abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 7 juli 2018 @ 19:24:06 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180314516
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 15:19 schreef RobinOok het volgende:
Ik had in mijn hoofd dat je gewoon alle ingrediënten zo in de kidde mietert en die op temperatuur houdt en er dan vanzelf Hollandaise uit kwam. Maar wat jij zegt bevestigt wel wat Google me ook al zei: je moet evengoed eerst een mooie Hollandaise tikken. _O-
Maakt me wel nieuwsgierig wat er gebeurd als er azijn eidooier en gesmolten geklaarde boter er in doet met een RvS knikker, goed schud, gasdruk erop en het dan spuit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 19:31:14 #177
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180314737
Gaart die eidooier niet in de azijn?
pi_180314981
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 19:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maakt me wel nieuwsgierig wat er gebeurd als er azijn eidooier en gesmolten geklaarde boter er in doet met een RvS knikker, goed schud, gasdruk erop en het dan spuit
Hmm, als de boel voldoende is geroerd zou het kunnen dat je een aardige emulsie krijgt, maar de kans is groot dat de boel uit Elly valt zodra je het opspuit.

Overigens heb ook ik ervaring met Hollandaise vooraf maken en dan deden wij het in voorverwarmde thermosflessen. Voldoende om tijdens de service warme saus te serveren.

In een kidde lijkt me ook wel leuk, krijg je bijna een soort hartige sabayon. Sabayon gaat heel goed in een kidde trouwens.
Whatever...
  zaterdag 7 juli 2018 @ 20:16:51 #179
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180316006
Ik was dus wel van plan de kidde ook nog in een warm waterbad te leggen he? Met de Anova. En dan misschien af en toe schudden of zo. :P

Ik ga zo nog eens verder googelen. Als wij het kunnen bedenken dan móet iemand dat eerder gedaan en uitgeprobeerd hebben.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 21:08:50 #180
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180317409
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 20:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik ga zo nog eens verder googelen. Als wij het kunnen bedenken dan móet iemand dat eerder gedaan en uitgeprobeerd hebben.
Maar misschien hoor je er verder ook niks meer van omdat 't niet kan?
  zaterdag 7 juli 2018 @ 21:52:16 #181
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180318883
Ben na het lezen over de Hollandaise uit de kidde even door Gastronomixs gegaan. Ik vond daar het volgende:

150 gram eiwit
220 gram eidooier
5 gram zout
50 gram gastric
1 dl olijfolie
5 dl zonnebloemolie

Draai alle ingrediënten, inclusief de gastric, in een blender tot een gladde massa.
Doe de massa in een sifon en draai er één slagroompatroon op.
Schud aantal keren goed.
De sifon minimaal een half uur voor gebruik in een Roner of au bain-marie opwarmen tot maximaal 65°C.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:07:16 #182
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180321691
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 21:52 schreef WaywardOne het volgende:
Ben na het lezen over de Hollandaise uit de kidde even door Gastronomixs gegaan. Ik vond daar het volgende:

150 gram eiwit
220 gram eidooier
5 gram zout
50 gram gastric
1 dl olijfolie
5 dl zonnebloemolie

Draai alle ingrediënten, inclusief de gastric, in een blender tot een gladde massa.
Doe de massa in een sifon en draai er één slagroompatroon op.
Schud aantal keren goed.
De sifon minimaal een half uur voor gebruik in een Roner of au bain-marie opwarmen tot maximaal 65°C.
Dat heeft niets met hollandaise te maken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180321886
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 20:16 schreef RobinOok het volgende:
Ik was dus wel van plan de kidde ook nog in een warm waterbad te leggen he? Met de Anova. En dan misschien af en toe schudden of zo. :P

Ik ga zo nog eens verder googelen. Als wij het kunnen bedenken dan móet iemand dat eerder gedaan en uitgeprobeerd hebben.
Je saus moet warm blijven. De emulsie gaat kapot als de botervetten kristalliseren. Dan schift de saus.

Dus zeker warm houden. Graad of 60.

Hollandaise met olie lijkt me erg goor.
Whatever...
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:18:21 #184
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180321932
Emulgeren gaat trouwens veel beter met eidooier die ingevroren waren en ontdooit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:29:55 #185
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180322250
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat heeft niets met hollandaise te maken,
Dat klopt. Ik heb dit toegevoegd om over te discussiëren. Ingrediënten wijken erg af van de klassieke saus maar wie weet kan iemand er wat mee.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:34:56 #186
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180322372
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:16 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Je saus moet warm blijven. De emulsie gaat kapot als de botervetten kristalliseren. Dan schift de saus.

Dus zeker warm houden. Graad of 60.

Hollandaise met olie lijkt me erg goor.
Hollandaise zelf wel ja maar heb een poos terug een video op YT gezien van Luc Kusters waarin hij een "Hollandaise" van grapefruit maakt. Grapefruitsap reduceren, opkloppen met eidooier en druppelsgewijs olijfolie toevoegen. Zal in het juiste gerecht goed te doen zijn. De man weet waar hij over praat.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
pi_180322431
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:34 schreef WaywardOne het volgende:

[..]

Hollandaise zelf wel ja maar heb een poos terug een video op YT gezien van Luc Kusters waarin hij een "Hollandaise" van grapefruit maakt. Grapefruitsap reduceren, opkloppen met eidooier en druppelsgewijs olijfolie toevoegen. Zal in het juiste gerecht goed te doen zijn. De man weet waar hij over praat.
Ik denk lekkerder met boter. Maar het bittere van olijfolie kan wel goed met grapefruit denk ik.

Maar het is geen Hollandaise, het is en warme eiersaus met grapefruit.
Whatever...
  zaterdag 7 juli 2018 @ 23:46:58 #188
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180322579
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:38 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik denk lekkerder met boter. Maar het bittere van olijfolie kan wel goed met grapefruit denk ik.

Maar het is geen Hollandaise, het is en warme eiersaus met grapefruit.
Inderdaad geen Hollandaise. Vandaar 'Hollandaise'. ;)
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zondag 8 juli 2018 @ 09:01:18 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180327078
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juli 2018 23:34 schreef WaywardOne het volgende:

[..]

Hollandaise zelf wel ja maar heb een poos terug een video op YT gezien van Luc Kusters waarin hij een "Hollandaise" van grapefruit maakt. Grapefruitsap reduceren, opkloppen met eidooier en druppelsgewijs olijfolie toevoegen. Zal in het juiste gerecht goed te doen zijn. De man weet waar hij over praat.
Dus eerder een mayonaise met grapefruit dan een hollandaise
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juli 2018 @ 10:04:28 #190
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180327689
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 09:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dus eerder een mayonaise met grapefruit dan een hollandaise
Ik ben vergeten te vermelden dat het een warme bereiding was. Gemaakt zoals men normaal een Hollandaise maakt.
I feel you in the wind, you guide me constantly.
  zondag 8 juli 2018 @ 10:54:07 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180328435
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 10:04 schreef WaywardOne het volgende:

[..]

Ik ben vergeten te vermelden dat het een warme bereiding was. Gemaakt zoals men normaal een Hollandaise maakt.
Warme mayonaise dus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juli 2018 @ 23:19:39 #192
299622 WaywardOne
You still live in me.
pi_180343530
quote:
1s.gif Op zondag 8 juli 2018 10:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Warme mayonaise dus.
Hollandaise lijkt uiteindelijk inderdaad op een warme variant van mayonaise gemaakt met boter ipv olie ja. Mij is om die reden ook door verschillende koks verteld dat een Hollandaise dan ook niet luchtig moet zijn. Maar ook daar heb jij vast een eigen mening over. Ik ben benieuwd!
I feel you in the wind, you guide me constantly.
pi_180360425
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 juli 2018 06:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb ook een vraag, Ik kwam een gepekelde kaas in een pot tegen Chilal, is soort dradige kaas die in een knot zit.
Kan er niet zoveel over vinden anders dat deze uit de levant komt.
Wie weet er meer over?
Is het misschien een soort mozzarella met een kern die eruitloopt? Ik weet de naam niet meer.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 9 juli 2018 @ 19:05:45 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180360476
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 19:02 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Is het misschien een soort mozzarella met een kern die eruitloopt? Ik weet de naam niet meer.
Nee, dat is Burrata, erg lekker, eet dat vaak met tomaten en basilicum.
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Burrata
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180360509
quote:
1s.gif Op maandag 9 juli 2018 19:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is Burrata, erg lekker, eet dat vaak met tomaten en basilicum.
Ah! Ik was al een beetje trots dat ik dat kende. *O*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 9 juli 2018 @ 19:08:37 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180360535
quote:
0s.gif Op maandag 9 juli 2018 19:07 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ah! Ik was al een beetje trots dat ik dat kende. *O*
:*
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180360614
En op vakantie heb ik gerecycleerd. Mijn mam en aten een speklap van kalfsvlees. We konden het allebei niet kauwen. Dus ik heb het meegenomen naar het appartement. En ik heb het lekker gestoofd met witte wijn en knoflook. :P
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_180858480
zaterdag wil ik paella op de bbq gaan maken. Ik heb nog een potje met turkse saffraan, oftewel saffloer? Is dit geschikt om door de paella te gebruiken of kan ik toch beter op zoek naar iets anders?
zie foto:

hardcoholic
  dinsdag 31 juli 2018 @ 17:37:55 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_180858612
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:31 schreef Ferdii het volgende:
zaterdag wil ik paella op de bbq gaan maken. Ik heb nog een potje met turkse saffraan, oftewel saffloer? Is dit geschikt om door de paella te gebruiken of kan ik toch beter op zoek naar iets anders?
zie foto:

[ afbeelding ]
De foto die je plaatst is niet van jouw potje, maar als je saffloer hebt, leuk voor degene die het je verkocht. Voor paella gebruik ik alleen echte saffraan, vooral voor de mooie smaak.
Recent op feestje kreeg ik ook Paella. Met gele kleurstof, geen saffraan, geen knoflook, geen kippenbouillon Is het dan gewoon niet. Maar goed, ik geloof niet iemand behalve mij dat gemerkt heeft, denk dat de meesten nog nooit saffraan geproefd hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_180858647
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2018 17:31 schreef Ferdii het volgende:
zaterdag wil ik paella op de bbq gaan maken. Ik heb nog een potje met turkse saffraan, oftewel saffloer? Is dit geschikt om door de paella te gebruiken of kan ik toch beter op zoek naar iets anders?
zie foto:

[ afbeelding ]
Geeft wel kleur, maar amper smaak. Kan prima, maar je mist wel iets.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')