quote:Op woensdag 29 juli 2015 08:27 schreef Haushofer het volgende:
Aangezien ik het altijd erg leuk heb gevonden om wetenschap te popularizeren en ik alweer meer dan tien jaar op wetenschapsfora rondbungel, heb ik een tijdje geleden besloten om de gok te wagen en een populair-wetenschappelijk boek te gaan schrijven. Het idee is een boek over kwantumzwaartekracht, waarbij de zoektocht naar de vereniging tussen Einsteins zwaartekrachtstheorie en de kwantummechanica, en de rol van ruimte en tijd in de natuurkunde, centraal staat. Dit wordt dan een kapstok om de moderne natuurkunde na te gaan. De inhoud staat al redelijk vast, en de eerste hoofdstukken (historisch overzicht, wetenschapsfilosofie, wat wiskunde) zijn min of meer geschreven. Het publiek wat ik voor ogen heb is de geïnteresseerde leek die niet direct wordt afgeschrikt door zo nu en dan een formule, maar in principe heb je (hopelijk) weinig tot geen voorkennis nodig om het verhaal te begrijpen.
De onderwerpen zijn o.a.
-wat wetenschapsfilosofie en wiskunde om de zoektocht wat beter te begrijpen
-klassieke natuurkunde (mechanica, elektromagnetisme, thermodynamica)
-kwantummechanica, interpretaties hiervan
-speciale en algemene relativiteit, kosmologie, zwarte gaten
-kwantumveldentheorie en het standaardmodel
- supersymmetrie en symmetrieen in het algemeen
-algemene problemen omtrent kwantumzwaartekracht
-snaartheorie
-luskwantumzwaartekracht
-alternatieve zwaartekrachtstheorieen zoals Verlindes entropische zwaartekracht
Ik heb al aardig wat oude topics hier doorgespit en heb hierin de nodige vragen, verwarringen en fascinaties opgemerkt die ik wil gaan verwerken in het verhaal, maar mijn vragen aan jullie zijn:
- welke onderwerpen in de (moderne) natuurkunde willen jullie graag terugzien?
- en welke onderwerpen vinden jullie verwarrend (zoals ze vaak gepresenteerd worden in boeken)?
Alle input is van harte welkom!
quote:Op zaterdag 10 februari 2018 09:36 schreef Haushofer het volgende:
Eerste afwijzing is binnen, paste volgens hen niet in het fonds. Op naar de volgende (afwijzing)
Thnx! Ik vermoed zelf dat uitgeverijen nogal conservatief zijn als het hun fonds betreft. De vorm die ik heb gekozen zie ik steeds vaker ook in Engelse literatuur verschijnen, eentje waarin de strikte scheiding tussen "studieboek" en "populair wetenschappelijk" verdwijnt. Die vorm is voor Nederlandse literatuur volgens mij betrekkelijk nieuw, en zeker als het om om natuur/wiskunde gaat.quote:Op zaterdag 10 februari 2018 14:42 schreef Molurus het volgende:
Sommige uitgevers begrijpen niet wat kwaliteit is.
Volgende beter!
Het is sowieso wel tof om zoiets in het Nederlands te hebben het bestaat inderdaad voornamelijk in het Engels (wat ook niet erg is) of vertaald.quote:Op vrijdag 16 februari 2018 10:52 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Thnx! Ik vermoed zelf dat uitgeverijen nogal conservatief zijn als het hun fonds betreft. De vorm die ik heb gekozen zie ik steeds vaker ook in Engelse literatuur verschijnen, eentje waarin de strikte scheiding tussen "studieboek" en "populair wetenschappelijk" verdwijnt. Die vorm is voor Nederlandse literatuur volgens mij betrekkelijk nieuw, en zeker als het om om natuur/wiskunde gaat.
Wat het me persoonlijk iig heeft gebracht, is het inzicht dat heel veel technische ideeën uit de natuurkunde algebraïsch (oftewel: middelbare school wiskunde) toegelicht kunnen worden. Daar heb ik zelf ook enorm veel van geleerd.
Ik ook. Kreeg vandaag m'n tweede afwijzingquote:Op vrijdag 16 februari 2018 11:59 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Het is sowieso wel tof om zoiets in het Nederlands te hebben het bestaat inderdaad voornamelijk in het Engels (wat ook niet erg is) of vertaald.
Hoop dat je een uitgever kunt vinden, zou erg tof zijn.
quote:Op vrijdag 16 februari 2018 20:03 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Ik ook. Kreeg vandaag m'n tweede afwijzingWegens drukte konden ze me geen toelichting geven.
is uitgeven in eigen beheer een optie of is dat niet te doen?quote:Op vrijdag 16 februari 2018 20:03 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Ik ook. Kreeg vandaag m'n tweede afwijzingWegens drukte konden ze me geen toelichting geven.
Nou ja zegquote:Op vrijdag 16 februari 2018 20:03 schreef Haushofer het volgende:
[..]
Ik ook. Kreeg vandaag m'n tweede afwijzingWegens drukte konden ze me geen toelichting geven.
Dat kan, maar ook apps, youtube, combinaties van de media, etc. Kijken wat het beste verdien model is. Geen idee wat zo'n boek zou opleveren?quote:
Als je perse een boek wil uitbrengen moet je zeker je schouders niet laten hangen. Als je echter zoveel mogelijk mensen wil bereiken met je werk dan vind ik een boek niet de beste methode meer.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 10:32 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik zou m'n schouders na twee afwijzingen niet laten hangen, en haushofer denk ik ook niet
Hij is een wetenschapper hè ik neem aan dat ook niet al zijn artikelen na 1 ronde zijn gepubliseerd.
Ik heb nog nooit een boek op een scherm gelezen... Vind een boek zeker meerwaarde hebben.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 10:42 schreef truthortruth het volgende:
[..]
Als je perse een boek wil uitbrengen moet je zeker je schouders niet laten hangen. Als je echter zoveel mogelijk mensen wil bereiken met je werk dan vind ik een boek niet de beste methode meer.
Zou kunnen, maar ik wil het eerst zo proberen. Ik zit er niet op te wachten om dat allemaal zelf te moeten gaan regelen.quote:Op vrijdag 16 februari 2018 20:13 schreef Faraday01 het volgende:
[..]
is uitgeven in eigen beheer een optie of is dat niet te doen?
Dank. Ja, er wordt uiteindelijk een prognose gemaakt en omslagfactor berekend. Als die niet hoog genoeg is, dan houdt het feest opquote:Op vrijdag 16 februari 2018 20:23 schreef Molurus het volgende:
Zo'n uitgever kijkt natuurlijk ook gewoon naar "hoeveel verwachten wij er hiervan te verkopen?", en dan is het als nieuwe schrijver / onbekende naam wellicht niet zo heel makkelijk om een uitgever te overtuigen.
En misschien is uitgeven als e-book een idee? Wellicht dat dat wat publiciteit kan genereren waarmee publiceren als 'echt' boek makkelijker wordt.
Hier staan ook nog wel wat aardige tips:
https://www.boekenbusines(...)e-boek-uit-te-geven/
Nederlands. Heb er wel es over nagedacht om ook een Engelse vertaling te maken, maar omdat ik er wel wat taalkundige dingetjes in heb gestopt zou het vertalen niet rechttoe-rechtaan zijn. Maar zeker een optie.quote:Op zaterdag 17 februari 2018 10:20 schreef truthortruth het volgende:
[..]
Dat kan, maar ook apps, youtube, combinaties van de media, etc. Kijken wat het beste verdien model is. Geen idee wat zo'n boek zou opleveren?
Haushofer, had je het nu in het Nederlands of Engels geschreven?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |