verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.quote:Op zondag 20 mei 2018 11:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik vraag maar vast: met zalm uit blik? Verse? Gerookte?
A la huzarensalade als maaltijd? Voor op je brood? Of salade met sla?
Wij aten laatst deze met brood,was heerlijk. Ook vast lekker met gegrilde zalm.quote:Op zondag 20 mei 2018 12:27 schreef Ferdii het volgende:
[..]
verse zalm, ala lichte hoofdmaaltijd met warm weer.
Ik heb een hele grote met 5 branders en nog een normaal gaspit ernaast. Het model is helaas niet meer te koop. Kan tegelijkertijd dus steaks, maïskolven en groene asperges grillen.quote:Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?
Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.
Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Je kunt het ook hier eens vragen:quote:Op zondag 20 mei 2018 16:04 schreef trekker25 het volgende:
Piet niet hoe maak je, maar waar mee.
Je doet in de zomer maanden toch veel met de BBQ?
Ik wil ook vaker buiten koken en heb een mooie weber houtskool BBQ maar is gewoon te veel werk qua opstoken en ook weer schoonmaken.
Wat zou je adviseren voor gas BBQ? Ook nog eentje waar je de groente bij kan koken/grillen/warmhouden?
Formaat is voor 4 personen (nu nog 2 kleine kinderen).
Sta nu vaak in de warme keuken te verpieteren terwijl de rest van de familie lekker buiten zit..
Ik heb gietijzer, is ook een optie.quote:Op zondag 20 mei 2018 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Top tip, koop er extra roosters bij voor reserve. De roosters hebben het zwaar,
Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?quote:Op zondag 20 mei 2018 16:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb gietijzer, is ook een optie.
De mijne niet. Ik heb geloof ik een model waar het 'culinaire systeem' standaard bij zit. Ik heb een grillplaat/bakplaat (onder/boven) en een rooster. Uit dat rooster kan ik een deel verwijderen zodat er een wok, paellapan of pizzasteen in past. Dat is wat dat culinaire systeem is, dat komt alleen in gietijzer.quote:Op zondag 20 mei 2018 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, maar standaard komt de Campingaz Classic series 4 LS toch met geëmailleerd rooster?
Prijzigquote:Op zondag 20 mei 2018 17:03 schreef derLudolf het volgende:
Je kunt natuurlijk ook gewoon een RVS rooster laten maken
Goed transporteerbaar mits je de gietijzeren roosters er uit haalt. Hij weegt 70 kilo Die van ons staat altijd buiten maar we hebben er een hoes bij.quote:Op zondag 20 mei 2018 17:05 schreef trekker25 het volgende:
Dus die 4 LS is wel een aanrader? Prijs valt me ook nog mee. En is die handig transporteerbaar naar schuur? Want kan niet altijd onder overkapping.
Beter duur dan niet te krijgenquote:
Pffff niet direct, ga er ff over nadenkenquote:Op donderdag 24 mei 2018 13:36 schreef Postbus100 het volgende:
Hey Piet,
Een vraagje Een hele tijd geleden (ik denk een half jaar tot een jaar) had je volgens mij ergens in deze reeks een diepgaand verhaal neergekalkt over de techniek achter het diepte aanbrengen met smaken (dat hoe meer handelingen je verricht ofzo, dat je dan meer diepte krijgt). Weet jij dan waar ik het over heb?
Ik heb geprobeerd om het terug te zoeken, maar ik kan het niet vinden omdat ik niet precies weet welke zoektermen ik moet gebruiken. Heb jij nog een link? (of een andere link waarin hetzelfde verhaal staat)
Bedankt
Dankjequote:Op donderdag 24 mei 2018 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pffff niet direct, ga er ff over nadenken
Dat klinkt bekend ja! Dankquote:Op donderdag 24 mei 2018 22:04 schreef Spanky78 het volgende:
Ik heb wel eens zo'n heel verhaal opgeschreven.. over maillard en hoe je dat kunt beïnvloeden. Bedoel.je dat misschien?
Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀quote:Op zondag 27 mei 2018 14:17 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Dat klinkt bekend ja! Dank
Edit: overigens een beetje rondzoeken nog niet helemaal overtuigd of ik dat bedoel. Ik kom er nog op terug
Mononatriumglatamaatquote:Op zondag 27 mei 2018 18:59 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Gamma glutamylpeptiden uit oude kaas 😀
https://www.tandfonline.c(...)0?journalCode=tbbb20quote:Op dinsdag 29 mei 2018 22:09 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Mononatriumglatamaat
Gamma glutamylpeptiden ^2
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |