sta je op een keer 2 jaar verder en kun je opnieuw naar huis.

Wees dus heel eerlijk met jezelf. Ik zeg niet dat je moet quitten, maar maak voor jezelf uit wat eigenlijk je ambitie is. Het klinkt ook alsof je daar heel afhankelijk blijft van de goodwill van hem en van zijn familie.

Stop met dat gamen en zorg ervoor dat je onafhankelijk wordt
pi_178269749
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 23:16 schreef StevieW0nder het volgende:

[..]


Stop met dat gamen en zorg ervoor dat je onafhankelijk wordt
Even op dit stukje reageren (voor de rest een prima post hoor ;)).

Ze heeft een passie voor gamen, heeft er zelfs voor gestudeerd (game-artist). Waarom stopen dan?
pi_178272028
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 april 2018 02:17 schreef Lenny77 het volgende:

[..]

Even op dit stukje reageren (voor de rest een prima post hoor ;)).

Ze heeft een passie voor gamen, heeft er zelfs voor gestudeerd (game-artist). Waarom stopen dan?
Kan me vergissen maar ik heb niet de indruk dat haar gamen (komt niet buiten) in het teken staat van haar studie of dat het haar iets oplevert. Als ik lees over de hele dag binnen zitten komt TS behoorlijk "lost" over. Ligt ook in de lijn met dat depressief zijn.

Haar leven moet back on track en daar zijn drastische veranderingen voor nodig
pi_178272123
quote:
0s.gif Op maandag 2 april 2018 11:37 schreef Budapestenaar het volgende:
Sja. Zo te zien heb je een onvervalste Oostblok Experience gehad. Waar vrouwen koken en poetsen en mannen zuipen en lethargisch zijn. Je moet je afvragen of je dat op de lange termijn had volgehouden. Die cultuur verander je echt niet. Begrijp me niet verkeerd: lang niet alle mensen in die landen zijn zo. Maar als ze wel zo zijn, kun je er weinig mee.

Er zijn banen in overvloed. Waarom maak je je daar druk om? Neem even een paar weken de tijd om tot rust te komen en klop dan aan bij het uitzendbureau.

Sterkte! :)
Ik heb een Tsjechische vriendin en die moet helemaal niets hebben van Tsjechische mannen. Zoals TS hem beschrijft klinkt het zoals zij die mannen altijd beschrijft. Grove zuiplappen waar je geen relatie mee wilt.

Heb je die spullen van je echt heel hard nodig? Het zijn maar spullen hŤ. Ik zou het eventueel gewoon daar laten. Kan hij je ook nergens mee onder druk zetten oid en kan jij alles helemaal afkappen.

Baan ga je wel vinden :Y En anders misschien een leuke vervolgopleiding starten na de zomer?
Je komt er wel. Je ziet alleen door de bomen het bos even niet en bent neerslachtig. Langs de huisarts gaan vind ik ook goed advies wat hierboven al is gegeven.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_178274781
Update! Ik heb de baan gekregen! Mag donderdag al beginnen, het is kassawerk en dat vind ik leuk dus waarom niet! Hele opluchting en damn ben ik trots op mezelf :D
Juist.
  dinsdag 3 april 2018 @ 12:07:01 #84
399258 Voszje
Commiegodin
pi_178274870
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 12:01 schreef Emisys het volgende:
Update! Ik heb de baan gekregen! Mag donderdag al beginnen, het is kassawerk en dat vind ik leuk dus waarom niet! Hele opluchting en damn ben ik trots op mezelf :D
Goed gedaan! ^O^
"Jij bent het lekkerste wijf van FOK!" - Toto69
"Niet weten dat Voszje een sluwe godin is :')" - Dven
"Jammer dat we onze enige Oostblokuser moeten missen nu Voszje blijkbaar een leven heeft gekregen :N." - MAHL
  dinsdag 3 april 2018 @ 12:08:57 #85
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_178274909
Wat een verhaal. Goed dat je daar een punt achter hebt gezet.
If at first you don't succeed, skydiving is not for you.
pi_178275000
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 12:01 schreef Emisys het volgende:
Update! Ik heb de baan gekregen! Mag donderdag al beginnen, het is kassawerk en dat vind ik leuk dus waarom niet! Hele opluchting en damn ben ik trots op mezelf :D
Gefeliciteerd! *O*
  dinsdag 3 april 2018 @ 12:16:38 #87
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_178275034
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 12:01 schreef Emisys het volgende:
Update! Ik heb de baan gekregen! Mag donderdag al beginnen, het is kassawerk en dat vind ik leuk dus waarom niet! Hele opluchting en damn ben ik trots op mezelf :D
Mooi zo ^O^ dit zal je ook goed doen m.b.t verwerken lijkt me.
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_178281404
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 12:01 schreef Emisys het volgende:
Update! Ik heb de baan gekregen! Mag donderdag al beginnen, het is kassawerk en dat vind ik leuk dus waarom niet! Hele opluchting en damn ben ik trots op mezelf :D
Goed bezig, de rest komt vanzelf!
Meeste mensen overleven een relatiebreuk :Y
Jij ook!!
pi_178281441
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 12:01 schreef Emisys het volgende:
Update! Ik heb de baan gekregen! Mag donderdag al beginnen, het is kassawerk en dat vind ik leuk dus waarom niet! Hele opluchting en damn ben ik trots op mezelf :D
Gefeliciteerd! :D *O*
And the druids turn to stone...
pi_178285192
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 12:01 schreef Emisys het volgende:
Update! Ik heb de baan gekregen! Mag donderdag al beginnen, het is kassawerk en dat vind ik leuk dus waarom niet! Hele opluchting en damn ben ik trots op mezelf :D
Gefeliciteerd *O*
pi_178296455
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 april 2018 08:31 schreef StevieW0nder het volgende:

[..]

Kan me vergissen maar ik heb niet de indruk dat haar gamen (komt niet buiten) in het teken staat van haar studie of dat het haar iets oplevert. Als ik lees over de hele dag binnen zitten komt TS behoorlijk "lost" over. Ligt ook in de lijn met dat depressief zijn.

Haar leven moet back on track en daar zijn drastische veranderingen voor nodig
Gamen is wel iets wat ik zie als; Mensen vinden er niks ergs aan als lezen een hobby is, maar gamen is meteen verkeerd. Terwijl je je precies hetzelfde doet, je plaatst je in een andere wereld.

Klopt wel op zich dat het niet alles te maken heeft met mijn opleiding; daarvoor teken ik.
Ik ben op mijn 15e aan anti-depressiva gegaan en ben daarmee mijn tekendrang, die van dagelijks ieder moment (vooral op school) een tekening maken, tot nu vrijwel niet.
Ik ben nu van mijn depressiva af, maar of dat een goed idee was weet ik momenteel niet. Snap wat je bedoelt, en momenteel ben ik al veel minder (mede omdat van een beest van een pc naar een vrijwel kapotte laptop wisselen niet leuk is :9 ) op de pc.

Waar ik momenteel erg veel last mee heb is, het ene moment heb ik nergens last van, maar 3/4 van mijn tijd gaat mijn hoofd op negatieve stand. Nu heb ik een baantje zodat ik kan zoeken wat ik wil, en mijn hoofd gaat "Is dit wat je wilt? Zo kan je toch niet blijven werken?" Zover heb ik nog geen dag gehad zonder dit soort negatief gelul en ik word er ziek van. ;(
Juist.
  woensdag 4 april 2018 @ 10:21:19 #92
207884 Heremeteit
alweer een poort
pi_178296997
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 14:22 schreef isax het volgende:
Sorry maar had je van te voren wel gecheckt wat de cultuur is in TsjechiŽ of dacht je oh dat is in Europa, zal wel niets anders zijn?
Want dit verhaal was typisch Tsjechisch.
Erg stereotype inderdaad. De drank, inwonen bij ouders, werken in pa's bedrijf, de vrouw is huisvrouw. En dan die negatieve feedback op alles. Bij ons is het: "9 goed, netjes gedaan" terwijl het daar is: "1 fout, je bent waardeloos".

TsjechiŽ, het land waar de fles altijd leeg gaat, en het glas half leeg is :P .

Hopelijk was dit een leerzame ervaring voor de TS en laat ze zich nooit meer in zo'n afhankelijke positie plaatsen.
  woensdag 4 april 2018 @ 10:35:26 #93
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_178297164
5 jaar internetrelatie staat gelijk aan 5 dagen echte relatie.
pi_178299871
quote:
1s.gif Op woensdag 4 april 2018 10:21 schreef Heremeteit het volgende:

[..]

Erg stereotype inderdaad. De drank, inwonen bij ouders, werken in pa's bedrijf, de vrouw is huisvrouw. En dan die negatieve feedback op alles. Bij ons is het: "9 goed, netjes gedaan" terwijl het daar is: "1 fout, je bent waardeloos".

TsjechiŽ, het land waar de fles altijd leeg gaat, en het glas half leeg is :P .

Hopelijk was dit een leerzame ervaring voor de TS en laat ze zich nooit meer in zo'n afhankelijke positie plaatsen.
Nou nou zeg, iedereen is daar zo raar over. Ik ben het er wel mee eens dat men daar veel meer drinkt, dat begint ook al in de middag (hijzelf gelukkig niet). Zijn ouders komen uit Rusland, toen naar Oekraine (hun woonplaats daar is niet meer), die vader heeft dag in dag uit vrijwel volle dagen gewerkt, zodat ze weg konden gaan. Nu heeft die man een goedlopend bedrijf maar staat wel te stressen dat het ook goed mag/zal blijven lopen. Zij kwamen naar Tsjechie dat hij 6 of 8 jaar was. Zijn moeder was eerst lerares Duits en daarna huisvrouw geworden.
Zijn achtergrond is dus totaal niet "typisch Tsjechisch"(ga niet beginnen over "dan is het typisch Russisch"). Afgezien daarvan zijn er heel veel vrouwen te vinden in allerlei soorten werk, dus dat is ook al niet meer zo. Begrijp dat veel mensen het zo zeggen en "typisch" zien, maar zo "typisch" is het niet.
Juist.
pi_178300095
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 13:00 schreef Emisys het volgende:

[..]

Nou nou zeg, iedereen is daar zo raar over. Ik ben het er wel mee eens dat men daar veel meer drinkt, dat begint ook al in de middag (hijzelf gelukkig niet). Zijn ouders komen uit Rusland, toen naar Oekraine (hun woonplaats daar is niet meer), die vader heeft dag in dag uit vrijwel volle dagen gewerkt, zodat ze weg konden gaan. Nu heeft die man een goedlopend bedrijf maar staat wel te stressen dat het ook goed mag/zal blijven lopen. Zij kwamen naar Tsjechie dat hij 6 of 8 jaar was. Zijn moeder was eerst lerares Duits en daarna huisvrouw geworden.
Zijn achtergrond is dus totaal niet "typisch Tsjechisch"(ga niet beginnen over "dan is het typisch Russisch"). Afgezien daarvan zijn er heel veel vrouwen te vinden in allerlei soorten werk, dus dat is ook al niet meer zo. Begrijp dat veel mensen het zo zeggen en "typisch" zien, maar zo "typisch" is het niet.
Oh dus ga je nu terug dan?
pi_178300117
quote:
10s.gif Op woensdag 4 april 2018 13:11 schreef LurkJeRot het volgende:

[..]

Oh dus ga je nu terug dan?
Flauw en nee. Maar men brengt dit steeds naar boven en ik geef gewoon aan dat het anders is.
Juist.
pi_178300149
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 13:12 schreef Emisys het volgende:

[..]

Flauw en nee. Maar men brengt dit steeds naar boven en ik geef gewoon aan dat het anders is.
Zo klinkt het niet eigenlijk, in je verhaal.
Maargoed, boeien ook verder.
pi_178300379
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 09:44 schreef Emisys het volgende:

[..]

Waar ik momenteel erg veel last mee heb is, het ene moment heb ik nergens last van, maar 3/4 van mijn tijd gaat mijn hoofd op negatieve stand. Nu heb ik een baantje zodat ik kan zoeken wat ik wil, en mijn hoofd gaat "Is dit wat je wilt? Zo kan je toch niet blijven werken?" Zover heb ik nog geen dag gehad zonder dit soort negatief gelul en ik word er ziek van. ;(
Wat bedoel je hier mee? Hoezo zou je niet kunnen blijven werken? De afleiding die het brengt is juist hartstikke goed.
pi_178303582
quote:
1s.gif Op woensdag 4 april 2018 13:24 schreef lemmethinkaboutit het volgende:

[..]

Wat bedoel je hier mee? Hoezo zou je niet kunnen blijven werken? De afleiding die het brengt is juist hartstikke goed.
Dat bedoel ik. Mijn gedachtes gaan gewoon naar negatief zonder reden, en om daar sterk in te blijven is echt niet makkelijk en fijn. Ik heb nu voor vrijwel een maand geen dag kunnen genieten, relaxen of gewoon kunnen zeggen dat ik happy ben.
Tuurlijk kan ik er blijven werken, maar is een kassabaan wat ik de rest van mijn leven wil? MAAKT HET WAT UIT NU, NEE WANT IK MOET MEZELF GEWOON EVEN LEKKER OPRAPEN BREIN. GA HET DAK OP.
Als ik geld verdien en wat kan doen kan ik ook naar de control bijeenkomsten in Utrecht en daar misschien naar een baantje vissen (control is een game-company samenkomst voor alle kleine game bedrijven/mensen geinteresseerd in de branche).

Maarja, de negatieve gedachtes gaan van s'ochtends dat ik mijn bed uit kom, tot s'avonds dat ik er weer in ga. Kan niet wachten om vrijdag naar de dokter te gaan. Ik vreet mezelf zo nog op. Het is een paar minuten positieve gedachtes per dag, vooral als ik kan praten, maar verders negatief als de pest. Kan geen film kijken zonder dat gedachtes alsnog negatief worden. Kan geen moment rustig iets doen want dan zit die negatieve stem erbij. Bij een tvprogramma komt er alleenmaar "wat zou hij/zij voor baan hebben" en al die crap. HET IS DAMN FRUSTREREND.
Juist.
pi_178303632
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 13:13 schreef LurkJeRot het volgende:

[..]

Zo klinkt het niet eigenlijk, in je verhaal.
Maargoed, boeien ook verder.
In mijn geval was dat wel zo, maar het land zelf en de mensen daar, hebben toch heel veel mensen deze levensstijl niet. Dat bedoelde ik ;)
Juist.
  woensdag 4 april 2018 @ 17:25:20 #101
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_178305524
Lekker bezig, dit gaat helemaal goed komen.

Welkom terug in Nederland *O*
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | IntuÔtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_178314231
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 09:44 schreef Emisys het volgende:

[..]

Gamen is wel iets wat ik zie als; Mensen vinden er niks ergs aan als lezen een hobby is, maar gamen is meteen verkeerd. Terwijl je je precies hetzelfde doet, je plaatst je in een andere wereld.

Klopt wel op zich dat het niet alles te maken heeft met mijn opleiding; daarvoor teken ik.
Ik ben op mijn 15e aan anti-depressiva gegaan en ben daarmee mijn tekendrang, die van dagelijks ieder moment (vooral op school) een tekening maken, tot nu vrijwel niet.
Ik ben nu van mijn depressiva af, maar of dat een goed idee was weet ik momenteel niet. Snap wat je bedoelt, en momenteel ben ik al veel minder (mede omdat van een beest van een pc naar een vrijwel kapotte laptop wisselen niet leuk is :9 ) op de pc.

Waar ik momenteel erg veel last mee heb is, het ene moment heb ik nergens last van, maar 3/4 van mijn tijd gaat mijn hoofd op negatieve stand. Nu heb ik een baantje zodat ik kan zoeken wat ik wil, en mijn hoofd gaat "Is dit wat je wilt? Zo kan je toch niet blijven werken?" Zover heb ik nog geen dag gehad zonder dit soort negatief gelul en ik word er ziek van. ;(
Als je 3 banen moest opsommen die je in de toekomst zou zien zitten (buiten de game wereld), welke banen zouden dat dan zijn?

En kun je als single gelukkig zijn of heb je dan het gevoel dat je iets mist?
pi_178318047
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 15:40 schreef Emisys het volgende:

[..]
Tuurlijk kan ik er blijven werken, maar is een kassabaan wat ik de rest van mijn leven wil? MAAKT HET WAT UIT NU, NEE WANT IK MOET MEZELF GEWOON EVEN LEKKER OPRAPEN BREIN. GA HET DAK OP.
Moest stiekem lachen :@
Nee, maar serieus, misschien is het tijd om psychische begeleiding aan te vragen, voor die rare negatieve gedachten. Even bij de huisarts vragen :)
  donderdag 5 april 2018 @ 08:53:41 #104
287741 matspontius
Same old shit, different day
pi_178318080
Wees blij dat je daar vanaf bent. Want een vrouw onvriendelijke sfeer daar zeg! Je bent 24 en nog erg jong - kijk naar de toekomst en leer hiervan. Nooit meer met zo'n type kerel in zee gaan, nooit meer!

[ Bericht 2% gewijzigd door matspontius op 05-04-2018 09:01:19 ]
"Hoka Hey!"
pi_178318874
quote:
0s.gif Op woensdag 4 april 2018 23:13 schreef StevieW0nder het volgende:

[..]

Als je 3 banen moest opsommen die je in de toekomst zou zien zitten (buiten de game wereld), welke banen zouden dat dan zijn?

En kun je als single gelukkig zijn of heb je dan het gevoel dat je iets mist?
Ik mis het wel. Maar mede ook omdat ik gewoon geen vrienden heb momenteel. Ik heb er een, maar die is moeder en druk. Ze wilde dat ik meeging naar de bingo maar ik heb 0,0 om uit te geven voor de rest van de maand dus dat werd m niet.

Sowieso een creatieve baan, of een baan met veel praat. Zou best in een dierenwinkel willen staan, of aan kinderboeken werken ofzo. Momenteel nog geen idee.

quote:
1s.gif Op donderdag 5 april 2018 08:49 schreef lemmethinkaboutit het volgende:

[..]

Moest stiekem lachen :@
Nee, maar serieus, misschien is het tijd om psychische begeleiding aan te vragen, voor die rare negatieve gedachten. Even bij de huisarts vragen :)
Jep, morgen ochtend naar de huisarts, kon niet eerder want ze willen me een dubbele afspraak geven ipv. 10min. Dus sta daar wel om te springen.

Moet straks werken, 2 uurtjes om het weer aan te leren, sta al strak van spanning en negatief gelul. Terwijl ik er eigenlijk wel zin in heb. :{
Juist.
pi_178318915
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 10:00 schreef Emisys het volgende:

[..]

Jep, morgen ochtend naar de huisarts, kon niet eerder want ze willen me een dubbele afspraak geven ipv. 10min. Dus sta daar wel om te springen.

Moet straks werken, 2 uurtjes om het weer aan te leren, sta al strak van spanning en negatief gelul. Terwijl ik er eigenlijk wel zin in heb. :{
Top ^O^ veel succes.
pi_178324688
Zo, twee uurtjes gewerkt. Ontzettend gezellig en naar mijn zin gehad. Morgenochtend nog wel even naar de dokter, mede om dit allemaal gewoon aan te kaarten. Dan om 1 uur weer werken tot 4 of 5 als het goed gaat. Ben ontzettend tevreden over mijzelf :D
Juist.
pi_178325224
Bizar verhaal wel, best lang ook...

Je hebt absoluut de juiste keuze gemaakt. Je voelde je niet thuis in TsjechiŽ, had geen klik met zijn familie, en ook steeds minder met hem. Wat blijft er dan over?

Hij wilde geen normale relatie, hij zocht iemand om voor zijn eten te zorgen, zijn huis schoonhield en waarbij hij aan zijn trekken kon komen. Absoluut geen voorbeeld van een normale relatie.

Dat je je kut voelt is logisch, je laat iets achter waar je jaren je best voor heb gedaan en iemand met wie je jarenlang je leven hebt gedeeld. Je geeft zelf al aan dat je tot rust moet komen, neem daar de tijd voor. Ga anders nog een keer naar de psychologe van de huisarts om te praten.

Die ene vriendin die je hebt. Zij heeft 2 kindjes verloren, maar wie zegt dat ze niet met jou over dit wil praten. Je kunt toch samen over jullie moeilijkheden praten? Het is niet voor niets een vriendin.

Sterkte in ieder geval, je bent beter af zo. Hoe clichť dat ook klinkt

*edit
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 15:30 schreef Emisys het volgende:
Zo, twee uurtjes gewerkt. Ontzettend gezellig en naar mijn zin gehad. Morgenochtend nog wel even naar de dokter, mede om dit allemaal gewoon aan te kaarten. Dan om 1 uur weer werken tot 4 of 5 als het goed gaat. Ben ontzettend tevreden over mijzelf :D
Goed bezig!! :)
pi_178325349
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 15:30 schreef Emisys het volgende:
Zo, twee uurtjes gewerkt. Ontzettend gezellig en naar mijn zin gehad. Morgenochtend nog wel even naar de dokter, mede om dit allemaal gewoon aan te kaarten. Dan om 1 uur weer werken tot 4 of 5 als het goed gaat. Ben ontzettend tevreden over mijzelf :D
*O*
pi_178325401
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 15:58 schreef Joel_87 het volgende:
Bizar verhaal wel, best lang ook...

Je hebt absoluut de juiste keuze gemaakt. Je voelde je niet thuis in TsjechiŽ, had geen klik met zijn familie, en ook steeds minder met hem. Wat blijft er dan over?

Hij wilde geen normale relatie, hij zocht iemand om voor zijn eten te zorgen, zijn huis schoonhield en waarbij hij aan zijn trekken kon komen. Absoluut geen voorbeeld van een normale relatie.

Dat je je kut voelt is logisch, je laat iets achter waar je jaren je best voor heb gedaan en iemand met wie je jarenlang je leven hebt gedeeld. Je geeft zelf al aan dat je tot rust moet komen, neem daar de tijd voor. Ga anders nog een keer naar de psychologe van de huisarts om te praten.

Die ene vriendin die je hebt. Zij heeft 2 kindjes verloren, maar wie zegt dat ze niet met jou over dit wil praten. Je kunt toch samen over jullie moeilijkheden praten? Het is niet voor niets een vriendin.

Sterkte in ieder geval, je bent beter af zo. Hoe clichť dat ook klinkt

*edit

[..]

Goed bezig!! :)

Thanks!
Deels is het lastig omdat ik het leven daar op zich fijn vond, maar tijdsgewijs niet (5 uur opstaan, om 2 uur koken en dan ook wat eetbaars maken) en emotioneel gezien was er veel van mijn kant niet verteld. En nu dat we apart zijn en hier en daar contact hebben of een spelletje spelen is raar. Hij is/was toch mijn maatje. Ik houd sowieso afstand. Ik weet en wil het zelf niet dat ik terug ga, maar deels mis ik de tijd die we hadden toch. Het was een relax-luxe leven als ik de taal leerde. Maar ik heb daar geen connecties etc.
Hier mis ik mijn ouders, die wil ik kunnen steunen als ze oud zijn. Het is wat dubbel. Hij ziet ook alles in en dat maakt het heel frustrerend. Van hem heb ik wel mijn bek open mogen trekken om hem verrot te schelden, en tot eergister had ik dat niet gedaan. Luchtte erg op.
We willen beide het beste voor elkaar, en dat is fijn om te weten. (de eerdere uitbarsting die hij had heeft hij zich ook volledig voor ontschuldigt)
Het komt wel goed, ik neem zelf de stappen om wat hulp te zoeken en tegelijkertijd zelf zoveel mogelijk omhoog te krabbelen. :)
Juist.
pi_178325666
Hier en daar contact houden lijkt me toch een beetje dubbel, maar uiteraard moet je daarin ook doen wat voor jezelf goed is.
Echt even voor jezelf kiezen nu. Probeer en wat op uit te gaan en mensen te leren kennen. Je bent 24 en ga lekker genieten dat je weer in Nederland bent :-)

quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 16:09 schreef Emisys het volgende:

Het komt wel goed, ik neem zelf de stappen om wat hulp te zoeken en tegelijkertijd zelf zoveel mogelijk omhoog te krabbelen. :)
Juist! :)
pi_178335531
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 10:00 schreef Emisys het volgende:

[..]

Ik mis het wel. Maar mede ook omdat ik gewoon geen vrienden heb momenteel. Ik heb er een, maar die is moeder en druk. Ze wilde dat ik meeging naar de bingo maar ik heb 0,0 om uit te geven voor de rest van de maand dus dat werd m niet.

Sowieso een creatieve baan, of een baan met veel praat. Zou best in een dierenwinkel willen staan, of aan kinderboeken werken ofzo. Momenteel nog geen idee.

Hoe oud ben je? Voor het geval dat je U30 bent, ik denk dat een working holiday visum in AustraliŽ of Nieuw Zeeland wel wat voor je is. Je leert er ongelofelijk veel mensen kennen en je krijgt levenservaring. Moet allerlei kleine jobs proberen om rond te komen

Ik ben zelf in mijn eentje op reis vertrokken en heb daardoor mezelf veel beter leren kennen. Je zit nu in een beschermde omgeving bij je ouders waar je niet tot zelfontplooiing komt. Backpacken in je eentje verandert alles. Maar dan heb je wel een paar duizend euro reserve nodig.

Iets moet je oprecht gelukkig kunnen maken. Wat dat is, daar moet je zelf naar op zoek gaan. Deden maar meer mensen dat. Voorlopig worden velen geleefd door de verwachtingen en "het systeem"
pi_178340775
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2018 22:59 schreef StevieW0nder het volgende:

[..]

Hoe oud ben je? Voor het geval dat je U30 bent, ik denk dat een working holiday visum in AustraliŽ of Nieuw Zeeland wel wat voor je is. Je leert er ongelofelijk veel mensen kennen en je krijgt levenservaring. Moet allerlei kleine jobs proberen om rond te komen

Ik ben zelf in mijn eentje op reis vertrokken en heb daardoor mezelf veel beter leren kennen. Je zit nu in een beschermde omgeving bij je ouders waar je niet tot zelfontplooiing komt. Backpacken in je eentje verandert alles. Maar dan heb je wel een paar duizend euro reserve nodig.

Iets moet je oprecht gelukkig kunnen maken. Wat dat is, daar moet je zelf naar op zoek gaan. Deden maar meer mensen dat. Voorlopig worden velen geleefd door de verwachtingen en "het systeem"
Nope, ga zeker niet backpacken en naar die landen toe. Veel te ver weg en totaal niet wat ik wil.
Juist.
pi_178341547
ga liever aan jezelf werken en een opleiding volgen, daar heb je meer aan dan rondlopen in de rimboe.
pi_178362102
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 09:48 schreef Emisys het volgende:

[..]

Nope, ga zeker niet backpacken en naar die landen toe. Veel te ver weg en totaal niet wat ik wil.
Voor mij stond het in het teken van zelfontplooiing. Dat is gebeurd, en ik heb er herinneringen + vriendschappen aan overgehouden die altijd zullen blijven bestaan. Een relatie ook. In Nederland zul je misschien 120 potentiŽle boyfriends tegenkomen waar je een keuze uit zal maken. Op reis zijn het er makkelijk 120 per week en heb je de vrije keuze om samen te zijn met mensen die je het liefst mag.

Ergens zul je uit je comfort zone moeten komen en aan jezelf werken. Kan best dat het voor jou niet gebeurt via reizen. Maar bvb via een nieuwe opleiding, zelfstandig wonen, lid worden van verenigingen.

Bij je ouders gaat het niet gebeuren, en in TsjechiŽ ook niet denk ik
pi_178362129
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2018 10:17 schreef DoubleDip het volgende:
ga liever aan jezelf werken en een opleiding volgen, daar heb je meer aan dan rondlopen in de rimboe.
Vrijwilliger zijn en allerlei casual jobs aannemen om rond te komen is heel wat anders dan rondlopen
pi_178362154
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 11:46 schreef StevieW0nder het volgende:

[..]

Vrijwilliger zijn en allerlei casual jobs aannemen om rond te komen is heel wat anders dan rondlopen
TS heeft meer aan een psycholoog en regelmaat in haar leven dan aan een reis waar ze alleen maar wegvlucht voor de problemen die er zijn.
pi_178362402
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 11:48 schreef DoubleDip het volgende:

[..]

TS heeft meer aan een psycholoog en regelmaat in haar leven dan aan een reis waar ze alleen maar wegvlucht voor de problemen die er zijn.
Ben er volledig mee akkoord dat TS een psycholoog nodig heeft. Goed dat we daar op dezelfde lijn staan. Reizen zien als wegvluchten voor problemen is een verschrikkelijk duistere interpretatie voor iets wat therapeutisch wel degelijk een doel heeft.

Ik ben zelf ook meermaals bij een psycholoog geweest omdat ik weinig weerbaar was voor tegenslagen (opleiding + relaties) , en daardoor wat gelijkaardige depressieve neigingen vertoonde als TS.

Laat het heel duidelijk zijn dat een psycholoog je de handvaten toereikt om te verbeteren, maar dat het al dan niet komen van die verbetering volledig afhankelijk is van TS zelf. Je accepteert de handvaten en gebruikt ze, of je negeert ze en vervalt verder in zelfmedelijden en excuses.

Voor mij was dat handvat op reis gaan en ALLES zelf doen zonder enige vorm van controle, ipv anderen (ouders) mijn verantwoordelijkheden te laten nemen. Als ik het topic zo eens doorlees krijg ik sterk de indruk dat er bij TS zowat de zelfde dynamiek is.

Natuurlijk is het niet eenvoudig om uit je comfort zone te komen (is confronterend) maar het is wel een voorwaarde voor verbetering. Hoeft denk ik niet per sť in de vorm van reizen, maar ze moet absoluut actief stappen ondernemen.

Wat het reizen nog betreft. Los van de issues rond verantwoordelijkheden wist ik niet heel goed wat ik wilde doen met m'n leven. Er wordt in NL namelijk een kader voor je geschept door je omgeving over hoe je leven gestructureerd moet zijn. Alles speelt zich dichtbij af. Op reis krijg je een veel beter kader van wat er allemaal mogelijk is, en kom je er achter wat je ZELF wil los van dat kader dat anderen voor jou tekenen.

Reizen is een actief proces. Niet gewoon in je eentje aan een zwembad gaan liggen, vluchtend voor de shit die je niet wil accepteren
pi_178371834
Jezus, TS is net terug uit het buitenland aan het bijkomen van een shithole relatie en jij zegt dat ze uit haar comfort zone moet komen? :')

Alsof het haar doel is voor eeuwig bij haar ouders te wonen. Rust en ritme opbouwen, werk en contacten opdoen, eigen plekje vinden. Komt allemaal best goed TS, geef het tijd.
  zaterdag 7 april 2018 @ 20:06:44 #120
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_178371961
Heb je geen eigen ambitie ofzo? Je kan ook gewoon hier bijstandsmoeder worden...
Not all those who wander are lost.
pi_178385452
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 20:06 schreef Mishu het volgende:
Heb je geen eigen ambitie ofzo? Je kan ook gewoon hier bijstandsmoeder worden...
Als dat je ambitie is ben je wel erg ver heen :')
pi_178385782
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 20:02 schreef littlemindy het volgende:
Jezus, TS is net terug uit het buitenland aan het bijkomen van een shithole relatie en jij zegt dat ze uit haar comfort zone moet komen? :')
Als je de OP even doorleest krijg je niet de indruk dat TS in TsjechiŽ zelf de touwtjes in handen had. Eerder alles ondergaan ipv zelf te ondernemen. In NL volgens mij ook niet. Financieel afhankelijk van de ouders
pi_178386812
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 20:06 schreef Mishu het volgende:
Heb je geen eigen ambitie ofzo? Je kan ook gewoon hier bijstandsmoeder worden...
Want iedereen moet ambitie hebben, anders mag je niks meer zeggen of meedoen.

Ga toch weg mens. :')

Zo te lezen maakt TS er nog wel wat van en zit ze niet compleet stil.
pi_178387777
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 april 2018 12:03 schreef StevieW0nder het volgende:
Voor mij was dat handvat op reis gaan en ALLES zelf doen zonder enige vorm van controle, ipv anderen (ouders) mijn verantwoordelijkheden te laten nemen. Als ik het topic zo eens doorlees krijg ik sterk de indruk dat er bij TS zowat de zelfde dynamiek is.

Mooi dat je inziet dat het voor jou werkte. Oftewel, n=1 en geen garanties.
Somebody that I used to know
  zondag 8 april 2018 @ 22:05:17 #125
450228 LeesFoknl
Schrijf ook graag.
pi_178396653
heb het allemaal doorgelezen en wil zeggen; komt allemaal goed! Je bent op de goede weg, ga niet te snel en hou er rekening mee dat er misschien ook eens een rot dag of een korte terugval kan komen. Maar de grote lijn is opgaand, ťcht, dat komt goed!

Succes en een fijn leven nog, de komende 60 of zo jaren!
Mijn bijdrage aan dit forum is ter lering en ter vermaak.
Laat je niet gek maken, en maak vooral jezelf niet gek !!
Count your blessings.
Wat gij wilt dat U geschiedt, doet dat ook een ander!
pi_178397901
Goed bezig TS. Rustig aan en stukje bij beetje je leven oppakken hier in NL. En je hebt een hoop geleerd, vooral wat je niet wil.
pi_178403231
Wat een comments over het weekend :P
Ben vrijdag ochtend bij de dokter geweest, verhaal gedaan en teruggegaan op mijn antidepressiva met een extra rust pil voor als het te zwaar/erg is (probeer ik niet op te steunen, gaat op dit moment niet zo lekker maar het is niet al te erg en met 2 uur moet ik werken dus ik ga gewoon door). Het is om mijzelf op te kunnen pakken en weer verder te gaan. Donderdag en vrijdag ook gewerkt paar uurtjes, ging goed. Gisteren zelfs ingevallen omdat iemand ziek was. Ik voel me er goed bij!
Dan kom ik thuis en dan is het wat minder, maar niks ergs. Zing zelf ook weer mee met muziek die lekker hard staat (niet overdreven dont worry).
Het is raar allemaal.
Juist.
pi_180113011
Ik ben wel benieuwd hoe het nu met je gaat TS? Al wat andere dingen opgepakt? Ambities richting serieuzere baan?
And the druids turn to stone...
  vrijdag 29 juni 2018 @ 10:22:47 #129
42322 MCH
Choose disappointment
pi_180118033
quote:
0s.gif Op zondag 1 april 2018 18:43 schreef Voszje het volgende:
Hm, best wel een aantal herkenbare punten in je verhaal. Blijf vooral van je afschrijven als je dat nodig hebt en zoek afleiding. Sterkte!
Welke punten herken je dan als je kijkt naar je Russische leven?
I Wanna Waste My Time On You
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')