abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 10 november 2017 @ 19:43:34 #251
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174986631
Vind ik te vaag om te beantwoorden.
pi_174986653
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 19:43 schreef RobinOok het volgende:
Vind ik te vaag om te beantwoorden.
Wat voor info wil je ..
  vrijdag 10 november 2017 @ 19:49:48 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174986737
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 november 2017 19:44 schreef Duveldrinker het volgende:

[..]

Wat voor info wil je ..
Waar hou je ongeveer van, waar hou je niét van, wat wil je uitgeven, drink je wijn.
Moet er friet bij. Hoeveel gangen wil je?
pi_174986781
Bwah, ik heb alles gehad ,maar ik wil Miep iets leuks geven geen snobisme.
Dus het moet tussen goed en sterren inzitten. Ik ben vroeger veel uit eten geweest maar tijden zijn veranderd. Ik ben al jaren niet uit eten geweest met een vrouw zonder kinderen etc etc
  vrijdag 10 november 2017 @ 19:57:07 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174986869
Hummingbird iets voor je? Aan de voet van de Erasmusbrug.
Heet alleen nog afgekort, euh, HMB denk ik...
Vineum, ook best leuk.
Mijn favoriet is de Jong, maar daar moet je van houden.
pi_174986900
quote:
1s.gif Op vrijdag 10 november 2017 19:57 schreef RobinOok het volgende:
Hummingbird iets voor je? Aan de voet van de Erasmusbrug.
Heet alleen nog afgekort, euh, HMB denk ik...
Dat klinkt goed..thnx
...
pi_175165490
Waar: Songkran ( Amsterdam )
Wanneer: Zaterdagavond
Wat at je:

YAM NEUA
Pittige biefstuksalade met knoflook, munt, limoen, vissaus en chili ( Erg lekker! )

KOENG PHAD ROEAMID
Gebakken garnalen met oestersaus, chili en verse knoflook ( Prima gerecht )

We waren met zijn 3en 91 euro kwijt incl. drank. Voorgerecht + hoofdgerecht en en 9 drankjes oid
Zou hier zeker terugkomen. Eten was erg lekker en de bediening zeer vriendelijk!

8,5/10

Daarna naar het concert van Oscar and the Wolf geweest wat ontzettend gaaf was dus al met al een top dag!

[ Bericht 3% gewijzigd door Seamonkey- op 19-11-2017 03:43:47 ]
forever mirin' - We’re not here to take part – we’re here to take over!
  zondag 19 november 2017 @ 17:32:00 #258
63722 z80
I fink you freaky
pi_175175818
Waar: Korfu (Kleve Duitsland)
Wanneer: Net thuis.
Wat:
Vooraf Baby calamaris


En als hoofd Lamsteak.


Voor groenvoer is er een saladebar beschikbaar.
Bij binnenkomst en na het laatste gerecht wordt een bevroren glaasje Ouzo aangeboden.
Personeel is vriendelijk en neemt de tijd als het rustig is. Zodra de tent volloopt gaat het personeel in een hogere versnelling en neemt wat minder tijd voor een gesprek.
Eten is goed en het zijn echt Duitse porties, dus met lege maag aan tafel.
Schade voor het eten incl glas tonic 29.20 Euro
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 19 november 2017 @ 23:53:45 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175185876
Wanneer: 19-11-2017
Waar: Xixo Vietnamese Gastrobar, Haarlem
Wat:
Vanwege een actie op Iens (50% korting op de totale rekening) terecht gekomen bij Xixo Vietnamese Gastrobar in Haarlem. Aan de Kleine Houtweg gevestigd sinds oktober 2016. Klein zaakje dat gerund wordt door de eigenaar Jayron Lee in de bediening en een Vietnamese vrouw in de keuken.
Simpele inrichting en een zich steeds herhalend bandje met 'liftmuziek'.

Omdat Jayron het in z'n eentje doet kan het soms even duren voordat er aandacht is, maar als ie eenmaal aan je tafeltje komt neemt hij alle tijd om zaken uit te leggen en te verduidelijken. Zeer vriendelijke man.
De redelijk authentieke Vietnamese keuken maakt gebruik van allemaal verse ingrediënten en een beperkt aantal kruiden.
We begonnen met Goi Cuan Traditional: koude lente rollen met groente, kruiden, vermicelli, buikspek en garnaal met een dipsaus:

Voor mij daarbij nog een Chao Tom Garnalenspies:

Bluezz bestelde een Du du xa lách: een salade van groene papaya, kruiden en pinda’s met buikspek en garnalen en vissaus dressing. Helaas ging dat even fout en kregen we de andere salade van de kaart uitgeserveerd: de Goi Ga, een koolsalade met gebraden kip, verse kruiden met een vissaus dressing.
Na onze opmerking daarover besloot Jayron dat we die salade gratis van hem kregen en serveerde hij alsnog ook de juiste salade.
Goi Ga:

Du du xa lách:


Daarna volgende onze hoofdgerechten. 2 enorme grote bowls/kommen met traditionele Pho's.
Voor Bluezz de Pho Bho Kho: Vietnamees stoofvlees met noedels en groente, kruiden en langzaam gegaard rundvlees. Heerlijk gekruid.

Ik had gekozen voor de Pho Tai: een Vietnamese noedelsoep basis die 15 uur op het fornuis heeft staan pruttelen geserveerd met dunne ossenhaas, beefballetjes en verse kruiden.

Daarbij wat hoisinsaus en scherpe chilisaus en nog een klein bordje met wat extra groentes en basilicum:

Bij het eten dronken wel allebei 2 flesjes Saigon Beer:


Heerlijke Pho's. Absoluut de moeite waard van nog een bezoek.
Zeker rekening houdende met de toch al lage prijzen en met deze actie van Iens helemaal voordelig. Totaal waren we nu met z'n tweetjes ¤ 32,45 kwijt.

7,5/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 4 december 2017 @ 12:34:59 #260
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175487276
Wanneer: 3 december 2017
Waar:Effen Grijs Haarlem
Wat:

Met de restaurantkaart (50% korting op het eten) voor de tweede keer een bezoek gebracht aan restaurant Effen Grijs. De eerste keer waren we er in het voorjaar van van 2015 toen ze net een paar maanden open waren.
We besloten allebei slechts 2 gerechtjes te nemen vergezeld door een Franse sauvignon blanc en wat bruisend water.
Allereerst kwam er heerlijk vers gebakken bruin brood met aioiliboter op tafel.
Daarna volgde een amuse:

Tartaar van tonijn met krokant gebakken ui, dille en 2 crèmes. Een mierikswortelcrème en een limoencrème.
Heel lekker mondvermaakje om mee te beginnen.

Voorgerechten:
Bluezz ging op de vegetarische toer:

Gefrituurde aubergine met 5-spicekruiden, romesco, chips van paarse wortel en een kerriesaus.
Ik had gekozen voor:

Tortellini (met inktvisinkt gemaakt) gevuld met een coquille, daarbij wat gebakken bloedworst, crème van karnemelk, zeewier en zeekraal.
Gelukkig was de bloedworst niet te sterk aanwezig. Lekker voorgerecht.

Hoofdgerecht:
Voor Bluezz:

Gnudi (eens soort gnocchi, maar dan gemaakt van ricotta i.p.v. aardappel) met pompoen, oesterzwam, rucola en geschaafd oude geitenkaas er overheen.
Heel lekker. Wel vrij machtig.
Voor mij:

Langzaam gegaard stoofvlees van hert met pastinaak, geroosterde uit en venkel, beetje truffel en een heerlijke saus.

Zeer smakelijk allemaal.
Met de restaurantkaartkorting waren we totaal voor 2 personen 44,90 kwijt.
Dame van de bediening zeer attent en de (Australische) kok kan prima koken.
Blijft een prima adres om weer eens terug naar te gaan.

Prijs/kwaliteit: 8,5/10
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 december 2017 @ 00:14:20 #261
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_175733307
Waar? Cafe Kiebert, Amsterdam Zuid. www.cafekiebert.nl
Wanneer? Vandaag
Wat at je?
Een plateau met van alles
Varkensmedaillions
Panna Cotta

Impressie? Niet de beste foto's maar goed :+




Het eten was erg lekker :). Vlees lekker mals. Goede vulling van de ravioli. Het dessert wobbelde fijn.

Kosten? Geen idee. Het was op kosten van de baas. Kerstetentje.
Cijfer? 8.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_175734123
Wobbelende toetjes O+
Aardbeien in december -O-

Wat zit er voor geels in de glaasjes op de bovenste foto, Borisz? :)
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 15 december 2017 @ 07:58:38 #263
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_175734732
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 05:47 schreef minilot het volgende:

Wat zit er voor geels in de glaasjes op de bovenste foto, Borisz? :)
Pompoensoep :)
En verder Steak tartare, salade met zalm, vlees met mozarella en nog een humushapje.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_176033976
Pastel San Marcos met een cafe con leche voor 3,40 op Plaza Mayor in Salamanca, smullen :9~

  Moderator / Miss SHO woensdag 27 december 2017 @ 12:19:43 #265
22592 crew  Ole
pi_176035275
quote:
0s.gif Op woensdag 27 december 2017 11:37 schreef MCH het volgende:
Pastel San Marcos met een cafe con leche voor 3,40 op Plaza Mayor in Salamanca, smullen :9~

[ afbeelding ]
café con leche op een zonovergoten terras op Gran Canaria :6
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_176035726
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:19 schreef Ole het volgende:

[..]

café con leche op een zonovergoten terras op Gran Canaria :6
Lekker hoor, tussen de Duitse bejaarden?
  Moderator / Miss SHO woensdag 27 december 2017 @ 13:25:39 #267
22592 crew  Ole
pi_176037201
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:35 schreef MCH het volgende:

[..]

Lekker hoor, tussen de Duitse bejaarden?
Nope. Tussen de Duitse en Britse homo's
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_176047230
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 12:19 schreef Ole het volgende:

[..]

café con leche op een zonovergoten terras op Gran Canaria :6
Ben jij trouwens gewoon strandklaar in de winter?
  Moderator / Miss SHO woensdag 27 december 2017 @ 18:14:17 #269
22592 crew  Ole
pi_176047345
quote:
1s.gif Op woensdag 27 december 2017 18:10 schreef MCH het volgende:

[..]

Ben jij trouwens gewoon strandklaar in de winter?
hoe bedoel je? Gewicht? Ben dot jaar 40 kilo afgevallen
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
  vrijdag 29 december 2017 @ 00:08:01 #270
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_176095406
Waar? Shunmen Yokohama Ramen Saito, Parkweg 406, Schiedam

Wanneer? Woensdag 27 december

Wat at je? Tan tan men (met extra eitje), gyoza, japanse thee

Impressie?

Meer foto's: https://www.facebook.com/(...)226145961011/photos/

Hij was al een aantal maanden open, maar EINDELIJK was ik dan gisteren in de gelegenheid om Shunmen te bezoeken. Geen poespas, een recht-toe-recht-aan ramen-restaurantje met een klein maar fijn menu. Chef Saito was vol gas bezig in de keuken om de vele gasten te voorzien van een warme kom noedelsoep. Soep met huisgemaakte noedels, met bloem van de Schiedamse molens. Mooi toch?

De gyoza was heerlijk met lekkere crispy onderkant. De tan tan men was precies pittig genoeg om mijn neus te laten lopen. De japanse matcha was een fijne aanvulling (met kleine pareltjes!). Dankzij Google Translate kon ik de chef vertellen dat het eten heerlijk (Oishi!) was, wat hem hartelijk deed lachen en buigen. En bij het afrekenen kreeg ik een stempel op het visitekaartje. 10 keer je kom leeggedronken? Dan is nummer 11 gratis. Ik heb het vermoeden dat mijn kaart snel vol gaat zijn....

Kosten? 10 euro voor de tan tan men met extra eitje, 4 euro voor de gyoza, 1 euro voor de thee.

Cijfer? 9. Als ie nou even een fatsoenlijke radio neerzet en alleen maar Japanse muziek draait, krijgt ie een tien ;)
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_176099336
Ziet er goed uit, wou dat hier ergens zoiets in de buurt zat :{
  vrijdag 29 december 2017 @ 21:55:49 #272
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_176127945
Waar: Specktakel (Haarlem), als afsluiter van een dagje Haarlem
Wanneer: Gisteren
Wat at je: Het 5-gangen umami menu (¤50 pp). Verkozen boven 3 gangen voor ¤35, want als je aangeeft erg bewust met umami om te gaan, ben ik wel benieuwd.
Impressie: We begonnen met brood met za'atar en muntyoghurt. De komijn proefde je goed, maar was toch subtiel en de yoghurt was lekker frist. Met de trek die we hadden, was dit een hele goede start!



Tonijn met zeewier, salty fingers, wasabi-mayonaise en iets van chipotle-mayo zonder rooksmaak. Of eigenlijk he ik geen idee wat die laatste saus was, ik proefde er niets bijzonders in terug. Deze was gewoon prima; niet heel bijzonder, niet super smaakvol, maar goed om de smaakpapillen alvast op te starten.



En toen kwam deze, en wat een bommetje was dit zeg! Heel erg lekker! Heel, heel erg lekker! Gegratineerde gamba's met oesterzwam, edamame, zalmkuit en yuzumayonaise. Dat laatste deed het hem, dit was echt umami (waar ik dat hiervoor miste). Romig, hartig, zoet, zout en lichtzuur. Heerlijke smakencombinatie, top!



Hierna het eerste vleesgerecht: lam met hummus, chimichurri, muntyoghurt en dukkah. Het vlees was botermals en ook hier was het een mooie, volle smaakcombinatie. Niet eentje die mij heel erg verraste, want dit was geen onbekende combi, maar wel eentje die werkt: had graag nog extra pita gehad om alles helemaal op te eten.



Vervolgens reehaas met knolsederijpuree, rode biet, groene asperge, parmezaankrokantje en een heerlijke paddenstoelensaus. Alles bij elkaar was het erg lekker en de saus was voortreffelijk en duidelijk de umamifactor in dit gerecht. Maar zoals mijn vriendin zei: "Dit kun jij ook maken." Niet om nu heel erg populair te doen, maar het gaf aan wat ik miste: dat beetje extra's, dat waar ik zelf niet op zou komen. Het was erg lekker dus, dat zonder ook maar enige twijfel, maar ik had gehoopt op iets meer verrassing. Maar goed. Lekker is lekker.



En tot slot het dessert: amandel-chocoladecake met passievruchtgel, chocoladekokoscrème, kokoscruble, mascarpone en yuzu-ijs. Dit was een kleine tegenvaller, want ik had nogal wat vragen. Waarom moest de passievrucht in een gelletje op bord? Waarom zat er mascarpone bij? Waarom niet wat meer ijs en iets minder cake? Waarom kon ik niet proeven dat er bosbessen in de bosbessenjam (?) zaten? Ik vond het ook niet in verhouding en niet alles was dus nodig wat mij betreft. Het smaakte op zich wel aardig - sterker, vies was het allerminst - maar dit was toch wel het minste gerecht. En dat terwijl ik het dessert misschien wel het belangrijkste van alles vind.
En toch ik dit gerecht op zichzelf wel een 7 geven.



Onderdeel van de impressie is ook het personeel: dat was in twee gevallen bij het uitserveren niet volledig op de hoogte van wat er op tafel kwam en dat vond ik toch wel jammer. Maakte verder geen heel grote indruk, maar toch. De sommelier deed het ook aardig, de wijn was prima.

Kosten: inclusief fooi, twee bob-wijnarrangementen en kraanwater waren we ¤140 kwijt.
Cijfer: een solide 8. Het was niet súper goed, maar gewoon goed waar niets op aan te merken was. Prima prijs-kwaliteitverhouding wel, want voor dit geld hoef je misschien ook niet te verwachten weggeblazen te worden, maar wel dat je goed eten krijgt. En dat kregen we.
pi_176132763
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 07:11 schreef anndb het volgende:
Ziet er goed uit, wou dat hier ergens zoiets in de buurt zat :{
Ik ook! Dichstbijzijnde is n half uur rijden. Maar dit wordt gelukkig steeds populairder dus komt hopelijk snel in de buurt.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_176132830
Goed verslag vinny! Jammer als je t gevoel hebt het zelf ook gekund te hebben maar soms moeten goede koks zoals jij dat loslaten ;)
8 is prima positief!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 30 december 2017 @ 00:46:49 #275
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_176135546
Specktakel zijn we vaak geweest, maar dat umami-diner slaan we dus maar over.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')