Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:03 |
Hoe kom ik achter de mogelijkheden binnen dit beroepsveld? Kwaliteitsinspecteur bij de NWVA spreekt me bijvoorbeeld wel aan, maar welke opleiding is dan geschikt? En wat is er allemaal nog meer mogelijk op het gebied van de kwaliteitscontrole? Mysteryshopper bijvoorbeeld. Wat nog meer allemaal? Kan iemand mij op ideeen brengen? ![]() | |
AlexanderC | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:11 |
Bij kwaliteitscontrole denk ik ook aan wat veel laboranten doen. | |
Hiddendoe | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:12 |
Jij was toch diegene met een afwas van half jaar? ![]() | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:16 |
Goeie! Dat kan ik gerust uitsluiten, dat trekt me totaal niet. Productcontrole trekt me in het geheel niet. Wat kan je nog meer controleren? Mensen. Trekt me ook totaal niet. Snelheid/verkeer, dat trekt me wel. Misschien moet ik gewoon een soort sectoren- of beroepsgroepenlijst hebben en dan kijken in welke gebieden ik wat wil controleren. Horeca of winkels hebben tot nu toe een voorkeur. Maar ben geinteresseerd naar wat er nog meer mogelijk is. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:18 |
De helft heeft inmiddels in het chloor gezeten, maar weet je wat het probleem is? Dit dus. Een carrierecrisis. Dat haalt mijn hele leven overhoop. Op een schaal van 1 tot 10, zit ik er 22 mee. | |
Hiddendoe | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:22 |
Wat is een carrièrecrisis? | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:26 |
Dat je niet weet wat voor werk je moet doen en dat het je leven beheerst, dag in dag uit. Het gevoel hebben niets écht leuk te vinden. Geen (of onvoldoende) oplossingen zien in het vinden van werk wat bij je past, werk wat je leuk vind. Zo erg dat je er helemaal gek van wordt. | |
Hiddendoe | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:29 |
Wat is belangrijk voor jou? Wat maakt werk leuk voor jou? Afwisseling, zelfstandig kunnen beslissen, of juist intens samenwerken? | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:41 |
Wat is belangrijk voor mij? - Dagelijks energie krijgen van mijn werk; - Geen full-time kantoorbaan van 9 tot 17, maar thuiswerken of op een andere locatie werken; - Maximaal 2 tot 3, hooguit 4x per week een zittende functie hebben; - Grote mate van zelfstandigheid (80% of meer van de tijd alleen werken); - Community waar we (als collega's onderling) elkaar vooruit helpen en beter worden in ons vak; Wat maakt werk leuk voor mij? - Redelijk grote mate van zelfstandigheid en onafhankelijkheid, geen verplicht hebben om elke dag strak om 9 uur op kantoor te moeten zijn en pas om 17 uur naar huis te mogen gaan; - Collega's die elkaar vooruit helpen; - Specialist zijn in mijn vak; - 0 of 1 tot 3x per week buiten werken; - Geld aan het verdienen zijn, maar dat hoeft niet elke dag; - Meer verdienen dan een standaard loondienstsalaris OF een beloning op basis van resultaat; - Als er 'iets' gebeurt. Dus als er iets tot stand wordt gebracht. Dus geen administratie, maar het behalen van een bepaald resultaat, dit kan commercieel resultaat zijn, maar dat hoeft niet. Het kan ook verbetering van een resultaat zijn. Een hele waslijst ![]() | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 04:51 |
Ik denk dat dit de oplossing moet worden, het spreekt mij wel aan: https://www.hetkanwel.net(...)-met-experimenteren/. Ik weet alleen nog niet hoe ik erachter kom, hoe ik een carrierestap maak in de kwaliteitscontrole, om te combineren met een andere, zittende functie. Edit: even verder zitten Googlen: kom ik nog zo'n soort artikel tegen. Daar staat de oplossingen voor mij in. Niet alles wat daarin beschreven wordt, ga ik in mee (ben niet zo van dat soort vage praat), maar de essentie van wat ik nodig heb (vooral het experimenteren), wordt er op diverse manieren heel mooi in verwoord: http://hannekedijkmancoach.nl/2009/09/636/. DAT is wat ik ga toepassen op alles waar ik over twijfel (jeej!!!!). ![]() [ Bericht 23% gewijzigd door Fokker5000 op 17-02-2018 05:06:50 ] | |
Lunatiek | zaterdag 17 februari 2018 @ 05:19 |
Ja, dat wil iedereen wel ![]() Wat neem jij mee voor die baan? Kwaliteitscontrole is in mijn beleving vooral controle op (werk)processen en regelgeving. ISO-normeringen en dergelijke. Aansturen van testers. Wat jij noemt lijkt meer een keuringsdienst. Die heb je in soorten: of het juridisch in orde is, of boekhoudkundig/belastingtechnisch, of de producten wel voldoen. Als je mysteryshopper noemt dan heb je het vooral over testen van de klantbeleving, en dat lijkt me meer een vrijwilligersbaan. | |
#ANONIEM | zaterdag 17 februari 2018 @ 07:03 |
Hoe zie je dit gecombineerd worden? Je ziet elkaar waarschijnlijk amper dan, want je wilt ook nog een grote mate van flexibiliteit. Dus je ziet elkaar alleen als je even op hetzelfde moment op dezelfde locatie bent. | |
halfway | zaterdag 17 februari 2018 @ 08:03 |
Ik heb maar 1 tip, begin voor jezelf en dan ben ik bloed serieus. Oh en een baan bij de EOD komt 95% overeen. | |
kanovinnie | zaterdag 17 februari 2018 @ 09:07 |
Wat kan je eigenlijk ts? | |
arvensis | zaterdag 17 februari 2018 @ 09:44 |
Je omschrijft mijn baan. ![]() | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 09:47 |
Wat? Experimenteren wat het beste bij je past? Oog voor detail en kwaliteitsgerichtheid, energie, commitment, zakelijkheid (als in serieusheid), etc.. Zonder te overdrijven: alle eigenschappen waarover een ondernemer moet beschikken, behalve mensen aansturen, dat lijkt niet voor mij weggelegd. Maar ook dat kan later een experiment worden. En natuurlijk, zal ik op de ene eigenschap, minder scoren dan op de andere. EDIT! Je bedoelt natuurlijk: wat neem ik mee voor een baan als kwaliteitscontroleur! Oog voor detail, kwaliteitsgerichtheid, nauwkeurigheid, accuratesse, en de skill/vaardigheid om met alle liefde mensen te demonstreren hoe het wel moet en waarom. Dit zijn mijn belangrijkste kwaliteiten. Kwaliteitscontrole heb je toch in heel veel verschillende branches? Precies dit. Hier verlang ik naar. Niet juridisch of boekhoudkundig. Ook geen productkwaliteit. Dat betekent dat ik al een boel kan wegstrepen en volgens mij, gewoon de lijst met branches kan afgaan om te kijken wat overblijft. Ik denk, serieus, dat dit mij het best past. Klantervaringen/belevingen controleren. Misschien zou dat niet het enige interessegebied zijn, maar zeker wel één van de. En waarom lijkt je dit een vrijwilligersbaan? Goed nieuws: zelfs DAN zou ik het overwegen te doen! ![]() | |
Its-Jojo-4you | zaterdag 17 februari 2018 @ 09:59 |
https://www.volkskrant.nl(...)echt-groot~a4570241/ Hier TS, ze zoeken nog mensen | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 09:59 |
Zou ik alsjeblieft mogen weten wat voor baan je hebt? Grote kans dat het bij mij past. | |
Doedezemaar | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:02 |
Ik ben jaren mysteryshopper geweest, maar de vergoedingen zijn inmiddels zo beroerd dat het je echt zowat niks oplevert, zet dat idee maar uit je hoofd. Er was hier ooit een topicreeks over. Volgens mij worden veel checks nu gedaan via Roamler etc, dat levert nog minder op, maar het is misschien een optie voor je om eens te proberen. Maar als echt werk? No way. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:05 |
Details optimaliseren. Zowel theoretisch, bijvoorbeeld: alle deelonderwerpen van een hoofdonderwerp verzamelen, de deelonderwerpen vullen en dan continu de details optimaliseren. Als praktisch: als ik een zaak zou hebben, alles rondom het ondernemerschap opdelen in deelonderwerpen en vervolgens elk deelonderwerp optimaliseren. Bijv: in een restaurant: optimaliseren voor optimale klantervaring en op papier staan hoe dit te bereiken, optimale tevredenheid van medewerkers, optimale administratie, etc. etc. Ik streef naar optimalisatie. Wat ik ook kan is gewoon optimaal presteren als medewerker. Ik heb het geluk over veel compententies te beschikken van een ideale medewerker.(over het algemeen), maar omdat ik denk dat ik niet kan leidinggeven, geen functie als manager kan bemachtigen. Ik denk eerlijk gezegd dat dat ook niet mijn ambitie is. De sleutelwoorden zijn: zelfstandig, kwaliteitsgericht, optimalisatie, binnen en buiten. | |
Doedezemaar | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:07 |
heb je daar ervaring in? Wat is je achtergrond? | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:08 |
Dank voor het delen van je ervaring, erg waardevol. Ik denk hier anders over. Ik wil me gewoon zo goed mogelijk onderscheiden en meerwaarde bieden t.o.v. roamler. Ik wil ook als freelancer aan de slag of ergens vast in dienst komen. Ik wil me onderscheiden d.m.v. zo hoog mogelijke kwaliteitschecks. Bijvoorbeeld een gedegen rapport. Wat maar nodig is om zoveel mogelijk waarde over te brengen. ik ben dus optimistisch. Het minste wat ik kan doen is de markt onderzoeken. Ik voel ook de drang om als kwaliteitsinspecteur NVWA bezoeken te brengen aan bezorgrestaurants, maar ook winkels als AH, zoals dit: http://www.at5.nl/artikel(...)imzinnige-calamiteit Gewoon, onverwachts sneaky binnenkomen en scherp controleren of de kwaliteit in orde is, of klanten wel de best mogelijke (of in ieder geval een niet-schadelijke) ervaring krijgen. En wat helemaal mooi zou zijn, als ik later terug mag komen om lekker uitleg, toelichting, onderbouwing te geven over hoe iets zou moeten zijn. En waarom. En 3 weken later terug te keren om te checken of alles van een 5 naar een 7 of 8 is gegaan. Dan zou ik mijn missie/doel COMPLEET hebben bereikt. Klanten zouden er in dat geval een betere ervaring door hebben, direct van profiteren.. Ik denk aan open sollicitaties als auditor of zo. En ik wil ook best als freelancer aan de slag en dan 5 klanten hebben voor wie ik elk 2 uur per week mag controleren. En met een waardevol advies terugkom. Ik kan niet meer rustig op mijn stoel zitten terwijl ik dit uittyp. Het lijkt echt fantastisch om te doen. Ik mis alleen nog de exacte vorm en het plan. Misschien heeft dit gewoon tijd nodig. [ Bericht 8% gewijzigd door Fokker5000 op 17-02-2018 10:16:22 ] | |
Doedezemaar | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:15 |
droom lekker verder, er valt als mysteryshopper geen droog brood meer te verdienen, en nee, je geweldige rapporten leveren echt geen hogere vergoeding op. Maar goed, meld je aan bij mysteryshopbedrijven en ga het maar ervaren. | |
valentijn101 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:15 |
Deurwaarder. Voorbereiding op kantoor of vanuit huis. De weg op. Contact met mensen ![]() Eventueel ern stukje budgetbegeleiding of schuldhulp erbij. Voor de voldoening. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:19 |
Ja, daar heb ik heel ruim ervaring mee. En nou dat je het vraagt schiet me iets te binnen, JUIST omdat ik er ervaring mee heb, weet ik dat ik het fantatisch vind. En daar zit de kern: experimenteren, zodat je erachter komt WAT precies, je zo leuk vind. Anders blijf je in twijfels hangen. En dat zorgt waarschijnlijk voor dat ik het als crisis zie. Die 'experimenteren mindset' is echt de key tot het vinden van een goede carriere. Ik heb o.a. in de horeca gewerkt. | |
Doedezemaar | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:21 |
mag ik even voorzichtig opmerken dat je wat manisch overkomt? | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:25 |
Interessant. Nooit aan gedacht eigenlijk. Wel redelijk wat dingen die me niet aanspreken in het beroep helaas. De voorlichting, zoals jij omschrijft, raakt me juist heel erg. Dat vind ik bijzonder. Ik denk nu echt dat dit in het werk moet voorkomen. Maar deurwaarder, ja ik weet niet, ik zie zowel leuke dingen als niet-leuke dingen: - Leuk: op pad om een soort 'controle' uit te voeren; - Niet leuk: niet het gevoel hebben dat je de mensheid écht (vooruit) helpt, abnormale tarieven rekenen, etc. etc. Ik zou dan liever een deurwaarder zijn die INDERDAAD een zo uitgebreid mogelijke voorlichting geeft, hoe mensen van mijn dwangbevel en mijn kosten, zo snel als mogelijk, weer af kunnen komen. En mensen daar op alle mogelijke manieren mee proberen te helpen. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:26 |
Ja, maar ONDERBOUW dat dan even alsjeblieft. Waarom valt er niets mee te verdienen? | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:29 |
Gepassioneerd. Honger. Lust. Verlangen. Enthousiast. Nog niet goed? Waarom ben ik nou weer manisch? Ik lees nergens onderbouwing van je. Ik kan ook 1001 dingen roepen. | |
#ANONIEM | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:31 |
En dat doe je ook. | |
Mevrouw_voor_jou | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:32 |
Met al je goede bedoelingen ben ik bang dat ze aan de deur stranden. Als deurwaarder wordt je gezien als die persoon die mensen geld afhandig maakt, wantrouwen alom. Als je meer op de hulpverleningskant wil zitten zou ik boor budgetcoach of bewindvoerder gaan. Al heb je voor dat laatste een passende opleiding nodig. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:33 |
Hartelijk dank voor jouw tip. Dit lijkt me echt 'de grote droom' inderdaad, maar bedoel je een ZZP mysteryshopper dan? Of in een ander vakgebied? Waarin voor mezelf beginnen? | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:36 |
- meetings; - af en toe een dag samenwerken, op kantoor of buiten; - forum; - intranet; - whatsapp groep; Gewoon een soort communicatie platform. Waar we elkaar kunnen versterken, motiveren, elkaars problemen kunnen oplossen, gewoon het maximale doen om elkaar vooruit te helpen. Letterlijk. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:38 |
Wel, want werk al sinds jongs af aan en als ik iets leuk vind, ga ik er vol voor. Sowieso, niet werken is nooit een optie. Werken is fantastisch als je streeft naar: voldoening. Werk is voor mij de belangrijkste kern van het leven, daarom schuif ik alles aan de kant om dit probleem éérst op te lossen, zodat de rest daarna wel volgt. [ Bericht 46% gewijzigd door Nizno op 17-02-2018 11:00:51 (reactie op edit) ] | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 10:41 |
En juist daarom wil ik geen deurwaarder zijn. Dit is een van de belangrijkste negatieve aspecten. Het negatieve imago van een deurwaarder, in de samenleving. De negativiteit die er om hangt. En ik ben ook niet iemand die achter mensen aan zit. Liever help ik mensen vooruit, op wat voor manier dan ook, dan dat ik mensen tegenwerk. Van de 10 'dingen' die voorkomen in dit beroep, ben ik er misschien maar in 3 geinteresseerd. Ik ben dan wel weer een ondernemer (althans, iemand met de mindset van, kan het ook anders?) De deurwaardersmarkt moet gewoon flink op de schop. Het is een ouderwetse werkwijze om geld te incasseren en een ouderwets beroep. Wat volgens mij de komende jaren automatisch zal gaan verdwijnen. https://www.rendement.nl/(...)waarder-te-duur.html Ik moet uitzoeken hoe ik aan de slag kan in het kwaliteitscontrole veld en gaan experimenteren. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 11:42 |
Ik probeer op elk bericht te reageren, daarom. De titel van het topic is toch duidelijk (althans, dat denk ik). | |
Doedezemaar | zaterdag 17 februari 2018 @ 12:06 |
omdat de vergoedingen uitkomen op, als je een beetje geluk hebt, ¤5 per uur. En je verder vooral uitkomt op een (gedeeltelijke) vergoeding voor een verplichte aankoop. Zit je dan met tig doosjes pijnstillers en ¤25 korting op de aankoop van een duur product wat je toch niet wilde hebben ipv geld op je rekening. | |
Arkai | zaterdag 17 februari 2018 @ 12:25 |
TS, is het niet wat om ISO 9001 - QMS auditor te worden? | |
Mishu | zaterdag 17 februari 2018 @ 12:35 |
Ik zou een mbo opleiding milieukunde doen en dan veldwerker worden. | |
ETA | zaterdag 17 februari 2018 @ 13:34 |
Ik heb redelijk wat ervaring in dit veld. Als consultant heb ik trainingen en advies gegeven aan landelijke retailers op gebied van kwaliteitsmanagement, daarna ben ik hoofd kwaliteit non-food bij een grote supermarktketen geworden en nu ben ik verantwoordelijk voor kwaliteit van wereldwijde merchandising voor een groot Nederlands biermerk. Maak ten eerste een keuze tussen food en non-food. Food is een redelijk volwassen speelveld, regels zijn duidelijk, processen zijn geoptimaliseerd en aantal kwaliteitsmanagers zijn groot. Je kan uitvoerend hier aan de slag als controleur op fysieke producten of als auditor kijken naar processen. Dit heb je voornamelijk bij producerende bedrijven. Als je de retail gaat, gaat het voornamelijk over het optimaliseren van processen en strategieën. Betreft opleiding, bijna alle food kwaliteitsmanagers die ik ken hebben in Wageningen gestudeerd. Mijn ervaring zit voornamelijk in de non-food. Hier is het nog een relatief Wilde Westen, regelgeving is veel minder volwassen, wat ruimte overlaat voor interpretatie. De stakeholders zijn ook allemaal minder ervaren (NVWA, producent, retailer). NVWA is zoekende naar een goede manier van handhaven. Vanuit mijn positie bij de retailer heb ik regelmatig discussies gehad met de NVWA over hoe optimaal te handhaven. In retail is er een sterke vraag naar ervaren kwaliteitsmanagers in non-food, maar deze zijn erg schaars. Het is een relatief luxe positie om in te zitten, maar je moet bereid zijn veel meer van scratch op te bouwen, zowel intern als extern met leveranciers. Betreft opleiding voor de non-food, elke technische studie zou afdoende moeten zijn. | |
ETA | zaterdag 17 februari 2018 @ 13:46 |
Een hele waslijst, maar niet onrealistisch. Ik, in mijn huidige functie (nu 6,5 jaar werkervaring) zit gemiddeld 3-4 dagen op kantoor, de rest van de tijd werk ik thuis of ben ik op bezoek bij leveranciers. Ook reis ik gemiddeld 1x per maand naar het buitenland, zowel binnen Europa als er buiten. Enorme afwisseling vanwege een groot aantal producten. Ene moment een discussie met een leveranciers over de ontwikkeling van een nieuw glas, daarna ga je aan de slag met een klacht over roestende paraplus vanuit Nieuw Zeeland. Ik test zelf eens een product, of laat het testen door een lab, of ik ga naar de fabriek en ga daar kijken wat er getest wordt op een product. Commercie speelt altijd mee, hoe los je een incident op waarbij commerciële schade wordt geminimaliseerd? Balans zoeken tussen zekerheid en kosten besparing. Alleen werken zit er niet in, je bent wel constant in contact met allerlei partijen. En met beloningen kan het ook wel goed komen. Startende medewerker bij een retailer kan 2000-3000 krijgen, sterk afhankelijk van wat ze verwachten. Kwaliteitsmanagers salarissen lopen op tot 100k. | |
valentijn101 | zaterdag 17 februari 2018 @ 16:49 |
Zorg dan dat je gerechtsdeurwaarder bent. Overheid en semi-overheid hebben vaststaande tarieven als incassokosten. Dus geen woekerrentes en dat soort rare dingen die je vaak hoort. Een goede deurwaarder help mensen ipv ze dieper in de ellende te laten komen. Zo kun je bv een betalingregeling met de overige schuldeisers proberen te regelen voor de mensen zodat ze rust en een overzicht krijgen, van hun schulden af komen en jij je geld “makkelijk” binnen krijgt. Een goede deurwaarder is meer een sociaal werker dan een boeman hoor. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 17:36 |
Sorry, maar ik heb een GROWTH mindset en geen FIXED mindset. Google het als je wilt. ONDERNEMEN, dat is dit soort dingen niets meer zien dan enkel een feit en die ombuigen in een kans. De markt opshaken. Ik durf te wedden dat een goed concept zich wel verkoopt. En natuurlijk, zou ik dan eerst marktonderzoek doen. Ik ben niet dom. Ook niet gek. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 17:38 |
Misschien? Ik lees dat het te maken heeft met bedrijven controleren op de kwaliteit van hun product, dienst, service? | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 17:41 |
Fantastisch idee! Ik lees erover en het lijkt me inderdaad zeer interessant: https://veldwerker.com/werkzaamheden/. Staat genoteerd. Waardevol inzicht. Neem een biertje op mijn kosten a.u.b. ![]() | |
Doedezemaar | zaterdag 17 februari 2018 @ 18:22 |
nou, succes dan maar met die carriere als mysteryshopper. Ik heb geen idee waar je het over hebt, maar goed, ik ben dan ook maar een simpele ziel met veel ervaring. (Ik denk dat ze je keihard uitlachen als je met dat soort teksten aankomt bij je aanmelding bij mysteryshopbedrijven) | |
Aethereal | zaterdag 17 februari 2018 @ 18:28 |
Ts komt echt over als zo'n ontzettend volatiel persoon, zal vast een goede kwaliteitsmanager zijn ![]() | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 19:13 |
Je bent geen simpele ziel. Wat je zegt klopt. Dat zijn ook de berichten die ik online lees over de markt. Het enige wat ik probeer te zeggen is, dat ik bereid ben te vechten om te zorgen dat bedrijven mij een kans gunnen. En door mezelf te onderscheiden. Ik denk in kansen en mogelijkheden en pas als alle deuren dicht zijn, dan stop ik met proberen. Dat bedoel ik. Ik geloof er in, als je echt iets heel graag wilt van binnen, je het op z'n minst goed geprobeerd moet hebben. Ik kijk dan liever in mijn vrije tijd of ik ergens een gaatje kan vinden, dan me neerleg op basis van wat op dit moment de ervaringen en feiten zijn. En misschien kom ik erachter dat niemand mij wil aannemen, maar dan heb ik in ieder geval meer geleerd over het hoe en waarom. En dan kunnen we verder kijken. Nogmaals, ik weet dat de vergoedingen nihil zijn. En dat er maar zelden opdrachten zijn. Maar juist dan ben ik nieuwsgierig waarom dat dan zo is. Ik heb niet gezegd dat ik je niet geloof (jij bent immers al mysteryshopper geweest). Ik kijk er alleen met een andere bril naar. [ Bericht 7% gewijzigd door Fokker5000 op 17-02-2018 19:18:55 ] | |
fluitbekzeenaald2.0 | zaterdag 17 februari 2018 @ 19:36 |
![]() | |
Lunatiek | zaterdag 17 februari 2018 @ 20:50 |
Nee, voor een bovengemiddeld salaris doen wat je zelf wilt zonder controle van een chef, lekker op de weg uit je neus vreten, beetje gratis (of te declareren) shoppen, beetje kletsen met klanten hier, beetje babbelen met collega's daar, snitchrapporten schrijven naar eigen goeddunken... een paar uur per week en de rest van de week Netflixen. | |
ETA | zaterdag 17 februari 2018 @ 21:37 |
Na alles rustig te hebben doorgelezen, kom ik tot de conclusie dat helaas TS niet de goede instelling om ver te komen in het QA vak. | |
Lucky_Strike | zaterdag 17 februari 2018 @ 22:24 |
Ik ook. Ik heb er veel geld mee verdiend maar het was ook wel hard werken. Erg chaotisch en onzeker. Ik had diverse vaste klussen en kreeg ook trainingen. Het was een leuke bijbaan voor die paar jaar ![]() Ik heb geen idee of er nu nog iets mee te verdienen is. Wie weet trekt het weer aan nu het beter met de economie gaat. | |
Fokker5000 | zaterdag 17 februari 2018 @ 22:29 |
Beste ETA, ik moet jouw reactie nog beantwoorden. Gebeurt nog. Ben ik nog niet aan toegekomen. | |
vannelle | zondag 18 februari 2018 @ 03:03 |
Ik ben tot dezelfde conclusie gekomen na 2x aandachtig lezen. Motivatie van TS is echt uitstekend, hij wil het echt en is bereid er 100% voor te gaan en daar is niks mis mee uiteraard. Maar op 1 of andere manier heb ik het idee dat TS niet alleen graag wil controleren maar het liefst de controle wil hébben. Komt een beetje over als een controlfreak die weinig tot geen verantwoording af wil leggen (immers liefst zelfstandig aan het het werk) en later terug wil komen om te kijken of ZIJN verbeterpunten zijn doorgevoerd. Hoe goed de intenties ook zijn, ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat TS graag de baas is in bepaalde situaties of iig het laatste woord heeft en dát staat me een beetje tegen. Fokker5000, ik geloof je echt wel als je zegt dat je mensen/bedrijven wilt helpen maar het is nogal apart te noemen dat je zelf nog geen beroep of zelfs maar een branche weet te noemen. Het enige waar je eigenlijk duidelijk in bent is dat jij in principe het voor het zeggen hebt, jij bepaalt wat er moet gebeuren. En omdat je zoals ik net typte nog niet eens weet in welk vakgebied je dat wilt gaan doen denk ik/weet ik zeker dat het jou om die mate van controle gaat, je wil de baas zijn. Ik waardeer je inspanningen en motivatie maar ik denk dat je nu een paar stappen te hard gaat, kijk uit want voor je het weet struikel je. | |
Fokker5000 | zondag 18 februari 2018 @ 06:37 |
Zeg vannelle, ik vind jouw bericht storend en brutaal met al je veronderstellingen, lees even goed wat ik hierboven schrijf en verminder dan al je aannames met tenminste 50%. Daarna zal ik ingaan op je bericht. Je geeft aan dat ik terugkom om mijn eigen aanbevelingen te controleren. DAT is het werk van een kwaliteitscontroleur, gozer. Je wilt dat zaken zich aan de regels/voorschriften houden en dat controleur je. Niet omdat je jezelf zo goed vind, maar om te zorgen dat degene die daar langs komen (JIJ bijvoorbeeld!), een goede ervaring hebben. Je checkt voor de consument bijvoorbeeld, of alles optimaal is. Om te voorkomen dat jij niet een of andere maaginfectie ontwikkelt met gevolgen op lange termijn. Een controleer controleert nooit ZIJN eigen punten, maar de punten die in de VOORSCHRIFTEN / wet staan. Zo hey, verdiep je anders eerst even in het beroep. Je hebt niet eens een idee van wat ik wil doen qua beroep. Op zoveel veronderstellingen, kan ik niet ingaan, dan ben ik een uur bezig alles te ontkrachten. Zie jouw bericht als perspectief #1 en probeer nu een perspectief #2 te ontwikkelen, bekijk het vanuit een andere invalshoek. Check maar hoe dat perspectief zal verschillen t.o.v. je eerste. Mijn ideale baan heeft overigens veel weg met die van Rob Geus van de Smaakpolitie. Neem dat even lees:voor een deel, als eerste uitgangspunt voor het ontwikkelen van een ander perspectief. Enkel de opmerkingen van Rob zou ik nooit durven maken. Ik ben vrij respectvol. [ Bericht 12% gewijzigd door Fokker5000 op 18-02-2018 07:06:02 ] | |
MevrouwPuff | zondag 18 februari 2018 @ 07:09 |
TS wel onderwerp vind je inhoudelijk leuk? Waar ben je een expert in? Aan al die posts ben je voorbijgegaan. Hier moet je of een specifieke opleiding voor hebben gehad, of als zelfstandige in ieder geval een ‘goede geloofwaardigheid’ hebben opgebouwd (rob Geus is een twijfelachtig voorbeeld). Je zegt bv. dat je perfect kan aangeven wat er goed is en wat er beter kan in een restaurant, maar met een marketing/commercie achtergrond neemt zo’n bedrijf jou serieuzer dan wanneer je het bleu gaat vertellen. Bedenk eerst goed wat je nodig hebt om ergens goed in te zijn, ga er niet meteen vanuit dat je er al goed in bent. | |
Fokker5000 | zondag 18 februari 2018 @ 07:36 |
Ik moet nog een paar posts beantwoorden. Geld verdienen vind ik het leukste onderwerp. Daarna denk ik kwaliteitscontrole. Toen ik kind was, speelde ik dagenlang treintje. Met een conducteursfluitje. Daar blies ik heel hard op, voor vertrek. Mijn moeder werd er gek van. Ik krijg een immense energie/kick van precies op tijd vertrekken en aankomen. Ik dacht: dit is toch perfect? Kan toch niet beter dan dit? Ik deed ook altijd heel hard die treingeluiden na. Als iemand kwam aanrennen om de trein te halen, deed ik soms de deur dicht omdat ik moest vertrekken. Het was immers tijd. In sommige gevallen, bleef ik wachten. En reed ik versneld weg (ik was ook machinist) om de ontstane vertraging rap weer in te halen. Als er een vertraging was ontstaan in de dienstregeling (die dagen had ik soms), probeerde ik heel gestresst de vertraging in te lopen. Ik was dus erg gericht op stiptheid. Verder ben ik altijd geldgericht geweest, een bijschrijving op mijn bankrekening, maakt me gewoon gek. Ik speelde ook weleens winkeltje. Thuis en op school, als onderdeel van de opleiding. Dat is bekend, ik ben juist nieuwsgierig, welke kant ik op moet in het kwaliteitscontrole vak. En daarna volgt de reis daar naartoe. Die heb ik, qua werkervaring. Misschien moet ik dan een studie commerciele economie volgen. Zie alleen nog niet in, hoe ik dan daarmee de juiste papieren verkrijg voor het kwaliteitscontrole-vak? Moet ik op de branche focussen? Bijvoorbeeld horeca > horeca-opleiding? Winkels > detailhandelopleiding? Dit is me nooit duidelijk geweest. Er bestaat helaas geen opleiding kwaliteitscontrole, dus misschien moet ik eerst focussen op de meest geschikte branche. Horeca misschien, maar ik ben doodsbang voor muizen. En voor schimmel (op producten). Het begint met interesse. Dat is stap 1. Daarna het ontwikkelen van vaardigheden. Heb ik ergens aangegeven dat ik een goede kwaliteitsinspecteur of mysteryshopper ben? Volgens mij niet. Ik heb alleen aangegeven over de comptenties te beschikken (oog voor detail, accuretesse, kwaliteitsgerichtheid, etc.) Mijn enthousiasme wordt (lijkt het) door een aantal fokkers op een verkeerde manier opgevat. Misschien moet ik me niet zo energiek meer uitlaten, om te voldoen aan de norm. [ Bericht 13% gewijzigd door Fokker5000 op 18-02-2018 07:53:06 ] | |
Its-Jojo-4you | zondag 18 februari 2018 @ 08:12 |
Ts, hoe oud ben je? Ben je nu aan het verzinnen wat je wil doem na je middelbare school of doe je nu iets wat je niet leuk vindt en wil je gaan omscholen? | |
Fokker5000 | zondag 18 februari 2018 @ 08:17 |
Ik ben 25-35, zit in een carrierecrisis (ik vertel daarover in één van mijn eerste posts), zou meer mijn passie willen opzoeken. | |
Basp1 | zondag 18 februari 2018 @ 08:34 |
Biedt je als zzp snelheids controleur bij de politie aan. ![]() | |
HaverMoutKoekje | zondag 18 februari 2018 @ 08:35 |
Wat is je huidige opleidingsniveau? | |
Fokker5000 | zondag 18 februari 2018 @ 08:42 |
Oprecht een droombaan. Ik zou het zelfs gratis willen doen. Ik zou de agent willen zijn hier rond 10 min. (onopvallende snelheidscontrole): Kijk dit is wel heel erg sneaky: , dat is misschien net té. [ Bericht 17% gewijzigd door Fokker5000 op 18-02-2018 09:08:26 ] | |
von_manstein | zondag 18 februari 2018 @ 09:50 |
Ik lees dat je horeca ervaring hebt. Horeca is zeer breed en je omschrijving wat je precies in de horeca gedaan hebt kan ik niet terug vinden in dit topic. Kwaliteitscontroleur kan een bakker zijn die zijn pasgebakken brood inspecteert, een teamleider schoonmaak die de werknemers controleert of alles volgens afspraak is schoongemaakt tot en met een financieel controller/IT auditor die kijkt of de geldstromen/processen/boekhouding etc correct zijn. Als je iets wil met kwaliteitscontrole dan zou ik je adviseren om eerst te focussen op je huidige specialisatie/studie richting. Kijk wat daar binnen mogelijk is (evt als zzper). Omscholing (hbo/wo) kan altijd nog. Echter kost het je ca 4 jaar van je leven en een berg met geld als je b.v. financial controller/IT auditor wil worden. Dan ben je klaar met de opleiding maar heb je 0 jaar werkervaring en je bent dan tussen de 29 - 39 jaar. Het is na de studie niet moeilijk om werk te vinden wat aansluit op de studierichting. (heb ik zelf ervaren) Maar dan zal je onder aan de ladder moeten beginnen. dwz dat je als 29-39 jarige het zelfde salaris ontvangt als een 22-24 jarige die ook net van school komt. | |
#ANONIEM | zondag 18 februari 2018 @ 10:04 |
QED. | |
MevrouwPuff | zondag 18 februari 2018 @ 10:19 |
Misschien. Je uit je enthousiasme op een vrij chaotische manier. Daarom is het niet raar dat fokkers denken dat jij niet zo sterk bent in kwaliteiten van een kwaliteitscontroleur. Ik denk zelf dan aan - analytisch - planmatig - gestructureerd - nauwgezet - protocollair Hier ben je (lijkt het) in het wilde weg aan het schieten. Dat komt nogal tegenstrijdig over. | |
#ANONIEM | zondag 18 februari 2018 @ 11:21 |
Ergens heb ik het gevoel dat ik heel erg nerveus zou worden van een collega als ts. | |
vannelle | zondag 18 februari 2018 @ 11:26 |
Jij zelf wel dan? | |
Piger | zondag 18 februari 2018 @ 11:32 |
Als je zorgt voor een opleiding in de bouw + ervaring kan je daar uiteindelijk ook kwaliteitscontroles voor uitvoeren. | |
Doedezemaar | zondag 18 februari 2018 @ 11:57 |
zouden ze daar zitten te wachten op iemand die op een treinfluitje staat te blazen zodat alles stipt op tijd uitgevoerd wordt? | |
Fokker5000 | zondag 18 februari 2018 @ 14:46 |
Dank je wel, als iemand met commentaar het zo uitlegt, dan begrijp ik het ook en voelt het niet als een 'aanval' of negatieve feedback. Ik had er namelijk geen idee van dat het in dit perspectief werd gegoten. Het is makkelijk om commentaar te geven, maar als men de onderbouwing er kosteloos bij levert, heeft de boodschap meer waarde. ![]() | |
Fokker5000 | zondag 18 februari 2018 @ 14:47 |
De werkelijkheid is dat ik een hele stille persoonlijkheid heb. Misschien zou dat nerveus maken. | |
Fokker5000 | zondag 18 februari 2018 @ 14:49 |
Waardevolle tip, dank hiervoor. | |
Fokker5000 | zondag 18 februari 2018 @ 14:56 |
Het is niet realistisch om te streven naar een baan op dit niveau. Ik zit op MBO4/HBO. Op discussies over speculatieve regelgeving zit ik al helemaal niet te wachten. Ik vaar het best in een werkveld met duidelijk beleid, waarop gecontroleerd wordt. Denk bijvoorbeeld aan een MCdonalds vestiging, die moet voldoen aan het strenge beleid van de Amerikaanse fastfoodketen (die typische Amerikaans beleidsnormen). Of een bezorgrestaurant op thuisbezorgd.nl. Aan zoiets denk ik. Dus intern; of de vestigingen voldoen aan het bedrijfsbeleid (o.a. klantvriendelijkheid, promotiebeleid, voorraad). Of extern; een controleur die een inspectie verricht op hygiëne. Interne controle lijkt me leuker, omdat ik slecht tegen smerige restaurants kan. | |
Cat-astrophe | zondag 18 februari 2018 @ 15:03 |
Zorgen voor kwaliteit is veel meer (vooral veel meer) dan mensen op de vingers tikken. | |
Faux. | zondag 18 februari 2018 @ 15:23 |
Wat is nou concreet de opleiding van TS? | |
#ANONIEM | zondag 18 februari 2018 @ 15:28 |
Een jaar tuchtschool en drie danslessen. | |
Fokker5000 | zondag 18 februari 2018 @ 16:15 |
Nee, 2 jaar tuchtschool en vier danslessen had ik vermeld! goed lezen a.u.b. | |
Faux. | zondag 18 februari 2018 @ 21:00 |
Kan je niet met dat leven lang leren krediet van DUO nog een studie doen? | |
Daboman | dinsdag 20 februari 2018 @ 18:52 |
Ik denk het ook. Ik zit ook in het kwaliteitsveld, heb ook veel enthousiasme, maar ik heb echt moeten leren dat dat verkeerd over kan komen. Het is ook mensenwerk, je kan met allerlei verschillende partijen te maken krijgen die je allemaal anders moet benaderen. Je moet ook kunnen onderscheiden wie je een schop onder zijn kont moet geven en wie je juist een luisterend oor moet bieden. En de belangen kunnen enorm groot zijn. |