abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 mei 2018 @ 11:55:37 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179281728
Honingmeloen aan stukjes snijden, avocado aan stukjes snijden, gerookte wilde zalm, zure geschilde appel aan stukjes, citroensap, olijfolie, verse dille, croutons.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179282205
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 11:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?
A la huzarensalade als maaltijd? Voor op je brood? Of salade met sla?
verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.
hardcoholic
  zondag 20 mei 2018 @ 13:51:41 #103
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179283629
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 12:27 schreef Ferdii het volgende:

[..]

verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.
Wij aten laatst deze met brood,was heerlijk. Ook vast lekker met gegrilde zalm.
https://www.dirk.nl/recep(...)eywords=zalm+asperge
Spoilers!
pi_179285766
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?

Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.

Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
  zondag 20 mei 2018 @ 16:29:46 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179286323
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?

Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.

Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Ik heb een hele grote met 5 branders en nog een normaal gaspit ernaast. Het model is helaas niet meer te koop. Kan tegelijkertijd dus steaks, maïskolven en groene asperges grillen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:35:43 #106
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179286451
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?

Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.

Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Je kunt het ook hier eens vragen:
CUL / BBQ Topic #7 hete kolen en rokend hout

Wij hebben onlangs een Campingaz Classic series 4 LS gekocht. Stevig apparaat, enorm, met extra pit en makkelijk schoon te malen. Tevens uit te breiden met een spit en meer.
Spoilers!
  zondag 20 mei 2018 @ 16:39:01 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179286510
Top tip, koop er extra roosters bij voor reserve. De roosters hebben het zwaar,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:44:42 #108
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179286615
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Top tip, koop er extra roosters bij voor reserve. De roosters hebben het zwaar,
Ik heb gietijzer, is ook een optie.
Spoilers!
  zondag 20 mei 2018 @ 16:45:38 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179286631
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:44 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb gietijzer, is ook een optie.
Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:57:18 #110
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179286851
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?
De mijne niet. Ik heb geloof ik een model waar het 'culinaire systeem' standaard bij zit. Ik heb een grillplaat/bakplaat (onder/boven) en een rooster. Uit dat rooster kan ik een deel verwijderen zodat er een wok, paellapan of pizzasteen in past. Dat is wat dat culinaire systeem is, dat komt alleen in gietijzer.
Spoilers!
  Moderator zondag 20 mei 2018 @ 17:03:54 #111
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179286987
Je kunt natuurlijk ook gewoon een RVS rooster laten maken :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_179287025
Dus die 4 LS is wel een aanrader? Prijs valt me ook nog mee. En is die handig transporteerbaar naar schuur? Want kan niet altijd onder overkapping.
  zondag 20 mei 2018 @ 17:10:01 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179287118
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:03 schreef derLudolf het volgende:
Je kunt natuurlijk ook gewoon een RVS rooster laten maken :Y
Prijzig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 17:28:20 #114
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179287466
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:05 schreef trekker25 het volgende:
Dus die 4 LS is wel een aanrader? Prijs valt me ook nog mee. En is die handig transporteerbaar naar schuur? Want kan niet altijd onder overkapping.
Goed transporteerbaar mits je de gietijzeren roosters er uit haalt. Hij weegt 70 kilo ;) Die van ons staat altijd buiten maar we hebben er een hoes bij.
Spoilers!
  Moderator zondag 20 mei 2018 @ 18:19:51 #115
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179288169
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Prijzig
Beter duur dan niet te krijgen ;)
Een gietijzeren rooster of "origineel" rooster zal ook niet goedkoop zijn.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_179355556
Hey Piet,

Een vraagje :s) Een hele tijd geleden (ik denk een half jaar tot een jaar) had je volgens mij ergens in deze reeks een diepgaand verhaal neergekalkt over de techniek achter het diepte aanbrengen met smaken (dat hoe meer handelingen je verricht ofzo, dat je dan meer diepte krijgt). Weet jij dan waar ik het over heb?
Ik heb geprobeerd om het terug te zoeken, maar ik kan het niet vinden omdat ik niet precies weet welke zoektermen ik moet gebruiken. Heb jij nog een link? (of een andere link waarin hetzelfde verhaal staat)

Bedankt O-)
Somebody that I used to know
  donderdag 24 mei 2018 @ 19:18:11 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179362470
quote:
2s.gif Op donderdag 24 mei 2018 13:36 schreef Postbus100 het volgende:
Hey Piet,

Een vraagje :s) Een hele tijd geleden (ik denk een half jaar tot een jaar) had je volgens mij ergens in deze reeks een diepgaand verhaal neergekalkt over de techniek achter het diepte aanbrengen met smaken (dat hoe meer handelingen je verricht ofzo, dat je dan meer diepte krijgt). Weet jij dan waar ik het over heb?
Ik heb geprobeerd om het terug te zoeken, maar ik kan het niet vinden omdat ik niet precies weet welke zoektermen ik moet gebruiken. Heb jij nog een link? (of een andere link waarin hetzelfde verhaal staat)

Bedankt O-)
Pffff niet direct, ga er ff over nadenken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179363793
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pffff niet direct, ga er ff over nadenken
Dankje O+
Het was een beetje een scheikundig verhaal, als ik het me goed herinner.
Somebody that I used to know
  donderdag 24 mei 2018 @ 20:57:50 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179364752
Natuurlijke smaakversterkers. Ansjovisje, steranijs, shii-takes, mushrom sojasaus, etc.
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:00:00 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179364799
Ah, ja, eiwitten afbreken zodat glutamaat ontstaat, zoals bouillon lang trekken of fermentatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179366019
Ik heb wel eens zo'n heel verhaal opgeschreven.. over maillard en hoe je dat kunt beïnvloeden. Bedoel.je dat misschien?
Whatever...
pi_179422002
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 22:04 schreef Spanky78 het volgende:
Ik heb wel eens zo'n heel verhaal opgeschreven.. over maillard en hoe je dat kunt beïnvloeden. Bedoel.je dat misschien?
Dat klinkt bekend ja! Dank :)

Edit: overigens een beetje rondzoeken nog niet helemaal overtuigd of ik dat bedoel. Ik kom er nog op terug :)

[ Bericht 14% gewijzigd door Postbus100 op 27-05-2018 14:24:48 ]
Somebody that I used to know
pi_179429074
quote:
2s.gif Op zondag 27 mei 2018 14:17 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dat klinkt bekend ja! Dank :)

Edit: overigens een beetje rondzoeken nog niet helemaal overtuigd of ik dat bedoel. Ik kom er nog op terug :)
Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀
Whatever...
pi_179479087
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 18:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀
Mononatriumglatamaat :9~
Gamma glutamylpeptiden :9~ ^2
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_179479826
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 22:09 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Mononatriumglatamaat :9~
Gamma glutamylpeptiden :9~ ^2

https://www.tandfonline.c(...)0?journalCode=tbbb20
Whatever...
pi_179626106
Hi Piet
Ik wil ijsthee maken volgens de koude methode. Kan ik daarvoor gewoon kraanwater gebruiken of is Spa blauw oid beter?
  dinsdag 5 juni 2018 @ 20:43:02 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179626604
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 20:21 schreef T-D het volgende:
Hi Piet
Ik wil ijsthee maken volgens de koude methode. Kan ik daarvoor gewoon kraanwater gebruiken of is Spa blauw oid beter?
Volgens mij maakt dat niets uit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179628072
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juni 2018 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij maakt dat niets uit
Klopt, verschil treedt pas op bij echt zure omstandigheden beneden pH 5,5 of juist boven de 8.
Whatever...
  Moderator dinsdag 5 juni 2018 @ 21:55:15 #129
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179628260
Kraanwater is vaak zuiverder dan mineraalwater :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  maandag 11 juni 2018 @ 22:13:11 #130
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_179734685
Ik zit een beetje in dubio. Ik ga binnenkort een voorgerechtje maken met biet, aardbei, balsamico en ingelegde ui. Om het samen te laten komen wil ik er een geitenkaascrème bij doen. Probleem: mijn vriendin houdt niet zo van geitenkaas en ik ben bang dat het misschien wat te sterk is voor de andere gasten. Nog tips om een mooie, gladde crème te maken die hier bij past? Ik dacht zelf aan feta, maar ik ben bang dat ik daar tijdens het eten teveel bij ga denken dat het geen geitenkaas is.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 06:27:45 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179738912
quote:
0s.gif Op maandag 11 juni 2018 22:13 schreef vinnypassy het volgende:
Ik zit een beetje in dubio. Ik ga binnenkort een voorgerechtje maken met biet, aardbei, balsamico en ingelegde ui. Om het samen te laten komen wil ik er een geitenkaascrème bij doen. Probleem: mijn vriendin houdt niet zo van geitenkaas en ik ben bang dat het misschien wat te sterk is voor de andere gasten. Nog tips om een mooie, gladde crème te maken die hier bij past? Ik dacht zelf aan feta, maar ik ben bang dat ik daar tijdens het eten teveel bij ga denken dat het geen geitenkaas is.
Zou hierbij gewoon een zachte geitenkaas(crème) doen.

“ Oh, ja, toch wel lekker.”
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 06:35:02 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179738924
Eensch! Die stalsmaak van de geitenkaas leidt mooi af van de moddersmaak van de biet.
  dinsdag 12 juni 2018 @ 09:16:12 #133
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_179740214
Dacht ik zelf dus ook. Ik ga van het weekend wel even aan het experimenteren met de verhoudingen. Dank. :)
pi_179741151
Je hebt wat mildere geitenroomkaas. Dat is dus echt roomkaas, maar dan van geitenmelk. Van Rondele uit de supermarkt bijvoorbeeld. Is heel mild.

Dat is veel minder 'geitig' terwijl het nog wel echt geitenkaas is. Misschien is dat een optie? Is gemaakt voor wat gemiddeldere smaakprofielen dan die heftige biologische geitenkaas van dat leuke boertje in Frankrijk.
Whatever...
pi_179743466
Ik vind geitenkaas echt zo erg smerig.
Haal het er zo uit. Rilllllll

Gisteren bij een kaasboertje een stukje kaas gehaald met pistache. Had me er zo op verheugd en na 1 hapje gelijk uitgespuugd en nog een half uur die voor mij gore nasmaak in mijn mond gehad :r

Wat ik wel erg lekker vind is de schapen/geitenfeta. Ik zou dus daar voor gaan. Toch een iets minder uitgesproken (na)smaak. Zit ook meer schaap in dan geit.
En schapenkaas vind ik dus wel lekker.
Oh en smaakvoller dan de koe-feta dus
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_179743683
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:14 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik vind geitenkaas echt zo erg smerig.
Haal het er zo uit. Rilllllll

Gisteren bij een kaasboertje een stukje kaas gehaald met pistache. Had me er zo op verheugd en na 1 hapje gelijk uitgespuugd en nog een half uur die voor mij gore nasmaak in mijn mond gehad :r

Wat ik wel erg lekker vind is de schapen/geitenfeta. Ik zou dus daar voor gaan. Toch een iets minder uitgesproken (na)smaak. Zit ook meer schaap in dan geit.
En schapenkaas vind ik dus wel lekker.
Oh en smaakvoller dan de koe-feta dus
Ik dacht dat feta alleen van schaap wordt gemaakt. Ook best een aparte smaak, maar zeker niet zo heftig als geit. Ik vind het lekker, maar kan me goed voorstellen dat je het juist niet lekker vindt.
Whatever...
pi_179743774
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:29 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik dacht dat feta alleen van schaap wordt gemaakt. Ook best een aparte smaak, maar zeker niet zo heftig als geit. Ik vind het lekker, maar kan me goed voorstellen dat je het juist niet lekker vindt.
Zit ook beetje geit in verwerkt ;)

Vind het ook echt jammer dat ik geitenkaas niet lekker vind. Wordt zo vaak in lekkere gerechtjes gebruikt.

Edit: schapenkaas is idd dus ook een vrij aparte sterke smaak maar niet die nasmaak en dat het zo overheerst

[ Bericht 3% gewijzigd door mascara-klodder op 12-06-2018 20:48:20 ]
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_179747847
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 13:33 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Zit ook beetje geit in verwerkt ;)

Vind het ook echt jammer dat ik geitenkaas niet lekker vind. Wordt zo vaak in lekkere gerechtjes gebruikt.

Edit: schapenkaas is idd dus ook een vrij apparte sterke smaak maar niet die nasmaak en dat het zo overheerst
Dit wist ik echt niet. Ik zie inderdaad staan max 30 procent geitenmelk.
Whatever...
pi_179752157
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 juni 2018 17:28 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Dit wist ik echt niet. Ik zie inderdaad staan max 30 procent geitenmelk.
:Y
En waarom ik dit wel lekker vind en het meest zacht van smaak geitenkaasje uitspuug??????

Heb hetzelfde met lamsvlees. Gatver! Maar de lamsmerguez en lamskebab van 1 Turkse slager vind ik echt lekker een paar hapjes. De rest gruwel ik van.

De lucht van pasta moet ik echt van kotsen. Ook zoiets.

Op de pasta na probeer ik trouwens nog steeds lamsvlees en geitenkaas. Want smaken kunnen veranderen.
Maar ik ben geneigd dit op te geven. Het gaat ‘m gewoon niet worden helaas.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 12 juni 2018 @ 20:59:37 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179752171
Net als olijven moet je dat gewoon leren waarderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179816233
Ik kan toch gewoon rum gebruiken voor de tiramisu of liever wat anders?
  vrijdag 15 juni 2018 @ 23:52:46 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179816390
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:44 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik kan toch gewoon rum gebruiken voor de tiramisu of liever wat anders?
Grappa
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 16 juni 2018 @ 01:35:13 #143
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_179818114
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 juni 2018 23:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Grappa
Grappa is wel een smaak die je moet waarderen, ik zou koffielikeur gebruiken denk ik
  zaterdag 16 juni 2018 @ 07:46:38 #144
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179819785
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 01:35 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Grappa is wel een smaak die je moet waarderen, ik zou koffielikeur gebruiken denk ik
Je moet de tiramisu er ook niet in verzuipen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179977552
Uiteindelijk die avond heel eigenwijs toch (teveel) rum gebruikt, omdat er niks anders in huis was.
Het resultaat was niet goed, voornamelijk door de hoeveelheid.
Normaal gebruik ik ook koffielikeur, maar ik zal de volgende keer eens grappa proberen.
  woensdag 27 juni 2018 @ 02:43:58 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180073096
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 juni 2018 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je moet de tiramisu er ook niet in verzuipen
Dat moet sowieso niet, het moet een aanvulling zijn, niet overheersen.
En Grappa gebruik je voor maar weinig dingen, puur ook niet super dus om daar nu een hele fles van te kopen zou ik niet doen.
Dan zou ik zelf liever iets kopen dat veelzijdiger is, als likeurtje bij de koffie of in een mix/cocktail kan, evt puur te drinken is, daar heb je meer aan.
En een donkere rum in een tiramisu moet opzich prima kunnen, Captain Morgan black past prima bij de chocolade.
Moet je alleen wel even kijken naar de winkel waar je 't koopt, de lokale slijter hier is ¤3 goedkoper dan Gall&Gall en Mitra.

Grappa kost bij Gall&Gall ¤17,50 en een kleinere fles is duurder.
Een kleine fles Tia Maria koop je er voor ¤11,50 en een fles Captain Morgan dark is op 't moment in de aanbieding voor ¤9,99

Die Captain Morgan dark is m'n vaste drankje in combinatie met cola, stuk smaakvoller dan Bahcardi ook.

[ Bericht 6% gewijzigd door SiGNe op 27-06-2018 02:54:55 ]
pi_180073470
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juni 2018 02:43 schreef SiGNe het volgende:

[..]
En een donkere rum in een tiramisu moet opzich prima kunnen, Captain Morgan black past prima bij de chocolade.
Behalve een laagje cacao op de bovenkant heeft tiramisu weinig chocolade toch?

Btw.. ik vind zelf marsala erg lekker.
  donderdag 28 juni 2018 @ 03:13:27 #148
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_180095389
quote:
1s.gif Op woensdag 27 juni 2018 05:38 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Behalve een laagje cacao op de bovenkant heeft tiramisu weinig chocolade toch?

Btw.. ik vind zelf marsala erg lekker.
Meer koffie inderdaad maar ik proef wel vaker chocolade terwijl 't er toch echt niet in zit, in satésaus proef ik bijv ook pure chocolade :D
Of mischien proef ik pure chocolade misschien niet goed waardoor ik denk dat 't ook in andere producten zit.

Mijn reukzenuwen hebben sowieso ook een flinke opdonder gehad.. gebroken, tegelijk met m'n schedelbasis.
Sindsdien lust ik ook geen wijn meer, dat smaakt en ruikt als azijn.
maar dat van chocolade in satesaus had ik daarvoor ook al.
  donderdag 28 juni 2018 @ 07:24:47 #149
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_180095786
Ik ben niet van de Italiaanse keuken en niet van de toetjes, ik eet dus vrijwel nooit tiramisu, maar ik had kunnen zweren dat daar Amaretto in ging! :o
pi_180096131
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juni 2018 03:13 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Meer koffie inderdaad maar ik proef wel vaker chocolade terwijl 't er toch echt niet in zit, in satésaus proef ik bijv ook pure chocolade :D
Of mischien proef ik pure chocolade misschien niet goed waardoor ik denk dat 't ook in andere producten zit.

Mijn reukzenuwen hebben sowieso ook een flinke opdonder gehad.. gebroken, tegelijk met m'n schedelbasis.
Sindsdien lust ik ook geen wijn meer, dat smaakt en ruikt als azijn.
maar dat van chocolade in satesaus had ik daarvoor ook al.
Dat komt door de smaakstoffen. Pyrazines in dit geval. Die zitten in noten, chocolade, koffie, gebakken en gefrituurde producten.

Het is de reden dat noten en chocolade zo goed combineren.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')