Waar hou je ongeveer van, waar hou je niét van, wat wil je uitgeven, drink je wijn.quote:
Dat klinkt goed..thnxquote:Op vrijdag 10 november 2017 19:57 schreef RobinOok het volgende:
Hummingbird iets voor je? Aan de voet van de Erasmusbrug.
Heet alleen nog afgekort, euh, HMB denk ik...
Pompoensoepquote:Op vrijdag 15 december 2017 05:47 schreef minilot het volgende:
Wat zit er voor geels in de glaasjes op de bovenste foto, Borisz?
café con leche op een zonovergoten terras op Gran Canariaquote:Op woensdag 27 december 2017 11:37 schreef MCH het volgende:
Pastel San Marcos met een cafe con leche voor 3,40 op Plaza Mayor in Salamanca, smullen
[ afbeelding ]
Lekker hoor, tussen de Duitse bejaarden?quote:Op woensdag 27 december 2017 12:19 schreef Ole het volgende:
[..]
café con leche op een zonovergoten terras op Gran Canaria
Nope. Tussen de Duitse en Britse homo'squote:Op woensdag 27 december 2017 12:35 schreef MCH het volgende:
[..]
Lekker hoor, tussen de Duitse bejaarden?
Ben jij trouwens gewoon strandklaar in de winter?quote:Op woensdag 27 december 2017 12:19 schreef Ole het volgende:
[..]
café con leche op een zonovergoten terras op Gran Canaria
hoe bedoel je? Gewicht? Ben dot jaar 40 kilo afgevallenquote:Op woensdag 27 december 2017 18:10 schreef MCH het volgende:
[..]
Ben jij trouwens gewoon strandklaar in de winter?
Ik ook! Dichstbijzijnde is n half uur rijden. Maar dit wordt gelukkig steeds populairder dus komt hopelijk snel in de buurt.quote:Op vrijdag 29 december 2017 07:11 schreef anndb het volgende:
Ziet er goed uit, wou dat hier ergens zoiets in de buurt zat
lquote:Op donderdag 4 januari 2018 16:44 schreef Iwanius het volgende:
Interessant. Houd het meer in gedachte als " daar zit dus een nieuwe toko alla De Jong en ik wil vanavond op die lichte toer gaan eten met iemand."
Mooie recensie en mijn vermoeden dat het allemaal wat ouderwets en stijfjes is werd door jou bewaarheid.quote:
Eens.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:32 schreef golfer het volgende:
[..]
Mooie recensie en mijn vermoeden dat het allemaal wat ouderwets en stijfjes is werd door jou bewaarheid.
FG en de Lindenhof (Giethoorn) hebben beiden dat relaxete sfeertje waar ik van houd.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:39 schreef vinnypassy het volgende:
Het was verder totaal ontspannen hoor en uiteindelijk is het eten het belangrijkst. Dat het wat stijfjes aandoet mag best een keer voor twee sterren, we voelden ons er gewoon volledig op ons gemak. Maar misschien is stijf niet het juiste woord, maar het is gewoon wat formeler en luxer dan je gemiddelde restaurant, maar dat is echt op geen enkele manier een terecht excuus om dit eten nooit te proberen.
De Kromme Watergang vond ik ook wel vrij relaxed.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:46 schreef Cat-astrophe het volgende:
FG en de Lindenhof (Giethoorn) hebben beiden dat relaxete sfeertje waar ik van houd.
Inter Scaldes en De Kromme Watergang lijken aan het andere einde van dat spectrum te zitten.
quote:
Dat dus.quote:
Meestal is dat zo'n ingebouwd boekingselement van Iens. Lijkt me geen verschil te maken, of gelden daar andere tarieven voor?quote:
Ik ken heel veel restaurant die gewoon hun eigen reserveringssysteem op hun eigen site hebben staan. Dus geen Iens- of Couverts-reserveringsmodule.quote:Op vrijdag 19 januari 2018 20:16 schreef stavromulabeta het volgende:
Meestal is dat zo'n ingebouwd boekingselement van Iens. Lijkt me geen verschil te maken, of gelden daar andere tarieven voor?
Het moet toch niet gekker worden.quote:
Dan gaan wij er niet heen want dan weet ik dat ik teleurgesteld ga worden. Zonde van mijn tijd.quote:Op donderdag 4 januari 2018 18:38 schreef RobinOok het volgende:
Ja, nee, let op. Weet je nog dat je "ruzie" had met de troela van Matroos en het Meisje?
Volgens mij is zij 1 van de 3 oprichters van Héroine.
Leuk.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:26 schreef vinnypassy het volgende:
Waar en wanneer: Een tijdje terug nam mijn vriendin mij mee uit eten naar Fred. We wonen nu samen, mijn appartement is verkocht en aangezien je heel gunstig kunt verkopen in Rotterdam, nam ik haar nu mee uit eten. Nadat ik FG2.0 en Fred al aan had gedaan, leek het me leuk naar het derde tweesterrenrestaurant in onze stad te gaan; het werd dus Parkheuvel.
Het eten
We kozen het winterarrangement en gingen goed van start met drie amuses (hoorntje met baba ganoush en geitenkaas, kaaskrokantje en mais met muntyoghurt). Prima, prima. Vooral het kaaskrokantje was erg lekker, de geitenkaas met baba ganoush was heerlijk romig en de babymais was lekker fris.
Kabeljauw I Rode kool I Rode couscous I Venkel
Vervolgens nog een amuse, of misschien was het toch een gang: kabeljauw met rode kool en een couscouskrokantje. Zeer smaakvol, hele subtiele bereiding. De venkel kwam pas achteraf door, wat erg fijn was na het vissige en romige. Heel goed gedaan. Het krokantje maakte het ook qua teksturen af en zeer compleet.
Noordzee krab I Perle Imperial kaviaar I Komkommer zoetzuur I Boekweit blini’s I Chlorofyl
Krab vind ik misschien nog wel lekkerder dan kreeft, maar allebei eet ik het veel te weinig. Hier werd ik dan ook erg blij van, helemaal de combinatie met het zoetzuur van komkommer; sinds Fred ben ik helemaal into intense komkommersmaak. Jammer dat het zo'n klein gerechtje was, maar qua intensiteit was het een van de beste van vanavond. Heel vol van smaak en zo'n enorme oppepper van de smaakpapillen.
Ganzenlever I Rode biet I Brioche I Walnoot I Pinot gris
En toen kwam het gerechtje waardoor ik mijn vuist ging ballen. Dit is wel iets hoor. Een van de signature dishes en ik snap wel waarom. Als je alles los proeft zijn de componenten al enorm lekker, vooral de rode biet was echt een bommetje op zichzelf. Maar als je dan alles bij elkaar doet... Eigenlijk heb ik ganzenlever en patés het liefst gewoon op toast of een broodje, vol en romig en geen zuurtje om het in balans te brengen, maar lekker decadent smaakvol. Dat had je hier wel en potverdikkie, wat tilde dat zoetzurige het romige naar een ander niveau zeg!
Tarbot I Witte biet I Rode biet ‘zoutkorst’ I Venkel I Kaviaar I Viscrème I Prei
Hierna gingen we nog een stapje omhoog qua smaak. Dit gerecht was ook weer erg compleet; de caviaar maakte het extra ziltig, de rode biet was heerlijk fris en de crème en preisaus maakten het romig en nootachtig en gaven het gerecht een vol mondgevoel. Heerlijke smaakcombinatie. De saus werd apart geserveerd, waardoor ik daar gelukkig nog een lepeltje extra van kon nemen. Gewoon zo. Als sausliefhebber echt een genot. Klein hoogtepuntje hoor.
Zeebaars I Schorseneren I Truffel I Selderij I Cantherellen I Lavas
Maar toen kwam de zeebaars en ging de smaakervaring nog weer een treetje omhoog. Ook weer zoveel smaken: het aardse van de cantherellen, het hartige van de schorseneren, het romige van de saus, de zeebaars die een perfecte karamellisatie had van het bakken en dan was er als laatste smaak nog dat unieke van de truffel. Weer zo'n verschrikkelijk smaakvol bommetje, heel erg lekker!
Hertenkalf I Hop I Rode kool I Spruitjes I Eekhoorntjesbrood I Appel I Pastinaak I Hertenjus
Daarna werd het steakmes op tafel gelegd en hoewel het echt al enorm lekker was, keek ik hier al naar uit: vlees! Het hertenkalf was bizar mals, ik denk dat dit het meest malse stukje vlees is dat ik ooit op heb: top! De saus erbij was fantastisch (ook hier kon ik weer extra opscheppen en afsluiten met een lepel alleen saus; briljant) en met de groentjes erbij was het heerlijk. Enige nadeel; de taugé, die was niet nodig en qua smaak te sterk. Mijn vriendin schoof dat zelfs aan de kant, maar los daarvan was dit wederom qua smaak weer net iets steviger dan hiervoor; prima samenstelling dus.
Kaas
We kozen voor een extra kaasplankje, bovenop het zesgangenmenu. De kaasjes waren lekker. Ik ben geen kenner, dus geen idee meer wat het was, maar vooral met de wijn erbij was het een prima gangetje.
Peer I Doyenne du comice I Vanille I Speculaas I Witte chocolade I Kaneel serehijs
Als slotstuk kregen we citroengrasijs. En potjandriedubbeltjes nog aan toe, wat vond ik dit een bijzonder nagerecht. Je proeft eerst de volle en romige, comfortabele winterse smaken van de speculaaskruiden en het zoete van de witte chocolade, om daarna achter te blijven met het frisse van het citroengras. Even later bleven toch weer die kruiden hangen, maar het doorlopen van die verschillende smaken was heel erg fijn. Prima afsluiter dus.
Hierna kregen we nog wat friandises bij een kopje koffie en thee en toen was het na vier uur dineren tijd om de rekening te gaan vragen en lekker op het fietsie terug naar huis te gaan en ons lekker dronken te voelen. Want de wijn kwam nu wel heel goed aan.
Prijs: Het stukje waar menigeen over kan vallen, maar bij twee sterren ben je niet goedkoop uit en is de prijs ook iets minder belangrijk. Alles bij elkaar, inclusief fooi (en dus 1 extra gang en 2 wijntjes erbij) waren we ¤420 kwijt.
Impressie: Qua sfeer is Parkheuvel wat stijver dan Fred en ook FG2.0. Voorbeeld: er werd continu gefluisterd, niemand praatte heel hard. Stiekem miste ik dat wel een beetje en ook qua inrichting was het iets ouderwetser allemaal. Dat deed overigens niets af aan de ervaring, maar het losse van Fred maakte de totaalervaring een stuk vlotter en aangenamer.
Hier misten we dat dus wel een beetje. Qua eten had ik echt niets te klagen, los van die taugé misschien, maar dat stelt niets voor. Waar ik bij Fred helemaal lyrisch raakte van de combinaties die op mijn tong dansten, had ik dat hier minder. Maar de opbouw naar steeds iets uitgesprokener en bereidingen waar werkelijk niets op aan te merken is, in combinatie met waanzinnige sauzen (maar dan ook echt wáánzinnig!). Ook qua teksturen zeer goed.
Cijfer: Een hele dikke 9. Bij Fred sloeg de prijs-kwaliteitverhouding nergens op (positief), bij FG2.0 ook niet was ik daar minder positief over, maar hier klopte het gewoon. Alleen... Ze hebben zoveel interessante gerechten op de kaart staan en dit was zo goed, dat ik hier het liefst veel vaker terugkom. Ook hier, net als bij Fred, was het qua complementariteit (wijn, smaken en teksturen) echt heel erg goed. Maar dan ook echt héél erg goed. Alleen jammer dat mijn portemonnee het daar niet helemaal mee eens gaat zijn.
quote:
quote:?
Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?
Dit heeft toch geen fuck meer met eten te makenquote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:26 schreef vinnypassy het volgende:
Waar en wanneer: Een tijdje terug nam mijn vriendin mij mee uit eten naar Fred. We wonen nu samen, mijn appartement is verkocht en aangezien je heel gunstig kunt verkopen in Rotterdam, nam ik haar nu mee uit eten. Nadat ik FG2.0 en Fred al aan had gedaan, leek het me leuk naar het derde tweesterrenrestaurant in onze stad te gaan; het werd dus Parkheuvel.
Het eten
[ afbeelding ]
We kozen het winterarrangement en gingen goed van start met drie amuses (hoorntje met baba ganoush en geitenkaas, kaaskrokantje en mais met muntyoghurt). Prima, prima. Vooral het kaaskrokantje was erg lekker, de geitenkaas met baba ganoush was heerlijk romig en de babymais was lekker fris.
Kabeljauw I Rode kool I Rode couscous I Venkel
[ afbeelding ]
Vervolgens nog een amuse, of misschien was het toch een gang: kabeljauw met rode kool en een couscouskrokantje. Zeer smaakvol, hele subtiele bereiding. De venkel kwam pas achteraf door, wat erg fijn was na het vissige en romige. Heel goed gedaan. Het krokantje maakte het ook qua teksturen af en zeer compleet.
Noordzee krab I Perle Imperial kaviaar I Komkommer zoetzuur I Boekweit blini’s I Chlorofyl
[ afbeelding ]
Krab vind ik misschien nog wel lekkerder dan kreeft, maar allebei eet ik het veel te weinig. Hier werd ik dan ook erg blij van, helemaal de combinatie met het zoetzuur van komkommer; sinds Fred ben ik helemaal into intense komkommersmaak. Jammer dat het zo'n klein gerechtje was, maar qua intensiteit was het een van de beste van vanavond. Heel vol van smaak en zo'n enorme oppepper van de smaakpapillen.
Ganzenlever I Rode biet I Brioche I Walnoot I Pinot gris
[ afbeelding ]
En toen kwam het gerechtje waardoor ik mijn vuist ging ballen. Dit is wel iets hoor. Een van de signature dishes en ik snap wel waarom. Als je alles los proeft zijn de componenten al enorm lekker, vooral de rode biet was echt een bommetje op zichzelf. Maar als je dan alles bij elkaar doet... Eigenlijk heb ik ganzenlever en patés het liefst gewoon op toast of een broodje, vol en romig en geen zuurtje om het in balans te brengen, maar lekker decadent smaakvol. Dat had je hier wel en potverdikkie, wat tilde dat zoetzurige het romige naar een ander niveau zeg!
Tarbot I Witte biet I Rode biet ‘zoutkorst’ I Venkel I Kaviaar I Viscrème I Prei
[ afbeelding ]
Hierna gingen we nog een stapje omhoog qua smaak. Dit gerecht was ook weer erg compleet; de caviaar maakte het extra ziltig, de rode biet was heerlijk fris en de crème en preisaus maakten het romig en nootachtig en gaven het gerecht een vol mondgevoel. Heerlijke smaakcombinatie. De saus werd apart geserveerd, waardoor ik daar gelukkig nog een lepeltje extra van kon nemen. Gewoon zo. Als sausliefhebber echt een genot. Klein hoogtepuntje hoor.
Zeebaars I Schorseneren I Truffel I Selderij I Cantherellen I Lavas
[ afbeelding ]
Maar toen kwam de zeebaars en ging de smaakervaring nog weer een treetje omhoog. Ook weer zoveel smaken: het aardse van de cantherellen, het hartige van de schorseneren, het romige van de saus, de zeebaars die een perfecte karamellisatie had van het bakken en dan was er als laatste smaak nog dat unieke van de truffel. Weer zo'n verschrikkelijk smaakvol bommetje, heel erg lekker!
Hertenkalf I Hop I Rode kool I Spruitjes I Eekhoorntjesbrood I Appel I Pastinaak I Hertenjus
[ afbeelding ]
Daarna werd het steakmes op tafel gelegd en hoewel het echt al enorm lekker was, keek ik hier al naar uit: vlees! Het hertenkalf was bizar mals, ik denk dat dit het meest malse stukje vlees is dat ik ooit op heb: top! De saus erbij was fantastisch (ook hier kon ik weer extra opscheppen en afsluiten met een lepel alleen saus; briljant) en met de groentjes erbij was het heerlijk. Enige nadeel; de taugé, die was niet nodig en qua smaak te sterk. Mijn vriendin schoof dat zelfs aan de kant, maar los daarvan was dit wederom qua smaak weer net iets steviger dan hiervoor; prima samenstelling dus.
Kaas
We kozen voor een extra kaasplankje, bovenop het zesgangenmenu. De kaasjes waren lekker. Ik ben geen kenner, dus geen idee meer wat het was, maar vooral met de wijn erbij was het een prima gangetje.
Peer I Doyenne du comice I Vanille I Speculaas I Witte chocolade I Kaneel serehijs
[ afbeelding ]
Als slotstuk kregen we citroengrasijs. En potjandriedubbeltjes nog aan toe, wat vond ik dit een bijzonder nagerecht. Je proeft eerst de volle en romige, comfortabele winterse smaken van de speculaaskruiden en het zoete van de witte chocolade, om daarna achter te blijven met het frisse van het citroengras. Even later bleven toch weer die kruiden hangen, maar het doorlopen van die verschillende smaken was heel erg fijn. Prima afsluiter dus.
Hierna kregen we nog wat friandises bij een kopje koffie en thee en toen was het na vier uur dineren tijd om de rekening te gaan vragen en lekker op het fietsie terug naar huis te gaan en ons lekker dronken te voelen. Want de wijn kwam nu wel heel goed aan.
Prijs: Het stukje waar menigeen over kan vallen, maar bij twee sterren ben je niet goedkoop uit en is de prijs ook iets minder belangrijk. Alles bij elkaar, inclusief fooi (en dus 1 extra gang en 2 wijntjes erbij) waren we ¤420 kwijt.
Impressie: Qua sfeer is Parkheuvel wat stijver dan Fred en ook FG2.0. Voorbeeld: er werd continu gefluisterd, niemand praatte heel hard. Stiekem miste ik dat wel een beetje en ook qua inrichting was het iets ouderwetser allemaal. Dat deed overigens niets af aan de ervaring, maar het losse van Fred maakte de totaalervaring een stuk vlotter en aangenamer.
Hier misten we dat dus wel een beetje. Qua eten had ik echt niets te klagen, los van die taugé misschien, maar dat stelt niets voor. Waar ik bij Fred helemaal lyrisch raakte van de combinaties die op mijn tong dansten, had ik dat hier minder. Maar de opbouw naar steeds iets uitgesprokener en bereidingen waar werkelijk niets op aan te merken is, in combinatie met waanzinnige sauzen (maar dan ook echt wáánzinnig!). Ook qua teksturen zeer goed.
Cijfer: Een hele dikke 9. Bij Fred sloeg de prijs-kwaliteitverhouding nergens op (positief), bij FG2.0 ook niet was ik daar minder positief over, maar hier klopte het gewoon. Alleen... Ze hebben zoveel interessante gerechten op de kaart staan en dit was zo goed, dat ik hier het liefst veel vaker terugkom. Ook hier, net als bij Fred, was het qua complementariteit (wijn, smaken en teksturen) echt heel erg goed. Maar dan ook echt héél erg goed. Alleen jammer dat mijn portemonnee het daar niet helemaal mee eens gaat zijn.
Oké oké. Want we hebben hier geen 7 gangen met waanzinnig lekker eten gekregen? Nee, ik snap je volledig!quote:Op zaterdag 27 januari 2018 00:55 schreef renwan het volgende:
[..]
Dit heeft toch geen fuck meer met eten te maken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |