abonnement Unibet Coolblue
pi_172325112
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 19:17 schreef Kamina het volgende:

[..]

Je spreekt niet over liefde, alleen over leeftijd, geld en zijn relationele geschiedenis. Prima recept.

Voor een scheiding.
Life becomes boringly interesting when you give up on life all together
  † In Memoriam † maandag 10 juli 2017 @ 19:52:26 #52
137787 Snowsquall
Noord Brabant
pi_172325891
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 15:26 schreef Cause_Mayhem het volgende:

[..]

Sterker nog, bij deze volwassen leeftijden is dat leeftijdsverschil van geen enkel belang, is al dat andere van belang.
Leuk om te lezen hier maar I couldn't agree more met Cause_Mayhem !
Wat gaat dit opleveren als je totaal geen klik hebt :?

[ Bericht 0% gewijzigd door Snowsquall op 10-07-2017 20:41:36 ]
Ik kan het je wel uitleggen maar het niet voor je begrijpen........
pi_172332974
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 01:13 schreef Scary_Mary het volgende:

Da's kut ja. Maar goed, ze weten dus niet beter dan dat je het een jaar wel leuk had met elkaar en dus wel serieus bezig was. Dan is het ook weer niet zo raar dat ze er geen kut van snappen als het feest niet doorgaat toch? Er zijn mensen die slaan niet per definitie afkeuren en ook als onderdeel zien van een passionele relatie waarin je prima gelukkig kan zijn. Vanuit modern westers oogpunt kan dat gemeen klinken, maar het is ook niet raar om een geliefde een partner te gunnen door dik en dun. Iedereen heeft mankementen en ze gunnen jou ook vast iemand die geduld en liefde heeft voor jou. Vanuit hun oogpunt zou je daar meer kans op hebben nu dan volgend jaar ivm je leeftijd. Beetje krom, maar wel liefde..

Waarom had je het geduld met hem? Was er een reden voor bepaalde hoop zoals therapeutische hulp bij zijn issues ofzo?
Nee, ook in ons cultuur is het slaan van vrouwen not done en geaccepteerd. Het werd voor mij eerder duidelijk dat mijn moeder gewoon zo graag wil dat ik trouw en daadwerkelijk denkt dat niemand meer met me wil trouwen. De reden waarom ik geduldig was, was omdat ik van hem hield. Liefde maakt blind. En de hoop was dat het wel goed zou komen want ik wist tegelijkertijd dat hij gek op me was. Achteraf gezien had ik het veel eerder moeten afbreken.

quote:
Niet dat je zulke struggles nog een extra reden nodig hebt, maar was er een specifieke druppel die de emmer deed overlopen of was het "gewoon" genoeg? En heb je het wel echt een plekje kunnen geven? Dat je er vrede mee hebt en ook voelt dat het de juiste beslissing was?
Ja, waren bepaalde redenen die het voor mij makkelijker gemaakt hebben om de keus te maken. Mijn vakantie. Heb toen expres ervoor gekozen om me terug te trekken om zo alvast af te bouwen. Maar ook een zwaar auto ongeluk waar ik dood had kunnen zijn gaf me zoveel nieuwe inzichten. Ik heb dan ook na mijn auto-ongeluk er een punt achter gezet.

quote:
Waarom weet je dat niet? Moet je hem dat vragen en vult hij dan aan met het gedeelte na de ook? Ik wilde je eigenlijk vragen of jij zoiets vooral ervaart door zulke uitspraken te horen, maar jullie hebben natuurlijk verder weinig contact gehad waarin je dat op andere manieren had kunnen merken. Hoe ervaarde je dat eerder wel bij bijvoorbeeld je ex?
Misschien kun je mr 41 vragen hoe hij zulke dingen uit, zodat je zijn uitingen van genegenheid (te vroeg stadium voor liefde) en interesse beter kan leren lezen? En vice versa, zodat je elkaar beter kan leren lezen cq begrijpen en meer op één lijn kan komen.
Nou ja, hij vindt me een leuke dame en zou graag met me willen trouwen. Dat is wat ik weet. Ik vind hem aardig. Hij heeft zeker positieve eigenschappen, maar er zijn natuurlijk ook wat eigenschappen waarbij ik denk... maar dat zal je bij elke man hebben.

quote:
Zoals je het brengt komt het een beetje zakelijk en misschien nogal modern over. Een aandachtspunt als je een wat conservatiever iemand tegenover je hebt. Of zoals in dit geval, conservatieve schoonfamilie.
Heb geen moeite met een conservatieve schoonfamilie. Is minste zorg. :D

quote:
Wake up, hij is 41. Het leven begint niet na een huwelijk. Natuurlijk heeft hij bagage. Hij heeft een en ander van de wereld gezien en daar ongetwijfeld ideeën, meningen, zijn karakter, zijn leven en zijn toekomstbeeld op gebaseerd. Maar beter ook, want een bleu blank slate op die leeftijd is denk ik niet wat jij ambieert in een partner, no?
Geloof het of niet, zijn bagage is nihil. Maar, ik heb ook geen moeite met een wereld- en toekomstbeeld. Sterker nog, graag zelfs!
quote:
Hoe kan hij dat weten na zulk beperkt contact? Ben je daar enorm duidelijk in geweest en moet hij dat maar van je aannemen? Ben je zo zeker dat je precies blijft doen, ongeacht je verdere levensloop?
Gelukkig heb je straks tijd om hem wat beter te leren kennen en dat soort dingen te bespreken en ook een beetje te ontdekken voor je een huwelijk aangaat. Ik wens je een goede ontdekkingsreis :)
Nou, ik ken hem al een aantal jaar. Het is zijn karakter. Dat zegt hij ook. Hij is niet zo spontaan en losjes. Dat is dan ook iets wat je hebt of niet.

Bedankt. Ik ben benieuwd.
pi_172333019
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 07:36 schreef MevrouwPuff het volgende:
Daarom is het goed als TS komende maanden veel contact met hem heeft.
Hij is niet alleen 41 en single, maar het is ook nooit verder gekomen dan één date.
Het lijkt me heel interessant, noodzakelijk voor jou eigenlijk te weten waar die dates op stuk liepen. Dat kan je vragen of ervaren. Ook kan je met meer gesprekken zien of hij groeit in het contact. TS, hoe fijn vind je het normaal om met introverte mensen om te gaan? En als er een probleem is?

Als ik zo lees over komende maand veel contact en al afspreken met zijn conservatieve ouders, vraag ik me af of je, met je trouw-drang, niet het gevoel krijgt of er een point of no return gaat zijn en dat je daaroverheen gaat om de omgeving te pleasen. Verwacht hij een ja of snapt hij dat je het echt niet zeker weet?
Ja, ik weet heel goed waarom het hem steeds niet lukt. Dat is het punt dan ook niet. Maar inderdaad kijken of hij groeit in het contact. Ik weet eigenlijk niet of ik goed kan omgaan met introverte mensen. Op werk gaat dat prima, maar dat is natuurlijk anders dan een partner waar je je hele leven mee moet gaan doen. Ik weet ook niet of ik het wel wil.

Ik verwacht niet dat ik onder druk kom te staan.
pi_172333036
quote:
1s.gif Op maandag 10 juli 2017 10:10 schreef Montelly het volgende:
Maar even praktisch.

Als jullie evt. kinderen krijgen zal hij 42/43 zijn? Leuk met kids spelen, voetballen en actief bezig zijn zal hij +52 zijn?

Pubertijd en prille volwassenheid is hij rond de 60.

Hmmm...hoeft allemaal niks te betekenen en kan het een heel fris en actief iemand zijn.
Ja, dat is een hele goede reactie. Als je hier stil bij gaat staan...
pi_172333048
quote:
0s.gif Op maandag 10 juli 2017 10:16 schreef Fripsel het volgende:
Mijn vriend en ik schelen ook ongeveer zoiets. Maar ik merk het leeftijdsverschil eigenlijk alleen op een positieve manier. O+
Wat ervaar je precies als zijnde positief?
pi_172333334
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 00:18 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Wat ervaar je precies als zijnde positief?
Veel meer levenservaring, waardoor we goede gesprekken kunnen voeren. Hij heeft lang genoeg alleen gewoond om het te merken als ik iets in zijn huishouden doe. Hij weet goed wat ie wil. Zal geen dingen toezeggen waar hij niet achter staat.

En het levert hele interessante gesprekken op. Over het verschil tussen met of zonder internet op de middelbare school. Hij heeft bergen met verhalen te vertellen. En ik blijf er altijd jong naast. ;) :+
  dinsdag 11 juli 2017 @ 07:39:23 #58
403588 mcmlxiv
Extremist volgens extremisten
pi_172334604
Leeftijdsverschil op zich doet er totaal niet toe wanneer het goede gevoel er is. Op enig moment kan het lastig worden, maar 13 jaar is echt helemaal niet veel dan. Dan moet je eerder aan rond de 20 jaar denken. Jij 60 hij 80 (of overleden) en zo.

Wat er bij jou aan ontbreekt is het echte goede gevoel. Was dat gevoel er wel, dan zou je helemaal niet nadenken over het feit dat hij wat ouder is.

Wat jij aan het doen bent is het ouderwetse gearrangeerde huwelijk vervangen door jouw eigen variant daarvan. Je zoekt een man op basis van kwaliteiten waarvan je denkt dat die ertoe doen. Misschien werkt dat, misschien ook niet. Ik persoonlijk ga eigenlijk altijd uit van gevoel. Wil ik bij iemand zijn, voel ik me vertrouwd en is er iets wat lijkt op passie.
  dinsdag 11 juli 2017 @ 08:07:45 #59
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_172334787
Leeftijd is maar een getal. En op jouw leeftijd doet het er imo niet echt toe of je vriend 13 jaar ouder is.

Was je zelf scholier of student geweest, dan was t misschien een ander verhaal ivm levensfase. Maar goed, ik denk ook dat leeftijd niet zozeer het issue is hier, maar dat je gewoon niet verliefd bent.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
  dinsdag 11 juli 2017 @ 08:46:20 #60
264429 Keep_Walking
N'ja... leven gaat door
pi_172335190
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 08:07 schreef Samzz het volgende:
Leeftijd is maar een getal. En op jouw leeftijd doet het er imo niet echt toe of je vriend 13 jaar ouder is.

Was je zelf scholier of student geweest, dan was t misschien een ander verhaal ivm levensfase. Maar goed, ik denk ook dat leeftijd niet zozeer het issue is hier, maar dat je gewoon niet verliefd bent.
Eens met dit. Het voelt niet goed voor je, anders zou je niet vragen.
To truly try means to accept God's love, his healing, to accept the world can be ugly, but your heart doesn't have to be."
  dinsdag 11 juli 2017 @ 09:38:13 #61
204320 Montelly
-|||-------|||-
pi_172335892
Niet geheel onbelangrijk maar hoeveel huizen heeft hij in Marokko?
Vergeet niet te liken en te abonneren op mijn vlog:
https://youtu.be/oavMtUWDBTM?t=25s
pi_172336634
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 00:13 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Nee, ook in ons cultuur is het slaan van vrouwen not done en geaccepteerd. Het werd voor mij eerder duidelijk dat mijn moeder gewoon zo graag wil dat ik trouw en daadwerkelijk denkt dat niemand meer met me wil trouwen. De reden waarom ik geduldig was, was omdat ik van hem hield. Liefde maakt blind. En de hoop was dat het wel goed zou komen want ik wist tegelijkertijd dat hij gek op me was. Achteraf gezien had ik het veel eerder moeten afbreken.
In de westerse Nederlandse cultuur doorgaans ook niet, maar toch er zat mensen die het doen en/of overkomen. Wat door sommigen ook als normaal cq ok beschouwd wordt. Beter staar je je niet blind op de macro van de overkoepelende cultuur en kijk je specifieker naar de persoon, omdat het alsnog zo kan verschillen.
Begrijpelijk als je moeder veel geluk uit haar huwelijk en kinderen haalt, dat ze jou dat ook gunt.
Liefde maakt inderdaad blind. In dat opzicht kan een zakelijkere insteek voor sommigen een betere verbinding opleveren, omdat je kijkt waar je mee kan werken en niet met je roze bril doorfladdert op de vlinders.
Maar goed, je weet dat je kan liefhebben en geduld kan hebben. En dat je daar dit keer dus eigenlijk te ver in bent gegaan. Dan is de les hoe je beter je grens kan bewaken best een waardevolle..

quote:
[..]

Ja, waren bepaalde redenen die het voor mij makkelijker gemaakt hebben om de keus te maken. Mijn vakantie. Heb toen expres ervoor gekozen om me terug te trekken om zo alvast af te bouwen. Maar ook een zwaar auto ongeluk waar ik dood had kunnen zijn gaf me zoveel nieuwe inzichten. Ik heb dan ook na mijn auto-ongeluk er een punt achter gezet.
Mooi dat je uit zoiets negatiefs ook kracht hebt geput

quote:
[..]

Nou ja, hij vindt me een leuke dame en zou graag met me willen trouwen. Dat is wat ik weet. Ik vind hem aardig. Hij heeft zeker positieve eigenschappen, maar er zijn natuurlijk ook wat eigenschappen waarbij ik denk... maar dat zal je bij elke man hebben.
Inderdaad ja, niemand is perfect. Maar je hebt wel een keuze in hoeverre je mensen dichtbij laat en daar dan last van kan hebben. Dat is zowel een vloek als een zegen, want afstand bied zekerheid en een gevoel van veiligheid. Kan me voorstellen dat je dan na zo een ervaring en met een korte aanloop tot een huwelijk nog kritischer gaat kijken.

quote:
[..]

Heb geen moeite met een conservatieve schoonfamilie. Is minste zorg. :D
Hoe zie je dit voor je als je toch enigszins een soort van familieman zoekt? Zouden jullie niet de buurt van zijn familie gaan wonen en die ook niet zo makkelijk over de vloer krijgen? En hoe weet je in hoeverre zijn beoogde toekomstbeeld niet zoals hij opgegroeid is met hen?

quote:
[..]

Geloof het of niet, zijn bagage is nihil. Maar, ik heb ook geen moeite met een wereld- en toekomstbeeld. Sterker nog, graag zelfs!
Ongeloofwaardig dit, echt. Een hoog opgeleide man van 41 heeft toch wel zulke beelden gevormd of houdt zich op de vlakte om een of andere reden. Zou hem daar echt wel naar doorvragen, inclusief concrete praktijkvoorbeelden en kijken in hoeverre de aandacht omgekeerd ook voor jouw gedachtengoed leven..

quote:
[..]

Nou, ik ken hem al een aantal jaar. Het is zijn karakter. Dat zegt hij ook. Hij is niet zo spontaan en losjes. Dat is dan ook iets wat je hebt of niet.

Bedankt. Ik ben benieuwd.
Eens, zoiets blijft wel een basis en daar moet je hem wel enigszins om kunnen waarderen. Het kennen klinkt ehm eh nogal beperkt zeg maar. Werk aan de winkel dus komende tijd!

En ik ben ook benieuwd, dus ik hoop dat je ons hier ook wel een beetje op de hoogte wil houden :)
pi_172337036
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 00:18 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

Wat ervaar je precies als zijnde positief?
Mijn ervarings naast wat anderen ook al noemen is ook een stukje rust. Niet meer overal achter aan hoeven jagen (dit zonder ambitie kwijt te raken overigens). Al is dat ook best een persoonlijk iets. Cultuur speelt daar ook een belangrijke rol en dan bedoel ik dat breder dan afkomst/nationaliteit alleen.
Wat een ander postte over luisteren en eigen fouten willen maken in het eerste topic, dat ik heb ook ervaren. Die relatie ging kapot (om meerdere redenen overigens, maar speelde wel mee) en daarna kwam een andere oudere partner die daar heel anders in was. Daar speelt de leeftijd eigenlijk vrijwel geen rol in, dus ik denk dat dit ook sterk met de persoon samenhangt. Net zoals weten wat je wel en niet wil. Ken genoeg jongere mannen die vol gaan voor wat ze willen en 40ers met een peterpansyndroom die eigenlijk niet echt een keuze lijken te maken. (Dat niet willen is natuurlijk wel een keuze, maar dan zou ik toch iets meer berusting oid verwachten)

Wat Fripsel zegt, jeugdherinneringen zijn wel verschillend dus daar kan een stukje bonding missen. Maar goed, als je beoogde partner in Marokko opgegroeid is dan lijkt de kans sowieso klein dat je kan bonden over de weg naar Hamelen vertellen, ome Willem en/of Telekids. En als dat nou het belangrijkste zou zijn..
Ook al ben je in leeftijd jonger, je hoeft het niet altijd blijven ten opzichte van de ander -O- Zo had ik oa eerder grijze haren verdomme ;(

Wat betreft dat de oudere partner sneller verval in zou raken, dat vind ik relatief. Mede door enig fysiek leed in mijn omgeving, weet ik hoe kwetsbaar gezondheid is. Dat kan ook gewoon jongere mensen treffen en er zijn ook genoeg ouderen mensen die in aardige gezondheid prima oud worden. Je kan het leven nu eenmaal niet plannen.
Dus ja, dat mijn partner (of ik iets kan overkomen), dat zit altijd in mijn achterhoofd. En dat is nou juist mijn stok achter de deur om vooral geen tijd te verliezen met elkaar die ons wel gegund is..
pi_172338430
quote:
7s.gif Op maandag 10 juli 2017 17:33 schreef Satori-Amori het volgende:

[..]

Waar heb je het dan precies over?
Inmiddels heeft Scary_Mary in haar laatste post (hier direct boven) al wat voorbeelden gegeven van wat ik bedoel(de).
Tails tell tales
pi_172338471
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 12:04 schreef Forbry het volgende:

[..]

Inmiddels heeft Scary_Mary in haar laatste post (hier direct boven) al wat voorbeelden gegeven van wat ik bedoel(de).
Dankje :)
Life becomes boringly interesting when you give up on life all together
pi_172338623
Liefde maakt meer kapot dan je lief is.. Als je liefde gaat gelijkstellen aan eisen die de partner moet hebben om iemand tevreden te stellen en te houden, noem het egoïsme, en geen liefde, als je zoekt naar een verheven evenbeeld ben je alleen op zoek naar het vervullen van je wens om jou persoonlijk te laten vermaken en verwennen. letterlijk vaak, je wilt jezelf terugzien in wezen, maar dan zonder de kanten die je niet graag wilt zien, en na een tijdje gaat de verliefdheid dan ook vaak over in niet houden van.

Niet houden van betekend dan teleurstelling in jezelf, ontweken kansen om iemand te mogen leren kennen die los staat van jouw beeld van iemand, namelijk jezelf.
Life becomes boringly interesting when you give up on life all together
pi_172339668
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 00:40 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Veel meer levenservaring, waardoor we goede gesprekken kunnen voeren. Hij heeft lang genoeg alleen gewoond om het te merken als ik iets in zijn huishouden doe. Hij weet goed wat ie wil. Zal geen dingen toezeggen waar hij niet achter staat.

En het levert hele interessante gesprekken op. Over het verschil tussen met of zonder internet op de middelbare school. Hij heeft bergen met verhalen te vertellen. En ik blijf er altijd jong naast. ;) :+
Maar dat iemand van 3 à 4 jaar ouder toch ook hebben?
pi_172339696
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 07:39 schreef mcmlxiv het volgende:
Leeftijdsverschil op zich doet er totaal niet toe wanneer het goede gevoel er is. Op enig moment kan het lastig worden, maar 13 jaar is echt helemaal niet veel dan. Dan moet je eerder aan rond de 20 jaar denken. Jij 60 hij 80 (of overleden) en zo.

Wat er bij jou aan ontbreekt is het echte goede gevoel. Was dat gevoel er wel, dan zou je helemaal niet nadenken over het feit dat hij wat ouder is.

Wat jij aan het doen bent is het ouderwetse gearrangeerde huwelijk vervangen door jouw eigen variant daarvan. Je zoekt een man op basis van kwaliteiten waarvan je denkt dat die ertoe doen. Misschien werkt dat, misschien ook niet. Ik persoonlijk ga eigenlijk altijd uit van gevoel. Wil ik bij iemand zijn, voel ik me vertrouwd en is er iets wat lijkt op passie.
Nou, ik denk daar dus anders over. Ik vind 13 jaar echt een flinke leeftijdsverschil. Het vrouwelijk oog wil daarnaast ook wat en waarom zou je als jonge vrouw dan kiezen voor een oudere vent die er overduidelijk ook ouder uitziet dan jij bent?
pi_172339731
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 08:07 schreef Samzz het volgende:
Leeftijd is maar een getal. En op jouw leeftijd doet het er imo niet echt toe of je vriend 13 jaar ouder is.

Was je zelf scholier of student geweest, dan was t misschien een ander verhaal ivm levensfase. Maar goed, ik denk ook dat leeftijd niet zozeer het issue is hier, maar dat je gewoon niet verliefd bent.
Nah, nee. Leeftijd is maar een getal ja, maar toch. Ik heb het er vanochtend met vriendin over gehad en de voor- en nadelen afgewogen. Ze vindt het al raar dat een man van 41 jaar überhaupt nooit een relatie heeft gehad of getrouwd is geweest. Dat alleen is reden genoeg om er niet aan te beginnen.

Ik ben inderdaad niet verliefd. Maar dat hoeft ook niet. Ik hoef niet verliefd het huwelijk in.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 11-07-2017 13:19:09 ]
pi_172339744
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 09:38 schreef Montelly het volgende:
Niet geheel onbelangrijk maar hoeveel huizen heeft hij in Marokko?
7, schatje patatje.
pi_172339854
Zo oud is 41 toch niet. Ziet ie er een beetje uit?
pi_172339877
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 13:22 schreef Duveldrinker het volgende:
Zo oud is 41 toch niet. Ziet ie er een beetje uit?
Ik vind 41 best oud. Over negen jaar is hij 50.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 11-07-2017 13:24:15 ]
  dinsdag 11 juli 2017 @ 13:25:56 #73
204320 Montelly
-|||-------|||-
pi_172339919
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 13:18 schreef Maghrebijnse het volgende:

[..]

7, schatje patatje.
Nou dat moet zijn leeftijd ruimschoots compenseren denk ik zo :7
Vergeet niet te liken en te abonneren op mijn vlog:
https://youtu.be/oavMtUWDBTM?t=25s
pi_172339931
quote:
1s.gif Op dinsdag 11 juli 2017 13:25 schreef Montelly het volgende:

[..]

Nou dat moet zijn leeftijd ruimschoots compenseren denk ik zo :7
Nah, eentje was genoeg geweest, dus dat is het punt niet.
pi_172339935
Dan ben jij ook de dertig gepasseerd. Als hij zich een beetje verzorgd dan is 50 ook prima te doen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')