abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zaterdag 30 december 2017 @ 18:35:52 #276
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176156957
Restaurant Héroine in Rotterdam

Waar?
Restaurant Héroine in het Industriegebouw in Rotterdam

Wanneer?
Gisteren

Wat at je?
Het viergangenmenu. Klik op foto voor meer info.

Impressie?
Industriële ruimte waar ze een soort van kuip in hebben getimmerd van hout. Als een soort lambrizering. Dus het plafond is nog oude stijl, de inrichting is modern. Goeie sfeer, kutakoestiek.
Verder beetje hip enzo, misschien te hip voor ons, maar dat moet de tijd uitwijzen. Ik zag op de website dat ze op dinsdag open zijn en dat is zeker een pré. Het eten leek op dat van ons favoriete restaurant De Jong, alleen iets internationaler, Jim zal bijvoorbeeld nooit furikake gebruiken. Die blijft dichter bij huis met zijn ingrediënten.

Kosten?
4-gangenmenu 2x42 euro, flesje wijn 32 euro, 2 glaasjes desserwijn 2x7 euro

Cijfer?
9,3
  zaterdag 30 december 2017 @ 18:49:01 #277
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_176157386
Ziet er leuk uit hoor, die gaat hier op de shortlist!
pi_176283979
Interessant. Houd het meer in gedachte als " daar zit dus een nieuwe toko alla De Jong en ik wil vanavond op die lichte toer gaan eten met iemand."
  donderdag 4 januari 2018 @ 18:38:20 #279
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176286370
quote:
6s.gif Op donderdag 4 januari 2018 16:44 schreef Iwanius het volgende:
Interessant. Houd het meer in gedachte als " daar zit dus een nieuwe toko alla De Jong en ik wil vanavond op die lichte toer gaan eten met iemand."
l
Ja, nee, let op. Weet je nog dat je "ruzie" had met de troela van Matroos en het Meisje?
Volgens mij is zij 1 van de 3 oprichters van Héroine. :P
  zaterdag 13 januari 2018 @ 13:26:32 #280
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_176474154
Waar en wanneer: Een tijdje terug nam mijn vriendin mij mee uit eten naar Fred. We wonen nu samen, mijn appartement is verkocht en aangezien je heel gunstig kunt verkopen in Rotterdam, nam ik haar nu mee uit eten. Nadat ik FG2.0 en Fred al aan had gedaan, leek het me leuk naar het derde tweesterrenrestaurant in onze stad te gaan; het werd dus Parkheuvel.

Het eten



We kozen het winterarrangement en gingen goed van start met drie amuses (hoorntje met baba ganoush en geitenkaas, kaaskrokantje en mais met muntyoghurt). Prima, prima. Vooral het kaaskrokantje was erg lekker, de geitenkaas met baba ganoush was heerlijk romig en de babymais was lekker fris.

Kabeljauw I Rode kool I Rode couscous I Venkel



Vervolgens nog een amuse, of misschien was het toch een gang: kabeljauw met rode kool en een couscouskrokantje. Zeer smaakvol, hele subtiele bereiding. De venkel kwam pas achteraf door, wat erg fijn was na het vissige en romige. Heel goed gedaan. Het krokantje maakte het ook qua teksturen af en zeer compleet.

Noordzee krab I Perle Imperial kaviaar I Komkommer zoetzuur I Boekweit blini’s I Chlorofyl



Krab vind ik misschien nog wel lekkerder dan kreeft, maar allebei eet ik het veel te weinig. Hier werd ik dan ook erg blij van, helemaal de combinatie met het zoetzuur van komkommer; sinds Fred ben ik helemaal into intense komkommersmaak. Jammer dat het zo'n klein gerechtje was, maar qua intensiteit was het een van de beste van vanavond. Heel vol van smaak en zo'n enorme oppepper van de smaakpapillen.

Ganzenlever I Rode biet I Brioche I Walnoot I Pinot gris



En toen kwam het gerechtje waardoor ik mijn vuist ging ballen. Dit is wel iets hoor. Een van de signature dishes en ik snap wel waarom. Als je alles los proeft zijn de componenten al enorm lekker, vooral de rode biet was echt een bommetje op zichzelf. Maar als je dan alles bij elkaar doet... Eigenlijk heb ik ganzenlever en patés het liefst gewoon op toast of een broodje, vol en romig en geen zuurtje om het in balans te brengen, maar lekker decadent smaakvol. Dat had je hier wel en potverdikkie, wat tilde dat zoetzurige het romige naar een ander niveau zeg!

Tarbot I Witte biet I Rode biet ‘zoutkorst’ I Venkel I Kaviaar I Viscrème I Prei



Hierna gingen we nog een stapje omhoog qua smaak. Dit gerecht was ook weer erg compleet; de caviaar maakte het extra ziltig, de rode biet was heerlijk fris en de crème en preisaus maakten het romig en nootachtig en gaven het gerecht een vol mondgevoel. Heerlijke smaakcombinatie. De saus werd apart geserveerd, waardoor ik daar gelukkig nog een lepeltje extra van kon nemen. Gewoon zo. Als sausliefhebber echt een genot. Klein hoogtepuntje hoor.

Zeebaars I Schorseneren I Truffel I Selderij I Cantherellen I Lavas



Maar toen kwam de zeebaars en ging de smaakervaring nog weer een treetje omhoog. Ook weer zoveel smaken: het aardse van de cantherellen, het hartige van de schorseneren, het romige van de saus, de zeebaars die een perfecte karamellisatie had van het bakken en dan was er als laatste smaak nog dat unieke van de truffel. Weer zo'n verschrikkelijk smaakvol bommetje, heel erg lekker!

Hertenkalf I Hop I Rode kool I Spruitjes I Eekhoorntjesbrood I Appel I Pastinaak I Hertenjus



Daarna werd het steakmes op tafel gelegd en hoewel het echt al enorm lekker was, keek ik hier al naar uit: vlees! Het hertenkalf was bizar mals, ik denk dat dit het meest malse stukje vlees is dat ik ooit op heb: top! De saus erbij was fantastisch (ook hier kon ik weer extra opscheppen en afsluiten met een lepel alleen saus; briljant) en met de groentjes erbij was het heerlijk. Enige nadeel; de taugé, die was niet nodig en qua smaak te sterk. Mijn vriendin schoof dat zelfs aan de kant, maar los daarvan was dit wederom qua smaak weer net iets steviger dan hiervoor; prima samenstelling dus.

Kaas
We kozen voor een extra kaasplankje, bovenop het zesgangenmenu. De kaasjes waren lekker. Ik ben geen kenner, dus geen idee meer wat het was, maar vooral met de wijn erbij was het een prima gangetje.

Peer I Doyenne du comice I Vanille I Speculaas I Witte chocolade I Kaneel serehijs



Als slotstuk kregen we citroengrasijs. En potjandriedubbeltjes nog aan toe, wat vond ik dit een bijzonder nagerecht. Je proeft eerst de volle en romige, comfortabele winterse smaken van de speculaaskruiden en het zoete van de witte chocolade, om daarna achter te blijven met het frisse van het citroengras. Even later bleven toch weer die kruiden hangen, maar het doorlopen van die verschillende smaken was heel erg fijn. Prima afsluiter dus.

Hierna kregen we nog wat friandises bij een kopje koffie en thee en toen was het na vier uur dineren tijd om de rekening te gaan vragen en lekker op het fietsie terug naar huis te gaan en ons lekker dronken te voelen. Want de wijn kwam nu wel heel goed aan.

Prijs: Het stukje waar menigeen over kan vallen, maar bij twee sterren ben je niet goedkoop uit en is de prijs ook iets minder belangrijk. Alles bij elkaar, inclusief fooi (en dus 1 extra gang en 2 wijntjes erbij) waren we ¤420 kwijt.

Impressie: Qua sfeer is Parkheuvel wat stijver dan Fred en ook FG2.0. Voorbeeld: er werd continu gefluisterd, niemand praatte heel hard. Stiekem miste ik dat wel een beetje en ook qua inrichting was het iets ouderwetser allemaal. Dat deed overigens niets af aan de ervaring, maar het losse van Fred maakte de totaalervaring een stuk vlotter en aangenamer.

Hier misten we dat dus wel een beetje. Qua eten had ik echt niets te klagen, los van die taugé misschien, maar dat stelt niets voor. Waar ik bij Fred helemaal lyrisch raakte van de combinaties die op mijn tong dansten, had ik dat hier minder. Maar de opbouw naar steeds iets uitgesprokener en bereidingen waar werkelijk niets op aan te merken is, in combinatie met waanzinnige sauzen (maar dan ook echt wáánzinnig!). Ook qua teksturen zeer goed.

Cijfer: Een hele dikke 9. Bij Fred sloeg de prijs-kwaliteitverhouding nergens op (positief), bij FG2.0 ook niet was ik daar minder positief over, maar hier klopte het gewoon. Alleen... Ze hebben zoveel interessante gerechten op de kaart staan en dit was zo goed, dat ik hier het liefst veel vaker terugkom. Ook hier, net als bij Fred, was het qua complementariteit (wijn, smaken en teksturen) echt heel erg goed. Maar dan ook echt héél erg goed. Alleen jammer dat mijn portemonnee het daar niet helemaal mee eens gaat zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door vinnypassy op 13-01-2018 13:49:02 ]
  zaterdag 13 januari 2018 @ 13:32:25 #281
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176474269
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 13:26 schreef vinnypassy het volgende:
Parkheuvel
Mooie recensie en mijn vermoeden dat het allemaal wat ouderwets en stijfjes is werd door jou bewaarheid.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_176474308
quote:
14s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 13:32 schreef golfer het volgende:

[..]

Mooie recensie en mijn vermoeden dat het allemaal wat ouderwets en stijfjes is werd door jou bewaarheid.
Eens.

Toevallig nog met wat vrienden over gehad. Extra saus serveren weegt voor mij niet op tegen een ontspannen eet ervaring.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 13 januari 2018 @ 13:39:06 #283
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_176474386
Het was verder totaal ontspannen hoor en uiteindelijk is het eten het belangrijkst. Dat het wat stijfjes aandoet mag best een keer voor twee sterren, we voelden ons er gewoon volledig op ons gemak. Maar misschien is stijf niet het juiste woord, maar het is gewoon wat formeler en luxer dan je gemiddelde restaurant, maar dat is echt op geen enkele manier een terecht excuus om dit eten nooit te proberen. :)
pi_176474509
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 13:39 schreef vinnypassy het volgende:
Het was verder totaal ontspannen hoor en uiteindelijk is het eten het belangrijkst. Dat het wat stijfjes aandoet mag best een keer voor twee sterren, we voelden ons er gewoon volledig op ons gemak. Maar misschien is stijf niet het juiste woord, maar het is gewoon wat formeler en luxer dan je gemiddelde restaurant, maar dat is echt op geen enkele manier een terecht excuus om dit eten nooit te proberen. :)
FG en de Lindenhof (Giethoorn) hebben beiden dat relaxete sfeertje waar ik van houd.
Inter Scaldes en De Kromme Watergang lijken aan het andere einde van dat spectrum te zitten.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  zaterdag 13 januari 2018 @ 15:15:12 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176475752
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 13:46 schreef Cat-astrophe het volgende:

FG en de Lindenhof (Giethoorn) hebben beiden dat relaxete sfeertje waar ik van houd.
Inter Scaldes en De Kromme Watergang lijken aan het andere einde van dat spectrum te zitten.
De Kromme Watergang vond ik ook wel vrij relaxed.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_176610966
Dat ziet er erg lekker uit Vinnypassy!

Tevens een opgeilpost, want ik ga morgenavond bij meneer en mevrouw Boerma in Vaassen eten. Dus maandag of dinsdag hopelijk nog een mooi verslag :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_176617978
Niet helemaal het goede topic ervoor. Toch een poging. Ik lees constant van restaurants die door Iens en andere reserveringssystemen worden uitgeknepen, toch doen heel veel restaurant daaraan mee. Dus ik vroeg me af: wat is nou fijner voor een restaurant: als ik telefonisch reserveer of als ik online reserveer?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 19 januari 2018 @ 19:46:54 #288
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_176618038
Telefonisch.
  Moderator / Miss SHO vrijdag 19 januari 2018 @ 20:03:31 #289
22592 crew  Ole
pi_176618365
Of via hun eigen site
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 19 januari 2018 @ 20:12:44 #290
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176618523
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Telefonisch.
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 20:03 schreef Ole het volgende:
Of via hun eigen site
Dat dus.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_176618577
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 20:03 schreef Ole het volgende:
Of via hun eigen site
Meestal is dat zo'n ingebouwd boekingselement van Iens. Lijkt me geen verschil te maken, of gelden daar andere tarieven voor?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 19 januari 2018 @ 20:18:02 #292
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176618616
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 20:16 schreef stavromulabeta het volgende:

Meestal is dat zo'n ingebouwd boekingselement van Iens. Lijkt me geen verschil te maken, of gelden daar andere tarieven voor?
Ik ken heel veel restaurant die gewoon hun eigen reserveringssysteem op hun eigen site hebben staan. Dus geen Iens- of Couverts-reserveringsmodule.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_176619273
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 januari 2018 19:46 schreef RobinOok het volgende:
Telefonisch.
Het moet toch niet gekker worden. :)
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_176619501
Gij zult de mensen niet zoveel plagen...

[ Bericht 14% gewijzigd door Bart2002 op 19-01-2018 21:13:00 ]
vrijdag 9 december 2016 15:58 schreef Ringo het volgende:
Welke discussie? Ik zie alleen maar harige kerels die elkaar de rug inzepen.
pi_176761651
quote:
1s.gif Op donderdag 4 januari 2018 18:38 schreef RobinOok het volgende:

Ja, nee, let op. Weet je nog dat je "ruzie" had met de troela van Matroos en het Meisje?
Volgens mij is zij 1 van de 3 oprichters van Héroine. :P
Dan gaan wij er niet heen want dan weet ik dat ik teleurgesteld ga worden. Zonde van mijn tijd.

quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 13:26 schreef vinnypassy het volgende:
Waar en wanneer: Een tijdje terug nam mijn vriendin mij mee uit eten naar Fred. We wonen nu samen, mijn appartement is verkocht en aangezien je heel gunstig kunt verkopen in Rotterdam, nam ik haar nu mee uit eten. Nadat ik FG2.0 en Fred al aan had gedaan, leek het me leuk naar het derde tweesterrenrestaurant in onze stad te gaan; het werd dus Parkheuvel.

Het eten



We kozen het winterarrangement en gingen goed van start met drie amuses (hoorntje met baba ganoush en geitenkaas, kaaskrokantje en mais met muntyoghurt). Prima, prima. Vooral het kaaskrokantje was erg lekker, de geitenkaas met baba ganoush was heerlijk romig en de babymais was lekker fris.

Kabeljauw I Rode kool I Rode couscous I Venkel



Vervolgens nog een amuse, of misschien was het toch een gang: kabeljauw met rode kool en een couscouskrokantje. Zeer smaakvol, hele subtiele bereiding. De venkel kwam pas achteraf door, wat erg fijn was na het vissige en romige. Heel goed gedaan. Het krokantje maakte het ook qua teksturen af en zeer compleet.

Noordzee krab I Perle Imperial kaviaar I Komkommer zoetzuur I Boekweit blini’s I Chlorofyl



Krab vind ik misschien nog wel lekkerder dan kreeft, maar allebei eet ik het veel te weinig. Hier werd ik dan ook erg blij van, helemaal de combinatie met het zoetzuur van komkommer; sinds Fred ben ik helemaal into intense komkommersmaak. Jammer dat het zo'n klein gerechtje was, maar qua intensiteit was het een van de beste van vanavond. Heel vol van smaak en zo'n enorme oppepper van de smaakpapillen.

Ganzenlever I Rode biet I Brioche I Walnoot I Pinot gris



En toen kwam het gerechtje waardoor ik mijn vuist ging ballen. Dit is wel iets hoor. Een van de signature dishes en ik snap wel waarom. Als je alles los proeft zijn de componenten al enorm lekker, vooral de rode biet was echt een bommetje op zichzelf. Maar als je dan alles bij elkaar doet... Eigenlijk heb ik ganzenlever en patés het liefst gewoon op toast of een broodje, vol en romig en geen zuurtje om het in balans te brengen, maar lekker decadent smaakvol. Dat had je hier wel en potverdikkie, wat tilde dat zoetzurige het romige naar een ander niveau zeg!

Tarbot I Witte biet I Rode biet ‘zoutkorst’ I Venkel I Kaviaar I Viscrème I Prei



Hierna gingen we nog een stapje omhoog qua smaak. Dit gerecht was ook weer erg compleet; de caviaar maakte het extra ziltig, de rode biet was heerlijk fris en de crème en preisaus maakten het romig en nootachtig en gaven het gerecht een vol mondgevoel. Heerlijke smaakcombinatie. De saus werd apart geserveerd, waardoor ik daar gelukkig nog een lepeltje extra van kon nemen. Gewoon zo. Als sausliefhebber echt een genot. Klein hoogtepuntje hoor.

Zeebaars I Schorseneren I Truffel I Selderij I Cantherellen I Lavas



Maar toen kwam de zeebaars en ging de smaakervaring nog weer een treetje omhoog. Ook weer zoveel smaken: het aardse van de cantherellen, het hartige van de schorseneren, het romige van de saus, de zeebaars die een perfecte karamellisatie had van het bakken en dan was er als laatste smaak nog dat unieke van de truffel. Weer zo'n verschrikkelijk smaakvol bommetje, heel erg lekker!

Hertenkalf I Hop I Rode kool I Spruitjes I Eekhoorntjesbrood I Appel I Pastinaak I Hertenjus



Daarna werd het steakmes op tafel gelegd en hoewel het echt al enorm lekker was, keek ik hier al naar uit: vlees! Het hertenkalf was bizar mals, ik denk dat dit het meest malse stukje vlees is dat ik ooit op heb: top! De saus erbij was fantastisch (ook hier kon ik weer extra opscheppen en afsluiten met een lepel alleen saus; briljant) en met de groentjes erbij was het heerlijk. Enige nadeel; de taugé, die was niet nodig en qua smaak te sterk. Mijn vriendin schoof dat zelfs aan de kant, maar los daarvan was dit wederom qua smaak weer net iets steviger dan hiervoor; prima samenstelling dus.

Kaas
We kozen voor een extra kaasplankje, bovenop het zesgangenmenu. De kaasjes waren lekker. Ik ben geen kenner, dus geen idee meer wat het was, maar vooral met de wijn erbij was het een prima gangetje.

Peer I Doyenne du comice I Vanille I Speculaas I Witte chocolade I Kaneel serehijs



Als slotstuk kregen we citroengrasijs. En potjandriedubbeltjes nog aan toe, wat vond ik dit een bijzonder nagerecht. Je proeft eerst de volle en romige, comfortabele winterse smaken van de speculaaskruiden en het zoete van de witte chocolade, om daarna achter te blijven met het frisse van het citroengras. Even later bleven toch weer die kruiden hangen, maar het doorlopen van die verschillende smaken was heel erg fijn. Prima afsluiter dus.

Hierna kregen we nog wat friandises bij een kopje koffie en thee en toen was het na vier uur dineren tijd om de rekening te gaan vragen en lekker op het fietsie terug naar huis te gaan en ons lekker dronken te voelen. Want de wijn kwam nu wel heel goed aan.

Prijs: Het stukje waar menigeen over kan vallen, maar bij twee sterren ben je niet goedkoop uit en is de prijs ook iets minder belangrijk. Alles bij elkaar, inclusief fooi (en dus 1 extra gang en 2 wijntjes erbij) waren we ¤420 kwijt.

Impressie: Qua sfeer is Parkheuvel wat stijver dan Fred en ook FG2.0. Voorbeeld: er werd continu gefluisterd, niemand praatte heel hard. Stiekem miste ik dat wel een beetje en ook qua inrichting was het iets ouderwetser allemaal. Dat deed overigens niets af aan de ervaring, maar het losse van Fred maakte de totaalervaring een stuk vlotter en aangenamer.

Hier misten we dat dus wel een beetje. Qua eten had ik echt niets te klagen, los van die taugé misschien, maar dat stelt niets voor. Waar ik bij Fred helemaal lyrisch raakte van de combinaties die op mijn tong dansten, had ik dat hier minder. Maar de opbouw naar steeds iets uitgesprokener en bereidingen waar werkelijk niets op aan te merken is, in combinatie met waanzinnige sauzen (maar dan ook echt wáánzinnig!). Ook qua teksturen zeer goed.

Cijfer: Een hele dikke 9. Bij Fred sloeg de prijs-kwaliteitverhouding nergens op (positief), bij FG2.0 ook niet was ik daar minder positief over, maar hier klopte het gewoon. Alleen... Ze hebben zoveel interessante gerechten op de kaart staan en dit was zo goed, dat ik hier het liefst veel vaker terugkom. Ook hier, net als bij Fred, was het qua complementariteit (wijn, smaken en teksturen) echt heel erg goed. Maar dan ook echt héél erg goed. Alleen jammer dat mijn portemonnee het daar niet helemaal mee eens gaat zijn.
^O^ Leuk.

[ Bericht 44% gewijzigd door #ANONIEM op 26-01-2018 16:39:16 ]
  vrijdag 26 januari 2018 @ 22:03:00 #296
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_176768212
Febo.
zzzzz
  vrijdag 26 januari 2018 @ 22:22:29 #297
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176768650
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 januari 2018 22:03 schreef AMAR420 het volgende:
Febo.
quote:
?

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?

There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 26 januari 2018 @ 23:31:44 #298
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_176770281
Febo Zoetermeer
Een paar maanden geleden
Ik had patatjes en grillburgers en chicken wings
Een dikke 7
zzzzz
pi_176772068
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 13:26 schreef vinnypassy het volgende:
Waar en wanneer: Een tijdje terug nam mijn vriendin mij mee uit eten naar Fred. We wonen nu samen, mijn appartement is verkocht en aangezien je heel gunstig kunt verkopen in Rotterdam, nam ik haar nu mee uit eten. Nadat ik FG2.0 en Fred al aan had gedaan, leek het me leuk naar het derde tweesterrenrestaurant in onze stad te gaan; het werd dus Parkheuvel.

Het eten

[ afbeelding ]

We kozen het winterarrangement en gingen goed van start met drie amuses (hoorntje met baba ganoush en geitenkaas, kaaskrokantje en mais met muntyoghurt). Prima, prima. Vooral het kaaskrokantje was erg lekker, de geitenkaas met baba ganoush was heerlijk romig en de babymais was lekker fris.

Kabeljauw I Rode kool I Rode couscous I Venkel

[ afbeelding ]

Vervolgens nog een amuse, of misschien was het toch een gang: kabeljauw met rode kool en een couscouskrokantje. Zeer smaakvol, hele subtiele bereiding. De venkel kwam pas achteraf door, wat erg fijn was na het vissige en romige. Heel goed gedaan. Het krokantje maakte het ook qua teksturen af en zeer compleet.

Noordzee krab I Perle Imperial kaviaar I Komkommer zoetzuur I Boekweit blini’s I Chlorofyl

[ afbeelding ]

Krab vind ik misschien nog wel lekkerder dan kreeft, maar allebei eet ik het veel te weinig. Hier werd ik dan ook erg blij van, helemaal de combinatie met het zoetzuur van komkommer; sinds Fred ben ik helemaal into intense komkommersmaak. Jammer dat het zo'n klein gerechtje was, maar qua intensiteit was het een van de beste van vanavond. Heel vol van smaak en zo'n enorme oppepper van de smaakpapillen.

Ganzenlever I Rode biet I Brioche I Walnoot I Pinot gris

[ afbeelding ]

En toen kwam het gerechtje waardoor ik mijn vuist ging ballen. Dit is wel iets hoor. Een van de signature dishes en ik snap wel waarom. Als je alles los proeft zijn de componenten al enorm lekker, vooral de rode biet was echt een bommetje op zichzelf. Maar als je dan alles bij elkaar doet... Eigenlijk heb ik ganzenlever en patés het liefst gewoon op toast of een broodje, vol en romig en geen zuurtje om het in balans te brengen, maar lekker decadent smaakvol. Dat had je hier wel en potverdikkie, wat tilde dat zoetzurige het romige naar een ander niveau zeg!

Tarbot I Witte biet I Rode biet ‘zoutkorst’ I Venkel I Kaviaar I Viscrème I Prei

[ afbeelding ]

Hierna gingen we nog een stapje omhoog qua smaak. Dit gerecht was ook weer erg compleet; de caviaar maakte het extra ziltig, de rode biet was heerlijk fris en de crème en preisaus maakten het romig en nootachtig en gaven het gerecht een vol mondgevoel. Heerlijke smaakcombinatie. De saus werd apart geserveerd, waardoor ik daar gelukkig nog een lepeltje extra van kon nemen. Gewoon zo. Als sausliefhebber echt een genot. Klein hoogtepuntje hoor.

Zeebaars I Schorseneren I Truffel I Selderij I Cantherellen I Lavas

[ afbeelding ]

Maar toen kwam de zeebaars en ging de smaakervaring nog weer een treetje omhoog. Ook weer zoveel smaken: het aardse van de cantherellen, het hartige van de schorseneren, het romige van de saus, de zeebaars die een perfecte karamellisatie had van het bakken en dan was er als laatste smaak nog dat unieke van de truffel. Weer zo'n verschrikkelijk smaakvol bommetje, heel erg lekker!

Hertenkalf I Hop I Rode kool I Spruitjes I Eekhoorntjesbrood I Appel I Pastinaak I Hertenjus

[ afbeelding ]

Daarna werd het steakmes op tafel gelegd en hoewel het echt al enorm lekker was, keek ik hier al naar uit: vlees! Het hertenkalf was bizar mals, ik denk dat dit het meest malse stukje vlees is dat ik ooit op heb: top! De saus erbij was fantastisch (ook hier kon ik weer extra opscheppen en afsluiten met een lepel alleen saus; briljant) en met de groentjes erbij was het heerlijk. Enige nadeel; de taugé, die was niet nodig en qua smaak te sterk. Mijn vriendin schoof dat zelfs aan de kant, maar los daarvan was dit wederom qua smaak weer net iets steviger dan hiervoor; prima samenstelling dus.

Kaas
We kozen voor een extra kaasplankje, bovenop het zesgangenmenu. De kaasjes waren lekker. Ik ben geen kenner, dus geen idee meer wat het was, maar vooral met de wijn erbij was het een prima gangetje.

Peer I Doyenne du comice I Vanille I Speculaas I Witte chocolade I Kaneel serehijs

[ afbeelding ]

Als slotstuk kregen we citroengrasijs. En potjandriedubbeltjes nog aan toe, wat vond ik dit een bijzonder nagerecht. Je proeft eerst de volle en romige, comfortabele winterse smaken van de speculaaskruiden en het zoete van de witte chocolade, om daarna achter te blijven met het frisse van het citroengras. Even later bleven toch weer die kruiden hangen, maar het doorlopen van die verschillende smaken was heel erg fijn. Prima afsluiter dus.

Hierna kregen we nog wat friandises bij een kopje koffie en thee en toen was het na vier uur dineren tijd om de rekening te gaan vragen en lekker op het fietsie terug naar huis te gaan en ons lekker dronken te voelen. Want de wijn kwam nu wel heel goed aan.

Prijs: Het stukje waar menigeen over kan vallen, maar bij twee sterren ben je niet goedkoop uit en is de prijs ook iets minder belangrijk. Alles bij elkaar, inclusief fooi (en dus 1 extra gang en 2 wijntjes erbij) waren we ¤420 kwijt.

Impressie: Qua sfeer is Parkheuvel wat stijver dan Fred en ook FG2.0. Voorbeeld: er werd continu gefluisterd, niemand praatte heel hard. Stiekem miste ik dat wel een beetje en ook qua inrichting was het iets ouderwetser allemaal. Dat deed overigens niets af aan de ervaring, maar het losse van Fred maakte de totaalervaring een stuk vlotter en aangenamer.

Hier misten we dat dus wel een beetje. Qua eten had ik echt niets te klagen, los van die taugé misschien, maar dat stelt niets voor. Waar ik bij Fred helemaal lyrisch raakte van de combinaties die op mijn tong dansten, had ik dat hier minder. Maar de opbouw naar steeds iets uitgesprokener en bereidingen waar werkelijk niets op aan te merken is, in combinatie met waanzinnige sauzen (maar dan ook echt wáánzinnig!). Ook qua teksturen zeer goed.

Cijfer: Een hele dikke 9. Bij Fred sloeg de prijs-kwaliteitverhouding nergens op (positief), bij FG2.0 ook niet was ik daar minder positief over, maar hier klopte het gewoon. Alleen... Ze hebben zoveel interessante gerechten op de kaart staan en dit was zo goed, dat ik hier het liefst veel vaker terugkom. Ook hier, net als bij Fred, was het qua complementariteit (wijn, smaken en teksturen) echt heel erg goed. Maar dan ook echt héél erg goed. Alleen jammer dat mijn portemonnee het daar niet helemaal mee eens gaat zijn.
Dit heeft toch geen fuck meer met eten te maken :')
Op donderdag 12 maart 2009 22:55 schreef Adelante het volgende:
Welkom vader renwan ^O^
Uw zoon is een modeluser in KLB, waar velen een voorbeeld aan zouden moeten nemen.
  zaterdag 27 januari 2018 @ 15:35:04 #300
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_176778712
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 januari 2018 00:55 schreef renwan het volgende:

[..]

Dit heeft toch geen fuck meer met eten te maken :')
Oké oké. Want we hebben hier geen 7 gangen met waanzinnig lekker eten gekregen? Nee, ik snap je volledig!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')