abonnement Unibet Coolblue
pi_180097636
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 07:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben niet van de Italiaanse keuken en niet van de toetjes, ik eet dus vrijwel nooit tiramisu, maar ik had kunnen zweren dat daar Amaretto in ging! :o
Volgens mij mikt mijn moeder er ook amaretto in. Hoewel ze de laatste tijd vaker een citroenversie met Limoncello erdoor maakt.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 28 juni 2018 @ 18:03:50 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180105685
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 07:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben niet van de Italiaanse keuken en niet van de toetjes, ik eet dus vrijwel nooit tiramisu, maar ik had kunnen zweren dat daar Amaretto in ging! :o
In het originele recept zit zelfs helemaal geen drank kom ik achter
http://www.tiramesu.it/?ricetta_originale
Mijn vertaling
Tiramesu, Vreugdevol Zoet en Liefdevol

De vorm van de ware Tiramisu bij Becherrie (een restaurant) is rond.

Ingrediënten : 12 eidooiers
½ kg suiker
1 kg mascarpone
60 Lange vingers
koffie
cacaopoeder

Voorbereiding :
Bereid de koffie en laat afkoelen in een kom;
Meng 12 eidooiers met ½ kg suiker in het schuim en voeg 1 kg mascarpone toe, zodat een zachte crème ontstaat;
Maak 30 lange vingers nat met koffie, zorg ervoor dat je ze niet te veel doorweekt en plaats ze op een rij in het midden van een ronde schotel;
Verdeel de helft van de crème over de lange vingers en leg nog een laag van 30 lange vingers nat met koffie', en verdeel het oppervlak met de resterende mascarpone
Bestrooi de mascarpone met gezeefde cacao;
Laat het opstijven in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator donderdag 28 juni 2018 @ 19:38:51 #153
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180107601
Hmm ik ben redelijk zuinig met suiker blijkbaar. Ik doe op 6 eieren en een pond mascarpone (wat overigens ruim voldoende is voor 8 personen) 100 gram suiker.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  donderdag 28 juni 2018 @ 20:52:01 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180109165
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 19:38 schreef derLudolf het volgende:
Hmm ik ben redelijk zuinig met suiker blijkbaar. Ik doe op 6 eieren en een pond mascarpone (wat overigens ruim voldoende is voor 8 personen) 100 gram suiker.
Gadver! Waarom? Maak dat geen toetje, als je geen suiker wilt eten.
pi_180111410
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In het originele recept zit zelfs helemaal geen drank kom ik achter
http://www.tiramesu.it/?ricetta_originale
Mijn vertaling
Tiramesu, Vreugdevol Zoet en Liefdevol

De vorm van de ware Tiramisu bij Becherrie (een restaurant) is rond.

Ingrediënten : 12 eidooiers
½ kg suiker
1 kg mascarpone
60 Lange vingers
koffie
cacaopoeder

Voorbereiding :
Bereid de koffie en laat afkoelen in een kom;
Meng 12 eidooiers met ½ kg suiker in het schuim en voeg 1 kg mascarpone toe, zodat een zachte crème ontstaat;
Maak 30 lange vingers nat met koffie, zorg ervoor dat je ze niet te veel doorweekt en plaats ze op een rij in het midden van een ronde schotel;
Verdeel de helft van de crème over de lange vingers en leg nog een laag van 30 lange vingers nat met koffie', en verdeel het oppervlak met de resterende mascarpone
Bestrooi de mascarpone met gezeefde cacao;
Laat het opstijven in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.
Het originele recept van Italianen?
Ik gooi zelf meestal wat eetlepels cognac oid door de koffie.(Amaretto vind ik ronduit smerig alhoewel ik amandelen erg lekker vind.)
Waar is de citroenrasp?
En wat vanille-tonen? (Alhoewel mascarpone die van zichzelf ook wel heeft.)
Zelf gebruik ik veel minder suiker.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_180111432
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 20:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gadver! Waarom? Maak dat geen toetje, als je geen suiker wilt eten.
Ik maak veel toetjes en taarten met minder suiker dan in de recepten alhoewel ik wel voorzichtig ben met zaken die moeten rijzen en bakken.
Ik proef bij bv een kwarktaart liever het fruit dan extra suiker/zoet.
Blijft wel riskant soms.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  donderdag 28 juni 2018 @ 22:32:50 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180111545
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:28 schreef Tanatos het volgende:

[..]

Ik maak veel toetjes en taarten met minder suiker dan in de recepten alhoewel ik wel voorzichtig ben met zaken die moeten rijzen en bakken.
Ik proef bij bv een kwarktaart liever het fruit dan extra suiker/zoet.
Blijft wel riskant soms.

Ik ben niet zo van de toetjes en taarten, maar als ik het dan eet en het is niet zoet vind ik dat als een klap in je bek. En heb instant spijt dat ik het eet, want dan is het de calorieën zéker niet waard.
pi_180111778
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:32 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik ben niet zo van de toetjes en taarten, maar als ik het dan eet en het is niet zoet vind ik dat als een klap in je bek. En heb instant spijt dat ik het eet, want dan is het de calorieën zéker niet waard.
Ik eigenlijk ook niet maar als ik dergelijke zaken maak, dan proef ik (waar het baktechnisch niet problematisch is) en voeg ik na het proeven meestal toch echt minder suiker dan het recept toe.
En eigenlijk krijg ik vooral complimenten en nooit klachten (wellicht te beleefde vriendenkring).
(Maar het gaat wel altijd op.)
Let wel, het is wel zoet maar dan eerder zoet met meer fris v/h fruit of zo...
En dus zelfs met iets weinig fruitigs als tiramisu doe ik dat.
Ik weet het niet, ik proef gewoon en als ik het zoet genoeg vind dan doe ik er gewoon niet meer suiker bij of zo.

Het is niet alsof ik een Bosche Bol zonder vet en suiker zou promoten of zo hoor.
(Het gaat me om smaak niet om gezondheid.)
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
pi_180111904
Ik gebruik bv bij tiramisu meestal vanillesuiker, als ik peulen of extract zou gebruiken dan gebruik ik waarschijnlijk minder suiker.
Oh en ik beschouw zowel jou, als Piet bij voorbaat eigenlijk als veel betere koks dan ik.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  donderdag 28 juni 2018 @ 22:56:42 #160
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180112185
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:46 schreef Tanatos het volgende:
Ik gebruik bv bij tiramisu meestal vanillesuiker, als ik peulen of extract zou gebruiken dan gebruik ik waarschijnlijk minder suiker.
Oh en ik beschouw zowel jou, als Piet bij voorbaat eigenlijk als veel betere koks dan ik.

Oh, dat is lief, maar dit gaat gewoon over persoonlijke smaak hoor, daarin is geen beter. Over smaak valt niet te twisten, behalve als je Robin heet. :P
pi_180112551
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 22:56 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, dat is lief, maar dit gaat gewoon over persoonlijke smaak hoor, daarin is geen beter. Over smaak valt niet te twisten, behalve als je Robin heet. :P
Wat ik al zei, ik krijg bijna nooit klachten over minder suiker.
(Maar goed dat kan beleefdheid zijn.)
En daarnaast over het gehele spectrum meen ik dat zonder meer oprecht.

Zelf heb ik trouwens meestal liever een stukje stinkkaas na de maaltijd. (Das het grote jammere van Azië.)

Kooktechnisch zijn jullie ronduit inspirerend.
De dood gaat ons niet aan. Zolang we er zijn, is de dood er niet, en wanneer de dood er is, zijn wij er niet meer.
  donderdag 28 juni 2018 @ 23:19:01 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180112676
Ook namens Piet, bedankt! :*
  Moderator donderdag 28 juni 2018 @ 23:22:11 #163
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_180112740
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 20:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gadver! Waarom? Maak dat geen toetje, als je geen suiker wilt eten.
Omdat het inmijn recept zo staat. 'Pond mascarpone, zes eieren en zes eetlepels suiker'. Er stond niets over 'minder suiker' ofzo.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_180112748
quote:
1s.gif Op donderdag 28 juni 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In het originele recept zit zelfs helemaal geen drank kom ik achter
http://www.tiramesu.it/?ricetta_originale
Mijn vertaling
Tiramesu, Vreugdevol Zoet en Liefdevol

De vorm van de ware Tiramisu bij Becherrie (een restaurant) is rond.

Ingrediënten : 12 eidooiers
½ kg suiker
1 kg mascarpone
60 Lange vingers
koffie
cacaopoeder

Voorbereiding :
Bereid de koffie en laat afkoelen in een kom;
Meng 12 eidooiers met ½ kg suiker in het schuim en voeg 1 kg mascarpone toe, zodat een zachte crème ontstaat;
Maak 30 lange vingers nat met koffie, zorg ervoor dat je ze niet te veel doorweekt en plaats ze op een rij in het midden van een ronde schotel;
Verdeel de helft van de crème over de lange vingers en leg nog een laag van 30 lange vingers nat met koffie', en verdeel het oppervlak met de resterende mascarpone
Bestrooi de mascarpone met gezeefde cacao;
Laat het opstijven in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.
Ik denk dat ik tiramisu zonder drank het lekkerste vind.
Whatever...
pi_180140941
Ik heb een aubergine gekocht en wil deze gebruiken voor de barbecue.
ik kan eventueel nog naar de supermarkt.

mijn instinct zegt ligt marineren en plakken grillen en tomaat en mozzarella laten smelten.

is dit iets? alle tips zijn welkom.
pi_180141219
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 15:38 schreef fespo het volgende:
Ik heb een aubergine gekocht en wil deze gebruiken voor de barbecue.
ik kan eventueel nog naar de supermarkt.

mijn instinct zegt ligt marineren en plakken grillen en tomaat en mozzarella laten smelten.

is dit iets? alle tips zijn welkom.
Dat is oke, zo eenvoudige mogelijk houden, mozzarella niet laten smelten.
speak only if it improves the silence.
pi_180143388
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 juni 2018 15:38 schreef fespo het volgende:
Ik heb een aubergine gekocht en wil deze gebruiken voor de barbecue.
ik kan eventueel nog naar de supermarkt.

mijn instinct zegt ligt marineren en plakken grillen en tomaat en mozzarella laten smelten.

is dit iets? alle tips zijn welkom.
Halveren, kruislings insnijden, grof zout erop even laten intrekken. Droogdeppen en insmeren met olie en grillen. Superlekker met dikke yoghurt (griekse yoghurt laten uitlekken in een theedoek), beetje olijfolie, sumak en peterselie.
I'm not troubled or sad, I'm just ready for bed.
  vrijdag 6 juli 2018 @ 06:31:30 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180272749
Ik heb ook een vraag, Ik kwam een gepekelde kaas in een pot tegen Chilal, is soort dradige kaas die in een knot zit.
Kan er niet zoveel over vinden anders dat deze uit de levant komt.
Wie weet er meer over?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180273488
Wat leuk, daar had ik nog nooit van gehoord.

Hier wel een uitgebreid verhaal hoe te gebruiken:
https://www.seriouseats.c(...)tts-arax-market.html

en het spul heet majdoul in het Libanees
http://www.tasteofbeirut.com/string-cheese/

[ Bericht 22% gewijzigd door realAIVD op 06-07-2018 08:33:55 ]
pi_180275103
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 08:28 schreef realAIVD het volgende:
Wat leuk, daar had ik nog nooit van gehoord.

Hier wel een uitgebreid verhaal hoe te gebruiken:
https://www.seriouseats.c(...)tts-arax-market.html

en het spul heet majdoul in het Libanees
http://www.tasteofbeirut.com/string-cheese/
Als ik dit lees (en andere sites) lijkt het heel sterk op Akawi kaas (ook uit levant/syrië). Dat moet je even dompelen in warm water, dan is het minder kauwgomachtig.
Antwoord gekregen van een syrische vriend: ;)
"Shelal kaas is het zelfde van onze kaas maar het is met mender fat.
Hij kan de kaas in de warmwater zitten en na 10 menutten kan hij gewoon eten"

Toen even gevraagd hoe/wat/wanneer
"Met brood en kopie thee of groenten". Hieruit maak ik op dat het een ontbijt product is.

Waarschijnlijk (water loopt me in de mond) samen met makdoush (met walnoten gevulde kleine aubergine)

[ Bericht 8% gewijzigd door Kaatje1 op 06-07-2018 10:11:13 ]
We have far more in common than that which devides us..
pi_180275839
Oh, die gevulde courgettes en aubergines... Yum!
Whatever...
pi_180276001
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 10:28 schreef Spanky78 het volgende:
Oh, die gevulde courgettes en aubergines... Yum!
Pot makdoush staat standaard in de koelkast hier voor af en toe een snoepen. In Syrië is het een ontbijt gerecht, daar moet ik even niet aan denken
We have far more in common than that which devides us..
  zaterdag 7 juli 2018 @ 11:46:38 #173
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180304578
Iemand wel eens Hollandaise in de kidde gemaakt / warmgehouden?
  zaterdag 7 juli 2018 @ 13:36:04 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180306137
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Iemand wel eens Hollandaise in de kidde gemaakt / warmgehouden?
Lang geleden, liter hollandaise maken, warm waterbad, kidde vullen en in waterbad zetten, ideaal voor als je 10-20 gerechten met hollandaise serveert. Gas schuimt het mooi op, maakt de saus lichter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 15:19:12 #175
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180307892
Ik had in mijn hoofd dat je gewoon alle ingrediënten zo in de kidde mietert en die op temperatuur houdt en er dan vanzelf Hollandaise uit kwam. Maar wat jij zegt bevestigt wel wat Google me ook al zei: je moet evengoed eerst een mooie Hollandaise tikken. _O-
  zaterdag 7 juli 2018 @ 19:24:06 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180314516
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik had in mijn hoofd dat je gewoon alle ingrediënten zo in de kidde mietert en die op temperatuur houdt en er dan vanzelf Hollandaise uit kwam. Maar wat jij zegt bevestigt wel wat Google me ook al zei: je moet evengoed eerst een mooie Hollandaise tikken. _O-
Maakt me wel nieuwsgierig wat er gebeurd als er azijn eidooier en gesmolten geklaarde boter er in doet met een RvS knikker, goed schud, gasdruk erop en het dan spuit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 19:31:14 #177
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180314737
Gaart die eidooier niet in de azijn?
pi_180314981
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maakt me wel nieuwsgierig wat er gebeurd als er azijn eidooier en gesmolten geklaarde boter er in doet met een RvS knikker, goed schud, gasdruk erop en het dan spuit
Hmm, als de boel voldoende is geroerd zou het kunnen dat je een aardige emulsie krijgt, maar de kans is groot dat de boel uit Elly valt zodra je het opspuit.

Overigens heb ook ik ervaring met Hollandaise vooraf maken en dan deden wij het in voorverwarmde thermosflessen. Voldoende om tijdens de service warme saus te serveren.

In een kidde lijkt me ook wel leuk, krijg je bijna een soort hartige sabayon. Sabayon gaat heel goed in een kidde trouwens.
Whatever...
  zaterdag 7 juli 2018 @ 20:16:51 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180316006
Ik was dus wel van plan de kidde ook nog in een warm waterbad te leggen he? Met de Anova. En dan misschien af en toe schudden of zo. :P

Ik ga zo nog eens verder googelen. Als wij het kunnen bedenken dan móet iemand dat eerder gedaan en uitgeprobeerd hebben.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 21:08:50 #180
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180317409
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 20:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga zo nog eens verder googelen. Als wij het kunnen bedenken dan móet iemand dat eerder gedaan en uitgeprobeerd hebben.
Maar misschien hoor je er verder ook niks meer van omdat 't niet kan?
  zaterdag 7 juli 2018 @ 21:52:16 #181
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180318883
Ben na het lezen over de Hollandaise uit de kidde even door Gastronomixs gegaan. Ik vond daar het volgende:

150 gram eiwit
220 gram eidooier
5 gram zout
50 gram gastric
1 dl olijfolie
5 dl zonnebloemolie

Draai alle ingrediënten, inclusief de gastric, in een blender tot een gladde massa.
Doe de massa in een sifon en draai er één slagroompatroon op.
Schud aantal keren goed.
De sifon minimaal een half uur voor gebruik in een Roner of au bain-marie opwarmen tot maximaal 65°C.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:07:16 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180321691
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 21:52 schreef WaywardOne het volgende:
Ben na het lezen over de Hollandaise uit de kidde even door Gastronomixs gegaan. Ik vond daar het volgende:

150 gram eiwit
220 gram eidooier
5 gram zout
50 gram gastric
1 dl olijfolie
5 dl zonnebloemolie

Draai alle ingrediënten, inclusief de gastric, in een blender tot een gladde massa.
Doe de massa in een sifon en draai er één slagroompatroon op.
Schud aantal keren goed.
De sifon minimaal een half uur voor gebruik in een Roner of au bain-marie opwarmen tot maximaal 65°C.
Dat heeft niets met hollandaise te maken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180321886
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 20:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik was dus wel van plan de kidde ook nog in een warm waterbad te leggen he? Met de Anova. En dan misschien af en toe schudden of zo. :P

Ik ga zo nog eens verder googelen. Als wij het kunnen bedenken dan móet iemand dat eerder gedaan en uitgeprobeerd hebben.
Je saus moet warm blijven. De emulsie gaat kapot als de botervetten kristalliseren. Dan schift de saus.

Dus zeker warm houden. Graad of 60.

Hollandaise met olie lijkt me erg goor.
Whatever...
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:18:21 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180321932
Emulgeren gaat trouwens veel beter met eidooier die ingevroren waren en ontdooit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:29:55 #185
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180322250
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heeft niets met hollandaise te maken,
Dat klopt. Ik heb dit toegevoegd om over te discussiëren. Ingrediënten wijken erg af van de klassieke saus maar wie weet kan iemand er wat mee.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:34:56 #186
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180322372
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:16 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je saus moet warm blijven. De emulsie gaat kapot als de botervetten kristalliseren. Dan schift de saus.

Dus zeker warm houden. Graad of 60.

Hollandaise met olie lijkt me erg goor.
Hollandaise zelf wel ja maar heb een poos terug een video op YT gezien van Luc Kusters waarin hij een "Hollandaise" van grapefruit maakt. Grapefruitsap reduceren, opkloppen met eidooier en druppelsgewijs olijfolie toevoegen. Zal in het juiste gerecht goed te doen zijn. De man weet waar hij over praat.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
pi_180322431
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:34 schreef WaywardOne het volgende:

[..]

Hollandaise zelf wel ja maar heb een poos terug een video op YT gezien van Luc Kusters waarin hij een "Hollandaise" van grapefruit maakt. Grapefruitsap reduceren, opkloppen met eidooier en druppelsgewijs olijfolie toevoegen. Zal in het juiste gerecht goed te doen zijn. De man weet waar hij over praat.
Ik denk lekkerder met boter. Maar het bittere van olijfolie kan wel goed met grapefruit denk ik.

Maar het is geen Hollandaise, het is en warme eiersaus met grapefruit.
Whatever...
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:46:58 #188
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180322579
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:38 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik denk lekkerder met boter. Maar het bittere van olijfolie kan wel goed met grapefruit denk ik.

Maar het is geen Hollandaise, het is en warme eiersaus met grapefruit.
Inderdaad geen Hollandaise. Vandaar 'Hollandaise'. ;)
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zondag 8 juli 2018 @ 09:01:18 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180327078
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:34 schreef WaywardOne het volgende:

[..]

Hollandaise zelf wel ja maar heb een poos terug een video op YT gezien van Luc Kusters waarin hij een "Hollandaise" van grapefruit maakt. Grapefruitsap reduceren, opkloppen met eidooier en druppelsgewijs olijfolie toevoegen. Zal in het juiste gerecht goed te doen zijn. De man weet waar hij over praat.
Dus eerder een mayonaise met grapefruit dan een hollandaise
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juli 2018 @ 10:04:28 #190
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180327689
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dus eerder een mayonaise met grapefruit dan een hollandaise
Ik ben vergeten te vermelden dat het een warme bereiding was. Gemaakt zoals men normaal een Hollandaise maakt.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zondag 8 juli 2018 @ 10:54:07 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180328435
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 10:04 schreef WaywardOne het volgende:

[..]

Ik ben vergeten te vermelden dat het een warme bereiding was. Gemaakt zoals men normaal een Hollandaise maakt.
Warme mayonaise dus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juli 2018 @ 23:19:39 #192
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180343530
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Warme mayonaise dus.
Hollandaise lijkt uiteindelijk inderdaad op een warme variant van mayonaise gemaakt met boter ipv olie ja. Mij is om die reden ook door verschillende koks verteld dat een Hollandaise dan ook niet luchtig moet zijn. Maar ook daar heb jij vast een eigen mening over. Ik ben benieuwd!
I feel you in the wind, you guide me constantly.
pi_180360425
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 06:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb ook een vraag, Ik kwam een gepekelde kaas in een pot tegen Chilal, is soort dradige kaas die in een knot zit.
Kan er niet zoveel over vinden anders dat deze uit de levant komt.
Wie weet er meer over?
Is het misschien een soort mozzarella met een kern die eruitloopt? Ik weet de naam niet meer.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 9 juli 2018 @ 19:05:45 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180360476
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 19:02 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Is het misschien een soort mozzarella met een kern die eruitloopt? Ik weet de naam niet meer.
Nee, dat is Burrata, erg lekker, eet dat vaak met tomaten en basilicum.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Burrata
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180360509
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is Burrata, erg lekker, eet dat vaak met tomaten en basilicum.
Ah! Ik was al een beetje trots dat ik dat kende. *O*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 9 juli 2018 @ 19:08:37 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180360535
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 19:07 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ah! Ik was al een beetje trots dat ik dat kende. *O*
:*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180360614
En op vakantie heb ik gerecycleerd. Mijn mam en aten een speklap van kalfsvlees. We konden het allebei niet kauwen. Dus ik heb het meegenomen naar het appartement. En ik heb het lekker gestoofd met witte wijn en knoflook. :P
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_180858480
zaterdag wil ik paella op de bbq gaan maken. Ik heb nog een potje met turkse saffraan, oftewel saffloer? Is dit geschikt om door de paella te gebruiken of kan ik toch beter op zoek naar iets anders?
zie foto:

hardcoholic
  dinsdag 31 juli 2018 @ 17:37:55 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180858612
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:31 schreef Ferdii het volgende:
zaterdag wil ik paella op de bbq gaan maken. Ik heb nog een potje met turkse saffraan, oftewel saffloer? Is dit geschikt om door de paella te gebruiken of kan ik toch beter op zoek naar iets anders?
zie foto:

[ afbeelding ]
De foto die je plaatst is niet van jouw potje, maar als je saffloer hebt, leuk voor degene die het je verkocht. Voor paella gebruik ik alleen echte saffraan, vooral voor de mooie smaak.
Recent op feestje kreeg ik ook Paella. Met gele kleurstof, geen saffraan, geen knoflook, geen kippenbouillon Is het dan gewoon niet. Maar goed, ik geloof niet iemand behalve mij dat gemerkt heeft, denk dat de meesten nog nooit saffraan geproefd hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180858647
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:31 schreef Ferdii het volgende:
zaterdag wil ik paella op de bbq gaan maken. Ik heb nog een potje met turkse saffraan, oftewel saffloer? Is dit geschikt om door de paella te gebruiken of kan ik toch beter op zoek naar iets anders?
zie foto:

[ afbeelding ]
Geeft wel kleur, maar amper smaak. Kan prima, maar je mist wel iets.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')