Die toevoeging "ongefilterd" is een leukequote:Op zondag 12 november 2017 19:35 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Onze eigen Blond (ongefilterd).
En onze Pale Ale vandaag gebotteld, over 2 weekjes de eerste eens proeven
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zeker na die uitzending van KvW, afgelopen donderdag.quote:Op zondag 12 november 2017 20:29 schreef Saind het volgende:
[..]
Die toevoeging "ongefilterd" is een leuke
Goed bezigquote:Op zondag 12 november 2017 19:35 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Onze eigen Blond (ongefilterd).
En onze Pale Ale vandaag gebotteld, over 2 weekjes de eerste eens proeven
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Over het ongefilterd bier van Brand en Amstel. Met een gecertificeerd knopjesduwer (aldus Seul) die het bijzonder ongemakkelijk vond om toe te geven dat hij zijn bier pasteuriseert waardoor het aan smaak inboet (en het dus niet smaakt zoals écht ongefilterd kan smaken).quote:Op zondag 12 november 2017 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
Vooral als uitleg waarom het verre van helder is. KvW kan ik hier niet kijken. Waar ging het over?
Lijkt me eerder te verklaren door wat erin zit of een gebrek aan coldcrashen maarquote:Op zondag 12 november 2017 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
Vooral als uitleg waarom het verre van helder is. KvW kan ik hier niet kijken. Waar ging het over?
Altijd bizar gevonden dat ze dat doen. De normale is echt wereldbier, maar dat witte label is zo'n wereld van verschil da's niet normaal.quote:Op maandag 13 november 2017 13:46 schreef Seul het volgende:
Misschien een dom voorbeeld, maar Girardin maakt gefilterde geuze... Troep, werkelijk...
Hahahahaha! Neen.quote:Op maandag 13 november 2017 21:18 schreef MCH het volgende:
En had iemand geluk bij de Cantillon online sale?
Toch bijzonder dat die sales altijd starten als de Amerikanen wakker wordenquote:Op maandag 13 november 2017 21:18 schreef MCH het volgende:
En had iemand geluk bij de Cantillon online sale?
Van wat ik zag op facebook kon je als Belg niet eens bestellen, gast die erdoor was gekomen kreeg te horen dat ze niet verzonden naar zijn adresquote:Op dinsdag 14 november 2017 12:58 schreef Seul het volgende:
[..]
Toch bijzonder dat die sales altijd starten als de Amerikanen wakker worden
Ja ik prijs me gelukkig dat ik geen voorliefde voor zuurtjes heb... In de zomer es een frisse geuze: tuurlijk... Maar maakt me op zich niet zoveel uit de welke... Alhoewel de gewone Cantillon 2016 wel bijzonder lekker is... Gelukkig heb ik hier in m'n boerendopr een winkel die dat verkoopt, en waar Amerikanen en Hollanders de deuren nog niet platlopen, en waar er dus altijd wel stock is...quote:Haha ik zou gewoon niet meer beginnen aan dat bier hoor.
De gewone, Mariage Parfait of een Black Label?quote:Op dinsdag 14 november 2017 17:54 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Afgelopen zomer had de Drinker's Pub in Eindhoven een lambic van Boon op de tap, die was errug lekker
Heb nooit gevraagd welke precies, had ik eigenlijk wel moeten doen.quote:Op dinsdag 14 november 2017 17:59 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
De gewone, Mariage Parfait of een Black Label?
Filteren en pasteuriseren zijn toch twee verschillende dingen? Laten we zeggen zeven en verhitten?quote:Op maandag 13 november 2017 07:37 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Over het ongefilterd bier van Brand en Amstel. Met een gecertificeerd knopjesduwer (aldus Seul) die het bijzonder ongemakkelijk vond om toe te geven dat hij zijn bier pasteuriseert waardoor het aan smaak inboet (en het dus niet smaakt zoals écht ongefilterd kan smaken).
Kan ook de (jonge of oude) Lambiek zijn van Boon... Die hebben ze meestal op festivals mee (op tap)...quote:De gewone, Mariage Parfait of een Black Label?
Was een platte lambiek iddquote:Op dinsdag 14 november 2017 19:03 schreef Seul het volgende:
[..]
Kan ook de (jonge of oude) Lambiek zijn van Boon... Die hebben ze meestal op festivals mee (op tap)...
Alchemist: had het (veel) koolzuur, of was het nagenoeg "plat"?..
Klopt. Ik geloof niet dat ik iets anders beweerde. Ik probeer in een paar zinnen samen te vatten waar het programma om draaide, maar je kan het beste zelf even kijken.quote:Op dinsdag 14 november 2017 18:14 schreef XL het volgende:
[..]
Filteren en pasteuriseren zijn toch twee verschillende dingen? Laten we zeggen zeven en verhitten?
Poe, da's inmiddels weer een tijd geleden, maar geloof dat ie enigzins plat was jaquote:Op dinsdag 14 november 2017 19:03 schreef Seul het volgende:
[..]
Kan ook de (jonge of oude) Lambiek zijn van Boon... Die hebben ze meestal op festivals mee (op tap)...
Alchemist: had het (veel) koolzuur, of was het nagenoeg "plat"?..
Ja! Geniale seriequote:Op dinsdag 14 november 2017 20:26 schreef Seul het volgende:
Volgende vraag: komt jouw avatar van Garth Marenghi's Darkplace?.
Zeezicht heeft een behoorlijk aanbod geloof ik, weet niet of er verder nog iets goeds zit.quote:Op dinsdag 14 november 2017 21:20 schreef Questular het volgende:
Ga binnenkort 2 dagen naar Breda, nog leuke kroegen daar met een mooi aanbod aan speciaal bier?
- Zeezicht/ SamSamquote:Op dinsdag 14 november 2017 21:20 schreef Questular het volgende:
Ga binnenkort 2 dagen naar Breda, nog leuke kroegen daar met een mooi aanbod aan speciaal bier?
Ok, ik las dat over ongefilterd bier ging en dat daarvan vanwege de pasteurisatie smaak verloren gaat. Maar ongefilterd stond in de uitzending dus los van pasteuriseren. Dan is het goed. Overigens verlies je bij pasteurisatie denk ik geen smaak, je vermoord alleen de smaakontwikkeling. Het zorgt dus voor een constante kwaliteit.quote:Op dinsdag 14 november 2017 19:23 schreef PrideoftheSouth het volgende:
[..]
Klopt. Ik geloof niet dat ik iets anders beweerde. Ik probeer in een paar zinnen samen te vatten waar het programma om draaide, maar je kan het beste zelf even kijken.
Volgens de programmamakers ging er wel degelijk smaak verloren bij pasteurisatie. Volgens de brouwer had dat echter te maken met verschil in koolzuurniveau.quote:Op dinsdag 14 november 2017 22:55 schreef XL het volgende:
[..]
Ok, ik las dat over ongefilterd bier ging en dat daarvan vanwege de pasteurisatie smaak verloren gaat. Maar ongefilterd stond in de uitzending dus los van pasteuriseren. Dan is het goed. Overigens verlies je bij pasteurisatie denk ik geen smaak, je vermoord alleen de smaakontwikkeling. Het zorgt dus voor een constante kwaliteit.
Ja, dat viel mij ook al op. Eerste geluiden zijn gemengd: sommigen zijn echt nog wel goed, anderen wat minder. Daarmee dreigt het dus wel een beetje de status van weleer te verliezen, en dat is jammer.quote:Op woensdag 15 november 2017 10:28 schreef Seul het volgende:
Emelisse White Label 2017:
- Dubbel Bock Black fruity red wine blend BA 7%
- Barley Wine Bourbon blend BA 10%
- Russian Imperial stout Red wine BA 9%
- Imperial Russian stout Old Smokey bourbon blend BA 8%
=> benieuwd of het wat is... Zoals jullie weten maak ik er geen geheim van: volgens mij zal het dik tegenvallen... Waarom maken ze die impy stouts nu zo licht???
Die doppelbock valt vooral uit de toon qua Untappd scores trouwens. En ik herken dat hoor: ik houd zelf ook van rode wijn en sherry BA. Die van Nøgne O heb ik nog niet op (en dus nu genoteerd) maar wat bv Alvinne daarmee doet vind ik al machtig lekker. Net zoals Avant Garde van Naparbier.quote:Op woensdag 15 november 2017 11:50 schreef Seul het volgende:
Daar heb je gelijk in, POTS... Ik probeer ze asap allemaal te proeven... Rode wijn BA is altijd wel interessant... Vb de Nogne O Quadrupel van 15.5%... Waanzinnig lekker...
Er is een speciaalbier route met stempelkaart. Als je alle stempels hebt krijg je een speciale pin. https://m.stappen-shoppen(...)b8a1f6bf5072258b4ad8quote:Op dinsdag 14 november 2017 21:20 schreef Questular het volgende:
Ga binnenkort 2 dagen naar Breda, nog leuke kroegen daar met een mooi aanbod aan speciaal bier?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |