abonnement Unibet Coolblue
  zondag 20 mei 2018 @ 11:55:37 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179281728
Honingmeloen aan stukjes snijden, avocado aan stukjes snijden, gerookte wilde zalm, zure geschilde appel aan stukjes, citroensap, olijfolie, verse dille, croutons.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179282205
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 11:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?
A la huzarensalade als maaltijd? Voor op je brood? Of salade met sla?
verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.
hardcoholic
  zondag 20 mei 2018 @ 13:51:41 #103
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179283629
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 12:27 schreef Ferdii het volgende:

[..]

verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.
Wij aten laatst deze met brood,was heerlijk. Ook vast lekker met gegrilde zalm.
https://www.dirk.nl/recep(...)eywords=zalm+asperge
Spoilers!
pi_179285766
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?

Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.

Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
  zondag 20 mei 2018 @ 16:29:46 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179286323
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?

Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.

Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Ik heb een hele grote met 5 branders en nog een normaal gaspit ernaast. Het model is helaas niet meer te koop. Kan tegelijkertijd dus steaks, maïskolven en groene asperges grillen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:35:43 #106
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179286451
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?

Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.

Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Je kunt het ook hier eens vragen:
CUL / BBQ Topic #7 hete kolen en rokend hout

Wij hebben onlangs een Campingaz Classic series 4 LS gekocht. Stevig apparaat, enorm, met extra pit en makkelijk schoon te malen. Tevens uit te breiden met een spit en meer.
Spoilers!
  zondag 20 mei 2018 @ 16:39:01 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179286510
Top tip, koop er extra roosters bij voor reserve. De roosters hebben het zwaar,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:44:42 #108
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179286615
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Top tip, koop er extra roosters bij voor reserve. De roosters hebben het zwaar,
Ik heb gietijzer, is ook een optie.
Spoilers!
  zondag 20 mei 2018 @ 16:45:38 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179286631
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:44 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb gietijzer, is ook een optie.
Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 16:57:18 #110
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179286851
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?
De mijne niet. Ik heb geloof ik een model waar het 'culinaire systeem' standaard bij zit. Ik heb een grillplaat/bakplaat (onder/boven) en een rooster. Uit dat rooster kan ik een deel verwijderen zodat er een wok, paellapan of pizzasteen in past. Dat is wat dat culinaire systeem is, dat komt alleen in gietijzer.
Spoilers!
  Moderator zondag 20 mei 2018 @ 17:03:54 #111
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179286987
Je kunt natuurlijk ook gewoon een RVS rooster laten maken :Y
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_179287025
Dus die 4 LS is wel een aanrader? Prijs valt me ook nog mee. En is die handig transporteerbaar naar schuur? Want kan niet altijd onder overkapping.
  zondag 20 mei 2018 @ 17:10:01 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179287118
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:03 schreef derLudolf het volgende:
Je kunt natuurlijk ook gewoon een RVS rooster laten maken :Y
Prijzig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 mei 2018 @ 17:28:20 #114
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_179287466
quote:
0s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:05 schreef trekker25 het volgende:
Dus die 4 LS is wel een aanrader? Prijs valt me ook nog mee. En is die handig transporteerbaar naar schuur? Want kan niet altijd onder overkapping.
Goed transporteerbaar mits je de gietijzeren roosters er uit haalt. Hij weegt 70 kilo ;) Die van ons staat altijd buiten maar we hebben er een hoes bij.
Spoilers!
  Moderator zondag 20 mei 2018 @ 18:19:51 #115
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_179288169
quote:
1s.gif Op zondag 20 mei 2018 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Prijzig
Beter duur dan niet te krijgen ;)
Een gietijzeren rooster of "origineel" rooster zal ook niet goedkoop zijn.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_179355556
Hey Piet,

Een vraagje :s) Een hele tijd geleden (ik denk een half jaar tot een jaar) had je volgens mij ergens in deze reeks een diepgaand verhaal neergekalkt over de techniek achter het diepte aanbrengen met smaken (dat hoe meer handelingen je verricht ofzo, dat je dan meer diepte krijgt). Weet jij dan waar ik het over heb?
Ik heb geprobeerd om het terug te zoeken, maar ik kan het niet vinden omdat ik niet precies weet welke zoektermen ik moet gebruiken. Heb jij nog een link? (of een andere link waarin hetzelfde verhaal staat)

Bedankt O-)
Somebody that I used to know
  donderdag 24 mei 2018 @ 19:18:11 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179362470
quote:
2s.gif Op donderdag 24 mei 2018 13:36 schreef Postbus100 het volgende:
Hey Piet,

Een vraagje :s) Een hele tijd geleden (ik denk een half jaar tot een jaar) had je volgens mij ergens in deze reeks een diepgaand verhaal neergekalkt over de techniek achter het diepte aanbrengen met smaken (dat hoe meer handelingen je verricht ofzo, dat je dan meer diepte krijgt). Weet jij dan waar ik het over heb?
Ik heb geprobeerd om het terug te zoeken, maar ik kan het niet vinden omdat ik niet precies weet welke zoektermen ik moet gebruiken. Heb jij nog een link? (of een andere link waarin hetzelfde verhaal staat)

Bedankt O-)
Pffff niet direct, ga er ff over nadenken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179363793
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2018 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pffff niet direct, ga er ff over nadenken
Dankje O+
Het was een beetje een scheikundig verhaal, als ik het me goed herinner.
Somebody that I used to know
  donderdag 24 mei 2018 @ 20:57:50 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_179364752
Natuurlijke smaakversterkers. Ansjovisje, steranijs, shii-takes, mushrom sojasaus, etc.
  donderdag 24 mei 2018 @ 21:00:00 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_179364799
Ah, ja, eiwitten afbreken zodat glutamaat ontstaat, zoals bouillon lang trekken of fermentatie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_179366019
Ik heb wel eens zo'n heel verhaal opgeschreven.. over maillard en hoe je dat kunt beïnvloeden. Bedoel.je dat misschien?
Whatever...
pi_179422002
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2018 22:04 schreef Spanky78 het volgende:
Ik heb wel eens zo'n heel verhaal opgeschreven.. over maillard en hoe je dat kunt beïnvloeden. Bedoel.je dat misschien?
Dat klinkt bekend ja! Dank :)

Edit: overigens een beetje rondzoeken nog niet helemaal overtuigd of ik dat bedoel. Ik kom er nog op terug :)

[ Bericht 14% gewijzigd door Postbus100 op 27-05-2018 14:24:48 ]
Somebody that I used to know
pi_179429074
quote:
2s.gif Op zondag 27 mei 2018 14:17 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Dat klinkt bekend ja! Dank :)

Edit: overigens een beetje rondzoeken nog niet helemaal overtuigd of ik dat bedoel. Ik kom er nog op terug :)
Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀
Whatever...
pi_179479087
quote:
1s.gif Op zondag 27 mei 2018 18:59 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀
Mononatriumglatamaat :9~
Gamma glutamylpeptiden :9~ ^2
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_179479826
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2018 22:09 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Mononatriumglatamaat :9~
Gamma glutamylpeptiden :9~ ^2

https://www.tandfonline.c(...)0?journalCode=tbbb20
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')