verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.quote:Op zondag 20 mei 2018 11:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?
A la huzarensalade als maaltijd? Voor op je brood? Of salade met sla?
Wij aten laatst deze met brood,was heerlijk. Ook vast lekker met gegrilde zalm.quote:Op zondag 20 mei 2018 12:27 schreef Ferdii het volgende:
[..]
verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.
Ik heb een hele grote met 5 branders en nog een normaal gaspit ernaast. Het model is helaas niet meer te koop. Kan tegelijkertijd dus steaks, maïskolven en groene asperges grillen.quote:Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?
Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.
Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Je kunt het ook hier eens vragen:quote:Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?
Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.
Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Ik heb gietijzer, is ook een optie.quote:Op zondag 20 mei 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Top tip, koop er extra roosters bij voor reserve. De roosters hebben het zwaar,
Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?quote:Op zondag 20 mei 2018 16:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb gietijzer, is ook een optie.
De mijne niet. Ik heb geloof ik een model waar het 'culinaire systeem' standaard bij zit. Ik heb een grillplaat/bakplaat (onder/boven) en een rooster. Uit dat rooster kan ik een deel verwijderen zodat er een wok, paellapan of pizzasteen in past. Dat is wat dat culinaire systeem is, dat komt alleen in gietijzer.quote:Op zondag 20 mei 2018 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?
Prijzigquote:Op zondag 20 mei 2018 17:03 schreef derLudolf het volgende:
Je kunt natuurlijk ook gewoon een RVS rooster laten maken
Goed transporteerbaar mits je de gietijzeren roosters er uit haalt. Hij weegt 70 kilo Die van ons staat altijd buiten maar we hebben er een hoes bij.quote:Op zondag 20 mei 2018 17:05 schreef trekker25 het volgende:
Dus die 4 LS is wel een aanrader? Prijs valt me ook nog mee. En is die handig transporteerbaar naar schuur? Want kan niet altijd onder overkapping.
Beter duur dan niet te krijgenquote:
Pffff niet direct, ga er ff over nadenkenquote:Op donderdag 24 mei 2018 13:36 schreef Postbus100 het volgende:
Hey Piet,
Een vraagje Een hele tijd geleden (ik denk een half jaar tot een jaar) had je volgens mij ergens in deze reeks een diepgaand verhaal neergekalkt over de techniek achter het diepte aanbrengen met smaken (dat hoe meer handelingen je verricht ofzo, dat je dan meer diepte krijgt). Weet jij dan waar ik het over heb?
Ik heb geprobeerd om het terug te zoeken, maar ik kan het niet vinden omdat ik niet precies weet welke zoektermen ik moet gebruiken. Heb jij nog een link? (of een andere link waarin hetzelfde verhaal staat)
Bedankt
Dankjequote:Op donderdag 24 mei 2018 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pffff niet direct, ga er ff over nadenken
Dat klinkt bekend ja! Dankquote:Op donderdag 24 mei 2018 22:04 schreef Spanky78 het volgende:
Ik heb wel eens zo'n heel verhaal opgeschreven.. over maillard en hoe je dat kunt beïnvloeden. Bedoel.je dat misschien?
Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀quote:Op zondag 27 mei 2018 14:17 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Dat klinkt bekend ja! Dank
Edit: overigens een beetje rondzoeken nog niet helemaal overtuigd of ik dat bedoel. Ik kom er nog op terug
Mononatriumglatamaatquote:Op zondag 27 mei 2018 18:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀
https://www.tandfonline.c(...)0?journalCode=tbbb20quote:Op dinsdag 29 mei 2018 22:09 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Mononatriumglatamaat
Gamma glutamylpeptiden ^2
Volgens mij maakt dat niets uitquote:Op dinsdag 5 juni 2018 20:21 schreef T-D het volgende:
Hi Piet
Ik wil ijsthee maken volgens de koude methode. Kan ik daarvoor gewoon kraanwater gebruiken of is Spa blauw oid beter?
Klopt, verschil treedt pas op bij echt zure omstandigheden beneden pH 5,5 of juist boven de 8.quote:
Zou hierbij gewoon een zachte geitenkaas(crème) doen.quote:Op maandag 11 juni 2018 22:13 schreef vinnypassy het volgende:
Ik zit een beetje in dubio. Ik ga binnenkort een voorgerechtje maken met biet, aardbei, balsamico en ingelegde ui. Om het samen te laten komen wil ik er een geitenkaascrème bij doen. Probleem: mijn vriendin houdt niet zo van geitenkaas en ik ben bang dat het misschien wat te sterk is voor de andere gasten. Nog tips om een mooie, gladde crème te maken die hier bij past? Ik dacht zelf aan feta, maar ik ben bang dat ik daar tijdens het eten teveel bij ga denken dat het geen geitenkaas is.
Ik dacht dat feta alleen van schaap wordt gemaakt. Ook best een aparte smaak, maar zeker niet zo heftig als geit. Ik vind het lekker, maar kan me goed voorstellen dat je het juist niet lekker vindt.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 13:14 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik vind geitenkaas echt zo erg smerig.
Haal het er zo uit. Rilllllll
Gisteren bij een kaasboertje een stukje kaas gehaald met pistache. Had me er zo op verheugd en na 1 hapje gelijk uitgespuugd en nog een half uur die voor mij gore nasmaak in mijn mond gehad
Wat ik wel erg lekker vind is de schapen/geitenfeta. Ik zou dus daar voor gaan. Toch een iets minder uitgesproken (na)smaak. Zit ook meer schaap in dan geit.
En schapenkaas vind ik dus wel lekker.
Oh en smaakvoller dan de koe-feta dus
Zit ook beetje geit in verwerktquote:Op dinsdag 12 juni 2018 13:29 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik dacht dat feta alleen van schaap wordt gemaakt. Ook best een aparte smaak, maar zeker niet zo heftig als geit. Ik vind het lekker, maar kan me goed voorstellen dat je het juist niet lekker vindt.
Dit wist ik echt niet. Ik zie inderdaad staan max 30 procent geitenmelk.quote:Op dinsdag 12 juni 2018 13:33 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Zit ook beetje geit in verwerkt
Vind het ook echt jammer dat ik geitenkaas niet lekker vind. Wordt zo vaak in lekkere gerechtjes gebruikt.
Edit: schapenkaas is idd dus ook een vrij apparte sterke smaak maar niet die nasmaak en dat het zo overheerst
quote:Op dinsdag 12 juni 2018 17:28 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Dit wist ik echt niet. Ik zie inderdaad staan max 30 procent geitenmelk.
Grappaquote:Op vrijdag 15 juni 2018 23:44 schreef VaderVanJezus het volgende:
Ik kan toch gewoon rum gebruiken voor de tiramisu of liever wat anders?
Grappa is wel een smaak die je moet waarderen, ik zou koffielikeur gebruiken denk ikquote:
Je moet de tiramisu er ook niet in verzuipenquote:Op zaterdag 16 juni 2018 01:35 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Grappa is wel een smaak die je moet waarderen, ik zou koffielikeur gebruiken denk ik
Dat moet sowieso niet, het moet een aanvulling zijn, niet overheersen.quote:Op zaterdag 16 juni 2018 07:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je moet de tiramisu er ook niet in verzuipen
Behalve een laagje cacao op de bovenkant heeft tiramisu weinig chocolade toch?quote:Op woensdag 27 juni 2018 02:43 schreef SiGNe het volgende:
[..]
En een donkere rum in een tiramisu moet opzich prima kunnen, Captain Morgan black past prima bij de chocolade.
Meer koffie inderdaad maar ik proef wel vaker chocolade terwijl 't er toch echt niet in zit, in satésaus proef ik bijv ook pure chocoladequote:Op woensdag 27 juni 2018 05:38 schreef Queenshore het volgende:
[..]
Behalve een laagje cacao op de bovenkant heeft tiramisu weinig chocolade toch?
Btw.. ik vind zelf marsala erg lekker.
Dat komt door de smaakstoffen. Pyrazines in dit geval. Die zitten in noten, chocolade, koffie, gebakken en gefrituurde producten.quote:Op donderdag 28 juni 2018 03:13 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Meer koffie inderdaad maar ik proef wel vaker chocolade terwijl 't er toch echt niet in zit, in satésaus proef ik bijv ook pure chocolade
Of mischien proef ik pure chocolade misschien niet goed waardoor ik denk dat 't ook in andere producten zit.
Mijn reukzenuwen hebben sowieso ook een flinke opdonder gehad.. gebroken, tegelijk met m'n schedelbasis.
Sindsdien lust ik ook geen wijn meer, dat smaakt en ruikt als azijn.
maar dat van chocolade in satesaus had ik daarvoor ook al.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |