abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175654445
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175654608
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
the alpha male moet zijn ding doen je weetz, de rest moet ff wijken :p

:P

eat_jason twitterde op maandag 11-12-2017 om 15:12:53 @NorthernStork puppet needs to know where to walk reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 11 december 2017 @ 20:18:19 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175654672
Volgens mij is de grootste vernedering voor die 'rebellen' en hun supporters/fake analisten/regime change pundits zoals Northern Stork geweest de afgelopen 2 jaar. Zure boy being zuur :W.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175654774
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 20:18 schreef Szura het volgende:
Volgens mij is de grootste vernedering voor die 'rebellen' en hun supporters/fake analisten/regime change pundits zoals Northern Stork geweest de afgelopen 2 jaar. Zure boy being zuur :W.
ach gun die gasten een terechte LOL moment :P

feit is dat assad letterlijk zijn leven te danken heeft aan ome putin. hij is zwaar in de krijt bij hem en zal hem nooit terug kunnen betalen. soevereiniteit :W maar dat is oud nieuws uiteraard ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175656532
Ach Trump gooit zelf gewoon fysiek met de leider van een land van de EU :7
pi_175659284
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 21:05 schreef WammesWaggel het volgende:
Ach Trump gooit zelf gewoon fysiek met de leider van een land van de EU :7
Hoe dat?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 11 december 2017 @ 22:20:13 #7
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_175659454
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_175659599
wa1fmzlkbozy.gif

En schikt daarna zijn jasje, als een eckte :7
Alpha gonna alpha :7
  maandag 11 december 2017 @ 23:25:42 #9
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175661239
DQyU5RXUIAAfO5a?format=jpg&name=large

Beit Jinn-pocket zal aangepakt worden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 12 december 2017 @ 00:25:11 #10
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_175662322
Het SyriŽ topic is langzaam dood aan het gaan. :( Er lijkt eindelijk einde te komen aan de oorlog... Ik lees nog wel eens topics van paar jaar terug om te kijken hoe de situatie toen was. We zijn echt ver gekomen ;( Het was een genoegen iedereen _O_

[ Bericht 31% gewijzigd door vigen98 op 12-12-2017 00:30:17 ]
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  dinsdag 12 december 2017 @ 01:01:48 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175662566
Einde? Het duurt niet lang meer of ze gaan echt los in Idlib. En wat er met de SDF/de VS gaat gebeuren valt ook nog te bezien.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 12 december 2017 @ 01:55:47 #12
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_175662813
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 01:01 schreef Szura het volgende:
Einde? Het duurt niet lang meer of ze gaan echt los in Idlib. En wat er met de SDF/de VS gaat gebeuren valt ook nog te bezien.
Het is klaar. Assad heeft gewonnen :P het is maar een kwestie van tijd en Idlib is dan ook klaar. Rusland 1-0 Amerika
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_175665211
Gewoon Poetin met de Tijger aan tafel. Shit hť!
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_175674906
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 22:24 schreef WammesWaggel het volgende:
[ afbeelding ]

En schikt daarna zijn jasje, als een eckte :7
Alpha gonna alpha :7
En toont niet eens de beschaving om hem aan te kijken...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175675026
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 00:25 schreef vigen98 het volgende:
Het SyriŽ topic is langzaam dood aan het gaan. :( Er lijkt eindelijk einde te komen aan de oorlog... Ik lees nog wel eens topics van paar jaar terug om te kijken hoe de situatie toen was. We zijn echt ver gekomen ;( Het was een genoegen iedereen _O_
İk deel niet je optimisme,maar de huidige situatie valt niet vergelijken met een paar jaar terug. Laat staan de begin dagen toen het ff leek alsof het regime aan het wankelen was.

Enigszins rustig is het omdat Isis zo goed als opgedoekt is, maar we wachten simpelweg op de volgende belangrijke fase van grootschalige schermutselingen, dat lijkt idlib te worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175676838
word er te vroeg gejuicht?

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 16:42:36 Since yesterday's announcement of large offensive carried out N. of #AbuKemal, #ISIS claimed takeover of string of villages on W. #Euphrates bank. https://t.co/chPJnOqaLV reageer retweet
Charles_Lister twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 17:16:25 #Assad regime manpower issues on display:1) Regime redeploys forces from Deir ez Zour to #Hama 2) #ISIS makes new advances in Deir ez Zour + This is while the regime's conflict with the opposition is significantly de-escalated. + This is after #Russia’s victory celebration. https://t.co/I2p4pYPpkM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175692286
U.S. Troop Deployment in Syria: Potential Pitfalls

Washington has ample reason to maintain a long-term military presence in eastern Syria, but it will need to overcome a host of political, legal, and logistical problems along the way.

The U.S. military recently announced that it has 2,000 troops in Syria, most of them working with the Syrian Democratic Forces (SDF), the Kurdish-dominated umbrella group that has liberated a large swath of the country's eastern provinces from the Islamic State. Now that conventional military operations against IS are essentially finished and international concerns about Iran are mounting, more attention is being paid to the future of the U.S. contingent and the estimated 40,000-50,000 SDF fighters associated with it. American forces could play an important role in reaching a Syria solution that curbs Iran's Russian-enabled power projection against Arab states, Israel, Turkey, and U.S. regional interests. Yet doing so requires that Washington deal with assorted challenges, from articulating the deployment's mission to clarifying its legal basis and mapping the diplomatic geography required to physically sustain it.


stiekem vindt het regime het toch wel fijn dat de amerikanen nog zitten bij tanf ;)

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 13-12-2017 om 13:13:16 S. #Syria: amidst increased activities by #ISIS (following #Russia|n "victory"), #FSA Maghaweer Thawra backed by US-led Coalition repelling an attack launched at dawn on Al-Tanf security zone via @Hammurabi_News. https://t.co/tY2fyQDeLr reageer retweet


[ Bericht 37% gewijzigd door Slayage op 13-12-2017 13:15:35 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175713396
interessant

metesohtaoglu twitterde op woensdag 13-12-2017 om 20:32:29 Opposition groups in al-Bab city ended preparation to reopen al-Jazeera highway connecting #Aleppo and #Hasakah Hasakah provinces which connect directly FSA-held al-Bab city with Assad government-held Aleppo city Syria https://t.co/syExCLhwR6 reageer retweet
DQ80Aq0XkAANTmI.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175725125
Is het al tijd om de talibs te bewapenen tegen IS? :7
pi_175725215
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 19:47 schreef WammesWaggel het volgende:
Is het al tijd om de talibs te bewapenen tegen IS? :7
daar zijn iran/rusland al mee begonnen om de amerikanen te combatten, maar isis maakt het des te gezelliger uiteraard :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 15 december 2017 @ 14:24:23 #23
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_175741495
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 december 2017 19:26 schreef Slayage het volgende:
word er te vroeg gejuicht?

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 16:42:36 Since yesterday's announcement of large offensive carried out N. of #AbuKemal, #ISIS claimed takeover of string of villages on W. #Euphrates bank. https://t.co/chPJnOqaLV reageer retweet
Charles_Lister twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 17:16:25 #Assad regime manpower issues on display:1) Regime redeploys forces from Deir ez Zour to #Hama 2) #ISIS makes new advances in Deir ez Zour + This is while the regime's conflict with the opposition is significantly de-escalated. + This is after #Russia’s victory celebration. https://t.co/I2p4pYPpkM reageer retweet
Mwaah. IS heeft zich teruggetrokken tot in de woestijn en kan vanaf daar (het is nog een groot gebied) aanvallen op elk gewenst moment. Ook zullen ze nog lokale sleeper cells en infiltranten hebben, die hebben ze overal. Ze zijn echter niet meer in staat een hele stad te houden voor lange tijd. Niet direct een teken van zwakte van het Syrische regime. Het grootste slachtoffer van dit soort aanvallen op lange termijn is IS zelf.
  vrijdag 15 december 2017 @ 14:42:08 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175741820
Charles Fister is ook niet serieus te nemen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175769261
Fascinerend onderzoek. CAR heeft de herkomst van het wapenarsenaal van Daesh onderzocht. Zeker de moeite waard eens door te bladeren.

quote:
ISIS stole U.S.-supplied rockets weeks after they arrived in Syria, report says

The Islamic State may stand alone in its brutality in Iraq and Syria, where it orchestrated civilian massacres and suicide bombings and salted people’s homes with thousands of improvised explosives. But a new report, three years in the making, describes the group as shrewd manufacturing and logistical planners who moved weapons, munitions and bombmaking materials throughout the war zone on a scale unprecedented for a terror organization.

Conflict Armament Research (CAR), a weapons-tracking group based in Britain, documented more than 40,000 firearms and munitions across Iraq and Syria by dispatching field investigators in an arc stretching from the northern Syrian city of Kobane to south of Baghdad, Iraq’s capital — a rough tracing of the Islamic State’s path to conquer wide swaths of territory and establish its caliphate.

The report, which the researchers call the most comprehensive to date about how the Islamic State obtained and fielded its weapons, was published Thursday and could become a vital tool for understanding the terror group’s deadly industrial proficiency.
  zondag 17 december 2017 @ 01:27:41 #27
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_175776159
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_175784874
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Fascinerend onderzoek. CAR heeft de herkomst van het wapenarsenaal van Daesh onderzocht. Zeker de moeite waard eens door te bladeren.
het verhaal is minder interessant dan het lijkt aldus lister, tweet reeks

Charles_Lister twitterde op donderdag 14-12-2017 om 19:41:46 CAR evidence highlights only 2 groups - one backed by CIA, one by DOD.- Jaish al-Nasr (CIA) was fighting #ISIS in #Hama when ATGM reported lost. - NSA launched failed attack on #ISIS in Al-Bukamal when rocket reported lost. Sometimes there isn't a grand conspiracy. #Syria https://t.co/Ewlrf6uWsf reageer retweet
huge dit

Southern Syria faces more uncertainty as US pulls funding for anti-Assad militias

AMMAN - In the coming weeks, between 10,000 and 20,000 men in southern Syria will get their last month's pay from the US government.

The men are part of the Southern Front, a loose collaboration of dozens of anti-Assad, Western-vetted militias operating in Daraa and Quneitra provinces. For close to four years, they have been paid, armed and directed by the Military Operations Command, or MOC - a US-led support mechanism and weapons bridge operating out of Amman.

But before the month is out, that support and oversight will end as the US government, under a directive from President Donald Trump, ceases support for Syria's anti-Assad rebels.


[ Bericht 19% gewijzigd door Slayage op 17-12-2017 15:14:44 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175785119
quote:
10s.gif Op zondag 17 december 2017 15:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

het verhaal is minder interessant dan het lijkt aldus lister, tweet reeks

Charles_Lister twitterde op donderdag 14-12-2017 om 19:41:46 CAR evidence highlights only 2 groups - one backed by CIA, one by DOD.- Jaish al-Nasr (CIA) was fighting #ISIS in #Hama when ATGM reported lost. - NSA launched failed attack on #ISIS in Al-Bukamal when rocket reported lost. Sometimes there isn't a grand conspiracy. #Syria https://t.co/Ewlrf6uWsf reageer retweet
Het onderzoek stelt ook heel duidelijk dat er geen opzet in het spel is ;)
  zondag 17 december 2017 @ 18:31:11 #31
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_175790097
AliBaroodi twitterde op zaterdag 16-12-2017 om 16:46:38 Christmas trees & Santa Claus are back to Mosul. You can find them everywhere. It's a nice gesture of peace from Mo… https://t.co/nidOR56Gv5 reageer retweet
DRLcti9WkAA0IVa.jpg
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_175791124
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 18:31 schreef vigen98 het volgende:
AliBaroodi twitterde op zaterdag 16-12-2017 om 16:46:38 Christmas trees & Santa Claus are back to Mosul. You can find them everywhere. It's a nice gesture of peace from Mo… https://t.co/nidOR56Gv5 reageer retweet
[ afbeelding ]
Nou lekker dan! De tirannie van Isis inruilen voor de tirannie van de commercie! :(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175792180
quote:
10s.gif Op zondag 17 december 2017 19:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nou lekker dan! De tirannie van Isis inruilen voor de tirannie van de commercie! :(
Dat past ook niet eckt bij het oprechte socialisme waar wij onze vrinden van Baath van kennen.
  zondag 17 december 2017 @ 20:01:39 #34
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175793076
The Tiger zit in de RTL7-studio
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175795745
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 20:01 schreef Szura het volgende:
The Tiger zit in de RTL7-studio
In de studio?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175809859
deze gast :')

AlmanarEnglish twitterde op maandag 18-12-2017 om 13:23:21 President Assad: All who are led by foreign powers to work against the national interests are considered as traitors https://t.co/wrq1uXoQkw reageer retweet
AlmanarEnglish twitterde op maandag 18-12-2017 om 13:24:19 🔶 President Assad: Who supports terror does not have the right to speak of peace reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175860664
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 20 december 2017 @ 18:32:49 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175870908
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 21 december 2017 @ 16:53:19 #40
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175895729
Prachtige theorettes
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175895763
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:53 schreef Szura het volgende:
theorettes
wasda?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 21 december 2017 @ 16:58:34 #42
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175895890
quote:
10s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

wasda?
TheorieŽn uit de losse pols
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175896144
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:58 schreef Szura het volgende:

[..]

TheorieŽn uit de losse pols
het artikel klinkt aannemelijker dan de "mission accomplished and they lived happily ever after" BS wat de russen verkopen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 21 december 2017 @ 17:12:09 #44
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175896267
quote:
10s.gif Op donderdag 21 december 2017 17:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

het artikel klinkt aannemelijker dan de "mission accomplished and they lived happily ever after" BS wat de russen verkopen :P
Het vergeet alleen behoorlijk wat dingen, bijvoorbeeld dat Tijgertje een cruciale rol speelt in het uitdelen van mokerslagen in Idlib. Alles wijst erop dat het echte offensief staat te beginnen. Tel daarbij z’n populariteit op.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175915907
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 17:12 schreef Szura het volgende:

[..]

Het vergeet alleen behoorlijk wat dingen, bijvoorbeeld dat Tijgertje een cruciale rol speelt in het uitdelen van mokerslagen in Idlib. Alles wijst erop dat het echte offensief staat te beginnen. Tel daarbij z’n populariteit op.
des te aannemelijker de theorie dat Tijgertje mogelijk zijn meester zal voorbijstreven met de backing van de russen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175916890
AramKrdstn twitterde op vrijdag 22-12-2017 om 13:31:46 Turkish army slowly invading #KRG. In some areas soldiers are deployed 20km inside KRG, building nnew bases- Media close to PKK also mentioned #KDP is cooperating with TAF. Relation between Turkey and KRG seems to be normalized. https://t.co/gPeNoFUrOq reageer retweet
AP Exclusive: Syria war unwinding ups Uighur threat to China

It was mid-afternoon when the Chinese police officers barged into Ali’s house set against cotton fields outside the ancient Silk Road trading post of Kashgar. The Uighur farmer and his cowering parents watched them rummage through the house until they found two books in his bedroom — a Quran and a handbook on dealing with interrogations.

Ali knew he was in trouble.

By nightfall the next day, Ali had been tied against a tree and beaten by interrogators trying to force him to say he took part in an ethnic riot that killed dozens in western China. They held burning cigarette tips to Ali’s face, deprived him of sleep and offered him only salt water. When he asked for fresh water, they gave it to him — in buckets poured over his head.
....
“We didn’t care how the fighting went or who Assad was,” said Ali, who would only give his first name out of a fear of reprisals against his family back home. “We just wanted to learn how to use the weapons and then go back to China.”
.....
But rare and extensive Associated Press interviews with nine Uighurs who had left China to train and fight in Syria showed that Uighurs don’t neatly fit the profile of foreign fighters answering the call of jihad.

There was a police trainer who journeyed thousands of miles with his wife and children to Syria, a war zone. A farmer who balked at fundamentalist Islam even though he charged into battle alongside al-Qaida. A shopkeeper who prayed five times a day and then at night huddled with others in a ruined Syrian neighborhood to study Zionist history.

And there was Ali, a short, soft-spoken 30-year-old with a primary school education who knew little of the world beyond his 35-acre farm when he left China, a home that had become unlivable.

Sitting cross-legged one recent evening in an empty apartment overlooking a kickboxing gym in Istanbul, he recalled the vow he made the night Chinese police beat him for participating in a riot he never joined.

“I’ll get revenge,” he said.


[ Bericht 21% gewijzigd door Slayage op 22-12-2017 15:36:44 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175929096
wie weet welke landkaart deze omgekomen asssadist achter zich heeft?

DRqpY3bX0AYNGEF.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175929576
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 december 2017 10:57 schreef Slayage het volgende:


There was a police trainer who journeyed thousands of miles with his wife and children to Syria, a war zone. A farmer who balked at fundamentalist Islam even though he charged into battle alongside al-Qaida. A shopkeeper who prayed five times a day and then at night huddled with others in a ruined Syrian neighborhood to study Zionist history.


Last van die Chinezen die je land koloniseren?
Bestudeer vooral de Joooooooooden :')

Eckt, moslims... veel dommer worden ze niet gemaakt zou je soms denken.
pi_175929718
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:52 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Last van die Chinezen die je land koloniseren?
Bestudeer vooral de Joooooooooden :')

Eckt, moslims... veel dommer worden ze niet gemaakt zou je soms denken.
hoezo?

de joden hebben het prachtig uitgespeeld uiteindelijk met het zionisme :p aan de andere kant is de situatie anno nu oost turkistan met een totale chinese soevereiniteit niet te vergelijken met de situatie van palestina tussen de wereldoorlogen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175929834
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoezo?

de joden hebben het prachtig uitgespeeld uiteindelijk met het zionisme :p aan de andere kant is de situatie anno nu oost turkistan met een totale chinese soevereiniteit niet te vergelijken met de situatie van palestina tussen de wereldoorlogen.
Nou tamam en een beetje oldu dan maar.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')