Ja precies.quote:Op donderdag 1 maart 2018 21:05 schreef Kreator het volgende:
Saaie aflevering. Niets nieuws, niets schokkend, geen conclusies.
Ja en een shot van die Maarten bij die vrouw van de FNV ofzo, zo ergerlijk lang op zijn gezicht ingezoomd terwijl zij wat uitlegt. Rare productie van het programma de laatste tijd.quote:Op vrijdag 2 maart 2018 11:28 schreef OxygeneFRL het volgende:
Weer tenenkrommende presentatoren die lekker naieve vragen stellen, en het daarna nog niet snappen.
Die aflevering heb je dan gemist, want dit is niet waar.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken.
Ik denk ook de handelsgeest. De kwaliteit van bijvoorbeeld aardappels in de supermarkt is vaak bedroevend. Maar we exporteren wel erg goede aardappels.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ja klopt, slachtafval is een beetje oneerbiedig, ik bedoelde het separatorvlees.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:05 schreef Kreator het volgende:
[..]
Die aflevering heb je dan gemist, want dit is niet waar.
Verder denk ik dat het vooral een generatieding is.
Filet americain was ook zo’n aflevering overquote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Jammer dat ze er niet wat dieper op in gaan.
Het heeft namelijk naar mijn mening niet alleen met de concurrentie te maken maar ook met de cultuur in Nederland.
In andere landen zijn mensen gewoon sneller bereid meer te betalen voor voeding of minder te kopen maar wel van betere kwaliteit en hogere prijs.
Margarine bijvoorbeeld Franse uitvinding maar niet heel populair in Frankrijk zelf, daar kopen ze roomboter. Starbucks zie je bijvoorbeeld niet in Italië. We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken. Het Cash for Trash concept.
Kort door de bocht gaat alle troep lekker naar Nederland toe, Nederlanders hebben geen verfijnde smaak en willen alles goedkoop. We eten hier massaal neppe olijven (hadden ze laatst nog een aflevering over) , neppe olijfolie, vlees met water ingespoten, margarine ipv roomboter.
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ja precies, handelsgeest bovenaanquote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:21 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Ik denk ook de handelsgeest. De kwaliteit van bijvoorbeeld aardappels in de supermarkt is vaak bedroevend. Maar we exporteren wel erg goede aardappels.
Uien net zo. We verbouwen hier mooie uien, maar haal je een net uien bij de Jumbo is de kans aannemelijk dat ze uit Nieuw-Zeeland komen.
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?quote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:34 schreef wawowiewa het volgende:
[..]
Het geeft wel te kennen dat Nederland graag goedkoop wil, droge worst bijvoorbeeld wordt in Nederland sneller gerookt met trucjes. Old Amsterdam kaas is geen oude kaas natuurlijk, kwark uit de supermarkt is meer een soort yoghurt omdat ze het process versneller. Allemaal om goedkoper te produceren en te kunnen zeggen "voila een kwark, Old (marketing trucje) Kaas, droge worst voor een lage prijs!" Deze voorbeelden zijn van de KVW zelf, daarom viel het me op dat ze over deze cultuur niets zeiden in dit item.
Dat denk ik dus niet, wanneer je in een franse supermarkt gaat kijken zal je zien dat je bij het boter schap doorgaans minder margarine tegenkomt. Dat heeft weer met hun eet cultuur te maken denk ik, terwijl margarine wel iets goedkoper vind met kwaliteit blijkbaar belangrijker dan net iets goedkoper vergelijkbaar product.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 09:04 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?
Diepvries rundvlees uit Afrikaquote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:46 schreef Caland het volgende:
[..]
Filet americain was ook zo’n aflevering over
Maar als er dan eens een kwalitatief beter product is dan wordt dat na verloop van tijd toch weer gereduceerd naar een goedkopere variant.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 10:00 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Ik vind het prima dat er een goedkope variant van een product is, maar ik wil dan ook het ouderwetse product gewoon willen kopen in de supermarkt. En dat ik daarvoor niet expert in etiketten lezen hoef te zijn. Het zou toch helemaal niet zo schimmig te hoeven zijn.
Ik zag laatst Old Amsterdam in een plakjesverpakking met 'oud' erop, dat mag volgens mij helemaal niet. Maar goed, de meeste Nederlanders proeven niet zoveel, het blijft toch een margarineland. Als het maar wat lijkt, Mediterraan naampje, authentieke uitstraling en de smaakpapillen doen niet meer mee en we betalen er de volgende keer weer de hoofdprijs voor. AH excellent draait erop. Dan heb je 'Spaanse droge worst uit de Sierra' bijvoorbeeld. Die worst is niet echt droog want versneld gedroogd, en de Sierra bestaat slechts in die zin dat het Spaans voor gebergte is. Ik zie het helemaal voor me, zo'n spanjaard in een wifebeater in een oude zonverbleekte Ford Sierra met de hele kofferbak vol met worst, maar als aanduiding van de geografische herkomst deugt het niet.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 08:34 schreef wawowiewa het volgende:
Het geeft wel te kennen dat Nederland graag goedkoop wil, droge worst bijvoorbeeld wordt in Nederland sneller gerookt met trucjes. Old Amsterdam kaas is geen oude kaas natuurlijk, kwark uit de supermarkt is meer een soort yoghurt omdat ze het process versneller. Allemaal om goedkoper te produceren en te kunnen zeggen "voila een kwark, Old (marketing trucje) Kaas, droge worst voor een lage prijs!" Deze voorbeelden zijn van de KVW zelf, daarom viel het me op dat ze over deze cultuur niets zeiden in dit item.
Weet je dit zeker? Want dat mag inderdaad niet, maar juist Old Amsterdam lijkt me wel snugger genoeg om die fout te vermijden (hun hele merk is er op gebaseerd ten slotte).quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:32 schreef Weltschmerz het volgende:
Ik zag laatst Old Amsterdam in een plakjesverpakking met 'oud' erop, dat mag volgens mij helemaal niet.
Het ging om van die pakjes met plakken, en het was in de bonus. Dus waarschijnlijk door de AH ingepakt en ge-etiketteerd.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:33 schreef Tchock het volgende:
[..]
Weet je dit zeker? Want dat mag inderdaad niet, maar juist Old Amsterdam lijkt me wel snugger genoeg om die fout te vermijden (hun hele merk is er op gebaseerd ten slotte).
Ah.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:36 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Het ging om van die pakjes met plakken, en het was in de bonus. Dus waarschijnlijk door de AH ingepakt en ge-etiketteerd.
Als de consument er in trapt dan kun je van een 17-jarige minimumloner niet verwachten dat die de marketing wel doorziet.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 11:37 schreef Tchock het volgende:
[..]
Ah.Slordig, en waarschijnlijk een overtreding van de Warenwet inderdaad.
Nee, dat zijn geen aroma's. Peper en honing hebben wel aromatische eigenschappen, maar je kunt dit niet onder "aroma" scharen.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:01 schreef Tchock het volgende:
Ik snap je punt, maar zout, mosterd, peper en honing zijn natuurlijk ook aroma's. Je hoeft niet bang te zijn van ingrediënten omdat ze een moeilijke naam of een nummer hebben.
Een aroma is een geur- of smaakstof. Peper in je mayo is dat net zo goed.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:20 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Nee, dat zijn geen aroma's. Peper en honing hebben wel aromatische eigenschappen, maar je kunt dit niet onder "aroma" scharen.
Aroma's zijn (vaak kunstmatige) smaakmakers, 1 druppel "aroma" in je mayonaise en je kunt af met de goedkoopste olie en mosterd die je kunt vinden, want het "aroma" verbloemt de smaak wel. Het is net als kaaschips zonder kaas, maar met alleen een kaasaroma.
Truffelolie wordt gemaakt met goedkope olijfolie + 1 druppel "aroma", een restproduct van de olieindustrie (zie KvW), er komt geen truffel aan te pas.
Er is geen echte truffelolie, je kan helemaal geen olie uit truffels persen.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:32 schreef Tchock het volgende:
En de achteruitgang van kwaliteit van producten hangt zoals ik eerder zei in mijn ogen sterk samen met de massaproductie er van. De reden dat truffelolie zo'n slecht product is, is omdat échte truffelolie veel te duur is voor de consument en omdat er waarschijnlijk niet genoeg truffel op de wereld is om in alle gevallen echte truffel te gebruiken. Dat geldt ook voor die truffelpastasaus waar KvW al een aflevering over gedaan heeft.
Op dezelfde manier is er niet genoeg aardbei op deze planeet om alles van aardbeismaak te voorzien. Kunstmatige aroma's lossen dat probleem op en maken de producten betaalbaar voor iedereen. De vooruitgang in voedingstechnologie is echt niet alleen maar slecht. Je moet als consument alleen op de hoogte en attent blijven om te begrijpen wat je voorgeschoteld wordt.
Dat is ook niet wat er bedoeld wordtquote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is geen echte truffelolie, je kan helemaal geen olie uit truffels persen.
Dat is al zo, toch? Daar krijg je dit soort producten van:quote:Verder niets tegen aroma’s, als mensen het willen gebruiken moeten ze dat doen, alleen verpakkingen moeten het er duidelijk opzetten. Als je je ijs vanille-ijs noemt moet je er vanille indoen, aardbeiijs net zo
Ik ben niet "bang" voor dingen om hun naam, ik eet geen producten waar aroma's aan zijn toegevoegd, want die zitten er niet voor niets in. Aroma's zijn een goedkoop alternatief voor echte ingredienten.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:29 schreef Tchock het volgende:
[..]
Een aroma is een geur- of smaakstof. Peper in je mayo is dat net zo goed.
Wellicht dat je kunstmatige aroma's bedoelt, waar KvW uitgebreid op in is gegaan. Maar natuurlijke aroma's zijn net zo goed dat, namelijk aroma's. Als je bessensap in yoghurt gooit is dat net zo goed een smaakstof en dus een aroma. Net zoals kruidnagels in winterbier, et cetera et cetera.
We hoeven niet het hele woord aroma in de verdomhoek te zetten omdat er ook minder kosjhere aroma's bestaanZoals ik zei, je hoeft niet bang te zijn voor dingen om hun naam.
Dan hoop ik dat je zelfvoorzienend bent en nooit naar de supermarkt gaat, want dat is ongeveer de enige manier om dit werkelijk waar te laten zijn.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik ben niet "bang" voor dingen om hun naam, ik eet geen producten waar aroma's aan zijn toegevoegd, want die zitten er niet voor niets in.
Je moet gewoon een selectie uit producten maken en je komt veelal uit op biologische producten. Unileverproducten kun je sowieso al uitsluiten.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:48 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dan hoop ik dat je zelfvoorzienend bent en nooit naar de supermarkt gaat, want dat is ongeveer de enige manier om dit werkelijk waar te laten zijn.
Dit klopt trouwens ook niet. Vanilline is geen nepvanille, maar een smaakstof die normaal gesproken voor de smaak van vanillestokjes zorgt (samen met, in mindere mate, andere stoffen). Die stof kun je ook zelfstandig isoleren zodat je vanillesmaak kunt maken zonder vanillestokjes te hebben. Dit is wederom erg handig omdat er niet genoeg vanilleplanten op aarde zijn om te voorzien in de enorme hoeveelheid producten waar vanillesmaak voor nodig is.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:47 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
In KvW hebben ze het ook nog wel eens over vanilline gehad, nepvanille.
Eet smakelijk. Ik vind Nutella veel en veel te zoet.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:52 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dit klopt trouwens ook niet. Vanilline is geen nepvanille, maar een smaakstof die normaal gesproken voor de smaak van vanillestokjes zorgt (samen met, in mindere mate, andere stoffen). Die stof kun je ook zelfstandig isoleren zodat je vanillesmaak kunt maken zonder vanillestokjes te hebben. Dit is wederom erg handig omdat er niet genoeg vanilleplanten op aarde zijn om te voorzien in de enorme hoeveelheid producten waar vanillesmaak voor nodig is.
Fun fact: ik eet op dit moment vanilline, toevallig. Zit in mijn broodje Nutella.
Dat kan ik me voorstellen, want het is ruim de helft suiker (en de rest is grotendeels vet). Hebben wel knap de reputatie van een gezond product opgebouwd.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 13:08 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Eet smakelijk. Ik vind Nutella veel en veel te zoet.
Ik eet heel weinig producten met veel suiker, vind het gewoon niet lekker meer. Als ik zelf cake/koekjes bak is het ook altijd met minimaal 25% minder suiker (en alleen ongeraffineerd, vaak ingedikt rietsuikersap en/of kokosbloesemsuiker) dan het recept voorschrijft (blijft puzzelen, want je hebt opeens minder droge stof, dus je zult er wel iets voor terug moeten plaatsen. Soms meer meel, soms noten, soms iets anders) en altijd volkoren. Niet omdat ik denk dat koek en cake dan opeens gezond is, maar omdat wij het hier op die manier het lekkerste vindenquote:Op zaterdag 3 maart 2018 13:10 schreef Tchock het volgende:
[..]
Dat kan ik me voorstellen, want het is ruim de helft suiker (en de rest is grotendeels vet). Hebben wel knap de reputatie van een gezond product opgebouwd.
Bevergeil.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 12:52 schreef Tchock het volgende:
Dit klopt trouwens ook niet. Vanilline is geen nepvanille, maar een smaakstof die normaal gesproken voor de smaak van vanillestokjes zorgt (samen met, in mindere mate, andere stoffen).
Wat dan zo jammer is dat je hier in de supermarkt dan meteen 30 verschillende potjes neppe olijven hebt.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 04:45 schreef wawowiewa het volgende:
Jammer dat ze er niet wat dieper op in gaan.
Het heeft namelijk naar mijn mening niet alleen met de concurrentie te maken maar ook met de cultuur in Nederland.
In andere landen zijn mensen gewoon sneller bereid meer te betalen voor voeding of minder te kopen maar wel van betere kwaliteit en hogere prijs.
Margarine bijvoorbeeld Franse uitvinding maar niet heel populair in Frankrijk zelf, daar kopen ze roomboter. Starbucks zie je bijvoorbeeld niet in Italië. We hebben hier gewoon de frikandel uitgevonden (slachtafval in een vormpje), van troep toch nog iets proberen te maken. Het Cash for Trash concept.
Kort door de bocht gaat alle troep lekker naar Nederland toe, Nederlanders hebben geen verfijnde smaak en willen alles goedkoop. We eten hier massaal neppe olijven (hadden ze laatst nog een aflevering over) , neppe olijfolie, vlees met water ingespoten, margarine ipv roomboter.
Denk zeker dat ook Nederlandse cultuur op dit gebied een rol speelt maar hoorde ik niets over in deze aflevering.
Ah wawowiewa lijdt ook wel weer aan de Nederlandse 'in het buitenland is alles beter-ziekte'. Heb je in Spanje ook wel eens brood gekocht in de supermarkt?quote:Op maandag 5 maart 2018 15:49 schreef ddx het volgende:
[..]
Wat dan zo jammer is dat je hier in de supermarkt dan meteen 30 verschillende potjes neppe olijven hebt.
Kwark net zo, tig soorten maar allemaal meer richting de yoghurt. (en dan ook weer tig varianten met smaakje)
Ik was vorige week in spanje, en daar een verse kaas gekocht met ingredienten melk, stemsel en zout, was erg stevig (en lekker)
Jep, uitstekend Duits brood hadden ze daar.quote:Op maandag 5 maart 2018 16:15 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ah wawowiewa lijdt ook wel weer aan de Nederlandse 'in het buitenland is alles beter-ziekte'. Heb je in Spanje ook wel eens brood gekocht in de supermarkt?
Heb je weleens brood in een Nederlandse supermarkt gekocht ?quote:Op maandag 5 maart 2018 16:15 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ah wawowiewa lijdt ook wel weer aan de Nederlandse 'in het buitenland is alles beter-ziekte'. Heb je in Spanje ook wel eens brood gekocht in de supermarkt?
Gewoon standaard brood was droog verpakte rootzooi niet te vreten. Vis ed was is Spanje wel beter. En Cruzcampo al is dat weer van Heineken.quote:Op maandag 5 maart 2018 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jep, uitstekend Duits brood hadden ze daar.
Uitgerekend het Nederlandse brood zo goed vinden, hoe triest is dat.
Brood in Nederlandse supermarkt is beter dan die in de Spaanse. Ook veel meer keuze. De bakkers in 't buitenland zijn even goed als in Nederland want vers is vers.quote:Op maandag 5 maart 2018 19:43 schreef wawowiewa het volgende:
[..]
Heb je weleens brood in een Nederlandse supermarkt gekocht ?
Alles is zeker niet beter in buitenland, sommige dingen wel.
Oh nee, wat is er hier nou weer mis mee. Ik hield zo van Parmezaan, Roquefort en dergelijke.quote:Op donderdag 8 maart 2018 14:17 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Kaas met oorsprong
Sommigen speciale kazen krijgen een zegel van de EU. De Beschermde Oorsprongsbenaming. Die dient ervoor kaas uit een bepaalde streek en bijbehorende traditionele productiewijze te beschermen. Maar ook de grote industrie kreeg interesse in dit keurmerk. Tot frustratie van de kleine kaasboeren die vinden dat de grote fabriek hun product aan de haal is gegaan. De Keuringsdienst onderzoekt kaas met oorsprong.
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?quote:Op donderdag 8 maart 2018 14:19 schreef Tchock het volgende:
[..]
Oh nee, wat is er hier nou weer mis mee. Ik hield zo van Parmezaan, Roquefort en dergelijke.
Ik weet dat er zo Zeeuwse mosselen uit Ierland komen, die een tijd Zeeuws water krijgen en dan Zeeuws zijn.quote:Op donderdag 8 maart 2018 16:16 schreef Zith het volgende:
[..]
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?
Beetje het idee van de "spaanse" hammen die hier in NL bij vion worden klaar gemaakt, om via transport naar Italie te gaan om daar te drogen of wat dan ookquote:Op donderdag 8 maart 2018 16:16 schreef Zith het volgende:
[..]
Geen idee wat de regels precies zijn, maar misschien laten ze al hun parmazan in Polen voorbereiden om dan een paar maandne in een italiaanse schuur te zetten voordat het de label krijgt?
Hij heeft er geen kaas van gegeten?quote:Op donderdag 8 maart 2018 20:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Die kerel die zegt dat een kaas met een kleinere diameter precies dezelfde kaas is snapt niet zoveel van kaas.
Die wilde ik nou net niet maken. Ik viel er net in, misschien bedoelde hij het goed, maar een kaas rijpt van binnen naar buiten of van buiten naar binnen en dan maakt de diameter dus wel uit. Nederlandse boerenkaas is ook anders wanneer die rijpt in zo'n 60 kilo jumbo vorm.quote:Op donderdag 8 maart 2018 20:47 schreef MrSoreto het volgende:
[..]
Hij heeft er geen kaas van gegeten?
Nouja, ik denk dat die industriebazen, die (mede dankzij de niet-rauwe melk) elke variabele kunnen controleren, best de omgeving in de ruimte zo kunnen regelen dat een kleine even rijp is na x dagen als de grote in de kamer ernaast.quote:Op donderdag 8 maart 2018 20:53 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Die wilde ik nou net niet maken. Ik viel er net in, misschien bedoelde hij het goed, maar een kaas rijpt van binnen naar buiten of van buiten naar binnen en dan maakt de diameter dus wel uit. Nederlandse boerenkaas is ook anders wanneer die rijpt in zo'n 60 kilo jumbo vorm.
Dit ging om een rauwmelkse volgens mij, maar ook al zou een gepasteuriseerde kaas dan even rijp zijn, dan nog heeft die niet dezelfde rijping.quote:Op donderdag 8 maart 2018 21:50 schreef Zith het volgende:
[..]
Nouja, ik denk dat die industriebazen, die (mede dankzij de niet-rauwe melk) elke variabele kunnen controleren, best de omgeving in de ruimte zo kunnen regelen dat een kleine even rijp is na x dagen als de grote in de kamer ernaast.
Ik zou, als ik al kaas zou eten, zeker die Franse boerenkaas van haar niet willen hebben. Tot aan haar okselhaar erin roeren.quote:
goût authentiquequote:Op zaterdag 10 maart 2018 15:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik zou, als ik al kaas zou eten, zeker die Franse boerenkaas van haar niet willen hebben. Tot aan haar okselhaar erin roeren.
Industriëel kan veel voeding beter worden gemaakt dan ambachtelijk. Er is meer kennis, kunde en machinerie waarmee je als je wilt geweldige producten wilt maken.quote:Op donderdag 8 maart 2018 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap het eeuwige gejank niet over de industrie. Er is industrieel prima pils, kaas, chocolade, brood, worst etc te maken. En ja, er zijn kleine ambachtelijk werkende mensen die een lekkerder product maken, en er zijn ook kleine prutsers.
En ja, er zijn ook grote prutsers die op industriële schaal klote brood of kaas maken, helemaal waar. Maar ik een ook fabrieksbrood waar de meeste Nederlandse ambachtelijke bakkers niet aan kunnen tippen.
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...quote:Op zaterdag 10 maart 2018 15:48 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Industriëel kan veel voeding beter worden gemaakt dan ambachtelijk. Er is meer kennis, kunde en machinerie waarmee je als je wilt geweldige producten wilt maken.
Je moest eens weten wat je bakkertje om de hoek aan hulpstoffen gebruikt, vaak meer omdat ze de technologie niet zo goed beheersen of de kennis niet zo hebbenquote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...
Nah. Het is vooral conserveren, bezwaren, voorkomen van verkleuring etc. Waarvoor ingrediënten nodig zijn.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dingen op grote schaal mixen, mengen en kneden is vaak nog wel een dingetje. Daarvoor moeten soms hulpstoffen worden gebruikt...
Dat zeg ik toch? Dat het wel kan, maar dat het (zeker in Nederland) vaak niet is wat men kiest.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Toch, spanky, ik koop hier bij een discounter een Rogge/Tarwe mengbrood met een knapperige korst op basis van zuurdesem voor 1,39 en heb dan een brood waar vrijwel geen NL bakker aan kan tippen.
Prachtige van smaak, stevig en voedzaam.
Is een zuiver fabrieksproduct.
Als ik kijk naar ham, spek, olijfolie, dan weten de meeste mensen in noord Europa niet wat ze missen, ze kennen de kwaliteitsproducten geeneens
En omdat ze klachten krijgen als het brood s middags oud is. In Italië is dat normaal.quote:Op zaterdag 10 maart 2018 16:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moest eens weten wat je bakkertje om de hoek aan hulpstoffen gebruikt, vaak meer omdat ze de technologie niet zo goed beheersen of de kennis niet zo hebben
Als je jou almaar zo vreselijk ergert aan dit programma, waarom blijf je dan toch kijken?quote:Op zondag 11 maart 2018 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
De uitzending over olijven net gekeken, die vond ik belabberd, alleen over groene en zwarte, niets over paarse kalamata olijven, over de dikke sappige grijze olijven. Relletje maken over gootsteen ontstopper en doen of je er nooit van cautische soda hebt gehoord terwijl ze dit al brachten in de aflevering over perziken in blik. Echt, ze belazeren je nog harder dan de industrie
Dat waren toch mandarijnen?quote:Op zondag 11 maart 2018 15:12 schreef Pietverdriet het volgende:
De uitzending over olijven net gekeken, die vond ik belabberd, alleen over groene en zwarte, niets over paarse kalamata olijven, over de dikke sappige grijze olijven. Relletje maken over gootsteen ontstopper en doen of je er nooit van cautische soda hebt gehoord terwijl ze dit al brachten in de aflevering over perziken in blik. Echt, ze belazeren je nog harder dan de industrie
Absoluut niet. In een Franse supermarkt koop je veel beter kwaliteit vlees, dan hier bij de gemiddelde slager. Ook voorverpakt beleg zoals ham is veel beter dan je hier gemiddeld krijgt.quote:Op zaterdag 3 maart 2018 09:04 schreef D.U.M.A.N. het volgende:
[..]
Ik denk dat dit voor alle supermarkten over de hele wereld geldt, niet?
De aflevering over kaas ergerde jou, niet mij. Ik vond de aflevering over olijven weer niets. Maar je kan mijn Posts ook gewoon niet lezen, golfvert.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:41 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je jou almaar zo vreselijk ergert aan dit programma, waarom blijf je dan toch kijken?
Je hebt gelijk, het waren manderijnen in blik. Perziken gaat het trouwens net zoquote:
Was wel een leuke aflevering om te zien.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, het waren manderijnen in blik. Perziken gaat het trouwens net zo
Daar begon iemand ook es over tegen mij te zeuren. Toen keek ik nog geen KVW.quote:Op zondag 11 maart 2018 15:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, het waren manderijnen in blik. Perziken gaat het trouwens net zo
Volksverlakkerij!quote:Op donderdag 15 maart 2018 11:44 schreef golfer het volgende:
Fraude dus:
https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free
quote:Op donderdag 15 maart 2018 11:44 schreef golfer het volgende:
https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free
quote:Ik heb het uit gemakzucht gedaan en heb dikke pech dat dit is uitgekomen
ook maar half,quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:48 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Nou ja, ze geven het dan wel op camera toe.
De handelaar wist ervan dus die is geheel verantwoordelijk !quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:48 schreef rubbereend het volgende:
Die handelaar heeft Maarten even de duimschroeven aangedraaid en gezegd, je komt het maar mooi zelf vertellen, ik ga mezelf niet voor lul zetten
Het is ook de vraag of dat waar is...waarschijnlijk kunnen die eitjes in Frankrijk een stuk goedkoper worden geproduceerd dan hier in Nederland.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:51 schreef Oscar. het volgende:
maar ook twee keer je kartelschuur in de fik zetten
tuurlijk, maar de boer moest het zelf maar opbiechtenquote:Op donderdag 15 maart 2018 20:50 schreef Klepper272 het volgende:
[..]
De handelaar wist ervan dus die is geheel verantwoordelijk !
contract met de supermarkt, dan moet je leveren. Zullen wel boeteclausules inzittenquote:Op donderdag 15 maart 2018 20:52 schreef xzaz het volgende:
Wat is er mis met gewoin niet kunnen leveren.
Lijkt me toch erg genoeg. Het lijkt me ook verboden om consumenten zo voor te liegen.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:53 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar eigenlijk is dus het enige dat het etiket onterecht zei dat ze uit de Veluwe kwamen en scharrel waren. Dat het legbatterij eieren waren mag gewoon.
maar was die brand niet al lang geleden?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:49 schreef rubbereend het volgende:
gevalletje leveringscontract, niet kunnen voldoen, noodsprong gemaakt en daarbij betrapt
Het is maar wat je het enige noemt. Pure fraude natuurlijkquote:Op donderdag 15 maart 2018 20:53 schreef Tim_Schuhmacher het volgende:
Maar eigenlijk is dus het enige dat het etiket onterecht zei dat ze uit de Veluwe kwamen en scharrel waren. Dat het legbatterij eieren waren mag gewoon.
Misschien ligt daar een deel van het probleem.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:53 schreef rubbereend het volgende:
[..]
contract met de supermarkt, dan moet je leveren. Zullen wel boeteclausules inzitten
... Ik bepaal de prijs niet. Dat doet de supermarkt. Als dan op het etiket staat dat het scharreleieren uit de Veluwe zijn, dan mag ik daar toch vanuit gaan?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef opgebaarde het volgende:
Probleem in deze is eigenlijk niet de producent of distributeur, maar de consument die nog geen tien cent per ei meer wil betalen. Maar laten we vooral doen alsof wij consumenten er niks aan kunnen doen en tegen dierenleed zijn
Dat is echt onzin. Steeds meer om mij heen hoor ik dat de jongere generatie er meer mee bezig is. Mijn zusje krijgt zelfs eieren van de lokale boer die handmatig worden geraapt. Wordt letterlijk met een doosje op de stoep gezet. Maar ja die woont ook niet in de stad.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef opgebaarde het volgende:
Probleem in deze is eigenlijk niet de producent of distributeur, maar de consument die nog geen tien cent per ei meer wil betalen. Maar laten we vooral doen alsof wij consumenten er niks aan kunnen doen en tegen dierenleed zijn
Dan gaan we er wel vanuit dat voor die brand, daar wel echt scharreleieren werden geproduceerd. Ik wil niet te cynisch doen, en die Maarten leek me eigenlijk best een toffe gast die door zijn afnemer genaaid werd, maar kon hij normaliter voor de paasdagen wel even de productie opvoeren met ‘scharrel’eieren?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef xzaz het volgende:
[..]
Misschien ligt daar een deel van het probleem.
waarom levert die boer niet direct aan jumbo?quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:04 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Dan gaan we er wel vanuit dat voor die brand, daar wel echt scharreleieren werden geproduceerd. Ik wil niet te cynisch doen, en die Maarten leek me eigenlijk best een toffe gast die door zijn afnemer genaaid werd, maar kon hij normaliter voor de paasdagen wel even de productie opvoeren met ‘scharrel’eieren?
Het is gewoon jammer dat mensen nu verongelijkt doen omdat ze geconfronteerd worden met Franse kwartels die een kutleven hebben, maar een uur geleden nog wel vrolijk een stuk kip of varken aan het eten waren waarbij dat beest geen beter leven heeft gehad als die ene kwartel.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:01 schreef Kreator het volgende:
[..]
... Ik bepaal de prijs niet. Dat doet de supermarkt. Als dan op het etiket staat dat het scharreleieren uit de Veluwe zijn, dan mag ik daar toch vanuit gaan?
Je draait het maar raar om.
Het kan me persoonlijk aan de reet roesten of een ei uit een legbatterij komt of scharrel is (ook een scharrelkip/kwartel zit op elkaar gepropt en ze zijn beide redelijk met elkaar vergelijkbaar qua dieren ongemak. Wil je dat die beesten nog een beetje normaal leven gehad hebben, neem dan vrije uitloop (zelfde gebrek aan ruimte als scharrel, maar met stukje buiten erbij) of biologisch. Maar scharreleieren zijn wel duurder dan dat legbatterij spul. Goedkopere eieren met een sticker van duurdere eieren erop tegen meer winst verkopen, is gewoon oplichting, simpel. En daar hebben mensen problemen mee.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:12 schreef opgebaarde het volgende:
Het is gewoon jammer dat mensen nu verongelijkt doen omdat ze geconfronteerd worden met Franse kwartels die een kutleven hebben, maar een uur geleden nog wel vrolijk een stuk kip of varken aan het eten waren waarbij dat beest geen beter leven heeft gehad als die ene kwartel.
“Meer winst” weet je niet. Misschien is dat zelfs net niet waar, de eieren moeten nog steeds in doosjes gedaan worden en de eieren worden ingekocht met honderden kilometers transport.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:20 schreef CrashO het volgende:
[..]
Het kan me persoonlijk aan de reet roesten of een ei uit een legbatterij komt of scharrel is (ook een scharrelkip/kwartel zit op elkaar gepropt en ze zijn beide redelijk met elkaar vergelijkbaar qua dieren ongemak. Wil je dat die beesten nog een beetje normaal leven gehad hebben, neem dan vrije uitloop. Maar scharreleieren zijn wel duurder dan dat legbatterij spul. Goedkopere eieren met een sticker van duurdere eieren erop tegen meer winst verkopen, is gewoon oplichting, simpel. En daar hebben mensen problemen mee.
Zoals boer Maarten het vertelde was het in dit geval een samenloop van omstandigheden (ivm de brand), hoewel ik niet uitsluit dat het normaal gesproken ook niet al gebeurde.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:29 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
“Meer winst” weet je niet. Misschien is dat zelfs net niet waar, de eieren moeten nog steeds in doosjes gedaan worden en de eieren worden ingekocht met honderden kilometers transport.
Wij weten nu, dat kwarteleieren geen code krijgen. Dus dat de term “scharrelei” of “vrijeuitloopei” niks zegt. Wij dachten slim te zijn doordat iets op het doosje staat wat bekend klinkt, maar helaas komen we elke week weer achter dat het wel vaker niet klopt. Zoals ‘speltbrood, jumbo met ‘goudeerlijk’ en de suikerdrankjes ‘vitamin water’. Ik weet niet of we van oplichting mogen spreken, is nogal een kwalificatie, maar ik spring graag mee de barricades op
Mooie voorbeelden (die aardbeien niet gezien). Misschien heb je gelijk en moet de cosument beter beschermd worden, of wij moeten iets kritischer door het leven gaan en proberen na te denken want prijzen kloppen wel vaker niet met het verhaal. Zoals de eerlijke chocolade, als die reep maar een fractie duurder is dan de boeren-worden-extreem-uitgebuit-chocoladereep, wordt de consument dan opgelicht of houden wij ons lekker dom en gaan we er vanuit dat die paar cent ook echt volledig naar die boer gaat...?quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:35 schreef HansvanOchten het volgende:
[..]
Zoals boer Maarten het vertelde was het in dit geval een samenloop van omstandigheden (ivm de brand), hoewel ik niet uitsluit dat het normaal gesproken ook niet al gebeurde.
Dat zeggende kun je niet van de consument verwachten dat hij/zij begrijpt hoe alle trucjes in elkaar steken. De aardbeien aflevering was daar een mooi voorbeeld van, ik verwacht gewoon rijpe aardbeien ipv kunstmatige niet rijpe aardbeien.
Hetzelfde over de olijven of de tonijn.
Spreek voor jezelf?quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:13 schreef wawowiewa het volgende:
Hilarisch dit , geeft goed aan dat niemand een neuk geeft over voedsel in NL geweldig.
Prachtig dit
Je hebt gelijk, veel mensen geven er om.quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Spreek voor jezelf?
Ik geef wel degelijk om waar mijn voedsel vandaan komt en of dieren een beetje dierwaardig bestaan hebben gehad.
Scharrel op legbatterij-eieren zetten is pure oplichting en fraude.
En waar stonden dan wel die afgebrande stallen van die Maarten? Waarom mochten we niet weten waar op de Veluwe hij die eitjes produceert?
Interessant, en is dit op eigen beweging gedaan of vanwege een tip of de kvw ?quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:39 schreef golfer het volgende:
NVWA en NCAE treden op tegen fraude met kwarteleieren.
Bij de inspectie bleek dat het bedrijf sinds februari 2017 helemaal geen Nederlandse kwarteleieren meer had ingekocht en dat alle verkochte kwarteleieren dus Franse legbatterij-eieren waren.
https://www.nvwa.nl/nieuw(...)de-met-kwarteleieren
Jij bent echt een van de weinige hoor, meeste mensen willen het gewoon niet weten zolang het maar niet te veel kost.quote:Op donderdag 15 maart 2018 22:36 schreef golfer het volgende:
[..]
Spreek voor jezelf?
Ik geef wel degelijk om waar mijn voedsel vandaan komt en of dieren een beetje dierwaardig bestaan hebben gehad.
Scharrel op legbatterij-eieren zetten is pure oplichting en fraude.
En waar stonden dan wel die afgebrande stallen van die Maarten? Waarom mochten we niet weten waar op de Veluwe hij die eitjes produceert?
Nee. Helaas.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 01:05 schreef FlippingCoin het volgende:
Zijn legbatterijen niet ook in Frankrijk verboden?
Laat ze zich daar eerst druk om maken i.p.v. vissen met elektriciteit.quote:
quote:
Dat klopt.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 08:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij zijn in de hele EU legbatterijen verboden, sinds 2012. Echter, de regelgeving is voor kippen
Verrijkte kooien zijn blijkbaar nog wel toegestaan.quote:En Europe, à partir du 1er janvier 2012, après une période d'ajustement de 13 ans, l'élevage en batterie conventionnelle des poules pondeuses est interdit par la Directive du Conseil Européen 1999/74/CE, remplacé par des cages aménagées. Ceci concerne les établissements de plus 350 pondeuses, excluant les plus petits et ceux d'élevage de ces poules8.
quote:Doordat het in Europa verboden wordt kippen in legbatterijen te houden schakelen vele boeren over naar de wel nog toegestane verrijkte kooien.
Een dergelijke kooi is iets groter dan de legbatterij en heeft een oppervlakte van 750 cm² per kip in plaats van 550 cm². Tevens zijn de kooien 5 cm hoger.
Verder is er enkele centimeter boven de gazen vloer een zitstok voorzien die de kip een makkelijkere zitplaats moet geven.
Er is een kleine bijkomende nestruimte.
Als laatste is er ook nog een nestbakje waar één kip tegelijk in kan.
Deze verbeteringen zouden er voor moeten zorgen dat de hen haar natuurlijke gedrag kan blijven behouden. In deze verrijkte kooien zitten nog steeds 3 tot 5 leghennen. Critici stellen dat het nauwelijks een verbetering is ten opzichte van de legbatterijen. Binnen Europa zijn de verrijkte kooien toegelaten tot 2025.
quote:Keuringsdienst van Waarde: Dode vis
5 APR 2018 om 20:25
Hoe gaat een vis dood? Simpele vraag. Toch heeft zelfs de visboer vaak geen idee. Hoe komt een haring, een zalm of een kabeljauw precies aan zijn einde? Bij een kip of koe maken we ons daar druk om, bij vissen blijft het gissen. Waarom eigenlijk? De Keuringsdienst wil het weten en gaat op zoek naar hoe de vis het loodje legt.
Keuringsdienst van Waarde, donderdag 5 april om 20.25 uur op NPO 3.
Die uitzending is volgende week.quote:Op donderdag 22 maart 2018 10:07 schreef JayHovah het volgende:
Vanavond geen KvW, volgende week:
[..]
Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Vetgehalte en toevoegingen
Koksroom Hollandia
ROOM, gemodificeerd zetmeel, stabilisatoren: E466, E331, carrageen, emulgator: E471.
