abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175654445
Syri
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
Syri is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in Tunesi demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in Syri. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, Syri bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, Syri, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van Syri
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en Syri heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in Syri opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, Jordani, Libi, VAE, Saudi-Arabi en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van Syri met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Syri

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en Syri bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en Syri
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn Assyrirs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175654608
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
the alpha male moet zijn ding doen je weetz, de rest moet ff wijken :p

:P

eat_jason twitterde op maandag 11-12-2017 om 15:12:53 @NorthernStork puppet needs to know where to walk reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 11 december 2017 @ 20:18:19 #3
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175654672
Volgens mij is de grootste vernedering voor die 'rebellen' en hun supporters/fake analisten/regime change pundits zoals Northern Stork geweest de afgelopen 2 jaar. Zure boy being zuur :W.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175654774
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 20:18 schreef Szura het volgende:
Volgens mij is de grootste vernedering voor die 'rebellen' en hun supporters/fake analisten/regime change pundits zoals Northern Stork geweest de afgelopen 2 jaar. Zure boy being zuur :W.
ach gun die gasten een terechte LOL moment :P

feit is dat assad letterlijk zijn leven te danken heeft aan ome putin. hij is zwaar in de krijt bij hem en zal hem nooit terug kunnen betalen. soevereiniteit :W maar dat is oud nieuws uiteraard ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175656532
Ach Trump gooit zelf gewoon fysiek met de leider van een land van de EU :7
pi_175659284
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 21:05 schreef WammesWaggel het volgende:
Ach Trump gooit zelf gewoon fysiek met de leider van een land van de EU :7
Hoe dat?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 11 december 2017 @ 22:20:13 #7
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_175659454
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_175659599
wa1fmzlkbozy.gif

En schikt daarna zijn jasje, als een eckte :7
Alpha gonna alpha :7
  maandag 11 december 2017 @ 23:25:42 #9
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175661239
DQyU5RXUIAAfO5a?format=jpg&name=large

Beit Jinn-pocket zal aangepakt worden
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 12 december 2017 @ 00:25:11 #10
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_175662322
Het Syri topic is langzaam dood aan het gaan. :( Er lijkt eindelijk einde te komen aan de oorlog... Ik lees nog wel eens topics van paar jaar terug om te kijken hoe de situatie toen was. We zijn echt ver gekomen ;( Het was een genoegen iedereen _O_

[ Bericht 31% gewijzigd door vigen98 op 12-12-2017 00:30:17 ]
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  dinsdag 12 december 2017 @ 01:01:48 #11
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175662566
Einde? Het duurt niet lang meer of ze gaan echt los in Idlib. En wat er met de SDF/de VS gaat gebeuren valt ook nog te bezien.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  dinsdag 12 december 2017 @ 01:55:47 #12
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_175662813
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 01:01 schreef Szura het volgende:
Einde? Het duurt niet lang meer of ze gaan echt los in Idlib. En wat er met de SDF/de VS gaat gebeuren valt ook nog te bezien.
Het is klaar. Assad heeft gewonnen :P het is maar een kwestie van tijd en Idlib is dan ook klaar. Rusland 1-0 Amerika
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_175665211
Gewoon Poetin met de Tijger aan tafel. Shit h!
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_175674906
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 22:24 schreef WammesWaggel het volgende:
[ afbeelding ]

En schikt daarna zijn jasje, als een eckte :7
Alpha gonna alpha :7
En toont niet eens de beschaving om hem aan te kijken...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175675026
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 00:25 schreef vigen98 het volgende:
Het Syri topic is langzaam dood aan het gaan. :( Er lijkt eindelijk einde te komen aan de oorlog... Ik lees nog wel eens topics van paar jaar terug om te kijken hoe de situatie toen was. We zijn echt ver gekomen ;( Het was een genoegen iedereen _O_
İk deel niet je optimisme,maar de huidige situatie valt niet vergelijken met een paar jaar terug. Laat staan de begin dagen toen het ff leek alsof het regime aan het wankelen was.

Enigszins rustig is het omdat Isis zo goed als opgedoekt is, maar we wachten simpelweg op de volgende belangrijke fase van grootschalige schermutselingen, dat lijkt idlib te worden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175676838
word er te vroeg gejuicht?

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 16:42:36 Since yesterday's announcement of large offensive carried out N. of #AbuKemal, #ISIS claimed takeover of string of villages on W. #Euphrates bank. https://t.co/chPJnOqaLV reageer retweet
Charles_Lister twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 17:16:25 #Assad regime manpower issues on display:1) Regime redeploys forces from Deir ez Zour to #Hama 2) #ISIS makes new advances in Deir ez Zour + This is while the regime's conflict with the opposition is significantly de-escalated. + This is after #Russia’s victory celebration. https://t.co/I2p4pYPpkM reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175692286
U.S. Troop Deployment in Syria: Potential Pitfalls

Washington has ample reason to maintain a long-term military presence in eastern Syria, but it will need to overcome a host of political, legal, and logistical problems along the way.

The U.S. military recently announced that it has 2,000 troops in Syria, most of them working with the Syrian Democratic Forces (SDF), the Kurdish-dominated umbrella group that has liberated a large swath of the country's eastern provinces from the Islamic State. Now that conventional military operations against IS are essentially finished and international concerns about Iran are mounting, more attention is being paid to the future of the U.S. contingent and the estimated 40,000-50,000 SDF fighters associated with it. American forces could play an important role in reaching a Syria solution that curbs Iran's Russian-enabled power projection against Arab states, Israel, Turkey, and U.S. regional interests. Yet doing so requires that Washington deal with assorted challenges, from articulating the deployment's mission to clarifying its legal basis and mapping the diplomatic geography required to physically sustain it.


stiekem vindt het regime het toch wel fijn dat de amerikanen nog zitten bij tanf ;)

QalaatAlMudiq twitterde op woensdag 13-12-2017 om 13:13:16 S. #Syria: amidst increased activities by #ISIS (following #Russia|n "victory"), #FSA Maghaweer Thawra backed by US-led Coalition repelling an attack launched at dawn on Al-Tanf security zone via @Hammurabi_News. https://t.co/tY2fyQDeLr reageer retweet


[ Bericht 37% gewijzigd door Slayage op 13-12-2017 13:15:35 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175713396
interessant

metesohtaoglu twitterde op woensdag 13-12-2017 om 20:32:29 Opposition groups in al-Bab city ended preparation to reopen al-Jazeera highway connecting #Aleppo and #Hasakah Hasakah provinces which connect directly FSA-held al-Bab city with Assad government-held Aleppo city Syria https://t.co/syExCLhwR6 reageer retweet
DQ80Aq0XkAANTmI.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175725061
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175725125
Is het al tijd om de talibs te bewapenen tegen IS? :7
pi_175725215
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 19:47 schreef WammesWaggel het volgende:
Is het al tijd om de talibs te bewapenen tegen IS? :7
daar zijn iran/rusland al mee begonnen om de amerikanen te combatten, maar isis maakt het des te gezelliger uiteraard :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  vrijdag 15 december 2017 @ 14:24:23 #23
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_175741495
quote:
10s.gif Op dinsdag 12 december 2017 19:26 schreef Slayage het volgende:
word er te vroeg gejuicht?

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 16:42:36 Since yesterday's announcement of large offensive carried out N. of #AbuKemal, #ISIS claimed takeover of string of villages on W. #Euphrates bank. https://t.co/chPJnOqaLV reageer retweet
Charles_Lister twitterde op dinsdag 12-12-2017 om 17:16:25 #Assad regime manpower issues on display:1) Regime redeploys forces from Deir ez Zour to #Hama 2) #ISIS makes new advances in Deir ez Zour + This is while the regime's conflict with the opposition is significantly de-escalated. + This is after #Russia’s victory celebration. https://t.co/I2p4pYPpkM reageer retweet
Mwaah. IS heeft zich teruggetrokken tot in de woestijn en kan vanaf daar (het is nog een groot gebied) aanvallen op elk gewenst moment. Ook zullen ze nog lokale sleeper cells en infiltranten hebben, die hebben ze overal. Ze zijn echter niet meer in staat een hele stad te houden voor lange tijd. Niet direct een teken van zwakte van het Syrische regime. Het grootste slachtoffer van dit soort aanvallen op lange termijn is IS zelf.
  vrijdag 15 december 2017 @ 14:42:08 #24
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175741820
Charles Fister is ook niet serieus te nemen
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175769261
Fascinerend onderzoek. CAR heeft de herkomst van het wapenarsenaal van Daesh onderzocht. Zeker de moeite waard eens door te bladeren.

quote:
ISIS stole U.S.-supplied rockets weeks after they arrived in Syria, report says

The Islamic State may stand alone in its brutality in Iraq and Syria, where it orchestrated civilian massacres and suicide bombings and salted people’s homes with thousands of improvised explosives. But a new report, three years in the making, describes the group as shrewd manufacturing and logistical planners who moved weapons, munitions and bombmaking materials throughout the war zone on a scale unprecedented for a terror organization.

Conflict Armament Research (CAR), a weapons-tracking group based in Britain, documented more than 40,000 firearms and munitions across Iraq and Syria by dispatching field investigators in an arc stretching from the northern Syrian city of Kobane to south of Baghdad, Iraq’s capital — a rough tracing of the Islamic State’s path to conquer wide swaths of territory and establish its caliphate.

The report, which the researchers call the most comprehensive to date about how the Islamic State obtained and fielded its weapons, was published Thursday and could become a vital tool for understanding the terror group’s deadly industrial proficiency.
  zondag 17 december 2017 @ 01:27:41 #27
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_175776159
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_175784874
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 december 2017 20:36 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Fascinerend onderzoek. CAR heeft de herkomst van het wapenarsenaal van Daesh onderzocht. Zeker de moeite waard eens door te bladeren.
het verhaal is minder interessant dan het lijkt aldus lister, tweet reeks

Charles_Lister twitterde op donderdag 14-12-2017 om 19:41:46 CAR evidence highlights only 2 groups - one backed by CIA, one by DOD.- Jaish al-Nasr (CIA) was fighting #ISIS in #Hama when ATGM reported lost. - NSA launched failed attack on #ISIS in Al-Bukamal when rocket reported lost. Sometimes there isn't a grand conspiracy. #Syria https://t.co/Ewlrf6uWsf reageer retweet
huge dit

Southern Syria faces more uncertainty as US pulls funding for anti-Assad militias

AMMAN - In the coming weeks, between 10,000 and 20,000 men in southern Syria will get their last month's pay from the US government.

The men are part of the Southern Front, a loose collaboration of dozens of anti-Assad, Western-vetted militias operating in Daraa and Quneitra provinces. For close to four years, they have been paid, armed and directed by the Military Operations Command, or MOC - a US-led support mechanism and weapons bridge operating out of Amman.

But before the month is out, that support and oversight will end as the US government, under a directive from President Donald Trump, ceases support for Syria's anti-Assad rebels.


[ Bericht 19% gewijzigd door Slayage op 17-12-2017 15:14:44 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175785119
quote:
10s.gif Op zondag 17 december 2017 15:09 schreef Slayage het volgende:

[..]

het verhaal is minder interessant dan het lijkt aldus lister, tweet reeks

Charles_Lister twitterde op donderdag 14-12-2017 om 19:41:46 CAR evidence highlights only 2 groups - one backed by CIA, one by DOD.- Jaish al-Nasr (CIA) was fighting #ISIS in #Hama when ATGM reported lost. - NSA launched failed attack on #ISIS in Al-Bukamal when rocket reported lost. Sometimes there isn't a grand conspiracy. #Syria https://t.co/Ewlrf6uWsf reageer retweet
Het onderzoek stelt ook heel duidelijk dat er geen opzet in het spel is ;)
  zondag 17 december 2017 @ 18:31:11 #31
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_175790097
AliBaroodi twitterde op zaterdag 16-12-2017 om 16:46:38 Christmas trees & Santa Claus are back to Mosul. You can find them everywhere. It's a nice gesture of peace from Mo… https://t.co/nidOR56Gv5 reageer retweet
DRLcti9WkAA0IVa.jpg
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_175791124
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 18:31 schreef vigen98 het volgende:
AliBaroodi twitterde op zaterdag 16-12-2017 om 16:46:38 Christmas trees & Santa Claus are back to Mosul. You can find them everywhere. It's a nice gesture of peace from Mo… https://t.co/nidOR56Gv5 reageer retweet
[ afbeelding ]
Nou lekker dan! De tirannie van Isis inruilen voor de tirannie van de commercie! :(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175792180
quote:
10s.gif Op zondag 17 december 2017 19:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

Nou lekker dan! De tirannie van Isis inruilen voor de tirannie van de commercie! :(
Dat past ook niet eckt bij het oprechte socialisme waar wij onze vrinden van Baath van kennen.
  zondag 17 december 2017 @ 20:01:39 #34
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175793076
The Tiger zit in de RTL7-studio
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175795745
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 20:01 schreef Szura het volgende:
The Tiger zit in de RTL7-studio
In de studio?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175809859
deze gast :')

AlmanarEnglish twitterde op maandag 18-12-2017 om 13:23:21 President Assad: All who are led by foreign powers to work against the national interests are considered as traitors https://t.co/wrq1uXoQkw reageer retweet
AlmanarEnglish twitterde op maandag 18-12-2017 om 13:24:19 🔶 President Assad: Who supports terror does not have the right to speak of peace reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175860664
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 20 december 2017 @ 18:32:49 #38
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175870908
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 21 december 2017 @ 16:53:19 #40
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175895729
Prachtige theorettes
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175895763
quote:
0s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:53 schreef Szura het volgende:
theorettes
wasda?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 21 december 2017 @ 16:58:34 #42
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175895890
quote:
10s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:54 schreef Slayage het volgende:

[..]

wasda?
Theorien uit de losse pols
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175896144
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 16:58 schreef Szura het volgende:

[..]

Theorien uit de losse pols
het artikel klinkt aannemelijker dan de "mission accomplished and they lived happily ever after" BS wat de russen verkopen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 21 december 2017 @ 17:12:09 #44
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_175896267
quote:
10s.gif Op donderdag 21 december 2017 17:07 schreef Slayage het volgende:

[..]

het artikel klinkt aannemelijker dan de "mission accomplished and they lived happily ever after" BS wat de russen verkopen :P
Het vergeet alleen behoorlijk wat dingen, bijvoorbeeld dat Tijgertje een cruciale rol speelt in het uitdelen van mokerslagen in Idlib. Alles wijst erop dat het echte offensief staat te beginnen. Tel daarbij z’n populariteit op.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_175915907
quote:
1s.gif Op donderdag 21 december 2017 17:12 schreef Szura het volgende:

[..]

Het vergeet alleen behoorlijk wat dingen, bijvoorbeeld dat Tijgertje een cruciale rol speelt in het uitdelen van mokerslagen in Idlib. Alles wijst erop dat het echte offensief staat te beginnen. Tel daarbij z’n populariteit op.
des te aannemelijker de theorie dat Tijgertje mogelijk zijn meester zal voorbijstreven met de backing van de russen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175916890
AramKrdstn twitterde op vrijdag 22-12-2017 om 13:31:46 Turkish army slowly invading #KRG. In some areas soldiers are deployed 20km inside KRG, building nnew bases- Media close to PKK also mentioned #KDP is cooperating with TAF. Relation between Turkey and KRG seems to be normalized. https://t.co/gPeNoFUrOq reageer retweet
AP Exclusive: Syria war unwinding ups Uighur threat to China

It was mid-afternoon when the Chinese police officers barged into Ali’s house set against cotton fields outside the ancient Silk Road trading post of Kashgar. The Uighur farmer and his cowering parents watched them rummage through the house until they found two books in his bedroom — a Quran and a handbook on dealing with interrogations.

Ali knew he was in trouble.

By nightfall the next day, Ali had been tied against a tree and beaten by interrogators trying to force him to say he took part in an ethnic riot that killed dozens in western China. They held burning cigarette tips to Ali’s face, deprived him of sleep and offered him only salt water. When he asked for fresh water, they gave it to him — in buckets poured over his head.
....
“We didn’t care how the fighting went or who Assad was,” said Ali, who would only give his first name out of a fear of reprisals against his family back home. “We just wanted to learn how to use the weapons and then go back to China.”
.....
But rare and extensive Associated Press interviews with nine Uighurs who had left China to train and fight in Syria showed that Uighurs don’t neatly fit the profile of foreign fighters answering the call of jihad.

There was a police trainer who journeyed thousands of miles with his wife and children to Syria, a war zone. A farmer who balked at fundamentalist Islam even though he charged into battle alongside al-Qaida. A shopkeeper who prayed five times a day and then at night huddled with others in a ruined Syrian neighborhood to study Zionist history.

And there was Ali, a short, soft-spoken 30-year-old with a primary school education who knew little of the world beyond his 35-acre farm when he left China, a home that had become unlivable.

Sitting cross-legged one recent evening in an empty apartment overlooking a kickboxing gym in Istanbul, he recalled the vow he made the night Chinese police beat him for participating in a riot he never joined.

“I’ll get revenge,” he said.


[ Bericht 21% gewijzigd door Slayage op 22-12-2017 15:36:44 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175929096
wie weet welke landkaart deze omgekomen asssadist achter zich heeft?

DRqpY3bX0AYNGEF.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175929576
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 december 2017 10:57 schreef Slayage het volgende:


There was a police trainer who journeyed thousands of miles with his wife and children to Syria, a war zone. A farmer who balked at fundamentalist Islam even though he charged into battle alongside al-Qaida. A shopkeeper who prayed five times a day and then at night huddled with others in a ruined Syrian neighborhood to study Zionist history.


Last van die Chinezen die je land koloniseren?
Bestudeer vooral de Joooooooooden :')

Eckt, moslims... veel dommer worden ze niet gemaakt zou je soms denken.
pi_175929718
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:52 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Last van die Chinezen die je land koloniseren?
Bestudeer vooral de Joooooooooden :')

Eckt, moslims... veel dommer worden ze niet gemaakt zou je soms denken.
hoezo?

de joden hebben het prachtig uitgespeeld uiteindelijk met het zionisme :p aan de andere kant is de situatie anno nu oost turkistan met een totale chinese soevereiniteit niet te vergelijken met de situatie van palestina tussen de wereldoorlogen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_175929834
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

hoezo?

de joden hebben het prachtig uitgespeeld uiteindelijk met het zionisme :p aan de andere kant is de situatie anno nu oost turkistan met een totale chinese soevereiniteit niet te vergelijken met de situatie van palestina tussen de wereldoorlogen.
Nou tamam en een beetje oldu dan maar.
pi_175943452
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 december 2017 19:28 schreef Slayage het volgende:
wie weet welke landkaart deze omgekomen asssadist achter zich heeft?

[ afbeelding ]
Groot-Syri. Zoals de SSNP het graag ziet.
pi_175943850
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 12:46 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Groot-Syri. Zoals de SSNP het graag ziet.
aha! ambitieus! :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176038981
zal niet lang meer duren voor de grote idlib operatie

QalaatAlMudiq twitterde op dinsdag 26-12-2017 om 22:04:37 #Hama: today #Russia brought a lot of equipment in support of Regime offensive. At least 9 cargo planes landed in Hama Airbase. An armoured column with ~30 vehicles and artillery pieces was later spotted leaving the Airbase. https://t.co/m7Lk1wam2D reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176106034
Gaat weer lekker in Irak....

StrategicNews1 twitterde op vrijdag 29-12-2017 om 11:25:57 🔴IS captured #Hawija City during a night offensive. #PMF/#ISF had taken over this city only a few months ago. This… https://t.co/DaA55vl2FX reageer retweet
  zaterdag 30 december 2017 @ 10:24:04 #57
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176140322
De dominostenen beginnen te vallen in Zuid-Idlib en Noord-Hama, het wordt geen leuk 2018 voor Al Qaeda en de ‘gematigde’ bondgenoten

DSSJOdvVQAAf21i?format=jpg&name=large

En als eindejaarscadeau aan Isral is ook de Beit Jinn-pocket opgerold

[ Bericht 24% gewijzigd door Szura op 30-12-2017 10:33:05 ]
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176149719
vvanwilgenburg twitterde op vrijdag 29-12-2017 om 19:49:58 IRGC-linked Fars News Agency claims in several articles that "Syrian Army plan to use an assault strategy [against SDF] similar to the Iraqi troops' Kirkuk liberation operation" https://t.co/w4SnbLqUQb reageer retweet
pi_176150701
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 15:41 schreef Frikandelbroodje het volgende:
vvanwilgenburg twitterde op vrijdag 29-12-2017 om 19:49:58 IRGC-linked Fars News Agency claims in several articles that "Syrian Army plan to use an assault strategy [against SDF] similar to the Iraqi troops' Kirkuk liberation operation" https://t.co/w4SnbLqUQb reageer retweet
op termijn kan ik me voorstellen dat ze vroeg of laat ook sdf gebied in zullen trekken, maar dat zal dan pas na de idlib operatie gebeuren.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176151324
How Sunnis' post-ISIS crisis is leading some to a new Iraqi nationalism

A shift in thought

As Iraq celebrates the defeat of ISIS, the Sunni Arab community is confronting an identity crisis in the aftermath of the occupation. For some, accommodation with the Shiite-led government offers a new Iraqi nationalism.

While unbridled joy has greeted the defeat of the so-called Islamic State across Iraq, the wreckage left behind includes severe trauma to Iraq’s Arab Sunnis – leaving the minority community facing what some say is an existential crisis.

One metric by which to assess this is the numbers: Most of the 5 million displaced persons in Iraq are Sunnis. And most of the tens of thousands of Iraqis who were killed, raped, or kidnapped by ISIS jihadists are Sunnis. Nearly every city left in ruins by the fight to expel ISIS – from Fallujah and Ramadi to Mosul – is predominantly Sunni.

Another metric is psychological: The community’s failure has been so acute – succumbing to nearly four years of brutal ISIS rule, and even sometimes welcoming ISIS, at first – that Iraq’s Sunnis are reeling like they haven’t for a century.


de zoveelste PKK front met een sexy naam kennelijk weer gecreeerd, "noord syrie leger"

The Commander-in-Chief of the Self-Defense Forces in North Syria, Siyabend Welat, stressed that "the army of North Syria" is a proof of the will of the people in the North of Syria and not a challenge to any other forces.

The Self-Defense Forces announced that they were forming the "North Syria Army" to protect the Syrian north from any threat, and to learn more about this army, Hawar news agency held an interview with the Commander-in-chief of the Self-Defense Forces in North Syria Siyabend Welat indicated that the army will protect the border freed from IS mercenaries and will be fully prepared to face any threat to the North of Syria.


[ Bericht 24% gewijzigd door Slayage op 30-12-2017 16:33:55 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176160255
quote:
10s.gif Op zaterdag 30 december 2017 16:08 schreef Slayage het volgende:

[..]

op termijn kan ik me voorstellen dat ze vroeg of laat ook sdf gebied in zullen trekken, maar dat zal dan pas na de idlib operatie gebeuren.
Rusland wil dat eigenlijk niet hebben, maar het regime blijft benadrukken dat het geen concessies aan de SDF wenst te geven. Ben benieuwd waar dit naartoe gaat.
pi_176169025
Grappig als Khamenei eerder weg is dan Assad :+

Zal wel niet zo'n vaart lopen maar je weet maar nooit. Kijken wie er nu weer de schuld krijgt van de protesten, Isral, Saudi-Arabie of de CIA.
pi_176169389
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 december 2017 12:46 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Groot-Syri. Zoals de SSNP het graag ziet.
SSNP, zijn dat Syrische nationalisten?
pi_176170641
quote:
11s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:37 schreef BEFEM het volgende:
Grappig als Khamenei eerder weg is dan Assad :+

Zal wel niet zo'n vaart lopen maar je weet maar nooit. Kijken wie er nu weer de schuld krijgt van de protesten, Isral, Saudi-Arabie of de CIA.
Ik verwacht er weinig van, misschien wat economische hervormingen. Ayatollah's zijn wel wat slimmer, ze zullen niet zoals Assad direct iedereen afknallen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:44 schreef Rangono het volgende:

[..]

SSNP, zijn dat Syrische nationalisten?
Ja. Nationalisme in de zin van geografie/geschiedenis, niet ethnisch zoals bij de Ba'ath partij.
pi_176170836
quote:
11s.gif Op zaterdag 30 december 2017 22:37 schreef BEFEM het volgende:
Grappig als Khamenei eerder weg is dan Assad :+
Meh. Geloof er niks van.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176170869
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 23:08 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik verwacht er weinig van, misschien wat economische hervormingen. Ayatollah's zijn wel wat slimmer, ze zullen niet zoals Assad direct iedereen afknallen.

[..]

Ja. Nationalisme in de zin van geografie/geschiedenis, niet ethnisch zoals bij de Ba'ath partij.
Ah, ik dacht gelezen te hebben dat de SSNP ook niet echt staan te juichen om minderheidsgroepen (zoals bijv de Koerden).

Maar misschien dat ik mij vergis.
pi_176171264
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 23:12 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ah, ik dacht gelezen te hebben dat de SSNP ook niet echt staan te juichen om minderheidsgroepen (zoals bijv de Koerden).

Maar misschien dat ik mij vergis.
Ze verkondigen, net als de Ba'ath partij, de onzin dat Koerden immigranten zijn, maar ze vinden dan weer wel dat ze inmiddels bij Syri horen. Zover ik weet.
pi_176171316
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 23:20 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ze verkondigen, net als de Ba'ath partij, de onzin dat Koerden immigranten zijn, maar ze vinden dan weer wel dat ze inmiddels bij Syri horen. Zover ik weet.
Ah ok. Maar baathisten zijn dus daadwerkelijke etnonationalisten? blund und boden?

Wat een engnekken
pi_176172126
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 23:20 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ze verkondigen, net als de Ba'ath partij, de onzin dat Koerden immigranten zijn, maar ze vinden dan weer wel dat ze inmiddels bij Syri horen. Zover ik weet.
Een groot deel zijn vanuit Turkije gekomen in de jaren 20, dit is geen mythe.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176172945
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 23:21 schreef Rangono het volgende:

[..]

Ah ok. Maar baathisten zijn dus daadwerkelijke etnonationalisten? blund und boden?

Wat een engnekken
Niet zo erg als de Nazi's. Daarnaast hebben ze dan gek genoeg weer geen problemen met Circassirs en Armenen. Maar wel met Koerden, Assyrirs, Joden en Turkmenen. SSNP stapt hier dus vanaf.

quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 23:36 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Een groot deel zijn vanuit Turkije gekomen in de jaren 20, dit is geen mythe.
Deels. Desondanks hebben ze een lange geschiedenis o.a in Hasaka en Afrin, die door de overheid volledig wordt ontkend.
pi_176174247
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 19:56 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Rusland wil dat eigenlijk niet hebben, maar het regime blijft benadrukken dat het geen concessies aan de SDF wenst te geven.
Dat is een patstelling tussen het Assad-regime en Rusland ja. Zeker nu het regime weer herhaalde dat de Koerden zich volledig dienen te schikken naar Damascus uiteindelijk en niets anders dan dat.

Terwijl Poetin ze met de onderhandelingen aan de tafel in Sochi wil hebben voor een mogeijke ruildeal met Erdogan en het buitenspel zetten van Amerika.

Probleem voor Poetin is dat wat het regime verkondigt mbt de SDF zeer breed in het regime leeft en eigenlijk onder vele Syriers, ook oppositie als veel FSA zijn tegen Syrisch Koerdische autonomie laat staan onafhankelijkheid en willen n verenigd Syrie zoals voor de oorlog.

quote:
Ben benieuwd waar dit naartoe gaat.
Ik ook zeker nu Amerika weer herft herhaald te willen inzetten op meer steun aan de SDF ondanks dat IS vrijwel afgemaakt is.
Dit maakt bijv. Poetin's zaak zwakker (Koerden ook wat geven en uitspelen tegen Erdogan om die mee te krijgen tegen Nusrah en co), en de kant van het regime maar ook Iran sterker: uitschakelen van Koerdische aspiraties uiteindelijk en ook Amerika op Syrisch grondgebied via SDF-proxy. Enige manier voor Poetin om SDF mee te krijgen uit de schoot van de Yanks is door ze wat terug te kunnen geven (vandaar dat die ze aan tafel wil in Sochi). Maar dat wordt een moeilijke zaak.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  zondag 31 december 2017 @ 02:36:52 #72
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176179839
DSUA0N_WAAYRivD?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176212378
Syrian Kurds say Russia has promised they can attend Sochi talks https://www.reuters.com/a(...)-talks-idUSKBN1EL16X

Eind Januari zijn de besprekingen in Sochi. Zou me niet verbazen als Assad en de Russen nog ff flink gas geven "op de grond" (in Idlib en Hama provincie) om tegenover Turkije een nog sterkere onderhandelingspositie te hebben.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_176213846
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 december 2017 23:51 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Niet zo erg als de Nazi's. Daarnaast hebben ze dan gek genoeg weer geen problemen met Circassirs en Armenen. Maar wel met Koerden, Assyrirs, Joden en Turkmenen. SSNP stapt hier dus vanaf.

[..]

Deels. Desondanks hebben ze een lange geschiedenis o.a in Hasaka en Afrin, die door de overheid volledig wordt ontkend.
Niet?

Vraag mij dat toch wel af als de kans hadden.
pi_176214846
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 13:54 schreef Rangono het volgende:

[..]

Niet?

Vraag mij dat toch wel af als de kans hadden.
Ik heb de Syrische Ba'ath al de meest walgelijke misdaden zien uitvoeren, maar op genocide heb ik ze nog niet kunnen betrappen.
pi_176214903
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 14:39 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik heb de Syrische Ba'ath al de meest walgelijke misdaden zien uitvoeren, maar op genocide heb ik ze nog niet kunnen betrappen.
Naja. De top van IS bestaat uit baathisten. Dan wel voornamelijk in Irak en de Baathisten van Saddam, maar toch..
pi_176223118
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 14:42 schreef Rangono het volgende:

[..]

Naja. De top van IS bestaat uit baathisten. Dan wel voornamelijk in Irak en de Baathisten van Saddam, maar toch..
Hoe definiren we genocide? The Baathisten van Irak hebben ook geen genocide gepleegd zoals zoals sommige beweren.
pi_176226466
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 21:06 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Hoe definiren we genocide? The Baathisten van Irak hebben ook geen genocide gepleegd zoals zoals sommige beweren.
Wel degelijk. Volkerenmoord op de Koerden.
pi_176233791
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 21:06 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Hoe definiren we genocide? The Baathisten van Irak hebben ook geen genocide gepleegd zoals zoals sommige beweren.
zoiets als

eigenlijk een onbruikbare definitie als je de woorden letterlijk neemt, aangezien "deels of gedeeltelijk een bevolking uitmoorden" inherent is aan oorlogsvoering.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176233858
quote:
0s.gif Op maandag 1 januari 2018 14:39 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Ik heb de Syrische Ba'ath al de meest walgelijke misdaden zien uitvoeren, maar op genocide heb ik ze nog niet kunnen betrappen.
als de baath gifgas aanval in halabja volkerenmoord is, dan zijn de gifgasaanvallen van baath in syrie ook volkerenmoord
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176237242
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 12:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

als de baath gifgas aanval in halabja volkerenmoord is, dan zijn de gifgasaanvallen van baath in syrie ook volkerenmoord
Genocide heeft wel een wat strengere definitie.
pi_176238634
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:56 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Genocide heeft wel een wat strengere definitie.
Zal niet veel schelen :p
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176239526
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:00 schreef Slayage het volgende:

[..]

Zal niet veel schelen :p
Behoorlijk veel.
pi_176241204
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 16:39 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Behoorlijk veel.
Wat scheelt het?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176241627
quote:
10s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 18:06 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat scheelt het?
De intentie om wel of niet een bevolkingsgroep in zijn geheel uit te moorden.

Ghouta en Khan Skeikhoun zijn oorlogsmisdaden, maar de intentie (lijkt) meer om strategisch terreur te zaaien/moraal te ondermijnen.
pi_176246110
Goede gains wel. Weer 2 dorpjes erbij.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176246281
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 14:56 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

Genocide heeft wel een wat strengere definitie.
Valt wel mee. Want een genocide een genocide maakt, is vooral het bewijs.

Zolang men een volkerenmoord niet kan bewijzen, kan men officieel niet spreken van een genocide. Maar kom, wij zijn hier niet de rechtzaal.
pi_176246303
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 18:32 schreef Frikandelbroodje het volgende:

[..]

De intentie om wel of niet een bevolkingsgroep in zijn geheel uit te moorden.

Ghouta en Khan Skeikhoun zijn oorlogsmisdaden, maar de intentie (lijkt) meer om strategisch terreur te zaaien/moraal te ondermijnen.
Als jij vanuit opportunisme een heel volk gaat uitroeien, dan ben je net zo goed bezig met een genocide.
pi_176246730
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:01 schreef IPA35 het volgende:
Goede gains wel. Weer 2 dorpjes erbij.
Het lijkt net alsof je het over kolonisten van catan hebt.

quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:06 schreef Rangono het volgende:

[..]

Valt wel mee. Want een genocide een genocide maakt, is vooral het bewijs.

Zolang men een volkerenmoord niet kan bewijzen, kan men officieel niet spreken van een genocide. Maar kom, wij zijn hier niet de rechtzaal.
Ik heb het niet over rechtspraak, maar over de officile definitie.

http://www.un.org/en/genocideprevention/genocide.html
pi_176246749
Memri+tv+part+36_8960be_6464475.jpg
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176246878
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:20 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
Haha, koekoek
pi_176247024
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:20 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
Badumtssss
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176247092
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:01 schreef IPA35 het volgende:
Goede gains wel. Weer 2 dorpjes erbij.
Niet verwonderlijk als je ziet wat voor geweld er aan te pas komt. Net als met de Aleppo stad operatie.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176247374
Alle propaganda verdwijnt als sneeuw voor de zon voor de onstuitbare opmars der Tijgers.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176247820
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 januari 2018 21:42 schreef IPA35 het volgende:
Alle propaganda verdwijnt als sneeuw voor de zon voor de onstuitbare opmars der Tijgers.
Geen enkele propaganda kan op tegen de bommen regen van de Russische luchtmacht ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176270945
Opmerkelijk:

Turkey accuses Netanyahu, Trump of supporting Iran protests

Nu weet ik dat Turkije in Iran een bondgenoot heeft om de Koerden Syrie uit te meppen omdat ze daar beiden (Turkije en Iran) geen zin in hebben... Maar moet je dan zo vuistdiep gaan?

Borderliner Erdogan herhaalde raar genoeg vorige week weer dat vrede in Syrie zonder Assad onmogelijk is...snap niet wel voordeel hij bij die stellingname heeft.

Het is nu even Iran pijpen dus om de Russen te isoleren in hun wens de Syrische Koerden een tafel en mogelijke (gedeelde) autonomie in Sochi eind Januari te geven.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_176270996
Erdogan maakt nou eenmaal vrienden en vijanden als een borderlinende puber.
pi_176272753
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 22:44 schreef WammesWaggel het volgende:
Erdogan maakt nou eenmaal vrienden en vijanden als een borderlinende puber.
:D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176272801
quote:
0s.gif Op woensdag 3 januari 2018 22:41 schreef Aloulu het volgende:
Opmerkelijk:

Borderliner Erdogan herhaalde raar genoeg vorige week weer dat vrede in Syrie zonder Assad onmogelijk is.
Geeft hij dat gezegd? :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176273364
Er zouden 7 toestellen van de Russen vernietigd zijn bij een aanval op een luchtmachtbasis. Is nog niet bevestigd.
  donderdag 4 januari 2018 @ 02:31:34 #102
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176273491
Korreltje zout, tenzij geloofwaardige filmpjes. Aangezien die niet zijn opgedoken afgelopen dagen, terwijl er veel mensen in dat gebied wonen, geloof ik er geen barst van.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176287995
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 01:53 schreef [email protected] het volgende:
Er zouden 7 toestellen van de Russen vernietigd zijn bij een aanval op een luchtmachtbasis. Is nog niet bevestigd.
Was.eerder ook gebeurd. Uiteindelijk hebben we door satelliet foto's bewijs van gezien. Uiteindelijk maakt het netto weinig uit of de toestellen vernietigd ilzijn of niet. Maar het laat wel zien dat zelfs op de bases waar de Russen zitten het niet exht veilig is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176305966
According to Kommersant, in the attack "at least seven planes were destroyed: four frontline Su-24 bombers, two Su-35S multi-role fighters and an An-72 transport plane".


Ook niet echt nodig meer die vliegtuigen, gooi er gewoon hele meutes Afghanen en Pakistanen tegenaan, zo hoeft Iran die ook geen verblijfsvergunning te geven.
pi_176307301
quote:
0s.gif Op donderdag 4 januari 2018 02:31 schreef Szura het volgende:
Korreltje zout, tenzij geloofwaardige filmpjes. Aangezien die niet zijn opgedoken afgelopen dagen, terwijl er veel mensen in dat gebied wonen, geloof ik er geen barst van.
Russen zeggen zelf dat er doden zijn gevallen, onder Russen.
  zaterdag 6 januari 2018 @ 11:31:18 #107
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176319795
Hoe spijtig ook, maar ze zijn helaas niet totaal onschuldig. Ze zijn gebrainwasht.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176319927
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 11:31 schreef Szura het volgende:
Hoe spijtig ook, maar ze zijn helaas niet totaal onschuldig. Ze zijn gebrainwasht.
In belang van Nederland denken inderdaad, prima zo.
pi_176320239
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 11:31 schreef Szura het volgende:
Hoe spijtig ook, maar ze zijn helaas niet totaal onschuldig. Ze zijn gebrainwasht.
juridisch kan een 2 jarige kind nooit schuldig zijn.

maar je kop in het zand steken en hopen dat het probleem zichzelf oplost, is natuurlijk makkelijk.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176320275
quote:
10s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 11:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

juridisch kan een 2 jarige kind nooit schuldig zijn.

maar je kop in het zand steken en hopen dat het probleem zichzelf oplost, is natuurlijk makkelijk.
Een kind van 2 jaar kan je ook moeilijk indoctrineren, ik bedoel als je 2 jaar bent dan heb je net een paar woordjes geleerd.
  zaterdag 6 januari 2018 @ 12:37:45 #111
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176320932
quote:
10s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 11:58 schreef Slayage het volgende:

[..]

juridisch kan een 2 jarige kind nooit schuldig zijn.

maar je kop in het zand steken en hopen dat het probleem zichzelf oplost, is natuurlijk makkelijk.
Ik heb het niet over de tweejarigen en ook niet over de juridische definitie. Als die kinderen terugkomen moeten ze grondig onderzocht worden, want hun onschuld zijn ze daar allang verloren.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 6 januari 2018 @ 16:52:01 #112
365082 IPA35
Patriarch
pi_176325289
Sinjar ingenomen.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176347740
Weer een aanval met drones op de Russen, wel een sterk staaltje huisvlijt zo met hout ook.


quote:
The drones, or unmanned aerial vehicles (UAVs), used in the attempted attack were basic in design, Russian news site Lenta reports.
The UAVs featured an engine taped to a wooden frame, which carried two "home-made mines", it added.
Bbc
  maandag 8 januari 2018 @ 01:20:59 #114
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176358607
Pakweg 15km tot Abu Dhuhur. Als de terroristen niet uitkijken, zijn ze straks ingesloten ten oosten van de oprukkende SAA-frontlinie.

DS9VXnRWkAAOqF1?format=jpg&name=large

DS8_mlIWsAEa7nG?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 8 januari 2018 @ 08:25:03 #115
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_176359606
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 12:00 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Een kind van 2 jaar kan je ook moeilijk indoctrineren, ik bedoel als je 2 jaar bent dan heb je net een paar woordjes geleerd.
Wat je ze de eerste twee jaar laat zien is juist cruciaal. Stel je voor je zet een kind de hele dag achter een TV waar onthoofdingsfilmpjes worden getoond met leuke cartoon karakters erbij die juichen oid. Zeker weten dat dat kind denkt dat dat dan normaal is.

Er is een bekend (en triest) verhaal van een meisje dat opgroeide terwijl ze vastgebonden in een stoel zat, met een blanco muur voor haar. Dat kind wist dus niet beter. Het enige wat ze van de wereld mee kreeg waren een aantal geluiden uit de buurt. Ze kon niet eens de geluiden maken die een baby al maakt. Het brein is de eerste jaren als een spons. Wat je er de eerste jaren instopt is erg belangrijk.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
pi_176363061
quote:
0s.gif Op maandag 8 januari 2018 01:20 schreef Szura het volgende:
Pakweg 15km tot Abu Dhuhur. Als de terroristen niet uitkijken, zijn ze straks ingesloten ten oosten van de oprukkende SAA-frontlinie.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
dat is ook de bedoeling, astana wordt uitgevoerd en zelfs nusra lijkt enigszins mee te spelen.

badly_xeroxed twitterde op zondag 07-01-2018 om 23:32:11 Sons of the Tribal Area in Rural #Idlib statement accusing #HTS of withdrawing from areas such as #Sinjar in the face of the Assad regime, despotism and betraying the Revolution and the Syrian people reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176363399
Volgens de SOHR zijn er meer dan 400 rebellen, met het merendeel gelieerd aan Nusra, omgekomen in de gevechten in Idlib de afgelopen weken, dus de berichten dat er in het geheim een deal is afgesproken lijkt me nonsense. Het ligt meer in de lijn dat Nusra en andere rebellen beseffen dat de posities waar SAA in het offensief is gegaan onverdedigbaar zijn en dat de potentile verliezen veel te groot zijn als ze versterkingen sturen. De manschappen zullen waarschijnlijk gebruikt worden om de posities te versterken die men verdedigbaarder acht.

Ongeveer dit gebied:

3rV23sX.jpg

Langs deze lijnen zullen de ware gevechten om Idlib plaatsvinden imo.

[ Bericht 16% gewijzigd door Stabiel op 08-01-2018 12:59:38 ]
  maandag 8 januari 2018 @ 13:54:17 #119
408238 Gabrunal_2013
this is my home
pi_176364675
Wordt straks pas echt interessant, want wat gaat er gebeuren met SDF gecontroleerd gebied? Terroristen in Idlib en ghouta zullen binnen afzienbare tijd wel opgerold zijn. Daarna zullen er nog enige tijd aanslagen en prikacties volgen, zoals zelfmoordaanslagen en bv de drone aanvallen op de Russische basis. Uiteindelijk is Syrie nu defacto in 2 stukken verdeeld, dit zal de syrische overheid niet accepteren, maar als ze ten aanval gaan krijgen ze te maken met Amerikaanse luchtaanvallen.

Wordt interessant wat hier gaat gebeuren en wat er is afgesproken tussen de Russen en Amerikanen. Lijkt er nu oo dat de eufraat de scheidingslijn blijft, maar abu kemal dat nu in handen is van het Syrische leger. is voor de amerikanen erg interessant omdat ze zo de aanvoerlijnen van hezbollah kunnen blokkeren aangezien ze ook al tanf inhanden hebben.

Hoe dan ook, 2018 wordt ok weer een interessant jaar.
  maandag 8 januari 2018 @ 19:44:19 #120
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176372981
DTCdketXcAIjcw6?format=jpg&name=large

De pincer aanstaande?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176388340
quote:
1s.gif Op maandag 8 januari 2018 12:47 schreef Stabiel het volgende:
Volgens de SOHR zijn er meer dan 400 rebellen, met het merendeel gelieerd aan Nusra, omgekomen in de gevechten in Idlib de afgelopen weken, dus de berichten dat er in het geheim een deal is afgesproken lijkt me nonsense. Het ligt meer in de lijn dat Nusra en andere rebellen beseffen dat de posities waar SAA in het offensief is gegaan onverdedigbaar zijn en dat de potentile verliezen veel te groot zijn als ze versterkingen sturen. De manschappen zullen waarschijnlijk gebruikt worden om de posities te versterken die men verdedigbaarder acht.

Ongeveer dit gebied:

[ afbeelding ]

Langs deze lijnen zullen de ware gevechten om Idlib plaatsvinden imo.
astana map 21533654_0.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176388430
_O-

markito0171 twitterde op dinsdag 09-01-2018 om 11:11:57 #Syria #ISIS took over a dozen villages in north eastern rural #Hama & entered again #Aleppo province in the south reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 9 januari 2018 @ 16:10:57 #123
365082 IPA35
Patriarch
pi_176389959
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 15:02 schreef Slayage het volgende:
_O-

markito0171 twitterde op dinsdag 09-01-2018 om 11:11:57 #Syria #ISIS took over a dozen villages in north eastern rural #Hama & entered again #Aleppo province in the south reageer retweet
Geen zorgen, als er straks een pocket is zijn zij aan de beurt.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176392374
Turken not amused.

ragipsoylu twitterde op dinsdag 09-01-2018 om 17:51:23 #BREAKING Turkish Foreign Ministry summons Russian and Iranian Ambassadors over Assad regime’s ceasefire violations in Idlib, Syria reageer retweet
ragipsoylu twitterde op dinsdag 09-01-2018 om 17:54:01 Turkey formally asked Russia and Iran to end Assad regime’s ceasefire violations in Idlib, Syria reageer retweet
2
  dinsdag 9 januari 2018 @ 18:10:37 #125
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176392385
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 18:09 schreef Stabiel het volgende:
Turken not amused.

ragipsoylu twitterde op dinsdag 09-01-2018 om 17:51:23 #BREAKING Turkish Foreign Ministry summons Russian and Iranian Ambassadors over Assad regime’s ceasefire violations in Idlib, Syria reageer retweet
ragipsoylu twitterde op dinsdag 09-01-2018 om 17:54:01 Turkey formally asked Russia and Iran to end Assad regime’s ceasefire violations in Idlib, Syria reageer retweet
2
_O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176394378
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 18:09 schreef Stabiel het volgende:
Turken not amused.

ragipsoylu twitterde op dinsdag 09-01-2018 om 17:51:23 #BREAKING Turkish Foreign Ministry summons Russian and Iranian Ambassadors over Assad regime’s ceasefire violations in Idlib, Syria reageer retweet
ragipsoylu twitterde op dinsdag 09-01-2018 om 17:54:01 Turkey formally asked Russia and Iran to end Assad regime’s ceasefire violations in Idlib, Syria reageer retweet
2
Wat een garp...
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 9 januari 2018 @ 22:09:11 #127
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176399711
Zal wel zo goed als leeg zijn daar in het groene oosten, als je ziet wat er vandaag allemaal opgeraapt is:

DTIEYtkXcAU7vx1?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176409196
DTLPODaXkAAT3CM.jpg:large

B:)B
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  woensdag 10 januari 2018 @ 14:51:47 #129
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176411918
Ook vanuit Khanasser nu een opmars:

DTLxhpiWsAEj592?format=jpg&name=large

Met als gevolg dat ISIS ten zuiden daarvan straks ook ingesloten zit
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176412283
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 14:51 schreef Szura het volgende:
Ook vanuit Khanasser nu een opmars:

[ afbeelding ]

Met als gevolg dat ISIS ten zuiden daarvan straks ook ingesloten zit
HTS heeft daar maar 1 optie, terugtrekken.... Ik denk dat IS de boel daar zal opvullen en daarna door de NDF (Tigers zijn niet eens nodig) om de restanten van IS op te ruimen.
  woensdag 10 januari 2018 @ 15:12:07 #131
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176412338
SAA staat aan de rand van Abu Duhur, wordt nu gemeld. Wordt binnen een dag veroverd als het zo doorgaat.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176414837
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 15:09 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

HTS heeft daar maar 1 optie, terugtrekken.... Ik denk dat IS de boel daar zal opvullen en daarna door de NDF (Tigers zijn niet eens nodig) om de restanten van IS op te ruimen.
De assadisten zullen Isis wel elders inzetten tegen de rebellen B:)B
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176415421
quote:
10s.gif Op woensdag 10 januari 2018 17:15 schreef Slayage het volgende:

[..]

De assadisten zullen Isis wel elders inzetten tegen de rebellen B:)B
Zijn maar paar honderd strijders max. Tenzij HTS leden zijn overgelopen afgelopen maanden.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176428358
quote:
0s.gif Op woensdag 10 januari 2018 15:12 schreef Szura het volgende:
SAA staat aan de rand van Abu Duhur, wordt nu gemeld. Wordt binnen een dag veroverd als het zo doorgaat.
al in de air base kennelijk

syriahr twitterde op woensdag 10-01-2018 om 23:32:27 #SOHR More than 35 casualties and 14 captured of the regime forces and their allies in the heavy and continuous clashes inside and around the campus of Abu Al-Duhur Airbase https://t.co/A10sEO4KAm reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176428434
quote:
1s.gif Op woensdag 10 januari 2018 17:41 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Zijn maar paar honderd strijders max. Tenzij HTS leden zijn overgelopen afgelopen maanden.
hoewel we de gekste scenarios langs zien komen in het conflict, klinkt het weinig plausibel dat nusra gasten isis gaan joinen terwijl iedereen het zinkende isis schip probeert te verlaten.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176429114
quote:
10s.gif Op dinsdag 9 januari 2018 19:41 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wat een garp...
Dus de Turken onder een hoedje met terroristen. Wie had dat nou gedacht.
Ik ben HSG-Bomber niet.
  donderdag 11 januari 2018 @ 11:44:41 #137
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176429456
quote:
10s.gif Op donderdag 11 januari 2018 10:40 schreef Slayage het volgende:

[..]

al in de air base kennelijk

syriahr twitterde op woensdag 10-01-2018 om 23:32:27 #SOHR More than 35 casualties and 14 captured of the regime forces and their allies in the heavy and continuous clashes inside and around the campus of Abu Al-Duhur Airbase https://t.co/A10sEO4KAm reageer retweet
Het programma ‘Creatief met Getallen’ is ook weer gestart dit jaar, zo te zien. Wanneer begint ‘The Last Hospital in Idlib’?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176429479
quote:
1s.gif Op donderdag 11 januari 2018 11:44 schreef Szura het volgende:

[..]

Het programma ‘Creatief met Getallen’ is ook weer gestart dit jaar, zo te zien. Wanneer begint ‘The Last Hospital in Idlib’?
creatief met getallen is all in the game uiteraard ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176434150
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 11:27 schreef HSG het volgende:

[..]

Dus de Turken onder een hoedje met terroristen. Wie had dat nou gedacht.
Maar volgens sommige hier was er zeker weten een deal? Hoe kan dat nou?
pi_176437075
HTS rijdt nu gewoon openlijk rond in Turkse pantservoertuigen...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176437719
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 18:42 schreef IPA35 het volgende:
HTS rijdt nu gewoon openlijk rond in Turkse pantservoertuigen...
Plot twist! :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176440199
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 18:42 schreef IPA35 het volgende:
HTS rijdt nu gewoon openlijk rond in Turkse pantservoertuigen...
Ik lees elders dat het een VAE pantser is, maar de logistiek moet uiteraard Turks geweest zijn. Ik dacht dat de Turken ruzie hadden met de VAE...

DerekBisaccio twitterde op donderdag 11-01-2018 om 15:04:44 Faylaq al-Sham apparently operating Emirati firm Minerva Special Purpose Vehicles' Panthera F9. (Last picture for comparisson https://t.co/9WdIGxsTvo reageer retweet


[ Bericht 46% gewijzigd door Slayage op 11-01-2018 22:16:39 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176440291
quote:
10s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:12 schreef Slayage het volgende:

[..]

Ik lees elders dat het een VAE pantser is, maar de logistiek moet uiteraard Turks geweest zijn. Ik dacht dat de Turken ruzie hadden met de VAE...
Niemand weet meer wat er de stand van zaken is in het Midden-Oosten, daarom zal het ook altijd een puinhoop blijven als ze er niks aan doen.
pi_176441797
quote:
0s.gif Op donderdag 11 januari 2018 21:16 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Niemand weet meer wat er de stand van zaken is in het Midden-Oosten, daarom zal het ook altijd een puinhoop blijven als ze er niks aan doen.
als een koe!

deze dude is levensmoe

QalaatAlMudiq twitterde op donderdag 11-01-2018 om 17:11:59 SE. #Idlib: stunning footage showing cluster bomb bombardment followed by an airstrike but bomb falling behind reporter fails to explode & then close call with artillery shelling. reageer retweet


[ Bericht 49% gewijzigd door Slayage op 11-01-2018 22:19:58 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176442003
erdo en putin hebben ook een telefoongesprek gehad, vraag me af waar dat over ging

Charles_Lister twitterde op donderdag 11-01-2018 om 14:51:02 #Turkey has turned the taps back onto [non-#HTS] opposition groups in NW #SyriaMajor new offensive is underway today in S #Idlib & N #Hama, involving: - Ahrar al-Sham - Faylaq al-Sham - Nour al-Din al-Zinki - Free Idlib Army - Jaish al-Nasr - 2nd Army - Jaish al-Izzeh & more… reageer retweet
Charles_Lister twitterde op donderdag 11-01-2018 om 14:58:28 Sources - #Turkey has provided new supplies of: - Turkish armored vehicles- SALW ammo- RPGs- Mortars- Gradrockets & launchers - Tank shells & more… … To all major non-#HTS factions, for the express purpose of today’s new offensive vs. #Assad/#Iran/#Russia. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 11 januari 2018 @ 22:35:12 #146
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176442493
Kunnen ze straks mooi weer allemaal inleveren bij het Syrische leger ^O^
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  donderdag 11 januari 2018 @ 22:46:37 #147
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176442734
Overigens, wat is er nou werkelijk overgebleven van die Al Qaeda-tegenaanval? Zoals ik lees bar weinig.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176445568
Waarom supplied Turkije nu opposition groups in Idlib? Om in lijn te blijven met z'n anti-Assad retoriek van onlangs? Wat is de deal hier?
pi_176446676
quote:
10s.gif Op donderdag 11 januari 2018 22:15 schreef Slayage het volgende:
erdo en putin hebben ook een telefoongesprek gehad, vraag me af waar dat over ging


Charles_Lister twitterde op donderdag 11-01-2018 om 14:51:02 #Turkey has turned the taps back onto [non-#HTS] opposition groups in NW #SyriaMajor new offensive is underway today in S #Idlib & N #Hama, involving: - Ahrar al-Sham - Faylaq al-Sham - Nour al-Din al-Zinki - Free Idlib Army - Jaish al-Nasr - 2nd Army - Jaish al-Izzeh & more… reageer retweet
Charles_Lister twitterde op donderdag 11-01-2018 om 14:58:28 Sources - #Turkey has provided new supplies of: - Turkish armored vehicles- SALW ammo- RPGs- Mortars- Gradrockets & launchers - Tank shells & more… … To all major non-#HTS factions, for the express purpose of today’s new offensive vs. #Assad/#Iran/#Russia. reageer retweet
Poetin nodigt de Syrische PKK uit voor vredesinitiatief in Sochi. Ondanks herhaaldelijke weerstand daartegen van Erdo. En daarmee lijkt PKK van de Russen een stukje uit de koek te krijgen.

Erdo boos. Erdo dreigt. Enige alternatief is dat hij actief oppositie steunt met bewapening.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_176447319
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 06:54 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Poetin nodigt de Syrische PKK uit voor vredesinitiatief in Sochi. Ondanks herhaaldelijke weerstand daartegen van Erdo. En daarmee lijkt PKK van de Russen een stukje uit de koek te krijgen.

Erdo boos. Erdo dreigt. Enige alternatief is dat hij actief oppositie steunt met bewapening.
^O^
pi_176453110
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 06:54 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Poetin nodigt de Syrische PKK uit voor vredesinitiatief in Sochi. Ondanks herhaaldelijke weerstand daartegen van Erdo. En daarmee lijkt PKK van de Russen een stukje uit de koek te krijgen.

Erdo boos. Erdo dreigt. Enige alternatief is dat hij actief oppositie steunt met bewapening.
zeker aannemelijk, echter hebben de turken weinig bewegingsruimte om wat dan ook af te dwingen. denk dat hun avontuur in idlib niet lang zal duren.

als ze de russen gaan tarten zullen we veel meer van dit soort dingen zien lijkt me

sayed_ridha twitterde op vrijdag 12-01-2018 om 14:04:41 Turkish delegation entered Hayyan for reconnaissance for establishing more points in N Aleppo, convoy reportedly came under fire wounding 1 reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176495560
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176499086
quote:
Misschien moeten ze eerst eens volwassen zijn en hun schuld bekennen voor MH17 voordat ze anderen beschuldigen :(!
pi_176499159
Maar ff ontopic, gaat niet zo goed meer met het offensief in Idlib? Als in, het eerste offensief.
  zondag 14 januari 2018 @ 14:52:06 #156
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176499196
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 14:49 schreef BEFEM het volgende:
Maar ff ontopic, gaat niet zo goed meer met het offensief in Idlib? Als in, het eerste offensief.
Mwa back and forth daar op de linkerflank. Ondertussen is er een hele pocket ten westen van Khanasser opgeruimd ^O^.

DTgV_2uU0AAPr8v?format=jpg&name=small
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zondag 14 januari 2018 @ 16:02:37 #157
365082 IPA35
Patriarch
pi_176500534
Als ze de twee fronten kunnen linken dan is er ineens veel meer mankracht beschikbaar...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zondag 14 januari 2018 @ 16:20:08 #158
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_176500793
Assad heeft de oorlog allang al gewonnen :P Een kwestie van tijd tot hij heel Syri onder zijn gezag krijgt. SDF gebied wordt wel moeilijk :{
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_176501433
quote:
U.S.-led coalition helps build new Syrian force, angering Turkey

The U.S.-led coalition is working with its Syrian militia allies to set up a new border force of 30,000 personnel, the coalition said on Sunday, a move that has added to Turkish anger over U.S. support for Kurdish-dominated forces in Syria.

A senior Turkish official told Reuters the U.S. training of the new “Border Security Force” is the reason that the U.S. charge d‘affaires was summoned in Ankara on Wednesday. The official did not elaborate.

The force, whose inaugural class is currently being trained, will be deployed at the borders of the area controlled by the Syrian Democratic Forces (SDF) - an alliance of militias in northern and eastern Syria dominated by the Kurdish YPG.

In an email to Reuters, the coalition’s Public Affairs Office confirmed details of the new force reported by The Defense Post. About half the force will be SDF veterans, and recruiting for the other half is underway, the coalition’s Public Affairs Office said.

The force will deploy along the border with Turkey to the north, the Iraqi border to the southeast, and along the Euphrates River Valley, which broadly acts as the dividing line separating the U.S.-backed SDF and Syrian government forces backed by Iran and Russia.

U.S. support for the SDF has put enormous strain on ties with NATO ally Turkey, which views the YPG as an extension of the Kurdistan Workers’ Party (PKK) - a group that has waged a three-decade insurgency in Turkey.

Syria’s main Kurdish groups have emerged as one of the few winners of the Syrian war, and are working to entrench their autonomy over swathes of northern Syria.

Washington opposes those autonomy plans, even as it has backed the SDF, the main partner for the U.S.-led coalition against Islamic State in Syria.

The coalition said the BSF would operate under SDF command and around 230 individuals were currently undergoing training in its inaugural class.

”Efforts are taken to ensure individuals serve in areas close to their homes. Therefore, the ethnic composition of the force will be relative to the areas in which they serve.

“More Kurds will serve in the areas in northern Syria. More Arabs will serve in areas along the Euphrates River Valley and along the border with Iraq to the south,” the coalition’s Public Affairs Office said.

“A NEW MISSION”

“The base of the new force is essentially a realignment of approximately 15,000 members of the SDF to a new mission in the Border Security Force as their actions against ISIS draw to a close,” it said.

“They will be providing border security through professionally securing checkpoints and conducting counter-IED operations,” it said, adding that coalition and SDF forces were still engaging Islamic State pockets in Deir al-Zor province.

IED stands for improvised explosive device.

The United States has about 2,000 troops in Syria fighting Islamic State, and has said it is prepared to stay in the country until it is certain Islamic State is defeated, that stabilization efforts can be sustained, and there is meaningful progress in U.N.-led peace talks on ending the conflict.

The Syrian government in Damascus has declared the United States an illegal occupation force, and its SDF allies as “traitors”. A top Syrian Kurdish politician told Reuters last week the United States appeared in no hurry to leave Syria.
pi_176502328
quote:
8s.gif Op zondag 14 januari 2018 14:46 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Misschien moeten ze eerst eens volwassen zijn en hun schuld bekennen voor MH17 voordat ze anderen beschuldigen :(!
deny.jpg
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176502527
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 14:49 schreef BEFEM het volgende:
Maar ff ontopic, gaat niet zo goed meer met het offensief in Idlib? Als in, het eerste offensief.
beetje ping pong, regime heeft meer adem, kwestie van tijd uiteindelijk.

QalaatAlMudiq twitterde op zondag 14-01-2018 om 12:08:23 SE. #Idlib: Ahrar Al-Sham announces Rebels are back in control of #Atshan (4th time in 3 days). Some spoils and elderly Regime fighter captured. https://t.co/m6NJM3B7wg https://t.co/BbDqExexOa reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176502800
quote:
10s.gif Op zondag 14 januari 2018 11:47 schreef Slayage het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
The greys did it.
pi_176506529
quote:
10s.gif Op zondag 14 januari 2018 18:10 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

The greys did it.
Wie is dat Lan?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176506604
quote:
10s.gif Op zondag 14 januari 2018 20:32 schreef Slayage het volgende:

[..]

Wie is dat Lan?
Die aliens uit door jou aangehaalde X-Files :7


http://x-files.wikia.com/wiki/Grey
pi_176508997
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 16:20 schreef vigen98 het volgende:
Assad heeft de oorlog allang al gewonnen :P Een kwestie van tijd tot hij heel Syri onder zijn gezag krijgt. SDF gebied wordt wel moeilijk :{
Daar viel over te praten volgens Assad. Dat het b.v. een autonoom gebied wordt.
Ik ben HSG-Bomber niet.
pi_176514729
quote:
10s.gif Op zondag 14 januari 2018 20:35 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Die aliens uit door jou aangehaalde X-Files :7

http://x-files.wikia.com/wiki/Grey
ah die dingen! x files was echt baas! had ook meerdere posters hangen op mijn kamer en alles :D
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176514778
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 22:08 schreef HSG het volgende:

[..]

Daar viel over te praten volgens Assad. Dat het b.v. een autonoom gebied wordt.
praatjes vullen geen gaatjes. op het moment dat de russen bommen begonnen te gooien in syrie zei assad "we gaan het gehele land heroveren". denk dat we gewoon er van uit moeten gaan dat dat de target is nog steeds, met dit soort woorden willen ze de koerden koest houden, aangezien hun relatie heel goed is geweest gedurende het conflict, iets wat niet betekent dat het goed zal blijven uiteraard.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176514815
tijgertjes zijn kennelijk toch niet zo tijger

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 15-01-2018 om 09:01:28 Tiger Forces: "We retreated due to multiple suicide bombers". #FactChecking:40+ Assad troops fled in front of a dozen #FSA fighters. Air support didn't come at time. #Khuwayn #Syria https://t.co/aR9Ax1eBER reageer retweet
maar geen zorgen, mother russia inbound

QalaatAlMudiq twitterde op maandag 15-01-2018 om 09:17:58 SE. #Idlib-N. #Hama: #Russia deployed its advanced jets along with Su-24s & 25s. #RuAF Su-34s pictured. https://t.co/5JGHiIUNtU reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176522856
quote:
0s.gif Op zondag 14 januari 2018 22:08 schreef HSG het volgende:
Daar viel over te praten volgens Assad. Dat het b.v. een autonoom gebied wordt.
Assad afgelopen December over Syrische Koerden:

"When we talk about those referred to as 'the Kurds', they are in fact not just Kurds," Assad said in remarks released by the presidency on social media. "All those who work for a foreign country, mainly those under American command... are traitors".

"This is how we see these groups working for the Americans," he told Russian media and Syrian officials after receiving a large Russian delegation.

Gaat hem niet worden. Nooit gaat Assad en Iran een permanente proxy van de Amerikanen in hun midden accepteren.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_176540093
kennelijk is er een lobby groep van de rebellen in DC bezig

Syrian opposition leaders in DC aim to get more support from Trump administration

Leaders of the Free Syrian Army (FSA) are in Washington, D.C. where they will meet with White House officials Tuesday. Their goal is to increase cooperation between FSA and the Trump administration, and at the same time warn of the consequences of ceding control to Russia and Iran.

Last week they made their case to Congress.


voelen de koerden de bui hangen?

vvanwilgenburg twitterde op dinsdag 16-01-2018 om 11:45:05 YPG Commander General Sipan Hemo to ANF: any attack by Turkey can only be realised with knowledge & support of other actors like Iran, Russia, Syria & even USA (2) reageer retweet
vvanwilgenburg twitterde op dinsdag 16-01-2018 om 11:15:18 [email protected] spokesperson reaction towards possible Turkish attack on Efrin: "Afrin is not located within the Coalition's area of operations" reageer retweet
uhu :')

BarzanSadiq twitterde op dinsdag 16-01-2018 om 10:22:30 The new #HSD's border force will be deployed only on #Syrian - #Iraqi border not #Turkey - #Coalition Spox reageer retweet


[ Bericht 40% gewijzigd door Slayage op 16-01-2018 12:36:09 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 12:58:15 #171
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176540684
‘Free Syrian Army’ :')
Rot op joh, dat bestaat niet
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176540749
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 12:58 schreef Szura het volgende:
‘Free Syrian Army’ :')
Rot op joh, dat bestaat niet
dat weten veel amerikanen niet :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176543419
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 januari 2018 06:54 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Poetin nodigt de Syrische PKK uit voor vredesinitiatief in Sochi. Ondanks herhaaldelijke weerstand daartegen van Erdo. En daarmee lijkt PKK van de Russen een stukje uit de koek te krijgen.

Erdo boos. Erdo dreigt. Enige alternatief is dat hij actief oppositie steunt met bewapening.
Uiterst incorrecte analyse.
pi_176543589
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:09 schreef Stabiel het volgende:

[..]

Uiterst incorrecte analyse.
Wat is de correcte?
pi_176544006
quote:
6s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 15:18 schreef Frikandelbroodje het volgende:
Wat is de correcte?
Dat Turkije het stukje om en nabij Idlib als haar invloedssfeer ziet; niet te wachten zit op een exodus van honderdduizenden vluchtelingen; en aan Al-Qaeda gealieerde strijders die door toedoen van het offensief dichter naar haar grens zullen bewegen.

Vandaar dat Turkije een aantal weken geleden plotseling weer stellig meedeelde dat Assad een terrorist is die niet kan aanblijven. Dit omdat de Turken zien dat de Syrische regering serieus in haar poging om Idlib te pacificeren. De steun aan de rebellen moet voornamelijk in het licht van deze ontwikkelingen worden gezien imo.

Dat Turkije dreigt om Afrin binnen te vallen is bovendien voornamelijk een boodschap aan de Amerikanen, die een aantal dagen geleden openbaarden dat ze een grensleger van 30.000 YPG-troepen willen trainen.
  dinsdag 16 januari 2018 @ 16:00:52 #176
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176544391
Amerikanen moeten eindelijk eens opflikkeren uit Syri
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176545454
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 16:00 schreef Szura het volgende:
Amerikanen moeten eindelijk eens opflikkeren uit Syri
Hoewel ik je mening deel, zie ik het niet gebeuren. Zeer zeker niet op de korte termijn. De Amerikanen zijn all in gegaan met de Koerden. Ze hebben simpelweg geen andere optie meer om invloed uit te oefenen in het conflict. Ze hebben alle andere opties begraven. Ze zijn niet blij met de Russen, Iran, de Turken het regime, de rebellen. De Koerden hebben zich uiterst wel Willend en flexibel opgesteld richting de Amerikanen. Vanuit Amerikaanse optiek is er simpelweg geen andere optie dan het land op te delen in invloedssfeer en te doen alsof het de wil van de locals is dat ze aanwezig zijn in het land. Terwijl geen enkele Syrir hen echt vertrouwen zelfs de Koerden en Arabieren die met de Amerikanen samenwerken.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176545683
Joshua Landis, die ik ten zeerste respecteer als een Middenoosten deskundige, over de ontwikkelingen die nu gaande zijn:

FC1xyqB.jpg

lGEZVBa.jpg
pi_176548931
Gaat een moeilijke kluif worden voor Poetin. Die "end-game" in Syrie na IS. Hoe gaat hij de Syrische Koerden uit de schoot van de Yanks worstelen en anderzijds Turkije iets geven (tegen YPG) om Erdo's steun in en rondom Idlib te krijgen alsmede Bashar (en Iran) te overtuigen dat het vroeg of laat bevechten van de YPG als Amerikaanse proxy geen goed idee is.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_176550735
Wat dichter bij huis:

De Europese tak van de PYD heeft twee dagen geleden een conferentie in Nederland gehouden.


Meer info over de gebeurtenis:

https://anfenglish.com/news/a-new-era-for-pyd-in-europe-24191

quote:
Some of the decisions made in the congress are:

- Develop relationships with all Kurdish political parties in Europe who have efforts in place for Kurdish National Unity.

- Oppose all foreign powers intervening in Syrian territory and engage in diplomatic counter-efforts.

- Reject Turkey’s invasion of Jarablus and Azaz. Increase the struggle against the invasion.

- Work together with international institutions for the Syrian refugees in Europe to return.

- Accelerate efforts in the international arena for the recognition of the Northern Syrian Federation.

- Accelerate efforts with the UN, EU and other international institutions for humanitarian aid for Rojava and Northern Syria.

- Start organizing efforts for the PYD in Latin America and South Africa as a priority.

- Accelerate international diplomacy efforts for the Kurdish People’s Leader Abdullah calan’s freedom.

- Stand against any and all racist, nationalist and monist ideologies.

- Organize PYD branches under the umbrella of KCDK-E councils in Europe and continue efforts in this framework.

- Work to activate the internationalist bloc.

- Work to activate PYD’s role in the Socialist International.

pi_176554639
De Pkk heeft traditioneel goede banden gehad met Nederland, verbaast me niks dat ze zo'n conferentie houden hiero.

"
- Oppose all foreign powers intervening in Syrian territory "

Die is wel grappig. Zonder die foreign powers waren ze de gehele Turks Syrische grens ge butt fucked door ISIS.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 17 januari 2018 @ 04:32:35 #182
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_176558573
quote:
10s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 22:30 schreef Slayage het volgende:
De Pkk heeft traditioneel goede banden gehad met Nederland, verbaast me niks dat ze zo'n conferentie houden hiero.

"
- Oppose all foreign powers intervening in Syrian territory "

Die is wel grappig. Zonder die foreign powers waren ze de gehele Turks Syrische grens ge butt fucked door ISIS.
ISIS is een foreign power in Syri. Nood breekt wet ;)
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_176558730
quote:
1s.gif Op dinsdag 16 januari 2018 19:17 schreef Aloulu het volgende:
Gaat een moeilijke kluif worden voor Poetin. Die "end-game" in Syrie na IS. Hoe gaat hij de Syrische Koerden uit de schoot van de Yanks worstelen en anderzijds Turkije iets geven (tegen YPG) om Erdo's steun in en rondom Idlib te krijgen alsmede Bashar (en Iran) te overtuigen dat het vroeg of laat bevechten van de YPG als Amerikaanse proxy geen goed idee is.
We zien in 2090 wel of we in een iets werkbaarder situatie zitten.
pi_176561873
Pittig gefuckt wel...

DTuyoaLWkAIQ_oz.jpg:large
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176562250
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 10:56 schreef IPA35 het volgende:
Pittig gefuckt wel...

[ afbeelding ]
Aantal dagen niets meer gelezen, wat is er precies aan de hand? Het lijkt alsof die isis pocket daar alleen maar groter wordt? Proberen ze het Syrische leger af te snijden ofzo? wtf...
pi_176563460
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 10:56 schreef IPA35 het volgende:
Pittig gefuckt wel...

[ afbeelding ]
wat een zooitje
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176563531
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 11:22 schreef JubaUrbicus het volgende:

[..]

Aantal dagen niets meer gelezen, wat is er precies aan de hand? Het lijkt alsof die isis pocket daar alleen maar groter wordt? Proberen ze het Syrische leger af te snijden ofzo? wtf...
isis is weer graven aan het slopen :') :') :')

SaladinAlDronni twitterde op maandag 15-01-2018 om 18:36:44 Idlib pocket is also busy when it comes to destroying graves asap. https://t.co/VwCQXj8X8w reageer retweet
SaladinAlDronni twitterde op woensdag 17-01-2018 om 10:05:22 New Idlib pocket news (uncofirmed)Apparently IS is right under Sinjar town, almost creating SAA pocket which has been fighting for Abu Duhur for weeks. This battle is a total mindblown. reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 17 januari 2018 @ 12:38:59 #188
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176563616
watanisy zegt ‘bs’ :P.
Blijkt al tijden de betrouwbaarste bron, eens zien of dat nu ook is
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176563644
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 12:38 schreef Szura het volgende:
watanisy zegt ‘bs’ :P.
Blijkt al tijden de betrouwbaarste bron, eens zien of dat nu ook is
klinkt ook niet aannemelijk
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176563909
met elkaar beppen is altijd beter dan de wapens gebruiken

BarzanSadiq twitterde op woensdag 17-01-2018 om 12:13:10 #KRG @PMBarzani: Our relations almost restored with #Iran and #Turkey. reageer retweet
kennelijk loopt er wel een soort "terugkeerregeling" aangezien ze vanuit turkije al begeleid werden

quote:
Twee Nederlandse jihadisten zijn afgelopen vrijdag op Schiphol aangehouden toen zij vanuit Turkije terugkeerden uit het strijdgebied in Syri en Irak. Het gaat om een 33-jarige vrouw uit Ede en een 30-jarige man uit Amsterdam.

Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmiddag bekend gemaakt. De twee werden al vanuit Turkije begeleid door de Koninklijke Marechaussee met vluchten uit Turkije. De twee zijn los van elkaar vanuit het strijdgebied de grens met Turkije overgegaan. Daar werden ze aangehouden. Terug in Nederland zijn ze direct vastgezet.

,,De vrouw is tot twee keer toe uitgereisd. In 2014 verbleef zij langere tijd in het strijdgebied. In 2015 reisde zij opnieuw die kant op. De man was vermoedelijk in 2013 uitgereisd om deel te nemen aan de gewapende strijd", aldus het Openbaar Ministerie.

Beide terugkeerders worden verdacht van deelneming aan een terroristische organisatie.
https://www.ad.nl/binnenl(...)p-schiphol~a126a660/

[ Bericht 35% gewijzigd door Slayage op 17-01-2018 13:13:58 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176571843
quote:
0s.gif Op woensdag 17 januari 2018 12:38 schreef Szura het volgende:
watanisy zegt ‘bs’ :P.
Blijkt al tijden de betrouwbaarste bron, eens zien of dat nu ook is
Klopt, maar ze hebben wel e.e.a. ingenomen lijkt het.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_176583377
:') :') :')

marklowen twitterde op donderdag 18-01-2018 om 07:37:17 After reports #US would create #Kurdish-led #Syrian border force, which prompted #Turkey's vow to "strangle the terror army", #Tillerson backtracks: "the situation has been mis-portrayed, mis-described, some people misspoke. We are not creating a border security force at all." reageer retweet
point of no return mbt afrin op. of toch niet meer dan grootspraak van de turken?

metesohtaoglu twitterde op donderdag 18-01-2018 om 11:13:51 Turkish Army ordered its troops on the Syrian border in southern Turkey to increase security measures to the "highest level" ahead of a possible military operation into #Afrin ? reageer retweet
deze conclusie is een beetje voorbarig lijkt me

vvanwilgenburg twitterde op donderdag 18-01-2018 om 12:13:57 YPG spokesperson Nouri Mahmoud: Baath regime silence towards attacks of Turkish army is 'proof for deal to exchange Idlib for Efrin' just as what happened in Aleppo (ANHA) https://t.co/RisgRblHQ0 reageer retweet
gezellig

BarzanSadiq twitterde op donderdag 18-01-2018 om 12:45:07 #Syrian air defense system will destroy any #Turkish fighter jet that violates #Syrian airspace - #Syrian MFA reageer retweet


[ Bericht 19% gewijzigd door Slayage op 18-01-2018 13:12:36 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 18 januari 2018 @ 22:36:34 #193
168304 Mani89
We try not to sexualize him.
pi_176599487
Doei!
Rita_Katz twitterde op donderdag 18-01-2018 om 21:45:21 1. BREAKING: pro-#ISIS Wafa Media announces death of Denis Cuspert (AKA “Abu Talha al-Almani” & “Deso Dogg”), stating he was killed yesterday Jan17  in the town of Gharanij in #Syria's Deir al-Zour prov, where ISIS has been reporting high activity recentlyhttps://t.co/XXO7JnG8Mn https://t.co/QoSKyRjVhp reageer retweet
DT2aOSCWkAEQRhv.jpg
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  donderdag 18 januari 2018 @ 22:43:03 #194
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_176599669
Laf gedrag weer van Amerika omtrent Turkije. Ze willen ten koste van alles voorkomen dat Erdogan geheel naar de Russische kant gaat. Newsflash: die dictator zijn we al kwijt als bondgenoot.
  donderdag 18 januari 2018 @ 22:51:03 #195
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_176599890
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 22:36 schreef Mani89 het volgende:
Doei!
Rita_Katz twitterde op donderdag 18-01-2018 om 21:45:21 1. BREAKING: pro-#ISIS Wafa Media announces death of Denis Cuspert (AKA “Abu Talha al-Almani” & “Deso Dogg”), stating he was killed yesterday Jan17  in the town of Gharanij in #Syria's Deir al-Zour prov, where ISIS has been reporting high activity recentlyhttps://t.co/XXO7JnG8Mn https://t.co/QoSKyRjVhp reageer retweet
[ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Duurt soms even, maar onkruid vergaat. Laat maar wegrotten dat stuk stront.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_176605200
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 22:36 schreef Mani89 het volgende:
Doei!
Rita_Katz twitterde op donderdag 18-01-2018 om 21:45:21 1. BREAKING: pro-#ISIS Wafa Media announces death of Denis Cuspert (AKA “Abu Talha al-Almani” & “Deso Dogg”), stating he was killed yesterday Jan17  in the town of Gharanij in #Syria's Deir al-Zour prov, where ISIS has been reporting high activity recentlyhttps://t.co/XXO7JnG8Mn https://t.co/QoSKyRjVhp reageer retweet
[ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoe kan deze man deze tattoo hebben? :o

26841417_797749953760534_5591910854612366457_o.jpg?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=4dd85fa41c461f00a6763453b97cc4af&oe=5AF86ADE
I dont get it.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_176605280
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 09:18 schreef D.U.M.A.N. het volgende:

[..]

Hoe kan deze man deze tattoo hebben? :o
Tattoo shop?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176605404
quote:
10s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 09:23 schreef Slayage het volgende:

[..]

Tattoo shop?
Ha ha. Ja.
pi_176606081
Charles_Lister twitterde op donderdag 18-01-2018 om 21:42:04 #Russia’s #Hmeymim military base is running an opinion poll in #Syria:“Question to the Syrian people: How do you consider Russia?”109,500+ people have voted so far & the results are telling:- Ally: 21%- Enemy: 79%https://t.co/Zbsmp3imLC https://t.co/VrcwiybOic reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_176606230
quote:
0s.gif Op donderdag 18 januari 2018 22:43 schreef Richestorags het volgende:
Laf gedrag weer van Amerika omtrent Turkije. Ze willen ten koste van alles voorkomen dat Erdogan geheel naar de Russische kant gaat. Newsflash: die dictator zijn we al kwijt als bondgenoot.
meh. de amerikanen kunnen simpelweg niet om de ligging van turkije heen. als ze een levensvatbare noord-syrie willen opbouwen hebben ze de turken nodig.

al jaren weten de amerikanen niet wat ze motten met dat syrie anno 2018 is er nog steeds weinig veranderd.

daarnaast kan je ook van stellen dat de internationale gemeenschap amerika is kwijtgeraakt als bondgenoot ;)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')