FOK!forum / Werk, Geldzaken, Recht en de Beurs / [Crowdfunding] #160 Korter op de defaults?
InvestorWdinsdag 5 september 2017 @ 16:37
ztv2ifcv9bvj7.jpg

Crowdfunding is hot! In 2016 is in Nederland 170 miljoen euro opgehaald middels crowdfunding. Dat betekent opnieuw flinke groei van het fenomeen ten opzichte van het voorgaande jaar, toen de teller nog bleef steken op 128 miljoen euro. Crowdfunding maakte vorig jaar de realisatie van meer dan 4800 projecten en ondernemingsplannen mogelijk. En dat in een jaar dat crowdfunding ook onder een vergrootglas is komen te liggen omdat de risico's onderschat werden.

Vormen van crowdfunding
Er zijn 4 vormen van crowdfunding:
• Lening crowdfunding
• Aandelen crowdfunding
• Schenking / Donatie crowdfunding
• Aanschaf (nog te ontwikkelen) product / reward crowdfunding

Dit topic gaat voornamelijk over crowdfunding op basis van een lening die wordt terugbetaald.

Met crowdfunding betalen meerdere (soms honderden mensen) mee aan de lening van een bedrijf of particulier. Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiële instelling zijn de kosten vaak lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger. Het risico is dat bedrijven 'omvallen' en je het geld kwijt bent.

Crowdfundingplatformen leningen
Geldvoorelkaar (GVE), leningen voor MKB en particulieren.
Collin Crowdfund (CCF), leningen voor MKB met crowdfundcoach.
Funding Circle (FNC), leningen voor MKB.
Kapitaal Op Maat (KOM), leningen voor MKB.
Lendahand (LDH), opkomende economieën met rentes van tussen 3 - 6%.
Investormatch (IVM), kosteloos investeren in MKB projecten.
Horecacrowdfunding (HCN), leningen voor horeca.
SamenInGeld (SIG), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
NewFunding, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Bouwaandeel (BAD), investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
Crowdestate, investeren in vastgoed met hypothecaire zekerheid.
CrowdAboutNow (CAN), leningen voor food, horeca, retail.
Waardevoorjegeld, leningen met een christelijk normen- en waardenkader voor het MKB.
Capital Circle, leningen voor MKB.
Moneybrothers, leningen voor MKB.
Lendico, kredieten MKB.
Aygo!Dutch (AGD), leningen voor MKB.
NPEX, handel in aandelen en obligaties van MKB-bedrijven.
ZonnepanelenDelen, investeren in ZonneDelen van collectieve zonne-energieprojecten.
OnePlanetCrowd, groene investeringen, vorm: leningen, donaties, rewards, etc.
GreenCrowd, markt plaats voor de financiering van duurzame-energie-projecten.
DuurzaamInvesteren, combinatie van maatschappelijk en financieel rendement.
Voordegroei, leningen voor MKB.
The Dutch Deal, leningen voor MKB.

Resultaten crowdfundingplatformen
Via onderstaande links zijn de rapportages van de crowdfundingplatforms te raadplegen.
Geldvoorelkaar
Collin Crowdfund
Funding Circle
Kapitaal Op Maat
Lendahand
Investormatch
Horeca Crowdfunding
Crowdaboutnow
Knab Crowdfunding
Capital Circle
Oneplanetcrowd
The Dutch Deal
Voordegroei

E-mail alerts
Er zijn meer mensen die willen investeren dan geld nodig hebben. Het is daarom van belang op tijd er bij te zijn als er een goed project voorbij komt. Vanuit FOK!-users is er een service die nieuwe projecten bijhoudt en een alert stuurt per email.

Aanmelden: Stuur een mail met onderwerp "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" en/of "fnc" naar subscribe@crowdfundmailer.nl.
Zet 'fok' in de tekst, anders wordt je mail genegeerd. Je krijgt een bevestiging terug per inschrijving.

Afmelden: Om je uit te schrijven mail je "gve" en/of "kom" en/of "ccf" en/of "agd" en/of "fnc" naar unsubscribe@crowdfundmailer.nl.
Krijg je liever een melding via telegram, ga dan naar https://telegram.me/crowdfund

Andere crowdfundingplatformen
SPOILER
Symbid: voor startups en MKB. (vorm: aandelen)
Kickstarter: kickstart projecten. Daar is een ander topic voor.
Buitenlandse platformen
SPOILER
Uiteraard is crowdfunding internationaal, en zo zijn dus ook enkele internationale platformen interessant. Onderstaand zijn enkel nog platformen waarbij je daadwerkelijk investeert, niet uitleent, je krijgt dus aandelen in het betreffende bedrijf en het rendement zal onzekerder zijn.

Seedrs.com is een Engels crowdfundingplatform welk intussen enkele jaren bezig is. De aangeboden projecten zijn zeer gevarieerd. Zo kan je projecten tegenkomen voor een lokale winkel, maar ook voor wereldwijde internetplatformen. Naast aandelen in bedrijven, biedt Seedrs met grote regelmaat ook investeringsfondsen aan om in te investeren.
Companisto.com is een crowdfundingplatform van onze oosterburen. Het Duitse platform biedt ook zeer gevarieerde projecten aan. Het zijn nooit echt veel projecten maar degene die er staan zijn meestal wel interessant om in ieder geval te bestuderen.
Crowdcube.com is een Engels platform welke mooie projecten aanbiedt. Helaas is er het nadeel dat je als buitenlander een debitcard van Visa of Mastercard moet hebben om er te investeren. Een debitcard, dus geen creditcard, ook niet een prepaid creditcard.
Lendingclub.com is een groter amerikaans crowdfunding platform. Hierbij zal het faillissement risico waarschijnlijk wat lager zijn. Een ander voordeel is dat je hier automatisch diversificatie kunt toepassen, met een minimum van $25 per stuk. Dit vermindert je risico aanzienlijk. Echter, voor niet-Amerikanen is het minimale investeringsbedrag $100.000. (bron)
Mintos, a peer-to-peer lending marketplace that connects investors with borrowers of non-bank lenders. It is an easy and transparent alternative to the traditional banking system. At Mintos both retail and institutional investors can invest in fractions of loans originated across Europe. Currently, we serve mortgage loans, personal unsecured loans, secured car loans, and small business loans. The minimum investment in one loan is EUR 10. Loan originators, on the other hand, by connecting to the Mintos platform get an instant access to investors that are looking to purchase loans.
Twino, a privately-owned marketplace lender operating across 7 countries. The company, previously known as Finabay, started operations in 2009 in Latvia and has originated over EUR 240 million in unsecured consumer loans since then. In 2015, TWINO launched an investment marketplace, offering investors from across Europe the opportunity to earn premium returns by investing in unsecured consumer loans originated by its daughter companies in Poland, Georgia and Denmark. In combination with the company's strong management team, local presence and proprietary scoring models, the investment marketplace fuels the growth of the company in the existing markets, as well as its geographical expansion.
Bondora, a leading peer-to-peer lending platform for investing in European non-bank personal loans. All loans are issued by our mother company Bondora AS that retains a share of risk in all loans it sells through Bondora.com marketplace.

Een overzicht van crowdfunding platforms staat op wikipedia.
Risico
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Projecten kunnen failliet gaan. Dan ben je meestal al je geld kwijt!
Crowdfunding heeft een hoger risico op verlies dan sparen en beleggen in aandelen.
Informeer jezelf goed over de risico's, spreid je geld over meerdere projecten en over meerdere platformen en investeer alleen kleine bedragen.

Bij sommige crowdfundplatformen moet ook rekening gehouden worden met het risico dat het crowdfundplatform failliet kan gaan. Dit is minder van belang bij diverse platforms die via een derdenrekening werken en waar de contracten direct afgesloten worden tussen lener en verstrekker.
Zekerheden
SPOILER
Crowdlending is risicovol!
Als je je geld uitleent wil je de beste zekerheid dat je het terug krijgt. Alleen 100% zekerheid dat je je geld behoud heb je als je niets uitleent! In alle andere gevallen kan je je geld kwijtraken.

Hoe kan je nu aan een project zien of het een project is met risico's die aanvaardbaar zijn:

o Eerst kijk je naar de primaire zaken. Hoe staat het met het eigen vermogen, hoe is het eigen vermogen opgebouwd, hoe zit het met de solvabiliteit, liquiditeit en winstgevendheid nu en in de toekomst. Is er een non-ontrekkingsverklaring t.a.v. de hoogte van de solvabiliteit? Zijn er nog meer leninggevers in het spel en wat zijn hun rechten? Tekenen alle B.V.'s van de eigenaren mee met de lening overeenkomst? Of wordt er nu juist een belangrijke vergeten zodat de ondernemer makkelijk verder kan zonder de lening af te lossen? Zijn de mensen bekwaam? Bestaat het bedrijf al langer of is het een starter? Zijn de prognoses reëel of gaat men er met de hockeystick methode tegenaan. Je moet er achter zien te komen of de lening bij een reële bedrijfsvoering en ook met een beetje tegenwind terug betaald kan worden. Platformen kunnen je helpen bij dit onderzoek met hun ratings en rapporten echter de praktijk heeft geleerd dat deze hulpmiddelen van platformen niet altijd kloppen en soms zelfs er geheel naast zitten. Je bent dus altijd zelf verantwoordelijk voor je beslissing om te kijken naar deze primaire zekerheid heeft het bedrijf of particulier genoeg mogelijkheden om de lening terug te betalen.

o De secundaire zekerheden. Wat krijg ik nog terug als er te veel tegenwind is en de lening nemer de lening niet meer kan terug betalen. Als een lening nemer zijn schulden niet meer kan betalen gaat hij in de meeste gevallen failliet. Daar er dan meestal preferente schuldeisers zijn ( fiscus, UWV en pandhouders) blijft er in het algemeen niets over uit de failliete boedel voor de CF geld uitlener zonder zekerheden. Daarom eisen sommige platformen extra (secundaire) zekerheden voor als de lening nemer niet meer aan zijn verplichtingen voldoet om toch nog een deel van de geleende bedrag terug te kunnen betalen aan de CF geld uitlener. Welke zeker heden praten we dan over:
o Hoofdelijke aansprakelijkheid van de eigenaren (materieel of moreel)
o Borgstellingen van personen voor een bepaald bedrag (materieel of moreel)
o Hypothecaire zekerheden op onroerend goed of schepen
o Verpanding van inventaris, machines, voorraad, debiteuren, contracten etc
Zekerheden dienen zo hard mogelijk te zijn, door hier op het forum mee te lezen leer je welke zekerheden hard zijn. Harde zekerheden verkleinen het risico en kunnen er voor zorgen dat je een deel van je geld alsnog terug krijgt.

Een voorbeeld van een boterzachte zekerheid:
De heer x geeft een borgstelling af van 100.000 euro. Deze borg stelling is op dit moment van morele aard. (Hier staat dus de heer x garant voor 100K maar x heeft niets)

Een voorbeeld van een harde zekerheid:
De heer x heeft een huis dat een maand geleden getaxeerd is op een waarde van 210.000 euro. Dit huis is op dit moment niet hypothecair belast. Voor de deelnemers aan deze lening wordt een eerste hypotheek afgegeven van 100K (100K is de grootte van de lening) aan de stichting zekerheden van het platform. De 1e hypotheek wordt via de notaris geregeld en het platform betaald pas uit na registratie van de hypotheek.

Hier een link naar een beschrijving van als het mis gaat en hoe een platform dat kan afhandelen. Dit https://www.aygodutch.com/als-het-mis-gaat/ is een voorbeeld van een platform dat de afhandeling redelijk/tot goed voor elkaar heeft. Je kan hier ook lezen hoe de volgorde van afhandeling is van zekerheden bij een faillissement. Let op! Niet alle platformen hebben deze afhandeling goed voor elkaar. Ook de communicatie aangaande mislukte projecten en het uitwinnen van de zekerheden laat vaak te wensen over.
Effectieve rente
SPOILER
Geldvoorelkaar (GVE) bruto rente-0,6% = netto rente
Collin Crowdfund (CCF) bruto rente-1,04%* = netto rente
Funding Circle (FNC) bruto rente -1,0% = netto rente
KapitaalOpMaat (KOM) netto rendement* fluctueert met looptijd**
Lendahand (LDH) bruto rente = netto rente
Investormatch (IVM) bruto rente = netto rente
Horecacrowdfunding (HCN) netto rendement fluctueert met looptijd**
SamenInGeld (SIG) bruto rente -0.30% = netto rente
NewFunding
Bouwaandeel (BAD) bruto rente = netto rente
Crowdestate netto rendement fluctueert met looptijd**
CrowdAboutNow (CAN) bruto rente = netto rente
Waardevoorjegeld bruto rente -1,0% = netto rente
Capital circle
Moneybrothers netto rendement fluctueert met looptijd**
Lendico bruto rente -1,0% = netto rente
Aygo!Dutch (AGD) netto rendement fluctueert met looptijd**
NPEX
Zonnepanelendelen
OnePlanetCrowd
GreenCrowd
Duurzaam investeren netto rendement fluctueert met looptijd**
Doorgaan

* Door veel te investeren krijg je een korting op de standaard fee. Door de korting op de fee neemt je netto rendement toe.
** Hoe langer de lening loopt hoe kleiner het verschil tussen bruto en netto. Bijvoorbeeld:
==> 36 maanden bruto rente - 0,6%= netto rente
==> 60 maanden bruto rente - 0,3%= netto rente.

Nominale en effectieve rente bij annuïtaire lening:
Sommige Platformen geven het nominale (GvE) en andere het effectieve rente percentage (KOM, AGD, FNC, ...) op. In de effectieve rente wordt niet 1x per jaar de volledige rente vergoed maar elke maand 1/12. Bij gelijk rentepercentage krijg je bij effectieve rente meer dan bij nominaal voor je investering per jaar.

Precies omrekenen:
http://www.berekenhet.nl/berekenen/nominale-rente.html
http://www.berekenhet.nl/berekenen/effectieve-rente.html
Belastingen en de belastingdienst
SPOILER
Bent u particulier? In vrijwel alle gevallen valt de waarde van de lening - het saldo - in "box 3 voor de inkomstenbelasting. Dat betekent dat u het saldo moet opgeven bij uw aangifte inkomstenbelasting. Net zoals u dit doet met het saldo van uw bankrekening (saldo = waarde per 1 januari van het jaar waarover de belastingopgave wordt gedaan). De rente hoeft niet te worden opgegeven, tenzij deze wordt bijgeschreven bij het banksaldo.

Er kan een uitzondering worden gemaakt op bovenstaande als u als particulier (volgens de fiscus) aan meer dan normaal vermogensbeheer doet. Raadpleeg bij vragen hierover uw belastingadviseur.

Bent u ondernemer en handelt u vanuit een zakelijk account? Voor ondernemers/bedrijven die in het kader van hun onderneming handelen, vormt het uitgeleende bedrag een (vreemd vermogen) vordering die op de balans gezet moet worden. Ontvangen rente behoort tot het resultaat (de winst). Voor IB ondernemers wordt de winst belast in box 1, voor BVs valt e.e.a. onder de vennootschapsbelasting. Indien de lening onverhoopt niet kan worden afgelost, kan afgewaardeerd worden ten laste van de winst.

Zie hiervoor ook: WGR / Crowdfunden en de belastingdienst Zeker weten? Bel dan zelf de belastingdienst.
Kan ik wat aan het CF uitlenen overhouden?
SPOILER
Kan ik wat aan Crowdfunding leningen overhouden of kan ik mijn geld beter op een andere manier beleggen, sparen of misschien nog beter uitgeven of in de oude sok stoppen?
Dat is natuurlijk altijd de grote vraag. Onderstaande globale NRDZ sigarendoos berekening kan je helpen je koers te bepalen.

40 echte defaults van 1100 projecten bij GVE, KOM, CCF, HCN is op dit moment (december 2015) de beste schatting. Dus zo'n 3.6% van alle projecten is vroegtijdig definitief gestopt met betalen.

Bierviltjes berekening bij random gespreide investering in projecten:
• 100.000 euro geïnvesteerd gespreid over alle projecten
• Opgegeven rente gemiddeld over alle projecten 7%
• Gemiddelde looptijd 4 jaar
• Rente te ontvangen over de gehele looptijd is dus ongeveer 14000 euro
• Fee gemiddeld 1% is ongeveer 1000 euro
• Default gemiddeld na 0.37 deel looptijd. (berekend uit de huidige bekende defaults)
• Default verlies inleg exclusief rente verlies 0.63 * 3600 euro is ongeveer 2300 euro
• Rente verlies defaults ongeveer 300 euro

Wat hou je dus over? Ongeveer 10000 euro oftewel ongeveer 5% netto per jaar over uitstaand kapitaal.

Kanttekeningen:
• 3.6% is het default percentage in aantal op dit moment. In geld ligt het iets hoger daar grotere projecten eerder in default gaan als projecten met een kleine geldswaarde.
• 3.6% default zou over de gehele looptijd van de fictieve investering van 100000 euro zomaar het dubbele of meer kunnen worden gezien de fase waarin de meeste van de 1100 projecten zich bevinden.
• Als default percentage verdubbelt dan hou je ongeveer 7500 euro over is zo'n 3.75 % netto rente per jaar over uitstaand kapitaal.
• Nog steeds 2.25% meer dan bij een deposito van 2 tot 4 jaar die op dit moment ongeveer 1.5% doen.
• Heb je 12% tot 13% van je initiële projecten in default dan speel je nog steeds quite t.o.v een deposito. Je moet dan wel kans zien je te verbeteren anders kan je beter stoppen en je geld op de bank zetten.

Crowdfunding heeft wel meer risico, met veel meer werk, maar ook met meer fun. Je kan benchmarken tegen de gemiddelden en kijken of je het zelf beter doet met het selectief uitzoeken van projecten.

Als je het goed doet beloning in extra rendement en een schouderklopje van je zelf.

Deze bierviltjes berekening geeft een aardige indicatie. Wil je het precies uitrekenen dan kan dat natuurlijk en ik zou zeggen doe je best een excel sheet is geduldig. Wil je het echt precies weten dan moet je wachten tot je projecten klaar zijn met aflossen want ook in de laatste maand van een lening kan er een ongelukje gebeuren.
Projecten met problemen
SPOILER
Aangezien vooralsnog te weinig openheid wordt gegeven over projecten in problemen en defaults door de platformen, hieronder een onvolledige lijst van projecten met problemen van GvE, KOM, CCF, HCN, FNC, AGD, IVM

Bij bedrijven met naam XXXXXXXXXXXX zijn er nog mogelijkheden dat het goed komt. Er is een nieuwe categorie problemen aangemeld maar betaald nog conform contract. Ook bij de andere projecten met naam genoemd kan nog steeds uitwinning plaats vinden uit boedel of persoonlijke aansprakelijkheid. Heb je info over defaults die niet vermeld staan of zich niet lenen voor een post op het forum dan graag een PM naar NRDZ. Zie je fouten in de lijst dan ook graag je opmerkingen.

347cs92.jpg

Projecten in problemen grafisch weergegeven per 03-12-2015 en per 11-01-2017.

2itq9ns.jpg

Note: de gegevens zijn zo goed mogelijk verzameld maar kunnen fouten bevatten.
Statistieken
SPOILER
knthaq5hsdpoo.png

ltgcqfozqil.png

b9xpgb4th6t.png

lgc1egyfrsa.png

q5mdvthquyz.png

Punt van orde:
We hebben gemerkt dat elk platform helaas wel eens een betaling een paar dagen te laat doet. Dit is vervelend, maar mag de discussies niet gaan overheersen. We hebben daarom besloten alleen achterstanden van meer dan 3 werkdagen hier op het forum te melden.

Disclaimer: de informatie in dit topic is hoogstens informatief. Informeer je altijd goed zelf voordat je investeert. Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
InvestorWdinsdag 5 september 2017 @ 16:38
Bij KOM weer een project in de problemen, maar vooralsnog lijkt de persoon zijn verantwoordelijkheden serieus te nemen:
SPOILER
Beste investeerders,

In 2016 heeft Top van Holland de voorbereidingen getroffen om het aanbod van producten verder uit te breiden met verzekeringen en hypotheken. Hiermee zou een gedegen portefeuille worden opgebouwd en Top van Holland zou daarmee de klant op alle gewenste onderdelen kunnen bedienen.
Hiervoor was een uitbreiding nodig van de AFM vergunning met het onderdeel hypotheken waartoe mijn compagnon is gediplomeerd, en er was een uitbreiding nodig op het personele vlak voor het onderdeel verzekeringen.
Met de financiering via Kapitaal Op Maat is voorzien in de behoefte voor de personele uitbreiding per 1 januari 2017 en is geïnvesteerd in de AFM vergunning inclusief hypotheken.

De directe omzet uit hypotheken zou dienen te zorgen voor de liquiditeit om te kunnen bouwen op gebied van verzekeringen, energie en andere zaken.
In 2017 zijn wij enthousiast en vol gas van start gegaan om dit alles te realiseren en ondanks een aantal tegenvallers binnen de afdeling hypotheken leek dit alles onverminderd te gaan lukken.

In Juli 2017 ben ik echter door de AFM geïnformeerd over diverse zaken betreffende mijn compagnon die een toekenning van een vergunning inclusief hypotheken in de weg staat. Nader en diepgaander onderzoek heeft aanvullende informatie opgeleverd die voor mij niet verenigbaar zijn met de gewenste integriteit binnen de onderneming, waardoor een verdere samenwerking met mijn compagnon voor mij niet langer wenselijk en raadzaam was, waarop ik deze dan ook helaas heb moeten beëindigen.
In de afgelopen weken is de ontstane situatie binnen Top van Holland uitvoerig geëvalueerd en heb ik moeten constateren dat zonder omzet uit hypotheken het minimaal anderhalf jaar zal duren om op de onderdelen verzekeringen en energie een portefeuille op te bouwen die voldoende is om de lopende verplichtingen en salarissen te kunnen voldoen. Top van Holland heeft echter onvoldoende financiële middelen om alle verplichtingen gedurende deze opbouw periode te kunnen waarborgen. Hierop heb ik de beslissing genomen om de huidige portefeuille inclusief de medewerker assurantiën onder te brengen bij een andere partij en de activiteiten op gebied van assurantiën en hypotheken te beëindigen.
Vanaf nu zal ik mij met Top van Holland gaan richten op mijn eigen expertisegebieden "Energie & Duurzame energie oplossingen", "VVE beheer & Administratie" en "bedrijfskundige zaken" om daarmee de portefeuille en het klantenbestand verder uit te breiden en omzet te genereren. De kosten zullen op zoveel mogelijk vlakken worden gereduceerd.
Ik vindt het mijn persoonlijke verantwoording om de zaken op een dusdanig wijze voort te zetten dat ik kan voldoen aan alle verplichtingen die zijn aangegaan. Vooralsnog kan ik aan mijn renteverplichtingen voldoen maar is aflossen niet mogelijk. In overleg met Kapitaal Op Maat zal ik zo spoedig mogelijk en structurele oplossing aan u voorleggen.
en daarbij een aanvulling van KOM
SPOILER
Vanuit KOM willen wij hieraan toevoegen dat ondernemer proactief contact heeft gezocht met KOM om ons te informeren. Vanuit de St. Zekerheden KOM stellen wij voor om ondernemer een aflossingsvrije periode van 3 maanden te gunnen waarin hij zijn businessplan kan aanpassen aan de nieuwe situatie. Wij zullen dit gewijzigde businessplan laten beoordelen waaruit een aangepaste annuïteit zal volgen, waarmee het restant van de lening kan worden voldaan.
Horsemendinsdag 5 september 2017 @ 17:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 16:38 schreef InvestorW het volgende:
Bij KOM weer een project in de problemen, maar vooralsnog lijkt de persoon zijn verantwoordelijkheden serieus te nemen:
SPOILER
Beste investeerders,

In 2016 heeft Top van Holland de voorbereidingen getroffen om het aanbod van producten verder uit te breiden met verzekeringen en hypotheken. Hiermee zou een gedegen portefeuille worden opgebouwd en Top van Holland zou daarmee de klant op alle gewenste onderdelen kunnen bedienen.
Hiervoor was een uitbreiding nodig van de AFM vergunning met het onderdeel hypotheken waartoe mijn compagnon is gediplomeerd, en er was een uitbreiding nodig op het personele vlak voor het onderdeel verzekeringen.
Met de financiering via Kapitaal Op Maat is voorzien in de behoefte voor de personele uitbreiding per 1 januari 2017 en is geïnvesteerd in de AFM vergunning inclusief hypotheken.

De directe omzet uit hypotheken zou dienen te zorgen voor de liquiditeit om te kunnen bouwen op gebied van verzekeringen, energie en andere zaken.
In 2017 zijn wij enthousiast en vol gas van start gegaan om dit alles te realiseren en ondanks een aantal tegenvallers binnen de afdeling hypotheken leek dit alles onverminderd te gaan lukken.

In Juli 2017 ben ik echter door de AFM geïnformeerd over diverse zaken betreffende mijn compagnon die een toekenning van een vergunning inclusief hypotheken in de weg staat. Nader en diepgaander onderzoek heeft aanvullende informatie opgeleverd die voor mij niet verenigbaar zijn met de gewenste integriteit binnen de onderneming, waardoor een verdere samenwerking met mijn compagnon voor mij niet langer wenselijk en raadzaam was, waarop ik deze dan ook helaas heb moeten beëindigen.
In de afgelopen weken is de ontstane situatie binnen Top van Holland uitvoerig geëvalueerd en heb ik moeten constateren dat zonder omzet uit hypotheken het minimaal anderhalf jaar zal duren om op de onderdelen verzekeringen en energie een portefeuille op te bouwen die voldoende is om de lopende verplichtingen en salarissen te kunnen voldoen. Top van Holland heeft echter onvoldoende financiële middelen om alle verplichtingen gedurende deze opbouw periode te kunnen waarborgen. Hierop heb ik de beslissing genomen om de huidige portefeuille inclusief de medewerker assurantiën onder te brengen bij een andere partij en de activiteiten op gebied van assurantiën en hypotheken te beëindigen.
Vanaf nu zal ik mij met Top van Holland gaan richten op mijn eigen expertisegebieden "Energie & Duurzame energie oplossingen", "VVE beheer & Administratie" en "bedrijfskundige zaken" om daarmee de portefeuille en het klantenbestand verder uit te breiden en omzet te genereren. De kosten zullen op zoveel mogelijk vlakken worden gereduceerd.
Ik vindt het mijn persoonlijke verantwoording om de zaken op een dusdanig wijze voort te zetten dat ik kan voldoen aan alle verplichtingen die zijn aangegaan. Vooralsnog kan ik aan mijn renteverplichtingen voldoen maar is aflossen niet mogelijk. In overleg met Kapitaal Op Maat zal ik zo spoedig mogelijk en structurele oplossing aan u voorleggen.
en daarbij een aanvulling van KOM
SPOILER
Vanuit KOM willen wij hieraan toevoegen dat ondernemer proactief contact heeft gezocht met KOM om ons te informeren. Vanuit de St. Zekerheden KOM stellen wij voor om ondernemer een aflossingsvrije periode van 3 maanden te gunnen waarin hij zijn businessplan kan aanpassen aan de nieuwe situatie. Wij zullen dit gewijzigde businessplan laten beoordelen waaruit een aangepaste annuïteit zal volgen, waarmee het restant van de lening kan worden voldaan.
Een nette uitleg en positief dat de ondernemer zichzelf heeft gemeld. Ik denk dat de investeerders die hier inzitten weinig anders kunnen doen dan als er een dergelijk voorstel komt akkoord te gaan. Buiten HA zijn er geen zekerheden van echte/enige waarde.
djh77dinsdag 5 september 2017 @ 19:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 05:22 schreef djh77 het volgende:
De extra 6 dagen heeft TapeMyDay niet geholpen. Project is niet tot stand gekomen. En daarmee het reeds volgeschreven project van 400k ook niet:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16489
Project is toch van stand gekomen (tegen het bedrag dat tot gisteren is opgehaald)
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16489
Dwarsindewegdinsdag 5 september 2017 @ 21:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 19:18 schreef djh77 het volgende:

[..]

Project is toch van stand gekomen (tegen het bedrag dat tot gisteren is opgehaald)
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16489
Beginnen met bijna 150 duizend euro minder dan gepland lijkt mij vragen om problemen. Raar dat GvE hiermee akkoord gaat toch? Want dit betekent fors meer risico voor de mensen die hebben ingeschreven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Dwarsindeweg op 05-09-2017 21:56:04 ]
Appeltje58dinsdag 5 september 2017 @ 22:40
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 september 2017 21:46 schreef Dwarsindeweg het volgende:

[..]

Beginnen met bijna 150 duizend euro minder dan gepland lijkt mij vragen om problemen. Raar dat GvE hiermee akkoord gaat toch? Want dit betekent fors meer risico voor de mensen die hebben ingeschreven.
GvE heeft de eenmalige succesfee binnen en dat is het belangrijkste voor GvE
dyna18woensdag 6 september 2017 @ 00:02
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 september 2017 14:10 schreef jsuijker het volgende:
Ik zie veel suggestie voor/over SiG.
Dat er onderscheid is tussen garant staan voor het hele bedrag of niet, is naar mijn idee logisch. Dat dit tussentijds bij een project ingebracht wordt zonder de kleinere investeerders te laten profiteren is naar mijn idee wel fout.

Over de mail contact gehad en SiG geeft ook aan dat andere inzichten interessant zijn en meegenomen worden in overwegingen.

Ik geloof dat iemand had aangegeven dat zij ook meelezen hier maar bij (serieuze) suggesties zou een mailtje ook geen kwaad kunnen en mogelijk kan dit invloed hebben op projecten in het vervolg.

Ze staan je netjes en duidelijk te woord en staan dus open voor suggesties. Iets waar andere platforms een voorbeeld aan kunnen nemen
Inderdaad, dat is ook mijn indruk, dat men bij SiG openstaat voor feedback. Dat kan per mail, telefoon, etc.
Vooral graag horen ze feedback wanneer een project juist erg snel of erg langzaam vol loopt waarom dat is.

MBT de fundingzekerheid mist er echter nog 1 component in alle geopperde oplossingen. Namelijk dat de leningnemer alleen bereidt is extra te betalen als hij 100% zekerheid krijgt dat de lening vol komt en hij tijdig over het geld kan beschikken.
Oplossingen waarbij iedereen er een half procent bij krijgt zijn leuk (vind ik ook leuk), maar bieden geen zekerheid.

[ Bericht 12% gewijzigd door dyna18 op 06-09-2017 00:27:26 ]
dyna18woensdag 6 september 2017 @ 00:07
Ik ben echt helemaal klaar met KOM.
Op geen enkele wijze wordt er door hun op mijn e-mails gereageerd. Ik wordt gewoon bruutweg genegeerd. Naar zo'n partij ga je toch niet je geld overmaken?
Het lijkt erop dat zodra ze je geld hebben kun je wat KOM betreft in de stront zakken....

Ik zal in ieder geval geen cent meer bij KOM investeren. Jammer dat het niet mogelijk is om mijn geld daar weg te halen. Deze minachting van hun investeerders is stuitend.

Als mensen hier nog tips hebben over wat te doen...
komradwoensdag 6 september 2017 @ 02:59
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 00:07 schreef dyna18 het volgende:
Ik ben echt helemaal klaar met KOM.
Op geen enkele wijze wordt er door hun op mijn e-mails gereageerd. Ik wordt gewoon bruutweg genegeerd. Naar zo'n partij ga je toch niet je geld overmaken?
Het lijkt erop dat zodra ze je geld hebben kun je wat KOM betreft in de stront zakken....

Ik zal in ieder geval geen cent meer bij KOM investeren. Jammer dat het niet mogelijk is om mijn geld daar weg te halen. Deze minachting van hun investeerders is stuitend.

Als mensen hier nog tips hebben over wat te doen...
je kunt een klacht indienen bij de directie. Als ze daar niet fatsoenlijk op reageren kun je het vervolgens voorleggen aan het Kifid.
Horsemenwoensdag 6 september 2017 @ 06:57
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 02:59 schreef komrad het volgende:

[..]

je kunt een klacht indienen bij de directie. Als ze daar niet fatsoenlijk op reageren kun je het vervolgens voorleggen aan het Kifid.
Die weg zou ik ook bewandelen. Uit ervaring weet ik dat ze dit niet leuk vinden en dan (tot nu toe) alsnog je vragen gaan beantwoorden. Jammer dat het zo moet, want dit kost klauwen vol tijd. Teleurstellend dat ze niet beter met hun investeerders omgaan. Het gaat uiteindelijk wel om hun geld namelijk.
dyna18woensdag 6 september 2017 @ 08:39
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 02:59 schreef komrad het volgende:

[..]

je kunt een klacht indienen bij de directie. Als ze daar niet fatsoenlijk op reageren kun je het vervolgens voorleggen aan het Kifid.
Hoe kun je die indienen? Op mijn emails wordt namelijk niet gereageerd.
gaanmetdiebanaanwoensdag 6 september 2017 @ 08:44
Artikel in de Volkskrant.

SPOILER
Strengere regels nodig om crowdfunding te laten groeien

Er zijn zorgen over snelle groei crowdfunding, waar nog weinig regels voor gelden

De AFM heeft deze zomer de regels voor crowdfunding aangescherpt. Volgens de brancheorganisatie is dat pleisters plakken. Er moeten duidelijke regels komen voor alle platforms die bemiddelen bij leningen aan het mkb. Door Frank van Alphen Illustratie Peter van Hugten

Door: Frank van Alphen 6 september 2017, 02:00

https://s.vk.nl/s-a4515087/
'Ik heb geld gestoken in zo'n 150 projecten', zegt Lex van Teeffelen, lector financiering aan de Hogeschool Utrecht. 'Dat doe ik om twee redenen. Ten eerste omdat crowdfunding een uitstekend alternatief is voor kredietverstrekking via de bank. Het is ook leuk geld uit te lenen aan ondernemers met een goed plan en daar een redelijke vergoeding voor te krijgen. Ten tweede wil ik narekenen of de claims over behaalde rendementen van de crowdfundingplatforms wel kloppen. Dat doen ze soms niet. De rendementen zijn lager dan wordt voorgespiegeld.'

In mijn portefeuille stuit een op de vijf ondernemers op onverwachte problemen en betaalt later af

Volgens Van Teeffelen moeten beleggers zich niet verkijken op rentepercentages van 7 procent of meer die doorgaans worden geboden. 'Het rendement over je ingelegde geld is sowieso lager omdat gedurende de looptijd wordt afgelost. Je ontvangt rente over een steeds kleiner bedrag. Verder moet je rekening houden met faillissementen waarbij je hoogstens een deel van je geld terugkrijgt. In mijn portefeuille stuit een op de vijf ondernemers op onverwachte problemen en betaalt later af; een op de tien kan niet afbetalen.'

Profiel van de crowdfunder

De gemiddelde crowdfunder is een goed opgeleide mannelijke 50-plusser, blijkt uit AFM-onderzoek. Het inkomen is vaak minstens driemaal modaal en op de bank staat ruim 50.000 euro. Ze hebben ervaring met beleggen en weten dat spreiden belangrijk is. Ze lenen geld uit aan tientallen ondernemers en bouwen hun portefeuille steeds verder uit.

Wie wil weten hoeveel bedrijven sneuvelen, moet flink zoeken op de platforms. De percentages geldleners die in de problemen komen, lopen enorm uiteen. Zo meldt platform Symbid dat bijna 12 procent de eindstreep niet heeft gehaald. Andere platforms noemen percentages tussen de 2 en 4 procent. 'Die getallen zeggen niet alles', waarschuwt Van Teeffelen. 'Als een platform snel groeit is het percentage laag, om pas na twee tot drie jaar flink te stijgen.'

Crowdfunding is de afgelopen vijf jaar gegroeid naar een inleg van zo'n 200 miljoen euro per jaar voor duizenden mkb'ers. De meeste leningen en soms aandelen lopen via bemiddelingsplatforms zoals Collin Crowdfund, Geldvoorelkaar en Oneplanetcrowd. Die platforms selecteren de voorstellen van ondernemers en verzorgen de administratieve afhandeling. Ze leven van een percentage van het ingelegde geld.

Halsoverkop intekenen
Particulieren nemen in korte tijd beslissingen over riskante investeringen

De AFM maakt zich zorgen over de snelle groei van crowdfunding, waar nog weinig specifieke regels voor gelden. Een van de zorgpunten is dat particulieren halsoverkop intekenen op projecten. Veel leningen zijn binnen 24 uur volgeschreven. Neem het horeca-echtpaar Reinier en Jolanda Boers, dat een restaurant wil openen in 's Gravenzande. Ze komen 225.000 euro tekort. Hun lening stond onlangs op Collin Crowdfund en was binnen een uur volgeboekt door 252 geldschieters. Die hopen de komende 66 maanden 8,5 procent rente te ontvangen over hun lening.

Volgens de AFM, die vorige maand een rapport over crowdfunding publiceerde, is dit het gevolg van de schaarste aan projecten. Hierdoor nemen particulieren in korte tijd beslissingen over riskante investeringen. Om beleggers meer bedenktijd te geven, moeten platforms van de AFM hun voorstellen 48 uur van tevoren op hun site zetten. Daarnaast hebben beleggers tot 24 uur na hun toezegging de mogelijkheid terug te komen op hun investeringsbeslissing. In de praktijk gebeurt dat laatste zelden, blijkt uit het AFM-onderzoek.

Nu is het moment aangebroken dat er wettelijke regels komen voor alle platforms. Wij lopen voorop door onszelf regels op te leggen

Experimenteren
'Dit soort maatregelen is ad hoc pleisters plakken', stelt Simon Douw van branchevereniging Nederland Crowdfunding. 'Ik ben blij dat we de afgelopen jaren veel vrijheid hebben gehad om te experimenteren. Nu is het moment aangebroken dat er wettelijke regels komen voor alle platforms. Wij lopen voorop door onszelf regels op te leggen.'

'Een belangrijke regel is dat in geval van een faillissement van het platform de investeerders worden beschermd', zegt Van Teeffelen. 'Het gaat niet zozeer om hun geld - dat zit bij de ondernemers - maar om de administratie. Het leed is niet te overzien als een platform omvalt en de hele administratie wegvalt. Bedrijven kunnen niet meer aflossen en beleggers zijn hun overzicht kwijt. Platforms moeten zorgen dat hun administratie door een ander platform kan worden overgenomen. Een aantal platforms heeft dat al afdoende geregeld.'

De nieuwe regels moeten zijn toegesneden op crowdfunding, vinden Douw en Van Teeffelen. 'Bankregels waarbij platforms buffers moeten aanhouden, slaan de plank mis. Bij crowdfunding is dat juist niet nodig', aldus Van Teeffelen. 'Er moet ook een helder vergunningsstelsel komen voor platforms. Dan voorkom je dat platforms kunnen schermen met te hoge nettorendementen.'

De regels zijn volgens Van Teeffelen ook nodig om verdere groei mogelijk te maken. 'In Engeland, Frankrijk en Duitsland is er een wettelijk raamwerk voor crowdfunding. Dat maakt crowdfunding aantrekkelijk voor grote beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars.'

De AFM laat weten dat het positief is dat de sector zelf vraagt om wetgeving. 'Wij hebben ook een oproep gedaan voor wetgeving', aldus de toezichthouder.
gaanmetdiebanaanwoensdag 6 september 2017 @ 08:48
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 08:39 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Hoe kun je die indienen? Op mijn emails wordt namelijk niet gereageerd.
https://www.kapitaalopmaat.nl/Contact

SPOILER
Heeft u een klacht?

Wij stellen het op prijs wanneer u ons uw klacht wilt melden, dat biedt ons de kans u een oplossing te bieden en onze dienstverlening te verbeteren.

Neem contact op met Kapitaal Op Maat. Dat kan:

1. Telefonisch: Als u een klacht heeft, neem dan eerst contact op met Kapitaal Op Maat. Bel ons op telefoonnummer 0157600019. Wij staan u graag te woord op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
2. Online: Stuur een e-mail met uw klacht naar Pim van de Velde
3. Post: Stuur uw brief naar:
Kapitaal Op Maat BV
T.a.v. Pim van de Velde (directeur)
Delftechpark 11
2628 XJ Delft

Om uw klacht snel in behandeling te kunnen nemen vragen wij u onderstaande gegevens, voor zover beschikbaar, te vermelden:
- Uw klantnummer
- naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres;
- een duidelijke omschrijving van de inhoud van de klacht;
- eventuele bijlagen die de klacht onderbouwen.

Wat gebeurt er daarna?
Ons streven is uw klacht binnen 5 werkdagen af te handelen. De uiterlijke oplostijd is 4 weken. Als wij niet in staat zijn uw klacht binnen 5 werkdagen af te handelen ontvangt u hierover bericht waarin de verwachte behandelingstermijn wordt aangegeven.

Is uw klacht hierna nog niet opgelost?
Als de directie van Kapitaal Op Maat uw klacht niet naar tevredenheid oplost, kunt u terecht bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid). Dat kan tot uiterlijk drie maanden nadat de directie van Kapitaal op Maat haar definitieve standpunt aan u bekend heeft gemaakt.
Bij Kifid kunnen consumenten terecht als zij klachten hebben. Kifid behandelt de klacht op een onafhankelijke en onpartijdige wijze.
Kijk voor meer informatie over de procedure bij het Kifid op www.kifid.nl of neem contact op via:

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid)
Postbus 93257 - 2509 AG Den Haag
Telefoon: 070 – 333 8 999


[ Bericht 3% gewijzigd door gaanmetdiebanaan op 06-09-2017 09:09:07 ]
djh77woensdag 6 september 2017 @ 09:22
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 00:07 schreef dyna18 het volgende:
Ik ben echt helemaal klaar met KOM.
Op geen enkele wijze wordt er door hun op mijn e-mails gereageerd. Ik wordt gewoon bruutweg genegeerd. Naar zo'n partij ga je toch niet je geld overmaken?
Het lijkt erop dat zodra ze je geld hebben kun je wat KOM betreft in de stront zakken....

Ik zal in ieder geval geen cent meer bij KOM investeren. Jammer dat het niet mogelijk is om mijn geld daar weg te halen. Deze minachting van hun investeerders is stuitend.

Als mensen hier nog tips hebben over wat te doen...
Antwoord van KoM zal zijn:
We hebben de "afspraak" dat we mails van individuele investeerders met inhoudelijke vragen niet in behandeling nemen. Niet inhoudelijke vragen worden binnen 24 uur beantwoord. Voor projecten met problemen sturen we eens in de 4 weken een update.

Klacht afgehandeld....
Horsemenwoensdag 6 september 2017 @ 09:36
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 09:22 schreef djh77 het volgende:

[..]

Antwoord van KoM zal zijn:
We hebben de "afspraak" dat we mails van individuele investeerders met inhoudelijke vragen niet in behandeling nemen. Niet inhoudelijke vragen worden binnen 24 uur beantwoord. Voor projecten met problemen sturen we eens in de 4 weken een update.

Klacht afgehandeld....
Dat is mooi. En dan door naar het Kifid.

Daar je goed onderbouwde klacht neerleggen, al dan niet met een schadeclaim. Die eventuele schadeclaim moet je natuurlijkt ook opnemen in de KoM klachtenbrief.
djh77woensdag 6 september 2017 @ 09:44
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 09:36 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dat is mooi. En dan door naar het Kifid.

Daar je goed onderbouwde klacht neerleggen, al dan niet met een schadeclaim. Die eventuele schadeclaim moet je natuurlijk ook opnemen in de KoM klachtenbrief.
Dan moet de klacht niet gaan over het niet antwoorden van mails, maar dan moeten we kijken welke schade er is. Ben wel benieuwd welke vordering zou ingediend moeten worden die tot uitbetaling van schade zal leiden.
william0199woensdag 6 september 2017 @ 10:41
De betalingen van KOM zijn bij mij al binnen. Het zijn weer de bekende met 1 nieuwe waarvan ik de betaling mis:
SPOILER
Tropisch fruit & paddestoelen / Lodge Trading Company / Dierservice Nederland (nieuw)
bleyenburgwoensdag 6 september 2017 @ 11:01
een eventueel probleem bij
SPOILER
dierservice
zou mij niks verbazen.

die nieuw op knab: rhumaa kleding is serieus heading for disaster.
omzet van nog geen 2 ton en een bla bla verhaal.
luchtfietsers.
Die gaat gegarandeerd nat
obligatairewoensdag 6 september 2017 @ 11:13
FNC: Stratenmaker Nieuwe Bedrijfswagen

Typisch een geval van te mooi om waar te zijn....(?).... De crediteurenlast moet worden verlicht terwijl er een current ratio is van bijna 7(!) , een jaarlijkse winst van een ton en een eigen vermogen van een ton. Die wagen dat begrijp ik dan weer wel, maar iets zegt me dat er meer aan de hand is daar in Boxmeer.
obligatairewoensdag 6 september 2017 @ 11:18
https://www.collincrowdfund.nl/dutchdutch/

Dutch Dutch, inmiddels gepubliceerd, voor het archief en gauw vergeten :7

Was dit het laatste project dat nog in de pijplijn zat?
bleyenburgwoensdag 6 september 2017 @ 11:20
die stratenmaker heeft net nieuw bedrijfspand gekocht.
ik vind 'm serieus niet onaardig (garantie tot de deur)
djh77woensdag 6 september 2017 @ 11:20
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 11:18 schreef obligataire het volgende:
https://www.collincrowdfund.nl/dutchdutch/

Dutch Dutch, inmiddels gepubliceerd, voor het archief en gauw vergeten :7

Was dit het laatste project dat nog in de pijplijn zat?
Nee
SPOILER
Horsemenwoensdag 6 september 2017 @ 11:25
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 10:41 schreef william0199 het volgende:
De betalingen van KOM zijn bij mij al binnen. Het zijn weer de bekende met 1 nieuwe waarvan ik de betaling mis:
SPOILER
Tropisch fruit & paddestoelen / Lodge Trading Company / Dierservice Nederland (nieuw)
Aha, eindelijk de eerste achterstand bij de beesten boel. Bij 1 project of meteen bij meerdere?
djh77woensdag 6 september 2017 @ 11:28
Cijfers en KoM het blijft een moeilijk huwelijk (ook na de scheiding met de eerste beoordelaar):
SPOILER
Na overleg met onze accountant kan ik u het volgende melden. Uw vragen zijn volkomen terecht en begrijpelijk en wij hebben gezocht naar een verklaring voor deze verwarring. Dura.... is - zoals ook bij Exsyting bekend - een VOF. In het businessplan van Dura.... is opgenomen dat de overgang naar een B.V. overwogen zal worden. Exsyting is er bij voorbaat van uitgegaan dat Dura.... inmiddels een B.V. is en heeft daar de financiële rapportage op gebaseerd.

Het grote (financiële) verschil tussen beide rechtsvormen is, dat er geen belasting over de winst wordt verwerkt in de cijfers en ook geen personeelskosten voor de firmanten,maar dat de beide firmanten opnames doen uit de winst om hun ondernemersbeloning en inkomstenbelasting over de winst te betalen. Dat is ook de reden dat er grote schommelingen zijn in het eigen vermogen, dat door u als dividend kan worden bestempeld.

Wij betreuren het ten zeerste dat wij zelf ook niet goed genoeg naar deze rapportage hebben gekeken. De omzet en winstdoelstellingen zullen echter ongewijzigd blijven.
obligatairewoensdag 6 september 2017 @ 11:32
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 11:20 schreef bleyenburg het volgende:
die stratenmaker heeft net nieuw bedrijfspand gekocht.
ik vind 'm serieus niet onaardig (garantie tot de deur)
Als we een verpanding kregen op de auto dan deed ik mee, maar dat zit er niet in bij FNC.
Ron1986woensdag 6 september 2017 @ 11:39
quote:
Waarom zie ik dat ander project; wat jij citeert niet op de site (zonder op deze link te klikken)?
escortmk2woensdag 6 september 2017 @ 11:41
een korte toelichting op de cijfers (gestegen schulden en ook vasta activa, dus investering in nieuw pand lijkt aannemelijk) zou handig zijn.

ook ben ik benieuwd hoeveel van de gevraagde 50k opgaat aan de bedrijfsauto. Is dat een gebruikt combootje van 5000 euro of een nieuwe bus van 45k?

zoveel verbetermogelijkheden, maar FNC lijkt er weinig mee te doen, dus ik laat het allemaal lopen in afwachting op betere tijden.
djh77woensdag 6 september 2017 @ 11:54
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 11:39 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Waarom zie ik dat ander project; wat jij citeert niet op de site (zonder op deze link te klikken)?
Het is een innercrowd project. Zal waarschijnlijk morgen of overmorgen voor het brede publiek worden opengesteld. Hier meelezen geeft je een fok-voordeeltje dat je eerder op de hoogte bent.
bleyenburgwoensdag 6 september 2017 @ 12:11
@escortmk2:
leek mij ook aannemelijk en heb het afgecheckt bij FNC
klopt idd.
Heb FNC de suggestie gedaan dit soort dingen in korte voetnoot te gaan vermelden.
bij extreme cijferbewegingen voorkomt een korte toelichting twijfel en speculatie m.i.
ze zouden het meenemen
escortmk2woensdag 6 september 2017 @ 13:01
@bleyenburg: ik was wat cynisch over de vraag of ze iets met die suggesties doen, maar zag zojuist dat er bij https://www.fundingcircle.com/nl/vragen-investeerders toch wat vragen en antwoorden zijn geplaatst die ik een tijdje geleden heb voorgesteld. Dat is een goed begin.
OpDieFietswoensdag 6 september 2017 @ 13:06
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 11:20 schreef bleyenburg het volgende:
die stratenmaker heeft net nieuw bedrijfspand gekocht.
ik vind 'm serieus niet onaardig (garantie tot de deur)
Ik doe hem niet. Cijfers zien er niet slecht uit, maar een zzp-stratenmaker lijkt me een hoog arbeidsongeschiktheidsrisico en ik lees niets over een AOV.
Mbt de cijfers: door aankoop bedrijfspand is in 2106 zijn schuld met +- 130k toegenomen en vaste activa met +-150k, dus hij heeft er +- 20k eigen vermogen ingestopt. Dat betekent dat hij van de 100k winst +- 80k voor privé heeft gebruikt?

edit: hij is al vol
impact9woensdag 6 september 2017 @ 13:15
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 00:07 schreef dyna18 het volgende:
Ik ben echt helemaal klaar met KOM.
Op geen enkele wijze wordt er door hun op mijn e-mails gereageerd. Ik wordt gewoon bruutweg genegeerd. Naar zo'n partij ga je toch niet je geld overmaken?
Het lijkt erop dat zodra ze je geld hebben kun je wat KOM betreft in de stront zakken....

Ik zal in ieder geval geen cent meer bij KOM investeren. Jammer dat het niet mogelijk is om mijn geld daar weg te halen. Deze minachting van hun investeerders is stuitend.

Als mensen hier nog tips hebben over wat te doen...
Ik heb precies hetzelfde, er wordt nergens op gereageerd. Verpandingen zijn niet geregeld. Het is echt een en al drama bij Kapitaal op maat.
BillieCFwoensdag 6 september 2017 @ 14:32
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 13:15 schreef impact9 het volgende:

[..]

Ik heb precies hetzelfde, er wordt nergens op gereageerd. Verpandingen zijn niet geregeld. Het is echt een en al drama bij Kapitaal op maat.
In de OP wordt aangegeven dat KoM 24 probleemprojecten heeft. Hun site geeft aan dat ze 211 projecten succesvol hebben gefund. Betekent dus meer dan 10% met problemen. Ai!
djh77woensdag 6 september 2017 @ 14:55
Nieuwe op CCF:
SPOILER
djh77woensdag 6 september 2017 @ 15:13
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 14:32 schreef BillieCF het volgende:

[..]

In de OP wordt aangegeven dat KoM 24 probleemprojecten heeft. Hun site geeft aan dat ze 211 projecten succesvol hebben gefund. Betekent dus meer dan 10% met problemen. Ai!
En het overzicht in de OP loopt zo'n 8 maanden achter. Dus het zijn er meer dan 24. Zijn trouwens niet allemaal defaults. Ook kleine achterstanden staan op de lijst.

[ Bericht 5% gewijzigd door djh77 op 06-09-2017 15:38:25 ]
ITradewoensdag 6 september 2017 @ 15:15
Nieuwe op FnC
15K
9% risico B
3 Jaar

Bouw Showroom & Aankoop Voorraad
impact9woensdag 6 september 2017 @ 15:18
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 15:13 schreef djh77 het volgende:

[..]

En het overzicht in de OP loopt zo'n 8 maanden achter. Dus het zijn er meer dan 24.
+ het niet regelen van zekerheden gaat dus uitlopen in een drama
dyna18woensdag 6 september 2017 @ 15:41
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 15:18 schreef impact9 het volgende:

[..]

+ het niet regelen van zekerheden gaat dus uitlopen in een drama
ja, nu loop je jammer genoeg er tegenaan dat je niet tussentijds uit een investering kan stappen. Wat dus ook betekend dat je de volledige 5 jaar vastzit aan het platform.

het liefst zou ik volledig afscheid nemen van KoM.
obligatairewoensdag 6 september 2017 @ 15:49
quote:
Goedemorgen dan, wat een leuk project :)

Maar is de score nu matig (aanhef) of ruim voldoende.....waarschijnlijk het laatste.
Jammer dat ze geen materiële borg kunnen stellen, anders deed ik zeker mee, zo'n dame laat je niet in de kou staan. :)

Ik vraag me af van wie ze het restaurant overnemen, waarom er geen goodwill betaald wordt, en waar die r/c ABN Amro vandaan komt........... Lijkt me dat ze de winkel niets te duur overnemen? (vanuit faillissement oid?)

Ben ook benieuwd wat het verschil is tussen bedrijfsmiddelen en inventaris (beide kosten 35K).

[ Bericht 4% gewijzigd door obligataire op 06-09-2017 16:31:51 ]
BillieCFwoensdag 6 september 2017 @ 15:57
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 15:15 schreef ITrade het volgende:
Nieuwe op FnC
15K
9% risico B
3 Jaar

Bouw Showroom & Aankoop Voorraad
Beperkt bedrag, mooie rente, stijgende omzet en EV, dalende schuld. Ik stop er wel wat in.
Speekselklierwoensdag 6 september 2017 @ 15:57
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 15:41 schreef dyna18 het volgende:

[..]

ja, nu loop je jammer genoeg er tegenaan dat je niet tussentijds uit een investering kan stappen. Wat dus ook betekend dat je de volledige 5 jaar vastzit aan het platform.

het liefst zou ik volledig afscheid nemen van KoM.
misschien moet KOM als service aanbieden om leningen op een andere naam te zetten. Dan kan je de zooi verkopen. Dit ter compensatie van alle ellende die ze hebben aangericht. Het is voor KOM slechts een administratieve handeling.
Horsemenwoensdag 6 september 2017 @ 16:07
Helaas heb ik vandaag weer een van de bekende GvE mailtjes mogen ontvangen van een van mijn eerste en dus oudste projecten :( Ook weer een voorbeeld van een project waarin ik nu nooit meer zou investeren. (mode, classificatie 5 en geen zekerheden)

SPOILER
Aflossingsprobleem geldlening
U heeft via het platform van Geldvoorelkaar.nl een bedrag geïnvesteerd (geldlening) in een project. Er zijn problemen ontstaan in de (stipte) aflossing van de geldlening conform de schuldbekentenis.

Wij ontvangen helaas geen betalingen meer van mevrouw ****** (hierna: “schuldenaar of schuldenaren”) inzake project B*** London (leningnummer: 005778).

Incassoprocedure via deurwaarder
De directie van Geldvoorelkaar.nl heeft getracht om een betaalafspraak te maken met mevrouw ****. Helaas heeft dit niet tot een duurzame oplossing mogen leiden. Daarom is de gerechtsdeurwaarder ingeschakeld. Helaas hebben wij moeten besluiten om op dit moment de betalingen aan u en de overige betrokken investeerders op te schorten tot het moment dat genoemde deurwaarders voldoende bij de betreffende schuldenaar/schuldenaren hebben kunnen incasseren om een (tussentijdse) afdracht te doen of tot het moment dat Geldvoorelkaar.nl weer rechtstreeks van de schuldenaar/schuldenaren aflossingen mocht gaan ontvangen.

Het gevolg is dat Geldvoorelkaar.nl u vooralsnog geen termijnbedragen meer zal doorstorten. Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten.
Specificaties project:
Bedrag 45k
Classificatie 5
7,5%
Voldaan 40 van de 48 termijnen

Gelukkig blijft de schade beperkt aangezien een groot deel al terug is. Verder blijft er nog maar een kleine schuld over van ik schat 8500 euro.

Hopelijk is er uit dit onderdeel van de pitch nog iets te halen:
quote:
Is er voldoende cash flow om aan de verplichtingen te voldoen?
Er is voldoende cash flow gezien de eigenaar en partner inkomsten genereren via een arbeidscontract voor onbepaalde tijd en freelance werk als fotograaf. Dit zorgt ervoor dat de privé onttrekkingen grotendeels gedekt zijn en de aflossingscapaciteit hierdoor vergroot wordt.



[ Bericht 0% gewijzigd door Horsemen op 06-09-2017 16:36:25 ]
FINONAFwoensdag 6 september 2017 @ 16:32
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 15:57 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Beperkt bedrag, mooie rente, stijgende omzet en EV, dalende schuld. Ik stop er wel wat in.
Ik doe ook mee, om dezelfde redenen die jij opgaf. Het valt me overigens op dat het aantal openstaande projecten bij FnC op dit moment een stuk lager is als de afgelopen tijd. Weinig aanwas? Of worden ze snel volgestopt?
UU7woensdag 6 september 2017 @ 16:38
Berichtje over de Filipijn van LAH:

SPOILER
Inmiddels heeft lokale partner NPFC, sinds bekend is geworden dat hun financiële positie zwakker is dan gedacht, 3 terugbetalingen verricht. Hiermee kon 100% van de april en mei aflossingen op de wallets worden gestort. Met de eerstvolgende betaling van NPFC later deze maand wordt een begin gemaakt met de terugbetalingen die begin juni hadden moeten plaatsvinden.

Ook met de betalingen van NPFC in de komende maanden worden eerst de langst openstaande bedragen afgelost. De hoogte van elke betaling van NPFC zal daarbij altijd afhangen van hun liquiditeitspositie op dat moment en van de afspraken met andere crediteuren.

Voor de terugbetalingen die gedurende de 1e 10 dagen van september hadden moeten plaatsvinden, betekent het dat (een deel van) deze betalingen zoals het er nu uitziet later dit jaar op de wallets worden gezet. Zodra NPFC weer beschikking heeft over (lokale) funding, zal gekeken worden of er versneld kan worden afgelost.

Financiële situatie NPFC
NPFC probeert financieel orde op zaken te stellen door achterstallige betalingen te innen en eigen vermogen op te halen. Er zijn reeds nieuwe mensen aangenomen die hier invulling aan geven. NPFC is daarnaast in gesprek met lokale partijen om nieuw vreemd vermogen aan te trekken. Deze aanpak zou ze in staat moeten stellen om uiteindelijk alles terug te betalen.
najra1990woensdag 6 september 2017 @ 16:42
quote:
14s.gif Op woensdag 6 september 2017 16:07 schreef Horsemen het volgende:
Helaas heb ik vandaag weer een van de bekende GvE mailtjes mogen ontvangen van een van mijn eerste en dus oudste projecten :( Ook weer een voorbeeld van een project waarin ik nu nooit meer zou investeren. (mode, classificatie 5 en geen zekerheden)

SPOILER
Aflossingsprobleem geldlening
U heeft via het platform van Geldvoorelkaar.nl een bedrag geïnvesteerd (geldlening) in een project. Er zijn problemen ontstaan in de (stipte) aflossing van de geldlening conform de schuldbekentenis.

Wij ontvangen helaas geen betalingen meer van mevrouw ****** (hierna: “schuldenaar of schuldenaren”) inzake project B*** London (leningnummer: 005778).

Incassoprocedure via deurwaarder
De directie van Geldvoorelkaar.nl heeft getracht om een betaalafspraak te maken met mevrouw ****. Helaas heeft dit niet tot een duurzame oplossing mogen leiden. Daarom is de gerechtsdeurwaarder ingeschakeld. Helaas hebben wij moeten besluiten om op dit moment de betalingen aan u en de overige betrokken investeerders op te schorten tot het moment dat genoemde deurwaarders voldoende bij de betreffende schuldenaar/schuldenaren hebben kunnen incasseren om een (tussentijdse) afdracht te doen of tot het moment dat Geldvoorelkaar.nl weer rechtstreeks van de schuldenaar/schuldenaren aflossingen mocht gaan ontvangen.

Het gevolg is dat Geldvoorelkaar.nl u vooralsnog geen termijnbedragen meer zal doorstorten. Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten.
Specificaties project:
Bedrag 45k
Classificatie 5
7,5%
Voldaan 40 van de 48 termijnen

Gelukkig blijft de schade beperkt aangezien een groot deel al terug is. Verder blijft er nog maar een kleine schuld over van ik schat 8500 euro.

Hopelijk is er uit dit onderdeel van de pitch nog iets te halen:

[..]

Ik kreeg die mail helaas ook... Ik kan alleen van het kleding bedrijf niks meer terugvinden. Tegenwoordig is het iets met fotografie... Gelukkig is de voorlopige schade beperkt. Nu maar hopen dan het restbedrag inderdaad met wat vertraging alsnog terug zal komen

Ik zou hier inderdaad ook nooit meer in investeren. Nu helaas nog maar even accepteren dat ik in het verleden wel zulke investeringen heb gedaan.
BillieCFwoensdag 6 september 2017 @ 16:55
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 16:32 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Ik doe ook mee, om dezelfde redenen die jij opgaf. Het valt me overigens op dat het aantal openstaande projecten bij FnC op dit moment een stuk lager is als de afgelopen tijd. Weinig aanwas? Of worden ze snel volgestopt?
Gedurende de zomer waren er inderdaad veel projecten, maar het grootste deel was bagger en liep niet (snel) vol. Bij FNC was het echt kommer en kwel-tijd. Ik had maanden niets bij FNC gedaan, maar laatste week weer twee.
Horsemenwoensdag 6 september 2017 @ 17:17
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 16:38 schreef UU7 het volgende:
Berichtje over de Filipijn van LAH:

SPOILER
Inmiddels heeft lokale partner NPFC, sinds bekend is geworden dat hun financiële positie zwakker is dan gedacht, 3 terugbetalingen verricht. Hiermee kon 100% van de april en mei aflossingen op de wallets worden gestort. Met de eerstvolgende betaling van NPFC later deze maand wordt een begin gemaakt met de terugbetalingen die begin juni hadden moeten plaatsvinden.

Ook met de betalingen van NPFC in de komende maanden worden eerst de langst openstaande bedragen afgelost. De hoogte van elke betaling van NPFC zal daarbij altijd afhangen van hun liquiditeitspositie op dat moment en van de afspraken met andere crediteuren.

Voor de terugbetalingen die gedurende de 1e 10 dagen van september hadden moeten plaatsvinden, betekent het dat (een deel van) deze betalingen zoals het er nu uitziet later dit jaar op de wallets worden gezet. Zodra NPFC weer beschikking heeft over (lokale) funding, zal gekeken worden of er versneld kan worden afgelost.

Financiële situatie NPFC
NPFC probeert financieel orde op zaken te stellen door achterstallige betalingen te innen en eigen vermogen op te halen. Er zijn reeds nieuwe mensen aangenomen die hier invulling aan geven. NPFC is daarnaast in gesprek met lokale partijen om nieuw vreemd vermogen aan te trekken. Deze aanpak zou ze in staat moeten stellen om uiteindelijk alles terug te betalen.
Dank voor het delen.

Ik blijf het slecht vinden dat LAH niet alle investeerders in NPFC deze informatie stuurt maar alleen als je de afgelopen betaal periode geld terug zou krijgen.
crowd-fundiwoensdag 6 september 2017 @ 17:34
quote:
14s.gif Op woensdag 6 september 2017 17:17 schreef Horsemen het volgende:

[..]

Dank voor het delen.

Ik blijf het slecht vinden dat LAH niet alle investeerders in NPFC deze informatie stuurt maar alleen als je de afgelopen betaal periode geld terug zou krijgen.
Precies. Het gaat élke investeerder in NPFC aan! Temeer, daar het bericht niet alleen informatie over de afgelopen periode bevat, maar ook over de toekomst. Daarom alleen al behoort elke investeerder in NPFC maandelijks een bericht te ontvangen. Ook al verandert er in de berichten nagenoeg niets, tóch blijven informeren. Totdat alles weer op de rit is. Als het nog zover komt.
jsuijkerwoensdag 6 september 2017 @ 17:49
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 17:34 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Precies. Het gaat élke investeerder in NPFC aan! Temeer, daar het bericht niet alleen informatie over de afgelopen periode bevat, maar ook over de toekomst. Daarom alleen al behoort elke investeerder in NPFC maandelijks een bericht te ontvangen. Ook al verandert er in de berichten nagenoeg niets, tóch blijven informeren. Totdat alles weer op de rit is. Als het nog zover komt.
Het ergste vind ik nog dat ze er meermaals op gewezen zijn maar ze zelf gewoon volharden dat het niet nodig is
djh77woensdag 6 september 2017 @ 19:07
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 11:18 schreef obligataire het volgende:
https://www.collincrowdfund.nl/dutchdutch/

Dutch Dutch, inmiddels gepubliceerd, voor het archief en gauw vergeten :7

Was dit het laatste project dat nog in de pijplijn zat?
Zat rond het middaguur vol. Nu 15,5k weer open. Grote annulering
obligatairewoensdag 6 september 2017 @ 19:52
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:07 schreef djh77 het volgende:

[..]

Zat rond het middaguur vol. Nu 15,5k weer open. Grote annulering
Dit zijn ook zaken waar de AFM wel eens naar zou mogen kijken. Zeker weten doe je het natuurlijk niet, maar het wekt de indruk dat 'men' een project optisch snel laat vollopen zodat investeerders bang worden de boot te missen, om daarna weer terug te trekken. Niet heel erg subtiel trouwens om dat in één keer te doen.
Camogliwoensdag 6 september 2017 @ 20:15
Zo'n paddenstoelenboer van KOM die steeds maar weer te laat betaalt: wat kan er aan worden gedaan? KOM legt geen boetes op, name and shame, bijvoorbeeld hier op FOK!, is niet handig. Je begrijpt eigenlijk niet waarom die andere leningnemers keurig op tijd betalen....

[ Bericht 0% gewijzigd door Camogli op 06-09-2017 20:26:38 ]
Dwarsindewegwoensdag 6 september 2017 @ 20:34
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:52 schreef obligataire het volgende:

[..]

Dit zijn ook zaken waar de AFM wel eens naar zou mogen kijken. Zeker weten doe je het natuurlijk niet, maar het wekt de indruk dat 'men' een project optisch snel laat vollopen zodat investeerders bang worden de boot te missen, om daarna weer terug te trekken. Niet heel erg subtiel trouwens om dat in één keer te doen.
Noem me naief maar dat is denk ik onwaarschijnlijk. Een platform dat zoiets zou doen is crimineel/strafbaar bezig en ik mag hopen dat iemand intern dan een melding bij de AFM maakt.
ML45woensdag 6 september 2017 @ 21:08
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 20:34 schreef Dwarsindeweg het volgende:

[..]

Noem me naief maar dat is denk ik onwaarschijnlijk. Een platform dat zoiets zou doen is crimineel/strafbaar bezig en ik mag hopen dat iemand intern dan een melding bij de AFM maakt.
Mi is het vrij duidelijk en ook open en eerlijk. Zoals wij weten wordt een project eerst aan de innercrowd beschikbaar gesteld die dus kan voorinschrijven. Regelmatig doen wij er als Fokkers zelf aan mee!! De ondernemer zet natuurlijk ook zijn vrienden en kennissen in hetgeen ik alleen maar kan toejuichen. Zoals iedereen hebben ook deze voorinschrijvers de mogelijkheid om zich terug te trekken wat sommigen schijnbaar doen wanneer ze zien dat het steuntje niet meer nodig is omdat de crowd voldoende vertrouwen heeft in het project. Laten wij ons als Fokkers meer bezig houden met de positieve ontwikkeling en kritische benadering van crowdfunding ipv speculatie en achterdocht.
Dwarsindewegwoensdag 6 september 2017 @ 21:19
Sorry maar bewust inschrijven om je later terug te trekken? Als je als inner circle vertrouwen hebt trek je je niet terug.
Speekselklierwoensdag 6 september 2017 @ 23:38
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 20:15 schreef Camogli het volgende:
Zo'n paddenstoelenboer van KOM die steeds maar weer te laat betaalt: wat kan er aan worden gedaan? KOM legt geen boetes op, name and shame, bijvoorbeeld hier op FOK!, is niet handig. Je begrijpt eigenlijk niet waarom die andere leningnemers keurig op tijd betalen....
Zolang je geen zekerheid hebt dat de HA en de verpanding goed zijn geregeld kan je helemaal niets en ben je een tandeloze tijger.

Als alles klopt had je in het ergste geval gewoon de lening kunnen opeisen. Met alle gevolgen voor de ondernemer. Nu durf je dat niet want de ondernemer zal zijn middelvinger naar je opsteken.

En bank had jouw wel geleerd op tijd te betalen hoor. Ik heb al wat mensen gehad die bij "bijzonder beheer" zitten. Dat wil je echt niet.
NaRegenDeZondonderdag 7 september 2017 @ 08:34
quote:
14s.gif Op woensdag 6 september 2017 16:07 schreef Horsemen het volgende:
Helaas heb ik vandaag weer een van de bekende GvE mailtjes mogen ontvangen van een van mijn eerste en dus oudste projecten :( Ook weer een voorbeeld van een project waarin ik nu nooit meer zou investeren. (mode, classificatie 5 en geen zekerheden)

SPOILER
Aflossingsprobleem geldlening
U heeft via het platform van Geldvoorelkaar.nl een bedrag geïnvesteerd (geldlening) in een project. Er zijn problemen ontstaan in de (stipte) aflossing van de geldlening conform de schuldbekentenis.

Wij ontvangen helaas geen betalingen meer van mevrouw ****** (hierna: “schuldenaar of schuldenaren”) inzake project B*** London (leningnummer: 005778).

Incassoprocedure via deurwaarder
De directie van Geldvoorelkaar.nl heeft getracht om een betaalafspraak te maken met mevrouw ****. Helaas heeft dit niet tot een duurzame oplossing mogen leiden. Daarom is de gerechtsdeurwaarder ingeschakeld. Helaas hebben wij moeten besluiten om op dit moment de betalingen aan u en de overige betrokken investeerders op te schorten tot het moment dat genoemde deurwaarders voldoende bij de betreffende schuldenaar/schuldenaren hebben kunnen incasseren om een (tussentijdse) afdracht te doen of tot het moment dat Geldvoorelkaar.nl weer rechtstreeks van de schuldenaar/schuldenaren aflossingen mocht gaan ontvangen.

Het gevolg is dat Geldvoorelkaar.nl u vooralsnog geen termijnbedragen meer zal doorstorten. Het spijt ons u niet beter te kunnen berichten.
Specificaties project:
Bedrag 45k
Classificatie 5
7,5%
Voldaan 40 van de 48 termijnen

Gelukkig blijft de schade beperkt aangezien een groot deel al terug is. Verder blijft er nog maar een kleine schuld over van ik schat 8500 euro.

Hopelijk is er uit dit onderdeel van de pitch nog iets te halen:

[..]

Ik ben ook van de partij bij deze default. :(

Volgens de pitch moet er inderdaad voldoende te halen zijn daar de externe verdien capaciteit voldoende is. Ik neem tenminste niet aan dat deze mensen nu met de armen over elkaar op de bank gaan zitten.

Ben benieuwd hoe de incasso hier gaat. Dit is mijn 6de probleem bij GvE, bij de andere vijf heb ik nog geen cent gezien nadat de problemen bekend zijn geworden. Het wordt nu toch wel eens tijd dat GvE de geschatte gemiddelde 30% recovery na default bij mij waar gaan maken!!

[ Bericht 0% gewijzigd door NaRegenDeZon op 07-09-2017 10:06:31 ]
NaRegenDeZondonderdag 7 september 2017 @ 08:42
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 20:15 schreef Camogli het volgende:
Zo'n paddenstoelenboer van KOM die steeds maar weer te laat betaalt: wat kan er aan worden gedaan? KOM legt geen boetes op, name and shame, bijvoorbeeld hier op FOK!, is niet handig. Je begrijpt eigenlijk niet waarom die andere leningnemers keurig op tijd betalen....
Ik denk dat we nog tenminste 14 maanden ergenis aan deze te laat betalende man hebben. Overigens is Peter Verhaar al met name en shame van deze man op twitter begonnen.
Lijkt me niet verstandig daar hij nog wel 14 maanden moet betalen en hij, gelukkig na wat gemor van KOM, tot nog toe iedere maand betaalt.
impact9donderdag 7 september 2017 @ 09:33
Ik ben echt helemaal klaar met KoM.
Ik ben ondertussen de niet betalende ondernemers zelf aan het contacteren.
Niet reageren of per woordvoerder laten weten dat je in Spanje zit gaat er bij mij niet in.

Daarbij ga ik per dossier op een rijtje zetten wat KoM niet heeft waargemaakt en praten met rechtsbijstand/advocaat om dit te gaan verhalen op KoM.
Ik kan mij zo voorstellen dat meerdere mensen actie willen ondernemen. Wellicht kunnen we samen wat ondernemen op de projecten die overlappen.
obligatairedonderdag 7 september 2017 @ 09:39
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 21:08 schreef ML45 het volgende:

[..]

Mi is het vrij duidelijk en ook open en eerlijk. Zoals wij weten wordt een project eerst aan de innercrowd beschikbaar gesteld die dus kan voorinschrijven. Regelmatig doen wij er als Fokkers zelf aan mee!! De ondernemer zet natuurlijk ook zijn vrienden en kennissen in hetgeen ik alleen maar kan toejuichen. Zoals iedereen hebben ook deze voorinschrijvers de mogelijkheid om zich terug te trekken wat sommigen schijnbaar doen wanneer ze zien dat het steuntje niet meer nodig is omdat de crowd voldoende vertrouwen heeft in het project. Laten wij ons als Fokkers meer bezig houden met de positieve ontwikkeling en kritische benadering van crowdfunding ipv speculatie en achterdocht.
Eerlijk gezegd betwijfel ik of het allemaal wel zo duidelijk en open en eerlijk is. Een terugtrekking van 15K op een lening van 130K is fors. In het artikel van de Volkskrant werd vermeld dat AFM onderzoek had uitgewezen dat terugtrekking in de praktijk zelden gebeurt. Dan wijkt 12% nogal af. Ook in mijn ervaring; ik investeer al drie jaar bij Collin.
De bedoeling van de voorintekening vooraf is om vooraf al bekenden en familie te betrekken bij de financiering. Als bekenden van de ondernemer meedoen is dat een blijk van vertrouwen waaraan overige investeerders ook een stukje vertrouwen kunnen ontlenen. Het is niet de bedoeling dat investeerders worden 'opgejaagd' om mee te doen. In dit geval gaat het om een bijzonder zwak en risicovol project. Ik denk dat we het daar wel over eens zijn. Een project wat op zich wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Ik vind dat als je eenmaal toezegt, dat je niet moet terugtrekken, tenzij er achteraf bijzondere info beschikbaar komt die de pitch in een ander daglicht doet komen. Maar daarvan is hier geen sprake. Dus ja, ik ben inderdaad achterdochtig en ik vind dit forum dé plaats om dit te uiten.
escortmk2donderdag 7 september 2017 @ 09:55
Weten we zeker dat de teruggetrokken 15k van één (of 2, 3) grote investeerder was? Was dat bedrag "ineens" weg of kan dat in verloop van enkele uren gebeurd zijn?

De risico's bij dit project zijn hier al benoemd, het zou natuurlijk ook kunnen dat een grotere groep investeerders met kleinere bedragen direct blind instapte en vervolgens de pitch goed ging beoordelen en de investering terugtrok.
mike79_ndonderdag 7 september 2017 @ 10:00
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 09:33 schreef impact9 het volgende:
Ik ben echt helemaal klaar met KoM.
Ik ben ondertussen de niet betalende ondernemers zelf aan het contacteren.
Niet reageren of per woordvoerder laten weten dat je in Spanje zit gaat er bij mij niet in.

Daarbij ga ik per dossier op een rijtje zetten wat KoM niet heeft waargemaakt en praten met rechtsbijstand/advocaat om dit te gaan verhalen op KoM.
Ik kan mij zo voorstellen dat meerdere mensen actie willen ondernemen. Wellicht kunnen we samen wat ondernemen op de projecten die overlappen.
KOM rommelt maar wat aan totdat ze omvallen, heeft zaken structureel en stelselmatig niet op orde met het regelen van zekerheden, communiceert meer niet dan nauwelijks naar haar investeerders, maakt een potje van financiële cijfertjes, is niet eerlijk over de enorme hoeveelheid defaults op haar site enzovoort. Ik snap werkelijk niet dat er mensen (nog) geld investeren via dit platform. Ze zouden er mijns inziens verstandiger aan doen om naar een casino te rijden.
OpDieFietsdonderdag 7 september 2017 @ 10:06
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 09:39 schreef obligataire het volgende:
Ik vind dat als je eenmaal toezegt, dat je niet moet terugtrekken, tenzij er achteraf bijzondere info beschikbaar komt die de pitch in een ander daglicht doet komen.
Eens. Helaas lees ik ook hier op dit forum toch regelmatig berichten in de trant van "gelukkig was ik nog net op tijd om mee te doen. Vanavond even op mijn gemak de pitch lezen". Daarmee draag je m.i. dus bij aan het "opjagen" van investeerders om maar niet de boot te missen.
De bedenktijd is bedoeld voor gevallen waarin je na je initiële inhoudelijke afweging tot een ander inzicht komt, en niet als mogelijkheid om maar vrijblijvend in te kunnen schrijven.
Appeltje58donderdag 7 september 2017 @ 10:13
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 19:07 schreef djh77 het volgende:

[..]
Zat rond het middaguur vol. Nu 15,5k weer open. Grote annulering
betreft https://www.collincrowdfund.nl/dutchdutch/
Deze pitch is op 29 aug. voorpublicatie geweest. Evenals deze Collin
SPOILER
heb deze regelmatig bekeken, was bijna niets op ingeschreven tijdens voorinschrijving. Uit mijn geheugen 4 inschrijvingen, hoogstens ¤2.500,=
De genoemde intrekking ¤15.500,= moet van 1 of meerdere investeerders zijn die op 6 september hebben geïnvesteerd. Ik denk dat alle complot theorieën uit de duim worden gezogen.

[ Bericht 12% gewijzigd door Appeltje58 op 07-09-2017 10:20:10 ]
NaRegenDeZondonderdag 7 september 2017 @ 10:16
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:06 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Eens. Helaas lees ik ook hier op dit forum toch regelmatig berichten in de trant van "gelukkig was ik nog net op tijd om mee te doen. Vanavond even op mijn gemak de pitch lezen". Daarmee draag je m.i. dus bij aan het "opjagen" van investeerders om maar niet de boot te missen.
De bedenktijd is bedoeld voor gevallen waarin je na je initiële inhoudelijke afweging tot een ander inzicht komt, en niet als mogelijkheid om maar vrijblijvend in te kunnen schrijven.
Daar ben ik het niet mee eens. je krijgt 14 dagen bedenktijd bij Collin. Dat is onderdeel van de overeenkomst. Als je daar gebruik van wil maken is dat gewoon onderdeel van de overeenkomst.

Het is natuurlijk wat anders als dit door ondernemers gebruikt wordt om de boel op te jagen. Het is aan Collin om hier toezicht op te houden. Als zij zelf hier een loopje mee nemen zou dat een kwalijke zaak zijn.

Maar weten we nu eigenlijk wel zeker dat die 15K van een voorinschrijving was? Want anders is het alleen maar speculeren zoals geloof ik een ander hier al opmerkte.

Anders moet iemand het gewoon eens navragen hoe het zat. Misschien is er wel een goede verklaring voor deze terug trekking (en).
OpDieFietsdonderdag 7 september 2017 @ 10:26
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:16 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Daar ben ik het niet mee eens. je krijgt 14 dagen bedenktijd bij Collin. Dat is onderdeel van de overeenkomst. Als je daar gebruik van wil maken is dat gewoon onderdeel van de overeenkomst.
Ik zeg alleen dat m.i. de intentie van de bedenktijd niet is om mensen de mogelijkheid te geven om blind in te schrijven zonder een pitch te hebben gelezen. Dat het volgens de overeenkomst mag is een feit.
william0199donderdag 7 september 2017 @ 10:38
quote:
0s.gif Op woensdag 6 september 2017 10:41 schreef william0199 het volgende:
De betalingen van KOM zijn bij mij al binnen. Het zijn weer de bekende met 1 nieuwe waarvan ik de betaling mis:
SPOILER
Tropisch fruit & paddestoelen / Lodge Trading Company / Dierservice Nederland (nieuw)
Update:
SPOILER
Dierservice Nederland heeft inmiddels betaald. Gaat dus voor alsnog goed.
NaRegenDeZondonderdag 7 september 2017 @ 10:39
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:26 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik zeg alleen dat m.i. de intentie van de bedenktijd niet is om mensen de mogelijkheid te geven om blind in te schrijven zonder een pitch te hebben gelezen. Dat het volgens de overeenkomst mag is een feit.
Wij zitten op dit moment in de comfortabele positie dat we over het algemeen innercrowd zijn. Dat geeft rust.
Kan me voorstellen dat anderen die hier niet meelezen die rust niet hebben en er af en toe wat terugtrekkingen plaats vinden. Dat is onderdeel van het proces.
Dat er grote bedragen terug getrokken worden zie ik bijna niet gebeuren bij Collin.

Bij GvE en IVM zie je wel regelmatig grote bedragen terug gecorrigeerd worden daar het daar alleen toezeggingen zijn en mensen daar nog wel eens een of twee nullen te veel invullen.
pro-investeerderdonderdag 7 september 2017 @ 11:14
Hallo Forum leden,
Ik lees al enige tijd mee hier. Werk zelf op een RISK afdeling en investeer mondjes maat bij aantal CF platformen. Nu 6 investeringen. Gelukkig nog geen afschrijvingen.

Ik hoop dat mijn kennis hier iets kan toevoegen. Ik stuur meestal alleen op de cijfers. Lees hier vooral mee om de bevindingen van jullie 'buiten de cijfers'. Jullie zijn ware inspecteurs!

Maak me wel wat zorgen over CF in zijn algemeen, al denk ik dat er nog steeds genoeg leuke leningen tegen een mooi rendement te vinden zijn. Interessant voor mijn beleggingsportfolio dus!

Groet
P-I
NaRegenDeZondonderdag 7 september 2017 @ 11:24
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:14 schreef pro-investeerder het volgende:
Hallo Forum leden,
Ik lees al enige tijd mee hier. Werk zelf op een RISK afdeling en investeer mondjes maat bij aantal CF platformen. Nu 6 investeringen. Gelukkig nog geen afschrijvingen.

Ik hoop dat mijn kennis hier iets kan toevoegen. Ik stuur meestal alleen op de cijfers. Lees hier vooral mee om de bevindingen van jullie 'buiten de cijfers'. Jullie zijn ware inspecteurs!

Maak me wel wat zorgen over CF in zijn algemeen, al denk ik dat er nog steeds genoeg leuke leningen tegen een mooi rendement te vinden zijn. Interessant voor mijn beleggingsportfolio dus!

Groet
P-I
Welkom hier!
Bij sommige platformen kunnen ze wel een extra Risk manager gebruiken. Dus wij hier ook wel. :)
Bij welke platformen heb je je leningen?
OpDieFietsdonderdag 7 september 2017 @ 11:31
quote:
1s.gif Op woensdag 6 september 2017 20:15 schreef Camogli het volgende:
Zo'n paddenstoelenboer van KOM die steeds maar weer te laat betaalt: wat kan er aan worden gedaan? KOM legt geen boetes op, name and shame, bijvoorbeeld hier op FOK!, is niet handig. Je begrijpt eigenlijk niet waarom die andere leningnemers keurig op tijd betalen....
Ik heb zelf bij FNC een project dat nu al 11 maanden op rij te laat betaalt, vaak meer dan een week. Ik heb FNC hier twee keer over gemaild. De eerste keer werd gezegd dat ze er achteraan zouden gaan. Toen er een half jaar later nog geen verbetering was heb ik een tweede mail gestuurd. Toen werd ik door FNC gebeld; op zich netjes. Letterlijke reactie was dat ze in ieder geval blij waren dat de betreffende ondernemer uiteindelijk wel elke maand zijn betaling overmaakt. Impliciete boodschap was kennelijk dat ik daar dan ook maar blij om moest zijn... :(
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 11:32
@ opdiefiets: Gaat dat over
SPOILER
bunch burgers
?
OpDieFietsdonderdag 7 september 2017 @ 11:32
yep.

[ Bericht 98% gewijzigd door OpDieFiets op 07-09-2017 11:38:45 ]
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 11:32
hier idem reactie inzake deze van FNC
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 11:33
@ pro-investeerder:
welkom.
U zou zomaar eens een enorme aanwinst voor dit forum kunnen zijn uit hoofde van uw functie
:)
Ron1986donderdag 7 september 2017 @ 11:37
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:14 schreef pro-investeerder het volgende:
Hallo Forum leden,
Ik lees al enige tijd mee hier. Werk zelf op een RISK afdeling en investeer mondjes maat bij aantal CF platformen. Nu 6 investeringen. Gelukkig nog geen afschrijvingen.

Ik hoop dat mijn kennis hier iets kan toevoegen. Ik stuur meestal alleen op de cijfers. Lees hier vooral mee om de bevindingen van jullie 'buiten de cijfers'. Jullie zijn ware inspecteurs!

Maak me wel wat zorgen over CF in zijn algemeen, al denk ik dat er nog steeds genoeg leuke leningen tegen een mooi rendement te vinden zijn. Interessant voor mijn beleggingsportfolio dus!

Groet
P-I
Welkom! Hoe lang lopen je projecten al op dit moment ofwel voor hoeveel % zijn ze afgelost. Hoe maak jij je selectie voor w.b.t je projecten?
escortmk2donderdag 7 september 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:31 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik heb zelf bij FNC een project dat nu al 11 maanden op rij te laat betaalt, vaak meer dan een week. Ik heb FNC hier twee keer over gemaild. De eerste keer werd gezegd dat ze er achteraan zouden gaan. Toen er een half jaar later nog geen verbetering was heb ik een tweede mail gestuurd. Toen werd ik door FNC gebeld; op zich netjes. Letterlijke reactie was dat ze in ieder geval blij waren dat de betreffende ondernemer uiteindelijk wel elke maand zijn betaling overmaakt. Impliciete boodschap was kennelijk dat ik daar dan ook maar blij om moest zijn... :(
Medewerkers van FNC krijgen hun salaris ook wel eens te laat uitbetaald. 3 dagen vertraging. Kan gebeuren omdat FNC het gewoon erg druk heeft met betalinen aan het einde van de maand. Moeten de medewerkers van FNC ook niet over zeuren. Ze moeten blij zijn dat het uiteindelijk wel overgemaakt wordt.

(sarcastisch bedoeld, mochten hier misverstanden over kunnen ontstaan)
dyna18donderdag 7 september 2017 @ 12:05
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:00 schreef mike79_n het volgende:

[..]

KOM rommelt maar wat aan totdat ze omvallen, heeft zaken structureel en stelselmatig niet op orde met het regelen van zekerheden, communiceert meer niet dan nauwelijks naar haar investeerders, maakt een potje van financiële cijfertjes, is niet eerlijk over de enorme hoeveelheid defaults op haar site enzovoort. Ik snap werkelijk niet dat er mensen (nog) geld investeren via dit platform. Ze zouden er mijns inziens verstandiger aan doen om naar een casino te rijden.
Mee eens.
Zelf heb ik helaas te lang gedacht (gehoopt) dat het wel goed zou komen.
Echter nu wordt er ook volledig niet meer gecommuniceerd door KoM. Elke email wordt simpelweg genegeerd. En het aantal defaults neemt ook zeer snel toe.
AapNootMuisdonderdag 7 september 2017 @ 12:05
Ik blijf ook reminders sturen aan KoM over de niet geregelde verpandingen die wel in de pitch zijn toegezegd. Zit gelukkig maar in 3 projecten en daar blijft het ook bij...

SPOILER
Verstuurd: woensdag 6 september
Onderwerp: Re: Vastleggen van Zekerheden
Aan: Kapitaal Op Maat

Goedendag,

Jammer dat u niet de moeite heeft genomen om op mijn email van 20 juli (zie onderstaand) te antwoorden.

Ik zie dat van Dierenkliniek A****s de pandakte inmiddels is toegevoegd. Ik heb alleen nog geen antwoord op de vraag met welke frequentie de debiteuren gemeld worden bij de fiscus, aangezien deze samenstelling natuurlijk steeds wisselt.
Ook mis ik volgens mij Bijlage 2, de volledige inventaris van de Dierenkliniek.

Bij W******l online marketing is de situatie ongewijzigd. Is bij u bekend in hoeverre de verpande objecten überhaupt nog in bezit van de ondernemers zijn? (sportwagen; klassieke collectie basgitaren en zeiljacht)

Wanneer is van dit project de volledige pandakte te verwachten?

Met vriendelijke groet,

Verstuurd: donderdag 20 juli 13:32
Onderwerp: Re: Vastleggen van Zekerheden
Aan: Kapitaal Op Maat

Geachte heer/mevrouw,

We zijn inmiddels 3 weken verder en ik heb geen enkele reactie gekregen. Ik ben zwaar teleurgesteld in de manier waarop u met uw investeerders omgaat. Ik eis nog steeds vastlegging van de zekerheden bij 2 van mijn projecten.

Met vriendelijke groet,

Verzonden: vrijdag 30 juni 2017 11:05
Aan: Kapitaal Op Maat
Onderwerp: Re: Vastleggen van Zekerheden

Goedendag,

Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder, en bij slechts één van de projecten waarin ik heb geïnvesteerd is een pandakte verschenen.

Graag een update over de andere twee projecten:
1. Dierenkliniek A*****s (verpanding debiteuren twv ¤ 10.000 en inventaris twv ¤ 11.500). Hoe vaak wordt de pandakte gedeponeerd (ivm veranderende samenstelling debiteuren)?
2. W******l Online marketing (computer park twv ¤ 18.000; inventaris twv ¤ 20.000; multi-site CMS t.w.v. ¤ 25.000 en privé-bezittingen (sportwagen; klassieke collectie basgitaren en zeiljacht).

Deze zekerheden zijn mij toegezegd in de pitch. Het is de verantwoordelijkheid van Kapitaal op Maat om deze toezegging na te komen. Of gaan jullie écht wachten tot één van deze projecten in de problemen is, met alle juridische consequenties van dien??

Met vriendelijke groet,
dyna18donderdag 7 september 2017 @ 12:06
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:05 schreef AapNootMuis het volgende:
Ik blijf ook reminders sturen aan KoM over de niet geregelde verpandingen die wel in de pitch zijn toegezegd. Zit gelukkig maar in 3 projecten en daar blijft het ook bij...

SPOILER
Verstuurd: woensdag 6 september
Onderwerp: Re: Vastleggen van Zekerheden
Aan: Kapitaal Op Maat

Goedendag,

Jammer dat u niet de moeite heeft genomen om op mijn email van 20 juli (zie onderstaand) te antwoorden.

Ik zie dat van Dierenkliniek A****s de pandakte inmiddels is toegevoegd. Ik heb alleen nog geen antwoord op de vraag met welke frequentie de debiteuren gemeld worden bij de fiscus, aangezien deze samenstelling natuurlijk steeds wisselt.
Ook mis ik volgens mij Bijlage 2, de volledige inventaris van de Dierenkliniek.

Bij W******l online marketing is de situatie ongewijzigd. Is bij u bekend in hoeverre de verpande objecten überhaupt nog in bezit van de ondernemers zijn? (sportwagen; klassieke collectie basgitaren en zeiljacht)

Wanneer is van dit project de volledige pandakte te verwachten?

Met vriendelijke groet,

Verstuurd: donderdag 20 juli 13:32
Onderwerp: Re: Vastleggen van Zekerheden
Aan: Kapitaal Op Maat

Geachte heer/mevrouw,

We zijn inmiddels 3 weken verder en ik heb geen enkele reactie gekregen. Ik ben zwaar teleurgesteld in de manier waarop u met uw investeerders omgaat. Ik eis nog steeds vastlegging van de zekerheden bij 2 van mijn projecten.

Met vriendelijke groet,

Verzonden: vrijdag 30 juni 2017 11:05
Aan: Kapitaal Op Maat
Onderwerp: Re: Vastleggen van Zekerheden

Goedendag,

Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder, en bij slechts één van de projecten waarin ik heb geïnvesteerd is een pandakte verschenen.

Graag een update over de andere twee projecten:
1. Dierenkliniek A*****s (verpanding debiteuren twv ¤ 10.000 en inventaris twv ¤ 11.500). Hoe vaak wordt de pandakte gedeponeerd (ivm veranderende samenstelling debiteuren)?
2. W******l Online marketing (computer park twv ¤ 18.000; inventaris twv ¤ 20.000; multi-site CMS t.w.v. ¤ 25.000 en privé-bezittingen (sportwagen; klassieke collectie basgitaren en zeiljacht).

Deze zekerheden zijn mij toegezegd in de pitch. Het is de verantwoordelijkheid van Kapitaal op Maat om deze toezegging na te komen. Of gaan jullie écht wachten tot één van deze projecten in de problemen is, met alle juridische consequenties van dien??

Met vriendelijke groet,
Maar ja, als ze nergens op reageren..
op geen enkele reminder of email krijg ik op dit moment antwoord.
AapNootMuisdonderdag 7 september 2017 @ 12:08
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:06 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Maar ja, als ze nergens op reageren..
op geen enkele reminder of email krijg ik op dit moment antwoord.
Dit gaat op heel korter termijn gewoon helemaal fout. Ze gaan gewoon kapotgeprocedeerd worden vanwege de ontbrekende zekerheden op basis waarvan men geïnvesteerd heeft. Dat kan gewoon niet anders.
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 12:09
Echt hoor....die mail van FNC over het achteruit zetten van de betalingen.....
Met name de motivatie is schrikbarend!

Moet ik eens proberen, tegen m'n leveranciers zeggen dat ik een week later betaal omdat het te druk wordt.
Ik denk dat ik het in no time minder druk krijg.
InvestorWdonderdag 7 september 2017 @ 12:11
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:08 schreef AapNootMuis het volgende:

[..]

Dit gaat op heel korter termijn gewoon helemaal fout. Ze gaan gewoon kapotgeprocedeerd worden vanwege de ontbrekende zekerheden op basis waarvan men geïnvesteerd heeft. Dat kan gewoon niet anders.
kapotgeprocedeerd.... het lijkt me wel relevant om de belangen van ons als investeerders in het oog te houden. Ik snap de wens tot genoegdoening. Maar ik heb liever dat KOM nog een kleine 5 jaar overeind blijft, zodat ik mijn terugbetalingen krijg...
escortmk2donderdag 7 september 2017 @ 12:13
naar welk adres van KOM mail je, en weet je zeker dat dit adres gelezen wordt?

ik kwam er onlangs achter dat een reply op een mail van FNC ook niet gelezen wordt.
Veel mails (over incasso's van investeringen, betaaloverzichten enz) komen van mail@info.fundingcircle.nl maar als je hier vragen over hebt moet je mailen naar investeerders@fundingcircle.com

(ik wil dit verder niet goedpraten hoor, maar het zou jammer zijn als de mails gewoon echt niet gelezen worden)
AapNootMuisdonderdag 7 september 2017 @ 12:15
quote:
12s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:13 schreef escortmk2 het volgende:
naar welk adres van KOM mail je, en weet je zeker dat dit adres gelezen wordt?

ik kwam er onlangs achter dat een reply op een mail van FNC ook niet gelezen wordt.
Veel mails (over incasso's van investeringen, betaaloverzichten enz) komen van mail@info.fundingcircle.nl maar als je hier vragen over hebt moet je mailen naar investeerders@fundingcircle.com

(ik wil dit verder niet goedpraten hoor, maar het zou jammer zijn als de mails gewoon echt niet gelezen worden)
info(a)kapitaalopmaat.nl met laatste mail cc aan pim(a)kapitaalopmaat.nl
william0199donderdag 7 september 2017 @ 12:18
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 10:38 schreef william0199 het volgende:

[..]

Update:
SPOILER
Dierservice Nederland heeft inmiddels betaald. Gaat dus voor alsnog goed.
Volgende update KOM-project:
SPOILER
Tropisch fruit en paddestoelen heeft vandaag betaal en wordt morgen overgemaakt.
ETphonehomedonderdag 7 september 2017 @ 12:18
quote:
12s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:13 schreef escortmk2 het volgende:
naar welk adres van KOM mail je, en weet je zeker dat dit adres gelezen wordt?

ik kwam er onlangs achter dat een reply op een mail van FNC ook niet gelezen wordt.
Veel mails (over incasso's van investeringen, betaaloverzichten enz) komen van mail@info.fundingcircle.nl maar als je hier vragen over hebt moet je mailen naar investeerders@fundingcircle.com

(ik wil dit verder niet goedpraten hoor, maar het zou jammer zijn als de mails gewoon echt niet gelezen worden)
Ik mail naar pim@, en peter-paul@, mails worden gelezen, en vervolgens genegeerd totdat je er over bel. Dan krijg je een niet-bevredigend antwoord.
Speekselklierdonderdag 7 september 2017 @ 12:28
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:11 schreef InvestorW het volgende:

[..]

kapotgeprocedeerd.... het lijkt me wel relevant om de belangen van ons als investeerders in het oog te houden. Ik snap de wens tot genoegdoening. Maar ik heb liever dat KOM nog een kleine 5 jaar overeind blijft, zodat ik mijn terugbetalingen krijg...
Als je daar bang voor bent dan is de positie van KOM wel heel comfortabel en kunnen ze gewoon zo doorgaan. Het platform mag gewoon omvallen hoor, de rest loopt via stichtingen en desnoods rechtstreeks.
dyna18donderdag 7 september 2017 @ 12:53
Nieuwe update van KOM project De Ballon in de reacties:
SPOILER
https://www.kapitaalopmaat.nl/Speelparadijs-De-Ballon#reacties

Beste Investeerders,
Het is een tijdje geleden na het IMK rapport 2016. We zijn hard bezig om de omzet verder omhoog te krijgen na de investeringen in de buitenspeeltuin en binnen speeltuin. Maar door de concurrentie is gebleken dat dit niet hard gaat. We hebben social deal ingezet waardoor de omzet als ik deze ga omzetten naar eind van het jaar ten opzichte van 2016 met 30 % gestegen maar nog niet voldoende om alles te kunnen betalen. Ook een eis van de IMK was dat we ons huis moesten verkopen dit is ons gelukt maar wel met een restwaarde (dyna: restschuld?) van ¤ 55.000 euro. We hebben nu een sociale huurwoning waar we de kosten met ¤ 1000 omlaag hebben kunnen brengen per maand. We hebben bij Pleinplan die ons buitenspeeltuin heeft geleasd niet alle maandelijkse lasten kunnen betalen waardoor zij de buitenspeeltuin willen sluiten of we moeten het voor ¤ 100.000 overnemen. Hiervoor hebben wij met de gemeente een afspraak inzake BBZ op 15 september om te kijken of dit haalbaar is na alles wat we hebben gedaan inzake eis IMK. Dit is voor ons een nieuwe dilemma waar we nu mee aan het worstelen zijn. Voor ons zou het beste zijn om alle schulden bij elkaar te voegen en op basis van een eerste hypotheek vestiging een gedeelte binnen 5 jaar af te lossen en daar weer herfinancieren. Ik zal dit plan ook voor leggen aan KOM.

Zijn er vragen wil ik dit graag beantwoorden maar we zijn door een diepe dal gegaan en proberen nog steeds het hoofd boven water te houden of we moeten alles schulden volledig herfinancieren op basis van een eerste hypotheek.
Cijfermatige gedeelte heb ik weggelaten vanwege de privacy.
pro-investeerderdonderdag 7 september 2017 @ 13:14
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 11:37 schreef Ron1986 het volgende:

[..]

Welkom! Hoe lang lopen je projecten al op dit moment ofwel voor hoeveel % zijn ze afgelost. Hoe maak jij je selectie voor w.b.t je projecten?
Ik heb projecten bij Collin (2, maar daar ben ik gestopt), KOM (1, maar daar gestopt), 1 GVE, 2 IVM. 1 helemaal klaar, 2 op 50%, 2 op 1/3, 1 net gestart.

Ik zal bij een volgende case mijn analyse beschrijven. Maar kijk naar normale zaken: afloscapaciteit, opbouw EV, financiële buffer/flexibiliteit etc. etc.
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 13:19
wat vinden we van nieuwe op FNC: verbouwing herenhuis?

Ik heb er zelf een mening over, maar wil hem graag toetsen.

Ben indeze tevens erg benieuwd wat ons nieuwste lid pro-investeerder ervan vindt.

https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/26466

https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
escortmk2donderdag 7 september 2017 @ 13:49
gotradi, zou dat een nieuwe naam zijn voor Wittmer (zelfde adres en telefoonnummer)?
Ik ben wel een beetje bekend in die buurt maar de naam gotradi zegt mij helemaal niets.
OpDieFietsdonderdag 7 september 2017 @ 13:55
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:19 schreef bleyenburg het volgende:
wat vinden we van nieuwe op FNC: verbouwing herenhuis?

Ik heb er zelf een mening over, maar wil hem graag toetsen.

Ben indeze tevens erg benieuwd wat ons nieuwste lid pro-investeerder ervan vindt.

https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/26466

https://www.fundingcircle(...)parentHorizontalTab4
Hij zegt het geld nodig te hebben voor het kopen van materialen voor deze specifieke klus. Is het niet gebruikelijk dat de opdrachtgever hiervoor een aanbetaling doet?
domipostdonderdag 7 september 2017 @ 14:00
Dat was ook mijn gedachte. Als je zelf tegen een forse rente geld moet lenen om het materiaal voor een klus te bekostigen is er denk ik iets flink mis met je bedrijfsvoering als aannemer. Ik verwacht dat hij het geld ergens anders voor nodig heeft; in beide gevallen vertrouw ik het niet.
BillieCFdonderdag 7 september 2017 @ 14:07
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:00 schreef domipost het volgende:
Dat was ook mijn gedachte. Als je zelf tegen een forse rente geld moet lenen om het materiaal voor een klus te bekostigen is er denk ik iets flink mis met je bedrijfsvoering als aannemer. Ik verwacht dat hij het geld ergens anders voor nodig heeft; in beide gevallen vertrouw ik het niet.
Lijkt inderdaad geen bestendige bedrijfsvoering; ik doe ook zeker niet mee.
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 14:15
Ik begrijp de opwerpingen van domi, billie en fiets.
Echter, ik kan me er wel iets bij voorstellen.
Dit is m.i. echt een erg grote klus voor hem en dit kost hem zo'n 5K.
Als materiaal 40K is, schat ik deze klus in op een slordige 100 tot 150K
Ik denk wel dat dit een grote marge klus is en zelf voorfinancieren heeft hem een goede onderhandelings uitgangspositie verschaft.

graag zou ik de opinie van pro-investeerder m.b.t. de cijfers nog lezen.
pro-investeerderdonderdag 7 september 2017 @ 14:23
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:15 schreef bleyenburg het volgende:
Ik begrijp de opwerpingen van domi, billie en fiets.
Echter, ik kan me er wel iets bij voorstellen.
Dit is m.i. echt een erg grote klus voor hem en dit kost hem zo'n 5K.
Als materiaal 40K is, schat ik deze klus in op een slordige 100 tot 150K
Ik denk wel dat dit een grote marge klus is en zelf voorfinancieren heeft hem een goede onderhandelings uitgangspositie verschaft.

graag zou ik de opinie van pro-investeerder m.b.t. de cijfers nog lezen.

Ik heb geen FNC account. Kan je in een private wat cijfers plakken? Dan kijk ik er even na. (Ik geloof niet in de analyses van FNC. Volgens mij ontmoeten zij niet eens de ondernemers in persoon. Daarom daar geen investeringen.)
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 14:28
gestuurd.
beetje krukkie opmaak wrschnlk.
laat ff weten of je er zo uitkomt
pro-investeerderdonderdag 7 september 2017 @ 14:45
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:28 schreef bleyenburg het volgende:
gestuurd.
beetje krukkie opmaak wrschnlk.
laat ff weten of je er zo uitkomt
Op basis van zijn WV en Balans:
Stijgende schulden, dalende omzet, dalende winst (en dalende bruto+winst marge!), dalende EV. Dan mag je wel een heel goed verhaal hebben waarom de toekomst beter gaat zijn. Anders niet investeren is mijn mening (disclaimer: ik heb geen letter van de pitch gelezen. Alleen de WV en balans (beide in simpelste variant).

Of zijn de jaren anders om? dat kan ik niet zien ;). Dan is het positiever...
TisIkdonderdag 7 september 2017 @ 14:48
quote:
[
Hij zegt het geld nodig te hebben voor het kopen van materialen voor deze specifieke klus. Is het niet gebruikelijk dat de opdrachtgever hiervoor een aanbetaling doet?
Bij de (ver)bouwopdrachten die ik gegeven heb in ieder geval niet.
Ik moest altijd achteraf betalen.
Bij grote opdrachten wel in delen (bijvoorbeeld na 10%, 30%, ... klaar), maar steeds achteraf.
TisIkdonderdag 7 september 2017 @ 14:52
quote:
12s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:49 schreef escortmk2 het volgende:
gotradi, zou dat een nieuwe naam zijn voor Wittmer (zelfde adres en telefoonnummer)?
Ik ben wel een beetje bekend in die buurt maar de naam gotradi zegt mij helemaal niets.
Ook hetzelfde Kvk nummer (27314164), dus dat zal wel.
Website?: http://www.wittmertimmerwerken.nl/
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 15:11
apart dat adres pitch afwijkt van dat van wittmer....
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 15:12
@ pro-investeerder: Jaren idd andersom.
dank voor je review
Ron1986donderdag 7 september 2017 @ 15:20
Zojuist bericht gekregen dat
SPOILER
Salon Backstage
van KOM de financiering gekregen heeft hier zit i.i.g. wel de pandakte bij.
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 15:23
iemand tijd en zin om FNC te bellen inzake de adresgegevens van
wittmer en/of gotradi?
escortmk2donderdag 7 september 2017 @ 15:31
ik heb besloten even helemaal niets meer met FNC te doen, in dit geval werd ik echter getriggerd door de locatie en de mogelijkheid dat ik de betreffende ondernemer zou kunnen kennen.
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 15:34
quote:
Op basis van zijn WV en Balans:
Stijgende schulden, dalende omzet, dalende winst (en dalende bruto+winst marge!), dalende EV. Dan mag je wel een heel goed verhaal hebben waarom de toekomst beter gaat zijn. Anders niet investeren is mijn mening (disclaimer: ik heb geen letter van de pitch gelezen. Alleen de WV en balans (beide in simpelste variant).

Of zijn de jaren anders om? dat kan ik niet zien ;). Dan is het positiever...
Inderdaad jaarverloop precies andersom.
bleyenburgdonderdag 7 september 2017 @ 16:01
wittmer timmerwerken en Haags adres is oude website.
probleem opgelost.
djh77donderdag 7 september 2017 @ 16:23
Nieuwe op CCF
SPOILER
Ron1986donderdag 7 september 2017 @ 16:39
quote:
SPOILER
johnny's burger almere van GvE
is nooit gestart i.v.m. het niet rond krijgen van een terrasvergunning. Ze hadden dit project teruggetrokken; ik heb wel m'n investering terug maar nog niet de rente over die maanden. Deze moesten ze incasseren bij de ondernemer, had hier over gemaild maar was nog niet bekend wanneer deze overgemaakt werd O-) . Deze moesten namelijk van de ondernemers komen..

Maar geen idee of dit dan wel een succes gaat worden is ook een andere ondernemer natuurlijk.

Zie trouwens niks terug over eigen middelen (vwb dit collin project) of kijk ik daar nu overheen?

[ Bericht 2% gewijzigd door Ron1986 op 07-09-2017 16:46:27 ]
escortmk2donderdag 7 september 2017 @ 17:00
Johnny's burgers komen wel vaker heel vaak langs bij Collin, o.a. Rijswijk, Zwijndrecht, Eindhoven, Nijmegen, Rotterdam, Alphen ad Rijn en Arnhem.


edit: "wel vaker" moet dus eigenlijk "heel vaak" zijn.
ML45donderdag 7 september 2017 @ 17:36
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 14:15 schreef bleyenburg het volgende:
Ik begrijp de opwerpingen van domi, billie en fiets.
Echter, ik kan me er wel iets bij voorstellen.
Dit is m.i. echt een erg grote klus voor hem en dit kost hem zo'n 5K.
Als materiaal 40K is, schat ik deze klus in op een slordige 100 tot 150K
Ik denk wel dat dit een grote marge klus is en zelf voorfinancieren heeft hem een goede onderhandelings uitgangspositie verschaft.

graag zou ik de opinie van pro-investeerder m.b.t. de cijfers nog lezen.

Ik ben zelf niet negatief over dit project. Positieve omzet ontwikkeling, positieve EV, eigen pand /vaste activa, schulden lange termijn die ieder jaar netjes afgelost worden, schulden korte termijn die beperkt blijven en een markt die positief is. Blijft dat we weinig weten en 3 jaar relatief lang lijkt. Neem hem dus in overweging.
ETphonehomedonderdag 7 september 2017 @ 17:53
Weer een klein projectje op FnC, groothandel in doehetzelf artikelen, EUR 10k, 14.99% rente. Ik neem hem toch niet mee omdat:
-de naam, alphacolors komt me vaag bekend voor, hebben die niet eerder een project gehad?
-eenpitter met ruim EUR 80k omzet, en wil een vertegenwoordiger aannemen, vreemd voor een bedrijf met zo'n kleine omzet
-te divers produktenpakket voor zo'n klein bedrijfje.
Zocalodonderdag 7 september 2017 @ 17:55
SPOILER
FloatRooms Nederland 2
op KOM is ook een probleemkind.
Speekselklierdonderdag 7 september 2017 @ 20:49
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 16:01 schreef bleyenburg het volgende:
wittmer timmerwerken en Haags adres is oude website.
probleem opgelost.
ho ho wittmer, ik ken die man maar al te goed. op het oude adres is hij al een jaar of 5 weg.
ik zou daar absoluut geen cent aan uitlenen.


ik vermoed inderdaad dat ie het geld ergens anders voor nodig heeft.

[ Bericht 5% gewijzigd door Speekselklier op 07-09-2017 20:56:40 ]
Bunsburgerdonderdag 7 september 2017 @ 20:56
De Faja Lobi spullenboel staat bij de AH hier in de 35% bak, en is verdwenen uit de schappen........
Horsemendonderdag 7 september 2017 @ 22:08
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 12:11 schreef InvestorW het volgende:

[..]

kapotgeprocedeerd.... het lijkt me wel relevant om de belangen van ons als investeerders in het oog te houden. Ik snap de wens tot genoegdoening. Maar ik heb liever dat KOM nog een kleine 5 jaar overeind blijft, zodat ik mijn terugbetalingen krijg...
Daar ben ik het mee eens.

Kritisch zijn is prima. Een procedure opstarten, dat kan ik in sommige gevallen zeker begrijpen maar ik denk dat kapotprocederen uiteindelijk alleen maar verliezers zal opleveren, iets waar geen investeerder mee geholpen zal zijn. Verwacht namelijk vooral niet dat er veel geld te halen is aangezien ze (naar wat ze zelf geschreven hebben) dit jaar voor het eerst zwarte cijfers hopen te schrijven.

Stichtingen, derde rekekening allemaal mooi maar uiteindelijk moet het geld wel geïncasseerd gaan worden, computer programma's moeten draaien, dossiers beheerd enz enz. en dat kost allemaal geld. In het geval dat een platform zal omvallen zullen de investeerders bij diverse platformen hun portemonnee kunnen trekken, nog los van al het gedoe. Ik zit daar in ieder geval niet op te wachten.

Mede om dit soort voorbeelden is een goede exit strategie bij ieder platform zo belangrijk.
Horsemendonderdag 7 september 2017 @ 22:10
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:56 schreef Bunsburger het volgende:
De Faja Lobi spullenboel staat bij de AH hier in de 35% bak, en is verdwenen uit de schappen........
Mmm, slechte zaak. De vraag is natuurlijk wel of dit toevallig bij een filiaal is of bij alle vestigingen. Blij ik niet in het laatste project gestapt ben.
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 04:49
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:56 schreef Bunsburger het volgende:
De Faja Lobi spullenboel staat bij de AH hier in de 35% bak, en is verdwenen uit de schappen........
Online is het nog gewoon te bestellen (zonder de korting):
https://www.ah.nl/zoeken?rq=faja+&searchType=global

Misschien bij jou in de buurt weinig liefhebbers van Surinaams eten?
bleyenburgvrijdag 8 september 2017 @ 09:24
quote:
Weer een klein projectje op FnC, groothandel in doehetzelf artikelen, EUR 10k, 14.99% rente. Ik neem hem toch niet mee omdat:
-de naam, alphacolors komt me vaag bekend voor, hebben die niet eerder een project gehad?
-eenpitter met ruim EUR 80k omzet, en wil een vertegenwoordiger aannemen, vreemd voor een bedrijf met zo'n kleine omzet
-te divers produktenpakket voor zo'n klein bedrijfje.
Iemand anders die dit ook bekend voorkomt?
BillieCFvrijdag 8 september 2017 @ 09:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 09:24 schreef bleyenburg het volgende:

[..]

Iemand anders die dit ook bekend voorkomt?
Ja, die is zeker ergens een keer langsgekomen, moet alleen even heel diep graven.
bleyenburgvrijdag 8 september 2017 @ 09:34
Bij voorbaat dank voor het spitten, Billie
BillieCFvrijdag 8 september 2017 @ 09:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 09:34 schreef bleyenburg het volgende:
Bij voorbaat dank voor het spitten, Billie
Volgens mij ging hij een nieuw product ontwikkelen m.b.t. wondverzorging. Weet niet meer via welk platform. Maar toen had hij geloof ik nog geen webshop, nu wel. Overigens zie ik dat het project al vol zit en ik kan niet in de pitch kijken; wordt er iets gezegd over een eerdere pitch?
FINONAFvrijdag 8 september 2017 @ 09:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 09:33 schreef BillieCF het volgende:

[..]

Ja, die is zeker ergens een keer langsgekomen, moet alleen even heel diep graven.
Volgens mij is het deze aanvraag: https://www.crowdfundmark(...)oe-het-zelf-grossier.

Begin van het jaar 2017.
Edit: hij is hij vol.
bleyenburgvrijdag 8 september 2017 @ 09:41
Dank jullie wel, Billie en Finofaf
bleyenburgvrijdag 8 september 2017 @ 09:49
Inderdaad begin dit jaar en ook bij FNC.
Toen 20K gevraagd.
Heb FNC gebeld.
Waarom dit niet vermeld?
Ik vind het nogal wat als je met een trut omzetje van 80K in 2016 eerst 20K leent begin 2017 en verderop in datzelfde jaar nog eens om 10K komt.
bleyenburgvrijdag 8 september 2017 @ 10:03
Ik ben eigenlijk nog het meest nijdig over het feit dat FNC dit niet vermeldt
jsuijkervrijdag 8 september 2017 @ 10:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:03 schreef bleyenburg het volgende:
Ik ben eigenlijk nog het meest nijdig over het feit dat FNC dit niet vermeldt
Heb dit specifieke project niet gezien maar zeker in combinatie met het niet up2date hebben van de cijfers (of zijn ze teruggekomen op het feit dat recente cijfers niet per se geleverd hoeven worden door de leningvrager?)
komradvrijdag 8 september 2017 @ 10:18
Lendahand heeft heel recent de cijfers bijgewerkt, peildatum 31 augustus. De achterstand van NPFC is bijna ¤680.000.

De definitie is leningen >45 dagen vertraagd, maar de betalingen van april en mei zijn gedaan dus het gaat waarschijnlijk alleen om de leningen die begin juni en begin juli termijnen hadden staan. Ik vind het lastig in te schatten maar als je het extrapoleert kan het om miljoenen gaan. :X
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 10:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:18 schreef komrad het volgende:
Lendahand heeft heel recent de cijfers bijgewerkt, peildatum 31 augustus. De achterstand van NPFC is bijna ¤680.000.

De definitie is leningen >45 dagen vertraagd, maar de betalingen van april en mei zijn gedaan dus het gaat waarschijnlijk alleen om de leningen die begin juni en begin juli termijnen hadden staan. Ik vind het lastig in te schatten maar als je het extrapoleert kan het om miljoenen gaan. :X
M.i. is E 680k het totale bedrag dat nog openstaat en hoeft dan niet geëxtrapoleerd te worden:
quote:
Met een betalingsachterstand van >45, >90 of >180 dagen wordt bedoeld de optelsom van alle nog te betalen bedragen bij leningen waarvan de leningnemer minimaal 45, 90 of 180 dagen vertraagd zijn met betalen ten opzichte van de bij het ophalen van de funding afgesproken aflossingsdatum of aflossingsdata.
komradvrijdag 8 september 2017 @ 10:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:24 schreef djh77 het volgende:

[..]

M.i. is E 680k het totale bedrag dat nog openstaat en hoeft dan niet geëxtrapoleerd tw orden:

[..]

Zoals ik het lees zijn alleen de leningen die begin juni en juli een termijn moesten voldoen op dit moment >45 dagen vertraagd. Augustus <45 d en april en mei zijn weer bij. Als het lineair over het jaar zou lopen zou de totale NPFC portefeuille 3-4 miljoen zijn.
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 10:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:26 schreef komrad het volgende:

[..]

Zoals ik het lees zijn alleen de leningen die begin juni en juli een termijn moesten voldoen op dit moment >45 dagen vertraagd. Augustus <45 d en april en mei zijn weer bij. Als het lineair over het jaar zou lopen zou de totale NPFC portefeuille 3-4 miljoen zijn.
Laten we het niet hopen. Bij een totale portefeuille van 11M lijkt mij 3-4M voor NPFC wel heel erg veel. Als ze de leningen aan NPFC (leningnemer) als totaal zien en dan kijken naar 45 dagen te laat, zou het wel 680k kunnen zijn in totaal (wat ik ook nog een enorm bedrag vind). Ben met je eens dat de definitie in dit geval niet heel erg duidelijk is.
OpDieFietsvrijdag 8 september 2017 @ 10:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:26 schreef komrad het volgende:

[..]

Zoals ik het lees zijn alleen de leningen die begin juni en juli een termijn moesten voldoen op dit moment >45 dagen vertraagd. Augustus <45 d en april en mei zijn weer bij. Als het lineair over het jaar zou lopen zou de totale NPFC portefeuille 3-4 miljoen zijn.
Ik kan me bijna niet voorstellen dat het zo zit. Ik heb even snel in mijn eigen portefeuille gekeken en ik heb tien NPFC projecten waarvan negen <10k zijn. Als het in totaal om miljoenen zou gaan, dan zou je het over honderden projecten hebben. Ik denk dus ook dat die 679k het totaal openstaande bedrag van NPFC betreft.
Horsemenvrijdag 8 september 2017 @ 10:34
En nog een project in de problemen failliet bij AgD:
SPOILER
Geachte investeerder,

Afgelopen woensdag werden wij verrast met de mededeling dat Concept Food Service B.V. (CFS) op 5 september failliet is verklaard. Van de 36 termijnen zijn er 24 voldaan en heeft u er 25 ontvangen.

Dezelfde dag hebben we de openstaande vordering ingediend bij de curator en het pandrecht geclaimd. We hebben de curator voorzien van de (pand) stamakte, vervolgpandakte, schuldbekentenis en aflossingsschema. De beide pandaktes zijn geregistreerd bij de belastingdienst waarbij de laatste vervolgpandakte geregistreerd is bij de belastingdienst op 29 augustus jongstleden.

Op donderdag 7 september hebben wij bij zowel de ondernemer als bij de curator de debiteurenlijsten opgevraagd teneinde het pandrecht op deze vorderingen openbaar te maken.

De curator heeft begin volgende week een afspraak bij CFS en wij zullen hem daarna contacteren om afspraken te maken inzake de verpande zaken. Op dit moment kunnen wij u niet van meer informatie voorzien. Vanzelfsprekend zullen wij jullie informeren zodra er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn.

komradvrijdag 8 september 2017 @ 10:42
Bericht van IvM,

SPOILER
Steigerbouwer gaat zijn steiger verkopen. Levert ongeveer 10 termijnen op.
Underdoggyvrijdag 8 september 2017 @ 10:43
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:34 schreef Horsemen het volgende:
En nog een project in de problemen failliet bij AgD:
SPOILER
Geachte investeerder,

Afgelopen woensdag werden wij verrast met de mededeling dat Concept Food Service B.V. (CFS) op 5 september failliet is verklaard. Van de 36 termijnen zijn er 24 voldaan en heeft u er 25 ontvangen.

Dezelfde dag hebben we de openstaande vordering ingediend bij de curator en het pandrecht geclaimd. We hebben de curator voorzien van de (pand) stamakte, vervolgpandakte, schuldbekentenis en aflossingsschema. De beide pandaktes zijn geregistreerd bij de belastingdienst waarbij de laatste vervolgpandakte geregistreerd is bij de belastingdienst op 29 augustus jongstleden.

Op donderdag 7 september hebben wij bij zowel de ondernemer als bij de curator de debiteurenlijsten opgevraagd teneinde het pandrecht op deze vorderingen openbaar te maken.

De curator heeft begin volgende week een afspraak bij CFS en wij zullen hem daarna contacteren om afspraken te maken inzake de verpande zaken. Op dit moment kunnen wij u niet van meer informatie voorzien. Vanzelfsprekend zullen wij jullie informeren zodra er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn.

:-(

Helaas ook een van mij....

Ben benieuwd naar het pandrecht hoe dat gaat uitpakken.
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 10:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:32 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik kan me bijna niet voorstellen dat het zo zit. Ik heb even snel in mijn eigen portefeuille gekeken en ik heb tien NPFC projecten waarvan negen <10k zijn. Als het in totaal om miljoenen zou gaan, dan zou je het over honderden projecten hebben. Ik denk dus ook dat die 679k het totaal openstaande bedrag van NPFC betreft.
Ik heb mijn NPFC projecten even bekeken en kom op een openstaand bedrag van zo'n 88k
qiassgi5i80ic.png
OpDieFietsvrijdag 8 september 2017 @ 10:46
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 16:39 schreef Ron1986 het volgende:
SPOILER
johnny's burger almere van GvE
is nooit gestart i.v.m. het niet rond krijgen van een terrasvergunning. Ze hadden dit project teruggetrokken; ik heb wel m'n investering terug maar nog niet de rente over die maanden. Deze moesten ze incasseren bij de ondernemer, had hier over gemaild maar was nog niet bekend wanneer deze overgemaakt werd O-) . Deze moesten namelijk van de ondernemers komen..
Interessant. In mei werd ook een nieuwe vestiging in Utrecht aangekondigd (voor zover ik weet niet gecrowdfund) die volgens lokale media "binnen anderhalve maand" open zou gaan. Volgens de ondernemer franchisegever was het "alleen nog wachten op een paar 'vergunningsdingen'."
SPOILER
Ondertussen is ook deze vestiging nog steeds niet geopend en ziet het pand er niet uit alsof dat heel binnenkort wel gaat gebeuren.


[ Bericht 6% gewijzigd door OpDieFiets op 08-09-2017 11:02:10 ]
impact9vrijdag 8 september 2017 @ 10:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:43 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

:-(

Helaas ook een van mij....

Ben benieuwd naar het pandrecht hoe dat gaat uitpakken.
Gelukkig is het pandrecht wel correct aangemeld en gevestigd!
komradvrijdag 8 september 2017 @ 10:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:44 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik heb mijn NPFC projecten even bekeken en kom op een openstaand bedrag van zo'n 88k
[ afbeelding ]
zo kunnen we wel een aardige reconstructie maken:

Naam - Totaal - Nog te betalen
Visible Computer Ent. 2 ¤ 7.600 ¤ 7.600
Jojos Cashew Nuts 2 ¤ 9.600 ¤ 9.600
Caballes Dried Fish 4 ¤ 9.400 ¤ 9.400
Maexel Chi-Cha Food 2 ¤ 9.400 ¤ 9.400
Iris Hopewell Commercial 2 ¤ 18.800 ¤ 18.800
Kusina Batanguena ¤ 5.600 ¤ 3.733
C.A. Onahon Trading ¤ 5.600 ¤ 2.800

Totaal ¤ 66.000 ¤ 61.333
ETphonehomevrijdag 8 september 2017 @ 10:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 09:49 schreef bleyenburg het volgende:
Inderdaad begin dit jaar en ook bij FNC.
Toen 20K gevraagd.
Heb FNC gebeld.
Waarom dit niet vermeld?
Ik vind het nogal wat als je met een trut omzetje van 80K in 2016 eerst 20K leent begin 2017 en verderop in datzelfde jaar nog eens om 10K komt.
En van verschillende kanten komt de info toch weer boven. Hij is al vol, dus ik kan de pitch ook niet meer inzien, maar ik zou bijna denken dat de nieuwe lening o.a. dient om de oude af te betalen.
Heading for disaster zou ik bijna denken. En inderdaad ronduit slecht dat de crowdfunding van begin 2017 niet vermeld wordt. Ik meen dat de langlopende schulden per eind 2016 slechts 7k waren (en de kortlopende schulden 12K, het kan ook omgekeerd zijn). Dat betekend dat de langlopende schulden op het moment toch 2-3 keer zo hoog zijn als per eind 2016.
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 11:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:53 schreef komrad het volgende:

[..]

zo kunnen we wel een aardige reconstructie maken:

Naam - Totaal - Nog te betalen
Visible Computer Ent. 2 ¤ 7.600 ¤ 7.600
Jojos Cashew Nuts 2 ¤ 9.600 ¤ 9.600
Caballes Dried Fish 4 ¤ 9.400 ¤ 9.400
Maexel Chi-Cha Food 2 ¤ 9.400 ¤ 9.400
Iris Hopewell Commercial 2 ¤ 18.800 ¤ 18.800
Kusina Batanguena ¤ 5.600 ¤ 3.733
C.A. Onahon Trading ¤ 5.600 ¤ 2.800

Totaal ¤ 66.000 ¤ 61.333
Zitten nu op 200K
SPOILER
wo65w443tmzev.png


[ Bericht 9% gewijzigd door djh77 op 08-09-2017 11:12:50 ]
ETphonehomevrijdag 8 september 2017 @ 11:04
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:34 schreef Horsemen het volgende:
En nog een project in de problemen failliet bij AgD:
SPOILER
Geachte investeerder,

Afgelopen woensdag werden wij verrast met de mededeling dat Concept Food Service B.V. (CFS) op 5 september failliet is verklaard. Van de 36 termijnen zijn er 24 voldaan en heeft u er 25 ontvangen.

Dezelfde dag hebben we de openstaande vordering ingediend bij de curator en het pandrecht geclaimd. We hebben de curator voorzien van de (pand) stamakte, vervolgpandakte, schuldbekentenis en aflossingsschema. De beide pandaktes zijn geregistreerd bij de belastingdienst waarbij de laatste vervolgpandakte geregistreerd is bij de belastingdienst op 29 augustus jongstleden.

Op donderdag 7 september hebben wij bij zowel de ondernemer als bij de curator de debiteurenlijsten opgevraagd teneinde het pandrecht op deze vorderingen openbaar te maken.

De curator heeft begin volgende week een afspraak bij CFS en wij zullen hem daarna contacteren om afspraken te maken inzake de verpande zaken. Op dit moment kunnen wij u niet van meer informatie voorzien. Vanzelfsprekend zullen wij jullie informeren zodra er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn.

Dat is niet zo mooi, ik heb zelf geen projecten by AgD.
Maar voor de platformen die hier meelezen: zo kan het dus ook: een bedrijf gaat failliet op 5 september, 3 dagen later krijgen de investeerders een update met informatie over concrete stappen die ondernomen zijn, en wat er op de planning staat voor de komende week.
Dat is bij bijvoorbeeld de bomenman van KoM, wel anders: ruim een half jaar failliet, en er is eigenlijk nog niet veel gedaan van de kant van KoM.
Bij GvE is de opvolging van probleemgevallen ook bijzonder traag: de biefstukken man uit Alkmaar lacht volgens mij in zijn vuistje, maanden geleden een belabberd voorstel gedaan, wat de investeerders geeneens ter inzage gekregen hebben en daarna, tja, is de communicatie totaal stilgevallen, op mijn mail wordt niet gereageerd (zal vanmiddag of maandag eens proberen te bellen wanneer we een vervolg kunnen verwachten).
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 11:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:57 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

En van verschillende kanten komt de info toch weer boven. Hij is al vol, dus ik kan de pitch ook niet meer inzien, maar ik zou bijna denken dat de nieuwe lening o.a. dient om de oude af te betalen.
Heading for disaster zou ik bijna denken. En inderdaad ronduit slecht dat de crowdfunding van begin 2017 niet vermeld wordt. Ik meen dat de langlopende schulden per eind 2016 slechts 7k waren (en de kortlopende schulden 12K, het kan ook omgekeerd zijn). Dat betekend dat de langlopende schulden op het moment toch 2-3 keer zo hoog zijn als per eind 2016.
Voor wie de cijfers uit het project van januari willen vergelijken met nu:
SPOILER
ir6sxwbbobvnv.png
Tot nu toe 7 bedragen terugbetaald waarvan 1x te laat

[ Bericht 3% gewijzigd door djh77 op 08-09-2017 11:13:56 ]
OpDieFietsvrijdag 8 september 2017 @ 11:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 11:02 schreef djh77 het volgende:

[..]

Zitten nu op 150K
[ afbeelding ]
Ok, ik doe mee :)

SPOILER
BeauQuest Inc.: 9200
Goodish Fastfood: 3800
Nolibeth Dried Fish 3: 9400
Clar and Mar Trading 3: 9400
Kennels Veterinary Clinic 2: 5600
KVJC Trading: 5800
Rod Fabrication&Supplies 3: 9400

allen op dit moment nog 0 euro terugbetaald
.
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 11:15
Voor het archief:
https://www.collincrowdfund.nl/beef-steak-club/
McTrexvrijdag 8 september 2017 @ 11:24
Gewist, had niet in de gaten dat ik niet op de laatste pagina zat
bleyenburgvrijdag 8 september 2017 @ 11:26
te gek voor woorden dat die alpha colors ongemerkt binnen een jaar nogmaals aan kan kloppen.
nog kwalijker dat FNC cijfers presenteert die afwijken van eerdere pitch.
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 11:26
Nieuwe op GvE:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16858
10jr, 5%, 1e hypotheek,102%ltv

NB ik dacht dat GvE geen hypotheek mocht verstrekken aan particulieren?
pro-investeerdervrijdag 8 september 2017 @ 11:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 11:26 schreef bleyenburg het volgende:
te gek voor woorden dat die alpha colors ongemerkt binnen een jaar nogmaals aan kan kloppen.
nog kwalijker dat FNC cijfers presenteert die afwijken van eerdere pitch.
Een van de redenen dat ik niet via alle platformen investeer ;). Heb nog niet zoveel projecten, maar zijn ook bijna geen platformen meer over waar ik wil investeren.
Coelhovrijdag 8 september 2017 @ 11:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:42 schreef komrad het volgende:
Bericht van IvM,

SPOILER
Steigerbouwer gaat zijn steiger verkopen. Levert ongeveer 10 termijnen op.
Niet te begrijpen dat iemand in die sector juist in deze tijd blijkbaar niet aan voldoende inkomsten kan komen. Er is een tekort aan vakmensen op dit moment. Daar waar ik in het begin nog het idee had dat meneer slachtoffer was (ongeval), krijg ik nu steeds meer het idee dat het ook aan inzet schort.
Coelhovrijdag 8 september 2017 @ 11:37
quote:
14s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:34 schreef Horsemen het volgende:
En nog een project in de problemen failliet bij AgD:
SPOILER
Geachte investeerder,

Afgelopen woensdag werden wij verrast met de mededeling dat Concept Food Service B.V. (CFS) op 5 september failliet is verklaard. Van de 36 termijnen zijn er 24 voldaan en heeft u er 25 ontvangen.

Dezelfde dag hebben we de openstaande vordering ingediend bij de curator en het pandrecht geclaimd. We hebben de curator voorzien van de (pand) stamakte, vervolgpandakte, schuldbekentenis en aflossingsschema. De beide pandaktes zijn geregistreerd bij de belastingdienst waarbij de laatste vervolgpandakte geregistreerd is bij de belastingdienst op 29 augustus jongstleden.

Op donderdag 7 september hebben wij bij zowel de ondernemer als bij de curator de debiteurenlijsten opgevraagd teneinde het pandrecht op deze vorderingen openbaar te maken.

De curator heeft begin volgende week een afspraak bij CFS en wij zullen hem daarna contacteren om afspraken te maken inzake de verpande zaken. Op dit moment kunnen wij u niet van meer informatie voorzien. Vanzelfsprekend zullen wij jullie informeren zodra er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn.

En hier lift ik ook mee :( Als iemand niet eens de moeite neemt om aan te geven dat het minder gaat met het bedrijf, of dat faillissement nadert, dan kunnen ze 'm wat mij betreft niet hard genoeg aanpakken.

Ik had 2 projecten lopen bij AGD en allebei hebben ze nu issues. Hopelijk zit hier meer schot in de zaak dan bij de afhandeling van de kabeltrekker.
gerbennnvrijdag 8 september 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 11:04 schreef ETphonehome het volgende:

[..]
Bij GvE is de opvolging van probleemgevallen ook bijzonder traag: de biefstukken man uit Alkmaar lacht volgens mij in zijn vuistje, maanden geleden een belabberd voorstel gedaan, wat de investeerders geeneens ter inzage gekregen hebben en daarna, tja, is de communicatie totaal stilgevallen, op mijn mail wordt niet gereageerd (zal vanmiddag of maandag eens proberen te bellen wanneer we een vervolg kunnen verwachten).
Wat betreft GvE: Ik heb er 1 probleem geval lopen, maar ik heb nog nooit iets anders ontvangen dan "er is een vonnis", "er is een betalingsregeling voor ¤ 500,-; dit is het maximaal haalbare."
Inmiddels is dat 14 maanden aan de gang en zou er dus 7.000,- betaald moeten zijn. Maar er is nergens inzage in welke kosten (incasso, juridische procedure, deurwaarder) er nog betaald moeten worden voordat de investeerders er iets van gaan zien.

Daar heb ik GvE een mail over gestuurd; Men zou er eind augustus op terug komen.
Ik wacht nog steeds :(

Als ik hier anderen ook lees dan denk ik dat er aan de recovery kant nog veel te verbeteren valt. Op gebied van informatievoorziening (waarom dat niet gewoon in een portal bij de rest van de project gegevens plaatsen) maar ook zoals Speekselklier aangeeft een soort van "bijzonder beheer" waar men wat harder achter de ondernemers aanzit. Ik krijg nu soms het idee dat de platformen wel heel "soft" zijn.
Speekselkliervrijdag 8 september 2017 @ 12:06
"bijzonder beheer" heeft pas zin als je een stok hebt om mee te slaan. In dit geval dat de verpanding is geregeld. (nu betalen of de tent gaat leeg en je bebt je huis kwijt).

Als KOM nu een failsement aanvraagt lachen de overige schuldeisers zich rot, want die gaan er met de verpandde zekerheden vandoor.

Nu kunnen de platforms alleen maar hopen dat er netjes betaald wordt.
william0199vrijdag 8 september 2017 @ 12:28
@Gerbenn, welk project betreft dit? Ik heb namelijk 2 projecten lopen die hier vergelijkbaar aan zijn.
NaRegenDeZonvrijdag 8 september 2017 @ 13:19
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 11:33 schreef Coelho het volgende:

[..]

Niet te begrijpen dat iemand in die sector juist in deze tijd blijkbaar niet aan voldoende inkomsten kan komen. Er is een tekort aan vakmensen op dit moment. Daar waar ik in het begin nog het idee had dat meneer slachtoffer was (ongeval), krijg ik nu steeds meer het idee dat het ook aan inzet schort.
Daarom is het goed dat IVM met zijn rechtsadviseur dwingt om het steiger materiaal te verkopen. Langer wachten geeft de kans dat de opbrengst van deze roerenende zaak bij een eventueel faillissement in andere zakken verdwijnt. Ik begrijp dat na deze verkoop de overige 26 termijnen nog steeds opgeëist worden. Afijn na verkoop en storting van de 10 termijnen is in ieder geval al bijna de helft van het geld terug.
FINONAFvrijdag 8 september 2017 @ 13:19
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 11:26 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op GvE:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16858
10jr, 5%, 1e hypotheek,102%ltv

NB ik dacht dat GvE geen hypotheek mocht verstrekken aan particulieren?
Ik doe niet mee, de looptijd is te lang en de ltv te hoog. Wacht ik liever op de nieuwe aanwas bij Sig.
gerbennnvrijdag 8 september 2017 @ 13:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 12:28 schreef william0199 het volgende:
@Gerbenn, welk project betreft dit? Ik heb namelijk 2 projecten lopen die hier vergelijkbaar aan zijn.
SPOILER
3714 (Brandpepper)
william0199vrijdag 8 september 2017 @ 13:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 13:27 schreef gerbennn het volgende:

[..]

SPOILER
3714 (Brandpepper)
Aha, nee daar zit ik gelukkig niet in.
Ik heb wel de volgende projecten waar ook een regeling van ¤ 400 pm is afgesproken:
SPOILER
3697: Gezondheidspaspoort, laatste betalingen 07-09-17, 2x 21-02-17 (betalingsachterstand per maart 2015;
5754: Quickboats, laatste betaling van 29-03-17 (betalingsachterstand per mei 2015)
Horsemenvrijdag 8 september 2017 @ 13:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 september 2017 11:26 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op GvE:
https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16858
10jr, 5%, 1e hypotheek,102%ltv
Op zich geen onaardig project maar voor mij is echt de rente weer te laag. 10 Jaar en een 102% ltv moet voor mij minimaal 6,5% opleveren.
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 15:10
De top 10 van week 36:
s5yzwujtgkgec.png
Mynheer007vrijdag 8 september 2017 @ 15:27
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 13:14 schreef pro-investeerder het volgende:

[..]

Ik heb projecten bij Collin (2, maar daar ben ik gestopt), KOM (1, maar daar gestopt), 1 GVE, 2 IVM. 1 helemaal klaar, 2 op 50%, 2 op 1/3, 1 net gestart.

Ik zal bij een volgende case mijn analyse beschrijven. Maar kijk naar normale zaken: afloscapaciteit, opbouw EV, financiële buffer/flexibiliteit etc. etc.
Ik ben wel eigenlijk benieuwd naar jouw mening over SameninGeld. Je hebt er geen projecten zie ik, maar is dat omdat je het niet hebt overwogen, of zijn er zaken waarom je SiG links laat liggen?

En welk rendement verwacht je te behalen? En is dat jouw inziens voldoende voor het risico dat je loopt?
Ron1986vrijdag 8 september 2017 @ 16:29
Moet de betaling van een investering van KOM via Ideal overgemaakt worden vanaf de tegenrekening of kan deze ook gewoon een willekeurig rekeningnummer? Had ze gebeld; maar 'dame' in kwestie wist me geen zinnig antwoord te geven; ze schreef mijn gegevens op en kreeg er bericht van... Persoon die er over ging was niet aanwezig..

Beetje triest dat ze op zulke eenvoudige vragen geen direct antwoord hebben.
najra1990vrijdag 8 september 2017 @ 16:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 16:29 schreef Ron1986 het volgende:
Moet de betaling van een investering van KOM via Ideal overgemaakt worden vanaf de tegenrekening of kan deze ook gewoon een willekeurig rekeningnummer? Had ze gebeld; maar 'dame' in kwestie wist me geen zinnig antwoord te geven; ze schreef mijn gegevens op en kreeg er bericht van... Persoon die er over ging was niet aanwezig..

Beetje triest dat ze op zulke eenvoudige vragen geen direct antwoord hebben.
Met ideal maakt het niet uit vanaf welke rekening het geld komt. Het bedrijf in kwestie krijgt gewoon bevestiging dat een bepaalde factuur of betaalkenmerk is betaald en dat het geld eraan komt. Ik heb er geen ervaring mee, maar zou mij er ook zeker geen druk over maken
bleyenburgvrijdag 8 september 2017 @ 16:40
moet vanaf de rekening die je opgegeven hebt.
bleyenburgvrijdag 8 september 2017 @ 16:41
willekeurig rekening nummer lijkt me niet handig. het moet wel bij KOM aankomen
Ron1986vrijdag 8 september 2017 @ 16:42
Maakt wel inderdaad vanaf de tegenrekening over moeten ze maar even wachten tot t overmaakt is ;) van de ene naar de andere. Maar is toch wel echt slecht dat ze zo'n vraag daar niet kunnen beantwoorden o|O
InvestorWvrijdag 8 september 2017 @ 16:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 16:41 schreef bleyenburg het volgende:
willekeurig rekening nummer lijkt me niet handig. het moet wel bij KOM aankomen
nee, met ideal maakt het niet uit.
als je na de betaling op 'terug naar de webwinkel' oid klikt, krijgt KOM gelijk een signaal dat betaling OK is
bleyenburgvrijdag 8 september 2017 @ 16:45
ok.
bij ander platform heb ik ooit 1x vanaf ander nummer overgemaakt, krijg ik sindsdien de betalingen voor dat betreffende project ook op dat nummer.
en ff omzetten gaat niet zomaar......
InvestorWvrijdag 8 september 2017 @ 16:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 16:45 schreef bleyenburg het volgende:
ok.
bij ander platform heb ik ooit 1x vanaf ander nummer overgemaakt, krijg ik sindsdien de betalingen voor dat betreffende project ook op dat nummer.
en ff omzetten gaat niet zomaar......
Ja, bij GVE heb ik ook een keer een ander rekeningnummer gebruikt, en daar was toen een handmatige correctie nodig voordat het OK was. Maar dat zijn 'gewone' transacties waarbij zij blijkbaar op meer dan 1 variabele matchen (rekeningnummer en de door hen gegeven code). Bij Ideal betalingen gaat het matchen automatisch
djh77vrijdag 8 september 2017 @ 16:49
Nieuwe op CCF
SPOILER
pro-investeerdervrijdag 8 september 2017 @ 17:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 15:27 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik ben wel eigenlijk benieuwd naar jouw mening over SameninGeld. Je hebt er geen projecten zie ik, maar is dat omdat je het niet hebt overwogen, of zijn er zaken waarom je SiG links laat liggen?

En welk rendement verwacht je te behalen? En is dat jouw inziens voldoende voor het risico dat je loopt?
In principe wil ik een rendement van 7% of hoger. Dan ga ik uit van lopende bedrijven, maar zonder verpandingen. Daaronder zijn er genoeg alternatieven via de beurs die ook wel redelijk defensief zijn (vastgoedfondsen bijvoorbeeld). Die zijn ook beter verhandelbaar.

Als ik die 7% ga aanhouden en ik bekijk de resultaten van de platformen moet ik wegblijven bij alle platformen.

GVE heeft nog een redelijk goede portefeuille, maar ook onder de 5%. Veel anders platformen zijn veel te klein om conclusies te trekken. Collin heeft wellicht de beste naam, maar zakken in mijn berekening onder de 3% rendement... Ze hebben nu al 2,78 afgeschreven, maar er komt 1,21% aan achterstanden bij. Dan gaat het hard...

Ik ben heel selectief. Ik wil in ieder geval goede info krijgen, dan is het mijn keuze om het risico te nemen. Geen cijfers is voor mij echt een no go. Zekerheden zeggen me helemaal niks. Maar goed, misschien ben ik verpest door mijn ervaring met recovery en het innen van zekerheden. Lang leve het Nederlands recht.
NaRegenDeZonvrijdag 8 september 2017 @ 18:27
Nieuw op FNC 50K A 1 Jaar

https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/26265

Ik begrijp niet waarom dit tuincentrum een A is. Omdat het een franchiser is van een grote keten? Zit al voor 3/5 vol. maar niet door mij. Na aftrek van kosten blijft er 5% voor mij over bij FNC daar begin ik niet aan met de slechte info reputatie van FNC.
Ron1986vrijdag 8 september 2017 @ 19:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 18:27 schreef NaRegenDeZon het volgende:
Nieuw op FNC 50K A 1 Jaar

https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/26265

Ik begrijp niet waarom dit tuincentrum een A is. Omdat het een franchiser is van een grote keten? Zit al voor 3/5 vol. maar niet door mij. Na aftrek van kosten blijft er 5% voor mij over bij FNC daar begin ik niet aan met de slechte info reputatie van FNC.
Lijkt me eerder een c of d. Slecht weer typisch gevalletje van misleiding van onwetende..
Mynheer007vrijdag 8 september 2017 @ 20:35
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:56 schreef Bunsburger het volgende:
De Faja Lobi spullenboel staat bij de AH hier in de 35% bak, en is verdwenen uit de schappen........
Uit eigen ervaring, ik heb vroeger een bijbaantje gehad in de supermarkt, kan ik je vertellen dat dat vaak geen goed nieuws betekent. De competitie om schapruimte in de supermarkt is behoorlijk fors, en als je niet goed verkoopt moet je vrezen voor je plaats.

Het kan zijn dat de supermarkten die wat meer schapmeters tot hun beschikking hebben of meer lokale vraag kennen het in het assortiment houden, maar de producten kunnen iig niet meer ingezet worden voor actiedoeleinden, aangezien deze producten niet in alle supermarkten meer te verkrijgen zijn.
Camoglivrijdag 8 september 2017 @ 20:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 13:19 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Daarom is het goed dat IVM met zijn rechtsadviseur dwingt om het steiger materiaal te verkopen. Langer wachten geeft de kans dat de opbrengst van deze roerenende zaak bij een eventueel faillissement in andere zakken verdwijnt. Ik begrijp dat na deze verkoop de overige 26 termijnen nog steeds opgeëist worden. Afijn na verkoop en storting van de 10 termijnen is in ieder geval al bijna de helft van het geld terug.
ik vind ook dat IVM goed doorpakt bij deze wanbetaler. Als die verkoop lukt is er incl de rente al wel meer dan de helft terug. 22/48 termijnen zijn dan betaald.
De resterende schuld zal plm 25k bedragen. Ik ben wel benieuwd hoe dat bedrag dan nog wordt teruggehaald. Maar vooralsnog is dit een default-aanpak die ik nog niet eerder heb gezien!
crowd-fundivrijdag 8 september 2017 @ 22:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 10:44 schreef djh77 het volgende:

[..]

Ik heb mijn NPFC projecten even bekeken en kom op een openstaand bedrag van zo'n 88k
[ afbeelding ]
Volgens mij zit je bij Vignette Enterprises ¤ 1000 te hoog. Er zijn 3 van de 8 termijnen terugbetaald. Of neem je de rente er ook bij?
Nog een paar, die hier nog niet genoemd zijn (helaas krijg ik het niet zo netjes onder elkaar....):

project hoofdsom terugbetaald (excl. rente) uitstaand
AJC tile and home depot ¤ 9.600,00 ¤ 0,00 ¤ 9.600,00
Aslan Eduforum 2 ¤ 5.600,00 ¤ 0,00 ¤ 5.600,00
Cartj ent. ¤ 5.600,00 ¤ 2.800,00 ¤ 2.800,00
Chingah RTW ¤ 1.800,00 ¤ 900,00 ¤ 900,00
Coolway coop. 2 ¤ 19.600,00 ¤ 13.067,00 ¤ 6.533,00
DVL stonecraft ¤ 6.600,00 ¤ 4.400,00 ¤ 2.200,00
Franza Canteneeta 2 ¤ 4.800,00 ¤ 0,00 ¤ 4.800,00
Garcia e-trike transport ¤ 4.800,00 ¤ 2.400,00 ¤ 2.400,00
HJ's poultry farm ¤ 9.400,00 ¤ 4.700,00 ¤ 4.700,00
JVLR marketing 2 ¤ 9.400,00 ¤ 0,00 ¤ 9.400,00
Maternity clinic ¤ 9.600,00 ¤ 6.400,00 ¤ 3.200,00
Miñoza medical clinic 2 ¤ 9.400,00 ¤ 0,00 ¤ 9.400,00
Nutcrackers ¤ 14.000,00 ¤ 0,00 ¤ 14.000,00
Orencia monfero uraro ¤ 4.800,00 ¤ 1.600,00 ¤ 3.200,00
R-Cel motorassories ¤ 2.000,00 ¤ 1.000,00 ¤ 1.000,00
Seedworks 3 ¤ 14.200,00 ¤ 0,00 ¤ 14.200,00
Victor Paolo's farm ¤ 7.600,00 ¤ 5.067,00 ¤ 2.533,00

[ Bericht 0% gewijzigd door crowd-fundi op 08-09-2017 23:32:57 ]
djh77zaterdag 9 september 2017 @ 05:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 22:07 schreef crowd-fundi het volgende:

[..]

Volgens mij zit je bij Vignette Enterprises ¤ 1000 te hoog. Er zijn 3 van de 8 termijnen terugbetaald. Of neem je de rente er ook bij?
Klopt. Ik heb de terugbetalingen uit het dashboard gehaald. Dus inclusief rente onder het mom van wat binnen is, is binnen.

Totale bedrag van NPFC lijkt meer in de buurt te zitten van 680K dan 3M
Bengerzaterdag 9 september 2017 @ 08:46
Ik las op KoM een nieuwsbericht van al weer een maand terug over dat KoM zich aangemeld heeft om mee te doen aan de BMKB regeling. Dat is een regeling waarbij de overheid (tegen een vergoeding) garant staat voor een gedeelte van een krediet. Nu verwacht ik dat KoM weinig kans maakt omdat het financieringsproces bij KoM volgens mij niet goed op de BMKB aansluit (de regeling is gericht op financiers en niet op tussenpersonen, zoals crowdfundplatformen).

Ik zie echter wel kansen, maar dan zou het moeten werken via een marketplace lending constructie met een kredietverstrekker die kredieten (met een door hen verstrekte garantie) doorverkoopt op een marktplaats, zoals nu ook bij Twino en Mintos gebeurt (alleen weet ik niet of een dergelijke constructie in Nederland mogelijk is). Ik zou wel interesse hebben om eens te kijken of we iets dergelijks op kunnen zetten als anderen hier daar ook iets in zien.

[ Bericht 2% gewijzigd door Benger op 09-09-2017 08:56:13 ]
Dwarsindewegzaterdag 9 september 2017 @ 09:10
quote:
0s.gif Op donderdag 7 september 2017 20:56 schreef Bunsburger het volgende:
De Faja Lobi spullenboel staat bij de AH hier in de 35% bak, en is verdwenen uit de schappen........
Bij de plaatselijke Jumbo staan ze nog gewoon in het schap.
FINONAFzaterdag 9 september 2017 @ 10:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 september 2017 13:19 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Ik doe niet mee, de looptijd is te lang en de ltv te hoog. Wacht ik liever op de nieuwe aanwas bij Sig.
Ik had mijn opmerking over de ltv ook geplaatst op de Facebookpagina van GVE. Martijn van Schelven reageert: "Prima gedekte lening met een annuitaire lening. Hoofdsom neemt af op een courante woning die in waarde stijgt en een gezonde kasstroom. LTV wordt elk jaar beter. Hypothecair gedekt op de gehele portefeuille. Voorbeeld van toenemende zekerheden bij crowdfunding".

Project krijgt nog niet de handen op elkaar van de investeerder. M.I. moet de rente dan nog een tik omhoog.
djh77zaterdag 9 september 2017 @ 11:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:50 schreef FINONAF het volgende:
Project krijgt nog niet de handen op elkaar van de investeerder. M.I. moet de rente dan nog een tik omhoog.
Was volgens met zijn 2 eerdere projecten ook. Deze zijn ook lager gestart dan de uiteindelijke funding.
FINONAFzaterdag 9 september 2017 @ 11:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 11:24 schreef djh77 het volgende:

[..]

Was volgens met zijn 2 eerdere projecten ook. Deze zijn ook lager gestart dan de uiteindelijke funding.
Bij 6% overweeg ik om toch mee te doen, ook omdat er tussentijds wel afgelost wordt, waardoor risico steeds lager wordt.

Het percentage bij zijn eerdere lening 14165 is inderdaad na een week van 5% naar 6% gegaan. Bij de andere lening zie ik zo snel geen mutatie in het rentepercentage (was 5,5%).
Speekselklierzaterdag 9 september 2017 @ 11:36
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:50 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Ik had mijn opmerking over de ltv ook geplaatst op de Facebookpagina van GVE. Martijn van Schelven reageert: "Prima gedekte lening met een annuitaire lening. Hoofdsom neemt af op een courante woning die in waarde stijgt en een gezonde kasstroom. LTV wordt elk jaar beter. Hypothecair gedekt op de gehele portefeuille. Voorbeeld van toenemende zekerheden bij crowdfunding".
Uiteraard wordt de LTV elk jaar beter (als de huizenprijs niet daalt). Toch is het een goede gewoonte om naar de LTV bij aanvang te kijken. Een als hij dan al heel goed is wordt het later alleen maar beter.
TisIkzaterdag 9 september 2017 @ 12:21
quote:
Uiteraard wordt de LTV elk jaar beter (als de huizenprijs niet daalt). Toch is het een goede gewoonte om naar de LTV bij aanvang te kijken. Een als hij dan al heel goed is wordt het later alleen maar beter.
Als de algemene rente stijgt in de komende jaren (en dat is zeker niet onwaarschijnlijk), zullen de huizenprijzen flink dalen, met misschien die in Amsterdam voorop (omdat die daar de laatste jaren zo extreem gestegen zijn).
ML45zaterdag 9 september 2017 @ 13:57
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 12:21 schreef TisIk het volgende:

[..]

Als de algemene rente stijgt in de komende jaren (en dat is zeker niet onwaarschijnlijk), zullen de huizenprijzen flink dalen, met misschien die in Amsterdam voorop (omdat die daar de laatste jaren zo extreem gestegen zijn).
Positief is dat de huurmarkt in Amsterdam overspanne is en zal blijven, dus de verhuur inkomsten acht ik redelijk veilig. Daarnaast daalt door de annuïteiten aflossing ieder jaar de lening vrij fors. Heb hem nog niet meegenomen voor 5%, bij 5,5/6,0% stap ik zeker in.

[ Bericht 0% gewijzigd door ML45 op 09-09-2017 15:48:36 ]
Mynheer007zaterdag 9 september 2017 @ 14:40
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:57 schreef ML45 het volgende:

[..]

Positief is dat de huurmarkt in Amsterdam overspanne is en zal blijven, dus de verhuur inkomsten acht ik redelijk veilig. Daarnaast daalt door de annuïteiten aflossing ieder jaar vrij fors. Heb hem nog niet meegenomen voor 5%, bij 5,5/6,0% stap ik zeker in.
Ja zo denk ik er ook over. Het onderpand mag misschien iets minder waard worden bij stijgende rentes, maar je moet wel heel gek doen wil je een woning in Amsterdam niet binnen een dag verhuren voor een prima prijs.
amp25zaterdag 9 september 2017 @ 14:48
Op welke platform zitten jullie alle
djh77zaterdag 9 september 2017 @ 14:53
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:48 schreef amp25 het volgende:
Op welke platform zitten jullie alle
Over het algemeen de platforms genoemd in de OP
Bengerzaterdag 9 september 2017 @ 15:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 10:50 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Ik had mijn opmerking over de ltv ook geplaatst op de Facebookpagina van GVE. Martijn van Schelven reageert: "Prima gedekte lening met een annuitaire lening. Hoofdsom neemt af op een courante woning die in waarde stijgt en een gezonde kasstroom. LTV wordt elk jaar beter. Hypothecair gedekt op de gehele portefeuille. Voorbeeld van toenemende zekerheden bij crowdfunding".

Project krijgt nog niet de handen op elkaar van de investeerder. M.I. moet de rente dan nog een tik omhoog.
Kwalijk dat een platform het doet voorkomen alsof een woning alleen in waarde kan stijgen. Volgens mij mag dat helemaal niet.
TisIkzaterdag 9 september 2017 @ 18:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 13:57 schreef ML45 het volgende:

[..]

Positief is dat de huurmarkt in Amsterdam overspanne is en zal blijven, dus de verhuur inkomsten acht ik redelijk veilig. Daarnaast daalt door de annuïteiten aflossing ieder jaar de lening vrij fors. Heb hem nog niet meegenomen voor 5%, bij 5,5/6,0% stap ik zeker in.
Voor wat betref die huurmarkt: dat lijkt mij ook wel waarschijnlijk.
Voor wat betreft de aflossing: is het wel zeker dat de hypotheekinschrijving niet later gebruikt gaat worden voor een een nieuwe extra lening zodat de ltv per saldo niet of niet veel daalt (ervan uitgaande dat de waarde van het huis gelijk blijft)?
djh77zaterdag 9 september 2017 @ 19:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:33 schreef TisIk het volgende:

[..]

Voor wat betref die huurmarkt: dat lijkt mij ook wel waarschijnlijk.
Voor wat betreft de aflossing: is het wel zeker dat de hypotheekinschrijving niet later gebruikt gaat worden voor een een nieuwe extra lening zodat de ltv per saldo niet of niet veel daalt (ervan uitgaande dat de waarde van het huis gelijk blijft)?
Als het goed is zal GvE hiervoor geen toestemming geven omdat dit ten nadele is voor de investeerders.
Camoglizaterdag 9 september 2017 @ 23:38
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 19:24 schreef djh77 het volgende:

[..]

Als het goed is zal GvE hiervoor geen toestemming geven omdat dit ten nadele is voor de investeerders.
dan kunnen ze het gaan proberen bij KOM/CCF etc?
ML45zaterdag 9 september 2017 @ 23:52
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 september 2017 18:33 schreef TisIk het volgende:

[..]

Voor wat betref die huurmarkt: dat lijkt mij ook wel waarschijnlijk.
Voor wat betreft de aflossing: is het wel zeker dat de hypotheekinschrijving niet later gebruikt gaat worden voor een een nieuwe extra lening zodat de ltv per saldo niet of niet veel daalt (ervan uitgaande dat de waarde van het huis gelijk blijft)?
Dan blijven de investeerders van GvE hun 1e hypotheekrecht behouden, de nieuwe kunnen ten hoogste een 2de hypotheekrecht krijgen en zijn dus achtergesteld.
djh77zondag 10 september 2017 @ 05:12
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 23:38 schreef Camogli het volgende:

[..]

dan kunnen ze het gaan proberen bij KOM/CCF etc?
Tuurlijk niet. GvE heeft de 1e hypotheek. Ook bij een ander platform of de bank moet GvE toestemming geven en dan doen ze niet. 2e hypotheek kan wel(met toestemming GvE). Dat zal voor de groep met de 1e hypotheek minder een probleem zijn.

[ Bericht 1% gewijzigd door djh77 op 10-09-2017 09:07:49 ]
Finanzenzondag 10 september 2017 @ 08:05
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 september 2017 14:40 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ja zo denk ik er ook over. Het onderpand mag misschien iets minder waard worden bij stijgende rentes, maar je moet wel heel gek doen wil je een woning in Amsterdam niet binnen een dag verhuren voor een prima prijs.
Wat me opvalt is dat de waarde van de eerdere panden (gefund via GvE) de actuele schuld van de vorige fundings met ruim 15% overstijgt. Toch prettig, zeker omdat de leningen met +/- 1% p/m aflopen

2e hypotheek vestigen gaat niet zonder toestemming GvE en zullen ze ook niet doen lijkt me. Schaadt belangen investeerders. Met het oog op de overwaarde (+/- 35%) in de rest van zijn portefeuille en de aanzienlijke verbetering van zekerheden ben ik iig weer met een klein bedrag ingestapt :s)
Mynheer007zondag 10 september 2017 @ 10:57
quote:
3s.gif Op zondag 10 september 2017 08:05 schreef Finanzen het volgende:

[..]

Wat me opvalt is dat de waarde van de eerdere panden (gefund via GvE) de actuele schuld van de vorige fundings met ruim 15% overstijgt. Toch prettig, zeker omdat de leningen met +/- 1% p/m aflopen

2e hypotheek vestigen gaat niet zonder toestemming GvE en zullen ze ook niet doen lijkt me. Schaadt belangen investeerders. Met het oog op de overwaarde (+/- 35%) in de rest van zijn portefeuille en de aanzienlijke verbetering van zekerheden ben ik iig weer met een klein bedrag ingestapt :s)
Voor mij is tien jaar te lang. Ik verwacht dat de komende jaren de rente weer zal gaan stijgen, waardoor de rentes via crowdfunding ook behoorlijk zullen gaan stijgen, en daarom investeer ik nu liever voor max 5 jaar voor 4,8% via SiG,om het over 5 jaar vervolgens dan te herinvesteren tegen een rente van 6-7%. Uiteindelijk zal het rendement dan hoger zijn, het risico lager doordat de hypotheek bij SiG maar tot 55% loopt, en meer flexibel aangezien je niet 10 jaar aan 1 investering vast zit.

Btw: Een tweede hypotheek mag gewoon gevestigd worden zonder toestemming van GvE, maar dat vormt geen gevaar voor de 1e hypotheek aangezien de opbrengsten bij gedwongen verkoop eerst gebruikt zullen worden om de lening waaraan de 1e hypotheek verbonden was af te lossen, en als er dan nog wat over is komen de mensen met de tweede hypotheek aan de beurt.
djh77zondag 10 september 2017 @ 11:08
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 10:57 schreef Mynheer007 het volgende:
Btw: Een tweede hypotheek mag gewoon gevestigd worden zonder toestemming van GvE, maar dat vormt geen gevaar voor de 1e hypotheek aangezien de opbrengsten bij gedwongen verkoop eerst gebruikt zullen worden om de lening waaraan de 1e hypotheek verbonden was af te lossen, en als er dan nog wat over is komen de mensen met de tweede hypotheek aan de beurt.
De notaris zal dit niet doen zonder toestemming van GvE
quote:
In de notariële praktijk is reeds jaren een discussie gaande of de notaris namens de geldnemer toestemming aan de eerste bank dient te vragen voor het vestigen van een tweede hypotheek op het onderpand. Deze discussie houdt verband met de geheimhoudingsplicht die een notaris heeft.

Door de uitspraak van het Hof Amsterdam van 27 december 2011 is een einde gekomen aan die discussie. De notaris is op grond van deze Hofuitspraak verplicht zijn medewerking te weigeren aan het vestigen van een tweede hypotheek als de vereiste goedkeuring van de eerste bank niet in zijn bezit is.

Dit komt er in de praktijk op neer dat de geldnemer zelf of diens intermediair in alle gevallen waarin de algemene voorwaarden/bepalingen van de eerste bank dit eisen, de toestemming aan de eerste bank dient te vragen. Indien dit nog niet is gebeurd, zal de notaris deze toestemming dienen te vragen, uiteraard met toestemming van de cliënt. Zonder toestemming van de eerste bank dient de notaris zijn dienst te weigeren.
Mynheer007zondag 10 september 2017 @ 11:14
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 11:08 schreef djh77 het volgende:

[..]

De notaris zal dit niet doen zonder toestemming van GvE

[..]

Oke weer wat geleerd. Ik zal eens nalezen wat hier precies de reden voor is, want mijns inziens naakt het niet uit of er een tweede hypotheek gevestigd wordt, en kan het zelf gunstig uitpakken, aangezien dat geleende geld ook gebruikt kan worden voor aflossing of het opbouwen van een betere portefuille.
Finanzenzondag 10 september 2017 @ 11:30
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 11:08 schreef djh77 het volgende:

[..]

De notaris zal dit niet doen zonder toestemming van GvE

[..]

quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 11:08 schreef djh77 het volgende:

[..]

De notaris zal dit niet doen zonder toestemming van GvE

[..]

Vind ik ook maar relatieve GvE-kosten dalen met 50% door lange termijn en tegen de tijd dat de rentes van dit soort stabiele projecten eenmaal op dat niveau liggen heb ik praktisch de helft van de gelden + interest terug. T.z.t. kan ik daarmee dus alsnog via SiG of anderzijds investeren met mogelijk betere rentes. Kans dat de beste jongeman tegen die tijd nog is komt funden is ook groot. Bij betere opties zal ook hij over de brug moeten komen... Daarnaast zie ik de rente nog niet zo snel stijgen met de uitspraken van onze boezemvriend Draghi en is er ook nog een gerede kans op deflatie.

P.S. heb zelf nog even gecheckt hoe het zit ten aanzien van een 2e hypotheek en kwam tot dezelfde conclusie. Een vereiste is toestemming 1ste hypotheekhouder, dit blijkt ook het geval via; https://www.plusonline.nl(...)-op-tijd-toestemming.
Hoewel, wellicht alweer veranderd.... Ik weet bijvoorbeeld dat er een inschrijfbedrag dient te worden opgegeven t/m waar het recht op de maximale opvorderbare schuld dewelke via het onderpand kan worden opgeëist loopt. Hierover staat in de pitch ook;
"Zodra volledige funding heeft plaatsgevonden zal ten behoeve van de twee reeds gefunde projecten een 1e hypotheek gevestigd worden met als hypotheekhouder namens de investeerders in betreffende projecten de Stichting Zekerheden Geldvoorelkaar.nl en wel als volgt:
- Project 14165 ten bedrage van ¤ 248.000,-
- Project 15161 ten bedrage van ¤ 190.000,-"
*Vandaar mijn opmerking over dat het inschrijvingsbedrag +/- 15% hoger is dan de waarde en deze daarnaast maandelijks met +/- 1% afloopt
djh77zondag 10 september 2017 @ 11:31
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 11:14 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Oke weer wat geleerd. Ik zal eens nalezen wat hier precies de reden voor is, want mijns inziens naakt het niet uit of er een tweede hypotheek gevestigd wordt, en kan het zelf gunstig uitpakken, aangezien dat geleende geld ook gebruikt kan worden voor aflossing of het opbouwen van een betere portefuille.
Dit is wat ik kan vinden:
Als een tweede hypotheek niet meer wordt betaald, heeft dat gevolgen voor de bank met de eerste hypotheek'. ‘Die kan bijvoorbeeld tot een veiling van het onroerende goed gedwongen worden, terwijl die bank dat helemaal niet wil. Bovendien kan de bank met de eerste hypotheek het onderpand niet meer zomaar verhuren. Daarvoor moet de tweede bank toestemming geven.
gaanmetdiebanaanzondag 10 september 2017 @ 11:37
quote:
1s.gif Op zondag 10 september 2017 11:14 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Oke weer wat geleerd. Ik zal eens nalezen wat hier precies de reden voor is, want mijns inziens naakt het niet uit of er een tweede hypotheek gevestigd wordt
Ik kan me wel voorstellen dat het bij executie moeilijker wordt met twee hypotheekhouders.
Hier een voorbeeld van een executieverkoop, aangevraagd door een 2e hypotheekhouder, terwijl de 1e hypotheekhouder dat helemaal niet wilde (omdat het pand niet genoeg zou opbrengen).

http://dirkzwageroverheid(...)oed-voort-te-zetten/
dyna18zondag 10 september 2017 @ 11:46
quote:
14s.gif Op zondag 10 september 2017 11:37 schreef gaanmetdiebanaan het volgende:

[..]

Ik kan me wel voorstellen dat het bij executie moeilijker wordt met twee hypotheekhouders.
Hier een voorbeeld van een executieverkoop, aangevraagd door een 2e hypotheekhouder, terwijl de 1e hypotheekhouder dat helemaal niet wilde (omdat het pand niet genoeg zou opbrengen).

http://dirkzwageroverheid(...)oed-voort-te-zetten/
En dit zorgt er dus weer voor dat banken (vaak de houder van 1e recht op hypotheek), zich nog meer met de hakken in het zand gaan zetten en niet zullen meewerken met het vestigen van andere financiering.

Voor ons crowdfunders is dat negatief, want dat betekent dat ook bij een pand met overwaarde, er toch geen zekerheid in de vorm van een 2e hypotheekrecht aan ons verstrekt kan worden, aangezien de houder van het 1e hypotheekrecht dan dwars gaat liggen.

Voorbeeld, een ondernemer heeft een woning die voor de helft is afbetaald en hij wil deze overwaarde als zekerheid inbrengen in een CF pitch. Dit is voor beide partijen aantrekkelijk, aangezien de pitch sneller succesvol zal zijn en de crowdfunders meer zekerheid verwerven. De verwachting is echter dat de banken steeds vaker geen toestemming geven en dit blokkeren. Zij geven namelijk alleen om hun eigen zekerheden, en zullen niet snel van hun zakelijke afwegingen afstappen.

En zo blijkt maar weer dat een stapelfinanciering waarbij een bank betrokken is, nooit voordelig zal uitpakken voor crowdfunding. De zekerheden worden allemaal naar de bank getrokken.

[ Bericht 1% gewijzigd door dyna18 op 10-09-2017 11:54:02 ]
Finanzenzondag 10 september 2017 @ 11:51
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:46 schreef dyna18 het volgende:

[..]

En dit zorgt er dus weer voor dat banken (vaak de houder van 1e recht op hypotheek), zich nog meer met dat hakken in het zand gaan zetten en niet zullen meewerken met het vestigen van andere financiering.

Voor ons crowdfunders is dat negatief, want dat betekent dat ook bij een pand met overwaarde, er toch geen zekerheid in de vorm van een 2e hypotheekrecht aan ons verstrekt kan worden, aangezien de bank dan dwars gaat liggen.

Voorbeeld, een ondernemer heeft een woning die voor de helft is afbetaald en hij wil deze overwaarde als zekerheid inbrengen in een CF pitch. Dit is voor beide partijen aantrekkelijk, aangezien de pitch sneller succesvol zal zijn en de crowdfunders meer zekerheid verwerven. De verwachting is echter dat de banken steeds vaker geen toestemming geven en dit blokkeren. Zij geven namelijk alleen om hun eigen zekerheden, en zullen niet snel van hun zakelijke afwegingen afstappen.

En zo blijkt maar weer dat een stapelfinanciering waarbij een bank betrokken is, nooit voordelig zal uitpakken voor crowdfunding. De zekerheden worden allemaal naar de bank getrokken.
Is dus al jaren zo. 2e hypotheek zal echt vooraf besproken moeten worden met investeerders en/of bank. Transparantie werkt altijd, mits geen luchtfietserij.

Kortom, leningen zoals die op GvE bieden enorme zekerheid ten aanzien van a) dat mijn inleg terugkomt incl. rente en b) dat ik er pro rata voor 10 jaar geen omkijken naar heb. Ik investeer voor mijn rust, anders had ik zelf wel (weer) gaan ondernemen ;)
dyna18zondag 10 september 2017 @ 11:57
Nog even een nabrander over SiG Schiedamseweg 218 D te Rotterdam.
De geldvrager heeft de lening geaccepteerd, ondanks dat de 2e schijf niet helemaal is vol gekomen.

Dat pakt positief uit voor de investeerders van de 2e schijf, aangezien het pand nu niet voor 80%, maar voor 74% met een lening gefinancierd wordt. Oftewel meer zekerheid bij verkoop dat al het geld terugkomt, lagere rentelasten en meer inbreng eigen vermogen.
https://investeren.sameni(...)g-218-d-te-rotterdam


Voor Slotboomstraat 15A en 15B te Rotterdam verwacht ik echter weinig goed nieuws. Dit project lijkt niet genoeg op te brengen om door te kunnen gaan.
https://investeren.sameni(...)en-15-b-te-rotterdam
Speekselklierzondag 10 september 2017 @ 11:58
Als het pand een grote overwaarde heeft gaat een bank doorgaans gewoon akkoord. Indien de bank niet akkoord gaat (waar dan vast een rede voor is) is het ook nog mogelijk om het volledige pand her te financieren en de eerste hypotheek af te lossen.

Ik heb een in een akte van een tweede hypotheek gelezen, weet niet meer welke, dat deze geen akties mocht ondernemen zonder toestemming van de eerste hypotheek.
Finanzenzondag 10 september 2017 @ 11:59
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:58 schreef Speekselklier het volgende:
Als het pand een grote overwaarde heeft gaat een bank doorgaans gewoon akkoord. Indien de bank niet akkoord gaat (waar dan vast een rede voor is) is het ook nog mogelijk om het volledige pand her te financieren en de eerste hypotheek af te lossen.

Ik heb een in een akte van een tweede hypotheek gelezen, weet niet meer welke, dat deze geen akties mocht ondernemen zonder toestemming van de eerste hypotheek.
Feit blijft dat wij als investeerders van GvE met ons 1ste recht van hypotheek hiermee unaniem akkoord zullen moeten gaan...
dyna18zondag 10 september 2017 @ 12:00
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:58 schreef Speekselklier het volgende:
Als het pand een grote overwaarde heeft gaat een bank doorgaans gewoon akkoord. Indien de bank niet akkoord gaat (waar dan vast een rede voor is) is het ook nog mogelijk om het volledige pand her te financieren en de eerste hypotheek af te lossen.
Mijn gedachte is dus dat banken hier steeds vaker niet akkoord mee gaan. En dat dit in de toekomst nog verder zal afnemen.

De hele financiering herstructureren is niet altijd wenselijk, omdat de hypotheekrente vaak flink lager licht dan een rente van een CF project.
dyna18zondag 10 september 2017 @ 12:01
quote:
3s.gif Op zondag 10 september 2017 11:59 schreef Finanzen het volgende:

[..]

Feit blijft dat wij als investeerders van GvE met ons 1ste recht van hypotheek hiermee unaniem akkoord zullen moeten gaan...
Unaniem of een meerderheid?
Vaak is bij CF sprake van het laatste.
Finanzenzondag 10 september 2017 @ 12:03
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 11:58 schreef Speekselklier het volgende:
Als het pand een grote overwaarde heeft gaat een bank doorgaans gewoon akkoord. Indien de bank niet akkoord gaat (waar dan vast een rede voor is) is het ook nog mogelijk om het volledige pand her te financieren en de eerste hypotheek af te lossen.

Ik heb een in een akte van een tweede hypotheek gelezen, weet niet meer welke, dat deze geen akties mocht ondernemen zonder toestemming van de eerste hypotheek.
Ik denk dat dit precies de reden is dat leningnemer 102% LTV ophaalt.... feitelijk herfinancierd hij dus een deel op de rest van zijn onderpanden mee in deze financiering. Opzich niet gek als je toch bezig bent 8)7
Finanzenzondag 10 september 2017 @ 12:04
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:01 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Unaniem of een meerderheid?
Vaak is bij CF sprake van het laatste.
Iets meer risico.. denk je dat er een meerderheid akkoord gaat dan?
En is dat qua bedrag of aantal in %?
Speekselklierzondag 10 september 2017 @ 12:12
staat die toestemming uberhaupt in de hypotheekakte die GVE last opmaken? of is die er voor het gemak uit gelaten?
dyna18zondag 10 september 2017 @ 12:18
Vorige week ben ik bij SamenInGeld langs geweest om kennis te maken met de mensen achter het platform en om meer kennis te krijgen over hun werkwijze. Hierbij heb ik veel vragen kunnen stellen, onder andere de vragen die ik verzameld heb hier vanuit het forum. Deze heb ik ook op schrift gezet en SiG is zo vriendelijk geweest om deze te beantwoorden.

Deze wil ik dan ook graag met jullie delen.

quote:
Beste SamenInGeld,

Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn veel investeerders van SamenInGeld actief op het discussieforum van FOK!. Bij een telling op het laatste project van SamenInGeld blijkt zelfs dat meer dan 50% van de investeerders via het FOK! forum bij SamenInGeld terecht zijn gekomen. Wij dragen u een warm hart toe en zien uw concept van vastgoed crowdfunding met hypothecaire zekerheid graag een groot succes worden. Met de informatieavond in aantocht is er een discussie op het forum ontstaan over hoe SamenInGeld nog beter kan en worden er veel vragen gesteld die men graag aan SamenInGeld zou willen stellen door mensen die niet bij de informatieavond kunnen zijn. Omdat ik uw organisatie veel op het forum gepromoot heb, heb ik het dan ook op mij genomen om deze vragen te bundelen en aan u voor te leggen.

* Hierbij sturen we je de antwoorden op jouw lijstje vragen. We zijn benieuwd naar jouw bevindingen.

* Een deel van onze antwoorden zullen worden verwerkt in de teksten op de website die we zullen plaatsen zodra we de accountant verklaring binnen hebben, die onze exit-structuur bevestigt als werkend en betaalbaar. Een ander deel past mooi in onze FAQ.


Organisatie SamenInGeld
Ten eerste een kennismaking.

1) Kunt u uw organisatie beschrijven en vertellen hoe er gewerkt wordt binnen SamenInGeld?
* De organisatie bestaat uit drie medewerkers die elk hun eigen kennis en kunde inbrengen waardoor er op een verantwoorde wijze gewerkt kan worden. Streven is om in de toekomst de posities te verdubbelen zodat de afhankelijkheid van een persoon steeds kleiner zal worden.

2) Met hoeveel mensen zijn jullie?
* Zoals hierboven aangegeven werken wij vast met drie mensen en zijn er drie mensen oproepbaar op zeer korte afstand.

Marketing / Promotie
Ten tweede wat vragen over promotie, marketing en aantrekken van investeerders en investeringen.

3) Kent u het FOK! forum en leest u daar ook actief op mee?
Bijvoorbeeld in de discussie die nu gaande is hoe SamenInGeld het beste nieuwe investeerders kan werven.
* Wij zijn zeker bekend met het FOK. Wij lezen actief mee op de site maar gaan nog niet antwoorden op vragen omdat wij van mening zijn dat je dat dan ook continu moet kunnen doen en zo groot zijn we helaas nog niet.

4) Eind vorig jaar is uw marketingdame mevrouw Kalverda vertrokken. Wie doet nu de marketing? En hoe gaat u het binnenhalen van meer investeerders aanpakken?
* Zij is als bestuurder vertrokken maar vervolgens weer door ons ingehuurd om een groot deel van haar activiteiten te continueren. Zij kent ons verhaal en kan dat goed uitdragen. Andere werkzaamheden zijn door anderen opgepakt binnen het bedrijf. Wij streven er naar om de tekst op onze site binnenkort aan te passen en daarop volgend een bredere campagne in te zetten voor het werven van nieuwe investeerders. Wij merken dat we door een grotere naamsbekendheid vaker worden uitgenodigd om te komen vertellen over ons concept bij potentiële investeerders.

5) Op het forum maken veel investeerders zich zorgen dat er te weinig nieuwe investeerders geworven worden. Er lijkt een kleine vaste groep van circa 150 actieve investeerders te zijn, maar wanneer zij in de eerste dagen hun beslissing genomen hebben, loopt een project verder maar langzaam vol. Het blijven werken aan de naamsbekendheid van SamenInGeld lijkt ons dus erg belangrijk. Zo zien we dat andere platformen actief de media en pers zoeken. Wat zijn uw plannen voor het vergroten van de naamsbekendheid van SamenInGeld?
* Zie hierboven en met een beperkt budget zo veel als mogelijk nieuwe investeerders zien te vinden. Welke activiteiten daarvoor ontplooid zullen worden is nog niet helemaal helder. Een actie was de extra beloning van ¤ 25,00 bij een investering van ¤ 250,00 of meer.

6) Ook een continue aanbreng van nieuwe projecten is belangrijk voor het financieel gezond zijn van SamenInGeld. Hoe worden nieuwe projecten geworven?
* Wij zijn met een heel aantal aanvragers in gesprek maar willen natuurlijk pas overgaan tot plaatsing wanneer aan alle voorwaarden is voldaan. Het zijn er een behoorlijk aantal waardoor wij momenteel ons niet heel druk maken om nieuwe aanvragen maar wel om nieuwe investeerders te vinden. Nieuwe projecten kunnen overigens via SamenInGeld binnen komen maar ook via financieel adviseurs die opgenomen zijn in onze database en die we geregeld mailen. Wij merken dat daar steeds meer op gereageerd wordt en hopen dat daar ook nieuwe investeerders uit komen.
* Een adviseur heeft gevraagd of hij ons maandelijks in zijn nieuwsbrief mag opnemen met de stand van zaken en dat gaat naar meer dan 7.000 mensen toe.

Site/Techniek
Ook een goed werkende techniek wordt belangrijk gevonden.

7) Veel opmerkingen gaan over de kwaliteit van de website. Het onderscheid tussen de hoofdwebsite / investeerders-omgeving / lenen-omgeving is verwarrend. Ook laden de pagina's van de website te traag. Daarnaast worden openstaande projecten niet altijd vooraan op de homepage getoond.
Wat zijn de plannen voor verbetering rondom de website?
* De ergernis over de dubbele website is bekend en leeft ook binnen het bedrijf. De oorsprong hiervan heeft te maken met de start van onze organisatie. Helaas is het oplossen van dit probleem behoorlijk kostbaar maar heeft zeker onze aandacht. De traagheid is bekend en is voor een deel te wijten aan de veiligheidsprotocollen bij onze betaaldienstverlener en daar werken wij aan. Recent hebben wij de opmerking over de openstaande posten al opgepakt en is deze aangepast.

8) Ook noemen veel investeerders dat het persoonlijke overzicht tekort schiet in het overzichtelijk tonen van mijn investeringen en de te verwachten geldstromen. Zijn er ook plannen voor een nieuwe Persoonlijke omgeving?
* Verbeteringen aan het persoonlijk overzicht werken wij constant aan. U als investeerder ziet dat niet altijd omdat wij ernaar streven om soms een heel aantal zaken in een enkele handeling aan te passen wat voor ons weer voordeliger is dan elke keer een kleine stap te maken.

9) Veel investeerders snappen het concept fundingzekerheid niet goed. Kunt u hierover een duidelijke uitleg op de site plaatsen?
* Deze is toegevoegd aan het project Mintplantsoen en zal later (deze week) op de site worden geplaatst.

Veiligheid en zekerheid
Als investeerder wil je dat ook in een worst-case scenario de zaken goed zijn geregeld, daarom een groot aantal vragen over zekerheid voor als het mis gaat.

10) Hoe veilig zijn de gelden in de e-wallet? Wat als SamenInGeld failliet gaat, hoe zijn deze gelden dan afgeschermd voor het faillissement?
* Ook hiervoor zijn wij bezig met een document wat geplaatst zal worden op de site waarbij omschreven is wat er eventueel kan gebeuren wanneer de BV zijn werkzaamheden niet kan vervolgen. Wij hebben bij de start van ons bedrijf hier rekening mee gehouden in het ontwerp en verzuimd dit te communiceren. Een van de oprichters komt uit de financiële wereld en het is het bedrijf er alles aan gelegen om dit goed in te richten.
* Wij zijn in afwachting van een verklaring van een accountant die zal aangeven dat bij een eventueel omvallen van de werk BV de administratieve werkzaamheden betaalbaar uit inkomsten uit administratie vergoeding namens de investeerders door hen uitgevoerd kunnen worden.

11) Zijn er procedures opgesteld voor het omgaan met leningnemers die niet meer betalen?
* Om als hypotheekverstrekker zo te mogen werken waarbij ook consumenten een aanvraag kunnen indienen moet er een vergunning zijn die alle meest voorkomende scenario’s heeft beschreven. Hieronder zijn ook het te laat betalen of zelfs helemaal niet meer betalen beschreven en hoe daar mee om te gaan. Dit staat in de algemene voorwaarden van lening die een geldvrager bij ons aangaat door de acceptatie van een offerte en de vastlegging daarvan via de notaris.

12) Zijn er procedures opgesteld voor het uitwinnen van het hypotheekrecht?
* Zie hierboven. Dit alles ligt vast net zoals bij alle reguliere hypotheekverstrekkers dit vast ligt. Er is ook een vergunning om dit op deze wijze te mogen doen. Welke andere crowdfunder kan ook op die manier dat invullen?

13) Crowdfunding platform Regiofund is plotseling gestopt en heeft ook het administratieve beheer neergelegd. Wat als SamenInGeld omvalt. Op welke wijze wordt dan de continuïteit van de betalingen van SamenInGeld projecten gegarandeerd?
* Zoals eerder aangegeven werken wij aan een document waarin alles beschreven is. Op basis van de lopende contracten kan de stichting de werkzaamheden uitbesteden aan een andere organisatie. Navraag daarover maakt dat er partijen bekend zijn die dit willen en kunnen overnemen. Zoals gezegd ook de bij ons bekende accountant kan die werkzaamheden overnemen.

14) Veel panden zitten in regio Rotterdam, terwijl een aantal investeerders het belangrijk vinden om te kunnen spreiden. Hoe gaat u zorgen voor meer spreiding over regio’s en leningnemers?
* Ook wij vinden een spreiding over een groter deel van het land interessant. Gelukkig krijgen wij ook aanvragen uit andere steden binnen waar wij aan werken. Feit is wel dat Rotterdam en de regio daar omheen qua prijs erg interessant is voor aankopen voor de verhuur. Dat is een vaststaand gegeven waar we regelmatig mee geconfronteerd worden.

15) Hoe risicovol is het dat projecten bij afloop van de looptijd de hele som moeten herfinancieren?
* Dit risico is bij de aanvragers bekend. Wanneer er geen herfinanciering mogelijk zal zijn bij SIG of een andere partij zal er extra afgelost moeten worden uit eigen middelen. Indien niet aanwezig zal het onderpand verkocht moeten worden. Tijdig (5 maanden) nemen wij dit op met de aanvrager om na te gaan wat de wens na de looptijd van het project is.

16) Wanneer een project gedurende de looptijd meer aflost, neemt het risico voor de investeerders flink af. Graag zien we in de toekomst daarom ook projecten waarop meer wordt afgelost tijdens de looptijd. Bijvoorbeeld dat de hele schijf 2 gedurende de looptijd voor 100% wordt afgelost. Ziet u kansen om ook dit soort projecten aan te bieden?
* Dit heeft onze aandacht. Waar naar gestreefd wordt is een aanbod die voor zowel de geldvrager als ook de investeerder interessant is. Bij een hogere aflossingseis doet dit ook wat met de financiële analyse en de vraag is dan of dat nog passend is. Wij hopen eerdaags op nieuwe projecten die alleen in schijf 1 lenen of slechts beperkt in schijf 2 en bekijken of er inderdaad met een snellere aflossing gewerkt kan worden.

17) De maximaal te lenen som wordt bepaald als een percentage van de taxatiewaarde in verhuurde staat. Het is voor de leningnemer dus aantrekkelijk om een zo hoog mogelijke taxatie aan te leveren. Bij een aantal pitches die de laatste tijd langskwamen zijn er twijfels ontstaan over hoe de taxatie tot stand is gekomen. Dat er twijfel is over de taxatie is een onwenselijke situatie. Hoe controleert u als SamenInGeld dat de taxaties niet te hoog worden vastgesteld? En kunt u verbeteringen doorvoeren om de zekerheid omtrent een juiste taxatie nog meer te waarborgen en uniform te maken?
* Een taxatie kan alleen in opdracht van ons plaats vinden. Meest van tijd is de taxateur ook niet bekend met de aanvrager. De rapporten die aangeleverd worden zijn allemaal gevalideerd. Dit wil zeggen dat wat voor een jaar of 10 geleden wellicht nog mogelijk was dat de taxateur niet extern een controle op zijn taxaties had nu niet meer van toepassing is. Alle opgegeven waarden zijn gevalideerd en daardoor gecontroleerd op juistheid door een onafhankelijk instituut. Het gebeurt ook regelmatig dat een rapport niet wordt goedgekeurd. Voor de juistheid van een taxatie is dit alles wat wij kunnen doen.

18) Kunt u het taxatiedocument ook toevoegen aan de pitches zodat er meer informatie voor de investeerders beschikbaar komt?
* Bij de start van het eerste project hebben wij dat gedaan; meteen werden wij geconfronteerd met een schadeclaim van de makelaar die het rapport heeft opgesteld. Blijkbaar is het niet toegestaan om een taxatierapport te publiceren. Een investeerder mag dat rapport wel bij ons opvragen en na goedkeuring van de projectaanvrager (die altijd daarmee akkoord gaat) mogen wij dat rapport verzenden per mail met de opmerking dat het rapport niet gepubliceerd mag worden.

Organisatie SamenInGeld
19) Hoe gaat het financieel met SamenInGeld, hebben jullie al zwarte cijfers?
* Hoewel de aandeelhouders cq de werkenden Luuck niet afhankelijk zijn van de inkomsten van het bedrijf schrijven wij nog geen zwarte cijfers. Dit komt door de investeringen die wij doen aan ICT en marketing. 2017 kunnen wij mogelijk met een nul resultaat eindigen waarna wij hopen dat er in 2018 zwarte cijfers zullen komen.

20) Hoeveel projecten hebben jullie nodig om uit de rode cijfers te blijven?
* Hier is niet een vast aantal voor te plaatsen omdat dit mede afhankelijk is van de hoogte van de kredietvraag en de daarbij horende maandelijkse vergoeding. Er zijn nu 22 projecten succesvol gefund en de meeste projecten die geplaatst worden gaan ook werkelijk door. Wanneer 2018 gelijk aan 2017 verloopt zullen wij eind 2018 positief kunnen draaien. Wij gaan ervan uit dat de stijgende lijn in aantal projecten per maand zal blijven stijgen waardoor dat punt al sneller bereikt zal zijn.

21) Wat is jullie relatie met Duo Visie? Hoe vindt u een goede balans in de verhouding van tijd besteden aan SamenInGeld en uw andere ondernemingen?
* Aandeelhouder Luuck Kalverda is ook de aandeelhouder van Duo Visie Assurantiën. Er is een werkbare balans gevonden in het werk voor beide bedrijven waarbij de tijd die besteed wordt aan SamenInGeld steeds groter aan het worden is. Dit zal op termijn natuurlijk maken dat er ook een salaris betaald zal moeten gaan worden zodat dit kan vervallen bij Duo Visie. Voor Gijs en Luuck is het druk maar ook leuk om aan een eigen idee te werken. Ook Gijs heeft nog zijn eigen bedrijf ernaast wat ook maakt dat er meer zekerheid op financieel vlak is.

22) Hoe ziet u de toekomst?
* Toekomst voorspellen blijft altijd lastig. Wij zien voor ons bedrijf een gat in de markt die nu bestaat en naar verwachting ook voorlopig zal blijven bestaan. Door meer projecten en daardoor een hogere maandelijkse vergoeding zal de stabiliteit en continuïteit van SamenInGeld verder toenemen.

Dank voor uw aandacht. Ik snap dat het best veel vragen zijn. Deze zijn voortgekomen van de vragen die verschillende investeerders op het forum geuit hebben.

Met vriendelijke groet,
Dyna
Zelf heb ik een positief gevoel over gehouden aan de kennismaking met SamenInGeld. Ze blijken qua zekerheid veel zaken al goed geregeld te hebben. Hierover is echter nog beperkt gecommuniceerd. Vanwege de roep uit de markt gaan ze dit nu meer naar voren brengen en hier meer over communiceren.

Ook is het goed om te zien dat steeds meer kopers van investeringspanden en adviseurs SamenInGeld weten te vinden. Wel denk ik dat er nog meer ingezet mag worden op meer marketing en het verkrijgen van een grotere naamsbekendheid, om op die manier meer investeerders aan te trekken.

[ Bericht 62% gewijzigd door dyna18 op 10-09-2017 12:44:31 ]
Finanzenzondag 10 september 2017 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:12 schreef Speekselklier het volgende:
staat die toestemming uberhaupt in de hypotheekakte die GVE last opmaken? of is die er voor het gemak uit gelaten?
Lijkt me wel maar dit vraag ik na, ging er gemakshalve vanuiti omdat anders een 1ste hypotheekrecht zijn waarde verliest
Speekselklierzondag 10 september 2017 @ 12:57
quote:
3s.gif Op zondag 10 september 2017 12:29 schreef Finanzen het volgende:

[..]

Lijkt me wel maar dit vraag ik na, ging er gemakshalve vanuiti omdat anders een 1ste hypotheekrecht zijn waarde verliest
bij gvd weet je maar nooit.....
Mynheer007zondag 10 september 2017 @ 13:28
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:18 schreef dyna18 het volgende:
Vorige week ben ik bij SamenInGeld langs geweest om kennis te maken met de mensen achter het platform en om meer kennis te krijgen over hun werkwijze. Hierbij heb ik veel vragen kunnen stellen, onder andere de vragen die ik verzameld heb hier vanuit het forum. Deze heb ik ook op schrift gezet en SiG is zo vriendelijk geweest om deze te beantwoorden.

Deze wil ik dan ook graag met jullie delen.

[..]

Zelf heb ik een positief gevoel over gehouden aan de kennismaking met SamenInGeld. Ze blijken qua zekerheid veel zaken al goed geregeld te hebben. Hierover is echter nog beperkt gecommuniceerd. Vanwege de roep uit de markt gaan ze dit nu meer naar voren brengen en hier meer over communiceren.

Ook is het goed om te zien dat steeds meer kopers van investeringspanden en adviseurs SamenInGeld weten te vinden. Wel denk ik dat er nog meer ingezet mag worden op meer marketing en het verkrijgen van een grotere naamsbekendheid, om op die manier meer investeerders aan te trekken.
Bedankt voor de moeite. Ook goed om te zien dat dit platform de tijd neemt op open en eerlijk te communiceren met de investeerders (daar kan KoM nog wel wat van leren!).

Ik zit alleen te twijfelen hoe ik het aantal medewerkers moet interpreteren: drie medewerkers, maar is dat inclusief de twee aandeelhouders? En aangezien die beiden nog geen vergoeding krijgen betekent dat ze maar 1 iemand betalen. Dat vind ik zorgelijk, aangezien ze ook aangeven dat ze nog niet break-even draaien. Als ik het goed begrijp moet het aantal projecten fors omhoog om ook de aandeelhouders een fatsoenlijk boterham te kunnen geven. (en op termijn is het runnen van een crowdfundingsplatform natuurlijk geen part-time job).
Finanzenzondag 10 september 2017 @ 14:23
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:28 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Bedankt voor de moeite. Ook goed om te zien dat dit platform de tijd neemt op open en eerlijk te communiceren met de investeerders (daar kan KoM nog wel wat van leren!).

Ik zit alleen te twijfelen hoe ik het aantal medewerkers moet interpreteren: drie medewerkers, maar is dat inclusief de twee aandeelhouders? En aangezien die beiden nog geen vergoeding krijgen betekent dat ze maar 1 iemand betalen. Dat vind ik zorgelijk, aangezien ze ook aangeven dat ze nog niet break-even draaien. Als ik het goed begrijp moet het aantal projecten fors omhoog om ook de aandeelhouders een fatsoenlijk boterham te kunnen geven. (en op termijn is het runnen van een crowdfundingsplatform natuurlijk geen part-time job).
Idd fijn om meer inzicht te krijgen. Dank dyna18.

Persoonlijk ben ik voorstander van minder versnippering en juist meer consolidatie. Draaien projecten beter, gemêleerder publiek per platform waardoor betere beoordeling kan plaatsvinden en belangrijker; de financiële gezondheid van het platform continue houden. Zo'n regiofund wordt je ook niet blij van, 375k is zo gefund en toch heel veel werk op deze manier. Immers, je hebt ook geen 500 banken in Nederland en volgens mij gaat het nu heel hard die richting op.

Ps. Ik snap dat je platforms als gve niet met banken kunt vergelijken, maartoch vind ik het meer weg hebben van een (gezamelijke) bank dan een tussenpersoon. Voor mij meer een soort van gecrowdfunde bank waarbij de marges van tevoren inzichtelijk zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door Finanzen op 10-09-2017 14:30:40 ]
dyna18zondag 10 september 2017 @ 14:58
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:28 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Bedankt voor de moeite. Ook goed om te zien dat dit platform de tijd neemt op open en eerlijk te communiceren met de investeerders (daar kan KoM nog wel wat van leren!).

Ik zit alleen te twijfelen hoe ik het aantal medewerkers moet interpreteren: drie medewerkers, maar is dat inclusief de twee aandeelhouders?
Totaal zijn ze met zijn 3en.
2 oprichters en 1 betaalde kracht om te helpen met de administratie.
FINONAFzondag 10 september 2017 @ 15:01
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 13:28 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Bedankt voor de moeite. Ook goed om te zien dat dit platform de tijd neemt op open en eerlijk te communiceren met de investeerders (daar kan KoM nog wel wat van leren!).

Ik zit alleen te twijfelen hoe ik het aantal medewerkers moet interpreteren: drie medewerkers, maar is dat inclusief de twee aandeelhouders? En aangezien die beiden nog geen vergoeding krijgen betekent dat ze maar 1 iemand betalen. Dat vind ik zorgelijk, aangezien ze ook aangeven dat ze nog niet break-even draaien. Als ik het goed begrijp moet het aantal projecten fors omhoog om ook de aandeelhouders een fatsoenlijk boterham te kunnen geven. (en op termijn is het runnen van een crowdfundingsplatform natuurlijk geen part-time job).
Ook van uit deze kant dank voor de moeite. Mijn goede gevoel over Sig is hierbij bevestigd. Ik heb voor mijzelf even geprobeerd uit te rekenen wat nu de hoogte is van de inkomsten die Sig genereert met de (23) projecten die een succes zijn geworden. Toch een dingetje wat ons hier bezig houdt voor de langere termijn: zijn er voldoende inkomsten om zwarte cijfers te schrijven.

SPOILER
Ik heb op de site van Sig gefilterd op succesvolle projecten. Dit zijn er 23.

Totaalbedrag wat is opgehaald is 1.817.675.

De eenmalige fee (0,5%) die investeerders hiervoor betaalde is 9.088.
De eenmalige fee (2,00%, met een minimum van 1.000) die aanvragers hiervoor betaalde is 37.098
De jaarlijkse fee (0,25%) die investeerders betalen is 4.544.
De jaarlijkse administratiekosten die aanvragers betalen (afhankelijk van de grootte van het gefunde bedrag) is 13.800.

Deze portefeuille zou rekening houdend met dat alle projecten 5 jaar lopen, niet eerder worden afgelost in totaal 9.088+37.098 + 5 x (4.544+13.800) in totaal over een periode van 5 jaar 137.907 opleveren.

Wat ik mij ten slotte afvraag: is de rente die een aanvrager betaald, dezelfde die wij als investeerder krijgen?



[ Bericht 0% gewijzigd door FINONAF op 10-09-2017 15:08:54 ]
dyna18zondag 10 september 2017 @ 15:02
quote:
Wat ik mij ten slotte afvraag: is de rente die een aanvrager betaald, dezelfde die wij als investeerder krijgen?
Ja, rente is voor beide partijen hetzelfde.
FINONAFzondag 10 september 2017 @ 15:03
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:02 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Ja, rente is voor beide partijen hetzelfde.
Oké, dan is dat geen inkomsten voor Sig.
dyna18zondag 10 september 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:01 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Ook van uit deze kant dank voor de moeite. Mijn goede gevoel over Sig is hierbij bevestigd. Ik heb voor mijzelf even geprobeerd uit te rekenen wat nu de hoogte is van de inkomsten die Sig genereert met de (23) projecten die een succes zijn geworden. Toch een dingetje wat ons hier bezig houdt voor de langere termijn: zijn er voldoende inkomsten om zwarte cijfers te schrijven.

SPOILER
Ik heb op de site van Sig gefilterd op succesvolle projecten. Dit zijn er 23.

Totaalbedrag wat is opgehaald is 1.817.675.

De eenmalige fee (0,5%) die investeerders hiervoor betaalde is 9.088.
De eenmalige fee (2,00%, met een minimum van 1.000) die aanvragers hiervoor betaalde is 37.098
De jaarlijkse fee (0,25%) die investeerders betalen is 4.544.
De jaarlijkse administratiekosten die aanvragers betalen (afhankelijk van de grootte van het gefunde bedrag) is 13.800.

Deze portefeuille zou rekening houdend met dat alle projecten 5 jaar lopen, niet eerder worden afgelost in totaal 9.088+37.098 + 5 x (4.544+13.800) in totaal over een periode van 5 jaar 128.818 opleveren.

Wat ik mij ten slotte afvraag: is de rente die een aanvrager betaald, dezelfde die wij als investeerder krijgen?

Het positieve aan dit verhaal is dat veel van de kosten die ze nu gemaakt hebben eenmalig zijn. Het opzetten van het platform plus automatisering back-end zijn eenmalige kosten. Ook het aanvraagproces AFM vergunning is eenmalig. Nu dat eenmaal achter de rug is, zijn de kosten per jaar een stuk lager.

Wel blijven er natuurlijk jaarlijkse kosten voor de vergunning en het platform, maar die zijn vele malen lagen dan de initiële investering. Als SiG blijft draaien zoals ze nu doen, staat er een prima functionerende organisatie. Als ze dan ook nog eens de groei weten vast te houden zoals ze de afgelopen 2 jaar hebben doorgemaakt, ziet het er in mijn optiek prima uit.

Vooral ook dat ze jaarlijkse nog steeds een geldstroom binnen krijgen van de bestaande projecten en investeerders zorgt er voor dat ze de organisatie ook bij tegenvallende inkomsten draaiend kunnen houden.
FINONAFzondag 10 september 2017 @ 15:21
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:10 schreef dyna18 het volgende:

[..]

Het positieve aan dit verhaal is dat veel van de kosten die ze nu gemaakt hebben eenmalig zijn. Het opzetten van het platform plus automatisering back-end zijn eenmalige kosten. Ook het aanvraagproces AFM vergunning is eenmalig. Nu dat eenmaal achter de rug is, zijn de kosten per jaar een stuk lager.

Wel blijven er natuurlijk jaarlijkse kosten voor de vergunning en het platform, maar die zijn vele malen lagen dan de initiële investering. Als SiG blijft draaien zoals ze nu doen, staat er een prima functionerende organisatie. Als ze dan ook nog eens de groei weten vast te houden zoals ze de afgelopen 2 jaar hebben doorgemaakt, ziet het er in mijn optiek prima uit.

Vooral ook dat ze jaarlijkse nog steeds een geldstroom binnen krijgen van de bestaande projecten en investeerders zorgt er voor dat ze de organisatie ook bij tegenvallende inkomsten draaiend kunnen houden.
Waar; de initiële kosten zijn achter de rug, maar aan marketing zal nog wel geld uitgegeven moeten gaan worden. En de site, is zoals men zelf ook stelt, nog niet optimaal. Er wordt nu ruim 18.000 per jaar als vaste fee gegenereerd, dat is zeker geen vetpot, ook omdat je hiervan nog een parttime administratieve kracht moet betalen. Het gefunde bedrag zal de komende tijd nog zeker omhoog moeten om meer vet op de botten te krijgen.
Finanzenmaandag 11 september 2017 @ 08:42
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 15:21 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Waar; de initiële kosten zijn achter de rug, maar aan marketing zal nog wel geld uitgegeven moeten gaan worden. En de site, is zoals men zelf ook stelt, nog niet optimaal. Er wordt nu ruim 18.000 per jaar als vaste fee gegenereerd, dat is zeker geen vetpot, ook omdat je hiervan nog een parttime administratieve kracht moet betalen. Het gefunde bedrag zal de komende tijd nog zeker omhoog moeten om meer vet op de botten te krijgen.
Goede samenvatting. Opzich wel een van de kanshebbers als ik het vergelijk met andere initiatieven... Gemis dat de ondernemers achter de platformen hier zelf zo minimaal participeren.

Qua gebruiksvriendelijkheid vind ik zelf nog steeds Geldvoorelkaar.nl toch het meest simpele en overzichtelijke platform... Wat vinden jullie?
djh77maandag 11 september 2017 @ 08:55
quote:
3s.gif Op maandag 11 september 2017 08:42 schreef Finanzen het volgende:
Qua gebruiksvriendelijkheid vind ik zelf nog steeds Geldvoorelkaar.nl toch het meest simpele en overzichtelijke platform... Wat vinden jullie?
Gebruikersvriendelijk deels. Het is wel heel erg verouderd obv laatste technologie. Het dashboard werkt eigenlijk alleen goed op pc (totaal niet op smartphone of tablet).

Hoewel ik geen fan ben van het platform, vind ik de site van KoM best goed inzichten geven in mijn dashboard. Ik kan goed vooruit en terug kijken. Totaalbeeld en per project. Ze hebben we hoop zaken niet op orde, maar de website/de dahboard is volgens mij wel goed.

[ Bericht 0% gewijzigd door djh77 op 11-09-2017 09:15:27 ]
najra1990maandag 11 september 2017 @ 10:20
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 08:55 schreef djh77 het volgende:

[..]

Gebruikersvriendelijk deels. Het is wel heel erg verouderd obv laatste technologie. Het dashboard werkt eigenlijk alleen goed op pc (totaal niet op smartphone of tablet).

Hoewel ik geen fan ben van het platform, vind ik de site van KoM best goed inzichten geven in mijn dashboard. Ik kan goed vooruit en terug kijken. Totaalbeeld en per project. Ze hebben we hoop zaken niet op orde, maar de website/de dahboard is volgens mij wel goed.
Behalve dan dat er een afwijking zit in de bedragen. Ik controleer al mijn investeringen in een excel en ik heb het totaalbedrag van ontvangen / te ontvangen / te ontvangen rente en ontvangen rente nog nooit gelijk gekregen met dat van KoM. Dat is mij met bijvoorbeeld GvE en FNC altijd gelukt
djh77maandag 11 september 2017 @ 10:33
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 10:20 schreef najra1990 het volgende:

[..]

Behalve dan dat er een afwijking zit in de bedragen. Ik controleer al mijn investeringen in een excel en ik heb het totaalbedrag van ontvangen / te ontvangen / te ontvangen rente en ontvangen rente nog nooit gelijk gekregen met dat van KoM. Dat is mij met bijvoorbeeld GvE en FNC altijd gelukt
Vreemd. Herken ik zelf niet zo. Komt dat door verschil nominale en effectieve renteberekening?

[ Bericht 4% gewijzigd door djh77 op 11-09-2017 10:39:13 ]
Mynheer007maandag 11 september 2017 @ 10:46
quote:
3s.gif Op maandag 11 september 2017 08:42 schreef Finanzen het volgende:

[..]

Goede samenvatting. Opzich wel een van de kanshebbers als ik het vergelijk met andere initiatieven... Gemis dat de ondernemers achter de platformen hier zelf zo minimaal participeren.

Qua gebruiksvriendelijkheid vind ik zelf nog steeds Geldvoorelkaar.nl toch het meest simpele en overzichtelijke platform... Wat vinden jullie?
Ik vind Collin zelf het fijnst. Door de vaste structuur van de pitches kan je heel snel scannen of het de moeite waard is om het verhaal te lezen. Daarbaast werkt de walletconstructie goed en heb je ook enig inzicht in hoeveel geld er nog per project terug moet komen, en worden nieuwe investeringen automatisch met het walletsaldo verrekend.
najra1990maandag 11 september 2017 @ 10:48
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 10:33 schreef djh77 het volgende:

[..]

Vreemd. Herken ik zelf niet zo. Komt dat door verschil nominale en effectieve renteberekening?
er zit een verschil in wat ik volgens het dashboard heb ontvangen en wat ik daadwerkelijk heb ontvangen... Het verschil is nooit meer dan een euro, maar is wel elke maand anders. Ik kan er eens goed naar kijken, Misschien ligt het wel gewoon aan mijn excel...
Speekselkliermaandag 11 september 2017 @ 11:06
bij klopt ie wel in excel. paar cent per maand klinkt als nominaal/effectieve rente.
najra1990maandag 11 september 2017 @ 11:17
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 11:06 schreef Speekselklier het volgende:
bij klopt ie wel in excel. paar cent per maand klinkt als nominaal/effectieve rente.
nee, want ik doe een som van wat ik totaal heb ontvangen van KOM. Dan vergelijk ik dat met wat ik totaal had moeten ontvangen van KOM. Daar zit een verschil in
Speekselkliermaandag 11 september 2017 @ 11:30
dat lijkt dan een afrondingsverschil. Rondt je af door de cell-eigenschappen op hele centen te zetten, of gebruik je per project de round() / afronden() functie?

De laatste is de juiste, anders rekent hij op de achtergrond met de niet afgerond cijfers door.
Coelhomaandag 11 september 2017 @ 11:48
Heb je wellicht in je formules de kosten meegenomen, daar waar KOM de kosten separaat in rekening brengt?
Benger2maandag 11 september 2017 @ 12:00
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 10:46 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik vind Collin zelf het fijnst. Door de vaste structuur van de pitches kan je heel snel scannen of het de moeite waard is om het verhaal te lezen. Daarbaast werkt de walletconstructie goed en heb je ook enig inzicht in hoeveel geld er nog per project terug moet komen, en worden nieuwe investeringen automatisch met het walletsaldo verrekend.
Ik ben zelf geen fan van het gebruik van wallets. Bij Collin is het irritant, omdat ik niet of nauwelijks meer via Collin investeer. Ik mis een manier om geautomatiseerd saldo op te nemen (behalve dan door het twee maanden op de rekening te laten staan). Ik log nu eens in de paar weken in om het saldo er af te halen.
Certecomaandag 11 september 2017 @ 12:09
Het systeem van FNC vind ik het prettigste, eenmaal per maand een betaling. Dat beperkt ook mijn administratie. Het systeem van GvE is het irritantste, al die losse betalingen gedurende de maand. Dan liever een wallet.
TisIkmaandag 11 september 2017 @ 12:30
quote:
0s.gif Op zondag 10 september 2017 12:18 schreef dyna18 het volgende:
Vorige week ben ik bij SamenInGeld langs geweest om kennis te maken met de mensen achter het platform en om meer kennis te krijgen over hun werkwijze. Hierbij heb ik veel vragen kunnen stellen, onder andere de vragen die ik verzameld heb hier vanuit het forum. Deze heb ik ook op schrift gezet en SiG is zo vriendelijk geweest om deze te beantwoorden.

Deze wil ik dan ook graag met jullie delen.

[..]

Zelf heb ik een positief gevoel over gehouden aan de kennismaking met SamenInGeld. Ze blijken qua zekerheid veel zaken al goed geregeld te hebben. Hierover is echter nog beperkt gecommuniceerd. Vanwege de roep uit de markt gaan ze dit nu meer naar voren brengen en hier meer over communiceren.

Ook is het goed om te zien dat steeds meer kopers van investeringspanden en adviseurs SamenInGeld weten te vinden. Wel denk ik dat er nog meer ingezet mag worden op meer marketing en het verkrijgen van een grotere naamsbekendheid, om op die manier meer investeerders aan te trekken.
Geweldig dat je dit hebt gedaan en het resultaat met ons deelt! ^O^
najra1990maandag 11 september 2017 @ 12:43
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 11:48 schreef Coelho het volgende:
Heb je wellicht in je formules de kosten meegenomen, daar waar KOM de kosten separaat in rekening brengt?
Dit gaat zeker wel goed. Het verschil is nooit meer dan een euro, dus daarin gaat het niet fout.
najra1990maandag 11 september 2017 @ 12:44
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 11:30 schreef Speekselklier het volgende:
dat lijkt dan een afrondingsverschil. Rondt je af door de cell-eigenschappen op hele centen te zetten, of gebruik je per project de round() / afronden() functie?

De laatste is de juiste, anders rekent hij op de achtergrond met de niet afgerond cijfers door.
Ik zal er nog eens rustig naar kijken. Dit verschil was er al sinds het begin, dus ik weet niet beter. Ik ga nog eens rustig kijken of ik ergens het verschil kan vinden. In ieder geval goed om te weten dat jullie geen verschillen hebben.
djh77maandag 11 september 2017 @ 13:04
3e platform dat ophoudt te bestaan
quote:
En weer is er een crowdfundingplatform dat de deuren sluit. Dit keer is het Wij Zijn Sport dat ermee ophoudt. Volgens oprichter Pelle Baas was het niet gelukt om voldoende externe financiering te vinden om de organisatie verder te ontwikkelen.
Crowdfundingplatform Wij Zijn Sport richtte zich op het financieel ondersteunen van sporters, zodat die hun doelen en dromen konden waarmaken. Het platform deed aan crowdfunding via donaties, dus het is niet zo dat gedupeerde investeerders op hun geld zitten te wachten nu het platform is gestopt. Sporters uitten hun dankbaarheid via verschillende tegenprestaties, zoals bijvoorbeeld het geven van een clinic, het maken van een persoonlijke videoboodschap of het geven van sportadvies.

Wij Zijn Sport heeft vier jaar lang bestaan en in die tijd is er 666 duizend euro opgehaald door 5468 zogeheten ‘wijzijnsporters’. Met dit geld zijn 98 projecten gerealiseerd en volgens de organisatie lag het slagingspercentage van het crowdfundingplatform op 73 procent.
djh77maandag 11 september 2017 @ 13:18
peterverhaar twitterde op maandag 11-09-2017 om 12:34:02 vanmiddag zitten alle crowdfunding platformen weer bij de @AutoriteitFM ; benieuwd wat de stemming is reageer retweet
AutoriteitFM twitterde op maandag 11-09-2017 om 12:43:53 @peterverhaar Wij ook. We maken ons op voor de Informatiebijeenkomst Crowdfunding 2017. reageer retweet
Finanzenmaandag 11 september 2017 @ 13:45
quote:
1s.gif Op maandag 11 september 2017 10:46 schreef Mynheer007 het volgende:

[..]

Ik vind Collin zelf het fijnst. Door de vaste structuur van de pitches kan je heel snel scannen of het de moeite waard is om het verhaal te lezen. Daarbaast werkt de walletconstructie goed en heb je ook enig inzicht in hoeveel geld er nog per project terug moet komen, en worden nieuwe investeringen automatisch met het walletsaldo verrekend.
Ja precies, dat vind ik zelf ook wel. Collin ziet er inderdaad ook strak uit. Walletconstructie werkt inderdaad goed! Misschien ben ik wel gewoon nog een beetje old skool. Als iets eenmaal goed werkt... hoewel klasse 1 en 2 projecten blijven wel een beetje achter.
bleyenburgmaandag 11 september 2017 @ 14:05
Antwoord op mijn mail naar FNC inzake project
SPOILER
Alpha Colors
is bevredigend.

Ik heb er vertrouwen in dat de afhandeling ook naar tevredenheid geschiedt.
NaRegenDeZonmaandag 11 september 2017 @ 14:15
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 14:05 schreef bleyenburg het volgende:
Antwoord op mijn mail naar FNC inzake project
SPOILER
Alpha Colors
is bevredigend.

Ik heb er vertrouwen in dat de afhandeling ook naar tevredenheid geschiedt.
Kan je wat duidelijker zijn. Dit was toch het project met 20K financiering in jan dit jaar en afgelopen week wederom 10 of 15k zonder vermelding van de eerste financiering?
NaRegenDeZonmaandag 11 september 2017 @ 14:18
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 13:18 schreef djh77 het volgende:
peterverhaar twitterde op maandag 11-09-2017 om 12:34:02 vanmiddag zitten alle crowdfunding platformen weer bij de @AutoriteitFM ; benieuwd wat de stemming is reageer retweet
AutoriteitFM twitterde op maandag 11-09-2017 om 12:43:53 @peterverhaar Wij ook. We maken ons op voor de Informatiebijeenkomst Crowdfunding 2017. reageer retweet
Ben benieuwd of ze door de AFM op deze bijeenkomst geprest worden hun exit strategie in orde te maken!
bleyenburgmaandag 11 september 2017 @ 14:26
@NRDZ:
inderdaad.
en, erger nog, cijfers van recente aanvraag weken af van cijfers eerdere aanvraag
NaRegenDeZonmaandag 11 september 2017 @ 14:31
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 14:26 schreef bleyenburg het volgende:
@NRDZ:
inderdaad.
en, erger nog, cijfers van recente aanvraag weken af van cijfers eerdere aanvraag
Maar wat was nu het bevredigende antwoord? Dat ze de tweede lening niet door laten gaan?
djh77maandag 11 september 2017 @ 14:37
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 14:18 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ben benieuwd of ze door de AFM op deze bijeenkomst geprest worden hun exit strategie in orde te maken!
Zou de agenda ook wel willen zien:
Hier zitten de mannen (en misschien een enkele vrouw):
da3ehwdnquolm.png
bleyenburgmaandag 11 september 2017 @ 14:56
@NRDZ: berichtje naar je gestuurd
Bunsburgermaandag 11 september 2017 @ 15:55
De betalingen van LaH van Mongolië en Kenia zijn nog steeds niet binnen.
Het zal toch niet........
crowd-fundimaandag 11 september 2017 @ 16:09
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 15:55 schreef Bunsburger het volgende:
De betalingen van LaH van Mongolië en Kenia zijn nog steeds niet binnen.
Het zal toch niet........
Iets specifieker: Kenia BNF is wel binnen evenals Kenia Umati. Kenia FinancialAccess nog niet.
Mongolië VFM is wel vaker ietsje later. Zij hebben trouwens al heel lang geen nieuw project meer geplaatst. Dat zou zomaar met elkaar te maken kunnen hebben.
Bunsburgermaandag 11 september 2017 @ 16:31
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 15:55 schreef Bunsburger het volgende:
De betalingen van LaH van Mongolië en Kenia zijn nog steeds niet binnen.
Het zal toch niet........
Kenia (FA) inmiddels binnen.
sdghmaandag 11 september 2017 @ 16:50
Het geld stroomt hier ook aardig binnen. :P Al die projecten van een halfjaar van LAH waar ik in had geïnvesteerd betalen nu uit, zoals Julimatt Enterprises Limited (Umati) en Mumbwa Medical Centre (AMZ).

Inderdaad ook Pwani Feeds van FinancialAccess. Als ik me goed herinner was dat het eerste 'factoring'-project van LAH en vroeg men zich toen af hoe dat zou lopen. Blijkbaar succesvol, hoewel ik wel zag dat Pwani Feeds recent opnieuw op LAH terechtkwam met een nieuwe lening. Weet niet zo goed wat ik daarvan moet denken; laat ik er maar van uitgaan dat het eerste project zo'n daverend succes was dat ze daarom door zijn gegaan met een tweede. ;)
crowd-fundimaandag 11 september 2017 @ 22:09
GVE heeft Regiofund overgenomen, meldt Bevelsborg in een mail
djh77dinsdag 12 september 2017 @ 05:29
Aanpassing fee structuur GvE:
quote:
Daarnaast is Geldvoorelkaar.nl voornemens de huidige fee-structuur aan te passen. Vooralsnog is het zo dat we werken met een up-front fee. Logisch omdat de kosten met betrekking tot het tot stand laten komen, inclusief screening ook in het begin vallen. Tegelijkertijd zijn wij er ons van bewust dat beloning gekoppeld moet worden aan de activiteit gedurende de looptijd van de lening. Wij zullen nog dit jaar een eerste stap maken naar een meer gelijkmatig over de looptijd van de lening gespreide fee-structuur.
Bunsburgerdinsdag 12 september 2017 @ 08:38
quote:
0s.gif Op maandag 11 september 2017 15:55 schreef Bunsburger het volgende:
De betalingen van LaH van Mongolië en Kenia zijn nog steeds niet binnen.
Het zal toch niet........
Weer iets binnen, maar nog steeds niet compleet
djh77dinsdag 12 september 2017 @ 09:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 08:38 schreef Bunsburger het volgende:
Weer iets binnen, maar nog steeds niet compleet
Even geduld. Ze hebben nog tot en met donderdag de tijd. Maw ze zijn nog niet te laat met betalen.
NaRegenDeZondinsdag 12 september 2017 @ 09:45
nieuw: FNC Schoonmaakbedrijf dat 10K wil lenen.
https://www.fundingcircle.com/nl/investor/loans/24424
Jong bedrijf toenemende omzet afnemende winst. Kleine schuld.
Als ik de facebookpagina recencies bekijk zijn die vermoedelijk ingevuld door meest Oosteuropeanen. Zouden dit de werknemers zijn?
Benger2dinsdag 12 september 2017 @ 10:14
quote:
3s.gif Op maandag 11 september 2017 13:45 schreef Finanzen het volgende:

[..]

Walletconstructie werkt inderdaad goed!
Ik heb al een soort van wallet bij de bank. Die werkt ook prima.
De platformen met wallet hebben elk een eigen wallet die nergens anders voor te gebruiken is. Men zou een wallet kunnen maken die bruikbaar is bij meerdere klanten van een walletwinkel, of beter nog platformen zouden er voor kunnen kiezen gezamenlijk dezelfde wallet te gebruiken, maar nee, ik mag het overhevelen naar mijn bankrekening en dan weer doorsturen naar een ander platform wat toevallig een interessant project heeft.
NaRegenDeZondinsdag 12 september 2017 @ 11:12
Voor de statistieken Collin
https://www.collincrowdfund.nl/valueblue/
400K na 10 minuten al voor 7/8 vol. Zal dus wel binnen 15 minuten 400K ophalen. Niet van mij. Lijkt me meer iets voor een aandelen emissie.
Ron1986dinsdag 12 september 2017 @ 13:02
Wat vinden jullie van LAH; SimGas Kenya Ltd. 6. Ik vind het wel een goede rente hebben; maar of deze in verhouding is met het risico..? https://www.lendahand.com(...)-simgas-kenya-ltd-6/ Vind het best lastig om dit te beoordelen.
Benger2dinsdag 12 september 2017 @ 13:22
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:02 schreef Ron1986 het volgende:
Wat vinden jullie van LAH; SimGas Kenya Ltd. 6. Ik vind het wel een goede rente hebben; maar of deze in verhouding is met het risico..? https://www.lendahand.com(...)-simgas-kenya-ltd-6/ Vind het best lastig om dit te beoordelen.
Ik heb er gisteren een klein bedrag ingestopt. Verhouding rente en risico is bij LaH over het algemeen minder goed dan bij veel andere platformen, maar daar staat tegenover dat het ook maatschappelijk rendeert. Vergisten van koemest levert niet alleen biogas op voor de eigenaar (relatief schone energie), maar vermindert ook de emissie van broeikasgassen (met name methaan).
Bij mij speelt persoonlijk nog dat ik professioneel met biogas bezig ben geweest. Dat heeft me over de streep getrokken om mee te doen.
Ron1986dinsdag 12 september 2017 @ 14:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 13:22 schreef Benger2 het volgende:

[..]

Ik heb er gisteren een klein bedrag ingestopt. Verhouding rente en risico is bij LaH over het algemeen minder goed dan bij veel andere platformen, maar daar staat tegenover dat het ook maatschappelijk rendeert. Vergisten van koemest levert niet alleen biogas op voor de eigenaar (relatief schone energie), maar vermindert ook de emissie van broeikasgassen (met name methaan).
Bij mij speelt persoonlijk nog dat ik professioneel met biogas bezig ben geweest. Dat heeft me over de streep getrokken om mee te doen.
Zojuist ook een klein bedrag ingestopt ;)
djh77dinsdag 12 september 2017 @ 15:40
Nieuwe op SiG in Den Bosch alleen schijf 1:
https://investeren.sameni(...)arnas-1-te-den-bosch
ITradedinsdag 12 september 2017 @ 15:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:40 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op SiG in Den Bosch alleen schijf 1:
https://investeren.sameni(...)arnas-1-te-den-bosch
In verhuurde staat 10k meer waard?

Is de aanbieding van sig er overigens nog steeds?
jsuijkerdinsdag 12 september 2017 @ 15:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:43 schreef ITrade het volgende:

[..]

In verhuurde staat 10k meer waard?

Is de aanbieding van sig er overigens nog steeds?
In de nieuwsbrief die net verstuurd is wordt de aanbieding (25eu bij 250eu) nog steeds dus zal wel nog mogelijk zijn
Certecodinsdag 12 september 2017 @ 15:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:43 schreef ITrade het volgende:

[..]

In verhuurde staat 10k meer waard?

Is de aanbieding van sig er overigens nog steeds?
Bent u al bekend met de zomeractie van SamenInGeld?

Het werkt als volgt: U nodigt een vriend of familielid uit ook te investeren in een project op ons platform. Zo groeit het aantal actieve investeerders, kunnen er meer projecten worden aangeboden en krijgt u meer keuze.

Verdien ¤ 25,- door een vriend voor het eerst bij SamenInGeld te laten investeren!

Wanneer u beiden minimaal ¤ 250,- heeft geïnvesteerd in één van de lopende of nieuwe projecten (beide in het zelfde project) laat u dit ons per mail weten. Nieuwe investeerders die zonder een al actieve investeerder starten ontvangen ook de ¤ 25,- bij een succesvol project. Wij zullen dit bedrag de eerste maand dat dit project loopt in de eWallet storten. Deze actie loopt zolang de voorraad strekt.

Er geldt een maximum van 10 nieuwe investeerders per bestaande investeerder.
Aster1Xdinsdag 12 september 2017 @ 15:55
En na aanleiding van (het succes van) de bijeenkomst van 31 augustus organiseren ze op 11 oktober weer een informatie avond. Dus wie zin heeft maar vorige keer verhinderd was (zoals ik) een nieuwe kans.
domipostdinsdag 12 september 2017 @ 16:01
Nieuwe op GVE: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16654

Niet erg hoge rente voor een net nieuw bedrijf, maar wel goede zekerheden en aardig verhaal. Ik twijfel... Wat jullie?
NaRegenDeZondinsdag 12 september 2017 @ 16:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:43 schreef ITrade het volgende:

[..]

In verhuurde staat 10k meer waard?

Dat begrijp ik ook niet. Tenzij de huurder een zeer forse huur betaalt met een contract voor 10 jaar waar hij niet af kan. :)
Maar ik dacht dat dit soort contracten in de woningverhuur niet mogelijk zijn.
Afijn ik rijg weer een sig kraaltje aan mijn CF ketting. Goede zekerheid ook bij een dalende huizenprijs.
Ron1986dinsdag 12 september 2017 @ 16:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:01 schreef domipost het volgende:
Nieuwe op GVE: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16654

Niet erg hoge rente voor een net nieuw bedrijf, maar wel goede zekerheden en aardig verhaal. Ik twijfel... Wat jullie?
61% van de vrij beschikbare cashflow besteed aan rente- en aflossingsverplichtingen van de lening van Geldvoorelkaar.nl. Persoonlijk vind ik dat best veel. Maar ben het wel met je eens dat d'r een goed verhaal bij zit en wel best wat eigen vermogen. Project zal over een half uurtje wel vol zitten.
najra1990dinsdag 12 september 2017 @ 16:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:01 schreef domipost het volgende:
Nieuwe op GVE: https://www.geldvoorelkaa(...)roject.aspx?id=16654

Niet erg hoge rente voor een net nieuw bedrijf, maar wel goede zekerheden en aardig verhaal. Ik twijfel... Wat jullie?
ik doe niet mee. ik vind het voor een nieuw bedrijf behoorlijke hockeystick prognoses, 2e hypotheek is niet heel veel waard, want bij executieverkoop blijft er na de eerste hypotheek niet veel meer over.
OpDieFietsdinsdag 12 september 2017 @ 16:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:15 schreef najra1990 het volgende:

[..]

ik doe niet mee. ik vind het voor een nieuw bedrijf behoorlijke hockeystick prognoses, 2e hypotheek is niet heel veel waard, want bij executieverkoop blijft er na de eerste hypotheek niet veel meer over.
Ik doe ook niet mee. "Zekerheden" bij GvE zeggen mij helemaal niets meer sinds een (zwijgende) meerderheid akkoord kan gaan met een alternatieve afwikkeling. Je moet maar afwachten of het bij problemen überhaupt tot uitwinning van de hypotheek en/of HA komt.
djh77dinsdag 12 september 2017 @ 16:29
Nieuwe op CCF
SPOILER
domipostdinsdag 12 september 2017 @ 16:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:23 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik doe ook niet mee. "Zekerheden" bij GvE zeggen mij helemaal niets meer sinds een (zwijgende) meerderheid akkoord kan gaan met een alternatieve afwikkeling. Je moet maar afwachten of het bij problemen überhaupt tot uitwinning van de hypotheek en/of HA komt.
Dat laatste is zeker een goed punt ja! Die had ik nog even over het hoofd gezien... Thanks :)
FINONAFdinsdag 12 september 2017 @ 16:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 15:40 schreef djh77 het volgende:
Nieuwe op SiG in Den Bosch alleen schijf 1:
https://investeren.sameni(...)arnas-1-te-den-bosch
Ik heb ook weer ingeschreven (twijfelde nog om te verdubbelen, uiteindelijk niet gedaan).
Het moet wel heel gek gaan op de huizenmarkt wil bij een executie die 105 k niet terugkomen.
najra1990dinsdag 12 september 2017 @ 16:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:30 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Ik heb ook weer ingeschreven (twijfelde nog om te verdubbelen, uiteindelijk niet gedaan).
Het moet wel heel gek gaan op de huizenmarkt wil bij een executie die 105 k niet terugkomen.
ik ga nog niet verdubbelen. Daarvoor is de rente echt nog te laag. Voorlopig is dit goed voor portefeuille opbouw en spreiding.
FINONAFdinsdag 12 september 2017 @ 16:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:33 schreef najra1990 het volgende:

[..]

ik ga nog niet verdubbelen. Daarvoor is de rente echt nog te laag. Voorlopig is dit goed voor portefeuille opbouw en spreiding.
Inderdaad deed de rente mij ook besluiten om het gewoon bij mijn vaste bedrag te houden.
OpDieFietsdinsdag 12 september 2017 @ 16:40
quote:
Ik hoop echt dat de Rabobank hier niet mee wegkomt...
NaRegenDeZondinsdag 12 september 2017 @ 16:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:40 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik hoop echt dat de Rabobank hier niet mee wegkomt...
Er zijn inderdaad zeer weinig zekerheden voor de crowd. Alle zekerheden liggen bij de Rabobank. De crowd wordt afgescheept met de overlijdensrisico verzekering................................
NaRegenDeZondinsdag 12 september 2017 @ 17:27
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 05:29 schreef djh77 het volgende:
Aanpassing fee structuur GvE:

[..]

Ik ben benieuwd!
Als er een structuur komt waarbij de fee over de geïnvesteerde jaren gespreid wordt. Hoop ik toch wel dat er minimaal aan de volgende voorwaarden voldaan wordt:
* De totale Fee voor de frequente investeerder niet of nauwelijks omhoog gaat
* Er gelijk een financieel onderbouwde exit strategie tot stand komt
* Een gecombineerde betaling van eens per twee weken, eens in de maand, dan wel betalingen in een wallet zodat je het zelf in eens naar je toe kan halen. (Al die betalingen van de verschillende projecten op mijn bankrekening beginnen aardig onoverzichtelijk te worden)

[ Bericht 3% gewijzigd door NaRegenDeZon op 12-09-2017 17:32:35 ]
ETphonehomedinsdag 12 september 2017 @ 17:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 17:27 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd!
Als er een structuur komt waarbij de fee over de geïnvesteerde jaren gespreid wordt. Hoop ik toch wel dat er minimaal aan de volgende voorwaarden voldaan wordt:
* De totale Fee voor de frequente investeerder niet of nauwelijks omhoog gaat
* Er gelijk een financieel onderbouwde exit strategie tot stand komt
* Een gecombineerde betaling van eens per twee weken, eens in de maand, dan wel betalingen in een wallet zodat je het zelf in eens naar je kan halen. (Al die betalingen van de verschillende projecten op mijn bankrekening beginnen aardig onoverzichtelijk te worden)
Ik ben het met je eens op punt 1 en 2.
Op punt 3 echter maar gedeeltelijk: een betaling per 2 weken, of per maand zou ik prima vinden: bij KoM en FnC heb ik zo ook een controlepunt per maand, wat veel sneller werkt qua controle dan van alle ruim 60 projecten bij GvE bijhouden of het echt binnengekomen in zoals vermeld in het dashboard van GvE.

Een wallet zie ik echter totaal niet zitten: zoals een andere user al schreef: ik heb ook al een wallet: mijn bankrekening (en nog 1 in mijn broekzak), ik heb totaal geen behoefte aan een wallet bij een platform.
Zou je me uit kunnen leggen wat in het kader van controleren of de betalingen kloppen de voordelen zijn van een wallet t.o.v. de individuele betalingen nu, en t.o.v. de gegroepeerde betalingen zoals KoM en FnC doen?
Misschien zie ik iets over het hoofd, maar ik kan vanuit controle oogpunt nog geen voordelen ontdekken.
TisIkdinsdag 12 september 2017 @ 17:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:30 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Ik heb ook weer ingeschreven (twijfelde nog om te verdubbelen, uiteindelijk niet gedaan).
Het moet wel heel gek gaan op de huizenmarkt wil bij een executie die 105 k niet terugkomen.
Ik doe ook mee en wel voor het dubbele van mijn "normale" bedrag.
De kans dat je geld niet terugkomt bij een 1e hypotheek van 40% ltv op zo'n pand, lijkt me wel heel erg laag.
4,8% voor 5 jaar lijkt mij dan een goede rente.
ITradedinsdag 12 september 2017 @ 17:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 17:46 schreef TisIk het volgende:

[..]

Ik doe ook mee en wel voor het dubbele van mijn "normale" bedrag.
De kans dat je geld niet terugkomt bij een 1e hypotheek van 40% ltv op zo'n pand, lijkt me wel heel erg laag.
4,8% voor 5 jaar lijkt mij dan een goede rente.
Zojuist ook een investering gedaan. ^O^
Dwarsindewegdinsdag 12 september 2017 @ 18:03
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 17:57 schreef ITrade het volgende:

[..]

Zojuist ook een investering gedaan. ^O^
Ik ook. Alleen vergeten FOK als opmerking te plaatsen :)
Crowd001dinsdag 12 september 2017 @ 18:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 17:27 schreef NaRegenDeZon het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd!
Als er een structuur komt waarbij de fee over de geïnvesteerde jaren gespreid wordt. Hoop ik toch wel dat er minimaal aan de volgende voorwaarden voldaan wordt:
* De totale Fee voor de frequente investeerder niet of nauwelijks omhoog gaat
* Er gelijk een financieel onderbouwde exit strategie tot stand komt
* Een gecombineerde betaling van eens per twee weken, eens in de maand, dan wel betalingen in een wallet zodat je het zelf in eens naar je toe kan halen. (Al die betalingen van de verschillende projecten op mijn bankrekening beginnen aardig onoverzichtelijk te worden)
Ik ben het hier ook helemaal mee eens! Ik investeer regelmatig bij GvE en als de fee echt veel zal gaan stijgen haak ik zeker af bij ze. Zeker ook bij GvE ben ik een voorstander van een goede exit strategie, die duidelijk en helder moet zijn en geen extra kosten voor mij als investeerder.
Op een wallet zit ik niet te wachten.
dyna18dinsdag 12 september 2017 @ 18:42
Yup ik doe ook mee. Dit is mijn 13e project van SiG.
Ziet er uit als een investering met een prachtige zekerheid.

Wel snap ik hier niet waarom de waarde bij verhuurde staat hoger is dan vrije verkoopwaarde. Dat is de 2e keer dat dat bij SiG voorkomt. Ik zou dan graag een goede uitleg erbij zien hoe men bij deze afwijkende taxatiewaarde komt.

Ook mooi om te zien dat ze hun zekerheden bij problemen met het platform op papier hebben gezet.
Ernie58dinsdag 12 september 2017 @ 18:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 17:38 schreef ETphonehome het volgende:

[..]

Ik ben het met je eens op punt 1 en 2.
Op punt 3 echter maar gedeeltelijk: een betaling per 2 weken, of per maand zou ik prima vinden: bij KoM en FnC heb ik zo ook een controlepunt per maand, wat veel sneller werkt qua controle dan van alle ruim 60 projecten bij GvE bijhouden of het echt binnengekomen in zoals vermeld in het dashboard van GvE.

Een wallet zie ik echter totaal niet zitten: zoals een andere user al schreef: ik heb ook al een wallet: mijn bankrekening (en nog 1 in mijn broekzak), ik heb totaal geen behoefte aan een wallet bij een platform.
Zou je me uit kunnen leggen wat in het kader van controleren of de betalingen kloppen de voordelen zijn van een wallet t.o.v. de individuele betalingen nu, en t.o.v. de gegroepeerde betalingen zoals KoM en FnC doen?
Misschien zie ik iets over het hoofd, maar ik kan vanuit controle oogpunt nog geen voordelen ontdekken.
Ik ben het volledig met je eens, ik wil ook echt geen wallet.
Aalsmeer15dinsdag 12 september 2017 @ 18:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:40 schreef OpDieFiets het volgende:

[..]

Ik hoop echt dat de Rabobank hier niet mee wegkomt...
Ik begrijp die berekening niet goed, vlgs mij klopt de pitch niet of er is naast de rabo nog een geldverstrekker.
SPOILER
in pitch
Huisbankier rabo 845K verstrekt.
eigen vermogen 39% bij balanstotaal van 2466K = 961K
Dan mis ik ergens nog lening van ruim 650K
petercdinsdag 12 september 2017 @ 19:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:33 schreef najra1990 het volgende:

[..]

ik ga nog niet verdubbelen. Daarvoor is de rente echt nog te laag. Voorlopig is dit goed voor portefeuille opbouw en spreiding.
idem, mijn share ook gedaan, geen schokkend rendement, maar past in de portefeuille ihkv opbouw en spreiding *O* w/
Faraday01dinsdag 12 september 2017 @ 19:35
Hier ook een investering in de nieuwe SiG, alleen vergeten in de toelichting Fok! op te nemen
FINONAFdinsdag 12 september 2017 @ 19:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 17:46 schreef TisIk het volgende:

[..]

Ik doe ook mee en wel voor het dubbele van mijn "normale" bedrag.
De kans dat je geld niet terugkomt bij een 1e hypotheek van 40% ltv op zo'n pand, lijkt me wel heel erg laag.
4,8% voor 5 jaar lijkt mij dan een goede rente.
Vergelijk dat eens met de lening die op dit moment bij GVE open staat:
SIG LTV 40% rente 4,8%
GVE LTV 102% rente 5,0%
obligatairedinsdag 12 september 2017 @ 19:56
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 18:51 schreef Aalsmeer15 het volgende:

[..]

Ik begrijp die berekening niet goed, vlgs mij klopt de pitch niet of er is naast de rabo nog een geldverstrekker.
SPOILER
in pitch
Huisbankier rabo 845K verstrekt.
eigen vermogen 39% bij balanstotaal van 2466K = 961K
Dan mis ik ergens nog lening van ruim 650K
Waarschijnlijk handelscrediteuren, belastingen etc.. Plus misschien een lening.
obligatairedinsdag 12 september 2017 @ 19:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 16:33 schreef najra1990 het volgende:

[..]

ik ga nog niet verdubbelen. Daarvoor is de rente echt nog te laag. Voorlopig is dit goed voor portefeuille opbouw en spreiding.
Ik heb wel verdubbeld. De rente is net zo hoog als bij projecten die méér risicovol zijn.
Dat maakt deze extra aantrekkelijk.
mrbombasticdinsdag 12 september 2017 @ 20:16
Ik heb m ook meegepakt. Fijn dat het pand in Den Bosch staat, dat is goed voor de diversificatie.

Ben deze keer vergeten om fok erbij te zetten.
NaRegenDeZondinsdag 12 september 2017 @ 20:30
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 19:45 schreef FINONAF het volgende:

[..]

Vergelijk dat eens met de lening die op dit moment bij GVE open staat:
SIG LTV 40% rente 4,8%
GVE LTV 102% rente 5,0%
Dit kan je niet geheel een op een vergelijken. SIG aflossingsvrij LTV blijft gelijk, GVE annuitair 10 jaar LTV neemt af. Overigens neem ik ook de GvE lening niet. Ik stap pas in als de rente naar 6% gaat. Ik vindt de eerste jaren te risicovol voor dit percentage.
Groepfunderdinsdag 12 september 2017 @ 21:02
Ik heb het project van SiG uit 's-Hertogenbosch ook meegenomen. Zelfs met een dubbele inleg.
Tsundokudinsdag 12 september 2017 @ 21:45
Ik doe ook weer mee met SiG.

Wel vraag ik mij af wat de reden van de verhuurder is om te kiezen voor een financiering via SiG en niet via (bijvoorbeeld) NIBC. De 5-jaars rente voor een vastgoedhypotheek bedraagt daar namelijk 3,5% (t/m 50% MW) i.p.v. 4,8%. Zijn de acceptatiecriteria daar soms strenger?
Bunsburgerdinsdag 12 september 2017 @ 22:01
Mijn eerste SIG!
dyna18dinsdag 12 september 2017 @ 23:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 21:45 schreef Tsundoku het volgende:
Ik doe ook weer mee met SiG.

Wel vraag ik mij af wat de reden van de verhuurder is om te kiezen voor een financiering via SiG en niet via (bijvoorbeeld) NIBC. De 5-jaars rente voor een vastgoedhypotheek bedraagt daar namelijk 3,5% (t/m 50% MW) i.p.v. 4,8%. Zijn de acceptatiecriteria daar soms strenger?
In de aanvraag staat dat zijn huidige bank weigert om verhuur toe te staan.
Ik gok dat Jos op dit moment dus even niet zo blij is met banken.

Ik hoor verder veel verhalen in de markt dat het inderdaad lastig is om een bank te vinden die een hypotheek voor een investeringspand wil verschaffen. Er zijn er nog wel een paar die het doen, maar veel doen erg moeilijk.
Benger2dinsdag 12 september 2017 @ 23:39
Met 25 euro retour op mijn wallet is het wel aantrekkelijk. Wie wil mijn vriend zijn die mij gaat overhalen om voor het eerst te investeren in dit project?
obligatairedinsdag 12 september 2017 @ 23:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 september 2017 23:39 schreef Benger2 het volgende:
Met 25 euro retour op mijn wallet is het wel aantrekkelijk. Wie wil mijn vriend zijn die mij gaat overhalen om voor het eerst te investeren in dit project?
Mag ik deze eervolle taak op mij nemen? 🍾🍾