Volgens mij mikt mijn moeder er ook amaretto in. Hoewel ze de laatste tijd vaker een citroenversie met Limoncello erdoor maakt.quote:Op donderdag 28 juni 2018 07:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben niet van de Italiaanse keuken en niet van de toetjes, ik eet dus vrijwel nooit tiramisu, maar ik had kunnen zweren dat daar Amaretto in ging!
In het originele recept zit zelfs helemaal geen drank kom ik achterquote:Op donderdag 28 juni 2018 07:24 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben niet van de Italiaanse keuken en niet van de toetjes, ik eet dus vrijwel nooit tiramisu, maar ik had kunnen zweren dat daar Amaretto in ging!
Gadver! Waarom? Maak dat geen toetje, als je geen suiker wilt eten.quote:Op donderdag 28 juni 2018 19:38 schreef derLudolf het volgende:
Hmm ik ben redelijk zuinig met suiker blijkbaar. Ik doe op 6 eieren en een pond mascarpone (wat overigens ruim voldoende is voor 8 personen) 100 gram suiker.
Het originele recept van Italianen?quote:Op donderdag 28 juni 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In het originele recept zit zelfs helemaal geen drank kom ik achter
http://www.tiramesu.it/?ricetta_originale
Mijn vertaling
Tiramesu, Vreugdevol Zoet en Liefdevol
De vorm van de ware Tiramisu bij Becherrie (een restaurant) is rond.
Ingrediënten : 12 eidooiers
½ kg suiker
1 kg mascarpone
60 Lange vingers
koffie
cacaopoeder
Voorbereiding :
Bereid de koffie en laat afkoelen in een kom;
Meng 12 eidooiers met ½ kg suiker in het schuim en voeg 1 kg mascarpone toe, zodat een zachte crème ontstaat;
Maak 30 lange vingers nat met koffie, zorg ervoor dat je ze niet te veel doorweekt en plaats ze op een rij in het midden van een ronde schotel;
Verdeel de helft van de crème over de lange vingers en leg nog een laag van 30 lange vingers nat met koffie', en verdeel het oppervlak met de resterende mascarpone
Bestrooi de mascarpone met gezeefde cacao;
Laat het opstijven in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.
Ik maak veel toetjes en taarten met minder suiker dan in de recepten alhoewel ik wel voorzichtig ben met zaken die moeten rijzen en bakken.quote:Op donderdag 28 juni 2018 20:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gadver! Waarom? Maak dat geen toetje, als je geen suiker wilt eten.
Ik ben niet zo van de toetjes en taarten, maar als ik het dan eet en het is niet zoet vind ik dat als een klap in je bek. En heb instant spijt dat ik het eet, want dan is het de calorieën zéker niet waard.quote:Op donderdag 28 juni 2018 22:28 schreef Tanatos het volgende:
[..]
Ik maak veel toetjes en taarten met minder suiker dan in de recepten alhoewel ik wel voorzichtig ben met zaken die moeten rijzen en bakken.
Ik proef bij bv een kwarktaart liever het fruit dan extra suiker/zoet.
Blijft wel riskant soms.
Ik eigenlijk ook niet maar als ik dergelijke zaken maak, dan proef ik (waar het baktechnisch niet problematisch is) en voeg ik na het proeven meestal toch echt minder suiker dan het recept toe.quote:Op donderdag 28 juni 2018 22:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik ben niet zo van de toetjes en taarten, maar als ik het dan eet en het is niet zoet vind ik dat als een klap in je bek. En heb instant spijt dat ik het eet, want dan is het de calorieën zéker niet waard.
Oh, dat is lief, maar dit gaat gewoon over persoonlijke smaak hoor, daarin is geen beter. Over smaak valt niet te twisten, behalve als je Robin heet.quote:Op donderdag 28 juni 2018 22:46 schreef Tanatos het volgende:
Ik gebruik bv bij tiramisu meestal vanillesuiker, als ik peulen of extract zou gebruiken dan gebruik ik waarschijnlijk minder suiker.
Oh en ik beschouw zowel jou, als Piet bij voorbaat eigenlijk als veel betere koks dan ik.
Wat ik al zei, ik krijg bijna nooit klachten over minder suiker.quote:Op donderdag 28 juni 2018 22:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, dat is lief, maar dit gaat gewoon over persoonlijke smaak hoor, daarin is geen beter. Over smaak valt niet te twisten, behalve als je Robin heet.
Omdat het inmijn recept zo staat. 'Pond mascarpone, zes eieren en zes eetlepels suiker'. Er stond niets over 'minder suiker' ofzo.quote:Op donderdag 28 juni 2018 20:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Gadver! Waarom? Maak dat geen toetje, als je geen suiker wilt eten.
Ik denk dat ik tiramisu zonder drank het lekkerste vind.quote:Op donderdag 28 juni 2018 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In het originele recept zit zelfs helemaal geen drank kom ik achter
http://www.tiramesu.it/?ricetta_originale
Mijn vertaling
Tiramesu, Vreugdevol Zoet en Liefdevol
De vorm van de ware Tiramisu bij Becherrie (een restaurant) is rond.
Ingrediënten : 12 eidooiers
½ kg suiker
1 kg mascarpone
60 Lange vingers
koffie
cacaopoeder
Voorbereiding :
Bereid de koffie en laat afkoelen in een kom;
Meng 12 eidooiers met ½ kg suiker in het schuim en voeg 1 kg mascarpone toe, zodat een zachte crème ontstaat;
Maak 30 lange vingers nat met koffie, zorg ervoor dat je ze niet te veel doorweekt en plaats ze op een rij in het midden van een ronde schotel;
Verdeel de helft van de crème over de lange vingers en leg nog een laag van 30 lange vingers nat met koffie', en verdeel het oppervlak met de resterende mascarpone
Bestrooi de mascarpone met gezeefde cacao;
Laat het opstijven in de koelkast tot u klaar bent om te serveren.
Dat is oke, zo eenvoudige mogelijk houden, mozzarella niet laten smelten.quote:Op zaterdag 30 juni 2018 15:38 schreef fespo het volgende:
Ik heb een aubergine gekocht en wil deze gebruiken voor de barbecue.
ik kan eventueel nog naar de supermarkt.
mijn instinct zegt ligt marineren en plakken grillen en tomaat en mozzarella laten smelten.
is dit iets? alle tips zijn welkom.
Halveren, kruislings insnijden, grof zout erop even laten intrekken. Droogdeppen en insmeren met olie en grillen. Superlekker met dikke yoghurt (griekse yoghurt laten uitlekken in een theedoek), beetje olijfolie, sumak en peterselie.quote:Op zaterdag 30 juni 2018 15:38 schreef fespo het volgende:
Ik heb een aubergine gekocht en wil deze gebruiken voor de barbecue.
ik kan eventueel nog naar de supermarkt.
mijn instinct zegt ligt marineren en plakken grillen en tomaat en mozzarella laten smelten.
is dit iets? alle tips zijn welkom.
Als ik dit lees (en andere sites) lijkt het heel sterk op Akawi kaas (ook uit levant/syrië). Dat moet je even dompelen in warm water, dan is het minder kauwgomachtig.quote:Op vrijdag 6 juli 2018 08:28 schreef realAIVD het volgende:
Wat leuk, daar had ik nog nooit van gehoord.
Hier wel een uitgebreid verhaal hoe te gebruiken:
https://www.seriouseats.c(...)tts-arax-market.html
en het spul heet majdoul in het Libanees
http://www.tasteofbeirut.com/string-cheese/
Pot makdoush staat standaard in de koelkast hier voor af en toe een snoepen. In Syrië is het een ontbijt gerecht, daar moet ik even niet aan denkenquote:Op vrijdag 6 juli 2018 10:28 schreef Spanky78 het volgende:
Oh, die gevulde courgettes en aubergines... Yum!
Lang geleden, liter hollandaise maken, warm waterbad, kidde vullen en in waterbad zetten, ideaal voor als je 10-20 gerechten met hollandaise serveert. Gas schuimt het mooi op, maakt de saus lichterquote:Op zaterdag 7 juli 2018 11:46 schreef RobinOok het volgende:
Iemand wel eens Hollandaise in de kidde gemaakt / warmgehouden?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |