mag ik weten hoeveel gram rijst je er in kookt?quote:Op woensdag 14 maart 2018 09:19 schreef realAIVD het volgende:
Ondanks dat ik prima in staat ben rijst te koken op het gasstel, toch overstag gegaan en een rijstkoker aangeschaft.
Nu één keer gebruikt,
voordeel: makkelijk en de rijst was erg lekker.
nadeel: staat wel in de weg op het aanrecht.
Al met al behoorlijk positief, de smaak is toch het belangrijkst!
En dan zou je er ook nog gewoon voedsel in kunnen stomen...grappig.
quote:Op woensdag 14 maart 2018 16:50 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze staat nu op mijn aarecht
[ afbeelding ]
A dream came true. Deze 6-pitter van SMEG
[ afbeelding ]
Deze mega-ruime koelvriescombinatie van Bosch wordt samen met het fornuis maandag geleverd. Eindelijk na 7 weken weer een koelkast
[ afbeelding ]
Het schip met geld is eindelijk binnen gevaren?quote:Op woensdag 14 maart 2018 16:50 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze staat nu op mijn aarecht
[ afbeelding ]
A dream came true. Deze 6-pitter van SMEG
[ afbeelding ]
Deze mega-ruime koelvriescombinatie van Bosch wordt samen met het fornuis maandag geleverd. Eindelijk na 7 weken weer een koelkast
[ afbeelding ]
Als ik dan toch helemaal opnieuw begin dan gelijk goed ookquote:Op woensdag 14 maart 2018 17:39 schreef golfer het volgende:
[..]
Het schip met geld is eindelijk binnen gevaren?
Mooie spulletjes hoor!
Die Smeg is erg fijn, ik heb er een 4 pitter van (iets ander modelletje ook, analoog klokje bijv)quote:Op woensdag 14 maart 2018 16:50 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze staat nu op mijn aarecht
[ afbeelding ]
A dream came true. Deze 6-pitter van SMEG
[ afbeelding ]
Deze mega-ruime koelvriescombinatie van Bosch wordt samen met het fornuis maandag geleverd. Eindelijk na 7 weken weer een koelkast
[ afbeelding ]
Tnx, wist het al. Heb me zeer goed laten informeren ook. Peetouders hebben nagenoeg dezelfde alleen 5-pits.quote:Op woensdag 14 maart 2018 18:05 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die Smeg is erg fijn, ik heb er een 4 pitter van (iets ander modelletje ook, analoog klokje bijv)
Ik zou wel aanraden om er een oventhermometer in te doen want hier wordt de oven warmer dan ie aangeeft.
En er staat bijv. wel op dat ie max 250 graden kan maar als ik dat dan hier met de thermometer meet slaat ie uit naa 280 graden, behoorlijk verschil dus.
Maar goed, extra temperatuur is voor sommige gerechten wel fijn en je kan 'm altijd wat minder warm instellen.
Heb hier overigens nu ook de Jamie Oliver Pizzasteen van de Action gekocht, is eigenlijk voor op de BBQ zie ik mar in de oven zal ie het ook vast prima doen.
Binnenkort even een bolletje deeg scoren bij de pizzeria hier, lekker makkelijk en 't is een echte Italiaanse pizzeria dus ik ga thuis echt geen beter deeg maken dan die gasten.
Zeker, ik heb er nu 200 gram rijst in gekookt (er kan 800 gram tegelijk in volgens het boekje).quote:Op woensdag 14 maart 2018 12:52 schreef THEFXR het volgende:
[..]
mag ik weten hoeveel gram rijst je er in kookt?
Wauw, jij gaat maandag vast op een stoel in de keuken zitten en alleen maar kijken en genietenquote:Op woensdag 14 maart 2018 16:50 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze staat nu op mijn aarecht
[ afbeelding ]
A dream came true. Deze 6-pitter van SMEG
[ afbeelding ]
Deze mega-ruime koelvriescombinatie van Bosch wordt samen met het fornuis maandag geleverd. Eindelijk na 7 weken weer een koelkast
[ afbeelding ]
dat gasfornuis is echt een kunstwerkquote:Op woensdag 14 maart 2018 16:50 schreef mascara-klodder het volgende:
Deze staat nu op mijn aarecht
[ afbeelding ]
A dream came true. Deze 6-pitter van SMEG
[ afbeelding ]
Deze mega-ruime koelvriescombinatie van Bosch wordt samen met het fornuis maandag geleverd. Eindelijk na 7 weken weer een koelkast
[ afbeelding ]
Mooi! Ik moet nog een nieuwe, maar ik twijfel..quote:Op woensdag 14 maart 2018 21:25 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Zeker, ik heb er nu 200 gram rijst in gekookt (er kan 800 gram tegelijk in volgens het boekje).
Het is trouwens deze:
[ afbeelding ]
Inventum rijstkoker RK140ZW
ongeveer 35 euro.
Heb ik!quote:Op donderdag 15 maart 2018 17:05 schreef maily het volgende:
[ afbeelding ]
5 cm doorsnee, om kruiden mee te laten trekken in de soep.
Wij nog nietquote:
Eh ......quote:Op donderdag 15 maart 2018 18:20 schreef SiGNe het volgende:
Ik gebruik er vaak de netjes van de knoflook en ui (AH verpakt ze per 2) voor.
Moet je alleen wel opletten dat ze met een nietje zijn dicht gemaakt en niet zijn dicht gesmolten want anders smelt 't gewoon weer open en drijven je kruiden door je soep/saus.
Ik prop er meestal italiaanse kruiden in, even dichtknopen en dan in de bolognese saus meegaren.
En plastic wat niet geschikt is voor zulke hoge temperaturen ....quote:Op donderdag 15 maart 2018 18:39 schreef RobinOok het volgende:
Ja, gadver, tweedehands uiennetjes die er niet voor bedoeld zijn.
Lekker plastic nassen.quote:Op donderdag 15 maart 2018 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Hmmm.. nooit zo bij stil gestaan eigenlijk, vond 't wel handig
Dat snap ik wel, maar om ze bij het koken te gebruiken .... ik zou het niet doenquote:Op donderdag 15 maart 2018 18:48 schreef SiGNe het volgende:
Hmmm.. nooit zo bij stil gestaan eigenlijk, vond 't wel handig
Ik ga opzoek naar een betere oplossing.quote:Op donderdag 15 maart 2018 18:50 schreef maily het volgende:
[..]
Dat snap ik wel, maar om ze bij het koken te gebruiken .... ik zou het niet doen
Thee-ei dat ik gekocht heb was nog geen 10 euro ....quote:Op donderdag 15 maart 2018 18:56 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik ga opzoek naar een betere oplossing.
Gelukkig kook ik die bolognese niet zo heel veel en ben ik ook de enige waarvoor ik meestal kook dus anderen hebben er niets van gemerkt gelukkig
Een theeëi is veel kleiner.quote:Op donderdag 15 maart 2018 18:57 schreef maily het volgende:
[..]
Thee-ei dat ik gekocht heb was nog geen 10 euro ....
Hier ookquote:
Ik siliconen opbindtouwtjes dat werkt top voor bouquet Garni.quote:Op donderdag 15 maart 2018 18:45 schreef maily het volgende:
[..]
En plastic wat niet geschikt is voor zulke hoge temperaturen ....
Daar heb ik dan weer slagerstouw voor...quote:Op donderdag 15 maart 2018 19:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik siliconen opbindtouwtjes dat werkt top voor bouquet Garni.
Dit is herbruikbaar slagerstouw. Ooit gekregen voor een verjaardag. Werkt prima.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:18 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Daar heb ik dan weer slagerstouw voor...
Zet je hem wel goed in elkaar?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:29 schreef Hexxenbiest het volgende:
[ afbeelding ]
Ik dacht dat ik beter mijn eigen kip gehakt kan maken sinds de supermarkten in de buurt bijna nooit kip gehakt hebben.
Maar ik weet het niet te gebruiken... Het lukt maar niet....
Wat doet die niet dan?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:29 schreef Hexxenbiest het volgende:
[ afbeelding ]
Ik dacht dat ik beter mijn eigen kip gehakt kan maken sinds de supermarkten in de buurt bijna nooit kip gehakt hebben.
Maar ik weet het niet te gebruiken... Het lukt maar niet....
Volgens mij wel. Ik zal er morgen weer naar kijken.quote:
Het vlees komt er niet uit. Het blijft in het gaatje. Hoe ik ook draai.quote:
Hoeveel vlees doe je er in?quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef Hexxenbiest het volgende:
[..]
Volgens mij wel. Ik zal er morgen weer naar kijken.
[..]
Het vlees komt er niet uit. Het blijft in het gaatje. Hoe ik ook draai.
Vol. En dan druk ik het steeds met de steel van een pollepel. De molen draait wel, maar het vlees blijft gewoon zo.quote:
Ik gok erop dat je de mesjes er verkeerdom in hebt. Of dat je de verkeerde kant op draait.quote:Op donderdag 15 maart 2018 20:59 schreef Hexxenbiest het volgende:
[..]
Volgens mij wel. Ik zal er morgen weer naar kijken.
[..]
Het vlees komt er niet uit. Het blijft in het gaatje. Hoe ik ook draai.
Hopelijk is dat het. Anders heb ik een miskoop gedaan. Zal er morgen zeker naar kijken.quote:Op donderdag 15 maart 2018 21:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik gok erop dat je de mesjes er verkeerdom in hebt. Of dat je de verkeerde kant op draait.
Ik denk dat ik eerst even snel een potje janken ga van geluk, heb nog nooit zoiets moois gehad En daarna koken want ik heb 6 eters 's avondsquote:Op donderdag 15 maart 2018 10:04 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Wauw, jij gaat maandag vast op een stoel in de keuken zitten en alleen maar kijken en genieten
En vergeet de pizzasteen nietquote:Op vrijdag 16 maart 2018 10:30 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik denk dat ik eerst even snel een potje janken ga van geluk, heb nog nooit zoiets moois gehad En daarna koken want ik heb 6 eters 's avonds
SiGNe: net een oventhermometer besteld
Mijn bakvormen ben ik inmiddels ook al tegengekomen tevens met een hele voorraad aan bloem, suiker, gist, bakpoeder enz dus volgende week eindelijk weer bakken
Hoe heet stook je de oven?quote:Op vrijdag 16 maart 2018 15:43 schreef maily het volgende:
Die pizzasteen van de Action nu 2 keer gebruikt. De pizza komt er iets beter uit dan "gewoon" uit de oven maar niet zoals het zou moeten volgens andere gebruikers. (Zelfbelegpizza's van de AH). We gaan binnenkort nogeens proberen en dan zelf het deeg maken.
Is die bodem al voorgebakken?quote:Op vrijdag 16 maart 2018 15:43 schreef maily het volgende:
Die pizzasteen van de Action nu 2 keer gebruikt. De pizza komt er iets beter uit dan "gewoon" uit de oven maar niet zoals het zou moeten volgens andere gebruikers. (Zelfbelegpizza's van de AH). We gaan binnenkort nogeens proberen en dan zelf het deeg maken.
Steen gaat in de oven, en daarna gaat de oven pas aan.quote:Op vrijdag 16 maart 2018 19:58 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Is die bodem al voorgebakken?
Dan is 't namelijk niet meer dan opwarmen wat er nog moet gebeuren, hoeft niet meer te garen.
Als 't deeg echt vers is dan gist 't nog door in de oven en dan krijg je die mooie luchtbellen.
Steen verwarm je ook voor?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |