Wat is er zo imperial aan aan een stout van 8%? Gister nog een enkele op van 7%. Hopelijk hebben ze er wel wat flinke roast malt ingestopt dan, anders heb je toch altijd zon licht mondgevoel bij zulke abv's. Die old rasputin is bijv ook maar 9% maar daar zit een boel roast en bitterheid in dat het veel meer lijkt.quote:Op woensdag 15 november 2017 10:28 schreef Seul het volgende:
Emelisse White Label 2017:
- Dubbel Bock Black fruity red wine blend BA 7%
- Barley Wine Bourbon blend BA 10%
- Russian Imperial stout Red wine BA 9%
- Imperial Russian stout Old Smokey bourbon blend BA 8%
=> benieuwd of het wat is... Zoals jullie weten maak ik er geen geheim van: volgens mij zal het dik tegenvallen... Waarom maken ze die impy stouts nu zo licht???
Had een paar weken terug de La Grande Bellezza van van Moll, wat ook een rode wijn BA is, was inderdaad primaquote:Op woensdag 15 november 2017 11:50 schreef Seul het volgende:
Daar heb je gelijk in, POTS... Ik probeer ze asap allemaal te proeven... Rode wijn BA is altijd wel interessant... Vb de Nogne O Quadrupel van 15.5%... Waanzinnig lekker...
Aiii... die heb ik dan weer laten staan. Uit budgettaire overwegingen alleen de Oro Negra en diens BA-versie meegenomen. Daar verwacht ik trouwens ook best wel wat van.quote:Op woensdag 15 november 2017 17:19 schreef Seul het volgende:
Deze is fantastisch... Barrel rijping heeft dit bier echt goed gedaan!..
[ afbeelding ]
Wat een gare sitequote:Op woensdag 15 november 2017 18:16 schreef Seul het volgende:
https://www.beergium.com/(...)arrel-aged-37cl.html
https://www.debierliefheb(...)ckie-o-s-pub-breweryquote:Op woensdag 15 november 2017 19:48 schreef mckroket het volgende:
[..]
Wat een gare site
Tenminste op mn telefoon.
Vanilla maple shake vond ik zo ranzig... Leek net of het hout in de sauna in mn mond had.quote:Op donderdag 16 november 2017 01:58 schreef mckroket het volgende:
ik open net mn laatste vanilla shake van mikkeller . mijn hemel wat een absolute godendrank! nog net een fractie lekkerder dan de vanilla maple shake. heerlijk vol mondgevoel, plakkerig, vanille met een scherpe koffie roast en koffie bitterheid. dit is bier.
Holy shit ik realiseer me nu dus pas dat ik jou op Untappd hebquote:Op donderdag 16 november 2017 14:53 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Vanilla maple shake vond ik zo ranzig... Leek net of het hout in de sauna in mn mond had.
Ik probeer 'm nog es asap... Ook hier knappe tegenvaller eerste keer... En natuurlijk zoals een amateur onmiddellijk zes flesjes gekochtquote:Vanilla maple shake vond ik zo ranzig...
Normaliter altijd 2 als ik ze nog niet gedronken heb... Daarna koop 'k eventueel nog bij...quote:Ik koop echt nooit 6 flessen van hetzelfde bier tegelijk.
Wtf... Ik vind hem echt geniaaal. Heb er ondertussen nog wat van gekocht, heb er 12 nu. Echt geweldig. Sterker nog, vind hem een van de betere imperial stouts die ik ooit op heb. Er zit overigens geen eens hout smaak in imo.quote:Op donderdag 16 november 2017 14:53 schreef larry_flynt het volgende:
[..]
Vanilla maple shake vond ik zo ranzig... Leek net of het hout in de sauna in mn mond had.
mafkees. snap het niet hoor.. dit is gruwelijk. had meer van je verwachtquote:Op donderdag 16 november 2017 17:27 schreef Seul het volgende:
[..]
Normaliter altijd 2 als ik ze nog niet gedronken heb... Daarna koop 'k eventueel nog bij...
Maar dat deed ik nu dus niet
Ik heb wel hetzelfde. Als een black IPA het eerst biertje is dat ik drink, dan kan ik het soms op z'n tijd wel aardig vinden, maar is het iets dat ik na een paar normale IPAs (of iets anders enigszins fris of fruitig) of iets drink, dan vind het niet te doen. Op een bier festival is het ook iets dan ik standaard altijd oversla, terwijl ik de rest gemakkelijk door elkaar kan drinken.quote:Op vrijdag 17 november 2017 22:39 schreef PrideoftheSouth het volgende:
Mooie collectie! Wel grappig: als ik insla loop ik meestal ook met een boogje om Black IPA’s heen. Zo af en toe verplicht ik mezelf om het toch weer eens te proberen, maar het is en blijft één van de (weinige) biersoorten die me gewoon niet zo liggen ofzo.
! Gezellig!quote:Op donderdag 16 november 2017 15:04 schreef ThePlaneteer het volgende:
[..]
Holy shit ik realiseer me nu dus pas dat ik jou op Untappd heb
Black malt is een soort graan?quote:Op zaterdag 18 november 2017 05:43 schreef Seul het volgende:
Je hebt BIPA's en je hebt Black Malts... Echt ongelooflijk lekker...
Ah zo, ja absoluutquote:Op zondag 19 november 2017 16:15 schreef Seul het volgende:
Ik bedoel dat (To Ol) Black Malts echt wel met kop en schouders boven andere BIPAs steekt...
Pohhala sowieso, niet heel bestquote:Op zondag 19 november 2017 21:54 schreef mckroket het volgende:
White stouts werkt eigenlijk niet he? Maar ik gok dat er wel eens iemand is geweest die dat heeft gemaakt op de een of andere manier.
Ik heb vorig jaar bij het Uiltje van een Engelse brouwer (Alphabet brewing Co) een White breakfast Stout op (Flat White). Die was helemaal niet slecht op zich. De smaak kwam overeen met een reguliere stout, alleen was het blond en niet donker.quote:Op zondag 19 november 2017 21:54 schreef mckroket het volgende:
White stouts werkt eigenlijk niet he? Maar ik gok dat er wel eens iemand is geweest die dat heeft gemaakt op de een of andere manier.
Rotterdammer? Dan gewoon ff naar Kaapse gaan, kun je genoeg verschillende stijlen proeven.quote:Op maandag 20 november 2017 19:20 schreef junkiexp het volgende:
Bierdrinken meldt!
Was normaal alleen van de normale pils, vooral Jupiler en Hertog-Jan.
Ben laatste tijd wat aan het uitbreiden met wat zwaardere biertjes, zeg maat tot 8.5 procent.
Ik vind Duvel, Sloeber en La Chouffe erg goed te drinken.
De meer donkere bieren kan ik vooralsnog niet waarderen, maar wellicht komt dat nog.
Maar eens meelezen hier
Denk dat je in de gemiddelde Belgische zaak wel iets meer typisch Belgisch bier tegenkomt, maar daar zit ook nog zat prima spul tussen, Rochefort 8 en 10 zijn nog altijd een favoriet, Gouden Carolus Tripel is op een warme dag ook erg goed te doenquote:Op maandag 20 november 2017 22:12 schreef junkiexp het volgende:
Thanks beide, Rotterdammer inderdaad.
Ik heb het geluk in België te werken, en bij mijn zaak in de straat zit een drankenhandel met honderden verschillende biertjes.
Dus keuze genoeg en lekker goedkoop
Warme dagen laten nog even op zich wachten. Met dit weer gaan bockjes en porters en beter inquote:Op maandag 20 november 2017 23:03 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
[..]
Denk dat je in de gemiddelde Belgische zaak wel iets meer typisch Belgisch bier tegenkomt, maar daar zit ook nog zat prima spul tussen, Rochefort 8 en 10 zijn nog altijd een favoriet, Gouden Carolus Tripel is op een warme dag ook erg goed te doen
Ach, stouts gaan er bij mij altijd wel in, volgens mij drink ik voor meer dan de helft stouts tegenwoordigquote:Op maandag 20 november 2017 23:25 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Warme dagen laten nog even op zich wachten. Met dit weer gaan bockjes en porters en beter in
Welke drankenhandel?quote:Op maandag 20 november 2017 22:12 schreef junkiexp het volgende:
Thanks beide, Rotterdammer inderdaad.
Ik heb het geluk in België te werken, en bij mijn zaak in de straat zit een drankenhandel met honderden verschillende biertjes.
Dus keuze genoeg en lekker goedkoop
Ah wanneer ga ik je weer eens bij concerten treffen? Maken we er een stout/porter meet van.quote:Op maandag 20 november 2017 23:57 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
[..]
Ach, stouts gaan er bij mij altijd wel in, volgens mij drink ik voor meer dan de helft stouts tegenwoordig
Ben jij op Untappd? Zo ja, WilhelmStroker hierquote:Op dinsdag 21 november 2017 18:18 schreef Trashcanman het volgende:
[..]
Ah wanneer ga ik je weer eens bij concerten treffen? Maken we er een stout/porter meet van.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |