abonnement Unibet Coolblue
pi_176961614
Een nieuwe start




Welkom in het centrale FvD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Als enige politieke beweging handelen wij vanuit een totaalvisie op de grote problematiek die nu in Nederland speelt: we hebben ongetwijfeld op bepaalde punten overlap met allerlei partijen, maar Forum voor Democratie wil niet alleen de symptomen van de huidige crisis aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro2, het verslechterend onderwijs, en het onhoudbare zorgstelsel); vooral richten we ons op de achterliggende oorzaak: het politieke systeem zélf. Je gaat een huis niet verbouwen als de fundamenten verrot zijn. We moeten beginnen bij de basis: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers.

Partijkartel
Een kleine groep partijleden – van een select aantal partijen – heeft in Nederland de touwtjes in handen. Deze groep van circa 10.000 mensen noemen wij het partijkartel1. Volksvertegenwoordigers en bestuurders worden nu vooral gerekruteerd door de partijleiding zélf – een systeem van coöptatie waardoor vooral meelopers en jaknikkers komen bovendrijven die het nogal eens aan visie en moed ontbreekt. Deze carričrepolitici willen vervolgens doorschuiven naar een burgemeesterspost, een topfunctie bij een zorgverzekeraar of de hoofdprijs: iets in Brussel. Het is de partij die de baan regelt. De loyaliteit van de volksvertegenwoordiger ligt bij de partijtop – niet bij de kiezer. Hierdoor komen de belangen van de bevolking vaak laag op het prioriteitenlijstje terecht. Partijbelang gaat boven landsbelang.

Dit willen wij veranderen. Ons belangrijkste agendapunt is democratische vernieuwing. Zoals Eberhard van der Laan3 eerder deze week constateerde: “De partijpolitiek is aan het einde van zijn levenscyclus gekomen (…) de burger haakt af“. Daarom zijn bindende referenda noodzakelijk – evenals gekozen burgemeesters. Er is in ons land voldoende talent aanwezig – alleen komt dat niet tot wasdom door de achterhaalde partijcultuur. Nieuwe generaties gaan niet naar rokerige zaaltjes; daarom gaan we e-democracy in Nederland introduceren. De mensen zoveel mogelijk online betrekken bij de zaken die hen raken. Binnenkort lanceren we op onze website het ‘democratie dashboard‘ waar kiezers zélf het heft in handen kunnen nemen om dingen te veranderen via petities, burgerinitiatieven en crowdfunding – en waar ze zich bovendien kunnen kandideren voor openbare functies.

Filmpjes en plaatjes hieronder in de spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Referendum sleepwet

Door de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) krijgen de Inlichtingendiensten AIVD en MIVD aanzienlijk meer bevoegdheden. In de nieuwe wet wordt zogeheten bulkinterceptie toegestaan. Simpel gezegd: de geheime dienst verzamelt een grote berg gegevens en filtert daar langzaam de nuttige informatie uit.

*O* Het referendum zal er komen! *O*
pi_176961627
@Kansenjongeren

Ik heb dan ook nergens beweerd dat ze zouden winnen :P
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_176961634
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 00:15 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Waarop baseer je dat smaad en laster niet meer tot vervolging kan leiden. Dat is een interpretatie van je.
Nee.

quote:
Vrijheid van meningsuiting
[b[Een ieder is vrij om zijn of haar mening te uiten. Een ieder heeft het recht om gedachten en gevoelens van welke inhoud dan ook te uiten. Dat betekent dat een ieder de vrijheid heeft zijn hart te luchten en zich op negatieve wijze over iemand anders uit te laten, ook als die uitlatingen een beschuldiging aan het adres van een ander inhouden.[/b]

Wettelijk kader vrijheid van meningsuiting
De vrijheid van meningsuiting is wettelijk als volgt geregeld:

Artikel 10 EVRM – Vrijheid van meningsuiting
1. Een ieder heeft recht op vrijheid van meningsuiting. Dit recht omvat de vrijheid een mening te koesteren en de vrijheid om inlichtingen of denkbeelden te ontvangen of te verstrekken, zonder inmenging van enig openbaar gezag en ongeacht grenzen. Dit artikel belet Staten niet radio- omroep-, bioscoop- of televisieondernemingen te onderwerpen aan een systeem van vergunningen.
2. Daar de uitoefening van deze vrijheden plichten en verantwoordelijkheden met zich brengt, kan zij worden onderworpen aan bepaalde formaliteiten, voorwaarden, beperkingen of sancties, die bij de wet zijn voorzien en die in een democratische samenleving noodzakelijk zijn in het belang van de nationale veiligheid, territoriale integriteit of openbare veiligheid, het voorkomen van wanordelijkheden en strafbare feiten, de bescherming van de gezondheid of de goede zeden, de bescherming van de goede naam of de rechten van anderen, om de verspreiding van vertrouwelijke mededelingen te voorkomen of om het gezag en de onpartijdigheid van de rechterlijke macht te waarborgen.

Artikel 7 Grondwet – vrijheid van meningsuiting
3. Voor het openbaren van gedachten of gevoelens door andere dan in de voorgaande leden genoemde middelen heeft niemand voorafgaand verlof nodig wegens de inhoud daarvan, behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet. De wet kan het geven van vertoningen toegankelijk voor personen jonger dan zestien jaar regelen ter bescherming van de goede zeden.

Reikwijdte vrijheid van meningsuiting
Het recht op vrijheid van meningsuiting is niet onbegrensd, maar bij wet beperkt gelet op de rechten van anderen. Een wettelijke beperking wordt gevonden in het strafrecht, indien bijvoorbeeld, er sprake is van smaad of smaadschrift. In het civiele recht wordt een beperking gevonden in de onrechtmatige daad, welke beperking meebrengt dat de vrijheid van meningsuiting begrensd wordt door de zorgvuldigheid en de betamelijkheid die in het maatschappelijk verkeer jegens anderen in acht genomen dienen te worden. Of een uiting onrechtmatig is hangt af van de omstandigheden van het geval. Bij de afweging of een beperking van de vrijheid van meningsuiting niet verder gaat dan strikt noodzakelijk, dient een belangenafweging plaats te vinden. De volgende aspecten spelen daarbij een rol:

de aard van de uitlatingen waarin een verdenking of aantijging besloten ligt, en de redelijkerwijs te verwachten gevolgen voor degene jegens wie die verdenking wordt geuit of die aantijging wordt gedaan;
Hoe is het gezegd, tegen welk publiek en wat zijn de gevolgen voor de ander;
de ernst – ook maatschappelijk bezien – van de misstand welke de uitlatingen aan de kaak beogen te stellen. Wat heeft die ander fout gedaan en hoe ernstig is die fout? Wordt binnen het kader van de uitlatingen deze misstand duidelijk, of gaat de uitlating daarin te ver?
de mate waarin ten tijde van de uitlatingen de verdenkingen steun vonden in het toen beschikbare feitenmateriaal? Kan de beschuldiging worden bewezen of gaat slechts om een ongefundeerde mening?
had de misstand ook op een andere wijze aan de kaak gesteld kunnen worden?
Zouden de beschuldigingen ook al via andere weg in de publiciteit terecht komen?
de maatschappelijke positie en publieke gedragingen van degenen over wie de uitlatingen worden gedaan.Bij een publiek figuur worden uitlatingen minder snel als smaad aangemerkt dan bij een doorsnee burger die niet in de schijnwerpers staat
In het algemeen kunnen we vaststellen dat je niet een ander zomaar, ongefundeerd, kunt beschuldigen, door hem bijvoorbeeld pedofiel of oplichter te noemen. Die beschuldigingen gaan te ver.
pi_176961719
quote:
7s.gif Op maandag 5 februari 2018 00:17 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee.

[..]

Hoe leidt je uit de wet uit wat het FvD ermee van plan is te doen?
pi_176961727
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 00:17 schreef Gohf046 het volgende:
@Kansenjongeren

Ik heb dan ook nergens beweerd dat ze zouden winnen :P
Nee, alleen zijn het niet Peppie en Kokki die de rechtszaak gestart zijn, maar een strafrechtadvocaat en een doctor in de Rechtsgeleerdheid. Er bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat alle deskundologen ernaast zitten en dat ze wel degelijk een serieuze zaak hebben, maar als dat niet zo is, dan is dit toch een behoorlijke schertsvertoning.
pi_176961754
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 00:25 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Hoe leidt je uit de wet uit wat het FvD ermee van plan is te doen?
quote:
Het debat hoort vrij te zijn. Wat ‘beledigend’ is en wat niet, is subjectief. Kritiek op godsdiensten en politiek-maatschappelijke opvattingen, kritiek op meerderheden of minderheden, ferme standpunten moeten kunnen worden uitgesproken. We moeten nu in actie komen anders wordt de bevolking steeds verder de mond gesnoerd in de toekomst.

De grens hoort te liggen bij oproepen tot geweld. Daar moet hard tegen worden opgetreden. Maar alles daarbuiten hoort toegestaan te zijn. Anders wordt onze vrijheid van meningsuiting steeds verder ingeperkt.
pi_176961888
quote:
7s.gif Op maandag 5 februari 2018 00:29 schreef Xa1pt het volgende:

[..]


[..]

En waar staat dat smaad en laster geen strafbaar feit meer is? Dit is toch geen wetsvoorstel. Dit is tekst om een standpunt toe te lichten over een politieke discussie, voor en ook tijdens de verkiezingen, over of alles wat iemand kwetst, en de aangiftes die daarop volgen. Dat was doorschoten was de opinie van velen. In die context is door het FvD deze tekst geschreven, waarbij smaad en laster helemaal niet bij de discussie betrokken waren. Ook in de artikelen die in die tijd geschreven zijn Nu kun je zeggen dat dat nauwkeuriger had gemoeten, daar is een punt voor te maken, maar aan de andere kant: dit is een verkiezingsprogramma, en daarin bespreek je voornamelijk de thema's die tot maatschappelijke discussie hebben geleid.

Hier staat niet dat smaad en laster dienen te verdwijnen, en als je Baudet gedurende de verkiezingen gevraagd had of smaad en laster er ook uit moet, had hij waarschijnlijk nee gezegd. De discussie ging daar helemaal niet over.
pi_176961896
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 00:41 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

En waar staat dat smaad en laster er niet bijhoren?
Heb je echt zoveel moeite met lezen?
quote:
De grens hoort te liggen bij oproepen tot geweld. Daar moet hard tegen worden opgetreden. Maar alles daarbuiten hoort toegestaan te zijn. Anders wordt onze vrijheid van meningsuiting steeds verder ingeperkt.
pi_176964871
FvD: alleen oproepen tot geweld moet nog strafbaar zijn.

MrMajor: waarom denk je dat smaad volgens het FvD niet meer strafbaar moet zijn?

Deze discussie :') .
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_176966996
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 07:08 schreef Ludachrist het volgende:
FvD: alleen oproepen tot geweld moet nog strafbaar zijn.

MrMajor: waarom denk je dat smaad volgens het FvD niet meer strafbaar moet zijn?

Deze discussie :') .
Het is wel opmerkelijk hoe ver de fans van FvD bereid zijn te gaan in het interpreteren van de standpunten en acties van FvD op een manier die toch somehow consistent is.

Het doet mij denken aan Bijbel-interpretaties bij Christenen. Het is ongeveer even krampachtig en vergezocht.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_176967004
quote:
10s.gif Op maandag 5 februari 2018 00:42 schreef Xa1pt het volgende:
quote:

Op maandag 5 februari 2018 00:41 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

En waar staat dat smaad en laster er niet bijhoren?
Heb je echt zoveel moeite met lezen?
quote:
De grens hoort te liggen bij oproepen tot geweld. Daar moet hard tegen worden opgetreden. Maar alles daarbuiten hoort toegestaan te zijn. Anders wordt onze vrijheid van meningsuiting steeds verder ingeperkt.
Vrijheid van meningsuiting is nog altijd iets anders dan vrijheid van onjuiste feiten verspreiden. En helemaal als het om een minister gaat.
pi_176967032
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 10:43 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Vrijheid van meningsuiting is nog altijd iets anders dan vrijheid van onjuiste feiten verspreiden. En helemaal als het om een minister gaat.
Dan gooi je er als kamerlid toch wat kamervragen tegenaan om daar lekker met elkaar over in discussie te gaan?
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_176967095
quote:
2s.gif Op maandag 5 februari 2018 10:45 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Dan gooi je er als kamerlid toch wat kamervragen tegenaan om daar lekker met elkaar over in discussie te gaan?
Dat zou ik ook hebben gedaan als ik Baudet was. Maar ergens kan ik me wel vinden in de aangifte. Een minister heeft redelijk wat aanzien en geloofwaardigheid, waardoor mensen al snel een beeld gaan vormen rond (onjuiste) feiten. En daarnaast zijn zulke uitspraken gevaarlijk voor de veiligheid van Baudet.

Maar nogmaals, aangifte vind ik een tikkeltje te ver gaan en een beetje zwak.
pi_176967102
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 10:43 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Vrijheid van meningsuiting is nog altijd iets anders dan vrijheid van onjuiste feiten verspreiden.
Niet echt, eigenlijk. Het valt onder hetzelfde principe, namelijk dat je niet veroordeeld mag worden voor wat je zegt.

De beperking daarvoor is momenteel o.a. smaad en laster. Als de enige beperking op de vrijheid van meningsuiting het oproepen tot geweld is, is de beperking voor smaad en laster dus niet meer bestaand. In dat geval mag je van de wet best onjuiste feiten verspreiden.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_176967163
quote:
7s.gif Op maandag 5 februari 2018 10:50 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Niet echt, eigenlijk. Het valt onder hetzelfde principe, namelijk dat je niet veroordeeld mag worden voor wat je zegt.

De beperking daarvoor is momenteel o.a. smaad en laster. Als de enige beperking op de vrijheid van meningsuiting het oproepen tot geweld is, is de beperking voor smaad en laster dus niet meer bestaand. In dat geval mag je van de wet best onjuiste feiten verspreiden.
Los van het wettelijke, kijk naar hoe een minister zich hoort te gedragen. Vind je het ook onder vrijheid van meningsuiting vallen als Klaas Dijkhoff zegt dat hij denkt dat Kees van der Staaij in z'n vrije tijd aan jongetjes van 6 zit?

En ik denk ook niet dat Baudet veel kans maakt in de rechtszaal nee.
pi_176967262
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 10:55 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Los van het wettelijke, kijk naar hoe een minister zich hoort te gedragen. Vind je het ook onder vrijheid van meningsuiting vallen als Klaas Dijkhoff zegt dat hij denkt dat Kees van der Staaij in z'n vrije tijd aan jongetjes van 6 zit?

En ik denk ook niet dat Baudet veel kans maakt in de rechtszaal nee.
Alle uitspraken vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Als Dijkhoff iemand ervan beschuldigd aan kinderen te zitten zou dat best onder smaad of laster kunnen vallen (afhankelijk van wat andere zaken), maar de enige reden dat die uitspraak strafbaar zou kunnen zijn is omdat dat in de wet staat als een beperking van de vrijheid van meningsuiting.

Op het moment dat we alleen oproepen tot geweld strafbaar stellen mag Dijkhoff in principe een paginagrote advertentie in de Telegraaf plaatsen waarop hij zegt dat Van der Staaij een bewezen pedofiel is die in zijn geheime buitenhuis na afloop ritueel zijn kindslachtoffers verbrandt. Dan roept hij niet op tot geweld en is het dus niet strafbaar.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_176967319
quote:
7s.gif Op maandag 5 februari 2018 11:04 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Alle uitspraken vallen onder de vrijheid van meningsuiting. Als Dijkhoff iemand ervan beschuldigd aan kinderen te zitten zou dat best onder smaad of laster kunnen vallen (afhankelijk van wat andere zaken), maar de enige reden dat die uitspraak strafbaar zou kunnen zijn is omdat dat in de wet staat als een beperking van de vrijheid van meningsuiting.

Op het moment dat we alleen oproepen tot geweld strafbaar stellen mag Dijkhoff in principe een paginagrote advertentie in de Telegraaf plaatsen waarop hij zegt dat Van der Staaij een bewezen pedofiel is die in zijn geheime buitenhuis na afloop ritueel zijn kindslachtoffers verbrandt. Dan roept hij niet op tot geweld en is het dus niet strafbaar.
Het dikgedrukte is gewoon niet waar. "De vrijheid van meningsuiting is niet absoluut, net als de meeste andere grondrechten. Zo zijn belediging en smaad onder bepaalde omstandigheden strafbaar."

En zolang de wet is zoals ze is, valt ook Baudet daaronder. Hoe raar het ook is dat een voorvechter van het vrij woord nu aangifte heeft gedaan.
pi_176967408
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 11:09 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Het dikgedrukte is gewoon niet waar. "De vrijheid van meningsuiting is niet absoluut, net als de meeste andere grondrechten. Zo zijn belediging en smaad onder bepaalde omstandigheden strafbaar."

En zolang de wet is zoals ze is, valt ook Baudet daaronder. Hoe raar het ook is dat een voorvechter van het vrij woord nu aangifte heeft gedaan.
Dat zeg ik. Baudet kan nu aangifte doen omdat de vrijheid van meningsuiting momenteel beperkt wordt door wetgeving rondom smaad en laster. Daarin wordt bepaald dat je sommige dingen niet mag zeggen, zoals smaad en laster.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  maandag 5 februari 2018 @ 11:20:49 #20
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_176967451
https://www.parool.nl/kun(...)dema-op-tv~a4566893/

Hoofdboef van FVD onderwerp van formeel onderzoek. Gaat weer lekker. Wellicht kent Hiddema nog een goede advocaat die hem bij kan staan.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_176968346
quote:
0s.gif Op maandag 5 februari 2018 11:09 schreef KdwPPr het volgende:

[..]

Het dikgedrukte is gewoon niet waar. "De vrijheid van meningsuiting is niet absoluut, net als de meeste andere grondrechten. Zo zijn belediging en smaad onder bepaalde omstandigheden strafbaar."
Het punt is dat smaad en laster gelden als beperkingen van de vrijheid van meningsuiting, en daar dus niet geheel los van staan.

FvD is van mening dat de enige beperking op de vrijheid van meningsuiting die er zou moeten zijn het oproepen tot geweld is. Waarmee zij impliciet vinden dat smaad en laster toelaatbaar zijn.

Dat zij vervolgens een aangifte doen vanwege laster is dus heel idioot. Het staat haaks op hun standpunten.
Niet meer aanwezig in dit forum.
pi_176968459
quote:
7s.gif Op maandag 5 februari 2018 11:17 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dat zeg ik. Baudet kan nu aangifte doen omdat de vrijheid van meningsuiting momenteel beperkt wordt door wetgeving rondom smaad en laster. Daarin wordt bepaald dat je sommige dingen niet mag zeggen, zoals smaad en laster.
Denk je echt dat dat de bedoeling is van de tekst waarop je dit baseert?
pi_176968504
quote:
1s.gif Op maandag 5 februari 2018 12:14 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Denk je echt dat dat de bedoeling is van de tekst waarop je dit baseert?
Dat is gewoon wat er feitelijk staat. Als je alleen oproepen tot geweld de grens maakt van de vrijheid van meningsuiting zijn er geen andere grenzen meer buiten die ene grens.

Dat staat er gewoon. Wat jij denkt dat het FvD er mee bedoelt moet je verder zelf weten.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_176968756
quote:
7s.gif Op maandag 5 februari 2018 12:16 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dat is gewoon wat er feitelijk staat. Als je alleen oproepen tot geweld de grens maakt van de vrijheid van meningsuiting zijn er geen andere grenzen meer buiten die ene grens.

Dat staat er gewoon. Wat jij denkt dat het FvD er mee bedoelt moet je verder zelf weten.
"Het debat hoort vrij te zijn. Wat ‘beledigend’ is en wat niet, is subjectief. Kritiek op godsdiensten en politiek-maatschappelijke opvattingen, kritiek op meerderheden of minderheden, ferme standpunten moeten kunnen worden uitgesproken. We moeten nu in actie komen anders wordt de bevolking steeds verder de mond gesnoerd in de toekomst.

De grens hoort te liggen bij oproepen tot geweld. Daar moet hard tegen worden opgetreden. Maar alles daarbuiten hoort toegestaan te zijn. Anders wordt onze vrijheid van meningsuiting steeds verder ingeperkt."

Dit is wat er staat. Ik lees het als: kritiek op alles moet kunnen. Alleen kritiek is iets anders dan leugens en haat zaaien. En er staat "De grens hoort te liggen bij oproepen tot geweld." Dat kan je ook lezen als de absolute grens waarbij smaad en laster er tussenin liggen. En dus ook impliciet aanzetten tot geweld.
pi_176968794
quote:
7s.gif Op maandag 5 februari 2018 12:16 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dat is gewoon wat er feitelijk staat. Als je alleen oproepen tot geweld de grens maakt van de vrijheid van meningsuiting zijn er geen andere grenzen meer buiten die ene grens.

Dat staat er gewoon. Wat jij denkt dat het FvD er mee bedoelt moet je verder zelf weten.
Er staat wel meer "gewoon" -goed argument overigens. Je moet die tekst lezen als een verkiezingsprogramma -want dat is het. De tekst is opgesteld aan de hand van een maatschappelijke discussie waarbij smaad en laster nooit een issue waren. Ik kan me heel goed voorstellen, sterker nog ik vind het zeer waarschijnlijk, dat het er daarom niet bij staat.

Er staat boven: iedereen kan beledigd zijn, dat kan de vrijheid van meningsuiting beperken, en dat in onwenselijk.

Er staat onder: het FvD wil daarom dat artikel 137c en 137d worden geschrapt. Er staat niets over artikel 262. En terecht, want daarover is helemaal geen discussie.

Dan kan je wel zeggen "ja maar er staat de grens moet liggen bij geweld"; maar als je artikel 262 gewoon laat bestaan blijven smaad en laster gewoon strafbare feiten. Lijkt me ook zeer logisch. Het is nogal simpel om uit een hele tekst 1 zin te halen, waaruit je kán interpreteren dat laster ook verdwijnt, en dan gaat lopen bleren dat ze dat ook willen, terwijl er verderop staat: concreet willen we artikel 137c en 137d schrappen. Waar ben je dan mee bezig? Objectief kritiek leveren, of elke grashalm vastgrijpen in de hoop iets te kunnen zeggen?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')