abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_172449685
GettyImages-576585480-1160x789.jpgChronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier

Cnbe4lSVIAAM-l9.jpg

CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
pi_172449731
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juli 2017 23:55 schreef polderturk het volgende:

[..]

[..]

Erger dan Assad? Dan ben je je verstand verloren. Assad heeft meer dan 200.000 burgers gedood, inclusief vrouwen en kinderen. Vele duizenden vrouwen en kinderen zijn gedood doordat ze met bomvaten en chemische wapens zijn gebombardeerd.

Erdogan is slecht, maar het niveau van Assad heeft hij nog niet bereikt.
Die 200000 dode burgers zijn bij hem ruim 200000 burgers die onterecht ontslagen zijn en misschien een hoop daarvan die zonder eerlijk proces opgesloten zijn.

Hij is gelukkig nog niet zo moordzuchtig als Assad, maar hij gaat wel die kant uit als het volk tegen hem blijft rebelleren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 16 juli 2017 @ 00:32:00 #3
181667 Strani
¡Amunt Valencia!
pi_172449754
Is er al gemeld dat mensen die vanaf hun mobiele telefoon iemand willen bellen in Turkije, nu eerst een speech van Erdogan moeten beluisteren?
pi_172449779
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 00:29 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Die 200000 dode burgers zijn bij hem ruim 200000 burgers die onterecht ontslagen zijn en misschien een hoop daarvan die zonder eerlijk proces opgesloten zijn.

Hij is gelukkig nog niet zo moordzuchtig als Assad, maar hij gaat wel die kant uit als het volk tegen hem blijft rebelleren.
Gewoon wat ruimer zijn met geld strooien, na de verkiezingen in 2019 kan hij zijn gang gaan als hij herkozen word, hij zal dus nog wel even lief zijn en de propagandamachine op standje 10.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_172449815
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 00:32 schreef Strani het volgende:
Is er al gemeld dat mensen die vanaf hun mobiele telefoon iemand willen bellen in Turkije, nu eerst een speech van Erdogan moeten beluisteren?
quote:
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 16 juli 2017 @ 00:57:57 #6
1316 [email protected]
Founded by fuckers
pi_172450058
Blijft zonde dat het is mislukt.
pi_172450111
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 00:57 schreef [email protected] het volgende:
Blijft zonde dat het is mislukt.
:')
pi_172450123
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 00:37 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]


[..]

Dit is bullshit.
pi_172450131
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 00:29 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Die 200000 dode burgers zijn bij hem ruim 200000 burgers die onterecht ontslagen zijn en misschien een hoop daarvan die zonder eerlijk proces opgesloten zijn.

Hij is gelukkig nog niet zo moordzuchtig als Assad, maar hij gaat wel die kant uit als het volk tegen hem blijft rebelleren.
200.000 burgers gedood door Assad. En hoeveel zijn er gewond geraakt? Hoeveel zijn hun ledematen verloren? Hoeveel zijn hun huizen verloren? Hoeveel zijn gevlucht voor hem? Die 200.000 was het cijfer van twee jaar terug. Nu is het ongetwijfeld hoger. Er is nog altijd een groot verschil tussen je baan verliezen en gedood worden. Wat Erdogan doet is verschrikkelijk. Maar het komt niet in de buurt wat Assad heeft gedaan.
  zondag 16 juli 2017 @ 01:06:42 #10
1316 [email protected]
Founded by fuckers
pi_172450161
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:04 schreef polderturk het volgende:

[..]

200.000 burgers gedood door Assad. En hoeveel zijn er gewond geraakt? Hoeveel zijn hun ledematen verloren? Hoeveel zijn hun huizen verloren? Hoeveel zijn gevlucht voor hem? Die 200.000 was het cijfer van twee jaar terug. Nu is het ongetwijfeld hoger. Er is nog altijd een groot verschil tussen je baan verliezen en gedood worden. Wat Erdogan doet is verschrikkelijk. Maar het komt niet in de buurt wat Assad heeft gedaan.
Mooie manier om het goed te praten :')
Assad heeft met die doden heel wat mensen beschermd *)
pi_172450184
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:04 schreef polderturk het volgende:

[..]

200.000 burgers gedood door Assad. En hoeveel zijn er gewond geraakt? Hoeveel zijn hun ledematen verloren? Hoeveel zijn hun huizen verloren? Hoeveel zijn gevlucht voor hem? Die 200.000 was het cijfer van twee jaar terug. Nu is het ongetwijfeld hoger. Er is nog altijd een groot verschil tussen je baan verliezen en gedood worden. Wat Erdogan doet is verschrikkelijk. Maar het komt niet in de buurt wat Assad heeft gedaan.
Zo'n oorlog als Assad aan het voeren is, is voor Erdo momenteel nadelig.
Maar als burgers zoveel tegengas gaan geven dat het niet meer nadelig is, dan zal hij niet twijfelen om zijn volk net zoveel ellende aan te doen. Daar is hij zeker toe in staat.

Maar gelukkig is hij nog niet zo'n monster als Assad nee.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_172450189
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:06 schreef [email protected] het volgende:

[..]

Mooie manier om het goed te praten :')
Assad heeft met die doden heel wat mensen beschermd *)
Aaah je veroordeelt de ene wel maar keurt de moordenaar goed.
pi_172450192
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:06 schreef [email protected] het volgende:

[..]

Mooie manier om het goed te praten :')
Assad heeft met die doden heel wat mensen beschermd *)
Ik heb een scheithekel aan Erdogan. Ik hoop dat hij zo snel mogelijk weggaat. Hij komt echter niet in de buurt van Assad.
  zondag 16 juli 2017 @ 01:15:39 #14
1316 [email protected]
Founded by fuckers
pi_172450245
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:09 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Aaah je veroordeelt de ene wel maar keurt de moordenaar goed.
Jazeker! Maar dat is niet zomaar. Assad staat voor een seculiere staat, Erdogan breekt dat in een razend tempo af.

[ Bericht 8% gewijzigd door [email protected] op 16-07-2017 01:24:14 ]
pi_172450282
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:03 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Dit is bullshit.
Wat bullshit? Blijkbaar krijg je Erdogan ook bij Vodafone te horen. Als je 112 belt in Turkije, krijg je eerst Erdogan te horen haha. Er staan al meerdere video's op twitter en youtube.
  zondag 16 juli 2017 @ 01:23:44 #16
1316 [email protected]
Founded by fuckers
pi_172450335
Een soort Big Brother XXL wordt het haha.
pi_172450384
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:19 schreef _ANKA_ het volgende:

[..]

Wat bullshit? Blijkbaar krijg je Erdogan ook bij Vodafone te horen. Als je 112 belt in Turkije, krijg je eerst Erdogan te horen haha. Er staan al meerdere video's op twitter en youtube.
Ffs ik zit in Turkije en heb deze shit niet gehoord toen ik belde.
pi_172450390
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:15 schreef [email protected] het volgende:

[..]

Jazeker! Maar dat is niet zomaar. Assad staat voor een seculiere staat, Erdogan breekt dat in een razend tempo af.
Lol.
pi_172450423
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:26 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Ffs ik zit in Turkije en heb deze shit niet gehoord toen ik belde.
Check twitter en youtube. Ze proberen 112 te bellen, maar ze krijgen eerst Erdogan te horen :) moest wel lachen :)
  zondag 16 juli 2017 @ 01:30:37 #20
1316 [email protected]
Founded by fuckers
pi_172450441
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:27 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Lol.
Voeg eens wat inhoud toe, komop, probeer het :+
pi_172450461
Lol, dankzij Assad bestaat Syrie nog. Hij is enorm tegengewerkt door USA, Turkije en Golfstaten die al die terroristische groeperingen bewapende en/of financieerde.

Assad is een held die opkomt voor minderheden en die niet buigt voor een soenitische satanistische baard!
Hey
pi_172450477
You called 112
I am president Erdogan and your abi in tough times
How can I help?
pi_172450544
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:29 schreef _ANKA_ het volgende:

[..]

Check twitter en youtube. Ze proberen 112 te bellen, maar ze krijgen eerst Erdogan te horen :) moest wel lachen :)
Zoals ik al zei: ik ben in Turkije en heb geen Erdogan gehoord.
  zondag 16 juli 2017 @ 02:01:59 #24
181667 Strani
¡Amunt Valencia!
pi_172450778
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:38 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Zoals ik al zei: ik ben in Turkije en heb geen Erdogan gehoord.
Ik heb van verschillende Turken gehoord dat het bij hen wel zo is. Maar bel je ook met een mobiel? Met een Turks nummer?
pi_172451083
Mij boeit het heel weinig dat Turken in Turkije voor deze leider kiezen, ieder volk krijgt de leider enz..
Wat mij wel boeit en tevens nogal stoort zijn die Turken hier die hem zo door dik en dun steunen en hem hun leider noemen.
Echt, ga hem daar steunen en geef je plekje in dit land aan iemand die wel voor dit land wil gaan.
Radio Espantoso
  zondag 16 juli 2017 @ 04:13:17 #26
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172451313
http://www.telegraaf.nl/b(...)ver_doodstraf__.html

Wat heeft die man veel weg van Hitler , is gewoon eng, iedere keer gaat ie en stapje verder

quote:
ISTANBUL - Op de eerste verjaardag van de mislukte staatsgreep heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan opnieuw zijn bereidheid getoond de doodstraf weer in te voeren.
Tijdens een herdenkingsbijeenkomst bij de Bosporusbrug die symbool werd voor het verzet tegen de coup zei Erdogan zaterdagavond dat hij de wet daarvoor zal ondertekenen als het parlement dat wil.
Hij heeft nu het hele land in de pocket

[ Bericht 26% gewijzigd door michaelmoore op 16-07-2017 04:35:16 ]
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_172451357
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 04:13 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.telegraaf.nl/b(...)ver_doodstraf__.html

Wat heeft die man veel weg van Hitler , is gewoon eng, iedere keer gaat ie en stapje verder

[..]

Hij heeft nu het hele land in de pocket

Waarom is dit bericht een mijlpaal voor je en heeft hij "nu"het hele land in de pocket? A. Het plan ligt er al even en B. Het blijft liggen want er is nog niets ondertekend. Derhalve is er gewoon niets nieuws onder de zon. Vanaf het moment dag de doodstraf echt wordt ingevoerd zou je dat kunnen stellen maar het moet allemaal nog.
  zondag 16 juli 2017 @ 08:35:34 #28
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172451797
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 06:04 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Waarom is dit bericht een mijlpaal voor je en heeft hij "nu"het hele land in de pocket? A. Het plan ligt er al even en B. Het blijft liggen want er is nog niets ondertekend. Derhalve is er gewoon niets nieuws onder de zon. Vanaf het moment dag de doodstraf echt wordt ingevoerd zou je dat kunnen stellen maar het moet allemaal nog.
http://www.telegraaf.nl/b(...)harde_aanpak___.html

Hij vraagt wat het parlement wil,, haha ha ha

Als er iemand in het parlement niet doet wat hij zegt dan sluit ie hem onmiddellijk op en binnenkort gaat ie gelijk voor het vuurpeloton net als in Noord Korea
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
pi_172452031
Hoorde ik nu op het nieuws vanochtend dat Erdogan koppen wil afhakken?
pi_172452051
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 09:06 schreef Loekie1 het volgende:
Hoorde ik nu op het nieuws vanochtend dat Erdogan koppen wil afhakken?
Die geitenneuker is tot alles in staat.
Zonder wrijving geen glans
  zondag 16 juli 2017 @ 10:26:43 #31
435727 BadderHaring
Ik sla je op je bek
pi_172452928
Over een paar jaar hoeven we het niet meer over de Armeense Genocide te hebben, maar heeft Erdogan gewoon zijn eigen zuiveringsactie op naam.

Zodra die doodstraf er is, gaat hij die op grote schaal toepassen op alle 'terroristen'. Oftewel, iedereen die tegen hem demonstreert.
  zondag 16 juli 2017 @ 10:34:51 #32
323876 michaelmoore
I want to live a hundred years
pi_172453044
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 10:26 schreef BadderHaring het volgende:
Over een paar jaar hoeven we het niet meer over de Armeense Genocide te hebben, maar heeft Erdogan gewoon zijn eigen zuiveringsactie op naam.

Zodra die doodstraf er is, gaat hij die op grote schaal toepassen op alle 'terroristen'. Oftewel, iedereen die tegen hem demonstreert.
Daar ben ik ook bang voor
Met een volstrekt waardeloze munt

Kim Il Sun zal verbleken bij hem
Erdogan gaat nooit meer weg, die wint voortaan alle verkiezingen tot ie 100 is
The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings; the inherent virtue of socialism is the equal sharing of miseries.
  zondag 16 juli 2017 @ 10:39:42 #33
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_172453121
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 09:06 schreef Loekie1 het volgende:
Hoorde ik nu op het nieuws vanochtend dat Erdogan koppen wil afhakken?
Gaat goed met die illuminati media van jullie.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://www.harunyahya.com
pi_172453123
Dat van die telefoons is een hoax toch?
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
pi_172453160
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 09:06 schreef Loekie1 het volgende:
Hoorde ik nu op het nieuws vanochtend dat Erdogan koppen wil afhakken?
Hij heeft gezegd dat hij de koppen van de organisaties wil afhakken. Het is gebruikelijk in Turkije om dat te zeggen als je een organisatie plat wil leggen. Zijn woorden zijn waarschijnlijk (bewust of onbewust) verkeerd geïnterpreteerd.
pi_172455405
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 10:39 schreef truthortruth het volgende:
Dat van die telefoons is een hoax toch?
Begrijp dat het alleen om Turkcell en Vodafone gaat. Hierbij wordt de beltoon vervangen door een tekstboodschap.

https://news.ycombinator.com/item?id=14779286

Voor internet blijkbaar ook?
quote:
There is something equally insane happening on the Turkish internets right now.

At least two major mobile operators / ISPs are injecting JS into web traffic to display pop-up ads / Youtube videos on the lower right corner of every web page. The videos "commemorate" last year's events on July 15 in a language that is, to put it mildly, thorougly in line with Erdogan's ideology, and make a point of offering free data and phone credits throughout the 3-day commemorations being held.
Americans think 100 years is a long time,
Europeans think 100 miles is a long way.
pi_172455616
quote:
1s.gif Op zondag 16 juli 2017 01:26 schreef Stimorol- het volgende:

[..]

Ffs ik zit in Turkije en heb deze shit niet gehoord toen ik belde.
Waarom bel je 112 abla?
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172455923
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 00:57 schreef [email protected] het volgende:
Blijft zonde dat het is mislukt.
Hoezo, het is toch precies volgens plan gelukt?
  zondag 16 juli 2017 @ 13:19:56 #39
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_172456892
Het is geruststellend om te weten dat er een speciale plek is voor mensen die zich voordoen als moslim, maar er hun levenstaak van hebben gemaakt om moslims tegen elkaar op te zetten.
pi_172457233
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 10:26 schreef BadderHaring het volgende:
Over een paar jaar hoeven we het niet meer over de Armeense Genocide te hebben, maar heeft Erdogan gewoon zijn eigen zuiveringsactie op naam.

Zodra die doodstraf er is, gaat hij die op grote schaal toepassen op alle 'terroristen'. Oftewel, iedereen die tegen hem demonstreert.
Uit de geschiedenis van Turkije blijkt dat hun geschiedenisboeken keer op keer worden herschreven. Nu ook weer. Zelfs in die mate, dat 3e generatie jongeren in Nederland echt geloven dat zij de nazaten van het 'glorieuze Ottomaanse rijk'. Volkomen klets natuurlijk, maar met een IQ van een pinda, wereldvreemd zijn en een minderwaardigheidscomplex heb je natuurlijk een sterke behoefte naar een eenduidige identiteit die je kan delen met soortgenoten.
  zondag 16 juli 2017 @ 14:05:52 #42
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_172457240
Als je dan zo een speciale plek wilt bezoeken is het natuurlijk wel handig om het adres ervan te geven aan de medegezinden:

fethullah-gulen-penslyvania.png

fethullah-gulen-saylorsburg.jpg
pi_172457361
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 10:42 schreef polderturk het volgende:

[..]

Hij heeft gezegd dat hij de koppen van de organisaties wil afhakken. Het is gebruikelijk in Turkije om dat te zeggen als je een organisatie plat wil leggen. Zijn woorden zijn waarschijnlijk (bewust of onbewust) verkeerd geïnterpreteerd.
Het was het 7.00 nieuws van Radio 1, kan het niet terugvinden, iemand?
  zondag 16 juli 2017 @ 14:17:08 #44
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_172457691
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 14:08 schreef Loekie1 het volgende:

[..]

Het was het 7.00 nieuws van Radio 1, kan het niet terugvinden, iemand?
Voor de Turken:


Voor de niet Turken:

quote:
Hainlerin Kafasını Koparacağız!
We zullen de koppen van de verraders er afrukken.

quote:
Piyonları ezip geçmeden, filleri, atları, kaleleri alamaz şahı da mat edemeyiz. Hainlerin kafasını kopartacağız.
Zonder de pionnen, olifanten en paarden te verpletteren kunnen we het kasteel niet innemen en de koningin niet schaakmat zetten. We gaan de koppen van de verraders er afrukken.
pi_172457766
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 14:05 schreef Homey het volgende:

[..]

Uit de geschiedenis van Turkije blijkt dat hun geschiedenisboeken keer op keer worden herschreven.
De geschiedenis boeken die schoolkinderen krijgen toegediend worden overal in de wereld door de politiek gedicteerd. Jij denkt dat het in Nederland niet zo is? Jij denkt dat in Nederland de politiek niet selectief omgaat met wat we wel en niet vermeld krijgen in die geschiedenis boekjes?

[ Bericht 0% gewijzigd door Slayage op 16-07-2017 14:26:03 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 16 juli 2017 @ 14:19:43 #46
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_172457810
Metin-Dogan-TankMan11-640x334.jpg

De veertigjarige Turk Metin Doğan is de man wiens foto nu al meermaals de wereld is rondgegaan als de man die op de avond van een couppoging in Turkije als ongewapende burger voor een tank ging liggen.

Metin, 40 jaar, zegt dat hij is gestopt met de universiteit, omdat hij dacht dat de studie niets voor hem was en keerde jaren later, in 2011, terug om zijn studie alsnog af te maken. Hij geeft naast zijn studie ook voorbereidingslessen wiskunde aan aanstaande Universiteitsstudenten. Hij vertelt wat hij die avond beleefde. Een gewone man uit het volk. Eén uit velen.

“Toen ik van deze verraderlijke aanval hoorde heb ik mijzelf op straat geworpen. Mijn visite uit Ankara en mijn broertje wilden me stoppen, mijn broer steunde me. Ik kon geen taxi vinden om naar luchthaven Atatürk te gaan. Ik zag iemand met een motor en hield hem aan. ‘Zou je mij alsjeblieft in naam van Allah naar de luchthaven willen brengen?’, zei ik tegen hem. ‘Kijk broeder, ik wil je niet ongerust maken, maar ik ga misschien vanavond dood. Ik heb dit geld niet nodig. Gebruik dit als benzinegeld’, zei ik tegen hem. Ondanks mijn vele verzoeken en smeekbedes heeft hij het geld niet geaccepteerd. Ik heb afscheid genomen van hem, terwijl ik voor hem heb gebeden en zag toen de soldaten en de tanks bij de ingang van de luchthaven”.

Doğan: “Het beeld dat ik zag maakte een diepe indruk op mij. Ik schoot meteen overeind en liep op de soldaten af terwijl ik riep ‘Ik ben een Turkse soldaat, wiens soldaten zijn jullie?’. De tank stopte en ik ging door met roepen. Aan mijn rechterzijde zag ik soldaten met geweren in de aanslag, links van mij waren soldaten in een legervoertuig. Ik bleef roepen. De tank kwam op dat moment in beweging. Toen ging ik zonder aarzeling voor de rechter rupsband van de tank liggen. De tank kwam tot stilstand.”

Metin-Dogan22.jpg

“De tank bewoog weer een beetje. Dit keer ging ik voor de linker rupsband liggen. Toen de tank tot stilstand kwam, trok ik mijn shirt uit en stond ik op, terwijl ik nog steeds protesteerde. Daarna zag ik drie mensen op de tank. ‘Wij horen ook bij jullie’, zeiden ze. Nadat ik die woorden hoorde kalmeerde ik. Daarna kwam een hoger geplaatste politieagent me manen om voor de tank weg te gaan en ik vertrok toen. Op dat moment was ik niet alleen, maar stond ik daar met twintig anderen om me heen”.

Metin zegt dat mensen die hun eigen volk willen vermoorden een verstandsverbijstering moeten hebben doorgemaakt.

Tijdens de gebeurtenissen die zich ontvouwden dacht Metin dat zijn tijd was gekomen om te sterven, “Ik wachtte tot dat sterfmoment er kwam. Want ze bleven me waarschuwen. Ze zeiden dat ze gingen schieten op me. Het duurde allemaal tussen de 5-10 minuten. Als de coupplegers succesvol zouden zijn, dan had ik niet willen leven om dat te zien. Als de tank over me heen was gereden, was ik een martelaar geworden, net als die 161 mensen”.

Metin zegt dat het Turkse volk die nacht een volksepos heeft geschreven, en benadrukte ook de heldendaden die op de Vatan Caddesi, het Ministerie van Defensie en het centrum voor de Speciale Eenheden hebben plaatsgevonden.

http://dutchturks.nl/held(...)ertelt-zijn-verhaal/
pi_172457894
quote:
0s.gif Op zondag 16 juli 2017 14:17 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Voor de Turken:

Goede speech broer 8-)
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_172458713
Het IS-gedachtengoed zit er goed in bij de Erdofielen.
  zondag 16 juli 2017 @ 15:01:02 #49
61100 Triggershot
Pro-Gay=OKAY.
pi_172459059

De vredelievende en gematigde Imam, het beste wat de Gulenisten hebben te bieden. :')
pi_172459098
Wat een verhaal :r
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')