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yep. Laag vetgehalte en lange houdbaarheid EN koks die niet met room kunnen omgaan.
Zelfs een debiel krijgt dit niet geschift...kan in elke tomatensoep.
Daarnaast lekker goedkoop, want het melkvet is er deels uitgehaald en dat wordt dan weer verkocht als poeder voor in roomijs.
Heb kwv niet gezien trouwens.
Daar zit overigens ook stabilisator in. Anders coalesceert het vet. De boel.zal sowieso wel een beetje opromen, maar als de bolletjes gescheiden blijven is de boel.met een keer schudden weer stabiele slagroomquote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Waarom houdbare slagroom en geen gewone?quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En veel marketing natuurlijk, maaak mensen wijs dat ze meer geld moeten betalen voor een inferieur product dat KOKsroom heet, binnenlopen. Koop gewoon pakjes houdbare slagroom bij de Aldi om mee te koken, kost geen drol.
Goedkoop, en als je er toch mee gaat koken is verse onzinnigquote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Waarom houdbare slagroom en geen gewone?
is dat geen hh ?quote:Op dinsdag 27 maart 2018 17:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Die uitzending is volgende week.
Deze week:
Room.
Kookroom, slagroom, koksroom en vele andere varianten: er is genoeg te kiezen als je een romige maaltijd op tafel wilt zetten. Maar wat is nou het verschil tussen al deze producten? Een chefkok en een patissier vertellen.
Er was al weleens een aflevering over gemaakt ja https://www.npo3.nl/keuri(...)6-02-2017/KN_1687600quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:20 schreef ddx het volgende:
[..]
is dat geen hh ?
kan me herinneren dat ik dat onderwerp al eens gezien heb, maar kan zijn dat het bij een ander programma was
De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:19 schreef SiGNe het volgende:
En waarom zijn zaken als double cream en clotted cream hier zo moeilijk te krijgen?
Al is clotted cream dacht ik een DOP en mag dat dus alleen in een bepaalde streek gemaakt worden ook.
Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..quote:Op dinsdag 27 maart 2018 19:57 schreef Isabeau het volgende:
[..]
De Jumbo heeft potjes met houdbare clotted cream (ligt bij onze Jumbo bij de 'verse' kaasafdeling). Nooit gekocht, leek me 3x niks.
En ik mis double cream enorm hierDat is zó lekker.
Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double creamquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:04 schreef SiGNe het volgende:
Ja, van die minipotjes met 25cl voor ¤3,99..
Ook nooit gekocht want te weinig en te prijzig.
En met double cream, een hoop gerechten vragen daar wel om, 55% vet.. maar dus niet te krijgen hier en da's best raar eigenlijk.
Da's een grote faal inderdaad.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:16 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je kan van 3 merken creme fraiche krijgen, biologisch en light etc. Dan allerlei kookromen, allerlei houdbare en verse slagromen,. sour creams van verschillende merken en 8 soorten slagroom in bus. Maar géén double cream
Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezenquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Niemand nog, want de uitzending hierover is a.s. donderdag.quote:
Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebbenquote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon een keer op zondag opzetten en maken, dan in ijsblokjeszakjes invriezen
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:30 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Misschien inderdaad maar eens doen. of anders Knorr en Maggi nóg maar eens mailen dat ze een gat in hun aanbod hebben
Of net als heston zelf poeders maken.. hmmm...quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Zo eens met die espagnole. Veel werk en industrieel prima te maken zonder troep. Zou mooi zijn als je dat kunt kopen. Maar helaas, mensen koken dat soort dingen niet zelf.quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:24 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Da's een grote faal inderdaad.
Ik mis zo ook bijv. Espagnole saus, een van de 7 basissauzen waar je zelf bijv. demi glace van kan maken.
Knorr en Maggi maken het voor restaurants maar voor de consument niet te krijgen.
Natuurlijk is zelf maken lekkerder maar je maakt niet "even" een demi glace zoals je even een creme anglaise maakt.
Ze zouden makkelijk sauce espagnole in een pak kunnen doen, en/of demi-glace (en dat doen ze ook, alleen niet voor consumenten)quote:Op dinsdag 27 maart 2018 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De poeders lijken net zo op een zelfgemaakte als de warme frietsaus die in pakjes Hollandaise zit.
Yepquote:Op donderdag 29 maart 2018 20:27 schreef alpeko het volgende:
Herhaling toch zeker? Andries, die gast van de Unilever heb ik al eerder gezien. Die ken ik namelijk.
Volgens mij wel een nieuwe aflevering.quote:
quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:04 schreef opgebaarde het volgende:
[..]
Dan gaan we er wel vanuit dat voor die brand, daar wel echt scharreleieren werden geproduceerd. Ik wil niet te cynisch doen, en die Maarten leek me eigenlijk best een toffe gast die door zijn afnemer genaaid werd, maar kon hij normaliter voor de paasdagen wel even de productie opvoeren met ‘scharrel’eieren?
Het is een samenwerking, het bedrijf en merk is zoals ze al zeiden van beiden heren.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:08 schreef xzaz het volgende:
[..]
waarom levert die boer niet direct aan jumbo?
Naja men vind het bij kippen zieliger dan vissen, niet nodig imo en vind het leuk dat die discussie er is.quote:Op donderdag 5 april 2018 20:46 schreef golfer het volgende:
Over het doden van vis.
Beetje onzinnige uitzending.
Discussie over het wel of niet gevoel en pijn kunnen voelen van vissen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |